A koronavírus kommunikációs-és marketing-generált hisztéria megértéséhez szét kell tudnunk definiálni az oiropidok és a kínaiak halálfogalmát.

 

Ha beírom a Mindenhatooooo keresőablakába, hogy koronavírus hisztéria, találatot csak hisztériakeltőset kapok.THX :D

melamin.jpgA kínai melamin botrány idejében annyit tudtam Kínáról még csak, amennyit ma tud egy egyetemi földrajz tanár. Aki simán beveszi a "Pekingi Szmog" poenos képileg/video-turbózott hisztériakeltési sávot,mert annyira régen tanult már meteorológiaiföldrajzot s abban sem figyelt oda annál a résznél,ami a Mongol sivatag-nak a sivatagtól keletre eső száraz-kontinentális éghajlatú területeibe módosít bele,különös tekintettel az év 330 napjára [májusban és szeptemberben van 2-2- hét felszálló légáramlás] érvényes leszálló légáramlásra.

A Párt az első kanyarban a tejsavóban úszó tejmolekulákat melaminnal összeragaszgálósan csaló tejgyár vezérkarát 10-20év-életfogyt' börtönbüntetésekkel sújtotta.Akik a vezetők közül felfüggesztettet kaptak, hazamentek és utasították az új műszak- és művezetőket a tejgyártás melaminos ragaszgálásával történőfolytatására.

A Párt a második kanyarban az új vezetőséget halálra ítéltette, ez volt az egyik utolsó nyilvános kivégzés Kínában.

Ekkor hülyerékáztam ráelőször a kínai ember és a halál viszonyára.

A kínai ember pontosan annyit tesz,mint az Európai Ember, aki Vacouvertől Keletre el egészen Vlagyivosztokig él vagy Ausztrália-Új Zéland tájékán,albán ember is oiropid meg a svéd,az andalúz,a piréz és a csimpalacsán, a flamand vagy a vallon és a romániainak vagy belgának elhazudott dél-francia vándorcigány is,akinek a gyereke legföljebb 15 nap járhat ugyanabba az iskolába,mert a truppnak tovább kell mennie a következő település elkülönített cigánytáborába. Sőt, ha belegondolok,egy icipicit többféle a kínai ember,mint az oiropid. Vannak olyan bezzegoiropid sajtóban nem létező oiropidok,mint az angol cigányok,akiet alkoholista ír proletároknak hazudnak be maguknak az angol oiropidok. 

 

Kína "cigányai" a han-ok.

Nem a kivégzésre vittek arcaiból következtettem. Főleg porcelánbaba kifejezéstelen arcot vágtak.Egy rövid hajú nő is. Az egész testbeszédük a kivégzetteknek azt sugározta,minthametróra várnának vagy lejárt volna a műszakuk, demég van egy perc amunkaidőből.Ezt is nehezen foghatja fel az oiropid:Türelemmelálltak.Nemálldigáltak, nem toporogtak, nem izegtek,nem mozogtak feleslegesen,nem hajtották le a fejüket vagy emelték égre az arcukat, csak álltak. Ez is elmúlt.

A kínai embernek,amikor a gyermeke megszületik,onnatól a sajátélete egyetlen főcélja a gyermeke jövője,méghozzá önös érdekből: Ugyanis majd az élete alkonya a gyermeke jövőjétőlfügg: Ha a gyermeke jóltanul,akkor nem a pénzéért fog gürcölni, hanem a gyermeke pénze fog neki dolgozni . A piros kövér betük tanulásra buzdító plakátszöveg a Mai Szingapúr városállamból. A kínai gyermek,amikor kisiskolásként eszmélni kezd, a jótanulást tűzi ki életcélul,mégpedig azért, hogy felnőttként majd a szülei nyugodt öregségéről gondoskodhasson. Már elsőosztályos korában elkezdi gyűjteni ez egyetemi felvételhez szükséges pontokat, ha kiderül, hogy csak szakmunkássá lenni lesz elég esze,akkor egy jó szakmunkásképzőbe bejutni.

Az eddigi korszakban a kínai ember, ha Kínában is élt,összesen 1 azaz egy gyermeket vállalhatott. Ez a korszak 4évvel ezelőtt zárult le. Mamár 3 gyerekesfiatalkínai párokat is lehet látni,a vélelmezhetően igen-gazdag felsőközéposztálybélieket. Sok a két-két gyermekes fiatal pár,ők a közép-alsóközéposztálybéliek, ők nem áldoznak egy fél vagyont a 3-4. gyermek megkérelmezhetőségének a trükkjeihez.

 

Vagyis a mai kínai tömegembernek általában 1-1 gyermeke van. Történhet valami ezzela gyermekkel,atémám szempontjábólpl az, hogy meghal és így a szülei, ha nem nyugdíj-előtakarékoskodtak (üdvözlöm az Orbáncentrikus Világkép alatt élő ovasómat, akinekerről Orbán,enyhébb esetben Orbán és Eltolcsy tudott az eszébe jutni :D ) ha nincsenekmegtakarításaik, akkor a Kínai "Kommunista" Állam-tól munkaképtelen-vagy nehézkes öreg korukban meg is gebedhetnek,elmehetnek a halálkaszájára vagy kínai éttermesnek Szófiába,Bulgáriába. Illetve nem szólsenki ráa két öregre,Kínában általános tisztelet övezi az időseket, nem kell hozzámarketingprogram... tehátott,aholismerika történetüket és tudják,kikők ésmiért, leülhetnek a járdára műanyag virágokat árulni vagy ilyesmi.Sokan-sokan úgy vásárolnak tőlük, hogy azért a műanyag virágot "elfelejtik" elvinni a gyékényről.

Egy kínai férfinek az 1 gyermeke meghalna egy olyan autóbalesetben, ami vacak, rosszminőségben gyártott-hamisított autógumi defektje miatt következik be: A férfi nem fogja megvárni,amíg egy ügyvédi iroda megkeresi, hogy többmillióra pereljék be a gumiértékesítőjét meg a gyártóját.Inkább fog egy jó éles kést és elmegy és akit gondol felelősnek, annak egyszerűen nyakbőrtől a nyakigerinc szakaszáig átvágja a torkát. Amiért tudva tudja, hogy hamarosan végrehajtandó halálbüntetést fog kapni, csak ez a halálbüntetés annyira nem izgatja már. Ez az attitüd aztán  nem csak arra hat ki, hogy a mindenért perelista jogrendszer a kínai gazdasági robbanás léptékeihez képest súlyos-súlyosan el van maradva... hanem emitt meg odahat, hogy ma már eszem legkisebb ágában nem áll,ilyen nyári trópusi esőviszonyok közepette oiropid gumimárkát vásárolni, csak a kínai, és páréve csak nem-angloid fantázianevű, hanem rendesen,legyen csak Boto vagy Linglong, de főleg Nankang. A Kumho [a Hankook kínai márkaneve]  márkanév-felárát nem vagyok hajlandómegfizetni. Semperit?- Osztrák Minőség? NEIN, DANKE!

Kínában nem csak a halál,de az udvariasság fogalma is más, mint a Fehér Ördög*-öknél. Nem torpannak meg udvariasságból sem tömegben,sem autós közlekedésben sem sehol.Őszintén:néhányezer metróhoz igyekvő ember között megtorpanni jókora egoista tahóság...  azért, hogy tettessem a jóneveltségem és valakit pozitív diszkriminációban részesítve annyira jófejnektűnjek,senki nem fog felfigyelni,senki nem fog emlékezni,senki nem jegyez meg fejben semmit erről, nem gyűlik a jópontom,egy hálás tekintetet nem várhatok el,balfasznak sem fog nézni,mint amagyar autós, ha beengedem magameléa Könyves Kálmán körúton,mertkitette az indexet.

 

Ha valai ezt a bejegyzésemet ennyiből megértette,közelebb fog kerülni a kínai ember halálfogalmának amegismeréséhez is.

Ha nem értettemeg,akkor meg innentőlkezdve hiábavaló lenne a többi kisérletem is,akkor inkább haladok tovább a magam dolgában.

 

*Fehér Ördög - az oiropid kínaineve.A fehér szín itt nem fajijelleg,ahogy mi sárgázzuk őket, a Fehér a Halál,a Sátán,a Rossz, az AlakoskodóKépmutatóTündér, a lápilidérc színe.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9015472116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása