Hogy a "multi"-k emberek lennének, ezt vitatom.

Legalábbis a nyugati fehér ojropid multi nem ember,

bocs.jav nemember,

bár az érvényesen tudományos biológiai osztályozás szerint Homo Sapiens

sokkal inkább hasonlítanak a makákó vezető kanmajmokhoz.

Egy "multi" még az embertelen és rideg pénzügyi érdekeit sem veszi figyelembe stratégiai távon. A 2008-as válságra felfutás időszakában [2006-2007] a banki szféra dögei tökéletesen tisztában voltak azzal, hogy valahányan kifújnak. "Majd a másik bank, nem mink!" Sem Istent, sem embert nem ismernek a "multi"-k. Az ember, a biológiai-természeti környezet, a társadalmak, egy kontinens éghajlata vagy jövője nekik egyre megy : a beláthatatlan érdektelenbe, még rovatot sem nyitnak efféléknek, az ilyen számukra téma és a Reklám-Marketing Főosztályra utalják: "Találjatok ki valami dumát, csomagoljátok be a szarunk zöldbe, nyomjatok valami rizsát a minaggódunk és hováfigyelünkről, tudjátok, ami most divat, harmatos zöldlevek, édes anyukák, cuki babbuk és patakvíz"

 

A makákó vezér kanmajom ki tudja szagolni a bandából, ki nem a kölyke és megöli -esetleg falatozik is belőle. A "multi" amikor a saját leánycégét leöli, teszem azt a General Motors Company az Adam Opel AG-t, kér a májából kóstit.

marketingongyi.jpg

Jogtulajdonos GettyImage , Thomas Lohnes fotoshopja

Érdemes lenne vitatkozni azon, hogy a General Motors multi az Adam Opel AG-t tudatosan és politikai szolgálattételből, a "Volkswagen Botrány" a Deutsche Bank agyonbirsáholása, a Mercedes basztatása sorában vetette a P.S.A [a Peugeot márkanévtulajdonosa] martalékául vagy még ennyi "emberi motívum" sem vezette. Fölhívom kedves olvasóim figyelmét az Opel magyar reklám line-jára, amiben a már a leöléséig sem német márkának tekinthető Opel/Vauxhall -t -szerintem csurig szimpla gecizmusból- "német márká"-nak hazudják.

 

Face-to-face, amikor az ember előrecsörtet a málhazsákjával az óriásgép bizniszklasszán, szóval ezek az emberek ott szétterülve a rumlijukban, a halálos unalom bűzében, lila reflexes ősz hajuk kócos, előrebukva avagy tar fejükön a fény, tápászkodnak, tiszta ezüst holdsarlócska körmeikkel villogó zongoraművész ujjakkal szedelőzködnek, szemre tényleg aaaannyira eeeemberinek tűnhetnek, a próbababafejű arab stewardess-ek is rájuksandítanak a maszkjaik réseiből, na, ezeket leszopni vagy engedni nekik segglyukba próba-cseresznye alapon talán nagyobb üzlet, mint huzigálni a kapitányok csempészárukkal tömött 50kilós bőröndjeit tucatszám.

Ha egy társadalomról, emberekről-régióról ma reális képet akarsz, nem a "liberális" sajtóhoz, egyáltalán médiához kell fordulnod forrásért. A "multik"-nak vannak reális felvételei. A "multik" nem engedhetik meg maguknak véleményrács használatát.

Pl kipróbálták az olcsó munkaerő miatt Ukrajnában az emberekhez odavinni a gyárat a településekre. Ukrajnában szürnyű állapotok voltak akkor, kb 30ezer, a mai 50ezer Ft-nak megfelelő fizetések. A zongoragyárban kéthavonta egy zongorát adtak a dolgozóknak fizetés gyanánt.. ezt akkor 90-150000 Ft-ért tudták pénzzé tenni Magyarországon... tehát "jól jártak". Koppant a multi, mert az odavitt gyárban a dolgozók szocialista embertípushoz méltóan nemdogoztak, hőbörögtek, megverték a művezetőt és műszakvezetőt, dohányoztak, italoztak és szexeltek. Európa egyik vezető autókábelgyára két évig kisérletezett, hogy legalább a lindablemezek és szivacspanelek árát visszaszedjék. Aztán visszajöttek Magyarországra, a nyíregyházi [akkori] szocialista pógármesterasszony, a szociális(álrokkant)foglalkoztatás hőse vette le lábról a céget.

Az ukrán kicsit hasonlít a magyar proletárhoz, aki a magyar üzemben hőbörög, neki jogai vannak, egész életében nem dolgozott egybefüggően hat hetet s azt is fertelmes trehány-rosszul, de úgy beszél, mint egy többszörös sztahanovista élmunkás se. Beleköt élőfába, régi dolgozóba, művezetőbe, az üzemvezetőnek fél seggéről lehúzza a mackónadrágot, mit nyaljon ki. Külföldön azonban szó bennszakad, lehellet is megszegik, Jawoll tüsténkedik, sürgforog, kussol, csicska.

A Magyarországon terjeszkedő multik tehát tudják azt, amiről a kormánysajtó hallgat és amit a szájjalliberális fasszal se baloldali megélhetési ellenzékiek látni sem akarnak: azért telepti ki jó Kelet-Magyarországta a gyárat, mert tisztában vannak, hogy a maradék egymillió proletár nem fog munkába állni soha, és majd Ukrajnából kell hozatni dolgozni akarókat. De azt is tudják, hogy az ukrán proletár, mint a magyar, nem adja be a derekát munkára.

 

szexelés: Az egyik magyarországi multi rájött, hogy a dolgozók ebédidő alatt szexelnek a zugokban, raktárakban és ez erősen javítja a vállalati hangulatot. Egy multinál a HR-osztályon valakinek legalább részmunkaidőben az a feladata, hogy javítsa a dolgozői hangulatot. Ez a valaki itt azt javasolta, hogy az ebédidőt fél óráról egy órára nyújtsák. Természetesen ez a munkaidő megnyúlásával járt, ám a dolgozók az ötletet lelkesen támogatták, az így megnüvelt ebédidőnek köszöngetően az addig is  elélvező nők többször, az élvezésig el nem jutók is legalább egyszer elélvezhettek. Mindez nagyot dobott az asszonybrigádok hangulatán, két áttétellel tehát a termelékenységen és a minőségbiztosítási követelmények betartásán is.

 

Néha elkapják őket más majomfélék. Ami így a kívülállónak különös kegyetlenség, az ezeknek a majmoknak élvezet. Kicsiben, röviden és tömören, viszont húsvér és nem virtuálisan ugyanazt csinálják ezekkel a nememberekkel a PIN-kódjaikért, mint amit ezek a nememberek "multik" minőségükben egy másik "multi"-val vagy leánycégeikkel vagy a saját leánycégeikkel.

 

Dead End: A netokratív idiokrácia 2008. óta futott föl és egy teljesen új "multi"-félét evolucionált, a netokratív spekulalistát. Ő elöttünk oldalaz a túristaosztályról női thai elefántosgatyóban, gyárilag napfakó trikóban, jézusszandálban és szintén katonai málhazsák... nak látszó szütyővel, csak ez a DKNY valamelyik férfibutikjában 1200 USD volt. Annyi a különbség az ármányöltönyös biznisszklasszon utazó elavult régiek és ezen újabb mutációik között, hogy az ármányöltönyösök még legalább képernyőn vagy az üzemvezetés üveg irodafalain át lenézve a csarnokra , valahogy elviselik az emberszagot. Elfogadják azt, hogy az üzlet a természetétől fogva valamennyi ember foglalkoztatásával jár. A netokratív spekulalistánál ez inverz' működik, elvegyülni húsvér, akár komolyan bűzlő emberek között is igen, vacakolni ott HR osztállyal, személyzeti döntésekkel, szkájpolva lebaszni beosztottat, azt már nem. Pláne nem fölvenni a céghez vagy kibaszni. Netokratív spekulalista üzletágban eltelik fél év és az alkalmazottnak egy komplex zseninek kell lennie ahhoz, hogy a fasszopó ribanc alakú húsvér vezető menedzser a "C" épületben bérelt irodából az "A" épület egy világhíró panorámára ablakos, de portóibor sötétre elfüggönyözött irodájába kisérje át élő, emberihangos és lehelletes "beszélgetésre". Kezet nem fognak. A ribanc le se ül, csak farra hátrakulcsolt kacsókkal totyorog. A netokratív spekulalista magát a képletben n-nek tekintvén már a +1 főt is potenciális kakukkfészeklakótársnak érzékeli. Ezt őneki most az undorító személyestalálkozásban kell eldöntenie, veszélyes-e ez a túl tehetséges, túl hasznos, túlsok pénzt hozó, túlhibátlanul dolgozó részfoglalkoztatott bedolgozó státuszű munkatárs. Hátha ki akarná túrni és a cégét elhappolni, amit ő a semmiből épített föl és a valahová tart vele. Háttal ül a szitáló fénynek, hogy a veszélyes ember az ő arcát ne láthassa, váltanak tőmondatokat egy projektről (ami őt, a főnököt annyira nem is érdekli, az egy langyosan tartott kör). A ribanc annyiban izgatott, hogy ez a munkatárs helyette is dolgozik, a tulajdonosnak viszont 180 fokos fordulatú hirtelen ötletei szoktak támadni, nem, dejó, akkor mennek is.

File:Toyota Corolla front 20081222.jpg

Kép forrása: Wikipedia. A netokratív spekulalisták kedvelt autóféléje.

arnyekveto 2018.09.07. 17:53:55

Egy (multi) cég az egy pénztermelő mechanizmus, eljárások és szabályok halmaza melyek a nyereséget célozzák. A benne dolgozók céljai másodlagosak, illetve bármely alkalmazott kiirtandó ha az döntéseivel vagy tetteivel a nyereséget veszélyezteti (legyen akár a C szinten, CEO, CTO). Kiirtandó főleg akkor ha a cég tőzsdén is jegyzett részvényekkel bír.
A cég egy vírusszerű jogi entitás, egy törvényileg támogatott formális struktúra, egy gépi működés...

Benne találhatóak a kokószívó faszmajom gecók meetinges corporate bullshittül makogó csürhéje:
minden amerikai katonai szleng és "corporate bullshit."
Q1-ben realizáljuk és materializáljuk a nyereséget! Q1 - első negyedév, US army nevezte először az év első három hónapját Q1-nek (first quarter).
Corporate bullshit: eredeti angol szavak új jelentéssel való felruházása. www.atrixnet.com/bs-generator.html
Magyar corporate bullshit: az angol szó átvátele és magyarul fonetikusan kiejtése - relaize - realizálás. Übergáz! Kibaszott kemény élőben hallani, elképesztő és velejéig abszurd. Nem kívánom senkinek.
A corporate piramis alján van a puszták népe: a termelést végző dolgozók valamint ellátói feladatok pld takarítónő és a portás/karbantartó/fűtő/sofőr. Ők még a jó fejek, Mari nénik és Józsik, Béla bátyám, Teri nénje a dolgozókkal együtt vannak, akár temetésre is eljárnak egymáshoz, együtt adomáznak, egy a hang közöttük. Ők még elrakják a befőttet télire, van szívük és lelkük, kiröhögik a sok faszarcú kinyalt gecicsimbókot, a megnyújtott orrú bohóccipős tapadós-nadrágos (skinny trouser), nyakkendős de kockás inges (business casual dress code), epül macbook-kal a hónuk alatt fontoskodó, kapszuláskávéivó kinyalt ficsúrokat. De ezek is csak alprosztók, a piramis alján, a piramis közepe már külföldön található, csak nevek e-mailekből, mely e-mail ha jön zabszemet sem lehetne kipréselni a bohócorrú cipős segglyukakon. A távcső csak idáig lát el innen itthonról, egy seggszagúra kiült székes részlegből ahol 24/7-ben az év minden napján - éjjel és nappal is - megy a meló egy egyterű irodából (open office), toronymagasan állnak a rendelt pizzás dobozok és a kávéspoharak, por és izzadságbűz szaglik itt még heló! Igen, a részleg amely termel még mindig hasonlít arra amit munkának hívtak régen is, legyen az szalag mellett vagy képernyő előtt távoli szervereket basztatva.
FÜGGELÉK
Tallózás a "multik" néhány jellegzetes Emberiség Elleni Bűncselekménye között:
-svájci gyógyszergyárak embereken végzett tesztjei Afrikában
-Az USA hadiipari multijainak élőembere biológiaifegyver kisérletei Afrikában és a Lokális Háborús Góc doktrina éppen aktuális foltjaiban Vietnámban pl
-az USA autóipara
-a világ autóiparának picsaautó gyártási összefogása 2000 óta
-a dohánygyárak kamuja a "multifilter"-es cigarettákkal
-különböző országokban és kontinenseken az autó-és ingatlanhitel bankok működése
- A Polgári Repülés Booom-ja 2000 óta
-a palackozott vízgyártás
és
-a PET palackok elterjesztése
- a műanyagok ráömlesztése a Világra, a Földre anélkül, hogy a hulladékaik kezelésére lett volna megoldás 1930-2010
- a Facebook
-az internet ellenőrizetlen netokratív romantikus ráengedése az emberi civilizációra AZ EGYRE TERJEDŐ TOTÁLIS CENZÚRŰVAL LEHALLGATÁSSAL ÉS ADATHALÁSZATTAL
-a Föld körüli legkülső közvetlengravitációs szféra elárasztása űrszeméttel
-az emberi szemét kihordása az Óceánokba -különös illusztráció erre New York fejlettvárosának
szemétkiszállítása az Atlanti óceánba
-a telefonok arcfelismerő beléptetőrendszerei

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr4714227045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.09.07. 13:41:08

De, ember. A modern ember. Korunk embere. Az aktuális faszagyerek. A jelenlegi zeitgeist archetipusa.

arnyekveto 2018.09.07. 17:53:55

Egy (multi) cég az egy pénztermelő mechanizmus, eljárások és szabályok halmaza melyek a nyereséget célozzák. A benne dolgozók céljai másodlagosak, illetve bármely alkalmazott kiirtandó ha az döntéseivel vagy tetteivel a nyereséget veszélyezteti (legyen akár a C szinten, CEO, CTO). Kiirtandó főleg akkor ha a cég tőzsdén is jegyzett részvényekkel bír. A cég egy vírusszerű jogi entitás, egy törvényileg támogatott formális struktúra, egy gépi működés...

Benne találhatóak a kokószívó faszmajom gecók meetinges corporate bullshittül makogó csürhéje:
minden amerikai katonai szleng és "corporate bullshit."
Q1-ben realizáljuk és materializáljuk a nyereséget! Q1 - első negyedév, US army nevezte először az év első három hónapját Q1-nek (first quarter).
Corporate bullshit: eredeti angol szavak új jelentéssel való felruházása. www.atrixnet.com/bs-generator.html
Magyar corporate bullshit: az angol szó átvátele és magyarul fonetikusan kiejtése - relaize - realizálás. Übergáz! Kibaszott kemény élőben hallani, elképesztő és velejéig abszurd. Nem kívánom senkinek.
A corporate piraimis alján van a puszták népe: a termelést végző dolgozók valamint ellátói feladatok pld takarítónő és a portás/karbantartó/fűtő/sofőr. Ők még a jó fejek, Mari nénik és Józsik, Béla bátyám, Teri nénje a dolgozókkal együtt vannak, akár temetésre is eljárnak egymáshoz, együtt adomáznak, egy a hang közöttük. Ők még elrakják a befőttet télire, van szívük és lelkük, kiröhögik a sok faszarcú kinyalt gecicsimbókot, a megnyújtott orrú bohóccipős tapadós-nadrágos (skinny trouser), nyakkendős de kockás inges (business casual dress code), epül macbook-kal a hónuk alatt fontoskodó, kapszuláskávéivó kinyalt ficsúrokat. De ezek is csak alprosztók, a piramis alján, a piramis közepe már küldöldön található, csak nevek e-mailekből, mely e-mail ha jön zabszemet sem lehetne kipréselni a bohócorrú cipős segglyukakon. A távcső csak idáig lát el innen itthonról, egy seggszagúra kiült székes részlegből ahol 24/7-ben az év minden napján - éjjel és nappal is - megy a meló egy egyterű irodából (open office), toronymagasan állnak a rendelt pizzás dobozok és a kávéspoharak, por és izzadságbűz szaglik itt még heló! Igen, a részleg amely termel még mindig hasonlít arra amit munkának hívtak régen is, legyen az szalag mellett vagy képernyő előtt távoli szervereket basztatva.

Frick László Intézet 2018.09.08. 05:58:35

@arnyekveto: Tájékoztatlak az ebben a blogban élő szokásjogról:
1. moderáció (azaz cenzúra, törlés) nincsen. Az olvasók kifogásai miatt a szerző törölt vagy egy tucat bejegyzést és három tucat hozzászólását. Ezután következtek Kuendue von Karhun aus Irscha álnáci provokátor hozzászólásai, főleg ID sértések miatt vagy ugye a zsidózásai...
2.Ha egy hozzászólás jó, főleg, ha a főszövegnél is jobb, akkor egyszerűen beemeljük a főszövegbe és kész
3 Így jártál :D

2018.09.08. 13:17:23

@arnyekveto: Kedvencem az "erről még nem volt kommunikáció". Nagyon jó.
süti beállítások módosítása