Annak idején még csak azon háborogtam, hogy a Magyar Bangladesh-hez a jógyerek szlovák cigánytelepen készített illusztrációt kopizott.

https://m.blog.hu/du/dudenbuch/image/Bangladesh.JPG

Most azonban Szily művészúr egy laza, bár tökéletesen jószándékú mozdulattal Soweto-t is odatalicskázta Bangladesbe.

 

Kosice, a szlovák Tömő utca:

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/11/03/article-2486333-1922040D00000578-614_964x635.jpg

PS.:

bulletLyukóbánya
Bejárást tartottak Lyukóbányán az önkormányzat képviselői és a közüzemi szolgáltatók szakemberei a lakók kérésére. A terepszemle célja a segítségnyújtás, illetve az volt, hogy a lakosok a helyszínen is megmutathassák milyen problémáik vannak jelenleg is lakókörnyezetükben. (feltöltve: 2008-08-07 :: megszólalók: Szabóné Juhász Mária,,;Dozsnyák Péter,vízhálózati üzemvezető,Mivíz Kft.;Nagy László,ügyvezető,Miskolci Beruházó és Szolgáltató Kft )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr917046003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkel 2015.01.08. 20:35:07

Szóval nem az a baj, hogy se állás, se vízvezeték, se jövő, hanemhogy szilylaci olyan hasonlatot talált, ami huszíccsa a népet a demokratikus kétháromnegyed ellen!
Miközben eltitkolja, hogy ezek a népek nem is akarnak dolgozni!(ahogy ez a long versionban olvasható volt)
Egymillióan a munka ellen!
Eközben a zusa meghúzza a ravaszt.
Egyedül vagyunk! Mind a kétharmad.

Frick László Intézet 2015.01.09. 02:51:12

@kikoránkel: Kizárnám azt, hogy mi ketten bármiben is megegyezhetnénk, de azért megpróbálok valamit lelni, amit te is kénytelen leszel elismerni:
Én fejletlenebb vagyok, mint te. Ez eddig stimmel, ugye. Én, mint fejletlenebb, tehát butább is -ez is rendben, ugye?

Tehát ha te okos vagy, akkor a saját kommentszövegedet önállóan át vagy képes tanulmányozni.

Magán a kommented szövegén is jól szemléltethető az, hogy mi a baj: A Móricka-szerűen korlátolt juógyerekgondolkodás: minden csak annyit ér nektek, amennyit A Jó Ügyért Való Harczban be lehet használni. Még a Charli -ügyben is azonnal kipiszkáltátok a hazai'ban behasználhatós momentumokat (lásd index és 444). Már itt a kommentedben is miket tuszkolnál a számba, mint ugye fejlett, aki jeőjjdeokosabb is, mint én.

De ha te nálam jobban tudod, hogy mi van az én fejemben, mit gondolok vagy pl ki az oltárképem, akkor mit a faszt társalkodol velem? Egy ilyen magamfajta nyomorult ostobán szerzett kis győzelmeiden kompenzálsz, ha már a Lógóhasú Szotyolazabálós rezsimdiktátoron közvetlenül nem vagy képes?

Egyébként a csonkolt főszövegben benne volt A Kezdet (amivel ez az egész elkezdődött) mégpedig az, hogy a Liberális Szabad Piac Törvénye ["Olcsóbb és monetáris-fegyelmezet6tebb is az ilyen embereket segélyen tartani, mint munkahelyet teremteni nekik] zárta ki ezeknek az embereknek a szüleit a munkaerőpiacról. Nem 2010. óta tartósmunkanélküliek ezek az emberek. GYenei Márta nem 2010. után készítette el a dolgozatát a stratégiai gyermek-ekről, amiben tudományosan lenne tanulmányozható a gyermekszegénység... Ez a piaci törvény: a Mindenhatóóóó Szabad Piac-nak nem kellenek ezek az emberek. Majd csak AZUTÁN következett a csak jelenbenélő, a holnapra sohasem gondoló életszemlélet kialakulása.
A stratégiai gyermek -ről írt szövegem és a Gondoljátok meg: proletárok! egyelőre még fent van, ha érdekelne tényleg is téged a két témakör, bővebben annál, mint amennyit orbánbaszogatásban hasznosítani lehet

Jose Grande 2015.01.09. 13:18:45

@Frick László Intézet: A liberális szabad piac szerint nem is kell állam. E döntés mögött egyszerűen a könnyebbnek látszó út csábítása állt. A könnyebbnek látszó út azonban mindig a káoszba vezet. Majd nyugdíjáas koromban írok erről egy zenés verses drámát.

Jose Grande 2015.01.09. 13:18:50

@Frick László Intézet: A liberális szabad piac szerint nem is kell állam. E döntés mögött egyszerűen a könnyebbnek látszó út csábítása állt. A könnyebbnek látszó út azonban mindig a káoszba vezet. Majd nyugdíjas koromban írok erről egy zenés verses drámát.

kikoránkel 2015.01.09. 19:55:29

@Frick László Intézet:

a viták célja az előzetesen meghatározott érdekeid érvényesítése, esetleg némi visszacsatolással, hogy a következő körben még eredményesebben határozd meg illetve érvényesítsd az érdekeidet.

neked már téma se kell ehhez, szállítják a jolók.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2015.01.11. 21:39:20

Kisszínes: "Csehországban az idegenellenes Virradat (Úsvit) mozgalom vezetője, Tomio Okamura japán származású vállalkozó az közölte, "mindent meg fog tenni azért, hogy ez a gyűlölettel teli és gőgös ideológia nálunk ne tudjon gyökeret vetni"."

Egy japó vezeti az idegenellenes cseh pártot az arabok ellen, na ez az igazi multikulti! :-)

2015.01.13. 22:09:24

@Dinamuki: nem az arabok ellen, hanem a radikális iszlám ellen. Az ilyen eszmék követőinek célzott fejlövés jár, nem tisztelet meg elfogadás.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2015.01.14. 05:47:06

@nagyjoco: ok, mondjuk kérdés, hogy a radikális iszlám, legalábbis részben, nem tünete-e egy olyan bajnak, amit a nyugati külpolitika okoz. Meg hogy a támogatói között nincsenek-e a nyugat által teljesen elfogadott emberkék (pl. szaúdiak).

2015.01.14. 13:37:28

@Dinamuki: Tekintve, hogy radikális iszlám már az alapítástól kezdve volt (sőt, eredetileg csak az volt), erre a kérdésre nem lehet egyértelműen igennel válaszolni. Mophamed egy rablógyilkos volt, aki az egész Arábiát meghódító hadvezérként fejezte be életútját - ez szép karrier, csak a z általa alapított vallás agresszív, militáns, barbár.
Már maga a neve is szélsőségées, (behódolás).
Tehát nem úgy vna, hogy van egy békés mag, az iszlám, aminek a szélsősége a radikális iszlám, pont fordítva, a mag a szélsőséges iszlám, aminek jórészét maguk a muzulmánok sem alkalmazzák, ebből jön létre a a nemradikális iszlám.
Az Iszlám Állam tkp. nem tesz mást, mint az eredeti tanítások szerint rendezi bel- és külpoltikáját.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2015.01.14. 22:59:45

@nagyjoco: nemtom, én személyesen két muszlim férfit ismertem jobban, bosnyák kivándorlók voltak nyugaton, és egy albérletben laktunk együtt. Annyi volt az egész, hogy ők sose ittak alkoholt, és nem cigiztek. Más különséget nem vettem észre. Illetve azt vettem észre, hogy a komolytalan öccs szinte szolgaian engedelmeskedett a komoly bátynak, de ez biztos nem a vallás miatt volt. Amúgy elég jól integrálódtak, egyik építészmérnök volt, másik is vmi építési vállalkozó.

2015.01.16. 23:50:36

A mai napon végleg leszámoltam MSZP-s, majd LMP-s nézeteimmel. Elegem van belőlük.
Innentől kezdve hivatalosan is belga lettem.

2015.01.16. 23:51:31

@Dinamuki: Tehát ahhoz a 85%-hoz tartoztak, akik mint mérsékelt iszlamisták akár még elviselhetőek is lehetnének.

Frick László Intézet 2015.01.22. 12:37:23

@Jose Grande: A "liberális szabadpiac" eme kijelentése engem az óvodás jógyerekek óvónéninéküli óvódájának utópiájára emlékeztet. Ugye a jógyerek majd intézi [az óvónénik látószögein kívüli területeken] amit kell. Fölbassza pl a rosszgyerekek idegét, a hülye Arankának ennen árokzsírjából bajuszt rajzol, lepisili a bokornál a szintén hülye Rolcsikát, de néha melléfaragnak és egy bumburnyák parasztgyereket annyira kihoznak a sodrából, hogy egymaga 3-4 jógyereket is fenyeget. Na ilyenkor kell a jógyereknek az óvónéni, röhögvén hergelve az őket lila fejecskével begurulbva üldöző rosszgyereket elegánsan az óvónéni szeme elé kanyarodnak, ott gyors arcváltás , komolyság eröltetése a jópofikára és testmellé leszorított kéz, felsőtest merev, sietés óvónéni elé, majd pompásan artikulálva szigorúan a közösség érdekeit szemelőtt tartva felhívják a figyelmet a bepörgött bunkóra, aki persze fékezés nélkül az óvónénitól karnyújtásra is bele akar verni a jógyerek egyébként merő egy jógyereksportból szemét pofájába [gecinek leni a jógyerekeknél jócél és üdvös is] ... és most 4-5 éves gyermekek politikai képessségeire mutattam rá. Meggyőződésem, hogy... ugye kettő azaz 2-nél többféléről a maikorban már nem szabad beszélni... tehát meggyőződésem, hogy a zseniális politikusok mindösze egy különös tulajdonsággal rendelkeznek: nem felejtették el a 4-5 éves korukban még frenetikus politikaiképességeiket...
Lexikonokat lehetne megtölteni történelmipéldákkal, amikor a szájjal-liberális kvázi-szabadpiac államhoz [méghozzá imperialista államhoz] és erőszakszervezetekhez rohan, ha egy erősebb piaci szereplő tényleg komolyan is veszi a "döntsön a piac!" maszlagját... Pont az Egyesült Államok mutatott rakásra példákat arra, hogy a "szabad" és a "piac" meg "döntés" kifejezések mennyire is relativizálhatóak... Az USA gazdaságának egyik fő bálványfétise az autóipar pont erre az álságra cseszett rá...

Frick László Intézet 2015.01.22. 12:47:13

@kikoránkel: Az egyik leggyönyerőbb magyar vita Pázmány és Alvinczi között zajlott.

Közöttün szó sem lehet azóta vitáról, mióta felbasztad a sajátidegedet ezzel az "oltárképe Orbán ennek a faszna!" vízióval.
Nem az a gond, hogy te nálam sokkal okosabb, műveltebb, tehetségesebb olvasottabb etc-etc vagy... hiszen Pázmány is hat kanyart vert Alvinczira effélékben.

Te nem a "véleményedet" akarod ütköztetni az én véleményemmel, vagy az én véleményemet és gondolataimat pompás retorikai fogásokkal legyűrni. Veled az a baj, mint kb a mai jóoldali sajtóval, se valóság, se tények nem érdekelnek téged, csak a hatáskeltés, meg hogy megint pofánbasszál egy orbánistát, ha a büdös vidékitahó cigányt már közvetlen nem tudod, akkor egy "köcsög"-jének mosol be. [ad notam: Tetszett vóna Collee-nek már a reptéren rögtön baszogatnia a cigányt, akkor nem baszogatták volna a jógyerekek a fehér kabát miatt se...]

Ez az attitüdöd teszi értelmetlenné és fölöslegesség közöttünk a vitát.

Amikor még nem a gyűlölet és frusztrációid kiélése vezettek, tehát tényleg vitatkoztunk. én külön vártam arra, hogy na jöjjön már kikoránkel és tegyen jól helyre. Ha úgy adódott, akkor revidiáltam, változtattam a nézőpontomon vagy a véleményemen.

Te már egy ideje valamiféle poenvadászatosat játszol... tkp nem is velem, hanem magaddal, önkielégítés céljából. Vereted, ugye, vereted az "oltárképemre"...

Frick László Intézet 2015.01.22. 12:56:56

@nagyjoco: Az MSZP úgy kb 24 féle iskola bokra. Ha te képesvoltál az MSZP eszmekongolerátjából (beleértve persze a feristákat, akik még mindig bnem ismerték föl Ferikéjük migaziarcát..) egy homogén eszmerendszert láttál össze
vagy az ötletelő és improvizáló újLMP-nél is összehoztad ezt a barvúrt, akkor felesleges belgának-akarni-lenned... Egyébként, amíg Belgiumban nem jártam, azt hittem, hogy a magyar autóvezetőnél tahóbb nincsen.. hát a belga befogja, sőt, ráelőz...

Javaslom, vedd föl az én nézőpontom. Én már mióta hagyom a faszba' ezt a "baloldal jobboldal" meg "liberálisok konzervatívak" felosztást.
A Jobbik kivételével majdnem mindenütt lelni értemes figurákat, progressziót, jó elképzelést.. az elmúlt 25 évben a szelidek, a nem szájjal, hanem szívvel is igazak hullottak ki a politikaiéletből és szerintem elsősorban a sajtómunkásság súlyos szereptévesztései miatt. A sajtómunkásság kavarta folyton bugyborékoló eleven hígfossá a szart, amiben a magar közélet már eredendően is volt, miközben a szociálfeudális unbuldtív férgek pl az államigazgatásban, a miniszteriálisrendszerekben bántatlan nem csak hawájzztak, hanem mára már az unokáiknak adták át a stafétát. Ha a sajtómunkásság a valóság és tények közvetítésével foglalkozik és nem erőlködik feszt [bér]véleményformáláson is, akkor talán az emberek megtanultak volna önállóvéleményt alkotni
Ahogy ezt sokszor elszajkóztam, pl Vitányi egész életében összesen egyet hibázott: Gyurcsányt. De attól még, hogy GYurcsány megpocsákolta és leszerepeltette a 300 legokosabb maimagyart, attól még a 300 legokosabb maimagyar a legokosabb
Én Schifferben pl külön becsülöm azt, hogy képes volt átértékelni és túllépni a hülyeségeit

Jose Grande 2015.01.22. 16:19:41

@Frick László Intézet: A beszélgetés további részéhez tisztázni kell, mi az állam, mi a piac, és mi az, hogy szabad.
Akkor lehet tisztázni a szabadpiac és az állam viszonyát.

2015.01.22. 16:24:59

@Frick László Intézet: Az MSZP-nél sem lehet úgy szavazni, hogy akkor ez a voks most a tizneötös blokkra megy, mert azok legalább félig normálisnak tűnnek.
Az újLMP-nem meg - tetszik, nem tetszik -ugyanaz a baja, mint a réginek, rétegpárt rétegmondanivalóval, a megcéoztt közönség (vidéki földművelés) meg röhög rajtuk.

Frick László Intézet 2015.01.24. 05:22:51

@Jose Grande: Az állam-ról, mint olyanról ezt írta a jogelődöm:
dudenbuch.blog.hu/2008/03/17/allam

A gyakorlatban "szabad piac" meg "a piac szabályozza a" -ezek nem léteznek. Ugye, nem szabad többről, mint kettőről beszélni, ebben a mai nagyonfejlettkorbaan a három már nagyon sok, ezért beszélek itt csak a korrupció két formájáról, a nyílt korrupcióról, amikor rendes és átlátható ázsiai feudális, sőt ókori stílusú a korrupció és ennek antipódusa a nagyonfejlettállam kriptokorrupciója, ami dualista, két hatalmi-gazdasági csoportosulás a nemzet feje fölött, a kontroll kizárásával titkos konszenzusban, csak szájjal-liberálisan szépen egy fiXXX korrupciós mechanizmusban osztozik a hatalmon, máma mink, haónap tik, de ha mink, akkor is jut-is-marad is néktek is. Lobbyzás-nak nevezik a korrupciónak a közemberek által is tapasztalható mozzanatait. Az állam kormányzatimechizmusa bohóctréfa, pl A Szolgálatok vagy az erőszakszervezetek az informális titkos hatalmi dualista konszenzus szerint dolgoznak. Ha pl a hadiipari lobbinak kellenének már végre nagy államimegrendelések, akkor A Szolgálatok divergó akciókban provokálnak ki beavatkozási lehetőségeket, amiket aztán a báb-kormányzati szervezet kereteiben "rendesen demokratikusan meg is szavaznak" ebben az egyébként tényleg liberális államban filmes közhely a szenátorok körüli korrupció, pompás irodlmi kitárgyaltságban tanulmányozhatunk is eseteket és nem csk a szesztilalom idejéből...

Frick László Intézet 2015.01.24. 05:28:50

@nagyjoco: Az újLMP-ben van vidékiparaszt és ráadásul mezőtúri és mégráadásabbul jókat is beszél. Agyon is hallgatja a jógyereksajtó. Tkp az újLMP a legignoráltabb a jógyerekek részéről. Tetszik-nemtetszik valakinek, a magyar progresszívértelmiség java baloldali érzelmű, az érzelmeket nyomatékosítom a kifejezésben. Ebbe nevelődött, Ferge Zsuzsa jegyzeteken nyőtt föl meg Vitányi Valóság c folyóiratán és a KISZ KB klutúrmagazinján, a Veress, majd a Kulin féle Mozgó Világon.. vagy a PéMobil félén (PéMobil Vitányi felesége...)
Én nem sorolnám az indexeseket vagy a 444-eseket a progresszív értelmiség közé.. ez a "bulvár"-nak álcázott matulista-fikaista csürhe műveltsége már... khrmmm... hiányos, többnyire internet alapján tájékozódnak és politikaikorrektebbek, mint egy üzemi pártalapszervezet 1976-ban... Az öregek meg már nagyon öregek, még abban a pár papírorgánumban olvashatóak. Azon akadtam ki a múltkor [Népszabi szilveszteri szám], hogy az idült alkoholista Megyesi Guszti bácsi még mindig sokkal jobb a jolóknál, frissebb és fiatalosabb...
süti beállítások módosítása