A Guy Fawkes -maszk

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSEIHbF9PtQ5W8e1HEHtuNUSlSUgKzoJUxTtWq12TxOt9a1uRrv1g

ékes bizonyítéka annak, mi a haloványsárgás-opálos bakfittyem is a tumblrián fészbúkizált netokratageneráció számára mondjuk a lexikális tudás, olvasni, meg effélék.

Ugyanis Guy Fawkes egy antiPROTESTáns katolikus [-> gyerekkúró papok] merénylő volt, aki  balfasz merényletet szeretett volna a király ellen elkövetni s így századokon át a fejlettbrit lakóság egy szalmabábot égetvén el "emlékére"

http://3.bp.blogspot.com/-nvfR7E3pQ0M/Trg6KqwehLI/AAAAAAAAA2A/2Qk629myxsg/s1600/IMG_5052.JPG

NO POPEPRTY

felkiáltással valamely népszerűtlen politikai személyiség szimbólumát látta benne.

1841-ben egy W. Ainsworth nevű ponyvaró robinhúdizálván kissé a tényleges  alakját, valamiféle IDÉZŐJEL KEZDŐDIK fiktív történelmi karakterré IDÉZŐJEL ZÁRVA hamisította.

gfw.jpg

Fawkes nem ilyen hősiesen végezte a bitón, hanem ríva csúszott-mászott a király lábaihoz kegyelemért. Így aztán a király felnégyeltette.

Nicsak, milyen érdekes, egy gájfaóksz-szerűség a magyar politikában, egyszer majmot csinálván belőle az igaziak, a nyomorultja elhitte beszopta, hogy tényleg, komolyan ő egy miniszterelnökjelölt lehet és még azóta sem kapott a fejéhez... nem is sejti, hogy a maszkja mennyire is találó:

szarhazy.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr907157867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása