"Tizenkét jele annak, hogy nagy a baj" "Nyolc figyelmeztetés: rákod lehet!"

picsa címlaptündérek kattogásmarkecoló beugratója "hírportálokon"

A velünk élő feudalizmus.

A magyar XX, század a feudaliznus nyilt és burkolt [szociálfeudalizmus] verzióinak története.

A magyar egészségügy alapbaja ez a hűbéri rendszer. Még egy kórházon belül is akkora különbség lehet csak két bel'osztály között is, mint a Törökmagyarországban két szpáhibirtok között sem. Biztosan vannak kivételek, azonban a kórházi osztályok zömében az orvosfélisten osztályvezető a minden. A 44 éves "takony" osztályos orvos csak kérhet és jelenthet. A tekintélyelvűségi láncolatban még a tudományos fokozat sem szám a törtetésben. Ha a szakmai-nulla orvos ügyesebb a feudális anarchia szarkavarásában, akkor ott szívatja a tudós kollégát, ahol csak tudja.

Az ingyenesség hamis illúziói. Ez is az un "szociálizmus" bűnös örökségei közül való. Természetesen a pénz ilyen 'iszonyok között nem megoldás: nincsen az a pénz, ami ne tudna elnyelődni a magyar egészségügyben.

A közbeszerzések.

Minden ár, ha kórháznak, egészségügybe számlázódik, legalább kétszerese, ha nem háromszorosa a reálisnak

2007. júliusának utolsó csütörtökén a biztosítók képviselői azzal röhögték ki a Többiztosítós Rendszer ötletét, hogy egy ilyen aljasan tolvaj cigányországban, ahol már a gépjárműfelelősségbiztosítási üzletág is alig bir a csalókkal, egy csaló egészségügybe nem fognak drága orvos-ellenőröket fizetni. A csalás, a hamis elszámolások már rutin a kórházgazdálkodásban, teljesen függetlenül a "felülről benyomott" pénzektől. Beteges kényszer is meg financiális is.

A beteg, mint gond. Ha a beteg beteg, az is baj ebben a rendszerben. Ha van betegségtudata a betegnek, az a baj,  ha nincsen, az a baj. A beteg ideje nem létezik. A beteg azért van, hogy várjon-várakozzon. Mindenki beteg ebben a rendszerben, pl a terhes kismama vagy a vajúdó nő is. Egy orvos úgy mond valami "két óra múlva itt vagyok!"-ot a betegnek, mintha ő lenni görög diplomat. Szarik a két órára, a négyre is, a beteg azért van, hogy várjon. Mindenki egyenlően van leszarva ebben a rendszerben, de egyesek egyenlőbbek, ha pl miniszterlnök az illető vagy a röntgenasszisztens rokona vagy egy benfentesebb beteghordóé. Vannak ellenpéldák, pl a Szent László kórházból én is tudnék ellenpéldát, de a két tucat ellenpélda nem cáfolja a magyar egészségügy alap-hozzáállását a beteghez és az idejéhez. Azzal a beteggel is csak a baj van, akinek meg nincsen betegségtudata és az orvosával versenyez a betegségéhez való blazírtas, cinikus, azt bagatellizáló hozzállásban. Ha borítékot tuszkol a beteg az a baj, ha nem tuszkol, az a baj. Sok-sok orvos különben a sápot a büdös paraszttól veszi szivesen, de pl már diplomás előtt megjátsza a paraszolvenciát elutasító lelkiismeretesorvost.

Egyébként igazi bajok is vannak a betegekkel, pl az álbetegek gyakran ügyesebben menedzselik a nemlétező [képzelt] betegségüket, mint a valóban is már lábról is leesett igazibetegek. A magyar egészségügy rendszere, aki rí, annak ad és aki hallgat, attól inkább elvesz.. vagy elfelejti. A betegek ajvékolásra, színészkedésre és megjátszásokra szocializálódnak, érdemes jeleneteket csinálni, és hisztériázni, minél együttérzőbb a rendszerrel, a túlterhelt és rosszulfizetett dógozókkal a beteg, annál inkább megszopatják a rendszerben.

Az emberek undorítóak és büdösek tudnak lenni -de ezen már a kereskedelemben és egyéb szolgáltatóágazatokban is elcsodálkozom, mit a faszt képzel valaki, ha pult mögé vagy egyéb szolgáltatásba áll, hát... a vevő és megrendelő még sajnos & egyelőre és többnyire... szinte hihetetlen! -ember...

beteg - a halottkezelési iparágban a halott neve. Úgy is bánnak a proszektúráktól kezdve a hamvasztásig vagy esetleg a temetésig a hullával, mint élőkorában betegként.

A kórházi  koszt szar, de ha jó, akkor sem eszik meg. Mindenki csak hajigálja pocsékba a zsugorfóliázott vacsorákat meg reggeliket, a beteghűtőkbe behozott ételek hekatombái fortyognak, ha pl lenne igazság, akkor egyáltalán nem is kéne ilyen fost etetni a betegekkel, amikor zsírpörkőtteket meg rántothústornyokat hoznak be nekik.

Ágytálpénz.

Eközben a picsatársadalom korszerűségei is beúsznak, ma már minden szereplő egy kész Hanák-né Örkény hóttreáljából, aki nem akar dolgozni. Nincs az a pénz, amiért körzeti orvosnak álljon. Ötmillióért sem lehet falusi körzetbe orvost fogni, kézbe-zsebbe feketén adómentesen tett milliókért, plusz para' plusz természetbeni juttatások, pedig ha az orvos igényli ezt és ezt nehogy bárki is újdondász túlságbaesésnek higgye ám, ha a doktor azt kívánja, a szó legszarosabb értelmében a paógármester a seggét is kinyalatja -mégsem szegődik falusi körzetbe.

És a pénzek mennek bele ebbe a lyukas kasba. Minden nap egymilliárd para' megyen be. A pinásszülés tarifája 50-ről 70-80ezer Ft-ra kúszott föl, ennek ellenére a nagyobb kaszálást nyújtó és programozhatóbb császározást preferálja a szülészi kar. Ma már csak minden negyedik szülés pinás. A fiatalnőtársadalomban a legsötétebbközépkori mélyostobaság szintjén terjednek hiedelmek attól, hogy a szüléstől a pina csúnya meg gusztustalan lesz. Egymást bégázzák a nők, idősebb nők a fiatal nőket halálra gyötrik a szülések vérhorror történeteivel -plusz az internetes picsaportálok kattogásmarketingje, a hypochonder picsaságok felől.

Hol kerülnek ezek az emberek ebbe a rendszerbe? -még az orvosi egyetemen nem ilyenek. Az egyetemen nem ezt tanítják nekik. Tízezrei tanulnak magyar orvosiegyetemen külföldi medikáknak és ők sem ezek a későfeudális orvosok lesznek, mint a mieink. Valahogy, mint a szocializmusban a aktanyákban meg a börtönökben, már a rendszerbe belekerülve a "kopasz" "sivár" paraszt... valahogy a rendszer rontja meg, A Struktúra itt is valahogy átöröklődött a szocializmusból.

Szólj hozzá!

Címkék:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr4014167003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása