Az állam valamely meghatározott földrajzi területen egy embersokaságnak egységes főhatalom alatt magasabb jólétre történő egyesülése.

A gyakorlat azt mutatja e mondatszörnyemülény tárgyával kapcsolatban, hogy igen gyakori az a fölállás, amiben a főhatalom egyesül magasabb jólétre s a többiek elmehetnek nézni egy olcsó kis házimozit valamelyik gagyiáruházlánc eddbe!-vedd meg!- hodályába. Ahol maxx a beton avagy vasgerendázaton lakozó verebek magasabbjóléte a biztos.

Mert őnékiük a jólét: nem éhesnek lenni, megtölteni a haskót, ennyi. A büdös, butta, adómegkerülő ingyensörakaró ergyanép Szlovákiában gründol mosiga kiscégeket -a főhatalom tagjai Lichtensteinben, Luxemburgban vagy a Kajmán szigeken offshore-izálják pénzeiket, mielőtt svejci hegyilevegőn hóillatú üdére nem szellőztetik.

A békákat nem kérdezik a mocsár lecsapolásáról -  

 szólott menedzsmentdemokratáink egyike, mikoron figyelmeztették, hogy a Tarantino-film-szerűen vágtázó „eü/TB-reform végén (ugyanis a végével kezdődött, a közepén volt ugyan a közepe, de az eleje  nemrég,  a naaagy táss'adalmi beszéljükmánmeg viszont csak pár hete...) talán nem ártana az érintettekkel is konzultálni.

Az ~ mocsár-e? Avagy a főhatalom azért van-e, hogy derék szociológus tudósaink dolgozataiból annyit olvasson ki  a tanácsadóival , amennyi a választópolgárok megfelelően jó szegmentálásához szükséges, és egyébként pedig az államot mocsárnak, polgárait békáknak nézi?

A cica azért van-e, hogy átússza az óceánt? -köze lehet e cicának és óceánnak átúszáshoz? Átúszás-e valamely reform? Jó-e ex-has alkalomra egy, a titkárnő által előtúrt bon-mot?

A mocsár lecsapolásával nemde lényege szűnik meg -jó -e egy hasonlat, ami ilyesmire utal? Nemde a lecsapolt vízzel a halak elúsznak. Kleine hal -e a gute? És ki eszi meg? A mocsárban milyen béka él?

Az alábbi hal a réti csík. A mocsarak lecsapolásával tűnt el az Alföldről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr16384507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása