-Neeeemmm. hanem úgy hívják ezt

http://img.444.hu/D_MTI20141119033-760x506.jpg Tipikus kaukázusi arcokkal Moszkvában Kállay Szijjártó Péter kép forrása: Négynegyvennégy Pont Húú!!4!4!

kedves jóolydalyi szuperkúly és legmenőbb úlyszágílyó gyelyekek, hogy

Kállay-kettős.

Hagy segítsek már nektek, kedves gyerekek, úgyis kedvenc móccerotok az összemosigálás meg a kenyegetés és a hamispárhuzamok elyő'tetésze.

Történelmileg a hóótifaszistákokat szokás kenyegetni utólag a Kállay-kettős meghibázásával. Ugyanis miközben Hitler útálta Horthyt, mint a szart és alig bírták lefogni a politikaifőtanácsadói, hogy egy Unkoorische Anschluß kereteibe a picsába ne kűggye a folyton hezitáló, szabotáló, bizonytalankodó és a fasisztákkal (Mussolini-vel) is kokettáló Horthyt, aközben a Kállay-kettős egyet-balra-jában Horthyiék tapogatóztak az angolok (az Antant) felé is.

Aztán Kádárék megint a Kállay-kettős-t kezdték el járni. Szemben Rákosiékkal, akik jobbra sose léptek, mindig csak egy-egy és egy és egy: balra. Kádár már eleve az 1956-os, Szuszlovval közösen 1956. június 8-án kitervelt , provokációsorozatokkal kirobbantott tervszerű anarchiával azt célozta meg, hogy az un "szocialista rendszer" túlélje az államcsődöt, vagyishogy ne is legyen államcsőd. Az 1956-ban egyébként szépencsöndben csődbe ment Magyarországot ugyanis a lelkiismeretfurdaláso Nyugat ÉS a Szovjetúnió közösen szanálta. A Kádári Konszolidáció Gazdasági Csudájában nem csak szovjet pénzek, de nyugati hitelek is turbóztak. Kádárék,  ellentétben Rákosiékkal, nyitottak Nyugat-ra és egészen az 1973-as hidegedésig afféle Kállay-kettős-ben egyet a Nyugat felé és nagyonsokat meg amoda, a Szovjetúnió felé léptek, azaz tánceváltak a repká szmákó.

Nagyon úgy néz ki, hogy Kádár-ról már az a politikailag és politikaikommunikációsan összehamisított és montázsolt kép fog "történelmi"-leg megmaradni, ami Kossuth-ról is: hogy: Apánk volt ő. Azaz reálpolitikus és ennek a reálpolitikának geopolitikai okai is voltak: Ugyanis Magyarország gyakorlatilag az Orosz Birodalom (1991. előtti neke Szovjetúnió) szájában van, egyenesen odáig menően, hogy pl Magyarország fasza kaszaszerűen szinte az Orosz Birodalom végtelen csalánmezőinek felette...

Ha a magyar politikailag megbízható kőprofi újságírótársadalmat egy állatorvosilószerűen minden szemléltetésére is alkalmas figurában szeretném bemutatni, akkor fölösleges kutakodni, hiszen itt van nekünk rögtön a felülmúlhatatlan és legzseniálisabb Magyari Péter, aki egyszerre amerikanyaló és eurológus. Ami egyébként világpolitikaiszakmai szempontból .... öööö... huncut egy álláspont.

Ha egészen röviden szeretném megfogalmazni, hogy Szijjártó Péternek a mostani Kállay-kettős-e helyett mit kéne lépnie, akkor arra elég egy tőmondta: "A Picsába vele! " A jóoldali politikailagmegbízható újságírótársadalom rengeteg energiát fektet az áltárgyilagos, hozzáértőnek tűnő szakmaifeladatainak a különben a napimegélhetést is biztosító honoráriumokért való összehozásában. Az egyszerű újságolvasónak úgy tűnhet, hogy az Orbán rezsim & diktatúra mindig rosszat húz vagy lép vagy csinál -és ezzel szemben pedig a Magyar Jóoldali Újságírók tudják a jót, mi lenne a megfelelő lépés.

Nos én, mint ingyenmedve, nem szorulok rá a szarozásra, szőrözésre meg maszatolásra. Azonnal elárulom, hogy a jóoldali újságírás valódi és nagyon egyszerű véleménye erről a kérdésről mi.

 

De először képzeljük el azt a horrort, hogy Szijjártó a tánceválás közepette nyista szmákó, megáll és elkezdi azt csinálni, ami Magyari Péter szerint jó. Már úgyértem, hogy nem Magyari ténylegi, hanemcsak a kifogalmazott és éppen aktuális "véleménye" szerint. Eszerint a legkisebb hinta-palintálás nélkül jawoll-jelszóval besorakozni az EU és az USA álláspont mellé, versenyre kelni lengyel barátainkkal és ha a lengyelek öt amerikai katonai bázishelyet kínáltak föl, akkor mink kínáljunk hetet. Orbán tegyen éles kirohanásokat Putyin ellen, ragasszon neki Hitler-bajszot... á, hagyjuk ezt a viccelődést, ha az ember ingyen ír, akkor legalább legyen komoly...

Tkp Orbánéknak pont ugyanazt kéne csinálnia az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban is, mint bármimással kapcsolatban is. Nem sok, nem négy, nem kettő, egyetlen egy lépés a megfelelő Orbánék részéről, ez pedig a le.

A picsába.

Ugyanis addig, amíg orbánék nem lépnek le a picsába, teljesen mindegy, hogy mi és hogyan történik a Világ-ban

vagy idehaza, nem a konkrét helyzet konkrét elemzése az érdekes, hanem az, hogy mit csinálnak, hogyan reagálnak  orbánék és amit csinálnak, az nem lehet jó, tehát pl annak az ellenkezője a jó. Gyak. lehetne készíteni egy jógyerek újságot író programot, amibe fölül bele kell táplálni a rezsimdiktatúra agitpropját vagy lózungjait és alul annak az ellenkezője gyön ki, mint éppen aktuálisan jó. Az ember itt rémül meg, mi van, ha egyszer annyira nem figyelnek oda orbánék, hogy.. tényleg egy ennyire kontár, hozzámnemértő csürhénél még az is előfordulhat, hogy véletlenül lépnek jót, ami persze rögtön rossz lesz a jógyerekújságírás interpretációiban.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr76917537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkel 2014.11.20. 10:18:44

Semmi új, sima ad hominem-mantra.
Az utolsó bekezdéseddel viszont, messzemenőkig...!

Dudenbuch Tanítvány 2014.11.20. 11:45:05

Minek nekünk egyensúlyozni? Legyünk inkább az usákokkal, mert pölö a két legnagyobb usákok cég (Apple) részvényei ek értéke az több, mint az egész(!) orosz tőzsde értéke.
Gázcsit meg úgyis küldenek, de ha nem, kapunk palagázt az usákoktól.

Frick László Intézet 2014.11.21. 01:38:19

@Dudenbuch Tanítvány: lengyel palagázkutatók most zárták a harmadik szezónt a NagyMagyarAlföldön.
Geofizyka Toruń, należąca do Grupy kapitałowej PGNiG, poinformowała o zakończeniu prac na Węgrzech, wykonanych na zlecenie koncernu MOL. To kolejny kontrakt wykonany przez polską firmę na rzecz węgierskiej firmy.

Prace zrealizowane przez Geofizykę Toruń obejmowały wykonanie badań w ramach projektu sejsmicznego 2D/3D na 4 blokach koncesyjnych Fegyvernek, Páhi-Ny, Alpár and Hosszúpályi leżących w centralnych Węgrzech. Prace sejsmiczne wykonane zostały metodą wibratorową, w przeważającej części na terenach rolniczych i zalesionych. W przeciągu ostatnich 2 lat to już trzeci kontrakt zrealizowany na Węgrzech przez Geofizykę Toruń.

Frick László Intézet 2014.11.21. 01:50:36

@kikoránkel: Én ezzel a képpel tovább is szoktam játszani, rakosgatom tovább az Új Felelős Kormány tagjait és képzelem tovább a szépítő jóítást. Pl Szabó Tímea miniszternek magyarázza egy csúnya kövér szemölcsös néni, hogy végre a haját már nem így kéne festenie, hogy úgy nézzen ki, mint egy olyvasztotvajjal leöntött fejű óperzsa ágyas. De azok a magyarázócikkek is tetszenek, amikszerint tkp egészen zöld energia lesz az, amit PaksII. megtermel majd a kúl amcsireaktorokkal meg pl a ciffrafosásban szenvedő Putyin diktáror, ahogy beőszülnek hitlerbajsza újabb sörtéi a magyarok mégkeményebb kiállásaitól.
Azért a magyar jóoldalisajtóélet tekintetében eléggé nagy kibaszás lenne orbánék teljesen picsábatűnése. Valamennyire azért szinten kéne maradniuk, ugyanis az orbándiktatúra bukása után ugyan mi más lehetne a basztatásisávban a főcsapásirány, ha Kúró Dórát már tejberizsahegy szerűen belepte a jógyerekfitty

2014.11.21. 11:44:21

@Frick László Intézet: " mint egy olyvasztotvajjal leöntött fejű óperzsa ágyas."

:D

2014.11.21. 15:00:58

@Frick László Intézet: majd azt hitted, hogy innen a közelből hozatunk palagázt. Látom, te még mindig nem akarod érteni a szabad piac lényegét (minél nagyobb hülyeségnek hangzik valami, annál valószínűbb, hogy úgy csinálják).

kikoránkel 2014.11.21. 15:53:52

@Frick László Intézet:

Európa dugig van földgázzal. Mióta az USA-piacon a saját termelés kiváltja az importot, Katar milliárd tonnaszám küldi az európai kikötőkbe az LPG-t.
Bár, ezt te tudod, mert több gazdasági műsort hallgatsz mint kacsahápogást. :D

Szóval, a zöld energia bevezetése megint kitolódik. Ez azért szomorú.

2014.11.22. 00:21:41

Minek nekünk Kállay-kettős, amikor olyan jóbarátaink vannak, mint a NATO, az EU és az usákok.

Frick László Intézet 2014.11.22. 04:01:21

@kikoránkel: Drága Tanár Úr, érdekesen oktatgat maga ki engem, sopánkodik a ződenergia miatt, de a szája, amivel sóhajtoz' erről, még attól a mondatrésztől párás, amiben mellébeszél arról, hogy az a gáz, amivel most az USA "öneállító", milyen színű, hát nagyonnemződ. Hanem palaszürke. És még csak nagyon vadződ álláspont se kell a jujjogáshoz felette...
Arra meg már ki se térek, hogy hajótartályos-gázszállítással kibeckelni hitettetné a vezetéskes szállításikapacitás kiesését. Úgy viselkedik maga velem tanár úr, ahogy a Zindekesz Fijúgg szokták szopatni a nagyonbutának nézett fogyasztóicsoportjaikat.
Maga érzelmektől fűtötten és napipolitikai///magyaraktuál-belpol'áris lencséken által nézdegél.
Miközben egyébként geopolitikailag erőviszonyok átrendezése, egy teljesen új, eddig nem tapasztalt és eddig tárgyalni se mert újgyarmatosítás ( Kína Afrikában...) teljesen új erőviszonyok [ a kínai gazdaság kb abba a fátzisba ért, amihez hasonlót... mert a mai neobutaságban hasonlítgatás nélkül semmire se megy az ember.. az esőben szerzett hirtelennáthát legalábbis heveny tüdőgyulának kell fölhazudnom az ingerküszöb átütéséhez...) Tkp nem az a kérdés, hogy az USA HalottEmber-e, hanem inkább az adja a problémát, hogy egy ekkora nagydarab hullától hogyan lehet világgazdasági katasztrófa nélkül megszabadulni... amikor még egy ilyen kisebb hulla is problémás, mint Japán.

A MagyarGazdaságiSajtóMunkásság legfőbb problémáit én szivesen a Portfolio.Hu-n szemléltetem, hová vezet az, ha újságírók személyes elhivatoittságukat képtelenek félretenni és JóÜgy-ért buzgólkodnak.

Szinte hihetetlen, de VilágGazdaságPolitikai szempontokból mindazon szépségek, kedves Tanár Úr, amiben mi mindketten hiszünk, tehát Ön és én... pl az AmerikaiSzabadságeszmény, az AmerikaiDemokrácia A KonzervatívLiberalizmusBájai(=klaszikus Csöcsök és Farok és hármas-gyűrűsizmozott klaszikus Hüvely) ....ezekre a PénzügypolitikaiErők basznak... Ha pénzügypolitikaiérdek azt kívánja, hogy MarhaPárizsit kell passzírozni 121.304.789 emberből, akkor lepasszírozzák őket. Eszmények? - ott tartunk, hogy egy diplomás fiatalember nem ért meg egy Tarantino filmet. Egyre primitivebb dramaturgiák is egyre felfoghatatlanul bonyolultabbnak hatnak az újabb és újabb fogyasztói generációk számára... És ekkor még mindig nem a hazai állapotokról beszélünk, a HazaiStatisztikák szerint a gyerekek 10%-a iszik energiaitalt, de akkor ezek szerint pl én.. az én környezetemben ennek a 10%-nak a 89%-a él... A Hazai Iszonyok-ban az ember retteg, mi lesz, ha ezek diregt megnehezítik az energiaitalhozjutást, akkor A Tanár Úr és hasonszőrei jönnek és megmagyarázzák nekünk, hogy a Cobra szinte életelixir és a brit tudósok kimutatták, hogy

PS.: Fölhívnám a Drága Tanár Úr figyelmét az alábbi, talán nem túl bonyolult oktatófilmecskére arról a gázról, amiből az USA jaj annyira önellátó már, hogy nagyon
www.youtube.com/watch?v=vPezK4JITCc

Frick László Intézet 2014.11.22. 04:23:29

@nagyjoco: A Szabad Piac lényege ma már főleg tankönyvekben olvasható. Az, amit a Szabad Piac Szencségéről tudunk, nagyjából annyit ér, mint egy 38 éves magyar általános iskolai számtech tanárnő számtech szaktudása.
Az Nagy Globális Összevonások a legnagyobb ellenségei a Szabad Piaciság Illúziójának is. Hol szabad az a piac, ahol a "konkurens"-ek egymás beszállítói? ?emnnyire szabad az a piac, ahol a Toyota meg a V.A.G. már vagy 15 éve kiegyezett a világpiac felosztásáról és minden marketingvonalon folyamatosan egyeztet a többi szereplő rovására? Szerinted mennyire szabad az a piaci verseny, amiben a Sony pl megversenyeztet négy beszállítót és a döntését az alapján hozza meg, hogy az ötödik jelentkező, aki nem is pályázott, vágottszemű [esp.: koreai].
A SzabadPiac Vatikán-ja az USA (ugye jól mondom, drága @kikoránkel: Tanár Úr?) Nos, vegyük e SzabadPiac egyik SzentTehenét, az autóipart. Ha az USÁ-ban az autópiacon a SzabadPiaciElvek érvényesülhettek volna, akkor az USA autóipara ellenállóbb lehetett volna az európai és japán ostrommal szemben. 2008. óta az energiapiaci átrendeződések következtében a NésönelÉrdek kihátrál a csöppetsemszabad amerikaiautópiac mögül és az amerikai autógyártás a saját szaharájába fulladt. Holott lett volna min okulni, hiszen New York pógármesterének már a múlt század 70-es éveinek a derekán vót annyi esze, hogy Audit vegyen. Az amerikai autógyárak akkor, amikor még lett volna lehetőség fejlesztésre, az európai autót az amerikai filmgyártás egyik dramaturgiai közhelypaneljaként értelmezték [Főleg Volvo meg BMW, néha Mercedes Benz] Észbekapás helyett a vedd meg -dobd el!!! koncepció jegyében 7 év alatt fossá málló talyigákat gyártottak az emblémafejlsztés koncepciója szerint
Az USÁ-hoz legközelebbi tényleg valamit érő autógyár Mexikóban, Pueblában termel egy olyan konszern tulajdonában, ami pl szépen ellopta az emblémafejlesztés ötletét az amcsiktól és tovább is fejlesztette. Az USA autópiacára olyan, mindenféle hybrid hókuspókusz nélkül natúr robbanómotoirtral működő autók özönlöttek be, amik motorjainak a nyers ALU öntvényét Brazíliában készítik Győr-ben [Hungary] gyártják készre éspl igy aztán az USA piacra szánt autókba is belekerülhet.
És ez csak 1 példa a SzabadPiacPápasága történetéből.
süti beállítások módosítása