Kialakulása óta tallózom a számomra egyik legundorítóbb könyváruházat. Olyanok dolgoznak benne, akiket női-divat butikba nem vennék fel,bár ahhoz értenek annyit,nők lévén,tehát öltöznek.Ide nagyon gyorsan beszúrom:  nőjogi aktivista szervezetek is megköszönnék a jelentkezésüket és majd egy nagyon szép előre megírt általános levéltükörbe a neveiket be-bemásolgatva vígasztalnák meg őket arról, hogy a világ tele van a nőjogi aktivista szervezeteken kívül még annyi lehetőséggel, óriási a hiány kontírozókban. Vagyis annyi nem elég az embernek nőjogi aktivista szervezetnél dolgozhatni, hogy pinája van, az állva pisilni tudás szép haladásnak,de ebben az esetben annyira még nem előny.

Téglalapot képzeljen el a kedves olvasóm, ha már ennyi sokat el tudottolvasni,több,mint 120 karaktert.  AzÉ-Ny-sarkában az eladótérnek merőlegesen van két polc, az egyik a "nemzetközi" a másik a hazai irodalom. Tíz éve még volt irodalom is a "nemzetközi"-ben,ma nőknek való strandregények potboilerek. Nem,a besztszellerek a bejáratnál balra-jobbra! . Egy csík kötészet, ez egy 1méterszer 1m-húsz' polcocska, aztán a magyar irodalom. Egy időben dolgozhatott politikailag nemmegfelelő,akkor egy sor Wass Albert volt odarakva,Márai,ilyesmi.

vadonatujszemetaruhaz.jpg

 

RELAX LABEL! : Mielőtt valaki még elkezdene izgulni:A frencsiz-tulajdonos vállalat politikailag megfelelő,az éves könyvdíjakiosztásánál szempont a politikai megfelelőség,egyszerpl az Év Könyve egyáltalán nemvoltértékelhető irodalmilag, viszont a viccember valami hahota fakasztóan tudja a vicceket gyártani ezekről és orbánról.

 

A magyar irodalom polc... fele irodalom. Aztán kockákba vannak rakva könyvek gerinccel felfelé, az egyre lektűrebbetől, ahogy Keletre haladhatni,a mutatós,színes IKEA-jellegűvadonatúj szemét,így lehet eljutni Dél-Keletre,ahol mára megszüntette az áruházat éppen vezető  a filozófia polcot,minek a' ,összefoglalva   az ilyen hülyeségeket mint vallás az olyan,a fasza se keresi (az áruházat vezető picsának...) izékkel,mint filozófia, egy sor a gyerekbaszó katolikusok kedvenceinek, vannak azok a tubusbónyomottbetűsök, ja a Korán,na,a muszlimokok és az egyéb,a tantraság, lélek, faszom. [Igazából a "gecim!"-et mondja, de azt hagyjuk...]  Ez két sáv,aztán ebben a sarokban a Népszerű Történelem ( ,azok az amerikaiasak,a nagyonnagyok sok-sok-sok képpel,amiket a hülye öregapónak lehet venni nakkarira,az buzulja az ilyen csaták, ötvenhat, államférfiak, hejjhittleres meg a Sztalin ésa Rémségek-et, aktuálpolitikai polc,egy külön sáv baszni orbánt meg ezeket. Van akvizítor a frencsizből,tehát az áruháznak vannak a cégérhez tartozó azonosságai,leírják nekik,hogy miket kell a kirakatba meg az egyetfizecc-két darabot kapsz-okra rakni és az orbánbaszó oltárra föl.  Úgy van kialakítva, hogy aki keresett  könyvet akar, annak valahogy a keresetlenek mellett is el kelljen bóklásznia.

Nem szólnak rád, ha félórát olvasol:annyira ritka az, hogy aki vásárol,az bele is olvas.

Ismernek a maradék olvasóim -akik nemolvasnak már, azok főleg: Olyan vagyok,mint Benyegyikt,a könyv számomra,mint a Pitralon volt az idült alkoholistáknak,olvastam már telefonkönyvet és függvénytáblázatot is (a tüzérségnél szokott lenni). Különös olvasmányélményeim kb négyzetre tépett újságlapok középen töréssel és khrmmm, "csokinyommal,ezeket ágdarabbal szorítottam le s erős oldalszél szerint igyekeztemminélmesszebbről betűzgetni... ha az olvasáselvonási tüneteim ösztökéltek már annyira----

Ha a könyvárusítás műfajának lenne jézus-a és férfi, az csak agyvérzsírtolulást merne kapni némán, lélegzetvisszatartva a politikaikorrektségtől, egy pinás-jézus engedhetné meg magának,hogy-ahogy az igazi Jézus a seprőjével A Templomból a kufárokat, ezeket a picsákat a kezében az egyik magassarkú cipőjét lóbálva úgy hajtsa meg, mint Isaac Merrit Singer ismeretlen amerikai színész az öltöztetőjét, amikor az a fésűjével túlságosan cibálta a szakállát.

Rend van az áruházban,akkora,amire én képtelen lennék,szépen ki van takarítva, bevilágítva. Az eladók ugyanazzal az undorral vegyes húzódozással,mintha végümégis lett volna annyi szerencséjük, hogy másosztályra kerülhessenek, de ha belegondolnak,állandóan ruhákat hajtogatni meg visszahordani a próbafülkékből, az a sokmosdatlan picsa,lefújjákmagukat sprékkelmeg parfümökkel...végülis ez is egy munkahely,sajnos azonban a barmok itt is kérdezgetnek. Mit vegyenek a történelembuzi papának,könyvet gondoltak, tanul a gyerek és ezt írta fel,tudni kéne már angolul, van-e valami,ami könnyű és gyors,de ne legyen csomag.

Egyszer szinte azonnalmegvettem a könyvet,amiértbementem és akkor erőszakotvéve magamon alaposabban is figyeltema betévelyedők átlagéletkorát, 47- és a halálközöttiek. Ebben benne az is, hogy augusztus vége-szeptember elején mennyi a 17-32 éves gyermek.

 

Tehát fejből,odanézés nélkül tudják, hogy ha valaki magyar't keres.

Még régen,egyszer, szóltam nekik,hogy Mórus Tamás, az nemmagyar. Úgy néztek rám,ahogy egy jónagydarab, belgacsokoládéfekete, vastag,tehátnyilvánvalóan férfiszarra kell nézni. "Igazán? Nekünk azt MONDTÁK, oda kell rakni!"

 

lábjegyzet: Egerben,a TESCO-ban van egy könyvesbolt, akkora,mint amekkorát a Cserépváros frencsiz-bérlője szokott bérelni, ötször nyolclépés, a kínálata, szerintem,általános, elfogultnak semmiképpen nem nevezhető beteges könyvbuzi szerint mindössze 50%-ban tartalmaz vadonatúj szűz szemetet és hiulladékot,másképpenfogalmazva század akkora terülten kb ötször több értékelhető könyv van benne,mint a főszövegben leírt áruházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7615485948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2020.02.22. 09:15:28

A képen szerintem a Campona béli L betűs könyvesbolt van.
Namost a könyvtárból most egy Harckocsizók c könyvet olvastam el, és ehhez tök jó volt a fenti boltban végignyálazni egy szép, színes képeket tartalmazó könyvet amiben szép harckocsiképek vannak.
Maga a könyv elvolvasása (brit gyalogos veterán írta, az első öböl háború veteránja) azért volt nagyon katartikus élmény, mert megmutatta, hogy Vekerdy mekkora hatalmas egy barom arc volt, és mekkora hülyeségeket beszélt, főleg amikor olyanokat mondott, hogy “mégis a laza angolszász fiúk verték meg a poroszos rideg németeket a világháborúban”.
Nem, a németeket a szövetségesek brutális anyagi fölénye verte meg, és még így is kurva nehezen sikerült nekik.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2020.02.22. 12:17:06

Könyvesboltban utoljára a Harari nevű igen divatos szerzőre hagytam magam rábeszélni. Szerinte minden, amit nem lehet megtapogatni, az fikció. Tehát pl. az emberi társadalom is fikció szerinte, és szerinte a civilizáció azért alakult ki, mert az ember képes ilyen fikciókat gondolni.
Ezzel ugye több baj is van, pl. egy méhkas is szervezett, és a szervező erő nem tapintható - akkor az is fikció? Másrészt pl. egy szék fikció, amíg csak a mérnök fejében létezik, de mikor már rá lehet ülni, akkor már hirtelen nem fikció?
Ok, nem volt türelmem végigolvasni, de szvsz a fickó egyáltalán nem reflektál ilyen alapvető problémákra az elméletével kapcsolatban. És ez számít ma világsztárnak. Ránézésre amúgy TótaW ikertestvére.

Frick László Intézet 2020.02.24. 06:07:06

@Serény Vélemény: Nem,hát Horthyék blőd szűzleányi álmait arról, hogy az angolok Lord Rothermere XXVI-ik Harckocsizó Dandárja szabadítja fel Buda várát az 1943-as görög partraszállás nyomán bekövetkező Unkorische Anschluß után, Rommel ekeresztülhúzta É-Afrikában.

Frick László Intézet 2020.02.24. 06:10:03

@Dinamuki: Ez komoly? -hogy 5000 évvel az asszírok és az óind filozófiai hagyományok, 2500 évvela tolvaj-.rablógyilkos-garázda és biszexuális görögök meg Kung Fu CSe után ezt így... fel lehet tenni, hogy ha nem látom az elefántot,akkor az fikció? Egy ember, aki nem látta, hogy az anyja hogyan baszta meg az anyját, amikor felcsinálta vele? Híres tud lenni a Gutenberg galaxis-nak az Internet Fekete Lyukába hullása szépidejében?
süti beállítások módosítása