Miközben már minden olvasóm fejlettebb nálam ideológiailag, főleg pedig politikailag megbízhatóbb, mint én [az orbánfasszopó, ugye, a csubakka kurvanyámat, aztat) aközben az eddigi két fő hírforrásom, ugyanis az index.hu és a 444.hu leredukálódott ezutóbbira. Bár ugye alapvetően a politikai agitációs propaganda mívelése és míveltetése a fő feladata ezen orgánumnak, azért  néha pihenésképpen be-becsúszik egy kicsit más, a Google Hálózat arra is, jó, hogy fölkérjünk egyeseket, ismertessenek velünk szlengszavakat, aztán ha ez jól összejött  akkor pincsizünk egy ügyes kis térképcsit és máris fölírhatjuk a címbe, hogy ez Magyarország szlengtérképe (határontúli kitekintéssel)


Erről választottam én ki a tápost, ami nyugat-romániai bozgor szlengben az anyaországi magyar.

[ A tápos a Magyar Néphadsereg szlengjében az előfelvételis, azaz egyetemi/főoskolai tanulmányai előtt a sorkatonai szolgálatát még a szarfaszúak (sima sorállomány) között leadó strüszivadász volt. Például Kalocsán. Vagy Hódmezővásárhelyen, ahol pl Esterházy Péter volt ~]  ]

Köszönjük Ildikó, Gheorgheni, RO thx !!!.hu Eperjesi Rita.

http://hello90.444.hu/assets/sites/20/2014/01/Szlengt%C3%A9rk%C3%A9p_hello_cimlap.jpg

4 komment

Címkék: tápos

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr116160942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikoránkel 2014.05.14. 08:22:52

Nem volt nehéz megfejteni.
Tápos+bozgor(bozmeg+ungur)+444= Magyary Péter!

Thx Hanninak a szószedetért.

Mellesleg, minden posztodat, amelyben felemlegeted, hogy blogbarátaid minek tartanak téged, elláthatnád a "picsoidizmus"-taggal is.
Nincs még egy ilyen érzékeny gumicsizmás literátor. :D

magyar-magyar szótár 2014.05.14. 09:05:32

@kikoránkel: A teljes igazság az, hogy én esp. transzneműnek képzelem maga, tewhát nőnek (is) és mint ilyen, picsa lehetnék persze. Ha egyébként ezzel a másságommal olyangyon valami mást is szeretnék kifejezni, de nem. Ezt úgy tekintem, mint a térdemen egy sebet, ha éppen megmutatom valakinek, meg, ha nem, nem.
Így aztán, ugye a picsa férfi megfelelője a seggfej.

Nem tudnál te olyan goromba lenni velem, mint én magammal tudok. Miközben persze a te viszonyod a kritikához, pl az önkritikát illetően.

még egy magánfélelmemet megosztom itt veled, ez pedig az: ADDIG nincsen baj, amig tisztában vagyok azzal, hogy seggfejesedem, a katasztrófa az lesz, amikor már seggfej lszek egészen, viszont nem veszem észre.
(Ez is egy érdekes sáv, azok a nők, akik tisztában vannak ennpicsaságukkal, ebben mej bájosak is tudnak lenni. Tkp egy picsának, ha ő tudja, hogy picsa MÁR könnyebb. kedvenc picsám Kosztolányiné Harmos Ilona. Krúdy vagy száz pompás picsát ír le, hát pl a tejigazgatóné az csudálatos [Rezeda Kázmér szép élete] nembeszélve arról a picsáról, akit B. Arankáról mintázott [Karinthyné]

A picsatársadalom olyan picsaemberek összessége, akiknek nemhogy lövelletük vagy haloványfingjuk se nincsen a picsaságukról, de még fejlettebbnek is hiszik magukat [-> aájróperek]

Utóirat Petre Maghari-ról.
Petre konkrét feladatot lát el, felel meg ilyennek. Minden, amit csinál, örv, van színe és persze fonákja is. Az örv az, hogy ő eurpológis mige külpolszakértő, persze a bajnaizmusnak is szakértője, hoóóógyne!

Kérdeztelek már arról, hogy szerinted lehet-e úgy KOMOLYAN foglalkozni az ukrán válsággal, hogy a képben az oroszok fezt össze-vissza vagdalják gólák és más kedves madarak klábait, és amerika úgy kerlhet képbe, mint ezen gólya és más jó és szép madárlábacskák szüntelen gyógyítója, pl Obama maga szíjja ki a gennyet szegény gólyalábakból az ő szájával.
Szerinted ez reális kép?
Vagy pl most, hogy az LMP elkezd idehaza is vadzöldeskedni pl klasszikus antiglobalista kirohanásokkal a multicégek ellen...ennek tükörében Maghari, mint europológ'...
vagy tanár lennél, mernéd a gyermnekeknek hf-be kiadni, hogy magharit tanulmányozzanak, ha fejletaájraóperségből szeretnének leckét.
Csendesamerikainak, annak baszott jó Maghari és zseniális jól ír, illetvehát az ő nemzedékében már kb ez a nívó beállása, ennél csak lennebb lesz, ha lesz... [Lásd Anarki kapitányt ]

Azt hiszem, Maghari a frissenvégzett Alden Pyle-nál annyival geci-aljasabb, amennyivel már öregebb is. [Lásd a geciségról, amit a hadseregben tanultak alapján írtam, a geciség a gumikorszak jellemzője.. éshát Maghari tipikus gumi is, úgy értem, hogy ha egy György Péter eszteta be tudta nyalni Tóta W-t, akkor Petré-től is öszehatja magát.. már mint "öreg mélytengeri szárcsa" ugye)

Frick László Emlékzenekar 2014.05.14. 09:08:03

@kikoránkel: Érzékeny, én? -bazdmeg, ezt TE mondod NEKEM, te kis ballé-pipellő a 47-es, 97fokos lábszagú gummicsimmának??44!444!! ? -századrészét nem tűrnéd, amit én föl se veszek.

Frick László Emlékzenekar 2014.05.15. 16:26:21

@kikoránkel: Joszéf ben Mattitjáhu azt kifogásolta a görög "történetírók"-ban, hogy a történeti hűség [az egzat történelem, ami megtörtént] helyett jobban érdekelte őket az elődeiknek bvaló ellene-mondás, a rátét, a cáfolat, a szembemenés, a csakazértse.

Abban megegyezhetünk -szerintem- hogy jelentörténelmünk elemzője, kommentátora egy háborús veszélyhelyzetben, ha BÁRMELYIK nyílt vagy fedett, a háborús helyzetet OKOZÓ vagy fokozó agresszor MELLÉ áll vagy ilyennek ügynököl vagy csak a fost kavarja ilyen javára, az aljas féreg.
tehát aki a Majdan Hőseit maradéktalanul a demokráciáért meg a fejlettaéjraópaiságért küzdőknek hazudja el, holott a Majdan volentőrei között nemkevés kis putyinocska is ügyeskedik (nembeszélve az ott hagyományos osztapbenderekről.

Természetesen Putyinéknak nincsen igaza, de összesen az erre való reá-mutagás még nem egy MÁSIK teljes igazság.

A teljesigazsághoz az is hozzátartozik, hogy az USA vastagon benne van az ukrán szarkeverésbe, és sokkal-sokkal kevesebb joga van az USÁ-nak Ukrajnában kavarni a szart, mint Oroszországnak az amerikaidemokrációa ősi ízlése szerint érdekeit szféráhában érvényesítenie.

Ha megvizsgáljuk, Oroszország tízszer, százszor többet tűrt el Ukrajnától, mint az USA tűrne el hasonló helyzetben.
Tételezzünk föl olyan uchrinisztikus szituációt, amiben Californiát elcsatolják az USÁ-tól és az így Mexikó egyik nagy kisebbségépt alkotó anglosaxo népesség ott atrocitásokat szenved ill. fenyegetve érzi magát.

De ez Petre Magharival kapcsoltabna teljesen felesleges beszéd, ugyanis Petre valóságos irálya nem Ukrajna vagy a külpol meg effélék. Ez mind csak ürügy és valójában lakájkodás jól meghatározható magyar belpol köröknek. Akik választottak és nem az EU-nál lobbyztak és lobbiznak, hanem az USÁ-nál. (Közben azonban az USA fajsúlya megzuhant és pont az ukrán válságba való foskavarással óhajtanák visszaszerezni.) Így tehát az szemforgató nyálassággal europolozó Maghari még aljasabb.

Egyébként is a !!!.hu "újságírói" kicsit hasonlítanak abban az ógörtöh történetírókra, hogy a poen vagy trucc vagy valakik idegének a felbaszása vagy csak egy jó poén is többet ér nekik az egyébként számukra tök relatív és sose örök igazságnál. Vegyük azt a tételt, miszerint a történelem nem ismétli önmagát, de ha pül kedvenc móccereddel, a párhuzamosságtalálással éppen ki lehet sütni valamit, akkor meg ngyon is szivesen vonszolnak elő történelmipéldákat, de pl igen érdekesen olyan amerikai-történelmi példákat, amik akkori puytin meg orbán és németszilárdalakúakkal vabnnak tzeloi, nembeszélve a semjénzsoltalakúak százezreiről (a W.A.S.P-ök pl :D ) ésugye ők ásták a televényt az amerikaidemokrácia gyökereinek.

Ti úgy tanítotok bennünket az amerikaidemokrácia kesztyűjébe dudálni, mintha pl lehetne dinnye minden előzmány, pl fészek készítés, a dinnyefészeknek elevenszarral való megtöltése, dinnyepalánta gondozása, permetezés, gyomirtás nélkül. Ti egy oilyan amerikaidemokrációról papoltok, ami ezekszerint semnem fogantatott, semnem nevelődött, hanem csak úgy lett a semmiből és már rögtönazonnal szeplőtelenül.
süti beállítások módosítása