Rossz hír a szarmagyar szaregészségügy díszpéldányainak a "rosszulfizetett" kórházi ápolónőknek, hogy a rémunalmas orbánrezsimekek meghagyják a legkisebb papírpénz címletnek az 500 Ft-ost.

Az ágytálpénz-ről több, mint 10 éves itt az első  bejegyzés, akkoron még 200 Ft-os volt a legkisebb [értékű]  bankó.

Megjegyzés: nem találkoztam a szarmagyar szaregészégügyben akkora geci aljas kurva nővérbandával, amiben 1-2 páriaságba kivetett és fennen hülyepicsának csúfolt angyalijó kedves nővérke ne lett volna, akik szívbéliekkel ne pótolták volna ki a ganyé "kolléganőik" embertelenségeit. Hááááát, az olyan esetekben, amikor az egyik gecinővér banda a betegek átpelenkázását elsunnyogva lógott meg a másik, tehát a hátuk megett gyűlölt műszak elől, azért az angyali nővérkék sem álltak neki átpelenkázni... Viszont az ilyen helyeken a gecinővérek megengedik a hozzátartozóknak, hogy átpelenkázzák a beteget, gyűjtésem a Péterfy'ből:

"Ha ennyire benne teccik má lenni, akkor ugyan ugorjon má rá Böbe mamára is, tanál pelcsit a folyosón a szekrénybeee!"

Amikor kivezették a papír 200 Ft-ost, a következő, nővérköpeny zsebben nem feltűnően csörgő bankjegy, az 500 Ft-os lett az ágytálpénz egysége.

Ism.: Ágytálpénz JÁR a nővérnek minden komolyabb beavatkozásért, természetesen foltonkint nem szednek ágytálpénzt nővérek, viszont ott tényleg ágytálaznak is a drága pelenkázás helyett. Ahol viszont ~-zel egészítik ki a szarfizetésüket a nővérek, ott nem szokás ágytálazni. A szarfizetés, a nemojrópaimunkáért mééé'nemjárómán szarfizetés, ami ugye relatíve mindig szar is lesz, hiszen más ágazatokban is emelhetik a béreket, valamint Fejlettisztánban az "ugyanilyen" (egy faszt!) munkáért háromszorannyi (kétszerannyi) fizetést adnak. ~ kegyes elfogadására alkalmas munkák: Átpelenkázás, infúzió igazítás,a bizonyos helyzetekben az előírásosnál gyorsabban is lemehet az infúzió és ez a nővér igazításán múlik, ha nincs ~, nincs gyorsítás. Vénás, intravénás akciók, zárójelentés intézése [magát a zárójelentést az orvos 5000 vagy 10000 Ft-os bankóért írja meg], jobb matrac, a matrac alá farostlemez lap stb-stb.

agytalpenz.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr5414092049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Intézet 2018.07.04. 11:01:32

@Myzza N. Trop: 40-50000 ojróért legföljebb tömő utcai alakú lakótoronyban emberzsírszagban töröknegyedben kapsz lakást Märchenlandban, Wonderlandban 40000 Fontért 99 évre bérelheted. Viszont nincs alku, hogy te már nem fogsz még 99 évet élni :D.

Frick László Intézet 2018.07.04. 11:13:48

@Myzza N. Trop: a szokottnál is butább vagy, ha neked ez agitációként gyött le.. csőlátásod van már

2018.07.04. 12:24:49

@Myzza N. Trop: @Frick László Intézet:

Annyira cuki ez az "áram ára ugyanannyi" történet:

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Electricity_price_statistics

Germany 0.3 euro
Austria: 0.2
Romania: 0.13

Hungary: 0.11 euro

GA gáz ára mésfélszer magasabb Németországban, Ausztriában közel kétszer drágább:
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Natural_gas_price_statistics

Bécsben mondjuk találtam 400 euróért albélretet (31nm), de ha jól értem, ott Ablöse címén még fizetni kell egy egystzeri kiváltási díjat.
www.immobilienscout24.at/expose/55f06658e4b0ee15035cd59e?utm_medium=cooperation&utm_source=immmo.at&utm_campaign=residential&utm_content=residential_expose
Kép nincs róla, biztosan azért, mert annyira ój állapotban van, hogy túl sokan akarnák kivenni.

Sorra jönnek haza a mesés nyugatról az ismerősök, volt osztálytársak. Egy jó autót meg egy szép lakást össze lehet hozni - na nem budapesti négyzetméter áron. De basszameg, én ezt Magyarországról összeraktam, minek ehhez kimenni?

2018.07.04. 13:11:16

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/hatalmas-fordulat-kevesebben-akarnak-kivandorolni-magyarorszagrol.290748.html

"A felmérés szerint egész Kelet-Európában csökkent az elvándorlási szándék, míg 2014-ben még a globális átlagnál nagyobb mértékben terveztek külföldi munkavállalást ebben a régióban. A tanulmány szerint a változás oka, hogy a kelet-európai országok gazdaságai megerősödtek és a korábbiaknál sokkal jobb munkalehetőségeket teremtettek az itt élők számára."

Myzza N. Trop 2018.07.04. 13:17:21

@nagyjoco: nem mennek már el, itthon is lehet valóban jól keresni. Csak éppen nem megy egészségügybe dolgozni, ha multinál, meg vendéglátásban háromszor annyit vihet haza. Aldi pénztárosként kétszer annyit. A mondanivalóm lényege, hogy bizonyos, állami állásokat havi 500 euros szinten megfizetni (amit te is helyeselsz, mert menjen máshová, ha kereskni akar) eljutunk oda, hogy nem lesz normális ápolónő, dadus az óvodában, ovónő, tanítónő...stb...mesterségesen éhbéren tartott fizetések
Ha tényleg olyan jól megy az országnak, miért nem kap legalább 1000 eurót valaki egy ilyen munkakörben? A tao-t miért csak a potrohás, semmit sem érő focistákra lehet elherdálni, miért nem lehet tao pénzt adni iskolának, kórháznak? Normális dolog-e,ha egy vidéki focista, aki semmiféle bevételt nem termel, havi 1 millát keres, mikozben egy ápolónő havi 120-t? @Frick László Intézet: a fentiek neked is...

Myzza N. Trop 2018.07.04. 13:21:55

@Frick László Intézet: hogy mitől prop. szöveg? Úgy kezded, hogy idézőjelbe teszed a "rosszulfizetett" szót
Mégis, szerinted mennyit kap hivatalosan nettó egy ápolónő? Nehéz fizika meló, felelősségteljes, szar időbeosztással...mégis, szerinted mennyit kap, hogy van pofád idézőjelezni...és mennyit kap egy vidéki csapatban játszó kövérkés focista, akinél bármelyik brazil utcagyerek klasszisokkal jobban focizik...és mindkettőben állami pénz van...
elmondom neked, kb. 10-szeres a fizukülönbség kettőjük között...és nem az ápolónő javára. De ha legközelebb valami bajotok lesz, akkor leszel szíves nem állami egészségügyi intézményben kezeltetni magad, hanem a győri eto stadionban

2018.07.04. 14:30:44

@Myzza N. Trop: Vannak ebben megfontolandó kérdések. Igen, nem jó az, hogy a matematika-informatika-nyelvtanárokat elszívták a multik, mert két-háromszor annyi kezdő bért tudnak ajánlani, eközben harmadéves germaniszitka szakos hallgatók nyelvtanilag helytelen mondatok tömkelegével beszélik a németet. Régen másodéven volt egy rettegett Alapvizsga, ez nyelvi kompetencia volt, akinek nem ment, az nem mehetetett tovább. Itt lenne a szerepe egy kompetens ellenzéknek.

De még a Habony-takonynak nehezen nevezhető mércének is az a véleménye, hogy ezek semmirevalók:

merce.hu/2018/07/02/talajt-vesztve-az-ellenzeki-sorvadas-okairol/

"Hogy emberek miért nem akarnak életképtelen és alkalmatlan, legalább saját érdekeiket felmérni és képviselni képes pártokra szavazni, hát gondolom, ez senkinek nem jelent bonyolult rejtvényt."

" múltból hozott hitelességi deficit, a rendszerváltás utáni társadalmi problémák meg nem értése és elszenvedőinek nem képviselete hosszú távra földhöz vágta a magyar baloldaliakat és liberálisokat, ez párosult egy általánosult szervezeti gyengeséggel és kreativitáshiánnyal, amely mára e politikai szereplők társadalomból való teljes kiágyazódását eredményezték."

Erről szólt a a 2018-as választás. Ritkán és kelletlenül ülök be egy rosszul vezető ember mellé utasnak. De az egyáltalán vezetni nem tudóhoz visont soha.

2018.07.04. 14:33:17

@Myzza N. Trop: Sosem állami intézményben kezeltetem magam. A nagyszüleim már az ötvenes években magánorvoshoz jártak (bennünket, bödös parasztokat csak egy nagy csomó pénzért hajlandó megggyógyítani a Doktor Úr - mondogatták.) Már 2007-ben sem államiban kezeltettem, pedig akkor még a hres Szürkeállomány vezette az EÜ tárcát.

Myzza N. Trop 2018.07.04. 15:06:29

@nagyjoco: Ez csak azt jelenti,hogy nem voltatok komolyabban betegek. De pl. egy évekig tartó rosszindulatú, daganatos betegséget, vagy szervátültetést, komolyabb szívoperációt megnézném, ahogy valaki TISZTÁN magánúton végeztet el (és nem arról beszélek, hogy az állami intézményben kis borítékot dug zsebbe, és ettől magánbetegnek képzeli magát).
Rossz vezető mellé? :DDD Pillanatnyilag arról van szó, hogy a vezető rég nem az utat nézi, és a keze nem a kormányon van, hanem épp kizsebel téged :DD
Szó nincs itt jó vagy rossz vezetésről már rég.
Nem vezetés folyik itt évek óta, hanem a befizetett adók és eu-s támogatások magánzsebbe való áttrükközése. Mondj egyetlen olyan intézkedést, ami nem a lopást szolgálja.
Egy apró példa: vajon miért a SZÉp kártya az egyetlen megmaradó cafetéria elem jövőre? Mi ennek a célja, hogy NE legyen kedvezményesen adható béren kívüli juttatás, se lakhatási támogatás, se diákhitel törlesztés, se iskolakezdési támogatás...semmi...semmi, kizárólag SZÉP kártya. Gondolkozz kicsit, hol költöd el a szép kártyát, és éppen kihez sikerült átügyeskedni a hunguest hotelláncot, meg a balatoni szállodák, kempingek többségét. Tudsz-e a pohár sört inni úgy bármilyen felkapott magyar nyaralóhelyen, hogy NE egy bizonyos tulajdonosi kör legyen ott a tulaj. És akkor látod, miért marad a szép kártya, és miért szűnik meg minden más. Rossz vezető, de ötcsillagosan ügyes tolvaj. Vajon a 330-as eur mi célt szolgál....mi lehet a háttérben...ki spekulálhat a forint ellen...(és megsúgom, nem Gyuri bácsi :D)

Myzza N. Trop 2018.07.04. 15:07:17

@nagyjoco: egyáltalán, kinek az érdeke, hogy meg sem próbáltunk soha az euroövezethez csatlakozni, ami garantálná a fizetések értékállóságát....huhh

Wildhunt 2018.07.04. 15:07:26

@Myzza N. Trop: Hadd mondjak neked egy teljesen titkos, elképesztő, hihetetlen dolgot: az őslakos EGYETLEN országban sem teper azért, hogy ápolás/gondozás vonalon helyezkedjen el. Szerinted miért vesznek fel a csillogó nyugaton effektíve MINDENKIT, akár képzés és/vagy nyelvtudás nélkül is ezekbe az állásokba? Vagy az neked a meglepő és hihetetlen, hogy nem tudunk infrtastruktúrában és bérekben az EU magországokkal versenyezni? És azt hiszed, ha nem a patás, hanem a fejlettüde Gyurcsán/Karigeri/Ágika/Bernadett - válaszd ki az ízlésednek megfelelőt lenne a miniszterelnök, ez mind megoldódna? Te ELHISZED hogy pár éven belül csak egy kis türelem, és itt eljöhetne Svájc? És ehhez csak annyi kell ,hogy orbántakaroggy? Biztos hogy jártál te egyáltalán iskolába?

Wildhunt 2018.07.04. 15:09:59

@Myzza N. Trop: Akik 2004 után ezt eltolták beláthatatlan jövőbe, feltételezem?

Myzza N. Trop 2018.07.04. 16:19:53

@Wildhunt: de mivel mi nem engedünk be ugye migráncsokat, maradna az őslakosság....

Hogy mi jöhetne el? Talán egy szlovák, cseh életszínvonal...én már azzal is elégedett lennék...tekintsd meg a MÉrcén Pénztáros yachtját, arra is tőled lopták a pénzt.
Igen, veletek ellentétben elég jó iskolákba jártam, tehát én pontosan értem, hogy amennyivel Pénztárosék gazdagabbak, mi a plebs pont annyival vagyunk szegényebbek.
Sőt, olyan jó iskolákba jártam, hogy nincs cselédmentalitásom, mint neked vagy Dudinak, vagy akár Jocónak, hogy persze, lopjanak csak Orbánék, az jár nekik, mi meg jobbágyok vagyunk a saját hazánkban, leadózunk, önként átadjuk, és KUSS a nevünk. Ez neked biztos kiválóan megfelel, engem európai szabad polgárnak neveltek, nem másodrendű helótának, mnit Jocót, vagy téged, aki szerint tökre rendbe mennek a dolgok itthon

Wildhunt 2018.07.04. 16:31:55

@Myzza N. Trop: Hát az iskolát kár volt fizetni. De hogy elégedett legyél:
Loplop rühellke vejkóvejkó pénztároslőrinc mimmeghalunk kitántorgók pocakmutyi zsírosodik jóljár

Myzza N. Trop 2018.07.04. 17:03:44

@Wildhunt: továbbra sem oldottad meg azt a problémát h ha az őslakos nem megy eübe melozni migrancs meg nem jöhet akkor ki?

Wildhunt 2018.07.04. 17:07:10

@Myzza N. Trop: Ha meg tudnám oldani, okosabb lennék és több forrás felett rendelkeznék mint a teljes ukrán-román-szlovák-cseh-lengyel-magyar politikai elit. Ebből egyik sem igaz. Amit biztosan tudok: az, hogy minden problémát lecserélek orbántakaroggyra NEM megoldás, ezt ajánlom Neked is szíves figyelmedbe.

Wildhunt 2018.07.04. 18:30:17

@Myzza N. Trop: Szlovák, cseh - igazad van. Kezdjük a szlovákkal: állami és nyugdíjbiztosítás gyakorlatilag nincs, vagy csak alapellátás. Nekem ez teljesen megfelel, az elvonás ennek köszönhetően kevesebb, tehát fizetek valami flancos magánbiztosítót. A csöves meg a nyuger meg legalább hamarabb kiesik a kiadás oldalról, ugyi milyen jó is ez? Ha meg valaki tüntet ellene akkor kedves szlovák szomszédaink is megmutatták a tutit: miazhogy gumilövedék? Hadsereg és gépfegyver, abból majd tanulnak. A fennmaradó pénz mehet pld. az oktatásra. Jahogy ott meg ha nem a megszabott tananyagot a megszabott értelmezés szerint magyarázod, kirúgnak meg még bünti is? Ha történelemből pld. elfelejted, hogy minden király akit Bratislavában koronáztak szlovák volt, repülsz meg még fel is jelentenek? Ugyanmár, hol van ez a orbánci véleményterrortól. Franc. Akkor inkább a csehek igaz? Ott sokkal jobb, még ukrán vendégmunkás is több van. Jahogy a munkajog olyan tájékoztató jellegű? A táppénz effektíve nem létezik, a munkaidő a munkaadóra van bízva? Jogilag kötelezhet túlórára/más munkakör végzésére/stb? Persze hogy jobb ez, mint szarmagyarországon, ahol ha az alkalmazottakkal takaríttana, akkor mocskosfideszesmondjonleakormány.

2018.07.04. 19:13:36

@Wildhunt: Tessék, máris mehetsz phd-zni.

2018.07.04. 19:32:40

@Myzza N. Trop: Az általános iskolai anxagot kellene átismtélni. Írtam már neked a 2010 -es nettó átlagbért meg a 2017-eset. Amibe benne van az az egykulcsos adó hatása is (2002-ben kik is ígérgették? Izelelgesse! egykulcsos adó!). Reálbér növekedés mekkora is volt az elmúlt nyolc évben?
2010-ig is loptak, csak cserébe még szarrá is adóztattak, és ha nem örültél, hogy már megint csak a bankok/multik/energiszolgáltaók jártak jól, akkor még komcsi, kádárkorszakba vissza vágyó tahó is voltál.
Ma ebben az országban, aki akar, jól keres -még ój iskola sem kell hozzá. (Sőt, egyre inkább háttérbe szorul, ki hol végzett, és az számít, mit is tud valójában). Emelett szabadság is van- bizonyos helyeken sokkal több, mint a Nyugaton, ahol egy nemmegfelelő FB posztért rádrúghatják az ajtót.
Lehet szidni sofőrt, de a kormány mög jelentkezők jobb esetben a motort sem tudnák beindítani, rosszabb esetben nekihajtanának az első fának. A mérce cikkét olvasd el - a kormányváltás elmaradásának oka a kormányképes alternatíva hiánya és hát az orbántakaroggyozás az csak újabb kétharados pofont fog szülni 2022-ben.
A baloldal gondolkodói szerint is.
Van pár réteg, ami a konjuktúrából semmit nem érez -ilyen példuál a tanári kar - de hát ez összességében nem érdekes. Az én gyerekeimnek már csak akkor jut minőségi tudás, ha ebbe sőlyos pénzeket teszek be, és ez már 20 évesen világos volt előttem, amikor még az sem volt biztos, hogy akaraok-e egyáltalán gyerekeket.
Te egy régi világ régi gondolkodását hozod - minél jobb iskolába kell járni, mert az hoz jó életet - a heylzet azonban az, hogy progrmaozónak egyetemre 2002 óta nem érdemes menni tanulni, mert annyira el van maradva az egyetemi képzés a valóságos piaci igényektől, technológiáktól. Ez egyre több szakmával így van/lesz.
Nyelvtudás az meg tök alap dolog, egyébként azt se a közoktatásra kell bízni.

Wildhunt 2018.07.04. 19:45:03

@nagyjoco: túl vagyok rajta. Csak nem sikerült.

2018.07.04. 21:29:41

@Myzza N. Trop: 2002-ben még az volt a terv, hogy 2006-ra csatalkozunk az erózónához. Aztán jött egy fiatala millirádos, akinek 2006-ban csak úgy taspolt a liberális sátor, és legelső mondata az volt, hogy eltolja az euró bevezetését olyan tíz évvel (értsd: a büdös faszba).

Itt lehet nézni, micsoda öröm volt a Szürkeállomány soraiban :

youtu.be/jkxR6gE9Yfo?t=40

2018.07.04. 21:33:54

@Wildhunt: Erre már Miferink is tanította a buta munkáltatókat:

www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

Myzza N. Trop 2018.07.04. 22:29:26

@nagyjoco: értem, tehát a tanár, egészségügyi dolgozó dögöljön meg, az a pár száz ezer ember le van szarva. Én vagyok a hülye, hogy egyáltalán szóba állok egy ilyen primitív emberrel mint te.
Le van szarva az összes ovónő, ápolónő, tanítónő, dögöljenek meg, nem kell nekik érezni semmit a jobban teljesítből, fogják be a pofájukat.
Pont olyan tahó vagy, mint imádott viktorod. Értem én, hogy eljött a tahók ideje, trump, putyin, csupa nagyfasz....majd csak vége lesz ennek a világnak is....vagy úgy, hogy eltakarítjuk őket, vagy úgy, hogy kihalunk, mert vajon miért van az, hogy a jóistennek sem akarnak ebbe a rohadt nagy jólétbe szaporodni a fiatalok. Mert undorító az az önzés, amivel a most jobban élők a többi ember felé fordulnak. Te éppen jól keresel informatikusként, a többi meg dögöljön meg, így van jól szerinted. És akkor Dudi képes a pitiáner 500 forinton ríni, amit kap egy ápolónő. 500 forint. Te mit lennél hajlandó megcsinálni 500 forintért? Semmit. Akkor miért gondoljátok, hogy tömegével lesznek emberek, akik takarítják érte a szart? 500 forint :D

Myzza N. Trop 2018.07.04. 22:39:39

@nagyjoco: A nyelvoktatás kiváló számos ÁLLAMI iskolában, persze, ha Béluska nem azt hallja otthon a primitív jóédes apjától, hogy az államigimiben úgyse tudsz megtanulni angolul...de meg tud, csak figyelni kéne órán. Azt is elárulom, hogy pont az a leharcolt pedagógus tanítja BÉluskát pénzért délután, mint aki délelőtt az államiban dolgozik. Csak délutánra már halál fáradt, és szarabb órát tart emiatt. Hogy miért hatékonyabb? Mert Béluska ott odafigyel, mert óránként 3000-t perkál a nyelviskolának. Hogy csak sok pénzért kaphaszt minőségi oktatást? A legjobb gimik még mindig az állami iskolák...mondj tömegével befizetős magániskolákat, amik iszonyúan színvonalasak...ja,hogy nem tudsz ilyeneket

2018.07.05. 09:40:03

@Myzza N. Trop: Senki sem mondta, hogy dögöljön meg. Én ha megtehetném, jelentősen megelném a béreket - de azt is tudom, hogy 2010 előtt mennyi volt a tanárok, EÜ dolgozók, satöbbik bére.
A porblémát Orbánék örökölték - nem generálták, és orbántakroggyal nem fog megoldódni.

2018.07.05. 09:44:47

@Myzza N. Trop: "miért van az, hogy a jóistennek sem akarnak ebbe a rohadt nagy jólétbe szaporodni a fiatalok. "

A gyerek nem akar gyereket. Ez a társadalom pedig mindent megtesz, hogy az emberek lehetőelg éleütk végééig gyerekek maradjanak.
Ismerek olyant, aki a légőpincében született. Az unokája meg kurvajól keres Auszátriában, azt nem akar szülni. Az érettség hiánya az egyetlen oka ennek a tömeges gyermektelenségnek.

2018.07.05. 09:54:55

@Myzza N. Trop: Vannak ilyen iskolák is, bizonyos osztályokban, bizonyos tanárok kiválóan tanítanak. (Büdösvidéken is).
Biztosan te is ilyenben tanítász, feltehetően - lelkisemeretesen és jól.
Én németül akkor tanultam meg igazán, amikor kint dolgoztam Németországban és akkor tanultam meg igazán angolul, amikor amerikaikkal kellett együtt dolgozzak. Idegen nyelvű mesék, feliratos filmek, anyanyelvi környezet a kulcs. De vannak olyanok is, akik a rettegett Rigó utcát első év végén lazán, szótár nélkül lenyomta.

Myzza N. Trop 2018.07.05. 20:16:51

@Wildhunt: @nagyjoco: @Frick László Intézet: és kedves fiúk mit szóltok a szorosan a témához kapcsolódó hírhez, hogy szemforgatóan keresztyény és mélyenhívő, emberséges pártunk és kormányunk leszavazta azt az ellenzéki javaslatot, hogy aki otthon egész embert kívánoó betegápolást végez, kapjon legalább minimálbért. A dolog nem csak emberséges lenne, hanem gazdaságos is, egy magatehetetlen, vagy szellemi fogyatékos intézeti ellátása többe kerül havonta, mint a minimálbér.De nem. NEM kapnak kemény havi bruttó 130 ezer forintot ezek a szerencsétlen, kilátástalan helyzetben lévő emberek.
És látod Jocó, erről beszéltem, lehet, hogy te számolgatod, milyen jól jársz havonta az egykulcsos adóval, de igazából nem vagy rászorulva arra az összegre, ami pluszban így nálad marad. Ezek a nyomorultak csórón vegetálnak, de LSF nekik, nem minimálbér. És hány ilyen intézkedés van, ami a legnyomorultabbakat húzza le. És hányszor legyintesz, hogy leszarod, a te zsebedben több a pénz, a másik meg forduljon fel.

Frick László Intézet 2018.07.06. 07:01:29

@nagyjoco: @Myzza N. Trop: 2006 is már egy utolsóutáni dátum volt. Még Fejlettisztánban is, pl Märchenlandon, a lakosság fizette az ojrocsatlakozó árát, az onkelek háborogva írták, hogy minden 2DM50pf-igjükből 1DN50 lett az ojrocsatlakozással. Persze az ő-fajzattyuk, a büdössváb mind sajátingatlanban lakott s így az ingatlanvagyonukban mentettek át valamit a megtakarításaikból az ojrozónába.

Feri ugye soha nem volt baloldali és egy olyan spekuláns típus küldöttje, akik az ojro-nemcsatlakozásban voltak érdekeltek.

2004-re is odalőtt a megtakarításainak a lakosság: A mi generációnk nem spórol, nem tesz félre. Kivettük a nygyszüleink jól és akkora már sokat kamatozó takarékbetétjeit és többnyire elbasztuk a pénzeiket. Amikor megszülettem, már volt(lett) a nevemen betét és kurvasokat kamatozott össze felnőttkoromra.

Amikor a Postbank "botrány" volt, falusi büdös, mosdatlan, szegényes körülmények között élő szegény anyókának látszó nénik 10-20 milliós megtakarításaikon aggodalmaskodtak.
Onnan pedig, ha a lakosság nem állja az ojrocsatlakozást, más szektor nem is érdekelt.

Mára meg nem is kell az ojro. A dollár a pár év múlva várható összeomlását tompíthatja, ha az ojrót elébb maga alá gyűri alomnak. A BREXIT odabaszott a zónijónak, az USA számítása szerint beszarik a Zónijó és vele az ojró is.

Majd még a kínaiakon múlik, mit gondolnak a Fehér Ördögökről. Szerintem a kínaiak a Fehér Ördögök-ből inkább az ojrópaiakat támogatják. Ahogy most Kína intézte a koreai válságot, azt látom, hogy az USÁ-nak coki lesz.

Frick László Intézet 2018.07.06. 07:03:57

@Myzza N. Trop: Íígy is kurva sokan csalnak az ápolási segéllyel, felveszik, de basznak ápolni azt, akire felveszik.
Teljesen életszerűtlen ez az ötlet, kb mint az alapjövedelem.
2 millió ember ingyenéletét fenyegeti a terjedő foglalkoztatottság. Amint beszámoltam róla már, pl romongró fiataloknál sikk és divat gyárban dolgozni ma már.

Ez az ápolásra minimálbér csak az a fajta demagóg baromkodás, ami ellenzékben természetes.

Frick László Intézet 2018.07.06. 07:07:20

@Myzza N. Trop: Az öregezés műfajában az ügyeskedők öregeket tartanak disznóólban s szedik el a nyugdíjukat, kötnek velül eltartási szerződést komoly ügyvédeknél, aki ugye pontosan tudja, hogy a gyémántokkal (=üvegekkel) kirakott hófehér csukaorrúcipőben. Elvis-öltönyben előtte pomopázó királycsávó már a hanyadik eltartásiját is köti. Ez kéne még csak és akkor az ápolóipar is beindulna, hozzáadják a vén szaroshoz papíron valamelyik futtatott lyányt és akkor az após-t lehet ápolni, felvenni utána a pízet.
Tudom, hogy abban a másik országban Lujza, ahol te élsz, nem látsz ilyet, mert ott dúsgazdag budai öreg villatulajdonosokkal és a dóópemann alakúak csinálják, az ennyire nem látványos.

Frick László Intézet 2018.07.06. 07:20:43

@nagyjoco: @Myzza N. Trop: Lujzának már mutattam, a Lujza&Én generációnk a szüleink után, akik már szintén pocsék, semmirevaló szülők voltak, csak a mi gyerekkorunkban még hétfőn (pnteken) nem volt TV adás... ha falusiak, mi még játszottunk utcán.

Elfigyelem a VALÓBAN IS szegény proletárgyerekeket, ahol nincs okoseszköz a házban (ez igen ritka ma már) a gyerekek a szükséglakás udvarán játszanak egész nap

A szülők, a család a felelősek. Ugye, a kislány, amikor még csak 5-10 napos akkor a család többi nője a köbre emelve tutújja, gügyögi, hogy a lányiok eleve értelmesebbek, meg szebbekjobbak, kiskirálynő lesz belőle és ha szegény valóságos istencsapásként tényleg is egy baba, annyi neki.

Márpedig az emberiség sorsa a nőkön függ -a férfiak mellékszereplők. A férfi nem szükséges... egészen kis számban is elég... tőőtelék here a férfi, a nőn áll minden, még a szemre fallokrata társadalmakban is. Pl a muzulmánoknál meg zsidóknál ősi a nőuralom, miközben színjátékszerűen fallokráciát látunk.

Az ojropidoknál nemtelen a picsaember, a nő nemnő, a férfi egy eleven picsa.

A nők egyik fő problémája volt már a nyílt matriarchátusban is, hogy nőilétük alapozta meg nőiszenvedésüket, a vérmesség, férfi konfliktuskerülő, két nő, ha szembe kerül egymással, szembe puszi-puszi, hátamegett öldöklés, nincsbocsánat. A nő állandóan, főleg már a picsatársadalmakban, a "tudata" amiről azt hiszi, hogy az övé, ellentétbe kerül a testével. A picsák picsákat szülnek és nevelnek, jaj, te ne szülj egyet sem, hanem élj: Azt sújkolja a picsatársadalom nője a nőbe, hogy a gyermek rabiga, nyűg, akadály, pl a karrierben vagy ilyesmi. Lujza is jön ezzel az önámító marketing dumával, hogy a fejlettáradalom természetesvelejárója a 38-47 éves elsőszülés, mert akkora lesz kész a nő, nem. A biológiai lény ezt nem követi, többezer év kéne az átálláshoz. Egyelőre továbbra is az első szülésre a 16-24 év a legalkalmasabb, 24 év fölött már apróbb, 32 év fölött sokkal nagyobb gondok jelentkezhetnek, amiket a picsatársadalom sem törölhet el. Ráadásul a császározás, ami az egykézést fixálja.

És a nőknek nem lehet az igazat egyenesen megmondani, különösen nem nő nem mondhatja meg nőnek az igazat.
A régi asszonyi közösségek egészséges nőitudatot építettek, a picsatársadalom picsává teszi az embereket.

Ráadásul a reflex, amiben egy jelenkorembere mindig a legfejlettebbnek is hiszi magát. Azt kell megérnünk, hogy a netokrácia 10 év alatt devolúcióba fordult át, a mai netokrata ostobapicsább a korainál. A korai innovatív "hippi" netokraták progresszívek voltak, a maiak regresszívek, retrográdok.

Nézem a youtube-on a kommenteket, kikeresőmotorozza a dal szövegét, abból egy passzust kopipasztáz, ez a hozzáaszólása.

Frick László Intézet 2018.07.06. 07:27:35

@Myzza N. Trop: A pénz nem old meg semmit és egyre inkább nem, ahogy fokozódik a jólét.

fel is mérték, a középosztály szerint egy főre 270000 Ft kéne, a proletárok szerint meg 78000. A proletár igénye az, hogy húst hússal szírzabál, paprikásan sósan nmeg az a pár ital.

A középosztály se bonyolult, fogok egy elbaszott fehér küvét meg egy rossz vösö küvét, addig kevercsélem, amig olyan nem lesz, hogy rozé-nak hazudhatom, szódát bele, 80 Ft-os költséggel 600 ért elviszi.

Le vagy maradva Lujza, te még a múlt században élsz. ma jól élni, márminnt ki-kinek az igényei szerint, nem nehéz.
Sokak igénye az a nyaralásra, hogy All Inclusive a tebgernél, de egész nap az tekehúgyozott és nem csak gyerek, de tündi kis nénikakival úszó édesvizű medence partján döglik és zabál, moslékot és alkoholos húgyokat. Ez neki pont elég, nem kell több. Csinálja magát a zenére, dübb düb, eribádi fíl szó gúúd, a fosra, tam tam, vonaglik rá, mert ennyi elég neki.

Nem tudom, hol élsz te Lujza, de nagyon el vagy maradva. A mai huszonéves lányok, nincs az a pénz, 1millió200ért se menne el kórházi ápolónőnek. Minek gürizzen? Anyuék kipótolják a semmitérő "munkájáért" kapott 100ezret, az 4 hétvégére elég úgy, hogy a pasikat is leveszi meg anyuékat is. És ez a súlyozó tömeg, nem akiket te Lujzám Budán láthatol...

Myzza N. Trop 2018.07.06. 07:52:09

@nagyjoco:
tessék, erről beszéltem
eduline.hu/kozoktatas/2018/7/6/ovodapedagogus_hiany_384AG8

és most örvendjünk együtt, hogy a "jobban teljesít" hoz havi néhány tízezer forint adókedvezményt Jocinak, aki nincs rászorulva, mert amúgy is jól keres, ellenben minimálbéren akar vegetáltatni pályakezdő pedagógusokat, mert azt főgecink elképzeli,hogy havi nettó 120-ból akar egy fiatal megélni.

Myzza N. Trop 2018.07.06. 07:55:40

@Frick László Intézet: tudtam,hogy ez lesz az érved, hogy ne legyen, mert csalnak.
Ilyen alapon tiltsuk be a bkv-t, mert kb minden 5. vagy 10. utas potyázik, minden tömött hatos villamoson van egy zsebtolvaj, és egy perverz, aki csak azért szállt fel, hogy nőkhöz dörgölőzzön. Ne legyen bkv, és akkor ezek a dolgok és megszünnek.

Myzza N. Trop 2018.07.06. 08:00:16

@Frick László Intézet: értem, tehát nem is érdemes azzal próbálkozni, hogy fizessük meg rendesen az ápolónőket, mivel úgyse akar senki ápolónő lenni.
Jellemző egyébként a geci-fallokrata gondolkodásodra, fel sem merül benned, férfi is lehetne ápoló, másrészt pedig te is, mint magukat már milliárdossá lopó hűbéruraid, úgy gondoljátok, hogy léteznie kéne egy önzetlen, kenyéren és vízen élő rabszolga rétegnek, akinek az a sorsa, hogy minimálbérért gürizzen. "elhivatottságból" :DD Abból nem lehet megélni.

Myzza N. Trop 2018.07.06. 08:08:59

@Frick László Intézet: @nagyjoco:

kattintsatok bele a közigállás keresőjébe, beírva az ovódapedagógus szót

régen a kislányok álommelója volt, ovónéninek lenni
na de nettó 120-ért.....miközben egy helpdeszkes állás több, mint dupláját fizeti...
pártunk és kormányunk főgecijeinek előbb-utóbb rá kéne jönniük, a munkaerőpiac PIAC, és ez alól az állami szektor sem lehet kivétel
egyre szarabb lesz a helyzet, mivel sorban mennek nyugdíjba a dolgozók, Zsófi iskolája pl most tett ki egy képet, év végi búcsúzkodás, kb 8 kolléga-kolléganő kapott nyugger búcsúztató csokrot
felvenni még nem nagyon sikerült senkit, és kifejezetten jó nevű, nagy presztizsű elit iskola

kozigallas.gov.hu/publicsearch.aspx?u=1&p=27

2018.07.06. 13:21:03

@Myzza N. Trop: "de igazából nem vagy rászorulva arra az összegre, ami pluszban így nálad marad."

Nem bizony. A gazdasági teljesítményem alapján kapom a bruttó összeget, ez nem rászorultság kérdése. Amit pedig nem szednek be adóban, azt állam ellopni/rosszul elkölteni sem tudja. Az alacsony egykulcsos adó a modern versenyképesség alapja.

2018.07.06. 13:34:47

@Myzza N. Trop: nettó 120-ból meg lehet élni.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.06. 19:24:30

Már nincs meg a link, de van egy video.amin Orbán külföldiek előtt azzal dicsekszik angolul, hogy a magyar munkaerő meglepően jólképzett ahhoz képest, amilyen olcsó. Ilyesmit itthon valahogy nem szokott emlegetni :-)

2018.07.06. 23:48:10

@Dinamuki: Én jólképzett munkaerő vagyok - és hát a rabszolgatartó német multim pont emiatt gondolkodik nagggyon hosszú távon ide. Tudok németül műszaki trveket és dokumentációt készíteni - angolul is - és sokat hívnak a fejvadászok "odaki". A helyzet az, hogy itt lakástulajdonos vagyok, jó autót tudtam venni, a szeretteim nem szenvednek semmiben hiányt - és ezt nem akarom albérletre és egyéb szarokra cserélni. Körülbeül nettó hétezer eurót kellene keressek, hogy megérje kimeeni - és hát ennyit kelet-eus parasztként a büdös életben nem fogok kapni. a KÉPZETT munkaerő magyar árszínvonalon számolva igen jól él - miközben NOMINÁlISAN - a nyugatu bérekhez képest . meglepően olcsók vagyunk.

Frick László Intézet 2018.07.07. 08:09:46

@Myzza N. Trop: Le vagy maradva vagy két generációval. Nem tudom, hol élsz te, de a mai pálya- és munkakerülő, mindent is kerülő kislányok esze ágába nem áll a fizetés mértéke, mint szempont.

Épp nemrég ütköztem abba a problémába, hogy egy 35 éves netokrata öreg bácsi, le akarta szólni az egyik magyar zenekar rajongólánykáit és jipszternek csúfolta őket. A hipszter kislányok ma már ennek a bácsigyereknek a korcsoportja, egy hipszter kislány legalább 30, de inkább 35 éves.

Óvónőt bizonyos területeken 300000-ért se fogsz.

Akkor vázolom neked nagyjából egy mai pályaválasztó kislány elképzelését a munkaidőről:

reggel ne kelljen korán kelni, tehát délelőtt 13 óra k. kezdődjön.

lehessen közben a telóka az egyik kezében és természetesen nyugodtan fészbúkozhasson meg szelfizhesse élete lényeges mozzanatait
délután 5 körül érjen véget

hétfőn ne kelljen bemenni

pénteken sem

és még hétközben is lehessen párszor otthon maradni vagy máshová menni

Fizikai munka ne legyen, piszkos munka ne legyen, márpedig minden olyan munka, ami emberes, tehát emberekkel bánni, pl pultnál, butikban, ezek mind piszkosak

Fizikai munka: 3-5 kg-s kartondoboz kinyitása és abból kipakolás

Te azt elképzelni nem tudod, milyen kép él a mai kislányok fejében az óvodai munkáról, kb a te fejedben élhet olyan kép egy sertésfiaztató vagy tehénelletői munkakörröl. Undi.

Frick László Intézet 2018.07.07. 08:20:13

@Myzza N. Trop: Minden olyan munka büdös, ami emberekkel foglalkozós és nem interneti, hanem konkrét fizikaipiaci

Az is baj, hogy te egy bizonyos papírozottság FÖLÖTTIEK-et vagy képes elképzelni, tehát olyan kislányokat, akik át tudnak hawájjzani vagy 10-12 évet a Bolognai Rendszer-ben vagy ha oda föl nem is, de vagy 8-10 OKJ-s tanfolyammal elszórakozhatnak.

A derékhadnál OBJEKTÍV problémák is fellépnek: nem tudja pakolásnél a sor, oszlop és szint kifejezések értelmét
nem tud néma-értően olvasni, félhangosan bagadozni ki a szöveget ssszégyelli
csak eszközzel tud számolni, tehát fejben nem, 100-as számkörben sem. Kétjegyűt egyjegyűvel szorozni osztani nem, kétjegyűt kétjegyűvel összeadni kivonni sem

Tűbe cérnát befűzni nem, gombot felvarrni sem. Balesetes bugyit kimosni undi, nem, semmit. Mosógépet kezelni nem. Tésztát megfőzni nem -ismétlem, nem a te elmédben fénylő kiccsillagokról, akiknek "diplomái meg nyelvvizsgái" vannak, beszélek. Hanem a zöméről. Szobát rendbetenni nem, ablakot pucolni SOHA
WC-csészét kívül-belül takarítani SOHASOHASOHA, gondolj bele, túlközeli hozzátartozóm diákként csupa nővel lakván egyedüli volt, aki az albííííí -ban fürdőszobát és WC-t takarított, egy ilyen néni már, mint te, elképzelni nem tudja, hogy néz ki egy hét után egy WC csésze, amit csupa tündi ülvepisilés kereteiben is használt, természetesen gondosan kopaszpinájóakról beszélek, akikből a pisi helikopterpropellerszerűen körbe-körbe permetezi a csészét és az ülőke alja vastag narancssárga egy hét után a pisikövületektől, de egy kirántott tampon is okozhat meglepikéket.

Nem tudom, mi lesz, ha kihal a ma 45- és a halál közötti nőigeneráció, gondolom, majd bevezetik az öntisztuló japán WC csészéket.

Frick László Intézet 2018.07.07. 08:38:45

@Myzza N. Trop: Csodálkozik a társadalom, mennyi fiú buzi, de pl mi lesz azzal a fiúval, aki 12 nővel lakik egy albííííban és már ülve sincsen gusztusa használni a senki lakótárs által nem használt WC csészét és ezért ő maga, ő egyedül és senki más nem takarítja és mind a 12 lakótárslány vagy az 1+X-ik un "diplomája" megszerzésén hawájzz vagy már úgy 35 évesen csak kéne már kezdeni valamit a papírjaival is.

A konyhát sem takarítja senki, viszont az úgyis egyedül csak ő használta, mert a nőneműek kizárólag a szobában, hozatott és készkajákat, esetleg mikrózni jártak a konyhába
és megenni, amit az 1 fiú főzött.

Myzza N. Trop 2018.07.07. 09:41:14

@Dinamuki: és még mennyit mindent nem emleget, de mi azért tudjuk :D

Myzza N. Trop 2018.07.07. 09:47:49

@nagyjoco: persze, meg lehet élni százhúszból, hoooogyneeee...majd értelmes, tanult emberek 120-ból fognak megélni, hogy a geci többet lophasson. Te mondtad, munkaerőPIAC. És pillanatnyilag úgy tűnik, 120-ért értelmes, munkaképes fiatalt NEM lehet találni, mivel a piacon sokszorosáért adja el magát. Tehát nem lesz ápoló (és szándékosan nem ápolóNŐ-t írtam) nem lesz tanító, nem lesz ovónéni (bácsi..) stb. És amíg a 7000 eurt kereső önző dögök szerint tök jó ez a rendszer, és nem küldik el Ovikát a picsába, addig bizony nem is lesz másképp. Lásd újbudai óvoda esete, ahol már összeomlott a rendszer, és a szülők válságtanácskozást hívtak össze.

Myzza N. Trop 2018.07.07. 09:53:41

@Frick László Intézet: vidééék, vidééék...vidéééékk
az általad úúútált fényesfővárosban a legtöbb fiatal már diákként melózik, akkor is, ha nincs rászorulva, egyszerűen presztizsből, hogy lássák, képes megállni a lábán
Egyébként meg, sokan "életszagú" melót keresnek, hogy irodában ücsörögjön valami uncsi excellel, ez nem kihívás. Te vagy lemaradva. Változik a világ.
Lásd római part esete, a vidéki gecik nem értik, miért ütközik olyan nagy ellenállásba, hogy lebetonozzák azt a lepukkadt részt azzal a pár koszos büfével...pont azért, mert lepukkadt, mert életszagú, nem steril. Ezért imádják a romkocsmákat is. A steril plázavilág már csak a vidéki fiatalok körében menő. Legnépszerűbb, feljövő sport: Spartan.
Mert koszt akar, életet akar, ki akar lépni a művilágból. Kemping, stb. Te vagy lemaradva :D

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.07. 12:30:05

egyébként a tanár- és orvoshiány németország egyes részein (főleg vidéki, kisvárosi részeken) is jelen van, annyira, hogy tanórák maradnak el, vagy konkrétan szülőknek kell beugrani tanítani a gyerekeket. Nyilván ott azét más perspektíva a tanári pálya mint nálunk, de még így is nehéz embert fogni.
Miközben pl. a menekültipar tényleg brutális méreteket ölt: 1 db "kiskorú" (idézőjelben, mert nagy részük igazából felnőtt) menekült éves költsége 54000 euro, más szóval három német egész éves munkájával tartanak el 2 db kiskorú menekültet.

Dudi és Jocó a jólétről mesélnek, miközben tudom, hogy pl. 40-es, nyomdász és irodai munkát végző ismerőseimnek még a 200 000 nettó is nehezen elérhető. Vagy másik 40-es ismerőseim egy Wizzair jegyet nem tudnak megvenni, hogy kijöjjenek németbe egy hétvégére.

Amúgy én nem is a jólétet hiányolom odahaza, hanem tényleg azt, hogy a korrupció ehhez képest mekkora. Hogy túl pofátlan lenyúlások vannak. Erre mondja Dudi, hogy "amilyen a nép...". Ez sem igaz. Nem mindenki harácsoló barom, ahogy nem mindenki szexmániás mint Dudi stb. mindez teljesen nyilvánvaló.

2018.07.07. 20:39:06

@Dinamuki: Automós, 244 nettőval:
hu.jooble.org/away/-4602275064252305588?p=1&pos=2&ckey=aut%C3%B3mos%C3%B3&sid=-2702491875757166661&age=139&relb=105&brelb=100&scr=945,92652&bscr=900,8824&iid=-6839860412333484696

ÉS itt a többi:
hu.jooble.org/%C3%A1ll%C3%A1s-aut%C3%B3mos%C3%B3/Budapest

Nem azt mondtam, ohgy mindenki, minden szakmában, mindenhol kurvajól keres. De aki aki, az boldogul. Úgy a nagy átlag. 200 nettó az lehet sok is, kevés is.
Budapesten egy álbértlet fenntartása elvihet 200 ezret, még többet is.
Nézd, veszéprémben a Continentalnál egy IT mérnök olyan 500 nettót kap. Egy raktáros is kap mimum 200 nettót. Azt is vedd figyelebe, én 115 nettóból tíz éve albérletet tartottam fent és össze tudtam sprórolni a Sparnightos jegyet. Számít, ki mit látott othhon, megtanították-e bánni a pénzzel.

A korrupció az tényegl nagyon sok. Türk nép vagyunk - ajándékozós fajta. Viszek az orvosnak ajánédkba pénzt, cserébe ő megajándékoz azzal, hogy előrébb vesz engme és jobb elltátást kapok, mint az ajándékot nem hozó betegtársam. Csányi Ime az ember című művében erről van egy egész fejezet.

2018.07.07. 21:01:21

@Myzza N. Trop: Tanítani és gyógyítani bizonyos távolkeleti bölcseségek szerint a két leeghasznosabb dolog, ha az ember tényleg önzetlen módon, hosszú távon segíteni akar másokon. Ennek nincs köze pénzhez -tanítani és gyógyítani nem a pénzért kell. Azt, hogy a tanári diplomával rendelkező mai fiatal felételtenül értelmes és tanult lenne, vitatnám. Rengeteg volt tanárrral dolgoztam együtt,mióta multizok, és hát összesen kettőre tudtam azt mondani, hogy olvasottsága, műveltsége, tanítói képessége, szókincse, viselkedése tanáremberé. Német szakon jónevű egyetemet végzett volt tanár mondta azt nekem, hogy a Spiegel magazin az olyan blickszerű pletykalap. Itt járunk. Az egyik visszaament tanítani - sokkal kevesebb pénzért, de nem érdekelte. A másik vissza fog menni, már nem sok van neki a lakáshiteléből. Ezt se számojuk be a mennyi az annyiba, van-e lakáshitelem, az havi 50 vagy 180 ezer forint, hiszen ha keresek 500 nettót, akkor nem mindegy, hogy abból nulla, 50 ezer vagy 180 ezret emel le a bank rögtön hó elején. Vagy az olyan nem pénzbeni kérdésekről sem beszélünk, hogy júliusba gond nélkül el tudok menni utazni, vagy boxolhatok a head of teamnél meg a közvetlen munkatársaimmal, ki mikor megy szabira. Vagy déultán négykor még a late shitem felénél járok, mert mutinál vagyok és USA paicra támogatok, muszáj az ottani óraát kövessem. vagy biztosan nem dolgozok már. Mindezek melleet én a duplájára meélném a nettó taánri béreket, még úgyis, hogy tudom, a dolgozók még elegedetelenbbek lennének és a béremelés hatására a tanítás színvonala esne. A jelentős béremeléshez vezető az nem ORán picsánrúgása. Lásd 2002-őt, picsán lett rúgva, pont ezen a pnoton, 50%-os közalkalmazotti béremelést ígérve és meg is valósítva - 2002 végén végén már jöttek is a tanárok, hogy hát akkor mennyi lesz a következő évre a béremelés. A Pannon Puma jól teljesített, a Szürkeállomány kormányon volt, 2008-ig válság sem volt és hát a tanári bérek azok szarok voltak, pedig 2006-ban is picsán lett rúgva Orbán. Persze tiszteletben tartom a hiedelmedetm, miszerint azért nem jut a tanároknak több pénz, mert a Geci ellopja (mennyire jellegzetes k-európai kisstilű gondolkodás ez), csak Valósg Nagybácsi 2022-ben egy újabb kétharmaddal fog rámutatni a gondolkodásotok hibáira.

2018.07.07. 21:09:15

@Frick László Intézet: A multit is nagyjából képzelik el. Péntek az alapból legyen home office (lógás). Hétfő az még olyan pihis nap - fárasztó volt a hétvége..

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.07. 22:03:42

@nagyjoco: részben Orbánékon is múlik. Az említett interjúban azt is kerek perec kijelentette a külföldi közönségnek, büszkélkedve, hogy "vagyonátcsoportosítást hajtottunk végre a szegényebb rétegektől a tehetősebbekhez úgy, hogy közben meg tudtuk tartani a népszerűségünket." Hogy ez miért is jó neki, az már nem tudom, talán így képzeli kialakítani a "nemzeti tőkés osztályt" ki tudja.

2018.07.07. 22:15:48

@Dinamuki: Szerintem itt arra gondolt, hogy a munka helyett szántszándékkal segélyből élő cigányok - az ő elképzelsée szerint - kevesebb állami zsozsót kapnak, így van fedezete az adócsökkentésnek. Csak hogy ez kurvára nem igaz, simán ki lehet szedni és ki is szednek 300 ezer forintot is akár.

2018.07.08. 07:22:51

@Dinamuki: Nyilván valammennyire Orbánon is múlik. Orbán nem túl jó vezető, human erőforrás stratégiaája katasztrófa, kisstilűen bosszút áll például Simicskán, meg biztosan másokon is, ostoba módon kommunikál, ostoba emberek tanácsaira hallgat. Sajnos az ellenzéki megélhetési politiksok rájöttek arra, hogy egyetlen dolgot kell tenniük a biztos ellenzéki posttért - orbánt szidni. Ezek a megélhetési poltikusok pedig szépen lassan elfoglalták a teljes ellenzéki térfelet és mindekit ki is nyírnak, aki esetleg ténylegesen is Orbán picsánrúgásán dolgozik. Ha nmem történik valami nagoyn változás - ebből így 2022-ben is kéthamrad lesz.

Frick László Intézet 2018.07.08. 09:04:10

@nagyjoco: Orbán vezetési stílusa pont olyan, amilyen a csürhéje. csürhével nem lehet elegant csikós modjára bánni lóról, tiszta csizmában és karikásustorral. Szeriőzen.

Mindig fl szoktam ilyenkor hívni a figyelmet Bokros Lajosra, aki a pénzügyminiszterségét és a megszorításait azzal kezdte, hogy a miniszteri segge alá fehér 1.8i 90 LE III-as GL Golfot vásárolt és amúgy a plafon Opel Omegák-ból állt. A Golfot pedig Bokros maga vezette a lakása és a minisztérium között, eleinte.

A romongró cigányoknál van az, hogy a bandagazda azonnal leszarásra és kiröhögésre kerül, ha ő maga is beáll kapálni és fizikai munkát végezni.
A magyarnál ugyanez van, kell egy bizonyos szintű autó a magyar feudalizmusban a nagyember alá.

vagy itt van a másik példám Dr Antall nemlopós kormányáról, ami a nemlopósság műfajában nem csak az első, de egyben az utolsó kormányunk is volt, mégsevoltjó, úgysevoltjó.

Frick László Intézet 2018.07.08. 09:09:10

@nagyjoco: A cigányok sokkal innovatívabbak a magyaroknál. Pl ha autót vásárolnak, utánajárnak, mi a jó, megkérdeznek valakit és mint a németek is, a rossz vásárlói döntésüket azonnal megváltoztatják. A magyar azonban majd ű tuggya, mitveszen és ha rosszul dönmtött is, megkoncepcijonyájja magának jódöntésnek.

A német használtautópiaci árak népitélet, tehát ami pénztemető meg még fostalicska is, az olcsó, ami jóféle, az drágább. Persze ez most viharosan változni fog a dízelhisztéria miatt.

A magyarok is csak 1-2 ezerért, meg a cigányok is 1-2 ezerért tankolnak. De a cigányok beülnek 1 autóba és pl flakonokban öntögetik össze az úthoz szükséges benzint és az autó fogyasztását úgy számolják, A Város-ra mennyit fordul egységnyi beüntött üzemanyagra, az egyikfajta ótó be se ér a városba, a másikból hazafelé félúton fogy ki a bérzint. Egységnyiüzemanyaggal. A magyar nemközösködik, külön-külön ótókba ülnek, nem akarnak függeni és hazudnak saját maguknak is az ótójuk fogyasztásáról.

Frick László Intézet 2018.07.08. 09:17:24

@Dinamuki: A nyomdász hiányszakma, ha korszerű. Csak nagyon kevés ember kell már a leginkább keresett nyomdaiparba, ugye van egy kb mélyhűtő nagyságú nyomdagép, ahhoz kell egy inkább számítástechnikus. És... HTML hártsakovács, de az se nyomdásszakma.

A papírújságírók se akarták elhinni 50 éves korukban, azaz 2000-ben, hogy papírújságírással nem fogják nyugdíjig kihúzni.

Biztos ismered a korszerű szövegeket a váltás szükségességéről.

Vannak hirtelen kihaló szakmák, és meg kell szoknia 40, de akár 50-es embereknek is az átnyergelést. Irodában a kényelmes picsapálasztással, nemdolgozni, aktáttoligálni, nem tanulni már, valahogy kihúzom.
nem fog már kelleni hagyományos papírnyomdász, de pl a buszsofőr az most kurvakeresett és 300000 az alsóhang, mégsem akar senki (relatíve fiatal) buszsofőr lenni.

A rinyálást én is ismerem, mindenki úgy képzeli 40 évesen, hogy már nem kell váltania, aztán beszélgessünk a telefonokról "Te még ilyen szétnyithatós százéves szart használsz, bazmeg!"

És elismétlem a krumplifőzelék effektust:
Otthon a gyerek a kanalát nem veti krumplifőzelékbe, de a keresztanyjánál, nagynénjénél vagy a kisbarátjánál kétpofára falja az idegenasztalon az idegenkrumlifőzeléket, imígyen idehaza, mint munkaerő szart se ért, bezzeg Märchenlandban a szart is feltakarítja. Ha tud összespórolni, haza fog jönni, ha nem tud összespórolni, akkor nem jön vissza sohamár.

Frick László Intézet 2018.07.08. 09:20:35

@nagyjoco: @Myzza N. Trop:
2002-ben 66000 szavazattal nyert az MSZP. 98-ban 55000 szavazattal, azaz a választási matek döntött 1998-ban a FIDESZ 2002-ben az MSZP mellett, most A Jó Pasi miniszterelnök sztorit hagyom.

2006-ban nagyon-nagyon nem lett picsán rúgva Orbán megint, megint alig volt különbség az elsőfordulóban és a 2. fordulóra Ficsor Ádámék csányis sms-kampánya meg a Vidéki Téeszelnök tagozatok liszt-cukor osztogatása a necces körzetekben, fordított.

Annyi igaz Jócó, hogy 2002-ben lendvai Ildi néniék azt hitték, hogy kurváéra cinikusak, amikor a célfotóról pofáztak és arról, hogy a lényeg a győzelem és nem az ezredmp.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.08. 13:35:35

@Frick László Intézet: azért negyven évesen új szakmát, vagy bármit tanulni már nem könnyű, a szamárlétra alján kezdeni szintén nem. Próbáltad?

Wildhunt 2018.07.08. 16:43:02

@Dinamuki: Egy barátom vámosból lett villanyszerelő, 44-46 között. Az élet nem kívánságműsor.

Wildhunt 2018.07.08. 16:45:32

@Dinamuki: egy másik meg elismert fényképészből benzinkutas, csak mert nem volt képes átállni digitális technikára.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.08. 20:24:14

@Wildhunt: ha muszáj akkor muszáj, de az se mindegy, hogy az átállás idejére van-e az embereknek tartaléka. Magyaroknak leginkább nincs.
Kb. minden magyar jól kereső ismerősöm a csúf nyugati picsaemberek által működtetett multiknál dolgozik. A többiek ilyen-olyan okokból nem keresik agyon magukat. Bár most már lassan azért reméljük javul a dolog, a nagy munkaerőhiánnyal, mivel ugyen sokan elhúztak nyugatra nyomorogni.

2018.07.08. 21:17:57

@Dinamuki: Meg hogy akar-e váltani, vagy fasza kifogásokat gyárt. Másrészt teljesne értlemetlen összahasonlítani Magyarországot Németországgal - sem földrazilag, sem történelmileg, sem gazdaságialg, sem a nép mentalitását tekintve nem vagyunk összehasonlíthatóak. Lehet persze ilyen gondolatkísérletekkel dobálüzni, hogy akkor képzeljünk el egy német Trianont, Stuttgartot hozzácsatolom a franciákhoz, Münchent Svájchoz, Hannoverig lekanyarítom a területeket a hollandokhoz, az északi kikőtővárosokat meg mondjuk a lengyelekhez, a maradék részre ráengedek egy Rákosi-Kádár szintű bagázst szocializmust építeni negyven évet, és akkor utána nézzük meg, hol járnak morálisan, gazdaságialg, reálbérileg, bárhogy. Vagy akár csak nem engedik meg nekik a Wiedervereinigungot.
Magyarországot egyedül önmagához érdemes hasonlítani, és szerintem önmagához képest nagyott lépett az ország előre, amiben van szerepe Orbánéknak is.

2018.07.08. 22:25:59

@Frick László Intézet: Azért sázmold hozzá az SZDSZ számait is. 2002-ben koalíciós kormány alakult. Azon is el lehet gondolkodni egy pillantra, mi lett volna, ha a MIÉP jobban teljesít, csak egy pcikét is akár.
Egyébként amit a Hahdúságban amit az MSZP 2006-ban művelt, az a sima, szervezett választási csalás klasszikus példája volt.

2018.07.08. 22:32:45

Az ötödik kerületben meg a nyolcadikban is elromlottak a fővárosi szavazók. Pedig mily derkasan összefogtak a jedik ellenük.

Wildhunt 2018.07.09. 08:39:21

@Dinamuki: a tartalékról: már ne haragudj, de aki hülye, haljon is bele. Elméletben azért is hajtottuk El a kommunistákat mert azt akartuk, hogy senki ne pofázzon bele az életünkbe. Az életnek meg része az is, hogy felkészülök a nehéz helyzetekre amennyire lehet, és ha ezzel együtt beleesem, akkor mindent megteszek hogy kimásszak belőle, nem pedig a sült galambot várom.

Frick László Intézet 2018.07.09. 08:43:53

@nagyjoco: @Myzza N. Trop: Csak a pásztorelméleti hasonlatomat tudom szajkóuni:
Csürhének kondás való. És bármi bájosan, kellemmel és lesprézve illatosan beszélnek a nemesebb pásztornépek, tehát a tschikosch, a gulasch
meg a Furtwängler juhász, aki pedig bár a legtudósabb orvosember pásztorféle, senki nem gondolja róla azt (amíg a csikós lova igazán meg nem betegszik s végre a számadó után a juhászember állatorvosi tudományára szorul)

azért amikor a Nyalka Népek voltak hatalmon, a kétségtelenül műűűveltebbek, tisztábbkörműek, illatoslábúak és Fábry-féle vonalkódok nélküli bugyikban

akkor ott volt előttük a lehetőség és kétféle hibákat (hibacsoportokat) vétettek:
-egyrészt a csürhéket elegant tschikosch-gulasch stílusban hitték pásztorolni, tehát fényes csizmákban, seggeik alatt főlovak, pompás szűrök és bőgatyák, sarkantyúk és a nyájakat nem fülszám szerint lopták, hanem mindjárt már takarékkal nyájszámra

másrészt a csürhe természete a tólig-terülés, a csörtetés, a dagonya, a szóra nem hajlás, sőt, a csürhés kutyája sem lehet sinka vagy efféle kis cuki pásztorkutya, mert pl egy 2-3-szor már lefialt koca kb úgy bánik vele, mint orca a fókabébivel és ugyanúgy keresztbe is harapva. (Nem csak a medve nem játék, de az anyakoca sem: vannak csürhések, akik a vegyes mangalica-duroc-és erdei vaddisznó keverék csürhékből a vágásra kijelölt sertevéseket golyós fegyverrel kilövik, az elletők meg elméletiek és az ilyen csürhe csürhése úgy van vele, inkább legyen egy almon 7-8 kismalac, minthogy 12 kismalac úgy, hogy neki a fél karját a fialó koca leharapta)

A Rencervátás óta pompásan szórakozom az elméletiszakembereken, akik nem tudják, hol élnek és kb annyira nincsenek képben erről az országról, mint Lujza alapvetően már Budapestet sem ismeri, nemhogy Magyarországról fingja sincsen.

Viszont, Jocó, az MSZP-ben minden megvolt: Jó HR-esek, azaz főnökök, értenek a személyzetimunkához, első náluk a szakértelem és értik is, minden óriásvéllalatunk vezetése a rencervátás után vérszocialista volt, őrjöngő üvöltözések közepette szitták a Rohatt Cigányt Dunaújvárosban, Székesfehérvárott és mindenütt.

A szocialisták építettek 102 km fanbtom, senkinek nem kellő nemhasznált autópályát az alagúthéjra úgy ráholdott lösszel csak azért, hogy a FIDESZ-szuel kibasszanak. A baloldal és a "liberálisok" voltak képesek hatékony listákat fejben tartani, soha le nem ítni, nem publikálni, de aki rákerült arra a listára, annak annyi lett, mint Grandpierre Attilának, akibek a Vágtázó halottkémek zenekarát ősmagyarnak, tehát szélsőjobboldalinak hívén úgy indexre tették, hogy nem is csoda, hogy az USÁ-ban legjobban ismert és szerte még sima hörgősrokk körökben is tisztelt zenészünket itthon semmilyen fesztiválra nem hívják meg, mert ezeknek undorgrund, a Jó és Igazaknak meg nemzethyessrokk

Annyit tudok neketek mondani, itt volt a lehetőség... egy egész nagy könyvet tudnék írni az MSZP és az SZDSZ jtulajdonságairól és mennyivel különb és jobb embereiről.

Két dolog derült ki:
-csürhét terelvén a nyalka tschikosch, az okropeér, nevetséges burleszk a lovával az utcai gömbakácok, az árkok, az árkokba hány háztartásiszemét, a dűlőutak mentén a háztartásiszemetes zsákba rejtett állatitetemek (ezek csak úgy bontogatják a csürhében terelhetetlen anyakocák) között... ésbizony, a többi nyalka is, hát a fényes rámáscsizma nem csürhésnek való, talán, ha kondásnak, de a konda, a szervezett nagyüzemi forma.

Orbánnak vannak olyan ábrándjai a csürhéjéról, hogy az konda is lehetne.

A társadalomnak (azaz a csürhének) vannak alapvető bajai és ezek az alapvető bajok 1945. után keletkeztek, a szocializmusban keletkeztek, ahhoz kötödte. Szindromatikusan együthat a velünk élő feudalizmus -amiről a Jók- és Igazak többségének fingja se nincsen. Elkezdték az Állam-ot apprehendálni olyan történelmibeágyazottságban, amiben az állam, mint fogalmo sem tisztázott és azok a téveszmék, amik az "Állam" a csürhe tekintetében, a szocializmusban, azaz egy -off Állami Rablólovag Hűbéri feudalista rencerbe'je alakultak ki. A jótanulók meg 500 éve stabil, 200 éve demokratikus 200 éve nagyjából ÁLLAM-szerűen működő országok "jópáldáit" kopírozták vajpapíron, mint saját okosságaikat.

Nem a konkrét helyzet konkrét elemzéséből indultak ki a Nyalka Pásztorok sem.

Ezért leestek a magas lóról, besározták a gatyáikat, nem birtak a csürhével, tökön vagy picsán harapta őket az anyakoca, elmarta a csikósparipa marját a kandisznó... elfelejtették sokszor az alaptörvényt, amiszerint:
"Mindig lökj valamit a disznóknak"

Elintézték a disznóknak lökést azzal, hogy a fasszopó, csiklónyelvező seggnyaló semmirevaló újságírótársadalmunknak löktek valamit.

És óvodapedagóiailag is nem a csürhe hibáztatható a csürheségért, mert a csürhe természete az, hogy csürhe legyen.

Lehet, hogy egy csürhésnek tűzött-fűzött bocskora van, de az a praktikus, a bocskorszíj leköti a gatyáját, nem tud belekapni a támadó surdány.

Mindenféle korcs, nemtúlokos, de pótolható nagyobb testű harapós kutyája van

2018.07.09. 09:15:50

@Wildhunt: Búúúúsmagyar embereknek sokkal egyszerűbb azt mondani, ez a búúsmagyar sors, ORbán geci, a másiknak van, nekem azért nincsen. Aki minimálbért megkapja, az véente egyszer ki tud jutni egy fapadossal Németországig. Ha akar.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.09. 09:18:18

@Wildhunt: jó, mindegy, nem akarom túlmagyarázni, meg nyilván sose fogunk egyetérteni. Nem hülye emberekről van szó, inkább olyanokról, akiknek nem a karrier volt a legfontosabb az életben. Őszintén szólva én inkább velük szimpatizálok. A hülyéje inkább elmegy indiába félévenként és buddhista egyetemre jár, mint hogy vmi értelmes szakmát tanuljon. És a pénzhiányt se úgy élik meg, hogy most elbasztam az életem, hanem tudomásul veszik. De szvsz a pörgősebb nyugati gazdaságokban az ilyen "mihasznák" (nagyon idézőjelben) is elboldogulnak valahogy, és nincs semmi feszkó.

2018.07.09. 09:19:23

@Frick László Intézet: Az SZDSZ-nek a huszonegyedik században már nem voltak jó emberei. 2006-tól kifejezetten a legalja jött fel, már a marketing vonalon is (lásd az agymosikálós 208-as népszavazasásos reklámot). Másrészt ki a jó ember, miben
és mire használja a tudását?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2018.07.09. 09:22:28

@nagyjoco: ez jogos, hogy nem lehet összehasonlítani, mindenesetre a németek anno a szétbombázott országukat 20 év alatt felépítették ugyanolyanra, ott is volt keleten szocializmus (igaz, részben még nem heverték ki, és hát Merkel is ott nevelődött), Elzászban és Lotaringiában német fejű emberek franciául beszélnek...

Frick László Intézet 2018.07.09. 09:46:41

@Dinamuki: Én most fogtam padlót tavasszal, amikor elkeztem nézni a magyarul Anya, az állatorvos (Mertens doktornő) c KELETNÉMET!!!4!!4!!
filmet... Ezt nem hittem volna, hogy 2006-2008 körül még ennyire épen állt Kelet-Németország éshogy az undor a nyugatnémetektől fokozott. Nézzél bele. A legnyugatibb téjegység a Harz meg a Thüringer Wald.. Nyugat-Német résznek a nevét ki nem ejtik, kivéve Berlin.. d látni, hogy legszivesebben egy Ost- -ot odalehelnének.

Amúgy igazad van és többször írtam, mutattam a képet, a német nő állította föl Németországot, a német nő térgyepelt és szopta a kankótól taknyos megszállókatonai faszokat egy pakli cigiért, hogy becserélje gyapjúra és abból a Der Kindili -nek pulóvere legyen és fejtette föl és szerzett még gyapjút, pl gyári férfimunkában (egyébként ezügyben az amerikai meg orosz nők is nagyon kemények voltak, kínai nőkről n.a.) És a kindilin kapott Sachs mopedet, 1955-ben ugyan a Vati hazajött Szibériából, de egy alkoholista idegbeteg roncs.. minden a nőkön múlott az Adenauer Korszak Csodáéja és a Kindili, egyidős-egyivású imádottt filmrendezőmmel Fassbinderrel, 1968-ban már basztatta az Adenauer Korszakot, aminek köszönhetően pl ő már jólélehettt, jólétben. És itt kezdődött a baj, a háború előtt is kétgyerekes volt a családmodell, ebből lett az egykés-vagy egy se.

A 70-es években pedig ugyanaz az elpicsásodás kezdődött, ami jelenkorunkban Magyarországon, senki nem akar dolgozni, gyereket szülni, felelősséget vállalni, piszkosmunkát nnem, emberekkel bánni nem, pénztárba ülni nem, szakácskodni nem, kémiát tanítani nem, nehezet tanulni nem, tudni nem, zenélni nem, írni nem, olvasni pláne nem.

Én még élő némettel nem találkoztam, akivel művészi értéket képviselő német filmről vagy regényről vagy bármiről beszélhettem. Egy író nevet nem ismertek a rokonaim, a harmadunokafivéreim és a barátaik se. Fassbinderről hallottak valamit, hogy botrányyos buzi és kommunista és Grass-ról, hogy gyalázza a német népet és kommunista (Brandt-nak volt személyistáb-embere)

Mindenki, aki Németországot meg a németeket és történetüket ismeri, nem tud csodálkozni, persze maguk a németek sem, nagyjából belátják, hogy picsák lettek, vannak, akik emigrálnak, másik tűrik, mert megérdemeljük, bűnös nép vagyunk vagy nem érdemeljük meg, de nem ugrálhatunk, mert bűnös nép vagyunk.

Számomra jelképes volt, amit a cigány strici ismerősöm mesélt, hogy bár Ausztriában volt engedélyük, de a legtöbbször a katolikus kőkonzervatív Bajorországba kellett felhordani a lányokat és idős pároknak, ám a második alkalommal csak és kizárólag a mama várta a lányokat.

Elfelejtettem már, hogy ajánlottam-e neked megkézésre a az angolcímében The Clown című dán filmet,
jó németes vagy, tehát tudod, hogy a legtöbb német szerint a dánok majdnem a hollandok/flamandok türhő tájszólásában beszélő hochduetsch-ök.

Nézd meg ezt a filmet, ütősebb, mint az Idiokracy
www.rottentomatoes.com/m/klovn_the_movie/

Frick László Intézet 2018.07.09. 09:52:52

@nagyjoco: Az 1994. utáni "SZDSZ" már nem igazi volt, ezért jelzem idézőjellel. Engem igen elundorított az árulásuk. Próbáltam erről beszélni igazi SZDSZ-esekkel, de persze ők mind Budapestiek voltak (ugye @Myzza N. Trop: :D) és Budapesten más volt árulni, ott nem, mint vidéken, nem kellett volna egytestületbe ülnie a tanárnak a 8 éve még MSZMP-sként őt basztatók közé. Budapestről egyáltalán nem annak látszott Pető Ivánék áruló geci aljassága, mint itt vidéken, tisztán és áttekinthetően.

Annakidején felnéztem Pető Ivánra, ma a legsemmirekellőbb aljadéknak tartom, csak a pofája volt nagy, de tenni semmit. Pető mindig hanyatvetett fejjel vastagított nyakkal, tokaszorítva, fogai közül nagyonleszlóan, nagyon nagyképűen beszélt ahhoz képest, hogy tenni: semmit vagy ha tett, csak rosszat, rosszul, a legjobb esetben is balfaszkodva.

És Pető hősként fog meghalni, mint Kuncze is.

Kunczéről nekem mindig a régi tanárom és pedagógiai bűnöző, Ilonka bácsi jut az eszembe, aki úgy fog meghalni, hogy soha senki nem mondja meg a szemébe az igazat.

Én is, amikor látzom, elfog az igazatmondhatnék, 80 éves a vén szarzsák, köszönök neki egy csókolom ilonkabácsit, hagy menjen, úgyis nemsoká meghal, erre a kis időre már minek neki az igazság.

Frick László Intézet 2018.07.09. 09:57:42

@Dinamuki: @Wildhunt: Valamit nem ért a mai kor embere ebben a 2-es Számrendszerben.

Egyáltalán nem szükséges 1-et érteni.
Ez a magyarok ősi szokása, miszerint vagy egyet értesz vagy hallgatsz, de aztán a háta megett

A vélemények vektoriálisan viselkednek, szögszerűen eltérnek irályaink s ebből aztán lesz egy összeadódó fősodor.
Az 1-et Nem Értés-ből energia keletkezik.

Az 1-et értés már eleve terhelt a titkos egyetnemértésekkel, illetve a szembetámadások csak megakasztják a haladást.

Ez 1-et nem értés a Haladás alapja. A fogatokban még csak nem is minden ló húz annyira, ráadásul irányaik V-szerűen kissé eltérőek a rúd irányához képest.

A mai egyre primitívebb korban mindenből csak 2 lehet és csak az az 1 képzelhető el, hogy a Lehetséges 2-ből 1 az BIZTOS hogy igaz és jó és így a maradék másik 1 csakis hamis és rossz és káros és nemigaz lehet.[-> 2D síklogika és Síkbolygó]

Frick László Intézet 2018.07.09. 10:05:22

@nagyjoco: A szerbekről beszéltem a bócskoi mogyórral és le kellett döbbenjek, bár mára már vannak ismereteim ószerbiáról: A szerbek, bár jóvalkisebb nép, mint a német, de ugyanúgy széjjelhúzóak, senki szerbnek egy másikféle szerb nemelég jó, a Nis környékiek igazibbnak tartják magukat a beogradiaknál, túldimenzionálom a crnagórácokat, mert akiket én annak látok, azok bizonyos szerbek szerint nem is azok.

Németországot úgy kovávsolták össze fejedelemségekből hercegségekből meg kiskirályságokből és meglehetősen szabados nagyvárosokból (a vonzáskörzetükkel)

Meg a magyarok befogadóak, az indogermánok kirekesztőek.

Általában is a rasszizmus a vérengző majmok főtulajdonsága -a magyar szinte a legkevésbé rasszista nép.

Persze... egy anglomán a pofába verte, mekkora rasszisták a szerintem nyitott Társadalom Buddha tan-követői is, tapasztalni viszont mást tapasztaltam, ha nyiltszívű voltam, nem indogermán nagyfaj beképzelt hőbörgője (itt említeném meg, hogy a nap-batikos indiaiinges és női elefántgatyós jézusszandálos katonaimálhazsákos [E-könyvét félkézben tartós] index gecik egészen jól tetteik, játszák meg a fejüket a nyiltszivüségben, de pl a thaioknak vagy maláj (muzulmánok)nak hiába, beléjük látnak, mint a cigányok is a magasfokú értelmiseggjeinkbe bele. És nem veszik be a műsort.

2018.07.09. 10:55:12

@Dinamuki: Tudnám ezeket az állításaiadat is színezni, de nem teszem. KSH adatok szerint a magyar reálbérek közel a duplájára nőttek, a folglalkoztatás is szárnyal. És ez már az én állításom - 2002-ben elimserte az ellenzék Orbánék gazdasági eredményeit, ma meg nem. És az egyik oka a nagy ellenzéki bukásnak éppen ez. Számos másik mellett.

2018.07.09. 11:01:15

@Frick László Intézet: Pető hősként fog meghalni? Hát biztos nem a debreceni egykori szavazótábora szemében. A debreceni ügyvédi kamara szinte minden tagja egy évet hőbörgött Pető árulásán és 1998-ban mind fideszes szavazó lett.

Frick László Intézet 2018.07.09. 11:46:14

@nagyjoco: Pető bánthatatlan. Kérj képeket róla a Mindenhatooooo-tól és csupa olyan Pető arcképet fogsz látni, amire nem emlékszel, mert olyannak soha nem láttuk, egy TVriportban vagy LIVE! sem, biztos volt ilyen arca a hozzátartozóinak, barátainak meg a kisállatainak.. és ezek szerint a fotósoknak is tartogatta.

Frick László Intézet 2018.07.09. 11:48:16

@nagyjoco: Azért 2002 után igyekeztek elhazudgálni a 2000 utáni eredményeket, hamis színbe állítnai, kifordítani. Ugyanis kurvára felbaszta az agyukat az, hogy a 2000-re jósolt "világvége" azaz Torgyán KE-i ambíciójának beteljesülése, ti. hogy fasiszta diktátor a köztársasági elnök (mármint Torgyán, mint ~ :D ]

Frick László Intézet 2018.07.09. 11:57:54

@nagyjoco: A csürhe.. nagyon piszkos munkákkal, de kint lett a gyepen és azt teszi, amit csürhének kell tennie, büdös van, de növekedés és általában a tömegemberek jólérzik magukat, a vándorárusnak ma már egyórákat kell ráhúznia a munkaidejére és nem tud annyi jégrémet tőőőőteni a rekeszeibe, hogy elég legyen. Cigányok Lidl és Spar között játszák azt, amit a budaőrsi sváb omamik az Auchan meg a TESCO között, hogy kétszer-kétszer járják árösszehasonlítás előtt, a múltkor az egyik cigány rátelefonált a másikra, hogy ugorjon be Szilviékért a fodrászhoz, mert ott vannak és mindjárt végeznek. Cigányokat látok olyan termékekre költeni, mint pl új szegk gumiabroncs, új bicikli, új bicikli külső-belső. Amikor már a fesztiváliszezonban fizetős fesztiválon cigány családok ődöngenek Edda de még Tankcsapda koncertek hatósugaraiban, nagy a baja a geciknek. Cigány vállalkozók külföldi tengerparti nyaralásokra fizetnek be, Cigány napszámosokkal teli napszámosbusz munkából hazafelé nem annyira büdös, mint magyar élelmiszeripari dolgozónőket szállító reggel munkába menet.

Erre van a jógyerekeknek egy történelmi hasonlata, mert szegényeknek ugye fáj a hasa és ez a világnézetük alapja, mint ugye pajtásnőnk @Myzza N. Trop: esetében is és nekik a "D síklogika szerint az ugrik be, hogy a Reich-ben is így ment ez 1936-38 körül. Csak ugye a hasonlattal annyi a baj, hogy Magyarország durván két nagyobb tartománynak megfelelő nagyságú és egy közepes tartomány jelentősőégének az ötödével, se, ha, akkor se bír. ÉS a magyar az nem indogermán kirekesztő nép, hanem ázsiai turkus befogadónép. Nem tanulnia kell a Nyilt Társadalom kialakítását, hanem ugye ez az ázsiai pásztornomádoknál az egyik alaptársadalmi forma.

Frick László Intézet 2018.07.09. 12:03:15

@nagyjoco: A német nem beszél. Evés közben, a magyarral szemben szakít rá időt, de a német nem csak beszél ám inkább csinálja. A magyarnak, ha a kijelentéseit vizsgálod, sok benne a hűjjderutyutyu, cigányozás, zsidózás, de a GYAKorlatban semmi, csak beszél, hogy űdözni kéne a cigányokat. A német meg angol beszélni semmit sem a cigókról, nincsenek is, viszont az idén is rágyútottak egy lakókocsitábort angol cigókra.
Idegenre minden országban érdekesen néz a törzsökös lakos -Anglia nem London és Németország nem Berlin.
Magyarországon sok a puffogás, de vaktölténnyel.

Az indogermánoknál keveset hallasz, de hangtompítva s annáliscsöndesebben sok az éles.
Szivesen fogadja a falusitúristát a svejci, de tanyát ne vegyen, nem csak azért, mert nincs tanya eladó. És ilyen már a görög is, ha túrista vagy és fizetsz, mint túrista mehetsz, de pl annyira nem drága egy falusi görög ingatlan, mint amennyire azt tudom bárkinek mondani: megne próbálja, hacsaknem buzi, de akkor is csak Naxos szigetén.

Frick László Intézet 2018.07.09. 14:44:00

@Myzza N. Trop: Nem tudom, emlékszel-e arra, amit a legelőről, mint olyanról írtam: A legelőt a legeltetés teszi és ha egyszer, csak egy évben... csak mondjuk egy kaszálásnyi idei nem legeltetik a legelőt (vagy kaszálják, de az nem ugyanaz...) akkor az elkezd nem legelő lenni és ha nem legeltették már 3-4 éve, akkor aligha lesz legelő.
Efféle az iskola, ahol nem tanítanak. Azt mondod, hogy fizessék meg a tanárt és attól kezdve fog tanmítani meg befejezi a tántorgást és visszatántorg a pályára, de ez így nem működik. A gyerek már hozzászokott, ahogy ahhoz, hogy a szüleje nem foglalkozik vele úgy, mint szülő a gyerekét neveli, ahhoz is, hogy nem tanítják. Nem fogod tudni, esetleg az elsőst , aki még nem találkozott tanítással (vagy nemtanítással) tanítHATni. És a tanár, aki hozzászokott, hogy nem kell tanítani, ott lóg, ahol tud, valamit nézet a gyerekkel és 35 éve a Mikszáth Szent Péter Esernyője a kötelező olvasmány(a) az.. azt te nem fogod tudni megfizetni, hogy még egyszer az életben nekidurálja magát a munkára. És amikor ezek nyertek 2010-ben, már javában így volt, így volt 2002-ben, 1994-ben de így volt 1988-ban is, pedig akkor a pedagógusok igen kedvezményesen és azonnal átvehetően igényelhettek Polski Fiat [FSO) 125p-t vagy Wartburg 353 -as személygépkocsit.
Rinyálás, amit csináltok és kompenzációs önhazudozás. Vannak működő iskolák, láttam ilyeneket és láttam utcán tanárokat diákokkal, ezekben az iskolákban még dolgozik az igazgató, jó igazgató meg ig-h-k vannak, akik egyszerűen csak dolgoznak, nem tűrik meg a pedagógia bűnözőt, nincs gyönge láncszem, mert két ganyé tönkreteheti a többi pompás tanárt munkáját is.

Vannak óvodák pl, ahová Stahl Judit kislánya járt vagy Budaőrsön, mert a szülők zöme annyira nagyhatalmú és befolyásos és van pénze és odahatnak, valamint az önkormányzatnál is dolgoznak.
Aki gyerek ilyen óvodába kerül, az kerül persze ilyen általános iskolába, aztán vagy a Cházár utcába vagy más elitgimnázumba, ahol még dolgoznak a taníárok: tanítanak.
És ez így megy fejlettisztánban is, csak ott KURVASOKAT fizetni kell a szülőknek érte, tehát csak a kiemelkedően gazdagoknak lehet.

A többi megy az Állami lecsó-ba

Márpedig azt nem állíthatod, hogy Bezzeg- és Fejlettisztánban nincs megfizetve a tanár
mégse tanít
nincs iskola
csak nullatudás

És a PISÁ-val ne gyere, mert az olyan, mint az Uborka Alfréd Utcai Gimi versenye, ahol biztos hogy az Uborka Utcai Gimi egyik csapata jól fog szerepelni, idegen messzi gimik meg nem annyira, a PISA speciális, már jó alaposan elpicsásodott országokban dolgozták ki és "odahajlik" mint valami szentnek is a keze

A fejlettisztániak szarna a PISÁ-ra vastagon, ők tudják, hogy a fejletlen keletojrópaiak az elmaradottságuk miatt még jobban teljesítenek általános műveltségben vagy akárcsak mérnöki ismeretekben is.

És csak szajkózni, szajkózni, szajkózni tudom, hogy pénzzel olyan tanárt CSINÁLNI mint te vagy Zsófi nem lehet. Nincs az a pénz.

Frick László Intézet 2018.07.09. 14:50:32

@Myzza N. Trop: Egy kis bloggerinát, Dorkát anno felvették tanítónőnek egy londoni államiiskolába, de nem azért, mert olcsón vállalta, hanem azért, mert tisztában voltak azzal, hogy a taníti diplomájával több benne a tudás, mint egy angol "egyetemet végzett"Q bölcsészben. Nézd már meg, kik mire nevezik magukat egyetemi diplomásnak Bezzegisztámban és mik azok a papírok és mekkora ívben tojnak az ilyen papírokra a bezzeg munkaadók. Késésben vagyunk az elpicsásodásban.. de persze hamar utolérjük őket.

Valamint javallom, nézzél mai témájú, társadalmi kérdéseket boncolgató kisköltségvetésű művészfilmeket eredeti hanggal, tehát pl londoni angollal vagy írek angoljával, főleg ez utóbbit javallom, hát angolabb egy középfokúnylevvizsgás angolja, mint az ír "fősikolát végzett" egytagúakból álló ugatása

Myzza N. Trop 2018.07.09. 16:47:25

@Frick László Intézet: Na, Budaörs kiváló példa, mivel ott az önkormányzat (az ország egyik leggazdagabb önkormányzata) vastagon beledob az oktatási kalapba. igen, PÉNZZEL lehet iskolát csinálni.

Papírokra tojni: tanár, orvos, ápoló, stb NEM lehetsz végzettség nélkül, sem itt, sem máshol, és ez így is van jól.
Olyan tanárt, mint én....heti 30 órában tanítok, plusz pénzért. Szerinted, mikor egy nap mondjuk 12 órám van, milyenek azok? Ha jobban megfizetnének, nyilván nem vállalnák különórákat. Ezt a fasságot felejtsétek el Jocóval, hogy hivatástudatból meg lehet élni. Ha többet fizetnének, akkor VÁLOGATNI lehetne a jeletkezők között.

Ez az állandó lenézése a nyugatnak meg....hogy picsaemberek, meg semmit sem érő papírok....szánalmas. Szemléld magad kicsit kívülről, kb. a hatvanas évek szövege, a nyugat belülről rohad, a kapitalizmus haldoklik, és szegény kizsákmányolt német munkások csak évi 6 hetet tudnak a tengernél tölteni.
Aztán a másik...hogy mindenféle oktatási intézmény szar, csak az 1627-ben szerzett piarista érettségi ér valamit. Ne bassz már.
Meg, hogy a 40 év alattiak mind munkaképtelenek. Hja, persze.

Elmesélem neked, az állandó előítéletes, mindent összemosó morgásod miatt egyik közös ismerősünk elárulta, hogy kb. 75 plusszosnak saccolt téged emiatt. Valami vén lábfájós műfosoros faszinak, akinek elmúlt az ifjúsága, aztán úúúútál és lenéz mindent és mindenkit.

Frick László Intézet 2018.07.09. 17:46:45

@Myzza N. Trop: Soha nem mondtam ilyet, hogy hivatástudatból meg lehet élni, azt sem, hogy a hivatásukat hivatásnak tekintőket nem kéne megfizetni. Nem tudom, hogy kedvenc Szőnyeteged mondott-e ilyet vagy szokásaitok szerint interpretáljátok a szájába. Mióta ugatom már, hogy ha bajotok van, akkor ne körmönfontan élvezzetek, mint azok a nénik, akik azt állítják, hogy soha nem maszturbálnának, de azért lecsavarják a kádzuhany rózsáját és erős vízsugárral veretik a csiklójukat, viszontzt az magasfokú hygiénéstevékenységnek hazudják el (maguk előtt is). Bajod van Orbánnal, tessék szépen pl lófaszt a szájába kívánni és nem az én számba erőszakolni olyanokat, amiket nem is gondútam se én, se a fene.

Én nem a ti létezésetekben (Zsófi és te) meg a hivatástudatotokban és odaadásotokban kételkedem.
Én abban kételkedem, hogy összesen mégtöbb pénz belenyomásával javulhatna az oktatás ésvagy az eü. Az iskolákkal szemben ráadásul az EÜ-be bele is megy a szükséges pénz.

Ez olyan, mint a proletár, aki az újságírónak elkezdi mutogálni, hogy ő közhasznű munkás és hogy éljen meg valaki 55000-ből, bár a családosat veszi föl, ami 77000. És természetesen az egyéb jövedelmeiről nem beszél. Arról sem, hogy a családi pótlékot eléli a gyerekeitől és arról sem, hogy lakatra zárja a hűtőszekrényt a gyerekei elől. Arról sem beszél, hogy ha elkéretszkedik napszámba, mert már lehet, akkor 7000 Ft-nál lefekszik és nem akar 16000 Ft-ot keresni és hazaútban iszik két Heinekkensöröt és valami jót is zabál és a csalággyának, amiért a szívét kitépi, a felit se viszi haza a felepénznek, amiért a fele napot kéényelmeskedte el.

És természetesen az a rinyálás, amit tőled hallunk, általánosN iSMERT ÉS AGYONSZAJKÓZOTT.
Ide, ebbe a blogba azonban az van felírva, hogy azt mutatom, amit nem szeretnél látni, megint az irkák fele szűzen megy a tűzre meg kukába és megint a tankönyvek félszüzen. És megint rakásra énekkönyvet csak ki sem nyitottak, és az idén is ugyanazok voltak a kötelezőek irodalomból, mint 25 éve. És még mindig nem tanítják az 1945 utáni irodalmat

kivéve Budaőrsöt, ezt UGATOM. De ahogy az egyházi iskolák elterjedésével sem lesz minőség, önmagában te egy alfeődközepi, felerészt pedag bűnözökkel teli iskolába oszt mírrriijádpénzet nyomathatsz bele, attól még nem lesz budaőrsi iskola abból.

Egy kartársam, ISten nyugosztalja ,mesélte élete élményét. Elképzelhetetlen szerencsével nem lett hadifogoly és elkezdhette a tanítást egy háromfalú féltetejű tanteremben, 70 gyerek, az egész alsótagozat kuporgott ott előtte. Ő pedig felvonta a két szemöldökét és a mutatóujját, látod? -így a mellkasa elé emelte és csend lett és 2 (két) okból. Egyrészt mert ő született tanító volt és az ő szemöldöke felvonása meg a mutatóujja felemelése is elég, míg a sok geciláda, szarzsák és élősködő picsa, akik a hawájj miatt dolgoznak iskolában, kurvanyázhatják és fogjátokbeapofátokozhatják az osztályokat, nem lesz csönd.

Másrészt azért is volt csünd, mert azok a gyerekek vágytak és szomjaztak tanulni
ÉS ahol ilyen tanárok vannak, nóbeldíjakat fizethetsz ki havifizetésként, nem lesz jobb.
És adhatsz te neki 500 milliós havifizut, ha ő felvonja a szemöldökét és ő emeli föl a mellkasa elé a mutatóujját, úgy szarnak rá a gyerekek, hogy a telókából sem emelik föl a tekintetüket.
És ez az egész társadalmibeágyazottságú és politikaifüggetlen is.
És a tanárnak is bimbant a telefonja, ha ráírnak.

Budaőrsön a sok pénz miatt nem volt megszakítás a munkában. De Budaőrsön is, ha 2-3 hónapra havi 500 milliókért állomásoztatnék a tetvekből, akiket nem megfizetni kéne bizonyos iskolákban, hanem kibaszni a picsába, csak az ig meg az igh-k is tetvek. Akkor nem lenne rögtön tanítás és a gyerekek is elkezdenének kutyulni, annyi, hogy esetleg Budaőrsön vannak olyan szülők, akik ilyenre balhéznának, ilyen miatt.

Mondtam már Lujza, ha Csili CSala néni lennék, piri-a-parádé téged meg Zsófit megtennélek ig-nak és ig-h-nak és majd jól meglátnátok :D

2018.07.09. 20:48:44

@Myzza N. Trop: Soha nem állíottam olyat, hogy hivatástudatból meg lehet élni. 120 nettóból - bizonyos körülmények között, például pályakezdő tacskóként - ki lehet húzni. Azt mondtam, hogy kérdés nélkül, mindenféle minőségjavulásvás és egyéb elvárások nélkül azonnal megdupláznám a tanári nettó béreket.

2018.07.09. 20:58:56

@Myzza N. Trop: Itt egy cikk a német állaptokról: 2025-re 35000 tanár fog ihányozni az általános iskolákból:
www.zeit.de/2018/23/lehrermangel-grundschulen-quereinsteiger

A folytatásábna pedig egy tanár arórl beszél, hogy ő mindössze süzkségmegoldásból lett tanár...

www.zeit.de/2018/23/lehrermangel-grundschulen-quereinsteiger/seite-2

Ha annyira jó az a fejlett nyugat, akkor miért van tanárhiány Németországban?

Frick László Intézet 2018.07.10. 04:37:27

@Myzza N. Trop: @nagyjoco:

3585 általános iskola van Magyarországon.

Azt hiszem, jól becsülöm, hogy csak az Ilonka bácsik és Sanyi nénik száma (akiket ki kéne baszni örökre és elttiltani is a tanítástól) meghaladja a 7000-et. Köszönöm a figyelmet.

lábjegyzet:
Pl a felsőoktatásba BIZTOSAN hogy belemegy a pénz. Az ott tanítóknak ki se telik a munkaideje, erre jó a Bolognai Rendszer, aminek köszönhetően pl a bojóccságos "felvehető tantárgyak" és kreditért teljesítések következtében tő baromságokra megy el a pénz.
Mert az egy dolog, hogy a magyarországi kutyatenyésztés története vagy a Csokoládé története c. "tantárgyak" neve mókás, de a tanár óradíján kívül mekkora külön költségek vannak még ezekre e HELY!!!!4!!!!44!-ekre rákönyvelve!

Frick László Intézet 2018.07.10. 04:39:48

@nagyjoco: @Myzza N. Trop:
A tanári munka már a múlt század 70-es éveinek a végére a Drekich Arbeit körébe tartozott, piszkos és büdösmunkába számított. Érdekes lenne itt, ebben a témában egy külön West-Deutschland és Ost-D statisztika. Gyanúm, hogy a voltendéká területén nem akkora a tanárhiány, mert még nem minden DDR-es diplomás ment nyugdíjba

Frick László Intézet 2018.07.10. 04:43:19

@nagyjoco: @Myzza N. Trop:
Addig nem látok gondot a tanári jövedelmek körül, amíg az ország Budapest-en kívüli részeiben az általános iskolát az ügynökök aszerint keresik, hogy emeletes épület a faluban vagy kisvárosban rengeteg parkoló autóval. Faluban és kisvárosban a tanárok zöme 800 méteren belül lakik, az iskolához közel, de még 300 méterről is autóval jár munkaidőt tölteni .. És nem csak az üzemanyag a költség, ezek az autók naponta egy egészségeset nem mennek, mert lyukasórán haza, délben haza, délután is haza és be, aztán a boltba, az is 500 méter, még ide és oda, soha nem melegszik fel a motor és a javítási költség tetemes, de van píz. Telik rá.

Myzza N. Trop 2018.07.10. 07:43:39

@nagyjoco: megdupláznád a tanári béreket? Talán nem a tolvaj gecire kéne következetesen szavaznod, akkor talán lenne változás ezen a téren IS. Meg sok másban.

@Frick László Intézet:
www.kozszolga.hu/pedag%C3%B3gus-b%C3%A9rt%C3%A1bla

2017-es, te most is ennyi. Irkálhatsz itt össze bármilyen fasságot, hogy limuzinnal meg taxival járnak be dolgozni a tanárok a 3 emeletes, medencés házukból, de ott a hivatalos bértábla. Általános iskolai tanár 30 év tanítás után éri el a bruttó 300-t. Ami nettó 200. Olyan 55 éves kora körül keres nettó 200-t egy ált. isk. tan.
Van még kérdés Emese? Iszonyúan unalmas ugyanazt a pár hülyeséget végigolvasni tőled, ami mögött nincsenek tények, hogy 300 méterről autóval jár, meg hasonlók. Ott a bértábla. Az objektív. Amiket te írsz, az SMONCA. Véded magad, hogy miért szavazol már 20 éve folyamatosan a gecire, elvégre jól mennek a dolgok, autóval járnak a tanárok. Tőlem járhatnak ott felétek helikopterrel meg yachttal is, akkor sem keresnek többet nettó 200-nál az általánosban.

Myzza N. Trop 2018.07.10. 08:08:49

@nagyjoco: @Frick László Intézet:

lapozgassatok benne
kozigallas.gov.hu/publicsearch.aspx?u=1

csak MA kb 300 új állást tettek rá ki
Hogy miért nincs tanár a németeknél sem? Mert nehéz, fárasztó meló, teljes embert kíván, aránylag kötött időbeosztással, korai kezdéssel, sok felelősséggel, kisebb gyerekeknél idióta szülőkkel tetézve. Plusz értelmiségi állás, és pontosan tudjuk, hogy egy fiatal, egyetemet végzett értelmiségi NEM szeret vidéken lakni. UNCSI. Nincs semmi, csak olyan ostoba vénemberek, mint Dudi, akik azt figyelgetik, hogy kocsival jár-e dolgozni. Nincsenek éttermek, kávézók, haverok, programok, fitness terem, egyáltalán, nincsenek tömegével diplomás kortársak.
Mint ahogy Dudi azt sem érti, miért nem akarnak az orvosok vidékre menni. Hát ezért. Illetve, ha még egyedülálló, akkor kit talál magának egy ilyen helyen, ahol 73 év az átlagéletkor. Vagy ha már családos, hiába kap(na) magasabb fizut, mit fog dolgozni a házastársa vidéken. Ha középkorú, hová járatja a gyereket középiskolába egy faluban?

2018.07.10. 08:27:29

@Myzza N. Trop: lett volna lehetőségük 2002-2010 között megmutatni, mire épesek. Meg is mutatták. Azóta van kétharmad...
Ezek az emberek már minden hitelüket eljátszották a nép előtt. Elnézve a mostani budapesti időközik eredményét, még a budapestiek előtt is, pedig az a magszavazóbázis.

Wildhunt 2018.07.10. 09:16:17

@Dinamuki: nem is kell magyarázni, értelek, ha hihetetlen is. Te inkább bal-, én pedig inkább jobboldali vagyok. Normális működésű állam valahová a kettő közé állna be.

Frick László Intézet 2018.07.11. 06:43:59

@Myzza N. Trop: Tudod te, hogy mit (kiket) demonstrálsz a butaságoddal büszkélkedvén, a semmit se tudásoddal a "vidék"-ről, ahol semmi nincsen? Miközben fejlettnek hiszed magad?

Frick László Intézet 2018.07.11. 06:46:36

@nagyjoco: @Wildhunt: @Myzza N. Trop: Néha egy vidéki kisváros vagy falu alkalmasabb a szemléltetésre.
Faluhelyt gyakran bakkanni busongó értelmiségire, aki szid mindenkit. és amikor elkapod azzal, hogy jó, legyél te az iskolaigazgató vagy a polgármester, akkor:
"Ezeknek? Ezek közt? Én? Ilyen emberekkel? -soha!"
Tehát tudni mindent, tenni semmit.

Frick László Intézet 2018.07.11. 06:55:18

@Myzza N. Trop: Zárjuk rövidre szerintem ezt az iskolaügyet az iskolavezetéstechnikai alappal:
1. Mindig hagynia kell az igazgatónak túlmunkát, ez azt jelenti, hogy legalább 1 betöltetlen állás[hely]nek lennie kell. Pszicholgia. És nem csak arról van szó, hogy Ilonbabácsi vagy Sanyinéni nem képes érzékelni az őt megillető különelbánást, ha nincsen elég túlmunkája.

2. Sokan az iskolák fölötti közvetlen befolyással bíró körökből szeretnének vezetésre alkalmas, tehetséges igazgatókat és ig-h-kat, viszont a legtöbb testület nem szeretne ilyen igazgatót meg ig.h-kat.

Természetszerűelg tehát minden jópélda, alapfokúművészeti iskola vagy budapesti elitgimnázium vezetése zseniális és néhány vidéki jó középiskoláé is.

Egyébként azonban a probléma a szolidaritással van:

A tantestület nem veti ki a kontárokat és azokat a pedagógiai bűnözőket, akiket be se lenne szabad engedni az iskolába. Sajnálják őket, mi lesz Idióta Rolcsi bácsival, már a város minden iskoláját megjárta, ez az utolsó és ha innen is kibasszák, mehet telefontok árusnak a plázába.

Másrészt a testület mindent megtesz, hogy ne legyen jó igazgatója van, nem részletezem, mert gusztustalan, pornó és horror, +44 karika, minindent meg nem tesz egy testület az alkalmas, zseniális jó igazgatóság megsemmisítésére

És még egy, amiről nem beszélünk:
Válságban egy iskola és elkezded válságkezelni, azonnal kiderül, hogy még a zseniálisan jó igazgatásnak is maga felé hajlik a keze, nemhogy az átlagosnak és persze vannak, akik tudnak. amit tudnak és azoknak is kapnia kell a zséből.

Elfelejtesz egy alapvető szituációt:
Még csak 30 éve, hogy az áruhiányos központielosztásos társadalom helyett ránszabadult a fogyasztói: Senkinek semmi nem elég még és még, még több kell és annálistöbb és amikor már nem tud mit kezdeni vele akkor azt kezdi el nézni, kinek és miért van mégtöbbje.
süti beállítások módosítása