A munkalehetőségek szaporodásával, egyre több hajléktalanként álcáskodó proletár települ föl Budapestre. Az aluljárókban hawájjznak és nézik teljesenhülyének a mélyszegénységhez tökbuta, naív és értetlen, könnyen befolyásolható budapesti közönséget.

A Fényesfőváros születésihelyénél fogva eredendően fejlett, jó és tehát igaz közönségének egy halovány metánalapú fingja se nincsen arról hogy e hajléktalan tömegek egyrészt nem is hajléktalanok, másrészt egy emberöltőnyi idő alatt egy mélyszegény proletárcsalád már három lakást/házat is lelakott vidéken. Van ugyan hajlékuk, tető a fejük fölött vidéken, de az belül mocskosabb és retkesebb, mint egy aluljáró bezárt közvécéje. Tehát amikor az aluljáróban héderezik, sokkal tisztább, kulturáltabb környezetben, mint odahaza.

Egy faluban vagy kisvárosban mindenki mindenkit ismer és a történetét is. Ott sokkal nehezebb ingyenélni, mint Budapesten. Ott névre, színre-szagra ismerik az "elesetteket" tudják azt,, mennyit ér a munkájuk, hogy dolgoznak, hogyan menekülnek a munka elől, kapaszkodnak inkább az 50-70ezret fizető közmunkába, semmint nettó 150000 próbaidős fizetésért gyári gályába álljanak.

 

Gondoljátok meg: proletárok!

Egyre többször az új vállalatok munkahelyek munkaerőtoborzóin a proletárok botrányos jeleneteket csapnak, anyjapicsájázzák a letelepülő vállalat HR-eseit, teljesíthetetlen követelésekkel állnak elő. Ha mégis engedik lepapírozni magukat, már az első munkanap első óráiban mindent elkövetnek, hogy kirúgassák magukat, a tiltás ellenére beviszik az internetes okostelefonjaikat és fészbúkoznak, leugatják a művezetőt és az előmunkásokat meg a munkatársakat is, nagypofájúskodnak, kötekednek , a szelidebje meg csak úgy hülyének tettetvén magát életveszélyes tiltott helyeken szédeleg, de főleg rágyújtanak, ugyanis a legtöbb munkahelyen a munkaterületen tilos dohányozni. Mindezen cirkuszolásaiknak tanúi is vannak, falubeliek, a kisvárosból valóak,, tehát a falusi-kisvárosi kisközösséggel elég nehéz megetetnie az avast ilyen proletárnak arról, hogy ő elesett és rászoruló és tessék már neki százasokat meg kétszázasokat hajigálni a műanyagpoharába.

Elég megfordulni egy vidékiproletár bűzlő zsírkonyhájában lélegzetvisszatartásnyi időre is ahhoz, hogy meggyőződjünk, mennyivel jobb életminőség és bót Budapesten eljátszani a mélyszegény rászorulót. Ráadásul a jógyerekmédia és a Jók és Igazak powerelésében.

A vidéki proletár mélyszegény a "háza" körül arra is rest, hogy a szüksége elvégzését megoldja, oda szarik meg húgyozik ahová éri a közintézményekben ezért mindenütt zárva a budik és minden egyébfelhasználónak is budikulcsot kell kérnie ha szükségére menne. A gyerekek igyekeznek az óvodában-iskolában elvégezni kis-nagy dógaikat. Ha nem, kakilhatnak-pisilhetnek a zsírkonyha fekete zsírszennyvödrébe, amit a proletár anya a járhatatlan gazos burgyinos szeméttelhányt "udvaron" pár lépést téve oda dűt, ahová éri. Ezzelszemben Budapesten "hajléktalanként" nem csak étkezni lehet ingyenesebben és kulturáltabban, de szükséget végezni is.

Ism.: A magyar proletáriátus legújabb története 1988-ban a Németh (szocialista) kormány idején kezdődött azzal, hogy korszerű modern piacialapú döntés keretében úgy határoztak: Óccsóbb a proletárt segélyen tartani, mint inflációgerjesztően munkahelyet teremteni neki. A proletáriátus azonnal rohant munkanélkülire vetetkezni. ÉS aki csak hat hónapot is munka nélkül, de valamicske jövedelemmel ellébecolt, azt már iszonyú nehéz újra munkába és munkahelyre állítani.

Azoknak, akiket zavar, hogy ez a szar címlapos lett:

 

Egy címlaptündér

http://kigondoltam.blog.hu/2010/06/08/egy_cimlaptunder

A Magyar Jók és Igazak az üdvkormányzásuk idején feszt azt pofázták, az volt bármire a válaszuk, hogy az alapok piaciak, döntsön a piac, árazzon a piac, szabad a verseny, győzzön az erősebb és a többi. Ehhez egy kicsit gizdáskodván tették a fejüket, hogy ők mennyire egy kurvára cocijálisérzékenyek, amit főleg úgy kívántak megoldani, hogy a proletártömegeket segélen tartották. A munkásosztály leszakadó alsóharmada egy idő után úgy döntött, bolond lesz tovább a proletáriátus által lenézett butaparasztként gályázni, beáll inkább ingyen-segélyen élő proletárnak, időnként dógozgat osz' majcsak lesz valahogy.

Ott tartunk, hogy a magyar paraszt napszámosmunkára már Románia szegény (olténiai , regáti) területeiről hozat napszámost, mert a magyar mélyszegény proletár nem hajlandó és képtelen is teljesítményben dolgozni. A valóban szegény román napszámos ugyanabban a gyümölcsösben ugyanolyan feltételek között kétszer-háromszor annyit keres, mint a magyar mélyszegény. A szocializmusban általános iskolás bohóckodó és hülyéskedő nyolcadik osztályos 13-14 éves gyerekek több almát szedtek le, mint egy magyar mélyszegény felnőtt proletár 8 óra alatt. A magyar mélyszegény proletár 2-3 óra után elúnja a mezőgazdasági munkát, leül az árnyékba, vakarózik és ha jön a gazda fennhéjázva kurva anyázza, elhajtatja magát, de azért 2-3-4 órányi órabért akkor is fizessenek ki neki, ha egy vederrel se szedett.

Ugyanezt csinálja gyári munkán, az első munkanap közepén elhajtatja, kizavartatja magát, viszont azért az egynapi bérét követeli, azt az összeget, amit rendes fizetésként elvégzett munkára igértek. Azt tapasztalják, hogy ha a gyárba az asszonyokat küldik be és azok dagadó homlokerekkel meg vérbeforgó szemmel kurvaanyázva lepicsázva esnek az irodistáknak, még akár adnak is valamit potyára, a semmiért a fososok. Ha már 1000 ft-ot kicsikartak így, jól jártak.

Ennek a proletártömegnek már az unokái is ebbe a létbe születtek, képtelenek huzamosabb munkába törni a testüket, rendszerességhez, pl korai keléshez szokni. Ráadásul a hetifizetés is túl hosszú etap nekik őket minden nap a mindennapi munkájuk elvégzése után AZONNALDERÖGVEST fizessék ki... aztán így másnap ha kedve van megy dógozni, ha nincsen kedve, nem megyen. Ha csak 1000 Ft van a buxtárcában, nem kell föl dolgozni menni 5500, 6600 vagy akár 7700 Ft-ért sem -per nap. Magyarországon legalább 2millió ilyen ember él, akik segélyen és ingyír-potyára tervezik leélni az életüket. Ebből a kétmillióból pedig, ahogy horul a szurok a munkaerőhiány miatt, akár százerek is fölmenekülnek a könnyen átverhető naív buta bolónpestiek közé. Szerencséjükre a magyar Jók és Igazakl a fasszalsebaloldaliak és a már a szájukkal is rest "liberálisok" politikájának,, agitprop hivatkozásainak főpillére ez a "mélyszegény" réteg, így a valóságról továbbra sem fog senki sem beszélni. Sem riportozni.

Jóccakát, kedves Fényesfővárosiak, mert ezt érdemlitek!

 

SZAR VÓT, MI?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr8012008304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Intézet 2016.11.30. 13:57:46

@konrada: A közhasznú munka alternatívája (azaz összesen egy ellenpontja, kettőigszámolható, tehát köz-felfogható...) tehát alternatívája az, hogy a proletártömegek otthon ülnek és várják a segélynapot, amikor majd a postánál megharcóllanak a pízekér, ami jár. [kurva anyját a paógárrmesternek, az aktujálissminiszterénöknek a zösszespolitikusokkal)

A közhasznú munka kétoldalian [ebben a blogban jobb és baloldal-t nem ismerünk csak jóoldalt és rosszoldalt] tehát kétoldalian politikai kommunikációs (agitprop) behasználtságban kopó kifejezés. A politikai kommunikáció poliitikát fed, álcáz és hazudik el. A politika pedig maga a valóság elhazudozása. Tehát a politikai kommunikáció a hazudozás elhazudozása.
Itt kellene lavírozni az újságírásnak a "médiumok"-nak,, de az újságíró a tévés, a rádiós, az internetes hírgyáros pénzért kurvája a politikának, a polkomm szolgája, a hazudozás hazudozója.

Így lehetetlen a közhasznú munkáról beszélni, mert csakis valamiféle hazudozásnak való megfeletetésben szerepelhet.

A közhasznú munka nem jó megoldás, hanem sok rossz választás között egy talán kevésbérossz. Aki proletár beletörte a testét már abba, hogy délelőtt és koradélután a zsírkonyha ölbűzeiből ki kell tántorogni a frisslevegőre ill kötött helyen tartózkodván unatkozni, az a következő fokozatban pár napra, talán hetekre is képes munkahelyen tartózkodni.

Frick László Intézet 2016.11.30. 13:59:13

@konrada: A kisbuszok ára megduplázódott az elmúlt négy évben. 400ezerért csak romot lehet kapni, hatszáz-nyolcszázezer az a párszáz ma már. A munkás személyautók árszinvonala is eléri vagy meghaladja ma már a 200ezret.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.30. 14:01:49

Ez megvan ?

Ez a közmunkát fikázó Körúton belüli értelmiségnek direkt címezve:

index.hu/belfold/2016/10/04/utananeztunk_a_legfurcsabban_szavazo_telepuleseknek/
Bruna úgy szerezte meg a kormánypárt támogatását, hogy a helyi közmunka-programok szervezőjeként kampányolt.
..
mondta nekünk a polgármester, aki szerint az emberek hálásak neki, amiért munkát adott mindenkinek a Fidesz segítségével, és a bűnözést is visszaszorította, így hallgatnak rá.

Frick László Intézet 2016.11.30. 14:03:06

@Ballib cenzúrázók réme 19: A ballibsizés mennyei manna a fasszalbaloldaliak és szájjal(se)liberálisok számára. Tő ökörség és hülyeség ballibsizni őket. Mára a liberálisnak irmagja sem maradt. Véleménynácizmus dúl. A buta "jobbosok" által önellenható ostobán föl ballibsizett szerkesztőségek, az index vagy főleg a 444.hu köszönőviszonyban nem állnak a liberalizmussal. nem lehet a szerkesztőségen belül eltérő vélemény semmiről, még kis apró kultur-rovatos polémiák sem lehetségesek. Mindenkinek Eszterre kell lépnie, ha Eszter van kiadva baszattatásra -különben nem kap rétest estére.

A valőódi liberálisokat pont az indexiánus geciújságírók tolták ki a közéletből. Is.

Ha Ön ballibsizik, akkor ezek a sosevoltliberálisok beleélveznek a gatyájukba a gyönyörtől.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.30. 14:04:32

@konrada:

Budapesten mikrobusszal járnak az építettő cégek a másikhoz, napi pár ezerrel arra rálicitálva, hogy rögvest elvigyen egy raklap munkást.

Frick László Intézet 2016.11.30. 14:05:56

@Ad Dio: Legyen szives, karikázza már be, hol nincsen nekem tudomásom a vidéki viszonyokról -lévén vidéki cigány nyaló büdösparaszt. Nemhogy vidéki vagyok, de az ország egyik legistenvertébb részén lakom. Legyen szives, vizsgáztasson már engem vidéki életiszonyokból! Nosza! T9örökszentmiklós, a tiszta jobbikos kormányzású , tízezer proletár lakta városka megfelel? Tessék szépen keresztkérdéseket föltenni nekem a vidékiéletről! Rajta!

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.30. 14:07:31

@Frick László Intézet:

Éppen azért ballibezek, mert a liberális, és baloldali jelző sértő lenne mindenkinek akinek jelentett valaha ez a szó valamit.
A valódiknak.

"Mára a liberálisnak irmagja sem maradt. Véleménynácizmus dúl"

Ezt már többször kifejtettem magam is., emígyen:

A liberalizmus egy műszó. A jelenleg használt politikai értelmében legalábbis bizonyosan az.
A szó eredeti értelmében vett szabadság utáni vágy, minden ember sajátja, kivétel nélkül.

A liberalizmust jelen esetben semmi másra nem használják, csak arra, hogy megerőszakolják a demokráciát.
Hogy olyan dolgokat nyomjanak le a tömegek torkán, amit demokratikus keretek között soha senki nem tudna lenyomni.

A liberalizmus ilyenformán a demokrácia legnagyobb ellensége.
Amit nem tudnak lenyomni a tömegek torkán a "liberálisok", azt lenyomják a liberalizmusra, "szabadságra" hiavtkozva.

Tehát a liberalizmus köntösébe csomagolt verbális, politikai, és fizikai agresszióval erőltetik a ballibek az emberekre a marhaságaikat, a migráns imádattól, a multikultúrális Európán keresztül, a nemzetállamok megszüntetéséig, avagy éppen jelen esetben más véleményen levő emberek megsemmisítéséig.

Frick László Intézet 2016.11.30. 14:09:04

@==T==: Ezért kell lemenni Törökszentmiklósra. Mert most ott ugye a várostól 500 méterre épül gyár és nem tudják a 10000 proletárból feltölteni az 500 munkahelyet. De voltak ott a Videotonnak is üzemei és akkor pl az autókábelüzembe 70 kilométerről kellett hordani a munkaképes csicska igásparasztot, mert az 1400 betanított műszerész munkanélküli inkább havájjzott segélyen odahaza, mint duplájáért öt percet biciklizett vóna a gyárba.

2016.11.30. 14:10:45

@Frick László Intézet: egy közmunkázóból vontam le a statiszikát: a közmunka még alkeszebbé tesz, mint amilyen eddig voltál.

Khonsu 2016.11.30. 14:11:47

@konrada:

Nem érted. Nem az a baj, hogy a segélyest kimozdítják otthonról, hanem az, hogy a nem segélyes, egyszerű munkakeresőt is közé keverik a segélyesnek, illetve a 8 általánost (4 első 4 második) végzett prolit vegyítik az iskolázottabbakkal, akiket aztán 1-2 év közös kapálás alatt le is húznak a szintjükre, ahonnan újra fel kell majd emelni őket is.

Szerencsére ma már a piac felszívja a munkanélküliek egyre nagyobb részét, de országosan azért nagy egyenetlenségek vannak, illetve aki a rosszabb években eltöltött némi időt közmunkában, az esélyes, hogy benne is ragadt. Ha nem is közvetlenül a közmunkában, de a közegben, a proli mentalitásban igen. Lehet, hogy élete végéig. Erről van szó.

Nem mindenkinek segít/segített a program aki belekerült, hanem sokan vannak azok is, akiknek inkább ártott.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.30. 14:14:50

@Khonsu:

Dehát önnön magadnak mondassza ellent.

" egyszerű munkakeresőt is közé keverik a segélyesnek,"

majd

"Szerencsére ma már a piac felszívja a munkanélküliek egyre nagyobb részét"

Illetve erről szól az egész poszt, csak olvasni kéne tudni.

Nevezetsen, hogy ma, csak az nem dolgozik aki direkt nem akar, és jobb neki, kényelmesebb, a semmittevés egy közhasznúban.

Frick László Intézet 2016.11.30. 14:18:09

@Ballib cenzúrázók réme 19: A liberális olyan, mint a decibel: viszonyt fejez ki. A liberálist szinte lehetetlen definiálni, mozgó, képlékeny fogalom,, Ha mégis, akkor a szabadgondolkodás az egyik fő jellemzője ami talán ma értelmezhető.
A mai kor embere nem képes felfogni, hogy az önellentmondás nem felszámoló, hanem támasztó erő, eredője van azaz eredménye. A világ paradoxonokon függ önellentmondásokon.
Vagy "százéve" szájjalliberális attejistákokokkal vitatkoztam, akik tudatlan bunkóbbak a rákosikorszak csasztuskagyártóinál. Egy református lelkész is beszállt a vitába és arra kérte az attejjistákokokat, hogy "tíz percre" képviseljék a klerikális álláspontot. Például. Ez lehetetlen. "Mijafasznak kéééne nekem tunni a tejológiját, amikó a hűjjeség!!" Hátpéldául ugye azért, hogy eredményesebben vitázhasson ellene.

Az a baj, hogy az internetkorszak embere, ha 100 állításból egyet valahogy nyomorúttú ki tud pécézni, elkezd rögtön hülyerékázni, hogy most akkor a 99 többi állítás is marhaság -mert ő egyet meg tudott cáfolni. Általában a viták abba rohadnak le, hogy valaki előáll személyesélményével vagy a sógora mondott olyat, ő ezt nem tapasztalta és amit ő nem tapasztalt, az nincsen.

Ilyen elpicsásodásban a párbeszéd lehetetlen, mindenki kész gyáriholmikat ráncibál és dobálgat "saját véleménye" címen.

A dolog maga senkit nem érdekel, minden csak ürügy két véglet laposra verésében. Nyírták-vágták vitákba meddősödnek el az agyak. Ilyen körülmények közt aztán a véleménynácik visznek mindent.

Frick László Intézet 2016.11.30. 14:19:32

@nagyjoco: Az alkoholizmus haladványos folyamat. Nem ismerek alkoholistát, aki ne a vég felé haladna. Máj, vese szív érrendszer és cukor kérdése, de akinek mindene túl jó, annak az agya fog belelágyulni a piálásba.

Frick László Intézet 2016.11.30. 14:23:36

@Boka1: A proletár szótárban a jószívű =átverhető hülye aki ingyír potyára ad mindent
A proletár a deffenzív -et nem értelmezi: "Gyáva fos? Fíl tűlem? Akkor neki, nesze, durr!"

A proeltár az a szavazóbázis, amit egy fél délután az ellenkezőjére lehet fordítani. 2006-ban a 2. forduló előtt pénteken a necces körzetek proletár szavazóit az MSZP-s képviselőjelöltek liszt meg cukoradományokkal fordéjjották 180 fokkal el az 1. fordulós szavazataiktól. Volt egy település, amelyik pógármestere nem engedte kiosztani a lisztet-cukrot: négy éves retorzió érte. Azaz a proletár definíciója ebben osztán megegyezik az ősivel :D

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.30. 14:23:40

@Frick László Intézet:

A helyzet úgy áll, hogy a véleménynácik jelenleg max az index blog-ketrec szerkesztését viszik, és a közbeszéd tartalmát részben.

Szerencsére a többség tisztában van vele, hogy elsősorban a véleménynácik a gátjai éppen az előrehaladásnak, csak még nem tud mit kezdeni a felsimeréssel, mert a közbeszéd megreked ezen a szinten.

Khonsu 2016.11.30. 14:31:44

@Ballib cenzúrázók réme 19:

Nem akarod érteni...

Az egyre nagyobb rész nem mind. Illetve azért szerencse, mert annak, ami manapság veszti el a munkáját, több szerencséje van, kisebb eséllyel rántja be a program, és csinál belőle is prolit, mint abból, aki mondjuk néhány évvel ezelőtt került ilyen élethelyzetbe, és mára már "elveszett".

"Nevezetsen, hogy ma, csak az nem dolgozik aki direkt nem akar, és jobb neki, kényelmesebb, a semmittevés egy közhasznúban. "

Ez szerintem hülyeség. Aki ma nem dolgozik, az leginkább azért nem, mert vagy nem alkalmas arra, hogy értelmes munkát végezzen ("proli"), vagy azért, mert távol él a munkalehetőségtől, és nincs pénze/család miatt stb. nem tud elköltözni/ingázni.

A közmunka pedig az utóbbit szép lassan az előbbivé alakítja, illetve alakított már át sokat a korábbi években.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.30. 14:38:16

@Khonsu:

Mer a segílyezés mennyivel népnevelőbb volt, munkába visszatalálás ügyileg ugye ?
Merhogy ha otthon van segílyen, még a purdékat is nevelheti a delikvens a "Minek dolgoznék hisz eltart engem a faszom" népi bölcsességekkel.
És a purdá meg látja, hogy tényleg.

Khonsu 2016.11.30. 14:45:07

@Ballib cenzúrázók réme 19:

Tudod a ballib cenzúra és a jobber propaganda, és a fafejűség nálam egy szintet képvisel... :)

Leírtam már párszor, hogy nem a segélyesnek árt, hanem annak, aki nem abba a közegbe, a segélyesek közé való és pechjére mégis belekerül/belekerül, de te csak fújod ugyanazt a nótát, mit sem törődve azzal amit írok...

Ennek a vitának így sok értelme nincs...

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.30. 14:49:02

@Khonsu:

Ismerem a politikai korrekt megközelítést.
Kb ennek köszönhetjük, hogy a cigányság integrációja még ma is ott tart ahol.
Problémák letagadása, ostovábbnál ostovább megolddások felvázolása.

konrada 2016.11.30. 14:57:03

@Khonsu:
Na jó, de hogyan oldanád meg, hogy ne szippantsa be???

Ha vsn a környéken munkalehetőség, elhelyezkedik, ha nincs, átmegy ingázóba. Ha átképzéssel tud csak tovább lépni, részt vesz a munkaerő-hivatal átképzési programjában, és utána az így kiajánlott helyen dolgozik.

...akiknek ezek meg nem alternatívák a közmunka helyett, azt hogyan lehet megkülönböztetni azoktól, akik egyébként sem akarnak dolgozni???

...hogyan vizsgálnád meg, hogy azért ne kelljen neki közmunkáznia a munkanélküli lejárta után, mert ő másra is alkalmas, és addig meg ő - eltérően a többitől - kaphassa a segélyt???

...mert mint írtam, a közmunka az nem valódi munkahelyteremtés, csak eszköz, mely arra is mindenképpen jó, hogy az általad kivételezettként segélyesként otthon-maradandót kimozdítsa a csodavárás helyzetéből...

Khonsu 2016.11.30. 15:10:37

@konrada:

Mondjuk képzettség alapján való differenciálással és a közmunkások "szétválogatásával" a beosztásuknál. Az értelmes ne kerüljön alkeszek közé, az okosabb a hülyék közé. Újra kéne gondolni az egész programot, mert nem az a baj, hogy van, hanem hogy rossz a rendszer.

És még mielőtt...

A kormánypártokból is pontosan látják, hogy rosszul működik a program, meg is említik néha, de valamiért mégsem változtatnak rajta.

Khonsu 2016.11.30. 15:15:31

@Ballib cenzúrázók réme 19:

Terelsz. Te nem vagy hajlandó az általam felvetett problémának nem hogy a létezését elismerni, de még csak az utalásokat is kerülöd rá. Akkor mi is van azzal a PC-vel? Téged ki cenzúráz? Kitől félsz?

konrada 2016.11.30. 15:23:35

@Khonsu:
...Bingó! Ez általában pont így történik. Az értelmesebbjei kerülnek a közmunkás adminisztrátori, munkahely vezetői közmunkás állásokba.
A közmunkásokat foglalkoztatók sem tök hülyék...

Khonsu 2016.11.30. 15:34:38

@konrada:

...Bingó! Meg is találtad a spórolásból közmunkásokkal feltöltött létező munkahelyek egy jelentős részét, az önkormányzati adminisztrációban.

Ilyenből azonban még így is kevesebb van, mint érintett, tipikusan protekció kell hozzájuk még így is.

A munkavezetői állásoknál pedig inkább a hangerő és a spicliség mérvadó, mint az értelem. Van rálátásom a programra.

na4 2016.11.30. 15:34:55

Tökéletes diagnózis, helyzetrajz.

Frick László Intézet 2016.11.30. 16:08:41

@Ballib cenzúrázók réme 19: Az igazi véleménynácik a 444.hu-n stréberkednek csöndesamerikánus amerikaiseggnyalókként. Azért az indexnél még létezhetnek árnyalatok -igaz, az elavult kattogásmarketinges szemlélet miatt.

Frick László Intézet 2016.11.30. 16:18:26

@Khonsu: @konrada: @Ballib cenzúrázók réme 19: A közmunkán való rugózáskor is figyelembe kell venni azt, hogy ez a közmunka, amiről vitázunk, Magyarországon van. Tehát a magyarosság jellemzi. A magyar kuruccossan ellenáll [lássátok a Trombitás c. nagyszerű filmet erről és a rákócizásról írt szedetet ebben a blogban...] a magyar kuruccosan ellenáll és sajátkényére kedvére sanyarít min den felülről lefeléterjesztettet. Rögtön könyékig tűrkőzik a kondérbanyúláshoz, azonnal a cseresnyéstálat kapja, rögtön rengeteg ismerőse lesz és azok mind előre fövegelik, aztán kicsinyítőképzőkkel spékelve a becenevét instállják egy kis lecseppenőért meg jutismaradis-ért. Teljesen mindegy, hogy végvárépítés a török ellen, parasztokból nemeseket fabrikálván a saját társadalmitámogatottság növelésére... vetésforgó vagy kolhoz, autópályaépítés vagy rokkantak autóhoz juttatása, a magyar azonnal az ázsiai nomád ügyeskedő furfángos türk mentalitásának megfelelően az elsőtől úgy a hetvenkettedik sorig a maga hasznát lesi. Ezért óvok mindenkit a cigányozástól, ugyanis a cigány és magyar ebben az ázsiai sztyeppei nomád iráni (sziottya) afgán törökös szerzésvágyban egytestvér, egyik Góg, a másik Magóg fia. De melyik az egyik és melyik a másik?
Tegyél alapítványt s máris jönnek az umbuldázók. Vezesd be az állami közbeszerzést -a korrupció melegágya lesz.

Mit mond a magyar és cigány: "Ha nem én [viszem] elviszi más. A különbség a szavak használatában van, a magyar azt monmdja a cigányra lop ő viszont ha eltulajdonít, azt szerzés-nek eufemizálja. A cigány kézifűrésszel megy lopni a fát, a magyar láncfűrésszel elkérve hétvégére a céges platóskocsit. A kft meg hajléktalan nevére alapított kft neve alatt egész erdőt lop el. És ez a társadalmi talaj, amiből a politikus nevekszik. Ugyan mitől lenne különb a fennseje, ha a gyükere nemkülönb.

okleveles naiv 2016.11.30. 16:59:08

@teleorman: Na ja, csak az a nettó az sokszor a bruttó, ugyanis se bejelentés, se semmi. Ha véletlenül arra jár egy nem lefizetett ellenőr, akkor "épp csak ma kezdett, most akartuk bejelenteni", ha megsérül, mehet bármerre - mert megteheti a munkáltató (tisztelet a kivételnek). Aztán ott vannak a megbeszéltnél kevesebbet (még rosszabb esetben semmit sem) fizető főnökök, és rengeteg egyéb negatívum, amik azért manapság már szépen elterjednek, aztán hiába sír, h nincs melósa.
Ugyanakkor sajnos a másik véglet is igaz, amikor beköltözik a településre a családjával az egyszerű egyszeri, segítenek neki mindenben, munkát keresnek neki önkormányzati szakik, h megéljen az a család, az ember meg közli velük, hogy ő úgy gondolta, h nem dolgozna rendszeresen... Ilyen ez a szelaví... De nem ez az utóbbi a jellemző.

Frick László Intézet 2016.11.30. 17:05:26

@okleveles naiv: Az a motívum, hogy a dógozót nem jelentik be, eléggé közhelyesen ismert. Az viszont korszerű és újdonság, hogy a "dógozótömeg" a proletár lepapírozása még végig ssem ment a HR-en, amikor már kirúgatta magát...

Kaflin 2016.11.30. 17:06:41

@agarik: napi 5000-ért 2x annyit lehet napszámosként keresni, mint a közmunkában. Ez rossz?

Kaflin 2016.11.30. 17:25:51

@erol: melyik nem életszerű? Hogy van okostelefonjuk? Van . Hatalmas reklamációk szoktak lenni, ha nem elég gyors a melegedőn a free wifi. A legmókásabb pedig az, hogy egyesek pénzért árulják a wifi jelszót a többieknek..

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2016.11.30. 18:46:06

Befutottál Dudenbuch!
Akarhat az ember ennél többet?

Marengoo 2016.11.30. 18:53:48

Szerintem a posztoló fogalomzavarban él.
A proletár (rövidítve proli) az a munkavállaló, aki nem tulajdonosa azoknak a termelőeszközöknek, amelyekkel dolgozik, azaz pusztán az idejét és a munkaerejét adja bele a munkába. Ez alapján elég sok vállalati alkalmazott proletár Magyarországon. Akikről a posztoló ír, azok a munkakerülők, alkoholisták, naplopók, esetleg cigányok.
Pontatlan és nem szép dolog így írni a proletárokról.

torró 2016.11.30. 19:23:36

Az a borzasztó, hogy a poszt írónak sok igazsága van.De tegyük hozzá, hogy itt sajnos valóban a Rákosi korszakkal kezdődött a baj. A folyamat mindenkinek ismerős, ráadásnak jött a "rendszer váltás"-k csúfolt szabad rablás a volt kommunista csapat vezérletével. Nesze neked munkás paraszt vezető ereje. Végleg kirántották alóluk a szőnyeget.A vezetőik minden gátlás nélkül zsebre vágtak minden mozdítható anyagi javakat. A politikusí réteg levizsgázott, mégis ölre mentek miattuk.

midnight coder 2016.11.30. 19:37:33

@Ad Dio: "Ez egy nagyon bornírt poszt. Ráadásul messziről üvölt, hogy a poszternek halovány dunsztja nincs a vidéki viszonyokról..."

Szerintem inkább neked nincs sok fogalmad erről. Bizony, a fenti lumpenproli elég jellemző kis hazánkra - és nem is feltétlenül cigány az illető. Akiket én ismertem közelebbről, azok Pl. feltalálták a mobil WC-t. Ez azt jelenti, hogy a budinak ástak egy gödröt, fölé eszkábáltak egy fa alkotmányt, aztán ha megtelt a gödör akkor ástak egy másikat és átrakták fölé a tákolmányt, így a WC szép lassan bejárta az egész telket... Úgy, hogy állam bácsi szép nagy téglaházat épített nekik (szocpol). Anno tőlünk bérelték az előző házat ahonnan ide költöztek, úgy 6 év alatt szépen le is lakták, ez alatt a csaj szült vagy 3 gyereket úgy, hogy közben masszív alkesz volt, és terhesen is ivott és dohányzott. Az utolsó gyerek (akkor amikor elköltözött) már konkrétan szellemi fogyatékos volt, az előzőek csak olyasmit csináltak hogy cigit oltottak el az osztálytársuk bőrén... Anno jártam a konyhájukban, olyan kosz volt hogy óvakodtam hogy nehogy hozzáérjek bármihez is. A három szobából az egyikben laktak, a középső volt a konyha, a túlsót pedig szeméttárolónak használták. Amikor kiköltöztek derékig ért benne a háztartási szemét - egyebek között fekália is. Mindezt augusztusban... A telket amikor elmentek úgy felverte a disznóparéj hogy alig lehetett kiirtani, miközben a csaj mindig a Family Frostnál vette a zöldséget. De azért a hónap végén mindig küldte a legnagyobb gyereket kölcsönkérni, miközben a hónap elején folyt a daj-daj és fogyott rendesen a kannásbor...

Ja, és itt a férjnek volt munkája (fizikai meló a MÁV-nál), bár a piát ő is szerette nem csak az asszony.

Na, így él kb. egy lumpenproli vidéken, és nem ez volt arrafelé az egyetlen ilyen.

midnight coder 2016.11.30. 19:38:34

@Marengoo: A Kádár-rendszerben lett a proletár pejoratív jelző, és értették egyre inkább a lumpenproletárt alatta.

midnight coder 2016.11.30. 19:40:07

@torró: Ez a réteg a Rákosi korszak előtt is létezett. Csak egyrészt tudták hol a helyük, másrészt nem szaporodtak el ennyire.

midnight coder 2016.11.30. 19:42:34

@Khonsu: Nejem iskolájában az iskolatitkári feladatokat látja el közmunkás. Egyszerűen azért, mert az előző fogta magát és elment máshová dolgozni, és a helyére nem találtak embert. Ez mondjuk Pesten van...

medium size devil 2016.11.30. 19:55:34

Egyetertek poszt tartalmaval kiveve a zaromondatot. Fovarosi vagyok de mire fel dorgoli barki az orrom ala, hogy "megerdemeljuk" a kelet-magyarorszagi (mert onnan jonnek) csoves invaziot? Fasz se hivta Oket ide.

torró 2016.11.30. 20:00:41

@midnight coder:
Ez bizony így van! Amúgy az is igaz, hogy ilyen réteg mindig lesz. Még a tőlünk anyagilag magasan előttünk járó országokban is.

Jossarian 2016.11.30. 20:16:53

@Marengoo: kifelejtetted a szellemi toket. A proletar annak SEM tulajdonosa, magyarul, hulye mint a segg, nem ert semmihez. Ez kulonbozteti meg a munkastol, hogy csak a legkozelebbi rokonat emlitsem es sok mindenki mastol is. Ennek a hozadeka a tobbi, amit a bloggazda tokeletesen osszefoglalt ebben a bejegyzesben.

Jossarian 2016.11.30. 20:19:45

@torró: "a Rákosi korszakkal kezdődött a baj". Olvastal te Mikszáth-ot? Es Móriczt? Sztem nem...

Jossarian 2016.11.30. 20:22:29

@hokihari: sok jot irtam mar, melyikre gondolsz? :-)

Jossarian 2016.11.30. 20:36:34

@hokihari: sok melossal talalkoztam aki nagyobb megbecsulesnek orvendett mint a (z amugy alkalmazott) cegvezeto. Tudta es ertekelte mindenki, hogy a hozza hasonlo emberek mukodtetik a vallalkozast, az egesz rendszert. Rendes fizetest kapnak, megbecsulik oket (Magyarorszagon is) es ez igy van jol. Rohadt keves kell ehhez, csak egy kis akarat. A neheziparban a szakmak jo reszet (nem mindet, mielott megtalalnatok) par honap alatt ki lehet tanulni. Szoval nem is egy ugras csak egy lepes, ha prolibol melossa (vagy tovabb) AKAR fejlodni valaki.

Jakab.gipsz 2016.11.30. 20:44:02

Kinek köszönhetjük a kelet magyarországi csöves inváziót? Így szólt a kérdés felvetés. A válasz egyszerű "a város mindenkié" szlogent hangoztató liberális értelmiségieknek és a civil nyilvánosság hatalmának.
Ezek a libsi majmok csak azt felejtik el a városi élet, kényelmes viszont drága amit érték előállító munkával teremtenek meg a város polgárai. Értéket elő-állítani viszont csak tudás alapon lehet, egy fél analfabéta pedig eleve szegreálja önmagát, egy tudásközpontú társadalom túlnyomó többségétől. És ekkor jönnek a libsi szlogenek, rasszizmus, szegregáció azaz a bűntudat keltés, hol ott a társadalom így a civil nyilvánosság sem tud senki helyett, megtanulni írni-olvasni.

Zsuzsi25 2016.11.30. 20:47:21

@Preszkirptivizmus: Pedig klassz cikk! Csak az iagazsag can benne. Ud: egy HR-es

Zsuzsi25 2016.11.30. 20:50:16

@Jakab.gipsz: Engem kiakaszt ez a varos mibdebkie mozgalom. Hat a kurva anyjukat!!! Ingyen lakhatas???? Nekem miert kell megdllgoznom erte? X y meg miert kapná akkor ingyen! Arrol nem beszelve, hogy ahova ez a szennyedek tarsadalom sopredek beteszi a labat, ott az ingatlanok elertrktelenednek.

hokihari 2016.11.30. 20:53:19

@Jossarian: Ja de ha iszakos hulye az ember akkor nem megy.Sokszor elnezem az embereket hogy vajon mire alkalmas MIT mernek rabizni mar megjelenes alapjan is! Sajnos nem Sok jot nezek ki Sok emberböl.En sem vagyok egy eszkombajn de azert par dolgot kitanultam kitartassal akarassal.

okleveles naiv 2016.11.30. 21:00:13

@Frick László Intézet: Én konkrétan meglepődtem pár hete, amikor egy cég HR-ese azt mondta (és hogy volt mersze elmondani :) ), hogy van, aki a második munkanapján már betegszabadságra megy. Úgy tűnik ez a "felvételi napon kirúgatja magát" ennek a fokozása... :)

hokihari 2016.11.30. 21:14:50

Irto lepukkant orszag lettunk sajnos! Nem tudom hogy csak a ppenztelenseg teszi?

Jakab.gipsz 2016.11.30. 21:19:20

@Zsuzsi25: Ahova egy tudatlan csőcselék beteszi a lábát ott érékválság keletkezik, éppen a libsi csőcselék propaganda hadjáratának a jóvoltából, majd ártatlan arccal kérdőre von, miért gyűlölködtök? gyűlölködik a fene csak a szátokat azt fognátok be végre. Ez az amit a demokratikus ellenzék képtelen felfogni, azaz nem lehet a végtelenségig a semmit tevésből és a hazugságokból mások nyakán élősködni.

Ad Dio 2016.11.30. 21:41:29

@midnight coder:

Pedig bizony van fogalmam. Gyerekkoromban városban éltem, de olyan környéken, ahol sok szegény élt. Köztük cigányok is. A gyerekeikkel együtt éltünk. Kaptam tőlük hideget/meleget. No meg egy becenevet. Sok év elmúlt, de ha arra vetődök ma is azon a néven neveznek. Olyanok is, akik akkor még meg sem születtek.
Most falun élek. Igazán "vidéken". Van keményvonalas félnomád család is a környéken néhány. Kosz, igénytelenség, alkohol. De ha alánézel ennek a lepelnek is alatta is emberek élnek. És nem nem a 150.000-es nettótól riadoznak a legjobban. Van köztük szar ember is persze, de zömében nem azok. Soha senki nem nevelte őket dologra. Talán a következő generáció... persze ha eleve elítéltetnek, akkor aligha.

Marengoo 2016.11.30. 22:44:32

@Jossarian: A szellemi tőkének két fajtája lehet, maga a tudás, illetve egy alkotói folyamat eredménye, a szellemi termék, ötlet, találmány. A saját tudásának általában birtokosa a proletár, persze lehetnek kivételek, a szellemi termékének pedig általában a vállalat a tulajdonosa, persze ebben is lehetnek kivételek.

Marengoo 2016.11.30. 22:46:47

@midnight coder: Igen, igazad van. A posztoló inkább a lumpenproletárról ír, a dolgozó proletariátusból kicsúszott, lezüllött emberekről.

Aldou Raine 2016.11.30. 22:46:49

Gusztustalan, ostoba és gyűlölködő poszt! A szerző nyilvánvalóan valamiféle személyes élményanyagot általánosít. A proli kifejezést tévesen használja és azt hiszi az isten barma, hogy minden szegény ember és munkanélküli egyforma ingyenélő. Én csak azt kívánom ennek a betonfejű ősbunkónak, hogy egyszer az életben legyen egy kicsit munkanélküli, nincstelen, csóró. Remélem az Isten megteszi ezt vele!

christophe 2016.12.01. 00:06:58

Gondolom,3 honapja a migrànsokat''ekèzte''az ugyebàr lejàrt lemez,most a hajlèktalanok,cigànyok vannak soron.Fèlèv mulva meg majd a buzik meg a zsidok...

Frick László Intézet 2016.12.01. 06:23:52

@christophe: Soha nem ekéztem a migránsokat. Ami történik, természetes folyamat és a civilizátor europid ehér picsaember bűne. Ebben a síkbolygós ostobaságban, ahonnan maga a kétdimenziós gondolkodásával reám ereszkedett, csak analógiákkal és alternatívákkal lehet operálni -azaz mindenből legföljebb kettő lehet: így jött ki magának, hogy abba a tévedésbe esvén én hajléktalangyűlölő vagyok, tehát migránsfikázó is. Most súlyosan rábaszott uram a 2D buta és önállótlangondolkodására ugyanis én migránsbarát vagyok, kárörvendően nézem, hogy az eőjdefejlettségükben ilyen súlyosan önhitt nyugati europid picsaembereket mennyire nézik hülyének a migránsok. Céljuk a legpicsább társadalmakban az ingyenélés. Akkor se maradtak volna Magyarországon, ha éppen az maga ízlésének megfelelő jóoldali haladó, fasszalbaloldali és szájjalliberális kormányzás van, ami egész Budapestet neteríti azzal, ami 2015-ben a Keleti pu-nál is sok volt. Ugyanis a migránsok nyitott szemmel járnak , elballagtak a Damjanich utcáig meg köröztek egyet Józsevárosban, elég volt a Nyóckerben két migránsnak a Tömő utcáig eljutni s máris rájöttek, hogy a magyar társadalom az elpicsásodásnak arra a fokára nem jutott mint a svéd vagy a Merkelschaft agitprop osztálya.

Buzi vagyok egyébként és nemkevés vonó zsidó meg cigány is van a véremben. Alapvetően nem vagyok magyar, nem tartom magam magyarnak és a magyarokon jókat szoktam röhögni. Főleg az ilyen hülye nyálas és stréber picsákon, mint maga.

Frick László Intézet 2016.12.01. 06:33:28

@Aldou Raine: Maga teljesen el van tévedve. A cikkbe belinkeltem e blogról egy korábbi írást, de proletár címszó alatt talál bőven. A proletár öndefiníciója szerint nem szegényember. nem elesett ő! Üt és bicskát is ránt ilyen sértésre. Pontosan a leszakadó munkásosztály alsószélein gondolják azt, főleg munkás házaspárok fiai-lányai, hogy teljesebb és vidámabb a proletárlélet,, mint időhözkötött állandó rabmunkában csicskázni. A proletár élhetetlen hülye paraszt csicskának nézi a szegényembert. A proletár minden olyan tárgyat beszerez, amit vágy, fészbúkostelefont, de szeretik a palmtopot meg kisebb tableteket is, mert a muzsikás vidijók azokról jobbat szólnak. Autót tartanak, amit a cigánygyűlölő autókereskedő a magyar parasztnak 199999-ért kínál utolsóáron alku nincsen, azt elszakítják 120000-ért. Soha egy fillér biztosítást nem kötnek, kéthetente új adásvételit írnak a családban és biztosítási ajánlattal urikáznak. Semmit nem csinálnak meg az autón fáradtolajat kérincsélnek a buta paraszt ótószerelőtől, ha a rendőr megállítja őket, nekik jogaik vannak és a rendőr fejére mutatóujjal mutogatnak és az ombuccmann hívásával fenyegetőznek. A magyar szegény gyerek azt látja hogy a szülei csicskák, bezzeg a proletár apósjelöltnél szól a zene áll a bál lehet, hogy egy hónapban 20 nap főttkrumpli van csirkenyakkal, de 10 nap meg a birkapörkőtt a danyonttal cukisüteményekkel bélylízzel meg pályinkákkal folyik egybe és acskaószám a proletárdrog.

A proletárok nem szegények de elveszik a figyelmet a csöndes "csicska" szegényektől -akinek különben zsírját is veszi a proletár.

Maga itt gizda jópofáskodik a nyálas stréber PC szerint, de magát nézi tök hülye és átverhető picsaembernek a proletár. És maga meg jókodik és azt hiszi hogy ettől a szemforgató farizeus tettetéstől aójdeaéjraópai már. és tényleg az is: picsa.
Ha magának jó, hogy hülyepicsának átverhető buta csicskaparasztnak nézik tessék, érezze jól magát.

Frick László Intézet 2016.12.01. 06:40:00

@Marengoo: A "dolgozó proletáriátus" mókszista tévedés. A lelkiismeretfurdalásos gyárosfiak ( Marx és Engels) eredetileg csak szarkasztikusan vicceltek a proletár fogalommal. Itt, ebben a blogban a proletár cimke alatt bőven olvashat arról, hogy a valódi dolgozó munkásosztály és a proletáriátus mindig is antagonisztikus ellentétben állt. A proletár nem dolgozik SOHA. legfeljebb kényszerre, egy két napot, Munkásöntudata nincs és a dolgozó tömegeket csicska szolga parasztnak nézi le. És ha megnézi a maimagyar valóságot: A proletár vészesen azonos az eredeti meghatározással: ingyen élni akaró megvásárolható választóbázis. Ellenben a munkásosztállyal, akiknek van valamennyire stabil választási preerenciája. Ami izgalmas: Az MSZP-nek egymilliós bázisa van, ennek ellenére a magyar Jók és Igazak minden 47-ik IDESZ basztatásra egyszer odabasznak az MSZP-nek is. Egyszerűen mint politikabuzi, nem rtem ezt: A Jók és Igazak azt hirdetik, ezeknél bárki jobb csak rúgnák mán picsán azt a rojatt vidéki/cigány Orbánt meg a bandáját. Demokratikusan egy jelentős társadalmibázissal rendelkező párt, nem pedig szájaló programpártok tudnák leváltani a FIDESZ-t, de a magyar szájjalliberáálisoknak még az LMP se elég jó nemhogy az MSZP. De akkor ki a hússzín bakelitházas rézveretes cyberpank telefaXXXom hozza rá az élvezetet magukra?

Frick László Intézet 2016.12.01. 06:46:24

@Ad Dio: Én sok 8-9 éves nővel és 11-12 éves férfivel beszéltem a proletárok közül. A 9 éves nőnek komoly élettervei vannak. Önálló életvitelre alkalmas, mosőztakarít, a gyerekekre (kistestvéreire) vigyáz. És a elnőttes terveinek a lényege, hogy ő különb lesz az anyjánál. A cigány proletár 10 éves nő magyar érjet akar kifogni magának, ugyanis a dalit (legalsó kaszt béli) cigányoknál a nő állati sorban tartva, még kurvának is kicsapja az ura a főút parkolójába. A magyar proletár iú meg cigányokhoz vágyik beházasodni, mert jobb autójuk van,, és hawájjabb életet élnek és jobb önérdekérvényesítők. Sok 12-13 éves nőnek bejön a terve és olyan érjet fog ki magának, akinek parancsolhat. Tisztakonyhát tarthat fürdőszobát csináltat és legföljebb 3 gyereket szül. De amelyik cigány nő nem tud magyar érjet ogni magának, annak vége. Ha tanulna és mondjuk 18 évesen még nem szült, az érettségi évében van, a cigányasszonyok minden magyarfasszopó magyarokkurvájának leszólják. Ha diplomát szerez, a településen, ahová született, maradása nem lehet. Ésígytovább... ebben a blogban olvashat bőséggel erről. Kolbászoljon a cimkék között. ha érdekli a valóság is.

Frick László Intézet 2016.12.01. 06:50:37

@okleveles naiv: Van a gyűjteményemben egy mondat: Egy jó vállalkozó normális ember, ő maga minden felvett fiatallal leül pár percre és azt kéri tőlük: "Adjon magának 2-3 hetet, hogy megszokja a munkát. ne riadjon meg az első pár nap nehézségeitől."

A picsatársadalomban mindennek AZONNAL jónak és kellemesnek kell lennie.

Az én generációm picsaembereket nevelt a gyerkeiből azzal "Űsz a picsádon, neje a vidijó, lessed a tévében a diznyi Matinét baszki!"
Ma pedig: "Csenge, a kurva anyádat, fogjad a laptopodat osz' lessé rajta valamit"
Az a pár picsa, aki még merész gyereket szülni, nem bubadalokat énekelget a gyerekének, babytévét tőt a telefonra oszt azt leseti vele. Lusta a gyerekkel foglalkozni és ezt "laissez faire"-nek hazudja föl.

Frick László Intézet 2016.12.01. 06:54:39

@Jakab.gipsz: Nincsenek liberális értelmiségiek Magyarországon, Azok a véleménynácik akik csak szájjalliberálisok irmagjukat is kitolták a nyilvánosságból Pl Lányi András valódizöld példa erre) A jobbosok nagyon buták ezzel a ballibsizéssel: hamis látszatfénybe emelnek pedig nem is liberálisokat.

A másik: a motívumok mindig alacsonybban vannak, a válaszok poonegyszerűbbek. A Város nem egy város, Nagy-Budapest soha nem lesz 1város, sok teljesen eltérő település konglomerátja s miközben a budapesti bőszen vidékizik és a legkényeskedőbb szuperpesti mindig az elsőgenerációs "vidékiparaszt" aközben a saját A Város-át sem ismeri. A deák téri aluljáróban a Váci utca zsebeseinek szakmaihátterét a tényleg hajléktalantól és az elivottagyú alkesztől sem képesek elkülönböztetni.

Frick László Intézet 2016.12.01. 08:48:28

@Szornyeteglajos: Köszönöm a tartalmas és értékes kommentet. A Vektrakocsi a proletártömegek egyik kedvelt ótója. Főleg az A-Vectra. A címerezés időjárástól függően kéthetes húsznapos idénymunka. Egy NSZK-ban, ipari betanított munkával havi 800000-et kereső srác napi 18000-et keresett vele. A proletárgyerek is, ha kicsit kapkodja magát, virradattól délig megkeresi a 8ezret,, ez azt jelenti, hogy egy címerezési szezonban megvan a vektrakocsi ára. átiratni nem szokták, nem költenek rá semmit, amikor a rendőr kitiltja a forgalomból, összevágják vasba. Ebben a műfajban is a munkásosztály leszakadó rétegei az ügyetlenebbek, mert sarokcsiszolót kérnek gőccsöny és 10 vágókorongnál többet pocsékolnak és még sehol se tartanak. A cigányok csákánnyal és fejszével vágják vasba az ótót, kb 30-40ezret kapni érte. Meghátugye a szegényember a 180ezer Ft-os árat 10%-kal ha meg tudja faragni, a magyar proletár 120ezerig tud lemenni, de a cigányok 99ezerért veszik. Kedvenceim a cigánygyűlölő mesteremberek, akik fokhagymától bűzlő nagypofával cigányoznak, nekem 5000 -ért adja azt a használt autógumit, amit a cigány elszakít tőle egy ezresért. Az ótószerelő azért a munkáért, amit nekem nagy cigányozás közepette a rojattcigányokat sziodva 26000-ért számol, a cigánynak egy tizesért csinálja meg. Ezért van az, hogy a munkásosztályból leszakadó fiatal inkább cigány szeretne lenni. Csakhát a magyar vejkóra öt tíz év csicska rabszógasors vár, amig a nagy család befogadja. Anyósnak vizet hordani apósnak fát vágni vagy a saagar helyett bőtönybe ülni, effélék.

Frick László Intézet 2016.12.01. 08:51:03

@Zsuzsi25: Ön szerint mi az oka annak, hogy a száguldó eőjdehaladómán nyitottársadalomfelépítéséértharcolós felvilágosultriporterek elfelejtik megkérdezni a HR-es csajokat a tapasztalataikról a HalmozottanHátrányosHelyzetű ÖnérdekérvényesítésreKéptelen proletárrétegek foglalkoztatásával kapcsolatos tapasztalatairól?

Frick László Intézet 2016.12.01. 08:56:22

@bölcsészmérnök: A blog műfaja halott. Talán hét nicknévvel ezelőtt még hittem ebben a mákonyos káprázatban. Ennek a blognak az első "címlapos" bejegyzése a matinékuruc volt -a főszöveget is ajánlanám [ Szentkuthy Miklós Barokk Róbert-jét meg főleg :D ] ... ám a legtanulságosabb a kommentoszloop, főleg a haladójakok, a szájjalliberálisok, a hűdemánfejlettek és a fasszalbaloldaliak hozzászólásai.

Nem statisztikáztam, de legalább harminc címlapos bejegyzése volt ennek a blognak. Kizárólag felvilágosult szájjalhaladójakok, természetazonoshatású műliberálisok, meg stréber nyálancok 300 alkalommal firtatták, mit szedek, mennyit szívtam, mit iszok. Hogyugye ilyeneket írok mert őnekik csak stimulálva megy vagy úgyse.

Frick László Intézet 2016.12.01. 09:07:06

@Jossarian: A Horthy-korszak végével a magyar értelmiségnek is vége lett. Rákosiék alatt még némi alakoskodással meg lehetett úszni. Kádárék "vidám barakk"-jában a látszat alatt durvábban ment a lenyomás, mint Rákosi alatt. A Harmadikutasok mozgalma, de a baloldali értelmiségiek is ma már felfoghatatlan olthatatlan mély társadalmi érdeklődéssel fordultak az emberek felé. Az emberek között éltek. Kosztolányit vagy Krúdy Gyulát bárki megállíthatta az utcán azzal, hogy "szerkesztő úr, hallgassa meg a történetem!" ... pedig unalmas történet volt és százszor hallották már... Mikszáthék, Móricz vagy a Horthy kor haladó értelmiségijei sokkal szerényebb és nyitottabb emberek voltak, mint az 1945. után feljövő ideologisták. Keszi Imre volt az effélék között egy emblematikus alak. És ez máig töretlen, szabadgondolkodás helyett politikaielkötelezettség. A dolog maga senkit nem érdekel, a társadalom senkit nem érdekel, a hajléktalan senkit nem érdekel, és a havashenriki nagy pofaszalonna lobogtatással hőbörgő értelmiségiek nemhogy érdeklődéssel és olthatatlan kíváncsisággal felé, de undorral és gyűlölettel elfordulnak a valóságtól és az emberektől és mindent csakis politikai, napipolitikai és politikai kommunikációs haszna szerint tekintenek. Mindenből csak azt mazsolázzák ki, ami a tartóik számára jól fizet. Ráadásul a hagyományos média összeomlásával, a 150000 Ft-os bloggeragyú kontár slapajoktól hemzsegő internetesmédiában sokkal kevesebb pénzért sokkalbüdösebb kurvának kell lenniük, ha nem akarnak elmenni civil munkába már nyugdíjig.

Frick László Intézet 2016.12.01. 09:09:30

@igazi hős: Az OPNI-t azok záratták be, akiknek különben be kellett volna kerülniük. Az OPNI bezárásakor tüntető elmeorvosok közül az egyik is,, másik is pompás anamnézisekben bizonyította, hogy pl Idvezítő Reform Ferike díszpintye lehetett volna az ódon folyosóknak.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2016.12.01. 09:24:34

@Frick László Intézet: Írnod kéne! Ha a blog halott, akkor valahova máshova.
Szerintem te is érzed, hogy van hozzá tehetséged.

Burgermeister 2016.12.01. 09:44:01

Jol nyomod, toljad tovabb. Ritkasag vagy!!!

Frick László Intézet 2016.12.01. 12:32:15

@bölcsészmérnök: Én már kiírtam magam. Egy időben a 444.hu kommentoszlopaiban hawájjztam, ott is ellőttem sokmindent. Csak kommentben, nem is főszövegben többezer oldalt írtam. Ez a blogocholizmus betegség. Fiatal koromban ismertem igazi írókat, még egy levélbe is sajnáltak egynél több mondatot írni, annyira féltették a pízt, amit a szövegeikből csinálhattak. Máma már nem fizetnek semmit az írásért, esetleg bérnyalnokoknak, un "újságíróknak".
Összetett mondatokat használok, archaizmusokat... egy átlagos fiatal a felét nem érti annak, amit írok, tehát zagyvaság.

Frick László Intézet 2016.12.01. 12:32:44

@Burgermeister: Toltam már eleget -azért köszönöm. Minden jót!

CoolKoon 2016.12.01. 13:55:53

@Frick László Intézet: Juj, de politikailag inkorrekt ez az egész blogposzt, de ez a hozzászólás még erre is rátesz egy lapáttal. Talán ezért is viszi a pálmát toronymagasan nálam :D A végén levő megjegyzés, miszerint "elhízott nyugdíjasok ételhordókkal állnak be, ugyan meg nem eszik, de jó lesz a kutyáknak vagy macskáknak" :D
Ezek pontosan azok az apróságok, amikről sajnos sokan nem beszélnek, mert nehogy vérig sértsék az ilyen buta, de legalább lusta és haszonleső söpredéket, mert jaj, akkor nem fognak rájuk szavazni. Csak hát erről beszélni kell, nem lehet úgy tenni, mintha nem létezne. És igen, ebben az is benne van, hogy messze nem csak a cigányokról van szó, bármennyire is ezt szeretnék pl. a jobbikos sötétnácik elhitetni az emberekkel.

Frick László Intézet 2016.12.01. 14:33:26

@CoolKoon: Szerintem ebben a műbalhés álságos paláverben, amit a megélhetési cocijálisok és felzárkóztatók keltenek, pontosan azokról az emberekről terelődik el a figyelem, akik tényleg szegények és valóban rászorulók. Útálom az analógiákat, de ideföl húsz-harminc kommenttel feljebb erőltették páran a migránsügyet. Ott is... millió valóban menekült és tényleg elesett emberről terelődik el a figyelem ezekre az izmos, okostelefonos pionírokra akik többségében az embercsempészmaffia csicskái és csak a terepet készítik elő. A válságtérségekben az emberek nemhogy a partokig, de lassan már az ivóvízosztáshoz sem képesek elvánszorogni. A picsamédia sem képes csak kettőig számolni és ha ma megvolt egy pipa, a líbiai partok, akkor a Száhel övezetre már nem jut karakter.

Amiről még nem esik szó vagy csak kevés az, mennyire könyörtelenek egymással ezek az emberek. Lehúzzák télen a makettrészeg komájukról a ruhát meg a takarókat és az kihül, meghal. "Így járt." Annak is ismernie kéne a könyörület fogalmát, aki elvárja, hogy könyörüljenek rajta.
Hálát nem várok el a könyörületért de cserébe átverhető hülyemajomnak ne nézzen már, csicska parasztnak.

A Retek Klub a kedvencem. van nekik ez a Házon kívül című agitációspropaganda műsoruk. A Retek székház közvetlen környezete hóttretek, mocsok, szeméttel hányt, a "hajléktalanok" ott gyűjtik a diót, nem messze a vegyi pálya, ott élnek linó-szőnyeg jurtában, a macskájuk Whiskas-t eszik. A kutyáik is bolti állateledelt zabálnak. Mért nem fogja egyszer a seprőjét a stáb a Háza kívüle közvetlen környékére is ?

Frick László Intézet 2016.12.01. 14:37:01

@CoolKoon: A náci és a fasiszta nem egy. A jobbikosaink fasiszták. A fasiszta antináci. A náci a fasisztát lenézi. stb -e témában is találni itt czikkelyt:
[a jobbikos fasisztákról:]
dudenbuch.blog.hu/2009/09/14/gombocpart_1

CoolKoon 2016.12.01. 15:42:46

@Frick László Intézet: Mondjuk a menekültek kapcsán azért másoknak is feltűnt, hogy feltűnően sok volt a menekültek között a feltűnően fiatal, jó erőben levő, kiköpött katonának való "menekült". Csak hát az is elment abba az irányba, hogy elsősorban kerekesszékes arab papákat meg vén arab nyanyákat citáltak a bíróságra, az igazán gyanús elemeket, olyanokat, akik eldobálták/elégették az útlevelüket (pl. időhiány miatt, meg nyugati kommunisták - pl. az ostoba Feynmann - nyomására) pedig tovább engedték nyugatra. Az állami blöffpropaganda/fospumpa pedig belekezdett egy értelmetlen és tök fölösleges bevándorló-ellenes kampányba.

A Száhil-övről meg annyit, hogy vannak azért még más pokoli pöcegödrök is, pl. Szomália. Amiről amúgy az újságok annak idején írtak, többször is (főleg az arrafelé elharapózó kalózkodás miatt), de ugye itt megint csak a nyugati kommunista (=baloldali, szociáldemokrata stb.) narratíva miatt "feledkezett meg" róluk mindenki.

"Amiről még nem esik szó vagy csak kevés az, mennyire könyörtelenek egymással ezek az emberek." - Itt ugye azon bicsaklik meg az egész jogrendszer, hogy aki életvitelszerűen ingyenél, attól nem igazán van mit elvenni, a börtön viszont már könyörületesség, hiszen olyan helyre kerülne, ahol minimum fűtenek rá meg etetik. Ezen kívül a fokozatosság elvét sajnos ilyeneknél is be kell tartani: nem lehet mindjárt azzal kezdeni, hogy hátul a raktárban jól elveri őket pár biztonsági a pialopásért (még ha a gyakorlatban ez történik is). Nehéz dilemma, és talán ezért is jogosak valahol a megoldási javaslatokat feszegető kommentek....

"A Retek Klub a kedvencem. van nekik ez a Házon kívül című agitációspropaganda műsoruk." - Hál' Istennek az a(z általában rém unalmas/ezerszer leadott) esti film után szokott csak menni, amikor már alig nézi őket valaki :) Másfelől viszont mást nem adhatnak, mert ha arról beszélnének, hogy mekkora rohadt, lusta, ingyenélő, aljas, a munkát és a rendet messziről kerülő banda az utcán levők jelentős része (ugye ebbe nemcsak a hajléktalanok tartoznak bele, hanem a zsebesek meg minden más olyan csőszelék is, amelynek a "munkája" mások megkárosításából/másokon való élősködésből áll), még gyorsabban feszítenék őket keresztre, mint annak idején Kiss Lászlót (ez mondjuk egy elég hülye hasonlat, de a sebesség nagyjából stimmelne). Az ilyenek az őket ideológiai okokból támogatókkal együtt (akiket én kommunistáknak hívok, mások "baloldalinak" meg "szociáldemokratának") ugyanis sajnos rettenetesen sokan vannak, és azonnal ellentámadásba lendülnek. A múltkor pont a Tölgyessy Péter fejtegette egy interjúban, hogy sokat köszönhetett a kommunista utódpárt a 90-es években annak, hogy a "balos értelmiség" hatalmas befolyással bírt (és bír még most is), akik sokszor beleköptek a Fidesz levesébe. Ezek a körök pedig egy ilyen "kinyilatkoztatás" miatt most is támadásba lendülnének, méghozzá rendkívül rámenős módon. (Mondom mindezt úgy, hogy a Fideszbandát úgy utálom, mint a szart, a mindenféle "baloldaliaktól" meg komplett hányok) Kényes téma ez sajnos.

CoolKoon 2016.12.01. 15:59:17

@Frick László Intézet: "A náci és a fasiszta nem egy." - Igen, ezt én is tudom. A linkelt cikkel egyetértve viszont a nácikat sokkal veszélyesebbnek tartom, mint a fasisztákat.
"A jobbikosaink fasiszták." - Attól tartok, hogy inkább nácik. Fasisztának (a szó eredeti értelme szerint) inkább a Fideszt mondanám, hisz ők a nacionalizmus mellett az utóbbi időben a liberalizmus hangos ellenzői is, a rendpártiságról nem is beszélve. A valódi fasizmus viszont sose ment igazán faji alapon, sőt, erre soha nem volt náluk egységes ideológia.
A Jobbik viszont a kezdetektől fogva zsidózással meg cigányozással indított, talán még a rendpártiságuk előtt is, amit a pártlapjaikon (pl. kuruc.info) nagyon jól le lehet mérni. És ezért is tartom némi sima "fasisztáknál" a jobbikosokat sokkal veszélyesebbnek.

Frick László Intézet 2016.12.01. 16:20:15

@CoolKoon: E blog egyik "jelmondata" szerint:
A motívumok mindig alacsonyabban vannak."

A menekültek közül a sok fiatal férfi pl a szexuális nyomor elöl is menekül, Részben nem értik az europid kultura reklámüzeneteit, ugye az nálunk teljesen betagozott és unalmas, miszerint egy nő párducmintás ruhában gyere, leszoplak! csücsörrel a száján hirdet plakátról nőicsizmát vagy olajradiátort. Aztán ugye a fészbúkiánus néphülyítések, az európai szegényparaszt Amerikába tántorításakor mentek ugye a fotómontázsok a kétköbölös tökökről meg férficomb nagyságú kukoricacsövekről. Ezeket a szegény afgán, indiai(bangladeshi dalit) szexuálnyomorgó fiúkat azzal hitegeteik, hogy a tejillatú európai picsa odavan a csokoládészínű kemény lőcsfaszért, könnyen adja magát.
Csúnya dolog is az erőszak, okos arab gyerek rasztahajat csinál magának, egy kicsit goázik, nyomat valami trendi nyálas dumát a cafeshop-ban és dőlnek a csajok, még a mesében Barney Stinsonnak se úgy.

Mianmarból pl Malajziába menekülnek, ott 2013-ban egész rendes kis hiriget csináltak.

Olaszországban láttam a partokon, hogy az ott 20-30 éve strandárus arabokat a feketeafrikai menekültek rendesen becsicskáztatják. Kiviszik a benzinkútig őket a cuccal, este meg kasza és léc, az arabok meg csőlakók.

Nem meglepő az europid picsaember ilyen vége... csak nem gondoltam, hogy én is megérem... a Merkelschaftnak sikerült 30 évvel a jövőjébe repitenie Európát.
Tölgyessy.. kár rá a karakter. Ismétlem: A politika nem a jelen történelme (amint pedig a történelem és filó tanszékeken tanítanák...) hanem ellenkezően: a jelen történelmének az elhazudozáésa a valóságból. A történet egzakt, az történik, ami történik. A baj a közvetítéssel van.

A picsaember ül az autójába, bemondja a rádió az ónosesőt, bár az autójában van külsőhőmérő és az autók a szélvédőjére vizet vernek föl a kerekeikkel,, fénylik az út. A picsaember nem áll meg, hogy kiszálljon a cipőtalpával ellenőrizni, hogy az út jeges-e, nem. A picsaember elhiszi, bemondta a [média] és hússzal félénkeskedik balesetveszélyesen, rettegve a jégmentes vizes útfelületen, mert az ragyog.
Az aztírta az úúú'ság Lujzák élete. Naés Tölgyessy ilyen megmondó lett, Frusztrált, mert nem jutott neki a koncból. Más kedvenceim TGM és a fia tebege . TGM-nek ebben a blogban a neve: "A magyar filozófia győzikéje" Olyan mint Győzike, sót csinál, nagyokat mond és akkor jól odafigyelnek rá. Tebege meg kicsibe'.

Mondom: a motívumok mindig sokkal alacsonyabban vannak. 'A valóság: szegényház!' mondogatta Kosztolányi. Ülnek a picsaemberek a gondolkodószervükön és a médiagecik azt adnak be nekik, amit csak akarnak. Nem emeli föl a kövér seggét a picsaember, hogy kinézzen a valóságba. A Győzike vagy a Mónikasó MŰSOR... szerződések kötik. Győzike eljátszotta a sót... énimádom Győzikét, faszagyerek, az egyedüli akinek sikerült menő TV-t megszopatnia. A szájjalliberálisok ahhognak, hogy ők mekkora egy cigánybarátok, Győzike teremt nekilehetőséget a szaloncigányozásra, Győzike örvén legálisan lehet cigányozni.

Az X-faktor műsor, a vetélkedők műsorok, szerződésekkel més apróbetűsrészekkel. És a sót csinálni kell. Létezett az a pénz, amiért Dr Prokop korpa gyanánt koprareszeléket engedett a hajába fésülni -hát akkor a politika?

Tegyenek meg pógármesternek, annyi barátod lesz, annyian köszönnek, csak nézel és valami kényes pozícióra hát ugyanhonnan keresnél máshonnan,, az ismeretségi körödből valakit és az lesz a legnagyobb tolvaj, te pedig lesel, mint Rozi a bizonyosban, Demszkyvel ezt művelték a haverjai, Dr Bognár Szabolcs meg Iványi lelkész és a pestiúti szocotthonos haverja összejátszva. Demszkynek rakásra volt ilyen bizalmasa, többezer évolyamtársa az egyetemről. De ez így megy báérkivel a magyaréletben, még Drogos Bernadettel is. Juhász Péter?

Orbán története detto. Annyi szart meg gecit dobéltak már rá, a geci meg a szar a legpompásabb ragasztóképző, valóságos páncélt szikkasztott Orbánra. Kezdte, mint takony (-> Audizó Taknyok, az Audikat közben a zseniális Horn Gyulák vásárolták 1996-97 fordulóján, csak senkit nem izgatott az audizás addig, amíg A Taknyok be nem ültek az üde szocialista popsik helyére) Aztán jött A Cigány korszaka... Tkp Orbán ilyen Győzike féle lett, mint büszke paraszt, nagyon nehezen tanul és mindig csak magánáll butábbaktól kér és fofad el tanácsot, de azt az agyfelbaszás alapú kommunikációt, amivel Uj Péterék (=Zseniális Ferkó) annyira úttörő volt 2005-ben, mára már Orbán is eltanulta.

Frick László Intézet 2016.12.01. 16:20:50

@CoolKoon: (folytatás)
Van Gáspár Zsoltnak az a legendás rámutatása: "A Győzike só 40%-a se igaz." -hát evvan. Hazudnak a politikusok -és hazudnak erről a hazudozásról a közvetítők, a médiumok.
Ahogy a gecigate idején rávilágítottunk: Gecik geciket geciznek. Annyiban köpött Simicska a gecimédia levesébe, hogy addig médiagecinek lenni dicsőség volt, Amikor a haladó szájjalliberális eőjdefejlett újságíró megszopatta a saját olvasóit, akkor összepacsiztak a szerkiben: "Ddde gecó voltál már megint Maaarcííí!" Gecinek len ni a magyar újságíró számára dicsőség. (volt, most a gecigét óta annyira nem tüntetnek vele...)

Ott, ahol valódi liberálisok élnek, több garnitúra újságíró is van és egyik műhely leszedi a tízkörméről a másik műhelyt, ha gecik voltak. Nálunk összezár az újságíró szakma (két tábora külön küloön) és kéz kezet mos. Egytáboron belül nem tud egy újságíró akkora gecialjas lenni, hogy a másik rámutasson. Nincs mitől félnie a magyar jóoldali eőjdefejlett haójjdeaéjraópeér szájjalliberális újságíróbandának, nincs ellenfél. A jobber újságírók java a "fasszalballer"-oknál közepes slapajba se menne el.

Azt látom, óvodás korában az ember eléri a legfejlettebb politikai állapotát és onnan már csak satnyul. Az ovisok legalább őszinték.
dudenbuch.blog.hu/2008/03/15/streber_1

Burgermeister 2016.12.01. 17:52:54

Toljad tovább....sok igazság kijön a klavidból.

CoolKoon 2016.12.01. 20:11:56

@Frick László Intézet:
"A menekültek közül a sok fiatal férfi pl a szexuális nyomor elöl is menekül" - Igen, ezt már sokan, sok helyen kivesézték, és ez a jelenség nagyon nagy baj.
"Részben nem értik az europid kultura reklámüzeneteit, ugye az nálunk teljesen betagozott és unalmas, miszerint egy nő párducmintás ruhában gyere, leszoplak! csücsörrel a száján hirdet plakátról nőicsizmát vagy olajradiátort." - Ja. Csakhogy az europid kultúra reklámüzeneteit az itteni "bennszülöttek" kb. 8-9 éves kortól kezdik levegőnek nézni. Egyszerűen maguktól rájönnek, hogy ez csak hülyítés.
"Ezeket a szegény afgán, indiai(bangladeshi dalit) szexuálnyomorgó fiúkat azzal hitegeteik, hogy a tejillatú európai picsa odavan a csokoládészínű kemény lőcsfaszért, könnyen adja magát." - Ki, és hol? A reklámok? Érdekes, nálunk legfeljebb késő kamaszkorára (15-16 évesen) rájön minden pattanásos frusztrált kamasz, hogy színtiszta átverés. Az afgánok meg az indiaiak miért nem?
Az egész szexuális nyomorral kapcsolatban az a legszomorúbb, hogy ahonnan menekülnek, ott azt az ostoba, képmutató, aszexuális milliőt ők maguk teremtették, nem mások. Ezeket a beidegződéseket pedig sokuk viszi is magával, bárhova is megy. Pláne ha családostul megy.

"Olaszországban láttam a partokon, hogy az ott 20-30 éve strandárus arabokat a feketeafrikai menekültek rendesen becsicskáztatják." - Ami azt illeti, nem is értem, hogy miért hagyja magát megkopasztani fekete-afrikai jöttmentek által.

"a Merkelschaftnak sikerült 30 évvel a jövőjébe repitenie Európát." - Azért várjuk ki a végét. Egyrészt én még emlékszek olyanra, hogy Merkel maga mondta, hogy nem maradhat minden "menekült" Németországban, másrészt pedig ha Merkel Mutti miatt nagyot buknak a kereszténydemokraták (lol!), akkor még nem lesz annyira nehéz visszacsinálni a dolgot.

"Ismétlem: A politika nem a jelen történelme (amint pedig a történelem és filó tanszékeken tanítanák...)" - Érdekes, pedig a jelent (amiből később történelem lesz) bizony a politika és politikusok által meghozott döntések befolyásolják a leginkább, nem?

"A picsaember elhiszi, bemondta a [média] és hússzal félénkeskedik balesetveszélyesen, rettegve a jégmentes vizes útfelületen, mert az ragyog." - Igen, és? Ilyen, hogy "de megírta az újság!" meg "bemondta a tévé/rádió!" mindig is volt.

"Tölgyessy ilyen megmondó lett, Frusztrált, mert nem jutott neki a koncból." - Én nem tudom, valamennyire ő is havernek tűnik. Ha nagyon akarta volna, biztos benyomták volna valami hivatalba vagy minisztériumba. Meg hát ettől még az általa elmondottaknak lehet valóságalapja.
"Más kedvenceim TGM és a fia tebege" - Ja, most éppen minek is tetteti magát? Keményvonalas komcsinak, aki mindig a legszegényebbeket öleli a keblére? Vagy már megint korszakot váltott?

"énimádom Győzikét, faszagyerek, az egyedüli akinek sikerült menő TV-t megszopatnia." - Én meg nem, mivel a műsora médiapiaci vonzatát leszarom, viszont egy szélhámos köcsög. Aki ráadásul mindezt gyakorlatilag a tévé képernyőjén keresztül az egész ország pofájába is dörgöli (egyszer az Esti Showder-ben hazudott akkorát, hogy bár beszakadt volna alatta a padló, amikor egészen nevetséges összegeket emlegetett a műsoráért kapott fizetségként). Az ő esetében kimondottan örültem annak, hogy a NAV rászállt (és hogy a diliházba se tudott elbújni előlük).

"Demszkynek rakásra volt ilyen bizalmasa, többezer évolyamtársa az egyetemről." - Ja, mert azok mind, egytől egyig maguknak loptak....Azért a Demszkyről is tudta mindenki Pesten, hogy egy pénznyelő automata.

"nagyon nehezen tanul és mindig csak magánáll butábbaktól kér és fofad el tanácsot" - Igen, ezt hívják kontraszelekciónak, és remélem, hogy előbb-utóbb ez lesz a veszte.

"azt az agyfelbaszás alapú kommunikációt, amivel Uj Péterék (=Zseniális Ferkó) annyira úttörő volt 2005-ben, mára már Orbán is eltanulta. " - Ja. Csak néha a komunikáció nem elég. Máskor meg a rá pazarolt energia valamilyen tök lényegtelen dologra megy el (pl. migránsellenes kampányra)...

"Ott, ahol valódi liberálisok élnek, több garnitúra újságíró is van és egyik műhely leszedi a tízkörméről a másik műhelyt, ha gecik voltak." - Igen? És hol van ilyen? Mert még Amerikában se igazán láttam, hogy az újságok beleálltak volna egymásba.

Ad Dio 2016.12.01. 20:46:13

@Frick László Intézet:

Azt hiszen nekem ez a poszt elég volt a "jóból". Sem a stílusod, sem a meglátásaid "mélysége" nem ingerel további olvasásra.

Wildhunt 2016.12.01. 21:48:41

@Ad Dio: Tényleg félelmetes, mikor szembejön a valóság. De attól még nem az az okos, aki kikerüli.

Frick László Intézet 2016.12.02. 07:07:10

@CoolKoon:A szexuális nyomor okai sokrétűek az Indiák Négy Ege alatt. Afganisztán jórészén a törzsi viszonyok határoznak meg mindent. Normálisan szexelni házasságban lehet a házassághoz sok pénz kell és akkor még mindig ott van a színlegi fallokraták (politika: a felszínen a férfiak állnak ki a valójában Nagy Anyák, nemszülőképes korú idős vezető nők döntéseivel)
Indiában robbanásszerű a fejlődés.. viszont a kasztrendszer masszív. A dalitok nem csak a szexuális nyomor elöl, de a dalisors elöl is menekülnének.

Történelmi távlatból a politikai manőverek már nem látszanak. Bár meg kell hagyni: sokszor történelem gyanánt politikai kommunikációs elhazudozást tanítanak. Ma Magyarországon pl a Horthy korszakról. A Horthy korszakban a munkásosztály zöme szociáldemokrata volt. A kommunisták szerettek volna élcsapat lenni -> Rideg Sándor kevésbé ismert novellái. Aztán ott van Kádár és Nagy Imre közös munkája a Magyar Szocialisták Párt-jában, amit a kommunisták a szocdemek szétzilálására alapítottak] Máig azt a hamis polkomm agitációs hazudozást tanítják történelem gyanánt miszerint a magyar ellenállás az baloldali volt csupán és a magyar ellenállás az a kommunisták. A Harmadikutasokról, akik szerintem a 30-as évek progresszív magyar értelmiségi polgári mozgalma volt, nem esik szó.

1956-ról szintén nem a történelmet tanítják, hanem politikai manővereket, azaz a valóságot elhazudó fedőtevékenységet mint "történelmitényt".

Ma már 80 évesek azok az emberek, akiktől még történelmi tényeket lehetne gyűjteni. e egyébként a politikai belehamisításoktól hemzsegő történelemkönyveinkből is ki lehet jelzőfilcezni egzakt történeteket, amik megsemmisítik a politikai hazudozásokat. Kedvenc példám: Szuszlov 1956. június 8-án Magyarországon járt. Lekezelt az érkezésére kivonult Rákosiékkal Ferihegyen, majd Kádár lakására hajtatott és ott Kádárral tárgyalt legalább 8 órán át,, aztán haza. Rákosiékat le se fittyentette.

Ez a Szuszlov a "fóradalmi napokban" végig itt lebzselt.

Október 27-én Kopácsi kapitány Pirossal már szóba se állt, mert tudta, hogy Münnich lesz a belügyminiszter.

Nem sorolom: Világosan és politikaitöltetű belemagyarázások nélkül kiolvasható hogy 1956-ban végig (júniustól) Kádár és a szovjetek szőtték a szálakat. Elég a beteljesült célokat végigvenni:
Sikerült eltisztítani a hadsereget a ludovikás tisztektől, akik Rákosi alatt végig szolgáltak, több, mint ezren.
Sikerült a Belügyet is föltisztítani.
Elkerülte Magyarország az államcsődöt, a lelkiismeretfurdalásos Nyugat és a szovjetek közös (egymástólfüggetlen) segítségnyújtásaival. Erről nem szivesen beszél 56 kapcsán sem a Nyugat, sem a magyar jobbosok, a "balosok" meg pláne nem.
Sikerült a párton belül a jobb és a balszárnnyal leszámolni (Szolnokon november 4-én nem Kádár alakított kormányt,, hanem a Kádár-ellenes balos Andics Erzsébet)

A horthysták nyulait is sikerült kiugratni a okrokból -akik végig lapultak Rákosi alatt.

A mai "jobbos" 1956. recepció is csak politikai elhazudozás 56-ról mintegy inverze a kádári hazudozásnak, azaz: hazudozás.

Azt hiszem ezzel a példával sikerült szemléltetnem a politika és történelem 'iszonyait.

Frick László Intézet 2016.12.02. 07:23:16

@CoolKoon: Orbánék kommunikációja pocsék, kontár, kopírozott. nagyjából ugyannaz folyik, mint a gazdasági területen, orbán majd tuggya és ha kérdez valakit, magánál butábbat. Az agyfelbaszás alapú kommunikció szép példája a kékóriásplakátos história. Ez... közepes-gyöngén sikerült, valamennyit lekötött a szar+vas bloggeres mémenergiákból, tényleg dagadtak a jógyerek agyierek a vérzsírtól... de kurvasok pénzért.

Azonban a Merkelschaft bakija óta a jóoldali Jók és Igazak is csúnyán melléfogtak. Nem sikerül harmadikálláspontot felvenni. Minden Jó és Igazt összesen annyi érdekel a migránsügyből, nehogymá a bunkó szélsőjobb tökétkovácsoljon. Merkelék óriási melléogása az, hogy pont a mérsékelt jobbot ütik ki ezzel. A Jók és Igazak (a Schulz félék) abba a naív álmodozásba ringatják magukat hogy a bal+zöld szféra viszi el a pontot.

Merkel pont azokat az ostobaságokat követi el, mint Orbán. A magyar jógyerekek annyit látnak, hogy Orbán merkelellenes -tehát Merkel jó.

Merkelék hazudozásai kb annyira ócskák és pont úgy leisztolják, mint Orbánék.

Ha kiveszem Európában a mérsékelt jobbot a képletből, akkor valami entropikus kulimajsz anarchia marad.

Magyarországon a szélsőjobbnak nincsen bázisa, polkomm hazudozás van a szélsőjobb körül, eleve erre lett kitalálva még Árpi bácsi kifütyülése táján.

Amikor 50 Madárfejű Lajóss lelkinyomorék felsorakozott német prasztsapkában meg leibliben, akkor FELÜLRŐL nagybeogásban kellett volna megmutatni a nyomorultakat. Ezzel szemben polkomm-ban a élelemkeltés volt kiadva: a jógyerekriporterek letérdeltek a "nácik" elé, nagynak és délcegben ábrázolva a nyomoroncokat és többszáz mdárejűlajóssban vágyat keltve, hogy közibük álljon. Egy későbbi 250-es sorakozón valamelyik riporter elkövette a hibát és levette fentről, lehetett látni, hogy a gárdaellenes érdeklődpk hússzorannyian és a Jók és Igazak riporterei is háromszorannyian vannak, mint a gárdisták.

Ezzel szemben NSZK-ban, ahol tényleg van szélsőjobb meg bal, ott valódi ezrek, 4500 antifa 6000 neonácival csap össze és nem kell letérdelnie a riporternek az aszfaltra.

Volt a gárdának egy olyan állapotja, amidőn egy pár erélyes Bächer Iván egyszerűen picsán rúgdalhatta volna és hazakergeto őket a kurvaanyjukba. De ez ugye az akkori kiadott polkomm-ba nem illett bele.

A másik jellemző hibát ebben a képben szoktam megmutatni:
Áll Vona az össztűzben és Olgácska meg a másik két beképzelt föl se készül az Össztűz-re hisz Vona ergya buta náci. És a Jók és Igazak csúnyán leszerepeltek, mert Viszont Vona felkészült és előre biflázott. És Olgácskáék nagyképűsködéseit előre ki lehett számítani és Vonát nem érte meglepetés... Olgácskáék meg képtelenek voltak revidiálni és rögtönözni...

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.12.02. 09:19:13

@Frick László Intézet: "Én már kiírtam magam. "
a 888-ban sztem jól ellenél, lendítenél rajtuk, neked is lenne pénz is, kár hogy nem keresnek meg, ha lenne eszük, megtennék...
.... ide pedig írtam tíz sor jótanácsot, amit aztán kitöröltem, mivel természetesen csak szokás szerint megsértődnél rajtuk. :-)

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.12.02. 09:22:50

@Frick László Intézet: "Ezzel szemben NSZK-ban, ahol tényleg van szélsőjobb meg bal, ott valódi ezrek, 4500 antifa 6000 neonácival csap össze"

az NSZK-ban élek, és évek óta nem volt semmi hasonló, megint képzelődsz. Ami a szervezett felvonulásokat illeti, az antifák messze aktívabbak, a valódi nácikat talán nem is hagynák csak őgy vonulgatni.

Frick László Intézet 2016.12.02. 09:56:12

@Dinamuki: Ez igaz, az antifák migránsellenes tüntetők autói gyújtogatták legutóbb. Azért Szivárvány Börlinben évente vannak összecsapások. Azt hiszem, az téveszthet meg téged, hogy a merkelschat, de egyáltalán a Deutsche-PC is olyanalakú e kérdésben, mint Európa Fejlettjei a cigánykkérdésben. IS. Foglalkoztunk már ezzel itt. Ha valaki a kövérseggét a gépasztalától nem emeli föl (Lásd : Neuberger István: Bús magyar sors) és elkezd az interneten cigányproblémák eránt szörfözgetni, akkor balkáni, román, magyar meg szlovák cuccokat talál. Holott a Fejlettekeknek, az Aéjraópeér Igazaknak gitanes-ügyben előszöris otthon kéne sepregetni (a francia vándorcigányok helyzete)
és megint egy agyonrágott téma: az unkooorzigeuner szokás, hogy belpol viadalokat hazaiszennyes világeléteregetésével operálnak. Amúgy nem csak a PC... hanem egyáltalán... valamiféle jólértelmezett hazafiság miatt is a nemzetiszaros gatyákkal nem szokás külföldi plénum előtt legyeskedni, csak a magyarok ilyenek.

Frick László Intézet 2016.12.02. 09:59:16

@Dinamuki: Azért küldesz a 888-ba, mert úgy olvasol, ahogy Hanni meg Lujza. A te ingerküszöbödet se üti át az olyasmi, ami viszont az Orbánschaft-nál kizáró.

Frick László Intézet 2016.12.02. 10:16:30

@Dinamuki: (az előző kommentre: egyrészt)

Másrészt a Direkt Morál fázisa -ezt se értenéd? Így Ingyenmedveként erkölcsös, pénzért nem.
Ugye, arra már rámutattam, hogy a 44.hu maóista bandájánál az ellenvélemények tűrése & létezése hajszálpontosan annyira esélytelen, mint Orbánnál. Vannak olyan okos gyerekek, mint Kasnyik, de annyi pénzért ők is szelektíve tálalnak a line-tól nem eltérően.

Talán az öreg MSZP-sek között létezhet még vita. A te generációd a vita műveletét már nem is érti, a bármi vitatáésát súlyos személyes sértésnek bűncselekménynek veszi.

Elképeszt, hogy Mindenidők Legfejlettebb Emberisége ez, annik is a csúcsa-krémje az Europid Fejlettember, az Europid Fejlettemberek netovábja a Jók és Igazak és haladóak és hűdeliberálisak már... és ie. 500-ban Görögországban vagy Indiában az akkori filozófusok a vitát művészetnek tekintették, a jobb eredmények eléréséhez nélkülözhetetlennek s valamely filozófus ha a kisujjából kiszopott egy bölcsességet (vagy pár amfora borért részeges egyiptomi papoktól megvásárolta) rohant vitába lökn, hogy szilárdabbá kovácsolódjon.

Itt van ez a mindenidők Legjobbik Világa és egy Szinópei Diogenész majmot csinálna a 300 legokosabb magyarból.

agytörzsy prof 2016.12.02. 11:26:01

@Frick László Intézet: Elolvastam a posztot és az összes kommentet, a témához nem szeretnék hozzászólni (nem kenyerem a szájkarate), de azt kell mondjam tényleg komolyabban kéne foglalkoznod az írással! Tetszik a stílusod, olvasmányos és szórakoztató. Nem modoros és nem píszí, ezért mindig lesznek olyanok, akiknek kifordul tőle a szeme, de senkit sem hagy hidegen. Hajrá, csak így tovább!

Ad Dio 2016.12.02. 11:31:30

@Wildhunt:

Derékig a valóságban élek (falu, 200km-re Pesttől), alkalmazom ezeket az embereket, napiban találkozok velük, látom és valamennyire értem is az életüket. Mint mondtam, külön nevem van köztük. Amit ezen a blogon olvastam, az olyan szinten torz olvasata a világuknak, hogy az már nem alkalmas számomra a valóság leírására. Ez az olvasat egy könnyű, gyors "megoldása" a problémának - mint ilyen, menekülés az elől hogy szembenézzen a valósággal. Értelmetlen.

Frick László Intézet 2016.12.02. 12:52:04

@Ad Dio: Ön nem bizonyít, csak utal arra, hogy tudna bizonyítani. Amire hivatkozik, az nem bizonyító erejű arra nézve, hogy Ön tényleg is alkalmaz ilyen embereket és nem csak üresen szájalja ezt az állítását. Ugyan, ha már elkezdett a Rhodus partján ugrálni, hic és ugrandusz már akkor, ha ilyen a mellénye. Annyira szivesen venném, ha rám tudná bizonyítani -hogy én nem merek szembenézni a valósággal. Szánjon már -ne az én kedvemért, az Ön becsületére- két erős bizonyító-rámutató mondatot arra, hogy szétcáfoljon. Ön nem is tudja, mennyire óhajtanám, hogy a elvétel, amit készítettem ne legyen igaz. Boldog lennék, ha rámbizonyítaná.
Nyilván ha alkalmaz ilyen embereket, akkor föl tud skiccelni egy kis zsánert (életképet).. mondjuk a reggeli munkakezdés előtt. Vagy mi történik akkor ha pénteken fizeti ki őket mi újság a hétfői munkakezdéskor ésígytovább.

Valamint egy ilyen országban a Bp-től 200 km-es távolság az tág fogalom, Tiszabő 144 km-re van. Pl Békés kisvárosa messzebb van, mint 200 km- de Békés mégis "közelebb" van Bp-hez mint mondjuk Kömlő.

A Nagykunság pl élesen elkülönül a Közép-Tiszavidéktől, van, ahol egy kőhajításnyi távolság korszakhatárt ér át.

Szigetszentmiklóst Dunaharasztitól a HÉV meg a Duna-ág választja el és mintha nem is egy országban lennének.

Lepsényben pl az idegennek az idősek is előre köszönnek -nem tudja megelőzni őket.
Bács-Kiskunban virágzik a tanyavilág, új tanyák is épülnek, gyermekes fiatalok laknak kint tanyán, az ember Baks irányában által megyen a Tiszán és odaát darus teherautós rablók fosztogatják a tanyákat, visznek vasba mindent, amit érnek.

Vizsgáztasson már engem, érjen már tetten uram, mert eddig csak a levegőbe beszélt.

Ui.: Amúgy olvasata Önnek volt, csak úgy szólok. És ezek szerint gyors is, meg könnyű is.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.12.02. 17:32:09

@Frick László Intézet: a középkorban a skolasztikusoknál pedig el kellett ismételniük a vitapartner érveit, mielőtt a sajátjaikat elmondhatták volna. Belegondolni is rossz, ugyi?

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2016.12.02. 17:39:17

@Frick László Intézet: az én generációmmal, meg a tiéddel is, meg az azelőttivel is, többek között az a baj, hogy félig se művelt, nemhogy egészen. És azért, mert a műveltséget a legjobb szándék mellett se lehet egyedül elsajátítani.
A vitatkozni tudáshoz, és végül is az igazi értelmiségi léthez többek között az kell, hogy az ember inkább kérdezően, mint állítóan álljon a világhoz. A 18. századi értelmiségiek közül ezt még többen tudták. A mai "megmondóemberek", Puzsértól (magyar) Zizekig (international) sokkal inkább megmondók, mint kérdezők.
A görög filozófiáról milyen fogalma lehet pl. annak, aki a Pais István és egyebek féle teljes mértékben átideologizált könyvekből ismerhette meg?

Frick László Intézet 2016.12.05. 09:59:27

@Dinamuki: Őszintén kívánhatom, hogy a szúszperkiánusok legalább Pais összefoglalóit futnák át... Ezt ma nehéz megérteni... azt hiszemjó lesz, ha Tőkei Ferenccel szemléltetem. Tőkei volt a Kádár-korszak elsimert sino-filozófusa. Az ember ugye... élni akart... és erre volt egy jó kis etikett amit ha betartott, békibe hagyták. Sokan hőzöngtek meg hősködtek 1988-91 között azzal, hogy hűűűdemmmán űűűűdözte őket a kádárrezsimekek... Valójában egészen keveset kellett csak alakoskodni, az embernek csak tettetnie kellett a gerinctelenséget... egy kicsit megalkudni, de nem különbül, mint amikor a feleségének felgyün a hava, elmulasztotta házastársi-férfiúi kötelességeit és mondjuk relatíve a szokásos időhatáron túl nem juttatta asszonyát orgazmushoz és akkor egy kiocsit meghunyászkodik hogy valahogy túlélje a napot, amíg a hitvesi ágyban nem póótojja... Tőkei, miközben bevett és elfogadott volt, szabadidejében olyan emberekkel barátkozott, mint Weöres vagy Hamvas Béla. Mészöly Dezső, a fiatal dzsentroid MD-ről beszélek,, kocsmaasztala sarkán kezdte pályáját hajnóczy Ödön [-> Péter]... Örkénnyel is így találkozott. Ésbizony Mészöly környezetében is mindenféle akkoriban politikailag "vállalhatatlan" kijelentések hőbörödtek.
Ma egy Jó és Igaz kategóriás politikailag megbízható celeb elvállal mondjuk egy VajnaTV2-munkát és vége. A Kádár-rendszerben könnyebb volt megúsznim de még a kádárkommmúúúnissstaaaa orbáncigánydiktátor környezetében is szabadabban gondolkodhat politikailag az ember, mint a Jók és Igazak köreiben.

Aczél György egyáltalán nem az a szörnyeteg volt, akinek ma beállítják. Olyan kommunista emberek, mint Major Tamás vagy Gobbi Hilda szellemileg-gondolatilag toleránsabbak és szabadabbak voltak Bede Mártonnál, de főleg tebegé-nél vagy Uj Péternél. Esetleg Szily László szokott időnként, gondolom drog hatására.. annyira megengedő lenni, mint mondjuk Faragó Vilmos, az ÉS kommcsibácsija volt megengedő (ugye még az ő rémunalma alatt kezdett Váncsa, Megyesi és Dr Kovács) .

Szóval Pais annyira nem volt borzalmas.
süti beállítások módosítása