Újabb csodálatos bizonyíták arról, hogy a picsamédia napszámosa az egyre kevesebb kiliséből a paracsizmaváltásnak és az internetnek köszönhetően könnyen, gyorsan, fáradság nélkül minimdent klisézhet.

Az egyik picsaemberformáló reklámtípusban a termék emberközeli bio-ságára a legbiznyítóerejűbb húzás a

KÉZZEL SZEDETT

Pl egy "joghurt"-ot valamint egy cider-t is reklámoznak azzal, hogy kézzel szedett almából készült.

Ül a pállott picsáján Bogikaka az index szerkikéjében és kéne még valami a kis szines rovatba, nézzük, hogy mit pincsizett a baricsajszi a blogcsikájába... . Most, hogy újabb csapás érte (és megint Obama a hibás, meg a gyerekbaszó katolikusoknak az a pápája, Frank) Az Amerikai Tökélyt és fenyeget a béke Kubával, nem ért azért nyomatékosítani A Világ Legfejlettebb Országának Polgáraival, hogy

KUBA EGY SZEGÉNY ORSZÁG including Kívül Tágasabb agtációspropaganda [politikailag megfelelő kateg.] jógyerek"blog"

http://kep.cdn.index.hu/1/0/785/7857/78576/7857641_151919_0a75c6c3a20f0a34c6026f7504469eca_wm.jpg

  • kívül tágasabb
  • nagyvilág
  • Che Guevara a chávezizmus atyja, a szélsőbalos komcsi, akinek Castro túl puha volt és kispolgári

Ritka fotók a nyomorgó Kubáról

Miközben egyre nagyobb lépésekkel közeledik egymáshoz az Egyesült Államok és Kuba, és él egyfajta romantikus kép a nyugati társadalmakban a szigetről, néha nem árt, ha eszünkbe idézzük, mekkora szegénység is tombol Kubában. Megdöbbentő képek.

Ott van például a Gabriel nevű település, ami tulajdonképpen tipikus helynek tűnik: alig pár autó, paradicsomot kézzel szüretelő munkások, az út szélén terményeiket áruló gazdák, lovas szekerek és persze szinte mindenhol a forradalmat éltető képek.

 

Ne, ezek a képek osztán Bogikakának, a döntikét mintegy 3,7 mp alatt hozcsizta megcsike, annyira szociók voltak, hogy

 

Ezekre a helyekre nem jutnak el a turisták, akiket elsősorban a fővárosban és a különböző, elszigetelt üdülőparadicsomokban helyeznek el – ezekben a falvakban azonban sok helyen még folyóvíz vagy WC sincs.

Persze az is érvényes nézőpont lehet, hogy aki az „igazi” Kubát szeretné látni, az minél hamarabb induljon el, mielőtt az amerikai hatás teljesen begyűrűzik. Más kérdés, hogy a helyiek mit szeretnének inkább…

 

Megmutatom, tessék szépen megnyugodni, mit szeretnének a kubaiak, hát ezt a világot:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr567239201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenehorizont 667 2015.03.04. 14:11:30

jajj, ezt énis láttam, és azon röhögtem, hogy ilyen képeket itthon is lehetne lőni simán. jó, mondjuk most lenne aktualitása, mert ugye orbánrezsim van, a szegényebbek még szegényebbek lettek, a gazdagabbak meg gazdagabbak. szal inkább úgy mondanám, hogy mondjuk 10 évvel ezelőtt, mikor még demokrácia volt, na, akkor is lehetett volna csinálni ilyen képeket, és ugye akkor nem nyomorogtunk, hanem progresszíven haladtunk európa és a Nyugat felé.

amúgy tudok olyan falvakat itthon, ahova még a 90-es évek végén se volt vezetékes víz bevezetve. sőt, sztem van olyan, ahova még most sincs - bár ebben azért nem vagyok olyan biztos.

Frick László Intézet 2015.03.12. 17:24:11

@Fenehorizont 667: Aójj, mennyivel nyugisabb volt a közlekedés 2010. előtt a Halálúton, 10 kamionból 9 román volt. Mára meg mégtöbb a román kamion, viszont borulnak az arányok és 10-ból 4-5 a magyar kamion. Ezek a rezsimekek mindenre képesek, hogy a gazdasági kilábalás látszatát keltsék, üres kamionokat fordáznak Bp és a határok közt.
És aújjj, de eőjjdefejlettek voltak azok a falvak a múlt század 80-as éveiben, ahol ivóvízvezeték ugyan volt, de az emberek a szaros vizet az ásottkutakba engedték esetleg a fejlettebbemberek, pl értelmiseggek meg emésztőgödrökbe. De láttam olyan modern nejlonparasztok lakta hegyifalut ahol az ügyes emberek a patakba vezették ki a derítő túlfolyóját.

kikoránkel 2015.03.13. 12:36:03

@Frick László Intézet:

"Ezek a rezsimekek mindenre képesek, hogy a gazdasági kilábalás látszatát keltsék..."

pedig csak látszat.
évi 3%-os uniós támogatáa mellett a 3%-os gdp-növekmény az nulla.

és akkor még bele sincs számolva az a 5-600 milliárd forint, amit a kint dolgozók küldenek haza.

nyeled a polkomot.

Frick László Intézet 2015.03.14. 02:52:24

@kikoránkel: Érvelésedből a lieblingjeidnek a 2011-es lózungjaival messvén semmi sem marad. Egyszerű gyakorlat:
1. lépés A teljes magyar sajtótálalást mindenoldalian söpörjük le az asztalról.
2. Majd pedig terítsünk meg a Csőd témájában 2008-tól. Görög Válság Olasz Válság Ibér Válság. Magyar Válság. (Emlékszel, ez volt az az időszak 2011. körül, amikor számotokra két kérdés létezett Orbán picsábarúgása evidenciája mellett hogy a móccer Görög avagy Olasz lesz-é...) 2010-ben Magyarország világviszonylatban az első 10 csődveszélyes állam között volt, ha Afrika csak abroszon létező kváziállamalakulatait nem tekintettük...

Kérdésem: Ebben az évben... de tényleg, kizárólag fejlettnyugati forrásokból szürcsölvést, téma-e a magyarcsőd a bukás folynak-e tárgyalások arról

és most jön a lényeg, az €-milliók, amik elégtrk Görögországban

Tehát fejlettnyugat felől tekintvén itt messze-messze nem oly sok € és nem elégvén

És még mindig nem válaszoltál arra, hogy a karakterégetéshez szükséges és már 2014. tavasza előtt betankolt infoáradatot a Jók és Igazak miért tartották vissza... gondolj a rettenetesnagy erőfeszítésekre összesen egy körzetke esetében

Valahogy nekem az a gyanúm hogy büdös a cigány mindeneknek, de azért mégis úgy van vele még Tante Angela is hogy piszkosmunkára mégis jó a cigány.... az a súlyos érzetem hogy a Jók és Igazak munkaidejükben amikoris vállalkozók, nagyon is megvannak elégedve a gazdasági helyzet alakulásával. Különben nem engedték vóna a cigányt ennyire föl...

Frick László Intézet 2015.03.14. 08:39:52

@kikoránkel: Ugye, a politika az maga a látszatkeltés. A politikus látszatkeltés által lesz politikus -el se juthat, föl se léphet a Politika Szinpadáig, ha nem állandóan és profin a látszatot kelti. Mert még zigótájában megölnék egyébként ennen [pártgtársai, ha nem adna a látszatra. Angela Merkel úgy került oda, ahol van, hogy afféle milf-nek nézték, amíg valami Besser Mann-t nem találnak a helyére. Ha a Tante rögtön a mostani farbe-jével állt volna a küszöbre, soha meg se tudjuk, kicsoda.
Most pedig a sajtómunkásság következik.
Vegyünk pl társműfajokat, úgy mint irodalomkritika. namost, ha a kritika mint olyan hiányzik és a kritikus ezerrel és csak nyalja a művészt, azt recepciónak nevezik. Az orbánbaszáés rendszerkritika? -nem. Hanem recepció, kiszolgálása A Jóknak és Igazaknak. Karakterrombolásnak nem rossz, nem mondom, hogy nem vált be, de nem csak A Cigány karaktere baszódik ám. És Veszprém-nek ez is 6tanulsága, hogy látszatot keltve egy kvázi "civil" is kellett a óriásienergiabefektetésű karakterromboláshoz. Tóbiás vagy SZigetvári vagy GYurcsány karaktere is kapott ám rendesen és hálából a Jók és Igazak [slapajja] még baszta az LMP-t is... Sikerült belepancsó'notok a mocskos cigánnyának a tányérjába, csak éppen szétbasztátok az egész konyhassztalt tálastú' mindenesteű, och, tik eőjjdebecseűűűlettess magyarok, tik, :D

Ugye, a politikai újságírás úgy nézne ki, hogy pl téma az atomenergia és egyáltalán az energia, pl föltenni a kérdést, mennyire értelmes az az emberiség, amelyik mindent villannyal csinál.

Nem, ész, normalitás, elemzés nem várható el. Minden újságíró kizárólag A Jó Ügy-et tekinti és A Jó Ügye alá rendel bármit, természtesen ész, érv, tény, kép [ugye, aminek ÉRTELME az, amit ábrázol...] csakis eszközök.

Most pl a brókerek teljesen ártatlanok, hamarosan már az MNB áldozatai lesznek. Mindeközben ez a "brókerügy" egyenlő a tehetséges építőipari segédmunkás ügyével, sőt.

Ism.: Rettegek a naptól, amikor Orbánnak a gyerekkró katolikuspapok agyonbaszattatása jut az eszébe ötletként... Már olvasom is lelkiszemeimmel a gadag tudományos szakirodalommal és [precedensteremtő]peranyagokkal dekoratív sajnáltatását általában is a pedofiloknak, a könnyekigmegható történetét a pedofilnak, aki halálbüntetést kért magára, etc...

Bármit kizárólag úgy vizsgáltok, mennyiben fordítható az A Cigány és bandája ellen. A Cigány és bandája kelt egy látszatot (nagyon jó ez a cigányhasonlat, mert A Cigány bandája már régen három banda és ezek most osztán tördelik a kenyeret, ha az ember a látszattól eltekint és a tényeket nézi, akkor az újságírók úgy vannak vele, hogy ha Lázár és bassza A Cigányt, azzal nekik dolgozik. Holott fordítva van: a slapaj dógozik Lázár keze alá. [Egyszer nézd már végig az összeállítást, Lázár mostanáűban a közönség soraiban mennyire érezte jól magát.. a Mderkel-affair-nél van egy poömpás voigyora és még vagy hat esetben... pl a Szilárd-ügy is ilyen ...) Bár egyébként ész... megismétlem a szó gyökét ÉSZ sőt arhaikusan ragozom ÉSZbe se veszik! Megint a hosszútávon önellenható ostobaság.
A 2000-2010 közötti időszak az atomlobbié és a villamosenergia lobbié volt Magyarországon, miközben a megújulóenergia ügye még kérdés szintjén sem került a nyilvánosság elé. A közepibe' járunk a 2015-ös éveknek, most meg azért nem érdekes a megújukóenergia, mert hátha pakssal agyon lehet baszni a cigányt.
És mots rámutatok a lényegre:
Ebben az országban 1328 óta akarják agyonbaszni a cigányokat és úgy tűnik, hogy a cigányok kitűnően érzik magukat itt, Belgiumban pl úgy tudják, hogy Magyarország kb annyira cigányország is, mint amennyire vallon Belgium. (Vagy ha tetszik, flamand...)

Testvérem, megkérlek, fogjad a jelölőfilcedet és kettőnk számára mértékadó orgánumban (ÉS, Népszabi, Index 444 HVG ] karikázzál már be nekem BÁRMI magasröptű [gazdaság, energia, kül, hadügy, élet, irodalom) témát, amit nem politikai látszatkeltésen átszűrve a "és mennyiben baszhatjuk ezzel a témával agyon A Cigány-t" szinten szól...

kikoránkel 2015.03.14. 10:27:34

@Frick László Intézet:

Egy mondatba összefoglalva, azt írtad:

Ha Magyarországnak nem kell térdencsúszva segítségért könyörögnie, az azt jelenti, hogy hasít a gyorsnaszád.

LOL!

A többi meg üres fecsegés.

Frick László Intézet 2015.03.16. 02:54:04

@kikoránkel: Ne haragudj de rosszul tolmácsolsz már megint. Azt mondtam, hogy nagyjából a kurvajtenyt se érdekli, hogy a cigányok micsinának valahogy megódották nem kell velük annyit foglalkozni. Kb ennyi a lényeg a FejlettNyugat felől tekintvén. Kicsit kellemetlenek ezek a cigányok mert feszt a családiszennyesükkel operálnak, mutogálnak... a fejlettnyugati egy kicsit fintorog... aztánhogy a "sikeres" cigány otthon ezt hogyan interpretálja... Ugye az egyikfajtacigány szerint a másikfajtacigány alábbvaló, mint ő (márugye eleve a romongró kifejezés, mint a felsőbbkasztbéliek leszólása a dalitokra)
Itt belül bennünket, cigányokat foglalkoztatnak ezek a dógok, de külsőreátekintésben Annyira nem látni a különbséget Parti-Nagy dádé meg Orsós dádé között, ezek ilyen fajzatok, megszokták már tőlük A Fejlettekek...

kikoránkel 2015.03.16. 15:53:04

@Frick László Intézet:

Napersze.
Pár hete még a jóbarát volt a mérgezett tőr, aztán a mutti húzta volna meg a ravaszt, ja és bajnai fürdézik a dollármilliókba évek óta.
mosmeg mégse? frick koherens laci
amúgymeg olyan mindegy, a téma a szerintedvaló hasítás és a realitás összenemtalálkozása volt.

Ezt semmiképp se nyisd meg, elvégre eurostat, már a neve is dögletes bűzt áraszt.:D

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Inbound_personal_remittances_in_percentage_of_GDP_(2013).png&oldid=220989

Frick László Intézet 2015.03.22. 10:26:34

@kikoránkel: Ha jólértelek, akkor ezek statisztikái hazugok, viszont azok a statisztikai adatok, amik a te igazad támasztják alá, természetesen igazak.
Elfelejtesz valamit. Én ugyanis élek, dolgozom. És a munkámat majdnem két éve, egészen pontosan 2013. szeptembere óta jelentősen nehezíti valami. Ez pedig a megnövekedett kamion és teherautóforgalom, plusz a kis furgonok, brigádautók és a 100-150ezer Ft-os un "munkásautó" kateg szgk-k. Az a forgalom, ami 2010-11-ben, még 2012-ben is a pénteket jellemezte, a sima hétköznap. Esetleg hónap 15-én és hónap végén voltak sima hétköznapok oolyan foirgalmasak. Most pedig egy sma kedd fölér egy péntekkel.. péntek kataXXXtrófa... van nekem ám sok hús-vér jóoldali barátom, akik őrjöngve szidják a rojatt vidékicigányt. Az ő agyukat is ezzel a kérdésemmel szoktam felbaszni: Mégis, akkor mit a faszomat szállít az a sok magyar kamion és teherautó... kormányprop anyagot, a Pancsó Akadémiába füttőt? Hogy lett ilyen hirtelen akkora munkaerőhiány, hogy lényegében csak a magyar proletár másfél milliója marad a munkaerőpiacon? Nem találsz buszsofőrt, annyi munkásbusz van, hogy a buszsofőröket fölszipkázta a piac, a brigádbusz (használt) kínálat a harmadára apadt és az árak harmadával nőttek is. Hogy van ez? Ennyi autót tankolnak propagandaokokból? Ezért futot ki az M-es rendszám két év alatt, nőtt -óriási nagy használtautóimport mellett- a gépkocsieladások száma. Az emberek szórakozásból ülnek össze egy kibaszott 25 éves Opel Vectrába, hogy felmenjenek Bp-re meg 10-12 óra meló után vissza Bp-ről? Ugyan, mutass már rá ennek az ármánynak a motívumaira! Orbánék nyomtatják a pénzt és osztogatják kamubrigádoknak, hogy csináljanak úgy, mintha duplafülkés Ducato-val létezőüzemanyag elégetésével járnának el melózni?

kikoránkel 2015.03.23. 19:06:05

@Frick László Intézet:
Nem, nem jól értesz. Én elhiszem az ezek-azok statisztikákat, viszont azt állítom, hogy a rezsimnek nincs köze a gdp-emelkedéshez, sőt, ahhoz a pénzmennyiséghez képest amit puszira kapunk, rettentően alulteljesít a gazdaság, köszönhetően a verseny kizárásával haverokat helyzetbehozó elosztásnak.

Ha kétségeid vannak, keress rá(nem fox:D), az elmúlt 5 év gdp-számaira a volt k-európai szoc. országokat illetően, hát igencsak a hátsó sorokban kullogunk, dacára annak, hogy messze mi kaptuk fajlagosan a legtöbb unós támogatást.

kikoránkel 2015.03.23. 19:30:23

@Frick László Intézet:

"Mégis, akkor mit a faszomat szállít az a sok magyar kamion és teherautó..."

A sok magyar(lengyel, román, lett, litván stb) kamion azt az árut hordja, amit évek csendes munkájával és a dömpingárakkal elmarkoltak a nyugati fuvarozók elől.
Ezek a kamioncsordák, amiket látsz, jó részben tranzitjáratok, sem a fel, sem a lerakójuk nem itthoni.

Frick László Intézet 2015.03.24. 03:39:27

@kikoránkel: Fogalmi problémád lehet... belföld-belföld (azaz nem-nemzetközis) forgalomra mutattam rá... A "nyugati fuvarozók" akkorák lettek, mint nálunk a Waberer... pl a norbertesek en.wikipedia.org/wiki/Norbert_Dentressangle ... nagyjából ugyanaz történt, mit az autógyártásban, néhány óriáskonszern ural le mindent és pl egyezik ki egymással úgy, mint a V.A.G. és a Toyota.

Frick László Intézet 2015.03.24. 03:50:50

@kikoránkel @kikoránkel:
Szelektív vakságban szenvedsz. Összesen azt állítottam, hogy a Zónijót kb annyi érdekli "a rezsim" történetéből, hogy kell-e pénzeket égetnie.
Kérdéseim hozzád a következők:

Mikor volt témája az Ónijónak Magyarország szociálissegélyezése a megszorítások miatt.
Egyáltalán a Magyar megszorítások.

Hogy hívják az Ónijós válságbiztost, aki a jelenleg fennálló csődhelyzet miatt felügyel.

Mik a kilátásai számodra jókilátásai a várható Magyar Móccernek (szabad puskáznod a jógyerekmédia 2011-es anyagaiból)

Végül konkrétan mutass rá rendesen, csődbőlkivezetés címén görögtűzön elégetetett € Mrd-okra a rezsim alatt...

Csekkoljuk végig:
Volt ugye a Bajnai Csuda, idegen-kölcsönpénzből
-ezt a kölcsönpénzt etzek visszafizették és még hamarabb ésbár prognosztizáltátok, de nem vett föl újabb efféle idegenpénzt

-az az idegenpénz pedig, te, mint nálamnál sokkalokosabb és még gazdaságtudós is, nagyon jóltudod, hogy az autóiparibefektetésipénz az nem olyan égetnivaló, mint a sima segélypénz. Jópofa kis kompenzáció mindent az autóipari húzásra fogni, de hagy kérdezzelek már meg tégedet, mint szakembert: ez a biznicc csak ennek a rezsimnek biznicc vagy annak is haszna lehet, aki BE+Fekteti. Tudom, hogy mint jelentős jóoldali gondolkodó a szelektívszofisztikációnak mestere vagy, ezért szeretném, ha egyszer ezéletben egy kicsit fáradoznál is a válaszadásban azzal, hogy ügyesen kimutatod nekem, hogy az autóipari befektetésipénz = elégetnivaló csődbőlkivezető [görögsegélyszagú]pénzhamu

És ne szerepelj légy szives, hanem Fényes Elmédhez méltóan, minden ócskatrükközés nélkül csekkoljuk végig a pontokat... Tehát ne ószereskedjél nekem fillérekkel, mint hogy ovifan lennék, ne hazudgálj olyanokat, hogy én dübörgőgazdaságról orbánpropoznék..

Frick László Intézet 2015.03.24. 03:59:06

@kikoránkel: Fajlagosan és nemfajlagosan a legtöbbet a lengyelek szerezték. Ennek persze történelmiokai is vannak, tetszett vóna nekünk is úgy történelmetcsinálni, ahogy a lengyeleknek. Pl a lengyel történelemimázsban a törökkel való dacolás jelentősebb, mint a magyaré, holott egyszerűen már csak a földrajzitávolság is a Török Birodalom legreményesebb vélt-északihatáraitól is túl nagy volt és legföljebb a csatlóshordákat (pl a tatárokat) tudták felküldeni

Amit a haverizmussal kizárt versenyhelyzettel hadoválsz össze, simán megcáfolja pl a "vasútlopás" amiről a legtöbbet hallgattok és képanyaggal még véletlenül sem mertek szolgálni.

Legendának nem rossz ez a propfogás, de a gyakorlatban ezek a cigányok annyira ügyesen haverizmusoznak, hogy azért a zónijó ritkán fizettet vissza pézeket... Most meg ugye már végképp nem érdekes, hogy Smicska hány csatornahidat meg vízátfolyót és kisebb műtáűrgyakat 8a volumen 7%-ban) kapott meg... bár ti úgy szoktatok számolni, hogy ha egy pályázat főööszege 100 millió, akkor mind a 100millió el lesz lopva teljesen, de közben meg mégis épül valami, de akkor arra honnan lett a konkrétpénz, ez már egyikteknek se jut az eszébe (ezt szoktam szemlélteni az aug20--szal, MINDAZÖSSZES ünnepipénz el van lopva, mondjátok, miköznem a tűzijátékban nézitek, ahogy a pedig nemisellopott pénzek rëpkedtenek...

kikoránkel 2015.03.25. 08:20:51

@Frick László Intézet:

Ki beszél itt csődről? Te!
Van két eset.
1, olyan szintű definíciós problémád van, ami tök fölöslegessé tesz bármilyen gazdasági témájú eszmecserét veled

2, játszod az óvódás játékodat, " te azt állítod, hogy..." -közben meg véletlenül sem, dehát téged az igazságnak csak az a szelete érdekel, ami esetleg(!) alátámaszthatja a fidesznyalásodat.

egyik eset sem igényli az én hozzájárulásomat.

kikoránkel 2015.03.26. 13:26:27

@Frick László Intézet:

For record.

"Volt ugye a Bajnai Csuda, idegen-kölcsönpénzből
-ezt a kölcsönpénzt etzek visszafizették és még hamarabb ésbár prognosztizáltátok, de nem vett föl újabb efféle idegenpénzt"

-Az IMF-hitelre biztonsági okokból került sor. Sem a korábbi sem a mostani kormányok a keretösszeg egyharmadát igénybe sem vették. A másik egyharmadát jegybanki tartalékba tették és tartják azóta is.
Az igénybe vett részre azért volt szükség, mert abban az évben 3 milliárd euró lejáró hitelt kellett visszafizetni, amit a nemzetközi válság miatt a piacról csak nagyon drágán lehetett volna finanszírozni, ha egyáltalán!

A készenlétben álló pénzre 0,25, a lehívottra 5-6 százalék volt az éves kamat. Összehasonlítva az akkori jegybanki kamatokkal, mindenképpen jól jártunk vele.

Halkan megjegyzem, hogy a MOL-pakettet ebből az IMF-hitelből vette az Ovi-rezsim. Faszér nem adta vissza, ha annyira harcolt az adósság ellen?
Ráadásul mekkora bukta azóta is!

Persze, egyszerűbb volt lenyúlni a manyupot és azt felhasználni a törlesztésre! "keményen dolgozó kisember
pénze"...csak köpni lehet a hazug gecikre.

Az, hogy nem vett föl efféle idegen pénzt a csúti rezsim, szimpla hazugság.
Azóta is, folyamatosan vettek és vesznek föl hiteleket, ez pontosan látszik az államadósság elleni harc kudarcán.

"autóiparibefektetésipénz...: ez a biznicc csak ennek a rezsimnek biznicc vagy annak is haszna lehet, aki BE+Fekteti."

Apollo Tyres mond neked valamit?
2008-ban a Fidesz megfúrta a beruházást, 2014-ben idekönyörögte őket, úgy hogy munkahelyenként 30 milla támogatást ajánlott fel nekik.
Magyarul: vagy 20 évig a dolgozók összes tb és nyugdíjjárulékát a magyar állam fogja fizetni.
Hát hogy az ótvarba ne lenne üzlet!
Kb akkora, mint a MOL-pakett.

kikoránkel 2015.03.27. 14:05:33

@Frick László Intézet:

"de a gyakorlatban ezek a cigányok annyira ügyesen haverizmusoznak, hogy azért a zónijó ritkán fizettet vissza pézeket.."

Nem rémlik tavalyról, hogy az unió vagy fél évig nem fizette ki a számlákat a magyar pályázati rendszer tisztátalansága miatt?
Hogy ezért rendelték Lázár alá az egész szarhalmazt, próbáljon valami elfogadhatót gyúrni belőle?

És a legújabb, az Abony-Fegyvernek autópálya-ügy, 4 milliárd/km?
Persze, nem láthatod, kurva messze van.

Frick László Intézet 2015.03.31. 06:53:32

@kikoránkel:
1. rész: A politikai műveletekről. Pironkodva kollokválom ezt egy nálamnál ennyivel okosabb embernek. Az okosságodnál már csak a hiúságod orbitálisabb az enyémnél. Te nem ismersz olyan sóhajt, mint "Óh, be jó, hogy nincs igazam [nem lett]"

Ezt nem értem, amit Hannival műveltek velem. Mind a ketten fejlettebbnek, te nálamnál kb tízszer okosabbnak is képzeled magad és végig... mintha valamiféle őszinteséget kérnétek számon... politikán. Mutatsz itt nekem egy példát, én meg csak egyszerűen ideidézem azt, amit elszajkóztam már 22-szer:
1998-ban Orbánék folytatták Bokros munkáját, miközben persze a szájukkal szidták Bokrost. (Jaj, el ne felejtsem, hogy a "baloldal" nem Bokrosba bukott bele, jaj, el ne felejtsem, hogy a magyar politikaiéletben annyit nem könyörgött senki miniszterség vállalásáért, mint amennyit Horn Járainak ... 1998-ban 50000-rel több szavazatot kapott az MSZP, mint a FIDESZ , csak a választási matek kedvezett a FIDESZ-nek.. bár egyébként A Taknyok túlkorai hatalomrakerülése aaz akkori fiatalellenes hangulatban jól jött ... A "baloldal" azaz az MSZP Horn belső megpuccsolása, a Meciar-trükk miatt "bukott" 1998-ban.
Tehát már akkor is mást BESZÉLTek Orbánék, mint amit tettek. De ez egyébként a politika természete is. Obama beszél.. és akik meg kitalálták Obamát, szépen csöndben tesznek is...

A 444 kétbárnsz-a, a belsős szépségversenygyőztes nyafizása cseng a fülemben a House of Cards-ról: "Jaj, oooólyan valószínűtlen!"
Ja, túl ideáűlista is a valósághoz.

Namost én is elismerem, hogy te okosabb vagy nálam, de én mindössze 3-4-szer okosabbnak gondollak magamnál. De ha csak kétszer is oplyan okos lennél, mint én, akkor sem lehetsz annyira naív, hogy elhidd, hogy a politika szinpaadára egyáltalán föl is lehet lépni "őszinteséggel".

Előadsz itt egy verziót a Bajnai Csudá-ról.

Ideismétlem, mit szoktam mondani a Bajcsány ZRt attitüdjéről. Bajcsányék azt mondták, annyira keszekusza, csúszásos, korszerűtlen és zagyva itt minden... és pl a Fegyvernek-Abony ügy pontosan ezt bizonyítja: akkora tolvaj ország ez, mindenki minden szinten lop... úgyis ellopják... akkor mért ne mi lopjuk el, mi legalább okosabbak vagyunk és tudunk vele mit kezdeni. Ez egy alap-attitüd.. az az alap-attitüdje Bajcsányéknak... Nyilván egy öltönyös-nyakkendős szelyopegve habogó halk édes kis emberke sokkal ügyesebben is lop, mint Türheő Béla GAMESZ főnök...

Erre is sokszor rámutattam, főleg romániai példákon, az analfabéta helyi kiskirály lop... de pl azért valamit vissza is forgat a lopottpénzekből, pl fölépíti az árvízvitte hidat újra... vannak elképzelései... primitívebb... fejudálisabb ...és hát persze utolkérhetőbb...
Ritka pl az a magasfokú könyvelési trükk, amivel már a kitalálója lebukik. Simicska nem annyira okos volt, amikor a josziptotos trükköt kitalálta, mint csak követte Piroska nénit, aki első alkalmazója volt ennek a trükknek, mint sok más trükknek is.

Tudnék mit mondani neked az Ónióról is.
Brüsszelbe ötszörannyiért lehet elrepülni, mint Párizsba. Brüsszelben bármelyik étterem pincérével és üzletvezető-tulajával meg tudol fiftizni egy fiktívszámlát, kb budapesti szinten. Miért? -mert hozzá vannak szokva és nem egyedül a magyarok szokatták erre rá őket.

Ónijónyaló vagy, mert retorikailag ez a magyar jóoldal egyik plitikaihazugság-fogása--- bárha nálam olvasottabb is vagy nemzetközikitekintésben (már csak ángliusul is ugyi...) akor nagyon jól tudod, hogy a modern-haladó-igaz-jóoldali antiónijós is és pont a korrupció, a bürokrácia miatt feszt támadja a Zónijót.

Elméletben le tudok neked vezetni egy politikaireceptet, amiben egy Orbánéknál sokkal tehetségesebb politikai erő nem parasztmód még kekeckedik is, hanem überónijósabb és pl überződebb is a zőggyeinknél is.

Akkora pofonokba tudnátok beleszaladni , ha Orbánéknál tehetségesebbek.....nek még erőlködniuk se kéne, csak kitenni a kezüket...

Tolvajok Országában különböző tolvajokból lehet választani. Pl én aszondom, százszor Stadler Józsi bá, mint tolvaj, mint egy Tarsoly. Félelmetes abba belegondolni, hogy ha Tarsolyt azonnal letartóztatják, akkor ti már még a keresztvizet is rákenyegetitek azóta

Frick László Intézet 2015.03.31. 06:57:48

@kikoránkel: Még a csontvázak is előkerültek :D

2010-ben rendesen, egészen lent a strukturális szintek alatt a gaykorlatiéletben-menetben volt a csőd. Nem én soroltam Magyarországot akkor a világ 10 legcsődveszélyesebb országa közé. Minden alap ki volt ürítve. Államicégeknél vagy nem volt fizetés vagy pl hitelt vettek föl munkabér kifizetésére (működni viszont nem tudtak miből) Biztosan emlékszel arra, amikor Dr Kósa nagy gummicsimmaklaffogással kirohant a sajtó elé azután, hogy belenéztek a papírokba: Tkp az igazság az, hogy még a FIDESZ is megette a rizsát a Bajnai-csudáról. Akkor te hogyisne kajoltad volna be.

Frick László Intézet 2015.03.31. 07:26:15

@kikoránkel:
2005-ben a Magyar Vezető Értelmiség Csúcsai egy már péicsánrúgott "kormány"-nak egy rég érdektelen kakijával voltak elfoglalva: Kft taggyűlése volt Tokaj[ ]ban.

Eközben, azaz 2005-ben viszont részvénytársaságok tulajdonosai... hogyismondjam... folytatólagosan igazgatótanácsiüléseztek. [ "Csak a kishalak akadnak hálóra." ]
És ha megkérdezzük apámat. Dr Kovács Zoli bácsit, ma is a magyar sajtóteljesítmények netovábbjának tartja ezt a leleplezést.

Miközben igazgatótanács és tulajdonosidzsembori

Frick László Intézet 2015.03.31. 07:29:35

@kikoránkel: Tkp csőd ügyben a saját kaszátokat szépen bele lehet nyomni a saját nemszerény pofátokba vissza, mindössze a 2011 nov-dec-i dumáitokat kell előkotorni a seggszájgéppel. "Ti mondátok"... te magad is... Csak emlékezned kéne.
persze ez olyan csőd volt, aminek a világgazdaságtörténetben először mindössze másfél év alatt "egy rendbetételből" sikerült összejönnie... hogy is hívtátok? Eltolcsy miatt :D

Én latolgattam azt, hogy milyen móccer lesz vajjon, görög vagy olasz? Nem, hanem a ti reményeitek

kikoránkel 2015.04.02. 22:36:14

@Frick László Intézet:

Üres locsogás.
És persze az ultima ratio:
"akkora tolvaj ország ez, mindenki minden szinten lop... "
Kurvára nem mindenki, de valahogy szét kell kenned a szart, hogy a csúti geci levegőt kapjon.
Hát hajrá!

Frick László Intézet 2015.04.04. 03:17:46

@kikoránkel: Ugye, odáig eljutottunk, hogy DrBubó országa ez. Elkenitek szakszerűen az AlcsútiGëcit, ez már kb meg is van. És akkor majd jön a HáEmVéiGëci nemmellesleg a ti oktondi segedelmetekkel és ő fogja elkenni a ti szátokat, ami ríni fog. Tkp, ha megvizsgáljuk a Jóoldali Éretelmiseggség, a Jók és Igazak hivatkozásait 1998 (= 1993) óta, végig ez volt a szent cél, A Takony A Cigány az Alcsúti Gëci elintézése. Hát... hogy mondjam, faszán sikerült. Pete Hungarious most már szegény a sorok közé próbálja fogalmazni, de ugye az egységes fellépést nem merészeli megbontani azzal, hogy nyilten elmondja, az M4 leállítás miről szól.
Elismétlem én neked 100-szor is te kis küldetéstudatos gecóka: A baj az, hogy a Jók és Igazak nyalnokai sem a dolgukat végzik, hanem nyalnokok. Az újságírónak nemhogy nem feladata a politika csinálása, hanem éppen ellenkezően, a tájékoztatás lenne a célja. Nem pedig "birtoklom az információt és majd ha jön a napja [az utasítás] akkor piacra dobom. Nem véletlen, hogy a 444 zojébárnszai annyira nyafikálnak a House of Cards-on.

És egyébként "nemzetköziösszevetésben" ugyanerz megy, szelektívténykezelés, részlehajlás és információk spájzolása a "kellő időkre".

Csak egyet mutatok meg neked: A FIDESZ-es belharcról vagy pl Simisckáról már jóval korábban tudták a jógyerekek azt, amit tudtak. Csak ugye akkor nem jött még a parancs a kiadhatóságra, amikor azonban jött az engedély, akkor amennyit baszott az AlcsútiGëcin, ugyanannyit a javát is szolgálta. És Bede Mártonon kívül senki se szólt, de persze ő is "nemérthető bülbül"-szavakkal.

Minden az alá a megítélésirács alá esik, hogyaszonygyaja "mennyiben árthatunk ezzel a VidékiCigánynak".

Jól láéthatóan Lázár János marketingesei nem Habony iskolájában végeztek.

A VidékiCigányt lekezelitek, félkéz bántok már el vele mióta és milyen eredménnyel.

Lázár szét fogja szopatni a szátokat és ríni fogtok még. És pl a VidékiCigány a bukásában már csak ezért is ráhagyhatja...

Én szóltam.

2015.04.04. 08:48:16

@Frick László Intézet: érzek nálad valamiféle olyasmi hozzáállást, hogy leginkább annak örülsz, ha minél szarabbul mennek a dolgok, jöjjön a jobbik, jöjjenek a tökre korrupt szemét gazemberek, omoljon össze az egész - csak azért, mert akkor a te nyolc (három) csetpartnered milyen kurva rosszul fogja magát érezni az országban és te írhatsz majd egy jó kis cikket, hoghy te szóltál.
Te arról is szóltál megjegyzem, hoyg a jobbik szét fog esni, és soha nem lesz tényező, gömböcpárt, stb.
Neked egy indíttatásod van, hogy kikoránkél, hanni vagy én érezze rosszul magát, és te az orra alá dörgolhessed a dolgot, hogy te szóltál, mintha közülünk bárki is befolyásolhatná az országos politikát. Jöjjön minél nagyobb geci a vezetésbe, lopjanak minél többet, te annál jólesőbb örömmel dőlsz hátra,TE szóltál. és akkor mi a fasz van? Te sem, én sem hanni sem gyakorol semmilyen hatást az országos politikára, itt maffiózók, lobbisták, oligarchák és százmilliárdos vagyonok alakítják rég a dolgot. Tökmindegy, hogy te vagy én mit gondol.

kikoránkel 2015.04.06. 10:28:32

@Frick László Intézet:
Ez már az ostoba propaganda szintje, amit tolsz.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2015.04.07. 00:26:28

@Frick László Intézet:

Tény, hogy a mai fideszben Lázár ritka madár: mert demagógabb, mint orbánmester, lopabb, mint rogán, gerinctelenebb, mint szijjártó, gátlástalanabb, mint elsimon stb stb - de a többitől eltérően - beleértve a mestert is - nem ostoba, van esze

sajnos, teszem hozzá

DE azt azért erősen megnézném, ahogy Lázárt BÁRKI is eladja kettő uszkve kettőésfél millió magyar választópolgárnak...

OFFF

Kedvenc Kínád egy másik arca:
index.hu/nagykep/2015/04/06/ahol_a_nagy_fal_veget_er/
süti beállítások módosítása