A vallás afféle, mint a politika.

A legjobb tudomásom szerint nincs isten.

/Frank Zappa/

Ismertem egy tanítót,aki abban az iskolában a leges-leghatékonyabban verte a gyerekeit. Volt egy mogyoróbotja és azzal...megérintette a gyermeket. Nem legyintette,nem koppant, csak nem is suhogott a bot, semmi.

Más tanítók rexütővel verték a gyerekeket vagy táblai vonalzóval.

Vagy kézzel.

A kézzel verés esélyét nagy megkönnyebbüléssel fogadták a gyerekek,mert azt nem tartották verésnek.

Bármelyik gyerek saját magának nagyobb pofont tudott lekeverni,mint a leggonoszabb kiégett tanár.


Ahogy az Istent ismerem,szerintem neheztelve nézi az ilyen gyerekverőket.

De a mogyoróbotos tanítónővel úgy lehetett,ahogy bizonyos vallások kovácsaival... esetleg nagyon-nagyon ritkán politikusokkal... szerintem...elnézte nekik.

Isten nemléte nem életszerű.

A mogyoróbotos tanítónak volt egy tanítványa, a tizenegyéves ember. Elég szokványos esettel:Még valamikor 4-5-6éves korában véget ért a gyermekkora. Az apja biciklilánccal,kutyalánccal, tűzifának vágott husángokkal vagy széklábbal verte. Vagy felakasztotta egy húskampóra és ököllel,henteslánckesztyűvel. Ha a hentes karjai "elálltak" már a verésben a fáradságtól, akkor a legidősebb fiú folytatta a verést. Néa, ha valamiért foglalt volt a kezük,példáulaz anyja,karjain az ici-velmeg a picivel,egyszerűen csak fejberúgták, talpalva. Aztán megtaposták -vagy nem, inkébbpárat rúgtak belé.Ha volt rajtuk cipő.

A tizenegyéves embernek un."krumplira vert" feje volt. Ajkai forradások között rövid szünetek.

A tanító,a mogyoróbotos,addig a fáradságotsem vette, hogy a bototráemeljeerre az emberre. Nemlátta értelmét.Azonban ebben az egy esetben már akkora aljas, rosszindulatú gonoszságotművelt ez a tizenegyévesember, hogy a tanítóban egy pillanatra megszakadt a tanítói attitüdje.

Nem érintee meg egészen a bottal a tizenegyéves embert, csak majdnem.

Képtalálat a következőre: „Bangladesh dudenbuch blog.hu”

A tizenegyéves ember zokogásban tört ki. Csinált már ilyent, a nyálával kente föla "könnyeket" éss utána trágár disznóságokkal csúfolta azt, aki beugrott neki.

Ekkor valóban zokogott és folytak a könnyei, vagy négy-öt éve nem fordult elő vele ilyen.

A tanító sem akart hinni a szemének.

A tizenegyéves ember hátralépett,és még zokogva, de már gyűlölettelsüvöltötte:

"Maga!-maga nem szeret már!"

A tanító elpirult szégyenében:

"Nem, tényleg nem szeretlek már."

***

 

Legnagyobb meglepetésemre a muzulmán taxisofőr jámbor arccal nézett át rám: "Egy az Isten" -ismételte el. "A politika méreg." Elmosolyodott:"Igen,a politika méreg."

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7715426284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása