A picsatársadalom egyik legbájosabb kifejezése a "fenntartható fejlődés". Másodosztályú nemteljesjogú és nemigazi tagállamokban akár minisztériuma is lehet ennek a romantikusan naív kifejezésnek.

Ha sorbavesszük a társadalom elpicsásodásában élenjáró fejlettisztáni társadalmakat, az egykézés méri ki a befutókat, már a XIX. század végén egykézett és kettecskézett Skandinávia.

A magyar egykézésről is szó volt már itt. Mókás, hogy a magyar egykézés mellékszereplói a Donauenschwooben. Miközben a Vaterland-ban már dúlt az egykézés és kettecskézés, aközben a Volksdeutsch-oknál még nem volt ritka a 4-6 gyerek a XX. század első harmadában. Az Ormánságban az egykézés miatt eltűnő magyarok maradékainak üres házait, portáit, a végül senkinek összekuporgatott feődeket   [büdös]sváb parasztok kaparintották meg. A sváb csinálta a gyereket azzal, hogy nem számít az ingatlanvagyon, majd legföljebb a vagyonból kiesett fiúk tanulnak vagy az iparban próbálnak szerencsét.

A II. vh utáni NSZK szülőképes asszonyai még 2-3 gyereket szültek. Nemritkán apa nélkül is vagy több (és ismeretlen) apától is akár.  Tudomásom szerint az aparegény tipikus német műfaj, kb. negyedszázaddal ezelőtt...). Egyáltalán, a II. vh főszereplő nagynépeinek a női, mind az ojropidok, az USA női, az ojropid germano-anglo-saxo nők és az orosz nők voltak szerintem a II. vh utáni korszak igazi hősei.

Németországban a II. vh-t követő pár évben, mondjuk 5 évben mintegy 34000 afro-amerikai származású újszülöttet toltak a világra német nők. Nyilván  anglo-saxo (és ruszki) babáknak nem lehettek feltűnő külsőjegyei. E korszak tipikus gyermekei az 1968-as diákok, az Adenauer-korszak fő kritikusai, akik az Adenauer-korszaknak s abban az őértük mindent-de mindent megtevő Mutti-jaiknak köszönhették egyetemi létüket, a menő amerikaifarmernadrágjukat, a sztereo HiFi lemezjátszót, a kéz alól vett Käfert és T1 VW buszt vagy a virágokkal kipingált Badewanné-t. NSZK fölfeljődéséról mindenkinek az a fasz Adenauer ugrik be -én viszont a Német Picsák-ból látom fakadni az Új Virágkor Saft-ját és Flutsch-át. A sok jó és jóítás mellett az NSZK női voltak a felelősök az Új Lázadó Generáció egodeista elkényeztett picsává kényeztetléséért is. Nejlonhippik és romantikus antikapitalisták tették szélsőbalosnak a fejecskéiket. Jürgen, Siegfrid és Dieter, a német kis-és középüzemek örökösei

mint ma Steinmetz bootschi fia Szigetszentmiklóson, az Ász Kolbász örököse, alig várja [várta?] hogy meggebedjen már a vén dög és akkor eladja a kócerájt, az esze legkisebb ágában nem áll az apja által a semmiből, a kolbászgyár melletti családi ház udvarán zugvágásból és fekete [schwarz]henteskedésből kifejlesztett cég továbbvitele. Eladni és munka nélkül kényelmesen felélni az öröklött vagyont--- ez a Jürgeni Attitüd...

Magyarországon előfordulnak mókás kivételek, pl nálunk a netokratív spekulalista, amikor nagyon pank akarna már lenni, odavél, hogy az ő példaképe Clint Eastwood... itt ezt tessék úgy érteni, hogy klasszikus USA vadkapitalista. Csakhogy a vadkapitalista számára nem létezik büdpös, pl annyira bírja az emberszagot, hogy még ki is zsigereli a tömegeket, nemhogy kizsákmányolja a munkásait. Clint Eastwood? -a magyar netokratív spekulalista számára nincsen annál borzasztóbb, ha az íróasztalfiók cégét meg kell testesítenie és pár embert alkalmaznia. Inkább eladja a cégét a gecibe, minthogy emberekkel szarakodjon benne. Ism.:  Ha a spekulalista bennfentes kereskedés közben véletlenül többezer embert is foglalkoztató fizikai kiterjedésű vállalatcsoportban esik hasra, úgy bánik azzal, mint Buffallo Bill-ék a bölénycsordákkal. Kiveszi a promt elszórhatóakat, a többi oszt tőle ott rohadhat meg elevenen. Mutatják neki a többezer ember sorsát: jógyerekpofikával őszintén (őszintén) sajnálkozik, nem gondolta volna (nem gondolta volna, tényelg: esze ágába nem állna ilyesmi...Clint Eastwood? egy faszt! Buffallo Bill. Vagy jürgen.

ujpeter.jpg

A kép

a Getty Gyűjtemény "tulajdona".

A spekulaistákban már mutattam mekkora egy antikapitalistának képzelik magukat.

Az ojropid egyke még a család iránt sem érez felelősséget, amiből fakadt. Ismertem ateista zsidót, aki a lágerből hazatérvén odaveszett szülei, családja emlékére kóser étkezett. Az egodeista szarik bele minden magánkívülibe. Ha a családja iránt nem érez felelősséegt, ugyan mitől a társadalom felé? Persze ha nyálas stréber, akkor dudog valamit a közösségről meg svéd mintákat szeretne majmolni.

A Jürgeni Attitüd szülte a Mérnöki Irodák trükkjét a Benelux Államokban és Germániában [NSZK + Ausztria és Schweitz/Schwitz] Jürgen az  ojrópanevetsége bundeszligafrizurtschi-jával, a csíkos indiaiszövet trapézgatyójában és ingjében, jézusszandálban szállt föl a hong kongi gépre. A hong kongi szállodában, a faszát se érdekelte, a kisz köcögök, valami "ostoba vágottszeműek" írták alá a szerződést, szart rá vastagon Jürgen, hogy ha kínaiak, akkor helyi hong-kongiak, taiwaniak, malajziai kínaiak vagy pedig a Népi Kína titkosügynökei vagy még csak nem is kínaiak, hanem thaiok vagy malájok... röhincseltek, hogy a Kifutó Termék dokumentációját a jó üzlet reményében rásózhatták a kis sárga majomemberekre. Akik még az éjszakai buli költségeit, tengergyümölcsei, kiskorú sárga kislánypina vagy tökösfiúk hygenikus seggelyuka, ezt is állták a "sárga nyomoréktörpék".

Mára gyakorlatilag Európa már mellékszereplő a Világgazdaságban. Régi Fénye és tekintélye övezi még alkonyi visszfényszerűen. Kínai gazdasági küldöttségeknek [Milano-ban olcsóbb a márkás ojropid divatruházat, mint Kínában az ojropidok számára noname luxusruházat] készült nyálszöveggyűjteményekben pl, ha "református országba" utaznak, akkor van betanulható szöveg arról, mekkora egy példaképe Merkantil, a református Euro Merkantilizmus a mai kínai gazdasági modellnek.

A kínaiaknál az ojropd közgáz alapfogalmaihoz is nehéz párhuzamost eröltetni.

A vágottszeműek, amikor a felfuvalkodott Arschkopf Jürgentól vagy Dietertől átvették a dokumentációt, már azon agyaltak, hogy a vállalt mennyiségen felül még mennyit gyártanak le és aztán a dokumentáció másolataival még kinek és hová adnak le bérmunkát.

Ha Jürgenék legalább keresztrejtvényműveltségűek lettek volna, legalább újságolvasói szinten tájékozottak, akkor ismerték volna a Japán Gazdaság példáját: A múlt század 80-as éveire a japánok már túljutottak a koppintós korszakon. Kína pedig úgy a 2000-es évek elejére. A kínai gazdasággal minden megtörtént 1990- és 2000 között, tehát 10 év alatt, ami a japán gazdasággal 1960- és 1980 között, azaz húsz esztendő alatt. Köszönhetően a dél-koreai gazdaság hatásainak. A koreai gazdaság nemhogy nem másolata a japánnak, de elemeiben, pl a koreai mérnökök hozzállásában gyakran inkább az inverze.

A '80-as években már a "márkanevek"-ből felismertük a kínai koppincsokat. Az Egy Kína elvet vallottuk, tőlünk aztán lehetett a China P.R.C vagy Taiwan vagy Singapoore. Vagy Made in Thailand. Akkor fogtam gyanút a fasz, seggfej Jürgenék mesterkedéseiról, amikor a tipikus utángyártmány "Gold+valami" alkatrészeiből javítottam az "Euro+valami" vagy az "Audio+valami" vagy a Sunny vagy az Awia és Tobishi autórádiókat. Beszart a BOSCH-zöld Goldstone fúróm és BOSCH-zöld BOOST-ból javítottam. A némileg eltérő külcsín alatt a pisztolyravasz kapcsolók, az álló- és forgórészek csereszabatosak voltak. Levettem az Audiostar maszkját és a Goldstar-é pont passzolt rá. A Szok Kicik gazdaságában a konkurenciát nem megölik, hanem összedolgoznak velük. Ha szétszedünk egy Sony terméket, van abban Toshibától kezdve Matsushitán átt, NEC, Mitsubishi és most már követhetetlen mennyiségben kínaiak. Vietnámiak. Ma Vietnám tart ott, ahol Kína még 20 éve.

10 évvel későbben mindennap előfordultam egy német-japán közösvállalat magyarországi fiókcégeinél. Egyszer szóltak, hogy itt a maláj  mérnöki team. Valami módosítandó való van a szerszámokon, hát felugrottak ide Ojrópába KLA-ból [Kuala Lumpur-ból]. A magyar mérnök arra rest volt, hogy a kövér segge alá adott cégesautóval elautózzon az anyacéghez. A magyarok ujjal mutogáltak a malájokra, mit keresnek itt ezek a cigányok, a németek igyekeztek népidemokratikus pofákat ölteni, amikor fentről lefelé beszéltek a "barna majomemberekhez",

Magyarországon meg a szocialista táborban a móókszista történelemhamisítás összemosta a kapitalistákat a nácikkal. A kapitalista nem nacionalista. Még politikai hovatartozása se nincsen. A múlt század 90-es éveiben még javában kommunistázták Kínát a  sajtó agymosodái, a fejlettisztáni kapitalistát azonban nem érdekelték Kína politikai iszonyai. A német vezetőség úgy döntött, hogy a német szerszámgépmérnök túl drága és ha már nem a túl drága német szerszámgéplakatossal csináltatják meg a terveket akkor magát a szerszámot is azok a kis sárga vagy barna majmok otthelyt rajzolják meg. Mára pedig egyszerűen átsúlypontozzák a céget és a fontosak a Kínai Divízióban történnek.

A Mercedes az elektromoskamion kisérleteiben hat kanyarral van lemaradva "noname" kínai gyártók mögött. A japán Mitsubishik 10 t össztömeggel és 150 km hatókörre tudja azt megcsinálni (ebből a nettó hasznosteher 2,5 t!) amit a kínaiak a szokványos kamion tömegarányban és 600 km hatótávolságon. 

Egyre értékesebb a maradék egyke ojropid mindene. Már maga az ojropid is alaposan meggondolja, hogy az egyedi és megismételhetetlen fantasztikusegyéniségét mire pazarolja el. Pl az hóttbiztos, hogy egy büdös másik ojropidra nem. A Drekich Arbeit fogalma az eltörökösödés hajnalán még csak a nehéz fizikai volt, majd fölterjedt a szolgáltatóágazatokba. Támogatta ezt a nyugat-német munkanélküli segély rendszer is. Ami a török számára a Mesés Jövedelem kategóriája volt, az a jövedelmi szint volt a németnek a munkanélkülisegély. Nem volt kötelező nem a szakképzettségének megfelelő munkát végeznie, pl nagyáruház , szuoermarket kasszájába ülni, hogy azzal a sok büdösemberrel , akik a vásárlók, foglalkozzon. Természetesen olyasmiről is, mint "házasság" vagy "gyerekvállalás" a legkorszerűbbeket vallotta, pl azt, hogy nem fogja ő egy gyerekre áldozni a csudálatos életét.

"Nem az a baj, hogy automata mosógéped van. A kérdés az, mit teszel az így megtakarított időddel."

/Mezei Klári néni/

Jürgen, Dieter vagy Siegfrid a 70-es 80-as évei között jár valahol. Az életkilátásai jók. Az örökölt vagyont még nem élte föl. Várhatóan megéri a 90-es éveit is. Ha van haja, még mindig bundeszliga csigákban és aranyra festve. Arca tejcsokoládébarna az óceáni napsütéstől. Intenzíven él, testtömegindexe ideális. Vagy ott van minden Bayreuth-on vagy nem. Tart egy szép SEL 500-ast annak az emlékére, amit a Mérnöki Irodája alapításakor az első jólsikerült üzlet után vásárolt vagy W116-ot, mert olyat kapott a diplomához ajándékba a Großi-tól. Láttam már jürgent Egyiptomban kalandtúristáskodni egyiptomi arab srác robogóján kapaszkodni kül-kairói forgatagban, Thaiföldön minden remény nélkül fűzött egy aszexuális tom-tom-ot, nem egy közülük biodinamikus nézeteket valló tanyásgazda vagy lovakat gyűjt vagy a világ minden részéről fogad örökbe minél szinesebb árvagyerekeket---

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5014170713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Intézet 2018.08.09. 10:13:45

@Dinamuki: Köszönöm szépen. Bár én Fassbinder modorában és keménységével képzeltem. A Német Mérnökiség legendájáról villant be, amit már a spekulalisták kapcsán kiírtam. Persze Jürgen egy faszt mérnök. Alig bukdácsolt át a gimnáziumon.

Frick László Intézet 2018.08.11. 05:38:38

@brenitbre2: Pont erről beszélnék, hogy a multik nem nacionalisták. Egy "multiban" az emberségnek sincsen semmi nyoma. A multi, ha nagyon nagy a baj, a saját anyját, javítok a 9 éves kislányát megbassza. Szeretk az autóiparral- és marketinggel szemléltetni. 1990-ben a japán Suzuki a sok-sok pozitív, dicsérhető tulajdonságot is hordozó Swift modelljének az egyébként is gyönge fos karosszériáját még meggyöngítette. Vékonyabb lemezeket alkalmazott. A japán gyártású 1988-90-es Swift motorháztetejét nem, a magyar Suzuki motorháztetejét a menetszél horpasztgatta. A Suzuki szupergyünge karosszáriájába többszáz ember pusztult benne. A TÜV megtiltotta a német forgalmazását. Mi, autóbuzik akkoriban ezt tudván tudtuk, nem is vásároltuk ezt a fostalicskát, de egyébként közhiedelmeinkben a kaszni korróziómentességét terjesztettük. Ami nem igaz. Mivel az önhorfó karosszéria akkora egy fos anyagból van, hogy semmi merevsége, megpapucsolták a futómű-és rugózás felcsatolásokat. De ahogy, ha egy drótot 40-szer meghajlitgatsz majd a szabad levegőn hagyva a hajlítst friss, piros rozsda fedi, a karosszéria is az erőnek kitett pontokon, tehát pont a felfüggesztéseknél elképesztő módon úgy rohad el, hogy a fedőfesték (meg a papucs) alatt észre sem veszed.
Több ember pusztult bele a Magyar Suzuki fos kasznijába, mint a muzulmán terrorba Európában.
És a műsor nem ért véget, mert a "bakancs" Swift-ről azt a hazugságot terjesztették, hogy Ötös Törésztesztes. A magam szemével láttam parkolóház betonjának gyönge 20 km/h-val ütközött bakancs Swiftet, aminek a benyomódott műszerfala térdsérülést okozott a nőnek, aki "vezette".. és gazdasági totálkárra vették, mert a z egész eleje elmozdult, a nyúlványok tropára.

Maga a Programozott Futásteljesítmény (élettartalom) beépített hiba -trükkjei között egy Gyilkos Fehér Könyv.-re valónyit lehetne összegyűjteni. Beépített Hibák, amikbe emberek halnak bele és erről nem lehet beszélni, mert az autógyártás mindenütt-valahol Nemzeti Ügy.

És a picsaember egyre tudatlanabb. Azon a mérnökök, akik a bármiért az autót teljesen is letiltó rendszereket kidolgozták, mint picsák, addig látnak el, hogy a vadiúj, 30000 km-t futott (ez német viszonyok között 3 hónapos autó is lehet!) autó letilt, a tulaj hívja az assistance ingyenes szolgáltatást, amit a kereskedők köntójára alapítottak és negyedóra múlva valamelyik segélykocsi odaér. A picsa el se tudja képzelni, hogy egy német üzletemberrel ez a letiltás Dobrfeta-Turnu Severin-nél is előfordulhat és a segélyautó-assistance Bucuresti-ből fog érkezni és a külső hőmérséklet -15 fok- A menedzsernek meg van egy fasza BOSS autóskabátja, kb egy zakó hóvédelmével.

Találsz itt szöveget a 100 évvel ezelőtti reálgimnáziumokról.

Ahhoz, hogy egy szakmában helytállj, rendelkezni kelene egy általános műveltségi szinttel, amit ma az internet helyettesít, nem kell ismerni a térképet, nem kellenek földrajzi vagy történelmi meg semmilyen ismeretek sem, mert majd rákeresünk a Gogli-n. De egy 1200 aktív szavas szókincsű ember mire kereshet rá?

Nyár van, különböző partokon olyan embereket látsz, akik már még a Nap járásához is tudatlanok. Egész nap napozni szeretnének és lestipistopiznak egy olyan helyet, ami déltől árnyékban lesz. Délelőtt 10kor nem tudja megmutatni, melyik irányban fog lenyugodni a nap.

Én nem a német szakképzés minőségében kételkedem. Jürgen Herzenbach nem fogja megfizetni a német jövedelmi igényét.

Kínában a szakmunkások havonta 1 azaz egy szabadnapot kapnak. A multinacionális vállalatok egyetemi diplomás szekciójában, pl a Microsoftnál van 4 szabad vasárnap egy hónapban. A banki szférában a banki alacsonyrangú tisztviselőknek egy teljes vasárnap és még 3 SZABAD VASÁRNAP DÉLUTÁN JÁR. Pekingben és környékén meg keleten egy munkás Ft-ban számolva 350-450ezret keres, ha keresettebb szakmában dolgozik, ehhez még ingyen lakhat a vállalat lakásában (ma már nem ritka az óóóóriási, akár 50-70 nm-es lakás is!) A fejlettlenenbb régiókban 150-250000 Ft-nak megfelelő jüan a kereset. Tehát a német multi, Jürgen Herzbach baszik megfizetni a német munkást, aki legalább 6000 €-ért hajlandó dolgozni és havonta két szabadpénteket is követel. Ha a koreaiak el tudják önteni Európát az európai autókénál sokkal magasabb fokú minőségbiztosítással, ráadásul Betervezett Hiba nélkül való autóikkal, akkor azt mondja Herzbach, hogy teljesen átvisznek bizonyos terméeket a Kínai Divizióba, mert ott a munkás 10-12 órázik és kussol, nemugat.

A Kozmetikai Ipar nagy cégei már a Központi Vállalat-ot is Kínában működtetik, az európai a fiókcég meg a Headquarter.

Ahogy a picsa nő a saját picsasága áldozata lesz büszkén, pont úgy az ojropid picsaember is. Amit az európai gazdaság művel, azt röviden marketingöngyilkosságnak nevezik.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2018.08.12. 11:58:30

az elpicsásodás a ii vh következménye: 1950-ben elég volt egy kereset egy négyfős családnak, 1970-ben már nem. ma egy amerikai vásárlóértéken nem él jobban, mint 40-50 éve, mert jött a megbízható fogamzásgátlás, és elment mindenki dolgozni - kétszer annyi munkás, fele annyi munkabér. a baby boom alatt felmentek az ingatlanok, az összes bank behitelezte, az egyenlegük alapja a jelzálog. ha csökken az ingatlanok értéke, csökken az egyenleg, mennének csődbe, omlana össze a gazdaság. ez az angolszász ingatlantulajdonos demokrácia. vagy a római.
és hiába olcsó, megbízható és elérhető a fogamzásgátlás, az abortusz is maradt, sőt, amerikai színésznő beleáll a kamerába, hogy bárcsak kapartathatna. így. és kapja cserébe a nagy szerződést, a faszik meg persze bottal se piszkálják.
közben meg mindenki főiskolára megy, hogy leszbikus táncterápiából diplomázzon, majd csodálkozik, hogy kurvára nincs rá kereslet. hiszen ő már abban nőtt fel, hogy a teljes internet az ő személyes igényeinek a maximális kielégítésén dolgozik, (látszólagos) ellenszolgáltatás nélkül. megérdemli, pusztán azért, mert létezik: a google, a facebook, az amazon, a netflix csupa-csupa olyan dolgot mutat csak és kizárólag, ami neki tetszetős. az egész világ az ő személyes tere, legyen minden ambipúr illatú, mint otthon a nappaliban. aztán kilép az ajtón, és nem olyan, mert az elnyomó heteroszexuális fehér patriarchátus őt előre eltervezetten, direkt és alattomos módon elnyomja. és senki nem bassza pofon, pedig kívánja, és megveszi a szürke 50 összes részét, és a moziban maszturbál rá nőtársaival, hogy lám, vannak még igazi férfiak, és importálja őket afrikából, a közel keletről, ahonnan csak lehet.
kína meg épp összeköti a belterjes internetét: a kínai facebookot, a kínai tindert, a kínai paypalt, a kínai amazont, mindent, és mindent néz, és minden on-line interakciódhoz pontszámot rendel. megvetted mao piros könyvét, keményfedeles, jubileumi kiadásban? +5 pont. rákerestél taiwanra? -3 pont, és -1 minden ismerősödnek. 500 pont alatt nem kapsz útlevelet, 300 alatt hitelt, 100 alatt bankszámlád se lehet, készpénz meg nincs, úgyhogy buszra se tudsz szállni.
mellesleg kb egy, vagy akár csak fél generáción belül eljutunk onnan, ahol a mindenkori népesség 10-15%-nak nem tudsz egyszerűen olyan feladatot adni, amiben ne lenne kontra-produktív, oda, ahol 10-15%-nak lesz csak munkája, mert a belépőszint egy irodai állához kb a junior szoftverfejlesztő lesz - csak a tervezés és a döntéshozatal marad az embernél, minden mást gépek és programok fognak csinálni. önvezető járművek? +20% munkanélküliség, +40%-nyi receptköteles fájdalom csillapítókkal való visszaélés, +200% öngyilkosság.
ez jön, dudi, aki elpicsásodott, az kibírja, hogy nincs semmi hasznos, amit csinálhat, aki meg nem, az meg bele fog őrülni.

2018.08.12. 20:14:29

@bs395: Nagyon messze vagyunk az önvezető járművektől. Jelen pillanatban teljesen önvezető autó csak elméletben van, a "nagyrészt emberi segítség nélküli" vezetői fokozat pedig több banális katastrófát okozott. A Tesla autója az autópálya két sávja közötti betonválasztékba vezette az autót mindefeél ok nélkül. A Tesla éppen most menekül ki a tőzsdéről, hogy ne kelljen annyi adatot magáról nyilvánosságra hoznia. Amim az irodai munka automatizációját illeti - nagyon szépen hangzik, de egy nagyon pici váltzotatás is a céges workflow menetében programozó mumnkát igényel plusz tesztelsé, ami idő, pénz és függőség. Használtam és fejlesztettem Ansible alapú automatizációt a munkámhoz, épp a lényeget nem tudod automatizálni.
Paradox módon a programozók számát fogja csökkenteni a gyakorlatban - a szoftvertesztelés és az alacsony szintű algoritmzálás, mai most még emberi munka, teljes egészében automatizálható. Az olyan nevetséges kísérletekről, mint a masszázs, a tanár vagy a rendőr automatizálása, már nem is beszélek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2018.08.12. 21:45:25

@nagyjoco:
önvezető járművek: az összes nagyobb tech és autógyártó cég egymás lábát tapossa, hogy melyiknek sikerül előbb. ezért mondtam, hogy fél-egy generáció.
tesla: ha annyi állami támogatást kapnék, miközben a privát innováció bajnokaként tetszelgek, lehet, én se akarnám bevallani, mert fel kéne adnom a kognitív disszonanciámat.
automatizáció: a nagy cégek szenvednek vele, a kisebbeket, akiknek megy, meg felvásárolják a nagyok, aztán beolvasztják, és mindenki inkább felmond (a produktivitás lineárisan nő, az inkompetencia exponenciálisan). amelyik kis cégnek sikerül ezt elkerülnie, és az új módszerekkel nagyra nőnie, azok fogják diktálni az iramot - hacsak nem hoznak törvényt, hogy az über tilos.
lesz majd a kétkezi munka (fodrász, pincér, szakács, burkoló), meg a tervező-szervező irodista (ebből lesz kevesebb, és nem tudjuk, hova fognak menni, és nem nyugtat meg, hogy régebben se tudtuk, amikor ezt vagy azt a szektort gépesítették), de előbb-utóbb a fodrásznak is kell majd on-line presence, egy yelp-über-airbnb-netpincér típusú elosztó-értékelő rendszer (oké, magyarország ettől fényévekre van). aki ehhez nem fog érteni, kiszorul a piacról.

Frick László Intézet 2018.08.13. 05:15:55

@bs395: Ponto a képed, kicsit szinezem és teszek hozzá:

A munkásosztály max évi 4-6 nap szabadságot vehet ki. A szelvényvagdosó középosztálynak van szabad ideje több pénzt szórni meg befektetni is. van ugye a lakásbárlók aljanépe és az Ingatlantulajdonosok Büszkenépe.

A középosztály szelvényvagdosóival tőkét dobattak össze a felsőkétmillió konzorciumai és papírmaséből díszlet minőségá kartonházakból tekeredikakígyós és sakkozott lakóparkokkal oetyegtették tele az ipari-kereskedelmi és jelentősműűűűvészeti körzeteket. ha tudod úgy olvasni Pyncson "krimi besztszeller"-ét, a Beépített hibát, hogy nem csábít el az a mézes pinaillatot árasztó bikinialső a Country Joe and The Fish póló alatt.

Las Vegas és Atlantic City és Két Part "középosztály"-át pumpolja, plusz a SziJáJéé a drog bizniccel.

Egyre nehezebb elválasztani a szervezettbűnözést a tőkés-befektetői rétegtől, akik persze, ismétlem: a középosztály szelvényvagdosóinak a "tőkécskéivel" pumpolják a munkásosztályt.

Közben a proletáriátus ráébred, hogy egyszerűbb segélyen élni, mint gürizni a kocsög fehéreknek.

A munkásosztály számára is egyre büdösebb a munka. Specifikálódik minden.

Nincs az a pénz, hogy lapátnyelet fogjon A Fehér Melós.

Egy picsa tévétöltelék szarság kedvéért sem talász fehéret, aki egy pitli sódert bobcat nélkül arrébb rakna. Mexikóiakat kell a forgatáshoz felbérelni, ha már nincsen mit tenni és lapátolni kell.

Miközben Magyarországon cigány és magyar a téglagyárban vagy a bányában vagy az építőiparban egy alaménijom kannafedőből ittak, a NASA néger matematikusnőjének 1200 yardot kellett futnia, hogy szineseknek is használható WC-be pisáljon -már az űrkorszak elején tartunk.

Lassan kezdenek kihalni az apák, akik már sopha nem törlesztették ki az autóikat. Majd az unokákra fog rárohadni a sok szarhitel 2008-ban.

Mire kitörleszti a karton "házat" addigra le is dózerolják és lehet újra új hitelt fölvenni -ez még 1977-82.

Ugyanúgy, ahogy a francia araboknál meg a német törököknél, a 2. generációtól kezdve basznak dolgozni, minek, remekül meg lehet élni segélyből.

Az USA legtöbb államában (ha nem szövetségi szintű jogok??) a ruházkodás és élelmezés alapvető emberi jog, azokkal a szart se érő fostalicska duplafülkés platós-okkal, amikkel a mi földbirtokosaink járnak, állják a sort az USA proletárjai a segélyekért.

Közben a Szijájjé a kataszrofális hatású heroinnal való üzletről átsúlypontozott a kokainra, ami... ha pl Keef Richards-ot tekintem, úgy néz ki, akár 50 éven át is fogyasztható és csak az utolsó 20 évet kell pelenkában töltenie az élvezőnek.

A Birodalomban Kennedy likvidálása óta különösebb politikai változás nem történt. talán annyi, hogy Obamát már nem merték úgy lepuffantani, mint Kennedyt és Trump bohócfigurájával szeretnék kiüríteni az Elnöki Rendszer lényegét. De Robert S. McNamara él és virul, doktrinákának kutya baja, sőt, a Joint Vision 2020. amihez pompás ürügy volt a Kilenc-Tizenegy, lényegében remake-je a Johnson-Nixon-McNamara politikának. Ha vé égignézed az elnököket, Nixon ment a lecsóba, Ford nem szám, Carter egy nagy nulla volt és Reagan-nel már ébredt is a Nixoni Szisztem.

Annyi, hogy a hippikorszakban még volt művészet, még volt irodalom és zene és erős bírálat aklá kerülhetett a Rendszer.
ma az idiokráciában.. talán még készül egy-két művészfilm, ha maguk a színészek összedobják rá a pénzt, mint producerek, pl faszául sikerült Mark Wahlbergék tréfája, két évvel a Weinstein botrány előtt, Hollywoodról a Törtetőkben.

Az idiokrácia a lényeg, ez magyarul a Hülyák Paradicsoma c. filmben mutatott képlet.
Jó étvágyat és kösz!

Frick László Intézet 2018.08.13. 05:30:10

@bs395: ájjjájjjájjjájjj
Ki akar itt fodrászkodni? Örkény 50 lve azt jósolta, hogy ma nem lesz, aki hanákné munkáját elvégezze (a fibrászok takarították Hanákné helyett az üzletet, meg ne sértődjön Hanákné, a takarítónő)

Ma ott tartunk, hogy az egyik legmenőbb frencsiz fodrászüzleteket zár be, mert senki picsa nem akar dolgozni fodrászként. Nincs az a pénz.
Az egyik 40 éves kislány kiment maszekba teljesen. Többen fizetnek be 1-1 helyet a fodrászat kotmetikában. Össze is lehetne focizni, ha már a hölgy bement frizurát csináltatni, pediküröztetne s egyéb kozmetikát. Vállalkozókról beszélek. Megcsinál 3 fejet, annyi a napjának, hazamegy. nem vállal többet. Megcsinál 2-3 kuncsaftot, délután lenne egy fej és akkor kéz-láb meg pofi, nem jön be 12000 Ft-ért. Az informátorom napi 40000 ft-ot keres, de egész nap jóformán egyedül van, mert a picsák, akikkel együtt bérel, nem akarnak dolgozni, nincs az a pénz. Azonnal megáll, amikor a 12000 Ft-ja megvan. Feketén, zsebbe, adómentesen persze. Van borravaló is, az se kell.

És ez így fog kúszni föl.

Neked még nem meséltem, de vannak vidéki pógármesterek, akik a körzeti orvos kártyapénzét a falu kasszájából feketén zsebbe megduplázzák, plusz minden természetbeni juttatás. Ha a segge lyukát akarja kinyalattatni és ez nem költészet, ez hóttreál, éles, a pógármester azt is megoldatja. 5 millióért nem kapsz körzeti orvost, annyira útálja az embereket. A körzet orvosnak nincs élete, mégis, a korházi orvosi szakma műszak-szerűen működik.

Egy kínai fagysztottkaja üzem dolgozói létszám szükséglete 150 fő. 220 főt kell alkalmazni. 30 évnél fiatalabb picsa 5 napot egyvégtében nem tud ledolgozni. vagy a hétfőt vagy a pénteket önkényesen kiceszi. fix, plusz teljesítmény. A kislányszobájában lakó iskolázatlan tudatlan félanalfabéta picsa, amikor eléri a havi 90-100ezer Ft-ot, abban a hónapban már nem megy be. Az idősebbek, akiknek még gyerekük van, nem pinanyaló kutyájuk csak, azok úgy 150000-nél állnak meg. Elvileg, ha rendesen ledolgozna egy hónapot, akkor 220000 Ft-ot kapna kézhez: nem kell. A másik baj a kézmosás: nem mos kezet. nem mosakodik. Nyakára csöppen a tojáslé, ott virít hátul 3 napig.
És a kínai górék olyan birodalomból jönnek, ahol havonta egy szabadnap jár a dolgozónak, a Microsoft Shanghai-nál van 4 szabadnap egy hónapban, meg a banki szférában az egy szabad vasárnap mellé minden más vasárnap délután a szabad.

Mondom munkásosztály alsószéle közepe. nem fog kitántorogni neked, ő nem csicskázik a Deutschtürknek havi 1000€-ért. Märchenlandban 6 nap egy munkahét, 12 órás műszakokkal az ilyeneknek, esze ágába nem áll kitántorogni.

2018.08.14. 16:54:09

@Frick László Intézet: Fehér holló alapon tallhatsz fodrászkodni akaró embereket. ÉN Budapesten egyo lyna fodrászhoz jártam, aki 10 évig valami nagyonynagy menedzserasszony volt, és kiégett. Váltott. A kedvenc pesti cukrászom szintén a multi excelőrületének áldotata lett, onnan váltott. Egy elég profi inrformatikus barátom szépen fokozatosan lovászatra váltott.

PesszimPista 2018.08.22. 21:21:37

@bs395: A kérdés már csak az, hogy átestünk-e már az "eseményhorizonton"?
Szerintem igen. Ez az egész mostani helyzet már csak arra hajaz, mikor ifjú koromban egyszer jártam egy kis vidéki repülőtéren, és ott - a birkák legelte gyepen - egyszercsak sok pereszke-/szegfű (már nem emlékszem potosan) gombát találtunk. A gombák ún. boszorkánykörökben nőttek. Ahonnan elször indultak, ott minden tápanyagot felzabáltak és aztán egy kör mentén terjedtek egyre kívülebb. Középen már semmi, csak egy körben voltak gombák, ahol az egyre terjedő körök összeértek, ott meg furcsa, mértani módon értéklehető frontvonalak/kihalások jöttek létre.
Valami ilyesmi zajlik most élőben, emberi léptékben, egy újabb réteggel kiegészítve. Ami nekünk már nem elég tápláló (lustaságunk, elégtelenségünk, önelégültésgünk, vagy éppen bármi más okán), oda új kolónia telepszik be, és koncentrikus körökben terjeszkedik újra.
A kérdés csak az, hogy a végén mi lesz ebből? Szerintem semmi új. Minden betelepülő kolónia ugyanazt a birkaszaros legelőt boszorkánykörözi körbe újra meg újra, míg csak a végén már senkinek nek nem lesz elég elszántsága, ereje, tehettsége a korábbiak által othagyott maradékon tenyészni.
A gond talán igazándiból az, hogy a beözönlő "újak" leginkább csak ugyanazt akarják, mint a régiek, "plammatévét", könnyű életet, felelősségvállalás mentesen pinát/faszt, nagy (önvezető) autót, stb.
Hogy mindezért keményebben hajlandóak küzdeni (egy darabig - lsd. második gener török bevándorlók sem olyan fickósak már . . ) mint az előttük ott létezők, az csak fing a szélben, de nem lényegi különbség.
Sztem a dolog valahol jóval korábban törött el.

Frick László Intézet 2018.08.23. 04:48:34

@PesszimPista: 1988-ban beszéltem egy német szélsőbalos vadzölddel, aki nem érette a [széthulló] szocialista országokat, hiszen szerinte a szocialista rendszer a legjobb és abban is a volt-NDK- Pompás a képed a szegfűgombákról... aztán ennek a pusztulatnak a közepébe telepszik a fejlettnyugati picsaember.

Bulgáriából 2,5 millió ember (a 10 millióból ...) települt Fejlettisztánba. A városiasodásban is előttünk járnak: 9 városuk lakossága több, mint 100ezres. A falvak elnéptelenednek. A bolgár, ha magyarral beszél: "Aó, tik mán ojrópa! Mink sose leszünk má'"

Szerbiában a házak düledeznek, de a tető mindegyiken jó, tökéletes. Bulgáriában a tetők az utolsók. Lesed a szófiai hajnali háztetőket egy picsaisztáni-frencsiz szálloda tetejéről, tákolmány, ide lökve pár cserép, oda valami bádog. Minden tetőtér beépítve. A jövedelmi iszonyok kb a fele a magyarnak, de a szfiai ingatlanárak kb a budapestiek szintjén úgy, hogy ami Bp-n 10 milla, az még kinéz valahogy, a szófiai valami külkerületi tákolmány. A messzi falvakban párszázezerFt-nyi leváért is van ház.

A fejlettisztáni ugyanezt érzi Magyarországon. A talaj bio.. a biogazdálkodáshoz nem kell semmi, csak pár szerszám. Pfennigekért az ingaltlanok. Az emberek barátságosak, ráérnek beszélgetni, segítőkészek, szeretik a külföldieket. El se hiszi a magyar, milyen országban él, ha egy picsaisztáni picsaembertől hallja. A magyar nők milyen szépek. (Mondjuk... balkáni nők tömeges megfigyelése után hazajőve az ember rakásra ribancoknak meg luvnyáknak látja a magyar nőket... )

Beszélgetsz a magyar proletárral... itt élni nem lehet. Nincs munka, nincs remény. A portáján egy keresztbe gazszálat nem tesz, nem éri meg. A kertjébe hordta a sittet a legutóbbi "lakásfelújításkor". Korábbi autói lerohadva az udvaron, a legrégebbinek a kutyák hordták szét a belsejét, a patkányok. Mindenütt patkányok a lomok, a kupleráj, a rumli miatt, a disznóólak szemétel, lomokkal meghordva, mindenüvé lelökve valami, majd elfűtjük, de nem főtik el soha. Krachácsot nyomják. A kertet nem éri meg feltörni, olcsóbb a boltban. Új rovarkártevők, az amerikai lepkekabóca meg a kínai poloska,, ha még valaki feltöri a kertjét, a többi 20-30 kertben a lepkekabóca vagy a poloska eléldegél, hiába permetezed, a dudvamagokat is áthordja a szél. Megnézel egy magyar falut kisrepülőrül: nagy zöld dzsumbujban a házak. "Van jogosítványod teherautóra, mé nem mécc el, havi 250000 tisztán, meg amit kigaudálkodsz [ellopolg. "Nem élet az, örökké úton lenni" Kisbusszal hordják a dógozókat, hordanák... heti fizetést adnak, sőt, van vállalkozó, aki a napi fizetést (napszámszerűen) megoldja. Nem emgy el, vagy elmegy, de csak heti pár alkalommal.

Azt modnta nekem egy Írországba kitántorgott magyar, hogy az íreknél az a divat, heti 2-3 napot dolgoznak. A vendégmunkásnak 6 nap 12 órázásra fizetnmek annyit, mint az írnek erre a heti 2-3 napra. Azt is addig dolgozza, amíg jogosult nem lesz munkanélküli segélyre.

A kitántorgó magyar életében először dolgozik normálisan, lendülettel, beleadva a testét -különben kibasszák. Nem mer visszaugatni magyarul sem. Odahaza jogai vannak, fellát, hőbörög a munkaadóval -Írországban kussol. Idehaza at írországi munkaidejének a kétharmadáért megkapja Ft-ban az írországi jövedelme kétharmadát -csak a munkaintenzitás a fele se idehaza. Írországban gályázik lankadatlan, idehaza rágyút.. el se áll olyan munkahelyre, ahol csak kétóránként van cigiszünet. A felét nem zabálja annak, amit idehaza és a tizedét se piálja. Mivel folyamatosan güriz, cigit se szív annyit, elég sok pénze megmarad. Hazagyün szabira, hárijános.

Gyűjteményem éke az a magyar proletár pár, akik idehaza zug-disznóvágásból meg drogkereskedelemből elég szépen összeszedték magukat. Az ember Märchenlandban bontóhentes havi 1600 €-ért. Az asszony eleinte nem dolgozott, csak a kisbabájuk után vette föl a segélyt, most már a gyerek német kisegtőiskolába ját a német imbecillisek és a külföldi 40-50 német szavas szókincsű gastarbeiter kindilik közé. Így az asszony is dógozgat, takarítgat pár órát naponta. Befizettek a Neckermannál egy nyugdíjas útra, óccsó. Posztolták: "Ide kell gyönni, ghogy az ember végre jaó kaóbásszát egyen!"

Azt töltötték, amíg idehaza voltak. idehaza a faszi hetente egyszer, kb 6 órán át dolgozott annyira keményen, mint Märchenlandban heti hat napon át. Az asszony a negyedét nem dolgozza. Azt nem tudom, hogy a drogkereskedéssel mennyit keresett az asszony, de a munkabérrel, segélyekkel, egy 20 nm-es lyukban élnek évek óta. )Idehaza itt rohad a légkondis, triplafűtéses családi házuk a fasza hentesműhellyel.. eszik-hordják a patkányok) mennyi lehet? 2000 €?

2018.08.23. 09:36:29

@PesszimPista: Én nem látok az újakon, hogy keményebben akarnának dolgozni. Egyáltalán azt sem, hogy dolgozni akarnak.
Érdemes megénzni ezt a csodálatosan intgrálodótt afgánt: nyugati életvitel, kiváló német nyelvtudás:

www.youtube.com/watch?v=Me4tQaZMvgE

PesszimPista 2018.08.23. 21:32:32

@nagyjoco: Értem amit mondasz, de ez akkor is csak egy újabb boszorkánykorör a birkaszaros legelőn . . . . semmi több.
Mondom "plammatévé", nagyajtó, satöbbi.
Meló . . . segély . . erőszag . . . gancegál. Ki hol tud tenyészni . . . arra megy . . . az éppen esedékes közegben létező legkicsinyebb ellenállás felé . . . körbe-körbe.
A minta attól még ugyanaz marad.

2018.08.23. 22:23:58

@PesszimPista: Ez igaz. Kiváló hasonlat egyébként.

Frick László Intézet 2018.08.25. 07:41:14

@nagyjoco: @PesszimPista: Teljesen világos, hogy nem dogozni jönnek. Indiából ("pakisztáninak" és "afgán"-nak vallva magát) a népességnyilvántartás elöl is menekülnek. Munka van dögivel. Munka nélkül csak Picsaisztánban tzud megélni. Londonban pl már az foglalkozás, ha a gyereke kötelező iskolába járását biztosítja. AKkor nem piszkálják. Mivel középiskolába is járhat, tehát papíron 18 éves koráig.

Frick László Intézet 2018.08.25. 07:46:14

@PesszimPista: @nagyjoco: Ott kezdődik a probléma, hogy a munkáról fogalmaik sincsenek, úgy dolgozni, ahogy nekünk fogalmaink vannak, ők nem láttak csak [rab]szolgákat. A krém, a nigériaiak meg a szenegáliak, nyugat-afrikaiak eleve üzletembernek jönnek.

Magyarokat is tudok, akik így élnek Skandináv vagy Benelux államokban (kivétel Luxemburg) A picsaállam nem feltételez rosszhiszeműséget.
Egy 29 éves autót. lehetetlen forgalomban tartani. A 30 éves autó egyszercsak hopp, kiesik a rendszerből hobbyautónak, szinte semmit nem kell utána fizetni. Márpedig bőven találni Picsaisztánban újszerű, jól működő 30 éves autót. Norvégiában már kezdik kapisgálni és nem lehet regisztrálni.. de a hatóság nem tudja rábizonyítani az évek óta segélyeken és ingyen élő magyarra, hogy mióta van bent a magyar autója. Biztosítása rendben. (mondjuk a honos 30 éves autóé a magyar biztosítás töredéke)

Frick László Intézet 2018.08.25. 07:47:44

@PesszimPista: @nagyjoco:

A német rendőrök az ötödik igazoltatás után:
"Itt dolgozik Németországban. Illene már német rendszámot vásárolnia és német biztosítást fizetnie, ha ebben az országban tartózkodik. Nem szégyelli magát?
"Nem"
"Viszlát, jó utat"

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.08.25. 15:53:33

Mo-n vidéken igenis sok környéken probléma, hogy pont ott helyben nem lehet munkát találni. A másik probléma, családosoknak is, akik a környezet és az önellátás miatt költöznek le, hogy nincs társaságuk, és a gyerekeiknek sincsen.

PesszimPista 2018.08.25. 21:52:36

@nagyjoco: Az igazi gond csak akkor lesz majd, amikor a koncnetrikus körök egyre gyakrabban összeérnek.
Akkor lesz maj csak igazi baj, most csak "előkészület" van.
Márpedig egy birkaszaros legelő -mégha oly' nagymúltú is, mint a mi Európánk- nem fog elbírni ennyi koncentrikus tenyészetet.
Az, hogy hirig lesz, már most is bizotsra vehető. Minden más -egyelőre- a jövő ködös homályába vész . . . .

PesszimPista 2018.08.25. 21:52:42

@nagyjoco: Az igazi gond csak akkor lesz majd, amikor a koncnetrikus körök egyre gyakrabban összeérnek.
Akkor lesz maj csak igazi baj, most csak "előkészület" van.
Márpedig egy birkaszaros legelő -mégha oly' nagymúltú is, mint a mi Európánk- nem fog elbírni ennyi koncentrikus tenyészetet.
Az, hogy hirig lesz, már most is bizotsra vehető. Minden más -egyelőre- a jövő ködös homályába vész . . . .

PesszimPista 2018.08.25. 21:56:14

@PesszimPista: Maga mindent kétszer mond? . . . .
Nem én.

Frick László Intézet 2018.08.26. 07:55:53

@Dinamuki: Mint már többször is mutattam, jórégen és valójában már fázik a falusi proletár a munkától -helyben is. Jó kifogás soserossz. 10 lve megosztottam itt egy anekdotát a jövpótló támogatások (a munkanélküliség bevezetésének társadalmi beéérése) szépidejéből. Kampányban ástak árkokat az országban, ezeket be kellett volna temetni. Eközben megpróbálták a proletáriátust azzal visszaterelni a munka világába, hogy egy idő után az ingyenélet biztosítékáért, a segélyért "dolgozni" kellett ...ö... volna.. azt összekapcsolták az árokbetemető programmal. Kamatoló-csicskáztató cigányokk cégeket alapítottak erre.

Írtam a jövpótló lapátról is -mert a jövpótlós felháborodott azon, hogy az ő kezébe mindenféle szerszámokat csak úgy adnának. Az ő kezébe pénzt adjanak, egy szívlapát árát plusz népi fafaragóművész kopjafájának az árát a szívlapátba nyélre. És akkor ő elmegy a vasbaótba joszt megceszi a legkisebb gyerekméretű lapátkát, alig nagyobb egy szenes pitlinél és bele a legóccsóbb nyelet. Ami nyárfából van esztergálva és szart se bir el.

Én pompásan szórakoztam a falumban, mert a jövpótlás vége az lett, hogy a romongró dalit cigányaink a büszke, felsőbbkasztbéli (utcai tolvaj, kurvafuttató és kereskedő kaszt) románcigány stricik agyát is szétszopatták. A kígyóbőrcipős ládzsóknak el keleltt szaladniuk a viselős mercedes-eleű ladáikkal és összevásárolni szovjet árokásó-tolólapos traktorokat az árkok betemetéséhez, ott ültek flitteres diszkóingekben izzadva a 180 kilóikkal és temették be az árkokat, amiket a dalit romongrók basztak betemetni, a lényeg, hogy a munkát már leigazolták s így jogosultak lehettek a dalitok a jövpótló támogatás felvételéhez.

Tiszanánán van az üzem, meg is nézheted: Kínaiak működtetik, fagyasztott kaja üzem, helybe van véve a munka és kb, ha valaki végigdolgozik egy hónapot, 220000 Ft-ot kereshetne. 40 év feletti, még dolgozni, munkába törni a testét hajlandó nők 150000 Ft elérésekor megállnak: attól kezdve abban a hónapban már nem mennek be dolgozni. Fiatal önálló nő, aki a szüleivel él, , sem hétfőn, sem pénteken nem jár be dolgozni és hétközben se mindig van kedve felkelni. Nekik elég a 80-90ezer Ft. Ezért a látszámot 150%-ra kell feltölteni.

Ismétlem: havi fizetésért nem dolgozik helyben sem.

Olvastam egy reklámriportot Szarmagyarországról, ahol a szarmagyarélet annyira szar már, hogy Romániába, Aradra kell átjárni busszal (egy Szeged-Makó távolságról beszélek) dolgozni. A picsa riporter célja a magadfajta naívan bájos emberek lelkesedésének a fenntartása arról, hogy mindössze A Cigány-t kéne kibaszni Mélyszaros Lórinccel egyetembe és dojólenne már, dojó. Így a riporter ügyesen kihagyja a lényeget: Miért jó a magyar proletárnak, jobb a gyulai meg békéscsabai munkánál az aradi. gyulán meg Békéscsabán ugyanis csak 2 óránként és csak a kijelölt helyen lehet rágyújtani, Aradon viszont a szájában lóghat és szórhatja a hamut a szalagra a cigi. A magyar cigány munkaerőkölcsönző megelőlegezi a bért és aki reggel felszállt a buszra, este megkapja a napi bérét. Ha másnap nem áll ki a buszhoz, akmkor nem áll ki. Majd kiáll, ha elfogyott a pénz. Ha csak 1000 Ft van a bukszájában reggel, már nem kell föl kimenni a buszhoz.
és természtesen Magyarországon be kéne jelenteni a dolgozását és akkor elesne a kamu ápolási pénztől meg a segélyektől. Így a segélyeket is felveszi, meg feketén dógozgagtgatgat Romániában, valamint a cigány apjafaszát szidhassaja Cigánynak... ezen persze a cigány munkaerőkölcsönző nem sértődik meg, mert ő [olájcigány =romongróul nyéger] aki pl a gyermekeit tiltja a romongró cigányokkal való közösködéstől. Az olájcigányoknál a szülők egyeztetnek a házasságról a menyasszony első mestállása idejében -persze a szerződést majd csak évek múlva hálják el, amikor a lyány (tökéletes szűzen) betölti a 18-ik életévét (a dalit romongró nő 16 évesen a második gyerekével vagy lyányával terhes)

Folytassam, Muki? Tovább is van -amit te se szeretnél látmi és el is titkolja előled a picsamédia.

A munkabélküliség szörnyen deprimáló. Még erősebb lelkeknek is néha 6 hónap munkanélküli segélyen élés egy életre elgyöngíti az akaratát a munkához. Hát akkor a proletáriátusnak.

Baszik dógozni a proletár, ha helybeviszed neki a munkahelyet. Molnár Caramell szülővárosában , amikor odaszopatták a magyar óriásvállalatot leánycéget csinálni, 1400 szak-munkanélkülit mutattak ki papíron. Megcsinálták a gyárat, aztán 5-6 nagybusz hordta össze egy-egy műszak szükséges létszámáét, mert a helyi proletár BASZOTT beállni a helybevitt üzembe.

Frick László Intézet 2018.08.26. 08:05:41

@PesszimPista: Én a menekültekkel vagyok. Az afrikai "menekültek" A fehér Gaj tökéletes kultúrzombijai. A fehérek kultúrája halálosan fertőzött minden gyarmatot. Az áskapát kiverte a kezükből -és konzervnyitót adott belé. A nigériaiak vagy szenegáliak nem tökfőzelékból szoptt figurák. Szétszopatják az ojropid picsa agyát is és ezt érdemli az ojropid. Ezt érdemli Európa. Ez a természettörvényből fakadó természetes folyamat. @Dinamuki: Az Úristen egy végtelen türelemmel a LEGO-ival molyoló gyermek. Nem veszti el a türelmét az emberkisérletein. Az ojropid elpocsékult A Prototipustól, a legtermésztesebb, hogy az Eredeti Erős Forma a selejt túlérett nyomorékot eltörli.
A nigériaiaknak nem csak az izomtónusai, s zervezete, a fogazata és csontozata erősebb, de intelligenciájuk is nagyobb: szét fogják szopatni a picsatársadalmak picsaembereit. Kedvenc történetemet már megosztottam veled: Magyar cigány striciket szopattak meg jamaikai meg nigériai stricik Londonban, plusz a 250 dolgozó nőjüket is lenyúlták. Ha szarik a jami vagy nigi strici, utána nem bajlódik a bidével: négykézláb nyalja ki neki az ukrán vagy lengyel dolgozó nője.

Ezt érdemli Európa.

Ráadásul a slusszreakció: A mai picsatársdalamakban, amikor már mégkésőbb lesz és mégfeleslegesebb, a Fehér Árja Erő fog éledni. Inverz ostobaság. Amikor már esélye nem lesz visszaszaporodni a nyomorék selejt fehér Faj-nak, akkor a magyar irredentasoviniszta romantika leggiccsesebb dalocskáit hajazó angol meg németnóták fognak puffogni. Meg franciadalok (amúgy is a franciák de genetice nacionalisták)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.08.26. 10:32:04

@Frick László Intézet: megint behülyültél, vagy mi a faszom van?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.08.26. 10:33:02

@Frick László Intézet: milyen picsamédia te szerencsétlen fasZ? A tágabb ismerősi körömről beszéltem, te nyomorult.

Frick László Intézet 2018.08.27. 07:01:27

@Dinamuki: Bocsáss meg, de a picsa te vagy megint. te az önámító önhazug rinyálásról beszélsz. Én meg arrol, hogy a Rhodus-t oda helybeviszik.. és kehetne ugrani. Én TOVÁBB és többet is tudok erről a témáról. Te addig jutsz el, hogy a falusi picsa rinyál neked, hogy nincs helyben munkahely. Én tivább tudom, mi van, ha van helyben munkahely, nagyon könnyű. Másfél pervenként egy kipréselt, még meleg műanyag alkatrészt ki kell venni a gép kosarából és beletenni egy konténerbe, megszámolni minden sort és aztán , amikor teli a konténer, akkor az etikett-re fölirni a darabszámot.
A picsa arról nem rinyál neked, ugye, hogy csak okostelókával tudja kiszámolni, mennyi 6X12x9 (vagyishogy 72X9 az mennyi is..) Arról sem rinyál neked a picsa, hogy se hétfőn, se pénteken nincs kedve bemenni a helyébe vitt munkahelyre és még szerdán sem.

Azt se tudod, hogy ha valaki pl nőimunkaERŐ-t szeretne foglalkoztatni, akik hajlandóak akár dolgozni is, akkor legalább 50-55 éves nőket kell alkalmaznia.

Azt se tudod továbbá, hogy a helybevitt munkahelyen a legnagyobb gond az, hogy koli-baktériumok kerülnek a dolgozók kezeiről a feldolgozott élelmiszerbe, mert nem mosnak kezet a pedig jólfelszerelet fejlettisztáni WC-ben WC után sem.

Azt meg nem látod, hogy a nyakára cseppent a belezett tyúkból a tojás-csöpp és 4 napig van ott, mert nem mos nyakat sem, nemhogy picsát.

Elkezdesz engem nagyképűen faszozni, aki nem a diszkó előtt, a bótban az előtérben vagy házibulin beszélek ilyen rinyáló nyavajgó tipikus magyar krachácsoló picsákkal, hanem egylevegőt szívok velük, pl a töéletesen légmentes műanyag edzőcipőikből a lábgejük oldalánál kigőzölgő lábszagukat is.

Meg ahogy a téli 32 fokra felfűtött hálószobában nejlon mackóban alszanak és arra az átizzadt dohányfüstös felsőmackójukat ráveszik és mosdatlanul, de a ruháikra Diabolo "parfüm"-öt locsolva beszáéénak a munkásbuszba.
vagy nem,
mert nem volt kedvük felkelni.
De persze biciklizni sem 2 kilométert és munkásbusszal kell őket a helybevitt munkahelyre fuvarozni.

Nem tudsz te szinte semmivel sem többet, mintha Úságolvasó Lúújzaaa lennél, de a pofád, az nagy.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.08.27. 07:38:59

@Frick László Intézet: ok, te mindenhol retkes, lusta, szexmániás, buta embereket látsz magad körül. Én kurvára nem, és nagyon fáérasztó az örökös mániád, hogy amit más lát, az nem úgy van, de amit te látni vélsz, az nagyonúgyvan.

Frick László Intézet 2018.08.27. 09:20:07

@Dinamuki: Szexmániáról szó sem volt. A környezetemben inkább szexuális mélynyomort tapasztalni.

A látnivélésről annyit, hogy amit magamon kívül mutatok, 99,99%-ban tőlem függetlenül fennáll. GTehát ha kilüvöm magam a hóóódba a Gönczöl szekerén is által, akkor is. Most fejeztem be egy kis szöszt, direkt a te kedvedért. Mindent csak mutatok, minden rajtad vagy rajtam kívül is fennáll, úgy, sőt úgyabban, mint mutatom.

Frick László Intézet 2018.08.27. 09:24:37

@Dinamuki: A fogalmakkal is baj van. A buta ember pl nem annyira veszélyes, mint a magát okosnak (meg ügyesnek) képzelő ostoba. Az a buta ember, aki tisztában van saját butaságával, korlátozttan még fejlődőképes is.

Ám a netokratív idiokrata annyira ostoba, hogy még azt is elhiszi saját magáról, hogy mindenidők legfejlettebbje.

Tkp az afrikaiak ezt használják ki Picsaisztánban. Pl a holland nép az elmúlt 500 évből úgy 470 évig eléggé ravasz meg sunyi volt, olyan átverős fajta. De ma már még a hollandokat is meg tudja szopatni egy nigériai csávó.

Számomra a legszórakoztatóbb, amikor ázsiaiak vagy afrikaiak magukat fejlettnek, civilizáltnak meg okosnak képzelő Elsőosztályú nyugati árjákat szopatnak.

(Mondjuk azon is jól szórakoztam, amikor Magyarország leghírhedtebb fenevad stricijét megszopatták a londoni jami stricik, úgy értve, hogy a börtönben élesben is.)

2018.08.27. 10:47:24

@Frick László Intézet: A buta, aki tudja magáról , hogy buta - jó önimserettel rendelkezik. És a jó önimserettel rendelkező ember lehet, hogy nem fogja megérteni az üresség tizenhat szintjét vagy a relativitáselméletet, de ez egyáltalán nem annyira fontos, mint amennyire a mai "fejlett" világban azt gondolják.

Frick László Intézet 2018.08.27. 13:32:07

@nagyjoco: Az idiokráciában fő marketingcél is, hogy az idiokrata ne tudja, hogy ő valójában buta. Olyan igényt megteremteni, amire valójában nincsen is szüksége az idiokratának, csak a kellő butaságban hagyása mellett lehetséges. A Büszke Butaember, pl a zattejjista. Aki azért hiszi magát ateistának, mert (ugye) a vallásos [itt: ideálista] a hivatalosan, a wikipedia szerint is hülye.

Az idiokrata mindamellett, hogy vitába nem száll , mert a vita, az személyeskedő támadás

a minap beszéltem egy alkoholistával az alkoholizmusáról, egyből elkezdett arrogánsan ugatni, hogy én meg akarom mondanio, hogy ő mit gondol meg érez... mondtam neki erre, nem is érdeekel, hogy mit gondol vagy érez, eszem ágába sincsen azt befolysolni. Én arról beszélek, hogy az alkohol Full Room Mirrors, tükörterem, csalóka labirintus, öngerjesztés.

Az idiokrata ostoba, mert menthetetlen. A buta menthető és menekülhet is.

Frick László Intézet 2018.08.27. 13:53:58

@Dinamuki: Szerintem nem ugyanabban az országban élünk. Én Hogyannemtudjukmegoldaniezt országban élek, ahol, amíg nem volt helybevitt gyár, ezt ugatták a proletárok, amit neked is rnyál a tágabb ismeretségi köröd. Megváltozott azonban a helyzet, amikor idehozták a gyárat. Nagy volt a baj. Még csak alapozták a gyárat, amikor a HR-es 26-32 éves kislányok elkezdtek toborozni. 40-es nők huzigálták le nekik a mackónadrágjukat azzal, hogy mit nyajjanak ki, mi az, hogy kijelölt dohányzóhely meg kétóránként szünet? Meg telefont nem lehet bevinni.

Megírtam ezeket a 444 komment-dögkútjában, pár HR-es csaj csak azért regisztrált a Disquus-on, hogy gratuláljon nekem, amiért ezeket meg mertem írni. Többet értek azok a kommentjeim, mint maga a főszöveg odafönt. Még egy ilyen volt, cigány témában.

Gyirsul az idő Mukikám, és többször rátok sütöttem már, hogy 4-5 évvel le vagytok maradva.

Sírgondozás. Nem találsz egy embert, aki a nagyszüleid kibaszott sírját a lakóhelyedtől 300-1300 km-re "gondozná" A nénik , akik még vállalták, akik még 10 éve napszámba is elmentek, 85 évesek, 90-esek.

OK, egy idő után már csak a végét akarom tudni. Havi 10000 még kevés. Gyomlálni, ránézni kéne. 6 négyzetméter. 120000 ft egy évben. "Mondjon egy összeget!" "Nem mondok én! Maga tuggya, mennyit adna!, 15000? Óg-móg. A felét előre kéri.

Nem tudsz egy kibaszott kertet felésatni, mert kb 1000 Ft-ra jön ki egy négyzetméter felásása, de... igazából az a baja, hogy ha ez kitudódna, hogy ő napszámban ásott, mi lesz.

Mondtam már ezt neked: NSZK-ban elvállaltunk ilyesmit, egy piroscimkés Levi's árát fizették a kisvárosban egy sír rendbetételéért, nekem 3 óra meló volt, a néném profi volt, ő egy óra alatt megcsinált egy nehezebbet.

Németországban ma az autószereő csak az Austauschen-t ismeri. De ami schweerig, azt nem cseréli: dobjuk el az egész autót, úgyis öreg már, egy roncs.

Svájban bűncselekményt követsz el, ha maszekolod magadnak vagy a haverodnak szivességből. Még a sima Austauschen is bűncselekmény, közlekedés veszélyeztetése. Az autószerelők harcolták ezt ki -dolgozni viszont nem akarnak. 10 éves Großvaterwagen, egy pnztemető, 170000 km van benne, semmi; semmi baja, egy banális Austauschen. Én is megcsinálom, annyira egyszerű. Az autó árának a kétszeresét mondja vállalásnak. (benne az alkatrész ára is.

És már felfejlődönk ehhez:
Ugyanilyen fostalicskára a magyar szerelő motorcserét mond. (amin azt az alkatrészt kéne csak cserélni. Tehát a svájci mondott arra a típushibára 3000 SF-t, a magyar szerelő kicseréli a motort. És mert a hülyegyerek nem kérdezte meg, 990000-et mondott neki a motorcserére, a nálunk 660000 Ft-ot érő autóban és a hülye ki is fizette. (Egy ugyanilyen autó kintről behozva kompletten 300000 Ft) (Angliában 200 Font.. a gyerek ingyen hazahozhatta volna onnan)

Tehát 5 év alatt viharosan felfejlődtünk Picsaisztánhoz.

Az autógyártás történetének egyik legjobb dízelmotorjához, ha kibérelek egy trélert, akkor kb 100000 Ft önköltséggel jutok hozzá az osztrák határtól. Ez komplet autó, habtiszta szűz újszerű belsővel, csomóminden benne, ép, nem rozsdás, 4 jó kerék jó gumikkal stb-stb. Ha télen megeszi az adagolót a paraffinos nyárigázolaj, amit gyanutlanul tankolok a MOL-nál azt gondolva, hogy a hetek óta tartó mínuszokban már csak nem nyárigázolajat töltenek... akkor a szerelő szemrebbenés nélkül 280000 Ft-ot mond. Én nem fizetem ki, de 20 hülye igen és van még pár őszhajú-szemüveges csíkosinges bácsi, akik simán lepengetik a 300000-et is.

Meg vagy sértődve... de egyszerűen nem tudod azt velem érzékeltetni, hogy te ebben az országban élnél. Mármint Magyarországon.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.08.27. 15:27:07

@Frick László Intézet: nézz rá pl. a Vidéken újrakezdők face csoportra (csak lehetőleg az okosságaidtól kíméld meg őket).

2018.08.27. 16:16:27

@Dinamuki: Amúgy mit értünk Vidék alatt? Székesfehérvár Vidék vagy még Budapest vonzáskörzete? Volt cudar a helyzet Tiszántúlon, 2006-ban én 2*60 km-t utaztam naponta a munkahelyemre, ezen a részen ma egy hét alatt találsz munkát. Hozzák oda a BMW-t és a ballib sajtó szerint a kurvaanyjukat, hogy újabb 1000 munkahely lesz ott.
Vannak rossz részek.
Pécsről ma sem hallottam sok jót. Békésről sem. Jelenleg én olyan Vidéken élek, ahol munkaerőhiány van, miközben a bérek budapestiek és a lakásárak errefelé a budapestiek fele.
Budapesten ilyen lakás/ albérletárak mellett teljesen igaza van egy pályakezdőnek, ha nem kínlódik egy 25-30 milliós kelenföldi penészes, nyúlketrec méretű kádárkockával, meg a 43nm-es belvárosi albival 170 plusz rezsiért. Az a város egyszerűen nem ér annyit.

heki 2018.08.27. 16:52:25

@Dinamuki: @Frick László Intézet:
Ööööööö.... ha megkérhetnélek benneteket, hogy ne minősítsétek egymást mandiner-444 hozzászólók szintjén, lécci, lécci.

heki 2018.08.27. 16:58:29

@nagyjoco: Nagyjocónak igaza van, hogy a vidék az nem Bpesten kívüli vidék, ugye tudjuk, én hál'Isten Közép-nyugat-Dunántúlon lakom, fogalmam sincs, hogy mi van Borsodban, vagy akár Baranyában, ahogy hallom, nem túl jó ott a helyzet.
(Mint ahogy Budapest is sok szép régió, a fiam a Pillangó utcánál lakik, teljesen más vidék, mint Buda I. kerület, ugye, vagy akár a Havanna lakótelep.)
azt nem tudom észrevettétek-e, például, hogy van ilyen szokás, hogy a parkolókban (Pillangó utca környéke) összegurulnak a bácsik autóval, hoznak magukkal kempingszéket, és beszélgetnek este, mint régen a falukban a ház előtt. Én ezt pl. most tapasztaltam.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.08.27. 19:01:22

@nagyjoco: igen, Pécs környéke pl. Hiába a gyonyoru mecseki falvak, ha nincs munka

@heki: ok, de ha leirom, hogy errefele felhos az eg, es erre az a valasz, hogy csak az orbangyulolet es a picsamedia miatt latom annak, az nem jo.

heki 2018.08.27. 19:32:42

@Dinamuki: Jól van, de dudi szerintem az alsó szoc. rétegekkel többet találkozik, mint mondjuk én, ezért nem is vitatkozom vele, még ha általánosít is.
És értelek téged is, de jó lenne, ha a kommunikáció nem züllene le Lujza vs. Dudi tisztázatlan erotikus vonzódásuk miatti szintre.
Ne vesszen már mindenki össze minden szarságon.
Engem pl. mint pedagógust szeretettel ölelgetnek az ötödikes gipsy kiscsajok, mert örülnek nekem, némelyik kicsit büdös is, miközben osztálytársuk (szőke, magyar), ha ráteszem a vállára a kezem, azt mondja, hogy ne érintsem meg, mert feljelent. (Ki tudja, melyikőjüknek nehezebb a családi háttere.) Szóval elég komplex a képlet, dudi leírása egyfajta olvasat a társadalom helyzetéről, de a tiedet is elfogadom, fölösleges minősíteni egymást. De tudom, nehéz meggyőzni Dudit, akárcsak Lujzát.

Frick László Intézet 2018.08.28. 06:41:00

@Dinamuki: A Facebook nem a valóság.

Történetesen ismerek egy Kitántóóórgóóó Családot. Amit a Faceboook-on művelnek, az kész műsor. Mehetne Éjjel-Nappal Nürnberg címen.

Idehaza a havi összjövedelműk kb 600000 ft volt. A faszi sertésgondozónak állt a húsüzemből, ahol dolgozott, hogy lopni tudja a premixet a saját 100 hízója hízlalásához, plusz vásároltak is fel disznót, feketén adták el a húst.

A faszi kiment NSZK-ba bontóhentesnek, heti 6 nap 12 órában dobálja a 35 kg-s félsertéseket. Német férfi izom erre nincsen. Kigyúrt, izmosnak látszó magyar gyerek ea próbaműszakot nem birta, annyira nehéz. Pedig gyúrt, súlyzózott a kiccsávó.

A nő seftelt, drogot terjeszett, ilyesmi.
úgyhogy a jövedelmüket sziveskedtem jól alábecsülni.

A fészbúkon soha nem fordítják az 1szobájuk felé a kamerát. nem lthatja a zsűri a lakáskörülményeket. Nyilvánvalóan NSZK-ba akkor kerül elfogadható minőségű sertéshús, ha azt Magyarországról viszi a hazafordulóban a német vizes gyárisertés húst fagyasztootan szállító kamion. Ez ott veszélyes hulladék, mert állateledel nem lehet sertéshúsból származó szárazon (hőkezelve) sem.

NSZK-ban a faszi 2200 €-t keres havonta. Az asszony pár évet nem dolgozott, csak a segélyt vették fel és fészbúkozott. most dolgozgat, takarítgat 4 órában havi 800 -ért.

Igazából az életükről szinte semmit nem adnak ki, főleg politizálnak, a szokásos a cigány rohattannyát baszná meg sávban.

Nem fogom szótagolni:
Facebook szűz vagyok, ezt is, erről a családról olyantól tudom, aki röhögni jár rajtuk. Egész kis jólszórakozó csoport lóg már az Unkoorische Hanibúbú.n. Csak ezek ugye felnőttbúbúk :D

Én egylevegőt szívtam ezekkel az emberekkel, asszisztltam lehozottgyár alapításnál beszéltem dógozókkal, beszéltem munkásosztálybéliekkel és proletárokkal.

Ismétlés: Kérdezz meg egy UPC karbantartó technikus a Magyar Vidéki Lakosság lakáskörülményeiről.

Te mikor jártál magyar proletár lakásában?

Voltál már szüleivel élő 32 éves proletár kislány szobájában? És a fiútestvérében? És a szülőkében? És a konyhában?

Láttad már, ahogy egy magyar, a cigányokat feszt szidalmazó, A Cigány cigánykurvannyát kurvannyázó BECSÜLETES jobbikosérzelmű magyar proletár asszony tallózza szeptemberben a mellyig érő dudvát, hgy a lába a májusban, az utolsó begyújtáskor eldobott fejszébe belekadjon, ha hasra esik a tuskóban, akkor gyújtósnak való szilánkokat is találhat.

Milyen a szaga egy magyar proletárnak mondjuk egy címerezni induló hajnali buszban? -ez fent van a fészbúkon? @heki:

Frick László Intézet 2018.08.28. 06:50:18

@heki: Felénk most az a helyzet, hogy egy cigánybrigádnak a fődekrű hazafelé gyövet, tehát izzadtan porosan elviselhetőbb a szaga, mint a cigányokat ordenári nácin szidalmazó jobbikos magyar proletárokénak.

A Helybevitt Gyár @Dinamuki: vállalkozói aztán egy nap belefáradtak a magyar proletár foglalkoztatásába. Az egész brigádban két cigány férfit lehetett csak a vágósor elejére beállítani. A magyar proletár még ha akarta, se bírta, a cigányok viszont proletárdrog problémák miatt kiestek.

Pl elvonási tünet kategóriában a fészbókkal volt a legtöbb baj.

Egyszeraztán elunták a kínlódást, megkeresték egy gyümölcsös tulajdonosát, akivel együtt kurváztak "vadászat" örve alatt, azzal felhozattak Olténiából 3 műszakra való román szegényembert, akinek nem mindnek van telefonja sem, nemhogy fészbók függősége. 30-cal kisebb létszámmal tudják tartani a műszakokhoz a munkás szükségletet. Természetesen a románok többet is keresnek, mert őnekik nem mindegy, hogy havi 150 vagy 200ezer.

Mukikám, szerinted ki teszi ki a fészbúkra azt, hogy 32 éves kislány vagyok, anyukáméknál élek, a havi fizum 80-90000 és amellett, hogy mind magamra költöm, nagyanyit megvágom havi 20-5000q ezerre. Minden hétvégén legalább 3 különböző faszival dugok, lehetőleg cigányokkal, erről is vagyk a városkában hirhedt, hogy minden valamibe számító cigány faszinak megvoltam már.

Jobbikos cigánygyűlölő poenokat oszt meg a fészen

Frick László Intézet 2018.08.28. 06:55:09

@heki: A mozaikosság a Dunántúlt is jellemzi. Volt erről Vathy Zsuzsának egy sajnos Ferge Zsuzsa néni elé nem kerülős publicisztikája, Tamási és Simontornya különbségei, Simontornyának a szocializmusban, Tamásinak a rencervátás óta nagyon ment/megy. Éshogy Simontornya egyrégió, 37 km és ott az emberek Az Állam-tól várják, hogy csináljon valamit.
De pl Békés megye ezért áll jobban, mint Szolnok, mert ott istenhátamögébb van. Szonokról már nem háramlik vissza a zsírvállalkozók pénze, mert fodrászhoz kozmetikushoz shoppingolni, butikba stb Bp-re hordják a pénzt. Békésben visszaháramlanak a Kör-be au ilyen jövedelmek. A békéscsabai kurva nem szalad föl szolcsizni Bp-re, hanem helyben kozmetikcsi-szolcsi-fodriz.

Frick László Intézet 2018.08.28. 06:57:40

@heki: Ha az országot meg akarod ismerni, a papírsajtóból már nem tudod. A Borbás marcsi műsor az egyetlen, ami még alkalmas. Borbást halálra fikázzák olyasmi miatt, amiben ártatlan, nem is igaz, sőt, szemenszedett uszítás lásd Lujza hiedelmeit a Stahl konyhája műsorról) [Viszont Marcsika egy képmutató, arrogáns, színészkedő beképzelt kényeskedő dög, megjátsza magát és sztárallűrjei vannak, de ez alig jön le a képernyőről)

Frick László Intézet 2018.08.28. 07:04:13

@Dinamuki: pedig odavitték az autópályát, ami a szocialisták (akik az egyetlen értelmes, szakértő banda) Az ugyanennyire fölöslegesen odavitt M3-as (Nyíregyháza utáni fölösleges 37 km) viszont jól működik.

Baranyával már a II. vh előtt baj volt. Az egyetlen dolgozni akaró és képes fajzatot, a svábokat elüldözték.

Az úristen nem dolgoztatja meg azokat az embereket.
Tudok egy vállalkozót, aki 8 órás munkáért havi 240000-et fizet, ha akarja a proletár bejelentés mellett, ha feketén akarja, akkor úgy plusz kaja, cigi, pia és ha kell, a busjegy ára naponta. Óra-perc-másodperc kiesik a kezéből a szerszám, de óránként annyi rágyútást tart, amennyit csak képes. Nem kell a pénz, inkább elmegy segélyre vagy közhasznú munkára. Nem képes a testét munkába törni.
Csak fél év munkanélküliség is deprimáló, de aki élete aktív éveiben hozzászokott, hogy rendszeres kötött munka nélkül valahogy elvan, az a 70000 ft-ot fogja választani és nem a 240000-et. nem is lát el addig: Ha nem adod a kezébe a max hetibért, nem is látja a havifizetést.

A biztos, de kötött munkarendes-dógos havi 240000 helyett a 70000+ hébe-korba napszám-ot választja.

2018.08.28. 08:29:08

@Frick László Intézet: @Dinamuki:

Érdekes lenyomata a vidéken újrakezdők a mai társadalomnak és az FB működésének.

Részlet a szabályzatukból:

"Egymás becsmérlése sértő szavakkal TILOS! Olyan képek, bejegyzések, hozzászólások, melyek trágár, illetlen, sértő szavakat tartalmaznak, törlésre kerülnek.
Állatok ivartalanításával, szaporításával kapcsolatosan egymást kioktatni!
Vegánok és húsevők vitája szintén tilos, valamint a témához kapcsolódó provokatív bejegyzések megosztása is.
Csoporttársakat helyesírásuk, profilképük vagy annak hiánya miatt vegzálni!"
...
"Törölni fogunk minden posztot, amely kígyók, pókok és gombák beazonosítását kéri. Kitartó próbálkozás esetén a posztolót is. Kérjük tekintetbe venni azokat is, akiknek fóbiái vannak és nem tovább zaklatni őket. A gombákat azért vagyunk kénytelenek betiltani, mert túl veszedelmes a “távazonosítás” és a csoport nem óhajt részt venni senki megbetegedésének előidézésében. Ha nem ismerjük, nem esszük. Pont.
Általában zavaró fényképeket HOZZÁSZÓLÁSBAN adjunk a poszthoz. Nem mindenki akarja látni a széttépett csirke maradványait sem. Ez része a minimum kölcsönös udvariasságnak."

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.08.28. 11:41:59

@nagyjoco: igen, egy hasonló német csoportban szvsz ugyanezt írnák le, csak vszínűleg kevesebb (ki)oktatással.
Pl. "aki gombát kíván azonosítani, fáradjon a lakóhelye szerinti" stb.
Tele van felesleges hülye vitákkal is a csoport, igen, pl. XY: "vicces(nek szán) megjegyzés" mire ZY: "minek kell ilyennel viccelődni, ezzel nem segítesz", mire XY: "jó, már viccelni se lehet? Savanyújóska" stb.
De amúgy sztem hasznos is, ezektől eltekintve.

Frick László Intézet 2018.08.28. 11:55:40

@Dinamuki: Ha az, amit az emberek mondanak magukról, valakijükről vagy valamijükől igaz lenne mindig, nem lenne szükség politikára fazaz, ha emlékszel: a hazudozás művészetére].

Közben bicikliznem kellett a faluban és 5 Óccsó kis Cuzzúki meg hat Opel füstölt az orrom alá fáradtolajfüstöt. Mindegyikben a hengerfej széjjelverve, az egyik Cuzzúki-ban a vezérműtengely csapágya nyíg.

Megkérdezed ezeket az embereket: mind cseréli/cserélteti az olajat.
Mondjuk, aki azt állítja, hogy cserélteti-szervizelteti, akár hiheti is tényleg, pl szerelőhöz viszi.

Megállítanám ezeket az autókat, kihúzom az olajpálcát, benzinesek, fekete az olaj. vagy már szürkül vizesedően ki.

Namost, amkor még csak 30000 van az olajban, akkor középbarna, 50000-nél kezd feketedni.
Mutatom a látva láthatót, nem hiszi. Mutatom, hogy az enyém olajcsere előtt szinte áttetszően alig mézesen barnosik, inkább mézszín világos.. nem hiszi el.

Vagy ha a zabálásról van szó, a mislenbaba háziasszony alig eszik, ő csak csipeget.

Alkoholista: Azt hiszi magáról, hogy nem is iszik minden nap. Nyolc sört iszik alap' egy bap, de úgy hiszi, hogy csak négyet.

hetente keféli az asszonyt, nézzük az aszony mensinaptárját, 8 hete volt.

Az emberek.. nem is gondolják, hogy mennyire nem a valóság az, amiben erősen hisznek.

Fészbúkcsoport? :D

A múltkor beszélte egy buszos, hogy három hajnalon reggelig keringett a faluban, ahol papírosan rendesen fölvettek céghez dógozókat. 20 perc buszút a gyár (csak arra gondolj, Bp-n belülül munkába járni mibe' szám' ennyi perc...) A 4. napon a szervező felhívta a megbízottat:
"Nincs bennünk akarat kimenni a buszhoz és dolgozni!"
Na, ez egy őszinte mondat.
Több év alatt, ha egy ilyet fogsz.

Amit hiába ugatok: A munkanélküliségnek még fél éve is mennyire deprimáló tud lenni, hát akkor, aki évek óta lézeng.

Bálint György kiment a nyomortelepre a proletárhoz és prekoncepció nélkül csak azt, amit látott hallott leírta semmit nem vett el vagy tett hozzá

Most a fészbúkon ráír a csoport egy tagjára és az elmondja neki a rizsát. Sose szagolt vagy látott ilyen embert. Nem kérdezi meg tőle, mi van a cigizéssel, a telefon bevitelével vagy hány naponta fizetik. Eszébe se jut megkérdezni.

Azt hiszi, havifizetésért dolgoznak. Nem is tud mást elképzelni.
De: Nem is érdekli.

Ahogy már mutattam: A gallyát a tövéért cserébe nem töri. tegyél még rá pézet is. Innen már irreális, de belemégy a játékba és megadod a pénzt. Elborul a tekintete és még kifogást keres. Legyen pia, kaja. Hozzad-vigyed. Megadod.. ekkor már nagy a baj, nem képes új kifogást találni. Már ott tartasz, hogy szakszerű brigáddal géppel inkább megérné. Van még a tarsolyában: előleget kér.
Folytassam? Érdekel?
süti beállítások módosítása