Olyan provokátorokból, mint Puzsér Róbert, negyven évvel ezelőtt még  ismeretlenebb nevű, de azért a közepesnél valamivel jobb vidéki gimnáziumok fiúbudijaiban termett évfolyamonként 3-4 gecó.

ocskaprovo.jpg

A kép NEM ILLUSZTRÁCIÓ!

A rencervátás után maxxx a Trefort gyakorlógimi fiúvécéiből kerülhettek piacra jobb verziók.

gimiwc.jpeg

A kép illusztrációóó!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3414358157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.11.07. 13:00:44

Puzsért könnyű megfogni, csak fel kell készülni a vitára.

www.youtube.com/watch?v=XwldC361k3E

ÉN nem nagyon szeretem őt, de környezetem nagy része rajong érte (van már olyan miskolci lány is, aki tökéletesen úgy affektál, ahogy Puzsér, annnyit hallgatta műsorait) - szóval úgy voltam vele, mint a Trónok harcával, meg kell ismerni (két év alatt eljutottam az első kötet feléig, és büszke vagyok magamra).

Egyébként vannak rendkivül értelmes gondolatai is - hogy sajátok vagy köcsönözte őket, nem tudom megmondani.

Doktor Toekfey 2018.11.07. 13:30:01

@nagyjoco:

Puzsér kurva gáz! Nála már csak az a gázabb, hogy vannak, akiket meg tud etetni az agresszív handabandájával. Ha olyan témáról halandzsázik, amiről van némi fogalmad, nyomban szembetűnő, hogy neki mennyire nincs.

2018.11.07. 16:09:37

@Doktor Toekfey: Nem hogy vannak, akiket meg tud etetni, egyenesen hardcore rajongóbázisa van, akik a két szemem kikaparnák, ha rosszat mernék mondani imádotto megmondóemberükről.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.07. 17:31:17

@nagyjoco: mondjuk ebben amit belinkeltél, tényleg az van, hogy a marketinges csávó a védhetetlent próbálja védeni, és Puzsérnak csak a nyilvánvaló szentenciákat kell felsorolnia. (a reklám az önző kapitalista gépezet egy olyan eleme, ami rávesz, hogy megvedd a szükségtelen hülyeséget és a boldogságot ígéri stb.) én hülye pl vettem egy kapszulás kávéfőző gépet, mert azt hittem, hogy ettől egyszerűbb dolgom lesz.

szerintem a mai kínálatban azért egy néha megnézésre érdemes emberke, aki pl. olvasott és komolyan veszi Hamvast (azt a szövegét is, amit itt Dudi többször belinkelt).
Amit sajnálok, hogy a mai legtöbb megmondó emberhez hasonlóan mintha elfelejtené, hogy nem tud mindent, meg azt, hogy egy vitában adott esetben a másik is mond igazat.
Szerintem nem véletlen, hogy pl. Kassai Lajos, aki méltán lett egyfajta jobber celeb, maga kereste meg Puzsért, hogy hadd szerepeljen a műsorában (pont abban a műsorban Puzsér sajnos a legrosszabb oldalát hozta, vagyis betépve/részegen hadovált).

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.07. 17:35:07

@nagyjoco: lásd még a volt marketinges Beigbeder szentenciáit
(pl. "Tudjátok, mi a különbség a gazdagok és a szegények között? A szegények drogot árulnak, hogy Nike cipőt vehessenek maguknak, a gazdagok Nike cipőt árulnak, hogy drogot vehessenek maguknak."

moly.hu/konyvek/frederic-beigbeder-1999-ft

heki 2018.11.07. 20:03:30

Az a vicces, dudi, hogy amit te irodalmilag mondasz (hogy egy szép lírikus szavaddal éljek pl.: "picsatársadalom", vagy "elpicsásodás"), a Puzsér ugyanazt a textet nyomja, lehet, kevésbé ál-ellen sznob effektussal, (azaz dudi által megfogalmazott naturalisztikus ízek a geci minőségéről + mélyszociológiai horrortörténetek) mint Te,
inkább hangzatos poszt-sznob hamvas bélai idézetekkel, de nagyon sokszor ugyanazt mondjátok.
Csak Te egy sikertelen író vagy, sokkal több tapasztalattal, ő meg egy sokkal sikeresebb médiaszemélyiség, sokkal több kapcsolattal.
Úgyhogy nyugodj meg, sokkal több közös vonás van bennetek, mint különbség. (Cizellált próféták a posztmodern korból.)
amit @nagyjoco: kommentelt, www.youtube.com/watch?v=XwldC361k3E
annak a pikantériája az, hogy a csávó, aki marketing szakértő, úgymond, egykor Tomcat szélsőmilitáns fegyverhordozójából szelídült kreatív marketingossá.
Puzsér azért vállalta vele a vitát, mert ismerte még régebbről, hiszen Tomcat-et is nyomon követte.
Szóval ezen ne rugózz, Te sose leszel médiaszemélyiség, Puzsér sose lesz író.

heki 2018.11.07. 20:10:27

@heki: Sorolhatnám még a példákat ezerrel, hogy mi a közös Puzsér szövegében, meg a Tiedben, de nem akarlak elkeseríteni. :)

heki 2018.11.07. 20:24:45

@Dinamuki: Kassai és Puzsér azóta többször is együtt szerepelt, több-kevesebb hatékonysággal, volt, ahol nem volt betépve Puzsér, és illedelmesen elbeszélgettek egymás mellett, mégis valahol mélységesen tiszteletben tartva egymást.
Ez viszont még akkor is jó volt látni, ha nem volt igazi dialóg.

Persze nem tudjuk, mi dudi véleménye Kassairól. :)

heki 2018.11.07. 21:04:11

"Olyan provokátorokból, mint Puzsér Róbert, negyven évvel ezelőtt még ismeretlenebb nevű, de azért a közepesnél valamivel jobb vidéki gimnáziumok fiúbudijaiban termett évfolyamonként 3-4 gecó."

Az biztos. És mivel egykorúak vagyunk, nézzük, mi lett 20 év alatt (Puzsér 40 körüli) az egykori gecókból. Mind a négyből.
FIGYELEM! Karma-, sors-, minta stb. példázat:
1. Karrierista, cinikus geci sok pénzzel
2. Alkoholista tönkrement geci, akár hajléktalan.
3. Önmaga nagyságának fényéből táplálkozó vidéki fél-értelmiségi geci (általában pedagógus)
4. Külvilágból elmenekült, poszt-hippi "független" geci. Valószínű külföldön él, vagy világvándorol.
(5. Vagy már halott.)

Ezekhez képest Puzsér sokkal jobban tartja magát :)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.07. 21:38:33

@heki: a mai magyar közéleti "általános" értelmiségi/megmondó kínálatból, a 30-as 40-es generációból szvsz kevés olyan egyed akad, akivel normális ember nagyjából azonosulni tud, Puzsér az egyik ilyen (Kőhalmi is ilyen még, másoknak Bödöcs, bár ő nekem nemszimpi). Jó, hogy mindenkivel szóba áll, szóba próbál állni, bár tényleg csak korlátozottan képes a párbeszédre sajna.
A Puzsér volt műsorában, bár bevallottan szubjektív volt, a "10 legfontosabb élő magyar" listájára objektíven (ha van ilyen) bőven ráfért volna Kassai is (ezt vszínű ő is tudja magáról) (mellesleg jópár komolyzenész is ráfért volna, dehát Puzsér ezek szeint nem szereti a komolyzenét)
Az, hogy mégse volt rajta a listán, a Puzsér szubjektivitásán túl azt is jelzi, hogy a magyar kultúra egy része valami karanténban van, sajnos. Gondolom ebből próbál kitörtni Kassai, és Puzsér ehhez megfelelő kapcsolódási pont(nak tűnik), azzal együtt, h nyilván meg is értik egymást vmilyen szinten.
Kassai közösségteremtő, és szerintem tisztában van vele, hogy a közösségének (és a közéletnek is) szüksége van arra a relatív nyitottságra és relatív belső mozgékonyságra, a mai világban való részvétel igényére, ami Puzsérban pl. megvan.

heki 2018.11.07. 22:25:12

@Dinamuki: Vicces volt, ahogy egyik közös beszélgetésükön elmondta Kassai, hogy ő a gender (társadalmi nem) filozófiát maximálisan megérti, más kérdés, hogy ebből milyen következtetéseket von le (miszerint a társadalom megmondja, megmutatja, normaként előírja, hogy férfiakra és nőkre van szükség, és ez így jó - ellentétben az LMBTQ szektával, amely nem helyesli ezt.)
Mindegy, a kérdés, hogy dudi mit szól mindehhez, itt.

Amit a magyar kultúra karanténba-zártságáról (véleménybuborékok) írsz, az mélyen igaz, dudi is ezt mondja persze, meg Puzsér meg Kassai is, mindegyik más síkon, de lényegileg egyről beszélnek.

Frick László Intézet 2018.11.08. 06:15:10

@Dinamuki: Montaigne óta van egy ilyen jómondás gyártó automata, abból gyött ki ész (belegondolás) és ismeret nélkül ez a jómondás a Nike-ról meg a drogról. Már jó régen a szegény azért ad el 10 adag drogot, mert akkor a 11-ik az övé lehet.

12 éves törökszentmiklósi drogos nők BÁRMIT megtesznek egy 500 Ft-os herbálért, még Heidi, a Privat Society németarcú sztárnője és a Privat Society társtulajdonos operatőr-producerNŐje se tud elképzelni olyant,amit ezek a 12 éves nők egy zacskó zsályavagdalékért meg ne csinálnának.

Frick László Intézet 2018.11.08. 06:21:58

@heki: Tudom, hogy sokmindenben találni Puzsér és énközöttem párhuzamokat. Puzsér élelmes, életrevaló. Vannak szabályai a médiábakerülésnek. Puzsér azokat teljesítette. Én nem.

Tudod, az, amit a celebektől, Uj Péter, Puzsér... Bödöcs... Bede... tebege... Szily, különösen Szily, gondolj bele az eredettörténetéből abba az önlegendába, hogy ül a járdán, a benzingőzben a Vámház körúton és ott könyörögnek neki a MaNcs-osok, hogy írjon már pecás cikkeket... Közben meg egy csendesamerikai "titkárja" volt ... a szüleinek meg fasza kapcsolattőkéje, és hogymondjam... egy bájos RóbertGida pofija is, ezekről viszont nincsen szó a legendákban.

Puzsért nem menti föl, @Dinamuki: hogy olvasott Hamvast vagy citálja.
Hamvast idézni ugyanis a mai highfej értelmiseggi körökben provokációnak számít. Ugye, egy ujpéteralakú szerint ki az, aki Hamvast olvas.. nem ismerek highfejt, nem tudok olyanról, aki ne a mókszista posztmókszista maóista posztmaóista dumákat nyomná Hamvasról leszólóan.

Frick László Intézet 2018.11.08. 06:23:30

@heki: Hú, a cinikust gyorsan kizárnám. Hacsaknem a közkeletű maiértelmére, a fikaista mindenegyszarista szúszperkiánus gecire gondolsz -aki messze nem éri föl a künikósz-t

Frick László Intézet 2018.11.08. 06:35:44

@heki: Ez a "sikertelenség" ezt.. jó sokszor megkaptam már a pofámba.

A nemzedékemben a siker alapja a hülyeség (=ártalmatlanság) tettetése. Emellé bájos, jópofának, egy édes kölöknek lenni.

Van egy másik séma, a szívós paraszti szorgalom. A farkasokkal üvöltés persze abban is benne van. A paraszti őserő, ökonómus számítás. Ez Háy vagy Závada. Závada a Nagy generációhoz tartozik, tehát ő a fősodorral könnyedébben. Háy viszont már a lyukgeneráció.

A sikertelenséget akkor vethetnéd a szememre, hogy ha sikert akartam volna a bevett módszerekkel és mégse jött volna össze.

Mindig vannak ilyen pillanatok, amikor 16Ft20 fillér volt egy liter kimért kocsisbor a kocsmában, akkor Póka Egon felém se fordítva az arcát nyújtott egy huszast: "Hé, öcsi, hozzál már két liter bort a kocsmából"

Ilyen esetekben az embernek van néhány másodperce átgondolni a választ. Ha az ember sikert akar, akkor nem veszi el a huszast és hoz 80 Ft-ért három 7 decis minőségit.

Én meg azt mondtam Pókánaak, hogy szemben a kocsma, hozz magadnak. és "Tudod, ki mondta ezt nekem pontosan ezekkel a szavakkal legutóbb? A Rajkó II. 16 éves popperfrizurás cimbalmosa"

nagyon jó poen volt, nekem ennyit megért :D

A másik meg az, hogy a "sikereim" első pár évében már halálra piáltam volna magam, tehát alkati szempontokat is figyelembe kellett vennem.

És ez még semmi,mert az átlag magyarral a siker többnyire egyszer jön szembe, velem meg vagy hatszor.

Frick László Intézet 2018.11.08. 06:40:18

@nagyjoco: @heki: @Doktor Toekfey:
Valójában ebben a bejegyzésben Puzsér csak illusztráció. Éppen írhattam volna azt is, hogy olyan humorista, mint Bödöcs Tibor, 20 évvel ezelőtt minden vámudvarban a várakozó kamionosok között féltucat is akadt. Én TSZ-traktorosban ismertem Ősz Ferencbe ojtott Hofi Gézát. Hofi nem tett többet, mint Moldova: Magnóztak. Hofi ült a zseniális, tehát felismerhetetlen civil arcával a kocsmába, piált és gyűjtött.majd előadta.

Namost.. ha az a feladat, még ma is vannak 70 éves kamionosok,akik kenik.. én magam, aki aztán végképpen nem vagyok szinpadi szakember, pár óra alatt a lámpaláz elkerülésére megtanítom a kamionos és már állíthatom is szinpadra.

Ez a Vitray-fogás.

Ertuipse 2018.11.08. 07:42:31

@Frick László Intézet: mi alól kellene Puzsért felmenteni? Hogy provokál? Az csak egy cirkuszi elem, hogy figyeljenek rá.

A Beigbeder idézet szemben a tieddel csak variáció arra a témára, hogy a gazdasági termelés elszakadt a valós igények kielégitésétől. Amit "már a régi görögök is megjegyeztek" (mint az közismert - Safranek), de azota még olyanabb lett.

Frick László Intézet 2018.11.08. 11:39:24

@Ertuipse: Ezt nem értem.
1.Ki menti fel (a mi alól) Puzsért.
2.Beigbeder idézet szemben a...ö.. melyik "enyém"-mel.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.08. 11:46:08

@Frick László Intézet:
1. te írtad, hogy "nem menti fel Puzsért, hogy Hamvast olvas". De mi alól kéne felmenteni? (vagy általánosabban:mi bajod van vele?)
2. átírtad az idézetet, hogy a drogos azért árul drogot, hogy magának is vehessen. Ez is igaz, csak másról szól, mint a Beigbederé.

2018.11.08. 15:40:06

@Dinamuki: Igen, csak rámutat Sipos, hogy Puzsér FB oldalán is van reklám - a saját előadása, illetve ő maga profin marketingeli magát. Erre az votl a válasz, hogy hát az oké dolog.

2018.11.08. 15:41:48

@heki: Bízzunk benne, hogy legalább Kassai nem picsaember.

2018.11.08. 16:10:03

@Frick László Intézet: És Kassait hogy látod? Mármint a lovasíjászt.

heki 2018.11.08. 21:53:01

@nagyjoco: Szerintem Kassai (és Puzsér) se picsaember.

Az a halvány gyanúm, hogy dudi nem fog beszélni Kassairól. (mert Kassainak köze sincs az értelmiséghez. Ez nem értékítélet, én nagyon bírom Kassait, örülnék, ha ilyen hiteles apafigurák lennének a társadalomban, mint ő, mint pedagógus mondom ezt. Dudi viszont echte értelmiségi, még ha tagadja is, mégha különböző autómárkák töréstesztjeinek hamisságáról, vagy a kelet-magyarországi cigánygyermeklányok szopási affektusáról beszél, akkor is értelmiségi.
Az értelmiségi lét egyszerre küldetéstudat és gőg.
Kassai viszont nem ilyen, egy józan parasztember, nagy nyitottsággal, na jó, nevezzük harcos-ksatrija-kaszt tagjának, de semmiképp se brahmana, ahogy viszont dudi az.)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.08. 22:11:32

@heki: ez az "értelmiségis" szempont nekem eszembe se jutott. Talán mert Kassai a legtöbb értelmiséginél értelmesebben beszél, másrészt több interjújában fejből idéz pl. verseket, Shakespeare szonettet is. Mondjuk nyilván nem az az intellektuális típus, hanem inkább tevékeny ember, de sztem van igénye rá, hogy a világról alaposan gondolkodjon, és a gondolatokat pontosan ki is tudja fejezni....
nekem személyesen a kedvenc irodalomtanárom pl. az egyetem végeztével egyáltalán nem olvasott már könyveket, viszont addigra rengeteg verset tudott fejből amiket szívesen idézett. Ő sztem értelmiségi volt. Vagy mi ennek a kritériuma?

@nagyjoco: szerintem más az, ha valaki a saját szellemi portékáját "árulja" a saját honlapján, amit mások értékesnek találnak és hajlandók érte pénzt adni, és más a modern reklámipar, ami felesleges dolgokat akar ránk sózni. Bevallom, én Gulyás Marcinak is adakoztam már Paypalon, mert tetszett az interjúja, amit a kamupártokról csinált. Másik példa akit szeretek Rudolf Anna magyar sakkozónő, aki szintén profi módon és látszólag erőlkődés nélkül lett nemzetközi sakktanító-celebbé (www.annarudolfchess.com)

2018.11.08. 22:18:16

@heki: Jajj de jó, hogy én nem vagyok értelmiségi. A küldetéstudatból kinőttem, a gőgöt igyekszem magamban letörni.

heki 2018.11.08. 23:00:36

@Dinamuki: Nehéz az értelmiségi lét kritériumainak felsorolása: itt van viszont egy video, ahol értelmiségiek beszélgetnek, és nem is oktalanul:
www.youtube.com/watch?v=crCCYcgdbJE&t=5s
Arról beszélnek többek közt, hogy a marxi osztályharc mennyire aktuális. Elég jó szerintem, még ha nem is vita.

Frick László Intézet 2018.11.09. 06:20:11

@heki: Számomra az un "értelmiségi lét" a tanítói attitüd. Vagy a születettorvosé. Számomra az értelmiségi Krúdy Gyula, Ady,Móricz. Móricz nagyon -amióta hallottam a fennmaradt rádiófelvételét, aaz a bársonyos jó tanító-hang. Értelmiségi az, aki érdeklődik. Kosztolányi (vagy Dr Brenner) olthatatlan érdeklődése az emberek iránt -és Krúdyé. Karointhy. Radnóti Miklós. Illyés már nem annyira...őbenne volt valami...ö... fejedelmiség.

Biztos ismersz orvosokat,akik egy lépést meg nem tennének a kórházban fonendoszkóp nélkül, ha hetekig nem is használják.

Az orvos klottgatyában és strandpapucsban is orvos, izzad,éppen a füvet nyírja, amikor a cigány rákajabál a karjában a gyerekkel.

A megélhetésiek.. akik a pénzért csinálják..már elvesznek a fonendoszkóp nélkül is. A cigány leugatja.. azonnalpofonnal nyit s csak aztán rivall rá. Nem tartja be a kaszt-szabályokat.

Nem tudják, ki az ügyeletes, csinálják a látványos cirkuszt, amivel a lelkisivárságukat leplezik önmaguk elől is,tokostul az ügyelet ajtaját és akkor kilép az orvosi szoba ajtaján az orvos, van neki is egy mozdulata, mint a tanítónak a szemöldökei felvonásával az egyik kezének a mellkasa elé emelése, így, tudod. Kilép az orvos és a családi horda megtorpan, a játszás véget ér, mindenki komolyra vált. "Ja,maga van,itt, doktornő? Aszittük, az ügyeletes!"

Frick László Intézet 2018.11.09. 06:21:14

@heki: Puzsér nem picsaember, dehogy is. Ügyes ember.

Frick László Intézet 2018.11.09. 06:41:04

@Dinamuki: A Beigbeder-é egy jártott dolog, ezzel a módszerrel egy könyvtárat meg lehet tölteni kétváltós szillogízmusok fonákratekerésével. És elég régi,közben változtak az idők.
Ez olyan,mint pl a prostitúcióra kényszerítés. A nővédelmi szakma 20-25 évvel van lemaradva. Közben az internet, a hyperkommunikáció feljött.

Ez olyan, mint a menekült biznissz is.

Biztos ismered a kifejezést: életszerű.
Az okoseszköz, ami kb tenyér nagyságú, internetkapcsolatos és fényképezős,ma már autószereléshez nem kell tükör.. 20 éve még egy japán autó motorszámát képtelenség volt leolvasni, két tükör kellet hozzá meg még azt kitalálni, hogy világítasz be, ma vagy a webkamerát tolod be lámpácskával vagy lusta vagy kimászni, a telefonod tolod be. Ki jegyez meg meg hurcobál ID dokumentumokat.

Ha valakinek "menekülnie kellett mindent hátrahagyva, a személyi okmányaival" az "otthonából" a telefonja akkor is nála van, az ID-knek legalább a fotóival. Ezeknek az embereknek bankkártyái vannak repülővel mennek haza körülnézni vagy nyaralni és közben "nincs ID"-jük.

Ugyanígy ma már más a helyzet, a kis 12-13 éves Selena Gomezeket nem kell kényszeríteni, fordul a kocka, a stricik Selena anyukájára írnak, hogy vigye innen a kiskorú lyányát már.

A fészbúkos telefon az életénél fontosabb, lehet, hogy a strici.. veréssel vagy kínzással valamire rá tudná venni, de hogy letegye a telefont valamelyik kezéből?

Nem azt állítom, hogy fenti állításaim alól nincsenek kivételek, de a tzrend, a fősodormegváltozott mindenben a hyperkommunikáció óta. És természetesen minden szigorodik.
Az 20 évvel ezelőtt volt, amikor a prostitúció alsószegmensei fodrászat-kozmetikai gebin szerűséggel működtek. Fix pénzt kellett letenni a placcért és ami azon felül volt, az volt a jövedelem. ma már semmit nem kell letenni. Nem forog pénz. A strici bárcát vált Märchenlandban. A dolgozóinak lakást bérel. Mindent megad nekik, amit kérnek, főleg drogokat. Cuccokat, jó kajákat fincsiket. Annyi még a költség, hogy a havi szabira, ha haza megy a dolgózója,otthon elő kell adnia, hogy mesés jövedelmek Csodaországban. A strici vált neki 100 db 2000 Ft-os bankót, meg televásároljá a csicskaautó csomagtartóját, megy haza Selena és már a kiskonyha ajtajában kettes-hármasával osztogatja le a kétezreseket, lemélyített hangon hőbörög, hozatja be az ajándékokat, krőzus, mi ez a sűtszalnnabűz, ételt hozat a szomszéd kisvárosból, fogja az anyját és elmennek vásárolni, dobálja a banjegyeket a pénztárosnak, szedje fel, 8 db-ot a 12000-es cehre, tartsa meg az aprót.

elmozduilnak a dolgok, csak azért nem tudunk ezekről, mert az újságírás is otthonról végezhető internetes munka.
És Selenának, amikor hazamegy, hun legyen a szelfibotja, a foga közt tartsa? De Frau Wilkensauer sem fogja megosztani az Instán, hogy nyalja az Unkoorische Zigeuner Muschilit csámcsogva a férjével egy nyalat neki, egy magának...

Ez olyan, mit amikor a Párbeszéd Magyarország képviselője kiáll provokálni a FIDESZ barmait a Korszerű Új Jövőbevezető Családformák szükségességéről, amik közben már 15 éve unalmasak Magyarországon.

2018.11.09. 08:25:04

@heki: Nem tudom, hogy állsz angollal, számomra Jordan Peterson egyszerre értelmiségi, fenegyerek, ám nem annyira arrogáns, mint a Puzsér-félék. Neki is van véleménye a marxizmusról:

www.youtube.com/watch?v=6h_mMVwQnAk

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.09. 09:15:01

@nagyjoco: köszi, ebben nagyon a fején találja a szöget Peterson.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.09. 09:20:30

@heki: oké, akkor a 2 példa közül nekem inkább a Peterson az értelmiségi, TGM inkább valamiféle állatorvosi ló, hogy ilyennek nem kéne lenni az értelmiséginek. Idézetzsonglőr, nem látja a fától az erdőt. Neki is vannak jó meglátásai, de ezeket úgy kell kihámozni a rengeteg rá halmozott ködösítésből és félreértésből. Mondjuk vszínű nem az ő baja, az akadémikus korszellem ilyen sajnos. Nemzetközi párja a Zsizsek.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.09. 09:30:27

@Frick László Intézet: ehhez a Móricz hanghoz tudsz adni linket lécci? Yutúbon nem találtam...

Frick László Intézet 2018.11.10. 07:12:44

@Dinamuki: Mint már említettem, TGM "A Magyar Filozófia Győzikéje"...ő kívülről "büdösromán"-ként érkezett a magyar szellemiéletbe... ugye... nemzetiliberális... [amerikai liberális-féle, klasszikus demokrata... de "istentelen" posztmarxista beütésekkel]

Tulajdonképpen TGM sómen is, mint ilyen puzsérszerű. A fia tebege is eltanulta az apjától ezt a fejtevős-megjátszott pankságot. Ezért fizetnek, csinálja a sót.
"A Győzikes Só 40%-a se igaz" /Gáypár Zsolt

Amikor a Győzike Só-t látom, aaz nekem olyan Éjjel-nappal Budapest. A stáb megérkezése előtt győző, Bea asszony meg az unokatesó-házvezetőnő ésvagy Zsolti egyeztetnek, máma mivel szopassák a magyar geciket be. Győzike a sajáthangján beszél,nógrádi akcent nélkül, Bea asszony osztja rendesen. Néha jókat röhögnek, máskor rövid hajciba és acsítás. Befut a Retek autója: "Sisste,meggyöttek a picsák meg gecik!"

Én kurvajól szórakozom azon, ahogy szopatja a Retek Klubot Győző, a vállalkozó.Pl amikor a saját húsüzemében eljátsza, hogy beáll dolgozni.

Ugyanígy szoktam szórakozni TGM-en, ahogy beveszik..kiköpik...megint beveszik és megint kiköpik. TGM így akár néha igazat is mondhat,nem veszik észre :D

Frick László Intézet 2018.11.10. 07:18:19

@Dinamuki: A Magyar Rádió hangarchiviumában van meg az anyag.Én kb 18 éve hallottam a Bartókon. Tudod, hogy mondtam már:olyan magnó van a fejemben, mint Sosztakovicsnak volt

Szerintem amióta Youtube van, nem adták le a rádióban.. és akkor még felhasználó, aki felvette.. és...még meg is osztja

10 évig, ha beírtad a youtube-ra, hogy Rácz Aladár, az iskolát adta ki.Írtam az iskolának, hogy ugyan,tegyenek már föl valamit Rácz Aladártól,én nem értek hozzá... semmi

Most ... 2-3 éve tettek föl róla valamit

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.10. 09:50:11

@Frick László Intézet: Puzsér próbálja normálissá tenni a közbeszédet.
Mondjuk mikor ordibál, akkor ez nehezen megy, de itt éppen remekül:
www.youtube.com/watch?time_continue=414&v=xGL4hVExEi0

2018.11.11. 12:36:16

@Dinamuki: Póz elejétől a végéig.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.11. 19:34:58

@nagyjoco: ok, póz, egy magamutogató alak, de mintha igaza lenne.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.11. 22:02:16

És a riporterből is kicsal pár őszinte reakciót.

heki 2018.11.11. 22:04:00

@nagyjoco: @Dinamuki: Több mint póz, kimaxolta a lehetőségeket az adott kommunikációs lehetőségből.
Meghívnak a köztévébe, hét percre, mit fogsz csinálni? Elmondod a programod (amely elég egyirányú), és megpróbálsz érveket mondani, mikor tudod, hogy minden szavadra rá fog ugrani a riporter?
Döntött ezek alapján, hogy jól, vagy nem, majd a szavazás eldönti.
Mindenesetre tudatos hack volt részéről ez, és egész jól csinálta.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.14. 20:46:30

@nagyjoco: @heki: ami sztem Petersonban és a mi kis Puzsérunkban közös és jó dolog, az az individualista hozzáállás: ez egyben szinte kényszeríti a beszélgetőpartnert, vagy legalábbis hajlamosítja arra, hogy ő is őszintén a saját véleményét mondja. "Saját sajátosat hív elő", mondja Gőte. A különbség nyilván az intellektuális képességek, élettapasztalat stb.

2018.11.14. 22:53:22

@Dinamuki: Pterso eddig nem indlt politikai választáson.
Itt egy érdekes beszélgetés Puzsérral, jókat mosolyogtam rajta:

www.youtube.com/watch?v=GTpgeMhtuNA

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.15. 22:14:46

@nagyjoco: sztem azért elég vakmerő egy legalább nagy vonalakban kidolgozott terv nélkül nekivágni, mert az nekem furcsa, hogy mikor rákérdeznek részletekre (mettől meddig? hogy lesz akkor megszervezve a sétáló övezetben élők autózása? stb) akkor szinte sértődötten azt feleli, h nem az ő dolga, majd a szakértők kidolgozzák. Ez így kevés lesz. Azért hajrá Puzsér meg minden.

2018.11.15. 22:38:02

@Dinamuki: Ebből is látszik, hogy Puzsér egy másodpercig nem gonodlja ezt komolyan. Fegyőrrel mondjuk megnézném a vitát - de szerintem Fegyőr teljesen tisztában van vele, hogy ő abszolút alkalmatlan ember vitára, így nem mer leülni vele.

Frick László Intézet 2018.11.16. 05:55:20

@Dinamuki: @heki: @nagyjoco:
Puzsér esete a panké, aki felhangolja a gitárját és az erősítőt beledugja a 220 V-ba. Syd Vicious a párizsi Olympia szinpadán. Begyxakrolt mozdulattal óvatosan, delátványosan fél-hát' beleugrani a dobszerkóba.

Erre szoktam felhozni ellenpéldaként Január Hercegét. Egyszer felléptek a Csepeli Munkásotthonban. A nyelesfésű-a-farzsebben Metro rajongó srácok megverték Január Hervegét. Aki nem adta felésmáskor is fellépett a CsepeliMunkásotthonban éspersze újra megverték.
Pank az, aki egy magyar filmnovella pályázaton nyer, eléálla híradó gyakornokriportere,ésőazt mondjaakamerábamosolyogva,hogy ez Magyarországon nemjelent semmit,ebbőlfilmsemlesz,nemhogy ÚjÉlet,itt ez így megy, a filmíró alegalja, Magyarországon nemis számít semmibeegy filmíró -BacsóPéter is ezértváltottrendezésreát,aztán ugyanezt mégaPetőfi Rádióban is élesben elmondja.

Puzsér,ha olyan lenne,mint amit előad, egyszer "lettvona benne atévében",amikor utoljára is.
Egyszer egy hetedik vonalbélitévéskameramögöttivelbeszéltemerrőls aztán pedig egy szinpadra szántírásomról.Bőnyállalbeleröhögött az arcomba,egy ekkorabalfaszélhetetlen hülye,elkenték a számat a tévé-filmiparban,mit képzelek,a szinházi élet még durvább.

Ül a kérlelhetetlenül merész és vitriolos ... igen tapasztalt...már 23 évesen nagyhatalmú sündisznócska volt Pécsett... ül a "színműve" rögtönzéses (hogy ne kelljen a színésznek szöveget tanulnia) főpróbáján,ott előtte basszák szájba az anális részek után a darabját, partiban a múzsájával és neki jópofár vágva még heherésznie is kell ésmindent ráhagyni,mert kurvasokpénz.

Megveszik egy filmsorozat gyártási jogát..kb azért, hogy más tévé ne tudja megvenni. Lefordíttatják a szövegkönyvét,amiért egy pesti garzonlakásárátfizetik. Esterházy az egész HC +Jk-ért nemkapott annyit.

Amióta elebven foslett a Barátokközt,öten "írják" ésmég van egy külön forgatókönyvíró.Magyarország legjobb színpadi színészei pocsékolják el az életüket, annyira vacak a szöveg, hogy nem lennétek képesek papírról elovasni,sikoltoznátok,de ezeka színészek.. valahogy...kijönnek belőle, némelyik színész már vagy három súlyosfordulatúkarakterváltást élt meg ugyanazon szereplő megformálásában.

György Faktor -második szezonban heréli ki végképp a Barátok közt producere... Semmi nem igaz abból,amit látunk, úgy kerítik előa tehetségeket és bohócokat,megrendezett jelenetek a szinpadob,abackstage-ben éss a zsűriben is műbalhék. PuskásPeti az egyik dramaturgiai feszültséggóc, hiszen szinte mindenki, a fizetett-kerített álversenyző bojóccok kivételével jobban énekel,mint ő.

Puzsér arra a 47 éves színésznőre emlékeztet engem,aki szempillarebbenés nélkül vallja, hogy fasz még nem járt a szájában és geci soha.Belenéztem a szemébe ésláttam, hogy nemhogy átéli ezt az alakítását, de szive mélyéig elhiszi.
Kameramögötti nagyon ritkán kerül előtérbe,de HajdúPéter egy ilyen figura,mondjuk igen-igen lightos változat.. nála sokkal durvább alakok vannak.

Megy a Vájnsztín-Mítúú cirkusz -pedig mennyire érdekes a nézet Vájnsztín oldaláról is,mert ő azt észleli, hogy húgyozni nem tud úgy, hogy egy fasszópó kivárná,amíg lerázza a maradékot. Honnan kéne neki tudni, hogy a mindenünnen rátörő fasszopók és seggnyalók közülmajd ikszidőmúlva ki mit talál ki a találkozásukra.

Tarantino a Kill Bill idején egy évet várt Uma Thurmanra hogy kivárja,amíg a picije nagyobbacska nem lesz. Volt egy jelenet valami vacak autóban,a vége egy kisebb koccanás, Tarantino megbeszélte Thurmannal, sőt,poenból neki ajándékozta a felvételt, ami pár házibulin móka volt és most Thurman politikai megfelelőségből, hát...a faszát nem vette elő Tarantino,ezt nem mondhatja rá a Woman Power olyan hívére, mint a Jackie Brown és a Kill Bill alkotója... de... akkor a trendnek megfelelően mégis,legyen már ez a kényszerítéses cucc, hogy mennyire életveszélynek tette ki már...

Nekem ilyenkor Mick Jagger jut az eszembe, az az egész világon úttörő volt a frottír homlokpánttal kocogásban közvetlenül már a Brian Jones temetés után is.

Földes László, alias Hobo.

Frick László Intézet 2018.11.16. 05:56:12

@Dinamuki: Hogy a jobbosok beszopták Puzsért... meg is érdemelték, de hogy te is? :D.. vagy jobbos vagy? :D

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.16. 07:38:22

@Frick László Intézet: még egyszer: végigtekintve a mai magyar közszereplőkön, kevés olyan van, akiben felismerek olyan gesztusokat, gondolkodásmódot, törekvést stb., ami az én saját 30-as 40-es generációmra jellemző. Akin látni, ez olyan, mintha XY haverom mondta volna. Aki azt artikulálja a közélet színpadán, ahogy mi privátban nyomjuk.
Mit lát az ember ehelyett? Manírokat, életidegen idealizmust vagy korlátolt önzést, "mindentjobbantudok" attitűdöt, sablonokat, okoskodást stb. ezek nem mi vagyunk.
Állítólag Ferenc József sose járt koncertre, színházba (Stephan Zweig írja). Tökéletesen elment mellette a pezsgő szellemi élet, ami a múlt századforduló Bécsében volt, mintha nem is ott élt volna. A mai magyar közszereplők mellett meg mintha elmenne az, ami a saját generációjukban történik. Mondom, pár kivételnek tűnik: Kőhalmi, Puzsér, Bödöcs, még biztos van pár, nem sok. Nyilván mindháromnak van egy közszereplő manírkészlete (Puzsélr mostanában mindig fintorog, Bödöcs azt képzeli, hogy ő művelt és szellemes stb.). Ahogy Nietzshe mondja, az emberek folyton azon fáradoznak, hogy kikerüljék saját magukat. Ha valaki nem ilyen, hanem próbál valahogy maga maradni, azt észrevenni. Mondom, akkor is, ha épp manírjai vannak, közszereplőnél elég nehéz, hogy ne legyen.
Ehhez még az is kell, hogy az ember megmaradjon inkább kérdezőnek, a megmondó pózzal szemben/a mellett (nem idézem a vonatkozó részt az evangéliumból), teszi hozzá N. Ezt a nyitottságot korlátozott mértékben felfedezni vélem Puzsérban is, Kőhalmiban is.

Frick László Intézet 2018.11.17. 06:28:29

@Dinamuki: "Koncertedről beszéltek,kiállításodról olvastak, írásodat látták." A magyar értelmiségi,főleg a művész irigy. Fesztiválon bele döglene, ha belenézne a másik, akár haver műsorába is.

Szinterárt fiatalon útáltam,a tanárnénink elvitt egy igazi Dajkásmacskajátékra és akkor egyszercsak oldalt néztem és hátul, de nem páholyban ott ült Szinetár. Akinek ugye sehogyansem... semmi köze nem volt... tehát nem kinézniment valakit vagy valamihez felhasználni... csakúgy töltődni.

A magyar művész.. ha elis megy... nem beszél róla, főleg azt nem jutalmazza,akit megnézett.

A folyóiratok körüli műhelyek egymás folyóiratait nem olvasták.. egy "megnézést" nem számítva, vagyis tartalomjegyzék, átfutás. Voltak falak meg lövészárkok, megjegyeztek egy nevet, ha pl a bojkotot megszegte vagy rossz helyen publikált vagy rossz műsorban szerepelt.

Szerb Antal személyes sértettségében nem írt jót József Attiláról a Pester Lloydban csak, németül.

Lovasi pár éve őrjöngött, hogy a magyar popban nincsen jó feljövő fiatal új. Pedig volt. Lovasi egyébként jóember.. pozitív.. az egész zenekar. Felkaroltak egy fiatal tehetséget, de amikormár túljólett, kezdték elirigyelni tőlük és most már nemjókat beszélnek róluk, ez tipikus.

Valamennyire a feltörekvők is felelősek,mert igen gyakori az, hogy a törtető tündér,édes jópofa angyal, aztán a segítő térdére, vállaira lép föl,majd a feje tetejére... végül leszarja. Majd le se szarja. Ez hamar elvette a maradék kedvét is a mentorkodástól.

Nagyképűnek kell lenimindenestül.Illetve jó ritmusban szerénynek és nagyképűnek lenni,ennek van egy menete,mint a fűrészelésnek:Nem szabad eröltetniésmás húznia fűrészt,mint tolni. A húzása pihenő, a tolása fázis.

Van egy taokis mese,amiben a tanítvány nem érti,a mewster miért fárad.. "Ismerem az eszközöket,de szégyelleném alkalmazni"
Ez a szégyen teljesen hiányzik.

A pénzzel van a baj, gondolom, de ilyenkor eszembe jut az idült alkoholista svihák Krúdy Gyula, aki állandóan pénzgondokkalküzdött, nem átalott, ha sikerült lemásoltatnia, ugyanazt az írást két helyre is eladni. Ezért hordták el tőlea szerkesztőségi szolgák kéziratban,amit irt: Ha nem fizették, befejezte,félbehagyta úgy maradt. és..mégis... Megilletődtem, amikor az utolsó,a koldusévek írásait olvastam. A Rezeda Kázmér szépélete is ekkor keletkezett, az alkonya írásai nagyon jók,talán az ételekről és evésről ír egy kicsit [nyál]bővebben.Kosztolányiné szerint szőrmellénye alatt nemvolting, csak a gallért csatolta föl,amikor pénzt ment tőle is kunyerálni.

Ma szó nincsen életről meg halálról... Van megélhetés... de ehhez a plusz vágyakhoz a még plusz pénzek.

Minél több pénz van egy művészeti iparágban,annál mocskosabb. A filmipar a legborzalmasabb.

Nézd meg Clint Eastwoodról az életrajzi dokumentumfilmet. Egy fasz volt egész életében.De cserébe.. csinált olyan filmeket, amikben a pinának áldoz.Ez életben nem ismert könyörületet a pinával. Azt mondom... ez az attitüd talán még bocsánatos, hiszen a magánélete a magánélete,lásd Picasso és.. a művészete meg a művészete. Ha már hajlandó fel[nem be, csak fel]ismerni a bűnét, az már jó.

Számomra az ilyen Kedves Szörnyetegek közé tartozik Gobbi Hilda. Vagy Korunk Gobbihildája,Alföldi Róbert[ő ugye mínusz idült alkoholizmus Gobbihoz képest].

Ezért az én "Filmművészet" em teljesen külön tárgyalja Kuroszavát és Tarkovszkijt. Vannak a Nagy Rendezők, az én kedvenc Fassbinderem pl és van külön ez a két ember, Kuroszava és Tarkovszkij.

A Sztalker készrevágott mesterkópiája megsemmisült a gyárban. Ne firtassuk. Tarkovszkij infarktust kapott, felállt és elindult a minisztériumokba ésmég egyszer az engedélyeket meg a teméntelen rubelmilliókat összekunyerálta és nekiállt és újraforgattHa valamivelkiejted magad a magyar művészeti-felvilágosult plírástudóéletből az az, ha kisül rólad, hogy nem érdekela pénz, nem vagy anyagias.
Amúgy ez mindenütt nagyon hasznos tanács,sima munkakeresésben is. Nem szabad az anyagi követelésekben túlzottan visszafogottnak lenni. Ha a magyar munkaadótól nem cigányymód ordéjjva hisztik közepette és nem rögtön követeled a járandóságod,akko ezzel a szemében megzuhansz. Annyi, hogy a cigányok,aamikor csinálják a műsort,mint a családi "veszekedések" közepette, azért csillog vidáman a szemük a maszk mögött :D

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.11.25. 08:43:51

@Frick László Intézet: ja, a filmipar mocskos, csak rá kell nézni az öregedő Hollywoodi sztárok arcára, kevés van köztük, amelyik nem kiélt maszkot mutat. Csúnya sárkányok lettek, a kivételek, a "normális" életet élők biztos remetének számítanak köztük.
Manapság egyébként is könnyű elsárkányosodni, hát még ha futószalagon érkeznek hozzád a nők, az anyag, és minden ami tönkre tud tenni egy embert.
Rendezőben is van kivétel, pl. Haneke, meg még biztos sok más, akit nem ismerek.
Pl. amit ismerek, az ausztrál filmművészet egy külön bájos vonal: ott nincsenek szupersztárok, csak kedvencek, kevesebb lehetőség van korrumpálódni, egészségesebb "vidéki" levegő :-)
Mondjuk nem értem, mi köze az egésznek Puzsérhoz. Azt akarod mondani, hogy minden Hamvasra hivatkozás ellenére is elkurvult? Kicsit mindenki korrupt lesz, nyilván, de ő azért próbál észnél maradni sztem: a 444-be és az Indexbe is nagyon belekötött, pedig ugye a jógyereksajtót "nem illik" művészkörökben magára haragítani. És nem csak provokálásból tette sztem, hanem komolyan is gondolta. A provokálós nagyotmondása pl. az volt, hogy Deák áruló volt. Sztem nem hogy történésztől hanem műkedvelőtől is felelőtlenség ilyet beszélni.

Frederick2 2018.11.28. 13:59:57

@Frick László Intézet: Úgy látszik, manapság elég nagy divat lett Puzsért kritizálni. :)

Mondjuk van rajta mit bőven.

Egy netes ismerősöm is megpróbálkozott vele:
torikode.wordpress.com/2018/11/18/gondolatok-puzser-robertrol/

Frick László Intézet 2018.12.11. 17:50:07

@Dinamuki: Nem neveztem (minősítettem) korruptnak Puzsért. Kurvának sem.Élelmes fickó, megál mások hülyeségéből. Pompás példája ez a "pógármesterjelöltség". Ő ilyen alkat, tudja ezt csinálni. Pl én jó ügynök vagyok, de kizárólag konkrét (fizikai-létező) termék esetében. Valamilyen tárgyat , használatieszközt, áruféleséget tudok jól eladni, apiramisjáték, az emelem, a "züdülésijog" meg effélék, a hitelértékesítés nem megy nekem. de pl konkrét termék esetében is... bajba kerülnék, ha bizonyos autómárkákat kéne eladnom...

Azt azonban ne feledd, hogy a médiában a Backstage-ben vannak a sztárok és 1 lehetőség van: csontig benyalmni nekik. És ebben Puzsérsem lehet kivétel... csak ugye a Backstage-be nem látunk be. Ezt jelenti a megélhetési fenegyerek. Fene -de a határa a megélhetése, nem ellensége magának. Nem sajnálom tőle, nem irigyelem tőle.,mert én nem ilyen alkat vagyok, nekem nem ment, "takony" koromban úgy nevettem a szemébe a Backstage kanmajmainak, ahogyan csak egy nagyon-nagyon aranyos öreg bácsinak, pl Réber Lászlónak volt szabad, de neki is a halála előtt 1-2 évvel.

Puzsér meghunyászkodik a vezérlő kanmajmok előtt, összegörnyed, lemegy kutyába és odatartja nekik a seggét.

Másképp nem megy.

Frick László Intézet 2018.12.11. 17:53:49

@Frederick2: Manapság az alaptalan fikázást nevezik kritikának. Ha egy "kritiká"-ban nem vágják haza a delikvenst a büdöskurbvannyájába, akkor azt már nem is érzékelik kritikának.

Nem kell ma már az elemzés, a fostos recska kell, olyasmi, amit mesterien szar+vas blogger, az index munkatársa vagy Szily csinálnak ( -> Kerényi kórkép-> amit Gyémánt Lászlórólírt)

Van még a recepció, ami nem kritika, hanem seggnyalás. Ilyen az Esterházy Péter -ról írt "kritikák' kb a 90%-a.

Frederick2 2020.07.04. 19:35:03

@Frick László Intézet: Ő Puzsér felesége. Mi más lenne ő is, mint egy youtuber/influencer, véleményvezéri babérokra törő női intellektuel?

Itt egy produktum tőle:
www.youtube.com/watch?v=pGWtwJTGseM

Létezik egy KenyTheOne youtuber. Hogy ki ő, nem érdekes. De van egy véleménye, amit osztok magam is.

"Trágárkodás továbbra sem ad semmit egy videóhoz, nő szájából még ocsmányabb. Szomorú, hogy egyre több hölgy hiszi azt, hogy alkalmazkodni kell a férfiak undorítóan mocskos nyelvezetéhez. Nem kell lányok… nem kell!"

Valami Edina, ex-Momentumos csajszi. Az életművét már Tibi atya is sokaknak a figyelmébe ajánlott. Rövid jellemzés a részemről:
1, a balliberális politikát képviseli magánszemélyként;
2, a politikai ellenfeleit, legyen az fideszes, elempés, momentumos, emeszpés, dékás, mocskolja, minősíthetetlen stílusban;
3, férfienergiákkal dolgozik, semmi nőies nincs benne, verbálisan agresszív, rossz mintát sugároz a fiatal értelmiségi nők felé
4, a trágár, mocskolódó megnyilvánulása egyszerre idéz egy a testéből élő igénytelen cigánykurva, egy alkoholista lumpenproletár és egy a fegyverét elszántan szorongató redneck stílusát.

De a legfőbb ismertetőjele, hogy ő Puzsér felesége, gyermeke anyja.

Frick László Intézet 2020.07.05. 07:18:32

@Frederick2: Valamilyen Edinával nemrég foglalkoztam. van egy fogásom:nemwikipediázom,nem nézekutána.
ha beírod a Google.be hogy puzsér, az ajánlatokköüzött a felesége mega zsidó a legnépszerűbb. vagy a fene tudja, be nemírnáma gogliba.

Szorgalmas Gyémánt 2020.07.06. 10:25:06

@Frederick2: Puzsérnak van gyereke? Úristen...

Frick László Intézet 2020.07.06. 13:30:52

@Szorgalmas Gyémánt: Hát,legalább tapadt föl valami erre a valamilyen Edinába, ha már a humorcsinálásra nem tudta a férje megtanítani. Ezen gondolkodtam a múltkor, hogy Kosztolányi,amikor rákos lett,megtanította Kosztolányinét Kosztolányi-novellát írni. Arra lennék kíváncsi,ki tudná ezt a valamilyen Edinát kiképezni arra, hogy vicces tudjon lenni.

Szorgalmas Gyémánt 2020.07.06. 18:38:30

@Frick László Intézet: Engem is ki lehetne képezni nehézbúvárnak. Valaki, valami csodamódszerrel, lehet, hogy megoldaná. Csak nem lenne érdemes.
Edinából a büdös életben nem lez humoros, egyszerűen felesleges lenne a tanítattására pazarolni az energiát.

Frick László Intézet 2020.07.08. 07:17:48

@Szorgalmas Gyémánt: Mint sokszor mutattam, Magyarországon akkora a humorínség, hogy ha kinyittatom akulturházat és kiplakátolom
"Valamilyen Edina humorestje, nagyon vicces sztendap
tökra a Komedi Centrál!"
2400 Ft!

Ebből 240000 Edina gázsija, ami marad,abból lejön a bérlet és ami marad nekem,az kb 40000.

És hidd el nekem, Edina kiáll, felmutatja a kisujját és a közönség hálásan fog röhögni.

Frick László Intézet 2020.07.08. 07:18:29

@Szorgalmas Gyémánt: Úgy értem, hogy az Edina elé a Valamilyen-t írnám ki persze.
süti beállítások módosítása