Ki mondja meg, mit akar a társadalom. Egyáltalán, kik azok a "társadalom" ? Angolosan úgy hangzik, society, mint a közösség.

Ahhoz, hogy megtudjuk, mit akar ez a társadalom, meg is kellene kérdeznünk.

Van Magyarországon társadalomkutató intézet is, úgy intézet ez a vállalkozás, ahogy Dr Bubó orvos vagy én intézet. Fölvették a nevükbe. Kell is egyébként az ilyen társadalomkutató-nak a marketing okokból elhazudott gazdasági összefogása a társadalmunknak, mint madaraknak fogsor vagy kígyóknak lábsó.

Természetesen olyan büdösbe, mint a társadalom, egyéb véleményformálók sem húzzák le a bokájukat sem. Ülnek az irodájukban és statisztikai adatokból nemzetközi sztenderd [elismert]-nek mondott "tudományos statisztikai módszereket" alkalmaznak.

Ha visszalapozok a magyar társadalomkutatás történetében, akkor utoljára Magyarországon nagy, országos szociológiai felmérést 2005-ben zártak le Ferge Zsuzsa, Az Ország Tanárnője és tanítványai, szintén jeles kutatók, egyetemi tanárok, tansegjeik és valószínűsíthetem, hogy tanítványok egész hada is. 2005-ben még nem volt okostelefon és infokommunikációs booom sem. Fészbúk a fasorba se.

 

Gyermekekkel kapcsolatos kutatást pont 20 éve végeztek, Gyenei Márta szociológus, a Stratégiai gyermek c. dolgozatát készítette el.

Igazi demográfiai kutatást az un "emberi jogok" és egyéb képmutató ojropid picsaságok miatt nem is lehet. A demográfiai jövő nem csak politikaiinkorrekt, de fujjfujj téma is. Bővebben erről ITT

Úgy jó 10 évvel később a társadalomkutató intézetnek elhazudott gazdasági társaság is készített egy "tudományos" munkát, statisztikai adatokból kiszámították, mennyibe van egy magyarnak egy évben egy magyar gyermek.

Ezt nevezem én a véleményformálás szemléltetésre alkalmas tipikus példájának. Az ugyanis, mennyiben van egy gyerek egy családnak, kb hasonló, mintha azt számítottam volna ki, mennyibe van egy autó egy családnak. Pár évig volt egy autóm, amivel 4-5-szörösen megkerestem az árát, valamint a fenntartási költségeit, miközben a károsanyagkibocsátási mért adatai jobbak voltak 2-3 éves picsaautókénál. Természetesen ilyenkor a statisztikával rodolfózó tudós elkezd a súlyozó nagyátlagokról pampogni egy olyan országban, ahol az autósok egy része autóin a legelemibb szervizeket sem végzik el és még ennek is 2 KÜLÖNBÖZŐ oka van, az ilyen autók tulajdonosainak egy részen nem is sejti, hogy a hanákok átbasszák és lehúzzák és csak a rubrikák ikszelését végzik el a munkából, a másik része tudatosan szarik bele.

Ugyanez a gazdasági társaság, nevébe véve a társadalom kutatását, amire a gyakorlatban szarik, baszik itt nekünk a büdösben bennünket kutatni, ülnek a hűtöttfűtött irodájukban és szűrik fésülik a statisztikai adatokat.

Gyenei Márta 1999-ben lezárt vizsgálatát odalent a társadalomban végezte. A médejákok, azaz a sajtómunkásság addigra már teljesen elkoptatta annaka településnek a nevét. Gyenei nem csak kész statisztikai adatokkal dolgozott, de ő maga is mért. Megmérte pl gyermekek testtömegét. Illetve korábbi ilyen felvételek adatait összegyűjtötte. A számok azt mutatták, hogy az újszülöttek testtömeg adatai a "súly szerinti koraszülöttség" kategóriája határán sokasodnak, az újszülöttek  jellemzően 1800-2200 g-mal születnek, 2 éves korukban alultápláltak ugyan, viszont elhízottak, azaz a testtömeg  és testmagassági adatai átlagosak ill átlag fölöttiek. Aztán az iskolaérettség idejére megint csak  az átlag alá süllyednek a számadatok. Gyenei Márta szakmailag lenullázta magát ezzel a munkával. Még a minisztériumban is picsák, műveletlen ostoba síklogikusok nácinak nevezték Gyenei módszereit, ugyanis mért és a nácik is mértek, ebből keletkezett a picsában a síklogikai analóg megfeleltetés. A Startégiai gyermek egyik lényege az volt, hogy kiderülhetett: Létezik olyan szegmens a társadalomban, ami a megélhetését a gyermekekért járó pénzekben látja: Kevesebbet költenek ezekből a pénzekből a gyerekekre, mint amennyit kapnak "rájuk".

Az un "patkányügy"-gyel szemléltette alapító jogelőd nikkem, Gőcsögg Dúdkó az orbánfasszopó fideszes rémállat a véleményformálás ÁLTALÁNOS működését. A legszegényebb faluban, egy konvencionális sátortetős kockaházban, a helyi népszokásokkal szemben gyerekszobában és külön aludt a kisgyermek, akihez a patkánylepte településen éjjel besurrant egy patkány és két ujjacskáját megharapta. A kétségbeesett szülők orvoshoz rohantak, a szakmailag nulla és alkalmatlan orvos a szakmailag alkalmatlan és nulla orvosok szokásának megfelelően beküldte őket az ügyeletre, az ügyeletről a megyei kórház gyerekosztályára és ott a túlbuzgó orvos amputáltatta a gyermek egyik ujjpercét. Ebből országos médiapaláver kerekedett, miszerint a patkány megette a gyerek kezét. De legalábbis az egyik ujját. . Kormány-orbánprop médiának s "függetleneknek" 1 volt a hangja. Módszerük a következő: Elkészítették a riport forgatókönyvét az előfeltevésekkel, leküldték a faluba a stábot, minden stáb megnézte a család akkori házát, unalmasnak találták, erre egy ember , jótétlélek, a szokásos baksisért mutatott nekik egy putrit, ahol a család még a gyermek születése előtt lakott más körülmények között s a putrit időközben egy közbülső lakó jól lelakta majd az elhagyott putrit a gyerekek unalmukban méginkább szétrongálták. . Ezt a putrit mutatták fake "helyszín" gyanánt a riportokban. Gyakorlatilag kb a névelők voltak igazak ebben az egész sajtómunkában. A paláverre ráharapott egy patkányírtó vállalkozó, aki reklámriportért s a cégneve említésért cserében vállalta a patkányirtást. A patkányirtás szakmailag úgy néz ki, hogy a felmérhetetlenül szociábilis patkánytársadalmak fiatal, innovatív feltörekvő hímeket fog előkóstolásra. Hetekig figyelik az előkóstolókat s csak akkor esznek a kihelyezett mérgekből, ha X+n idő elteltével sem mutatják azok a mérgezés jeleit. Emiatt egyre hosszabb lappangási szakaszú mérgeket kell a patkányyok ellen alkalmazni. Ezt el is mondta a patkányirtó -csak éppen a véleményfomálók szerint ez a szöveg alkalmatlan volt a hírbekerülésre. A média nemhiába koptatta el ennek a falunak a nevét, a lakosság jól ismerte az aljas médiageciket, kurvákat és latrokat. Egy ember kutyája patkányt fogott és megölte. Lévén fagyos idő, az ember a patkányt hagyta megfagyni és a patkány tetemét vágóképnek alkalmasan pénzért mutogatta a véleményformáló brigádoknak.

"7. pont: Közös patkányégetés"

Imígyen  szólt a CsigaKettő gecitévé stábjának riport forgatókönyve. Természetesen több pénzt igértek a patkánytetem tulajdonosának, ha a forgatókönyv szerint hagyja elégetni a patkányt, de persze az embernek esze ágába nem állt a 10ezreket termő patkánytetemet 30ezerért elégetni.

A Királyi televízió szerkesztője 100 km-ről fordíttata vissza a stábot, mert nem készítettek vágóképet erről a patkánytetemről.

Ez csak 1 példa a tengersokból.

A példámbeli véleményformáló gazdasági társaság 10 évvel később belevágott a Legszegényebb falu////leggazdagabb település prozsektbe. Természetesen statisztikai adatokból dolgoztak. A település jövedelmi és fogyasztási statisztikai adatait statisztikatudományi módszerekkel megfésülték a település lélekszám adataival, majd mindenféle átlagokat is készítettek.  Egy olyan országban, amiben az emberek a szexuális és ürülékürítési szokásaikat is elébb osztják meg, mint a valóságos belső titkos jövedelmi és vagyonadataikat. Egy olyan országban, ahol az adómegkerülés bűncselekménynek számít, azzal viszont még egy idióta sem dicsekedne, mennyit adózik, mert ebben az országban nemadózni a dicsőség.

"A statisztika áltudomány"

Paul Krugman

Azt, hogy a statisztika áltudomány, egy olyan birodalom tudós gazdaságprofesszora, a magyar jógyerekmozgalom által kedvelt és rendszeresen idézett orákulum szólja, akinek a birodalmában az adómegkerülés legális rutin és az ország leggazdagabb ezer embere dicsekedni szokott azzal, hogy ő mennyit is adózik.

A nevükben "társadalomkutató" szélhámosok kiszámították tehát azt, hogy egy átlagmagyarnak mennyi pénzébe van egy átlaggyermek egy átlagévben. Ha ezt összevetjük Gyenei Márta dolgozatával, aki odalent, a valóság büdösében kutatott... aztán körülnézünk a környezetünkben és megvizsgáljuk azt, hogy hányan dőlnek be a gyermekjáték gyártók marketingjének és vásárolnak drágapénzért olyan játéknak látszó tárgyakat, amik a gyermeket maximum a kicsomagolásig, ha érdeklik... ráadásul agitációs szinten ezen "játékok" zömét még kreatívnak is elhazudják (ez afféle divatszó, mint a nyitott társadalom vagy a mítúú).. mennyire relatív az, hogy ki mit tart szükségesnek és megfizetésre érdemesnek. Miként módosulnak a "gyermek belekerülési költségei" 1 gyermekes, a nemsokkal jobb kétgyermekes és mondjuk 5-6z gyerekes, de nem a stratégiai gyermek kategóriájába sorolható gyermekes családmodelleknél. Mit ér meg a szülőnek az, hogy ne legyen terhére a gyerek, vesz pl a 6 éves gyerekének internetes okoselefont, hogy annyi időt se vegyen el a gyerek, hogy a saját telefonján lökje elé a Baby TV internetes változatát.

Föl se kell emelnem a seggem a székemről, hogy a szélhámos médiageciket leleplezzem.

Egy alkalommal a biznicc-ben pont a médejákoktól elkoptatott nevű falu jött ki a geciknek "A Legszegényebb Falu" címre alkalmasnak.

  Természetesen basztak lemenni a társadalomba és a valóságba. Nyilván szavaknak szót-szavakkal  és az íróasztalra mért bézbólütőcsapások egymást követő nyomatékai folytán egyszercsak a végső érvvel is előálltak volna a gecik arról, hogy módszerük mitől nemzetközileg elismerten tudományos. 

"De ki fogja lemosni (ultrás vízzel) a székeket?

/Örkény István: A Hanákné-ügy Kortárs, 1966./

A valóságban egyébként a faluban nem lehetséges olyan boltot működtetni, amiben éjszaka is tartanak árut raktárban vagy eladótérben polcon. Nappal is csak gyorsanfogyó napicuccokat keresnek a lakosok, mert a komolyabb vásárlásokat autóikkal a szomszédos kisvárosokban végzik: fogyasztási adataik tehát statisztikailag azokon a településeken adódnak hozzá az ottani fogyasztási adatokhoz.

A magát marketing-PR okokból társadalomkutató -nak elhazudó gazdasági társaság lelkiismeretlen aljas  szélhámosai a gépjárműtulajdonlási statisztikáit is átnézték a településnek: még a milliomos klánok vezéreinek, pl a Fekete BMW klán főnökeinek autói  se nincsenek névreírva. Nem fizetnek felelősségbiztosítást sem, a népes családokon belül újra-s újra papíroznak inkább, ha pedig lebuknak és a rendőr kivonja az autót a forgalomból, vágják a vasba és természetesen semmi papírozás.. a vasszedő a jogegyenlőtlenségben nem merészel tőlük papírokat kérni, még azért sem szól, ha a műanyag lökhárító burkolatot rajta hagyják a fémelemeken.

"Hanákné munkája fizikai munka, aminek úgy megnőtt az ázsiója, hogy ötven év múlva nem lesz az országban vállalkozó, aki elvégezzen bizonyos erőkifejtést igénylő mozdulatokat."

Örkény István : A Hanákné-ügy Kortárs, 1966

A hivatalos irodalomtudomány mai állása szerint Örkény István A Hanákné-ügy c. írása novella. Az én véleményem szerint Örkény írása még egy riportnál is hóttreálabb. Örkény az ő szokása szerint odalent, a büdösben, vagyis a hús-vér, rosszul égett motorolaj és kénes alacsony oktánszámú benzinszagú társadalomban találkozott egy esettel és ebből az esetből a társadalomra -és mint most így utólag bebizonyosodott, a jövőnkre nézve is súlyos következtetésekre jutott.

Annyit fűznék hozzá Örkény István felismeréséhez, hogy annak a bizonyos ötven esztendőnek az elmúltával már nem csak fizikai munkára nem találni vállalkozót.

Nem tudom, Örkény István az írást, mint olyant, mennyire tekintette munkájának. Szakmája szerint gyógyszerész-gyógyszervegyész volt. Ismerünk írókat, akik számára az irodalom mindenekfölötti és ebben a mindenekben pl a társadalom úgy van benne, ahogy a valóság is: tokkal vonóval. Örkény István az írásból, mint tevékenységből élt, a Hanákné-ügy bizonyos irodalmi ízlés szerint...ööööö... nem annyira művészi színvonalú és inkább publicisztika. Szerintem Örkénynek ez az írása annyira hypernaturális, hogy még egy publicisztikai munkánál, valamely újságírói vagy oknyomozó munkánál is hóttreálabb.

A minap a piacra való álnok és hazug hivatkozásokkal szemléltettem a marketing alapú picsatársadalom egyik alapszituációját.

A maimarketing lényege az, hogy a termékfejlesztési és piaci célok szöges ellentétbe is kerülhetnek a termék piaci marketingjével, magyarul a dumával, amivel a piacot (azaz az embereket) át akarják baszni, lehúzni, meglopni, átverni -nem ritkán a hatóságot és a Szent Statisztikát is beleértve...

Előbb születik meg egy terméknek valamilyen "tulajdonsága", mint arra a tulajdonságra az un "piaci igény". 

A picsatársadalom maimarketingjében több hagyományos elavult rutint igyekeznek megspórolni, nem csak a piackutatást de pl a termékek tesztidőszakát is vagy lerövidítik vagy ahogy a picsaaautóknál megfigyelhetjük, a tesztelést a valóságban végülis a korai innovatív vásárlókkal, az ő költségükre végeztetik el, miközben persze kommunikációs szinten szinte ingyenességről, sok-sok év garanciáról és Assistance Szolgáltatásokról hadoválnak.

nephulyites.png

nyugodtan megkérdezhetjük Dávidot, a 22 éves medikust, honnan tudja, mit akar a társadalom. Fölösleges megnyitnunk a cikket, nyilván a szöveg egy része a két hónapja folyó gyászmunkához tartozik.  Ugyanabban a véleményformálói sávban, ahol arra mutatnak rá, hogy a szavazati joggal rendelkező társadalom mekkora hányada nem is élt a szavazati jogával, hujjogatnak Dávid medikus "véleményével".

Súlyos az orvoshiány és 2018-ban már az orvosi munka is a Hanákné-ügyben bemutatott szindromatikus jelenség körébe vonható:

Nincs az a pénz, amiért ma egy orvos a körzeti orvosi hivatásba állna.

A körzeti orvoshiánnyal akut küzdő települések ravasz pógármesterei pl a jelentkező körzeti orvost zsebbe és adózás nélkül természetesen, azaz feketén azzal az összeggel még egyszer is megkínálják, amit hivatalosan kap. Megduplázzák. Természetesen a doktor úr/nő ingyen lakik és étkezik és a segge lyuka konkrét fényesre nyalása mint olyan, nem csupán sajtószövegalkotási díszítmény e szövegemben, ha a körzeti orvosnak arra van igénye a pógármester jaztat is megoldassa neki. Szabad hétvégék persze, havonta kettő is, hogyne, teljesek, kétnaposak, a pógármester ezt is vállalja, leszerződik olyan orvossal, akinek erre cége van, a helyettesítésre, vállalkozásra nem hajlamos orvosok foglalkoztatásával oldja meg. Ismerek polgármestereket, vidéki büdösparasztokat, akik a körzeti orvossal való alkudozás reménytelen fázisában, amikor a körzeti orvosi munkát nemkívánatosan túl nehéznek és kellemetlennek találó orvos tisztán az 5 millió Ft/hó jövedelmet a természetbeni juttatásokkal kevesli, a pógármester ugyan komoly arccal, de igazából már csak próbaképpen 6 meg 7 és  8 millókkal kínálja meg a doktort, aki persze ennyiért sem lelkesedik a körzeti orvosi munkáért.

Lassan már autóbuszvezetőt sem találni. Ezek a kamionsofőrképzési államiprogramhoz hasonlóval próbálják megoldani a buszsofőrhiányt. A megfelelő jogosítvánnyal rendelkezők többséga azt mondja: Nincs az a pénz, amiért embereket szállítana, büdösek, undorítóak, elviselhetetlenek, veszélyes, ezt a munkát nem lehet megfizetni. Már nagyon rége a hivatásos gépkocsivezető társadalom ki is rekeszti magából a buszsofőröket külön kasztba. Ismerek igazi buszsofőröket, természetesen a többet-jobban fizető nemzetközi buszozásban dolgoznak, egy ilyen buszra 3 sofőr kell, ő az igazi, a másik két "sofőr" ugyanazért a bérért csak autópályán, csak jó időjárási viszonyok között és csak előre hajlandó vezetni, tolatni, manőverezni sem tud, nemhogy olasz városkában turistabusszal manőverezni vagy kompra felállni vagy buszparkolóban a kijelölt helyre (amit a mérnök a busz méreteinek ciccenésnyire figyelembe vételével úgy tervezett meg, hogy a tükrök kiállása nem jutott az eszébe...) beálljon. Magyarul egy egész buszsofőrt és még két csak papíron buszsofőrt tud összeverbuválni a cég.

A Hanákné-ügy első publikálásának az idejében, 1966-ban Hanákné a hivatalos agitáció szerint a társadalom vezető erejéhez, a munkásosztályhoz tartozott.

 

Korszakunkban a társadalmak vezető erejei a véleményformálók, akik kezelik az információáramlás csapjait. neeeem, arról szó sem lehet, hiogy ezek a véleményformálók felkeljenek a hereveregető kerevetjeikről vagy petefészekmelengető szófáikról a tabletjeikkel, ááádehogy, azt nem fizeti meg nekik senki.

 

A filmes adaptációban Hanáknét az akkori társadalom valóságos belső és nem is annyira titkos vezető erejéhez, a kommunista elitértelmiséghez tartozó Gobbi Hilda alakította. Gobbi Hilda legjobb barátja Major Tamás volt, Major Tamás pedig a kor kulturideológusának, Aczél Györgynek volt fiatal korában jóbarátja -és egyébként a színházi berkekben akár Aczél képviselőjének is tekinthetjük, vagy olyannak, aki Aczélnál a színházi berkeket képviselte. A Hanákné-ügy az akkor érvényes hivatalos agitációs propagandától szinte mindenben eltér, nem felel meg. Örkény már máskor is írt ilyent, pl amikor az apja meghalt [Nincs bocsánat 1962] és ő minden áron és baksist fizetve ezért látni szerette volna az apja tetemét a proszektúrán, ahol olyan állapotban mutatták meg neki a tetemet, ahogy 1966-ban, 1969-ben, 1980-ben, 1998-ban, 2002-ben, 2012-ben vagy máma is megmutatnák neki, ha éppen olyan a helyzet hogy nincs elég hely a halottakat jól tárolni vagy a proszektúra valamelyik hanákné-alakójának arra szottyant kedve, hogy a "beteg"-et (halottszállító szlengben a hulla beceneve] lelökje valahová, ahová-ahogy éppen éri... Örkény persze próbálkozott politikailag megfelelőt is írni, ilyen szándékkal írta a Lila tinta c. novelláját, ami a szándéka ellenére sült el s úgy járt, mint korunkban pl Hajós András tudott járni, ha politikailag nem megfelelőt szólt.

 Miután a 444-en és a 888-on végzett tanulságos kutatómunkám alatt rá kellett döbbennem, hogy Magyarországon Liberális Műhely nincsen.. egytelen olyan sajtóorgánum sincsen, amelyik liberálisnak lenne minősíthető, bepróbálkoztam jógyerek beszélgetőpartnereimnél a Liberális Műhely szükségességéről való kérdésekkel.

"Liberális Műhely? -azt senki nem fizeti meg."

/vasziljevics, 444/

Szintén e kutatómunkám időszakában döbbentem rá, hogy tudok én 1-et, amiről bizonyosan tudhatom, hogy azt az egész társadalom oldal- és ideológia, világnézet és intelligencia meg műveltségfüggetlen' akarta. 1990-ben akarta ezt ez a társadalom, ami persze egyáltalán nem volt ennyire egységes másban. De ebben az 1-ben a XX. század alkonyán 1 véleményen volt ez a társadalom:

SOHA TÖBBÉ AGITÁCIÓS PROPAGANDÁT

És hová jutottunk 2018-ra? Kijelenthetem, hogy

ma Magyarországon "újságírás" és "tömegkommunikáció"  címén kizárólag agitációs propaganda folyik.

"Dávid 22 éves medikus szájába" tuszkolva lényegében ugyanaz az agitációs lózung fityeg, mint az orbánpropaganda szajkózásaiban:

Az, ami van, pl ez a rettenetes választási eredmény a társadalom akarata.

Variáció: Az un "ellenzéki" média ha úgy gyön nekik lábműves munkában kézre a politikai seggnyalás, akkor pont az ellenkezőjét hazudják,  miszerint a társadalom orbánváltást akar, a Hallgatag Többség erről hallgat.

Agymosás-szakmailag egyébként "Dávid medikus véleménye" egy lejárt szisztem, ma ugyanis a Kitántorgás!!!! sávjában egyes médiagecik, pl az index-gecik elkezdik árnyalni a kivándorlás képeit és a saját szótáramban "helyretántorogtatás" kategóriába tartozó némi igazságot is tartalmazó néphülyítésekkel jönnek. Egyelőre hivatalosan titok az, miért kezdték el a Kitántorgás!!!! sávját a valóság lágy ecsetvonásaival is árnyalni a médiagecik. Más agitációs propagandasávokban ez a jelenség még nem figyelhető meg,  hivatalosan ma is titok az orvosok kivándorlásának az egyébként az Internetto Korszak óta ismerhető és tanulmányozható nemmellékes főoka, a magyar egészségügyben, az orvostársadalomban dúló súlyos feudalizmus. Tekintélyelvűség, amiben egy egészségügyi intézmény ésvagy osztálya részlege, egyéb, éspedig az azt vezető orvosnak szinte hűbérébe van adva és az egység vezetése meg a szakmai tudás gyakran úgy kettő, hogy nem az viszi haza a lóvét, aki szakmailag is érdemli, hanem a hűbérúr.

Természetesen Korunk Hanáknéit megtaláljuk a kórházak un "ápolónői" között is, dehogyis tántorognak ők külföldre mesés jövedelmekért háromszoros munkaintenzitással dolgozni dupla fizetésért idegenbe. Jó nekik itthon is a hivatalos mellé az az 500/Ft beavatkozás ágytálpénz, amit a beteg átpelenkázásáért is beszednek -ésegyébként infúziigazítás és más beavatkozások esetén is. Bár igazából az olyan kórházi osztályokon, ahol az ápolónők egy része a Hanákné alakúak rendjéhez tartozik, az ember jobban teszi, ha maga pelenkázza át a hozzátartozóját s nem hagyja rájuk.

Többféle véleményem is van az agitációs propagandáról, ami ma reggelre "Dávid 22 éves medikus" véleményeként puruttyálódott. Például én, szemben másokkal, ideológiailag ésvagy társadalmi szempontból túl sokat nem képzelek az ügyről, a picsa, aki mára feltette, méghozzá kiemelten ezt az agitációs propaganda közhelyet, nincsen a témáról politikai véleménnyel. Sőt, szerintem semmilyen politikai véleménnyel nincsen, van neki egy szakmai feladata, amit ráadásul szerinte elég szarul fizetnek, ez pedig a látogatottság növelése, amit a Startlapok Internetes Médiavállalkozásnál úgy szoktak elintézni, hogy a politikai ráhörrentést a kormányoldal agitációjával meg az ellenzéki sablonokkal is gerjesztik, a lényeg, hogy ugorjon a büdösparaszt és nyissa meg a cikket, még egy pár celebség, intimitás és pletyka, valami az időjárásról és a hypochondereknek, a veserák 11 biztos jele pl.

Az a lényeg, hogy

Hanákné sem lett a szar munkájának a gazdája és még annak kellett szégyellnie magát, aki helyette elvégezte a munkáját.

Ennek megfelelően az a picsa, aki ma reggelre virradóan az ügyeletes címlaptündér volt a Startlapok Internetes Médiavállalatnál, mint Hanákné is már 1966-ban, tehát úgy volt vele, vegye megtiszteltetésnek a paraszt, hogy egyáltalán hülyíti és ha valaki akkora ostoba, hogy már a becsali címből és felütésből nem tudja kívülről azt, hogy Orbán és a kormánya meg az Új Kétharmad miatt kell majd külföldre tántorognia ebből a társadalomból, mely társadalom jóvoltából egyelőre csak végzi az orvosi tanulmányait és ha jólszámolom, a valóságos titkos igazi szóróéven is ha esetleg túl van, ha túl van

Ebben a blogban pl fennállása 10 éve és három hónapjában újságírók helyett is dolgoztak, a médigecizmus aljasságainak leleplezése az egyik fő csapásirány volt.

Lett-e kevesebb a médiageci ettől a "leleplező munkától" ? -   nem, sőt, elhatalmasodott a gecizmus, e blog indulása idejében még létezett papírújságírás és  egy-két műfaj életjelenségeket is mutatott.

Pár éve bedöglött már ez a blog, az alapító, bizonyos Gőcsögg Dúdkó miatt. A Frick László Intézet nikk megalapítása már csak blogocholisztikus pótcselekvés volt, szégyenletes, mint a pornófüggőség... 2D síklogikus társadalmi környezetben, az egyre terjedő idiokráciában a picsásodó társadalmunkban teljesen felesleges az olyan vélemény, ami a 2-nél több. Tehát pl 3. 4. vagy 17-ik szempontból is metszeni valamit.

E blog látogatottsága a fénykorában 300 látogató/nap mozgott, a megnyitások persze ennek a számnak a többszörösei... voltak...

Időközben maga a blog, mint műfaj is kifújt, Uj Péter ráúnt az indexre, nem talált már benne kihívást és a tmblroid 444-re váltott át az indexgecik zöme, csak pár embert hagytak hátra a régi bányában, felügyelni a csicskákat.

Igaza lett Örkénynek: A Hanáknék Országa jött el. Hanáknéról írni padig Hanáknénak teljesen felesleges.

A hanáknék majd szépen elintézik ezt egymás között, az egyik hanákné a másiknak ugyanúgy kávézaccből főzi a kávét, mint a hanák-néügy megírása idején is hanákné hiába is kért személyzeti kávét valamelyik presszóba, csak olyant kapott, amit más paraszt elé is keggyel lökött annak a presszónak a hanáknéja, aztán a bútorbolti eladónak a nyúlt köpenyzsebébe is rakhatta a huszasokat meg ötveneseket hanákné, csak nem lett előbb csehszlovák kombinált szekrénysora a lánya stafírjába. Ésígytovább, azóta sihta van a Startlapok Internetes Médiavállalat hanáknéjának is és ott ül a fogorvos Dr Hanékné várójában, aki Hanákné fogtechnikustól rendeli azt a szart, amít pótlás címén a pofájába kókányol, de aztán Dr Hanáknénak sietnie kell a Hanák Autószervízbe, ahol reggel leadta szervízre az autóját és ahol hátravitték az udvarra, lemosatták és egy inassal fényes feketére töröltették az olajszűrőt, tessék drága Doktornő csak magának csak ennyiért mindössze 12 óra, látja, amikor másoknak jövőhét keddre adunk időpontot. Hanák Dávid medikus pedig készül a vizsgaidőszakra és az egyetemén készülnek még mások is a vizsgaidőszakban, többek között párezer indiai, pakisztáni, koreai mag afrikai hallgató, akik közül pártucatnyian, ahogy Hanák Dávid agyal a kitántorgáson, azon agyalnak, hogyan nem kéne innen majd hazamenniük és tudnának itt maradni Szarmagyarországon a szaregészségügyben orvosként, állítólag körzeti orvosoknak megajánlanak havi 10000 €-t is, plusz teljes ellátás, ennyiért megéri nem hazamenni Pakisztánba vagy Ghánába.

Az újságírás hanéknéi még szép, hogy nem írják meg az igazságot hanáknéknak a hanáknékról, hiszen a kattogásmarketing egyik fö alapja az, hogy a hanáknéknak minden rossz okáról bármit is szabad írni, csak a hanáknékat nem szabad az okok közé sorolni.

Én aztán nem vagyok a hanáknék ellensége. Tőlem oszt Hanák Dávid ha úgy érzi, hogy ebből a társadalomból, amiről ő azt tudja, amit tud, csak kitántorogni lehet, akkor én ebben őt támogatom, Isten mentse őt ebből a szerinte milyen társadalomból, amikor vannak ennél sokkalfejlettebb társadalmak a mesésjövedelmekkel, ne fárassza magát ennek a szartársadalomnak a költségén tanulni, hanem induljon már ma, ne késlekedjen. Egy hanákkal több vagy kevesebb a Hanáknék országában már senemoszt, senemszoroz. 2 Nemhanák - 1Hanák = 3 Nemhanák.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr2914039924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.06.11. 16:58:28

Valamelyik héten volt egy indexes videó ahol fiatal lányokat kérdeztek arról, hogy vállalnának-e gyereket, ha igen miért ha nem miért. Végignéztem, egyébként szerintem értelmesek voltak, ahhoz képest is hogy nyilván csak úgy leszólították őket az utcán, nem gondolták végig a mondandójukat.
(Egy csaj volt köztük csak aki láthatóan trollkodott.)

Volt viszont egy aki durván nyomta: először elmondta, hogy ő budapesti egyetemista és nem vállal gyereket. Majd mikor megkérdezték miért, akkor az volt az indoka, hogy azért mert Orbán Viktor nyert a választáson. Ezt így komolyan, a kamerába.

Frick László Intézet 2018.06.12. 06:00:09

@Sipi81: Orbán mindenre jó hivatkozás.

Az utcán leállítós-kérdezős vagy pl a kandikamera s effélék a legaljasabb műfaj, ugyanis előfeltevésből indulnak ki és természetesen mi összevágva csak az előfeltevéseknek megfelelőket láthatjuk.
Amúgy is a lekérdezések többsége irányított, igyekeznek a koncepció szerint terelni a válaszokat.

Az 1024-es mintákban a vidéki kisváros lakója gyakran vecsési meg budaőrsi, a falusi budajenői.

Egyik kedvencem a prekoncepcionális riportfilm, elmennek a Legszegényebb Falu-ba és az irányítottválaszokhoz a kérdést nem is halljuk vagy odavágják vagy ki. És persze csak a megfelelőek kerülnek föl.

A 2 milliós proletáriátus szarik a politikára is meg bele is, konkrét Ft fizetség érdekli esetleg a választásokon. A proletár 24-48 órás időtávban képes a pénzét kezelni, ezért húzodozik már a hetifzetéses mnunkától is, havifizetésről szó sem lehet már az alsóközéposztály , a munkásosztály alsószélein sem, ennyit az erzsikeutalványokért vásárolt szavazatokról. Ha egy településen megkérdezem a proletárokat, akkor a Jók és Igazak számára tetszetőseket mondanak a pógármesterről a Zóbbá Fiktóórr-al egybe. Azt ki szokás vágni, amikor cigányoznak -pedig cigányok.

És már el is érkeztünk a lényeghez: a társadalom alkalmatlan az ábrázolásra, mert nem felel meg a sajtómunkás prekoncepcióinak sem, nemhogy a forgatókönyvből kiesik a nemmegfelelő dumája.

Frick László Intézet 2018.06.12. 06:09:10

@Sipi81: A nőiagyvelő lényege, hogy a Fej sokszor szöges ellentétben mást mond, mint amit A Test.. vagy a Test akar. Volt egy főnökasszonyom, minden nap torkosan leszopta a főnököt és még azt, akit a főnök mutatott neki, hogy a jó üzlet reményében szopja le. Ez a nő 100% komoly, teljes meggyőződéssel mondta nekem, hogy az ő szájában geci még nem volt. Abban a pillanatban ezt ő maga is elhitte magáról.

Hát akkor hányszor találkoztam olyan nőről, akinek a teste illatozott a teherbeesés, gyermek kihordás és nevelés szomjúságától, miközben a szájával ostoba büdösparasztozta és cigányozta azt a kolléganőt, aki még csak 32 éves és máris a gyerek rabigájába hajtotta ostobafejét, ő oszt nem, nem fecsérli az életét ilyesmire. Néha fordítva van, a párfogás megjátszásában a gyermekvállalás vágyáról, a teherbeesés örömeiről BESZÉL s a teste fázik, nem akarja, retteg.

A közép-és munkásosztály érettebb asszonyainak egyik titkos élvezete a fiatal szűz vagy serdülő lányok kegyetlen kínzása a szüléseik ecseteléseivel, színes, szagos szarosvásznak. Alig találsz nőt, akiben annyi felelősség lenne ezügyben, mint mondjuk egy II. Rákóczi vagy Petőfi korabeli analfabéta zsellérasszonyban is.

Pozitív példa a Kosztolányi-noteszemből, drogos, elhízott kis pukkancs volt, piált is, rokker "ááálatt".. magyar lyányban nem is látni ilyet, amióta szült, teljesen megváltozott, 1001 fiatal magyar anyából 1200 úgy tolja maga előtt a babakocsit, mintha rab-béklyóját cepelné.. ha a gyerekére mosolygó, még tolás közben is bubázó, becéző, derüs, elégedett (kielégült) fiatalanyás női arcot látsz, az 8791 esetből 8787 esetben cigány nő. Ez a lány teljesen kifordult a szüléssel még a személyiségéből is... még az alakja is megváltozott és az arca is
süti beállítások módosítása