folyat -nőstény szarvasmarha készen áll az üzekedésre

A tehén, az folyat.A szemérmes tehenes gazda így írja körül azt,amit a csikós "sárlik"-nak mond és a kanász búghatnékjának a kocának. Szeretné a nőstény, ha megugraná a hím. Ez a megugrás egyébként a JövőbevMutató Genderek Korában izgalmas,mert a tehenek is járnakúgy,mint Karinthy Frigyes,aki így vallott erről:


"Kétségtelenül vannak bennem női vonások, ami nem csoda, hiszen anyám nő volt."

 

A tehenekmeg a gulyában néha bikának érezvén magukat,meg-megugorják nőtehéntársaikat.

Igen:Gecizést folytatni, Bajszos Szar-ozni a Bajszos Fasz-t ILLENDŐ és CIVILBÁÁÁÁTOR.

Szivesen beböknék ide egy videó illusztrációt,amin butch kategóriás leszbikus vesz kezelésbe heterónak kinéző hajlandó nőt,mert manapságmár,a -10 fokostélvyznem nyaktóllefelé a legtökéletesebbre szórteleneítet [bonus:anuskozmetika+ fehértíés] csupasz bokátvillantó férfiak korábanmacsót a butch-oknál keményebbet nem találsz.

nyomorultak.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr8114638308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arnyekveto 2019.02.20. 23:43:35

A disznóra meg rájön a rühetés?

Frick László Intézet 2019.02.21. 04:50:55

@arnyekveto: Azt hittem, teljes a kanász szókincsem,de ez a rühetés nincsen meg. Légy szives, fejtsd ki. Főleg a tájegységet, így kapásból Somogyországot reménylem.

arnyekveto 2019.02.21. 20:50:22

Az 1949-es Ethnographia 1-4 összevont szám alapján, 164. oldaltól kezdődő "A csongrádi baromfitartás szokásai és hidelemei" című cikkből:
... a koca »búgódik« (aestuat), eleségét (például csáváját, moslékját) forró kopóvízzel öntik le, hogy abbahagyja a »rühetést« (aestuatio). A »búgódás,rühetés« alatt ugyanis csökken a koca étvágya s a hízóra fogott sertést a hízásban
visszaveti. Természetesen ez a szokás úgynevezett »magkocák«-nál nem gyakorolt.

Mást nem nagyon találok róla.

Első forrás akitől valaha hallottam a szót Pista bácsi szexuális ragadozó, kultikus embör:
youtu.be/u2frlrJm8XE?t=98

A videóban többször is felmerül a rühetés szó, mint fotel-kocsmaológus mondom hogy ez a ritkán hallott baszdüh szó szinonímája. Rája jön a baszdüh.

Sajnos nem tudjuk hogy Pista bácsi honnan keveredett (f)el pestre.

-----
Eme kanásztánc-videó meg mindig eszembe jut Somogyországról, ezt csak úgy iderakom:
youtu.be/dE0V3oQ_P0Q?t=117

Wildhunt 2019.02.22. 20:22:25

@arnyekveto: képtelenség. Közismert, hogy a disznó ridzzik.

Frick László Intézet 2019.02.23. 05:51:34

@arnyekveto: Ethnográfia -Népélet -nekem is kedvenc folyóiratom.
A rühetés az izgalmi állapotban lévő kocára illik, tényleg,mintha "rühes" lenne,izeg-mozog, dörgölődik. A sertés tud annyira szelíd és kezes lenni,mint egy kutya vagy macska. "szobatisztaság"-ra lehet szokatni. A szocializmusba kapott ráa téeszparaszt az állatával, mint a közös vagy az állam állatával valóbánásra, azaz a jószág közé 17-es betonvassalmenni, verni mindenért.

Kisgyerekkoromban még láttam kulák parasztportákat seprős udvarral... tölgyfapadlós kocaólat. A részeg gazdát az asszony nem engedte a házba, olyankor kiment valamelyik kocához és azzal aludt, főleg télvízben, fagyban. Mint egy emberi hálószoba,anyira tiszta volt az a kocaól.

A legkedvesebb kocámn óra-perc szart, először rámnézett, hogy hozzam a lapátot, amikor meglátta a kezemben,akkor a külsőakl sarkába odakészített szalmataposványra szarta a zöld hurkákat és fintorogva követelte, hogy azonnal takarítsam el.Pisálásra ráfarolt az akol deszkájának a réseire,a péráját a résre igazítván pisált ki az ólból, összességében a z ólja piszkításra kinézett részletei tisztábbak voltak,mint egy teszkónőiWC egy fülkéje néhány perccel a takarítás után. (Ugye, a nőiWC ülődeszkája a teszkóban attóllesz [MINDEN]nel összepetyegtetve, mert az éppen még tiszta ülőkére nincs gusztusa a nőnek odailletnie a popsiját, ha borotvált a pinája, akkor többnyire spirálisan mintegy félnégyzetméteres körzetben szórja,meg csepegtet stb.. az utána következő mégnagyobb távolságról saccolja a csészét, így akár simán a falat is lefoshatja,stb)

Tehénistállót is láttam tölgypadlósat... a tehén addig nem nyugodott, az kevés volt hogy a "lepény'.t a gazda egy villányi szalmatényért aláfogva a vellával kivitte, utána még a tisztának látszó környékét is ki kellett vinnie. Tisztább volt egy ilyen tehénnek a fara, mint azoknak az Orvos Autója kategóriásoknak az ülései, amiket nepper koromban a koszból vakartam ki.

Most azt nevezik "rideg bio" tartásnak, hogy egy sártenger közepére összehordanak pár fuvar kukoricaszárat szigetnek ésmivel egyre kevesebben értenek már a tehénkörmöléshez, a 30-40 cm-s papuccsal óvakodó tehenek vastag trágyás-szaros bundában ezen a kukoricaszár szigeten óvakodnak,mert sárba(ahová oda is szarnak) fájós a lábuknak. Néha valamelyik rabszolgával beviilkáztatnak-talicskáztatnak silót havonta egy kis abrakot osz" jaóvanna, a velnesszhétvégén,amior a rabszolgák bekómáznak a piától,meg szépen kieszegetik maguk alól az ajjjjat.

Frick László Intézet 2019.02.23. 06:00:14

@arnyekveto: Romongró dalit nőknél,akik 20-25 négyzetméteres putriegyszobákba születvén szocializálódtak, egy bizonyos dühöngési-őrjöngési veszekedési rítus a jelzés az embernek, hogy tegye a dógát. Laikusok, pl társadalomkutatók, szociológusok,újságírónők vagy feminimopicsoidok nem is értik, miről van szó, Repkednek az edények (de óvatosan dobja, hogy kárt ne okozzon) "tépi" magáról a ruhát, de minden "tépés" kigombolást álcáz. Ha a fiatal házastárs (férje csak a magyar parasztpicsáknak van, a férj férfiatlan asszonyember... aki asszonyi munkákat is végez és csicskája a feleségének) azaz az ura nem bveszi a lapot, a mamómeg már únja, hogy tíz perce viríkol a tüzespicsájú baszos menyecske,rászól" Tegyed má neki befelé e-je, Rócsikám, hagy nyugoggyon má le a víre egy kicsit... legalább dílig-e!-je!" Ha valaki a "baszdüh"-öt Julia Roberts-i magasságokban piacképes alakításban megjátszómenyecske szemébe néz, akkor látja, hogy vidám és jókedvű. Télen, ha hideg van odakint,akkor bent intézik,lefekszenek valamelyik hálóhelyre oldalfekvésben és úgy tesznek, mintha a tévén lesnének valaamit. Az asszonykának el kell játszania, hogy űtet ez az egész nem is érdekli,ez csak afféle embernek való hobbi. rá-rá is mordul az urára, hogy ne vacakójjon annnyit meg gyerünk má, mer' neki dóga van.
süti beállítások módosítása