Illatos Kéz: Szervusz [Jelentős Művésznő neve], akkor minden köntörfalazás nélkül azonnal a tárgyra térnénk.

Tiszta Tekintet: Úgy tudjuk, megpályáztad az [Intézet Neve] igazgatói székét.

Jelentős Művésznő: Igen. És?

Illatos Kéz: Úgy gondoljuk, hogy te, a te neved, többet érsz annál, hogy ezeknek add.

Jelentős Művésznő: Ezek? Kik ezek az ezek ?

Tiszta Tekintet: Ezek? Ez a söpredék. Ezek a mucsai tahók. De még tahók, az hagyján, de a szélsőjobb [fasiszta rendszer fémjele] nyomul mögöttük. Ha elvállalod ezt a funkciót, a Sötét Erők-höz sorolsz: a neved bemocskolod, a művészi tekintélyed és hírneved odalesz.

Jelentős Művésznő: Én nem foglalkozom politikával és nem is nagyon értek hozzá. Úgy tudom, az intézet nem is politikai szervezet, eszembe se jutott a politika, amikor--

Illatos Kéz: Éppen azért vagyunk itt. Tudjuk mi ezt, azért vagyunk itt, hogy segítsünk, hogy ne kövess el ilyen végzetes hibát.

Jelentős Művésznő: Én ezt a pályázatot komolyan gondolom, nekem SZAKMAI elképzeléseim vannak. nem értem, hogy jön a [művészi tevékenység neve]hez a politika... ide.

Illatos Kéz: Rossz irányban mennek a dolgok. Ez a kurzus, ezek az emberek, a jelenlegi vezetés nem érdemli meg, hogy melléjük állj.

Jelentős Művésznő: Melléjük? -eszembe se jutottak. Láttam a pályázatot és úgy gondoltam, megpályázom, vannak elképzeléseim--

Tiszta Tekintet: Nézd, nem kevesen vagyunk tisztelőid, jól ismerjük művészeted az első mozzanatai óta követjük. Értékes ember vagy -különben nem is kértük volna ezt a találkozót. Ez a pályázat csapda. Nehogy azt hidd, hogy ezek értékelik a művészeted. Tudod te, kik azok az emberek, akik ezek kultúrpolitikáját csinálják?

Jelentős Művésznő: Engem nem érdekel a kultúrpolitika se, ebben az intézetben nőttem föl ezáltal az intézet által lettem és gondolom, akkor is volt valamilyen kultúrpolitika és hát annak ellenére... lettünk. Én például, kedves Tiszta Tekintet, akkoriban minden új könyvedet olvastam és ugye volt a hivatalos kultúrpolitika és voltak a könyveid, amiket alig vártunk, sőt, emlékszem, hogy az egyik valami ötletet--

Illatos Kéz: Nézd, nem akarjuk rabolni az időd fölösleges és érdektelen vitával.  (neveket sorol föl) és még folytathatnám, gondolom, hallottál valamit [Jelentős Művész] lebuzizásáról vagy a [művészeti intézmény neve] igazgató pályázatának skandallumáról...

Jelentős Művésznő : Igen, de... hogy jön ez ide? Ez az intézmény... más... inkább a háttérben van. Sokan nem is tudnak a létezéséről, ez puszta... hogy mondjam... szakma. Ez az intézmény úgy nem--

Tiszta Tekintet: nem is az intézményről van itt szó, ez benne a politikai csapda. Így akarnak ezek egy nevet szerezni maguknak...

Jelentős Művésznő: Gondolod, hogy ezentúl majd politikai eseményeken emelvényen szónok mögé kell ülnöm és mutogatják a tévében a civil arcom, amit senki se ismer?

Tiszta Tekintet: Hát azért vagyunk egy pár ezren, jelentős művészek, akik ismerünk. És akik mit gondolnának rólad, ha ezek kurzusához állsz--

Jelentős Művésznő: Engem a kurzus nem érdekel, én az intézet vezetésére pályáztam, ebből az intézetből egy van, a--

Illatos Kéz: Nézd, a nűvészi elképzeléseid mindenképpen tiszteletben tartjuk. És hidd el, nem ér anyagi veszteség, ha mégsem vállalod...

Jelentős Művésznő: Mert... nyertem? Tudtok valamit?

Tiszta Tekintet: És ha nem is tudnánk, akkor is, ekkora ziccert ezek nem fognak kihagyni, hogy egy ilyen nevet, mint a tiéd, levadásszanak.

Illatos Kéz: Nézd, idő kérdése és ezek megbuknak.

Tiszta Tekintet:Addig is, anyagi veszteség nem érne. Meg tudjuk oldani, hogy anyagilag ne járj rosszul.

Jelentős Művésznő: (szemtelen mórikával a pofiján)  Engem is, kárpótlásul beültettek valami zsűribe, mondjuk Medveczky Ica néni mellé...

Tiszta Tekintet (halál' sértődöttségben) Ahá! -úgy látom, mégiscsak érdekel téged a politika is.

Illatos Kéz (Tiszta Tekintet felé egy tiltó gesztussal) Nem-nem, nehogy félreérts, persze tévés celebnek nem kell lenned. Mármint ha nem akarod. Vannak más megoldások is. Nem is erről akarok most beszélni, de biztosíthatlak, hogy nem maradsz egyedül. Arra kérünk, lépj vissza. Ne fogadd el.

Jelentős Művésznő: És ha elfogadom.. vagyishogy HA nyerek a pályázaton és én kapom a megbizatást, akkor? Akkor mi lesz?

Tiszta Tekintet: Hát nem ismered ezek módszereit? Korlátozni fogják a szabadságod, mindenbe beleszólnak, középszerű ripacsokat küldenek a nyakadra, nem fogják engedni, hogy kibontsd elképzeléseidet, cenzúra.

Illatos Kéz: (föláll) Nem szeretnénk, ha félreértenél bennünket. Természetesen nem szólunk bele a döntésedbe. MOST arra kérlek, fontold meg és még egy kérés: Pár nap múlva találkozhassunk újra. Gondolkozz el, érdeklődj, kérdezd meg a barátaidat vagy akiket gondolsz. De szeretnénk erről a kérdésről még egyszer beszélni veled.

Jelentős Művésznő: Most így hirtelen... min is gondolkodjam? -jól meggondoltam, mielőtt--

Tiszta Tekintet: Szerintem most nekünk sikerült néhány új aspektust fölvetnünk. Kérlek, engedd meg, hogy pár nap múlva újra találkozhassunk... Rendben?

Illatos Kéz (is föláll)  Hívjuk egymást.

Tiszta Tekintet: Lelevelezzük, bármikor.

Illatos Kéz: Mikor kereshetünk?

/függöny, balkáni sötétség/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr15883998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marie Walewska 2014.03.29. 07:35:46

offo

Kedves Kommentelőtársak!

Tudom, magánlevélből taplóság idézni, nem is fogok, csak egyetlen szót.
Ha észrevettétek, nincs itt más női hozzászóló a politikai vitakörben, azzal együtt jól éreztem itt magam, mindig is szerettem fiúkkal játszani. Dudival való vitám olyan fokra jutott, hogy küldött egy levelet, amiben ismét HellÁCSKA voltam, itt sajnos betűnagyságot nem tudok állítani, lényeg az, hogy az ÁCSKA rész kb. 60-as boldolt betűvel kiemelve, mert nem voltunk egy véleményen. Tekintettel arra, hogy a többi férfikommentelőt itt mindig tisztelettel kezeli, soha nem láttam még Hannikácska vagy Nagyjocócska esetleg Ripőköcske megszólítást, egyszerűen azért, mert különbözik a véleményük, úgy gondoltam, itt van az a pont, hogy elegem van. Ilyen fokú taplósággal nem tudok mit kezdeni.

Frick László Intézet 2014.03.29. 08:46:47

@Marie Walewska: Ööö, hagy kérdezzem már meg, hogy az a taplótégedet csak úgy hirtelen ötletből, minden ok nélkül ÁCSkázott le amelltee, hogy az Orbán GESTAPO köszöni szépen, hogy így a magánlevelezést beazonosítottad a bloggal és Dudi készítheti a fogkeféjét meg a beretváját. Ez ÍGY biztos nem popsiság, nyalom az ánuszod, ugye?

kikoránkel 2014.03.29. 08:59:04

Hátbizony, csürhenépség ez a magyar.
És akkor ez még egy szofisztikált dolog volt, mert ha hatalomra kerülnek, úgy néz ki, hogy :
" Halló, Földrajzinév-bizottság?
Mi vagyunk.
Muhaha!"

Marie Walewska 2014.03.29. 09:15:18

@Frick László Intézet: tekintettel arra, hogy nem hellának hívnak, és nem is azt írtad, hanem a valódi nevem, továbbá nem az itt regisztrált címünkön levelezünk valóban fúúú megsértettem az összes konspirációs szabályt. Ne beszélj mellé, miért én vagyok Hellucika, és a többieket, a fiúkat miért nem sérted meg soha ilyen módon?

2014.03.29. 09:22:09

Balkán, én verzióm: első emeletről ki, panel, felújított, a tízből ugyan csak egy emelet, a kivitelező lelépett maradék kilenc emeletre szánt pénzzel. Lakótelepi parkolóra ki, szabálytalanul parkolók százai között átevickél (nem, nem azért mert nincs hely máshol, csak a kanyarban, lusta 10 métert gyalogolni). Eszméletlen hanyagul vezetők tömegén át, munkahelyre be. Eltunyult arcokat folyamatosan néz (faszér' kellett ma is bejönni, még meló is van), délben vállalati konyhába be (evőeszköz saját, a cégest ellopta a takarító néni). Délután haza, biciklis leszarja, hogy épp hogy nem ütik el ott, ahol biciklivel behajtani tilos, egyéb balkáni jellegű közjátékok. Coopba be, ásítozó pénztárosnál fizet (kurvannya, megint bankártyával, én meg üthetem be a kártya utlsó négy számát, afaszkivan), durvalakótelepi kocsma előtt el, lyukba bemászik. Majd folytatom, ha lesz hozzá kedvem.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.29. 09:26:50

@Marie Walewska: Hanni NÉNI-t olvastam már itten. Az szerintem durvább.
Ha ugyanazt fújnánk, amit Dudkó, akkor mink lennénk az okossak, de így nyilvánvalóan hülyék lehetünk csak.

Marie Walewska 2014.03.29. 09:33:48

@ripők: a Hanni néni is, ugye, attól sértő, mert LENŐZI az illetőt.
Nem az a bajom, hogy hülyének tart. MINDENKIT hülyének tart, akinek más a véleménye. Pont az a problémám, ha téged vagy Kikoránkelt tartja hülyének, akkor leírja, hogy hülye. Én meg rögtön Cuncimucika leszek, tehát azzal sért meg, hogy nő vagyok, ergo, csak hülye lehetek. Férfiak ezt nehezen értik. Hogy egyszerüsítsek, Dudi kvázi buzizott, csak itt a cigány - zsidó - néger - meleg szó helyébe tedd be, hogy NŐ.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.29. 09:39:33

@Marie Walewska: Csapásokat adunk és csapásokat kapunk; megsértődni ezen felesleges.

Marie Walewska 2014.03.29. 10:08:53

@ripők: Mondtam, hogy nem fogod érteni. Csapás az, ha beszólsz az illetőnek. Ha azt szólód be, hogy az vele a baj, hogy NŐ, akkor szerinted van értelme vitázni? Egyébként nézd meg, Dudi nem kért elnézést, most kussol (nyilván elindult már a békementre )és nem is fog. Igen, azon ha lehülyéz, felesleges megsértődni.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.03.29. 10:15:12

@Marie Walewska: "Mondtam, hogy nem fogod érteni."
"Férfiak ezt nehezen értik."

Frick László Intézet 2014.03.30. 04:18:39

@Marie Walewska: Nem, hát itt eleve velem van azért baj, mert merészelek másvéleménnyel lenni. Semmi konfliktus nem lenne köztem és a Díszes Társadág között, ha én is azokat kopipasztáznám, amit ti. Semmi baj nem lenne velem, ha ezek terrorjáról írnék, rózsikát basztatnám, vessek magamra, mért nem arról írok, amiről 10000 más jóoldali blogger is. Teccene nekem is vs.hu-t hvg-t origo-t indexet linkelnem, mint más rendes embernek, ugye.

A néni azt jelenti, hogy ugyan nem is érdekli a politika meg nem is ért hozzá, de ahogy Joli nyannya a möccsbe ebédfőzés közben Jósti tatára ránézvén beleszól "Milyen les, hiszen mindenki meglátta, hogy tudna lesni ennyi ember szeme láttára? "

Frick László Intézet 2014.03.30. 04:23:37

@Marie Walewska: A,lapvetően az a baj, hogy te vagy hanni néni politizálni SZERETNÉTEK ugyan, de a politikaikommunikációnál mélyebbre nem hatoltok. Mintha autókról beszélgetnénkl és ti olyan halálosanmeggyőző erejű érvekkel jönnétek, mint autóreklámok oilletve autós magazinok "teszt"-beszámolói (akadozó, pontatlan váltó" "alul" ill "fölülkormányozottság" kopogó műanyagok ill" kis fordulaton is már dinamikus"

Engem legjobban a tesztvezetések fogyasztási átlagai szórakoztatnak, minden újságíró a normálisnál legalább 20-30%-kal magasabb fogyasztást harcol ki az autóból ("Vegyes használatban megelégedett a 8-9 literrel ") írja egy olyan autóról, amiből én 4 személlyel, bekapcsolt klímával és 102,8 km/h-s nagyátlaggal 8ez a gyakorlatban az ahol lehet 140 km/h) 4,5 literes fogyasztást hoztam ki.

Mindig hangsúlyozom is, hogy én politikaBUZI vagyok. Ti pedig még "heteró"-nak is egységsugarú felhasználók.

Frick László Intézet 2014.03.30. 04:29:08

@ripők: @Marie Walewska: Ugye ez a művésznők és az írók esete. Lemélyített leszbikushangon búg, és a[1907-ben egy mai puncuivillantással ért föl] bokájáról a legtermészetesebb szemérmetlenséggel rántja föl a szoknyát*, hogy láthassuk kék harisnyáját és ugye egyenjogúságot követel, erre Cholnoky száján egy baszodalássan kiszalad és akkor ezt, mint nő, kikéri magának.

*eredetileg a bokáról való szoknyafelrántásnak metakomm szerepe is volt, pl Krúdy fiatalkorában az éppen menstruáló kurvák piros-fehér csíkos harisnyát húztak, hogy jelezzék a szolgáltatások bizonyostényi korlátozottságát.

Marie Walewska 2014.03.30. 08:49:53

@Frick László Intézet: látom már, választási izgalom van :D Mondd, malac is lesz?
Amúgy meg, nem lett volna egyszerűbb hosszas magyarázkodás helyett annyit írni, hoyg "bocs".

P. dictus Magister 2014.03.30. 15:21:18

@Marie Walewska: Miért kéne bocsánatot kérni tőled, nyomatod ezt a feminista rossz dumát, ne csodálkozz, hogy ilyen stílusban válaszolnak

heki 2014.03.30. 17:55:27

@Marie Walewska: @P. dictus Magister:
Ha én vitatkozom a férfitársammal, mikor azt mondja a vita a hevében, buzi vagy, akkor nem kezdek el gondolkodni a dolgon, hogy ő minek gondol engem. Tudomásul veszem, hogy sztereotípiái mentén elragadta az indulat.

Ha nő lennék, és férfivitapartnerem, lenőiagyazne engem, lehet, hogy arra gondolnék, hogy sztereotípiái mentén elragadta az indulat.

De mivel nem voltam se női agy (se buzi), igazából nem tudom hogy reagálnék akkor, ha nő lennék (vagy buzi).

Szóval sajnálom. Próbáljatok meg kommunikálni emberi (férfi :)) módon.
Hímsoviniszta Heki

(Jegyzem meg: egy magán-emailből idézni egy blogra, hogy milyen sértő dolgot írtak naki, nőcis attitűd, semmiképp sem férfias. És ez nem értékes-értéktelen skála, egyszerűen karakterológiailag. Én nem idéznék, de én lenni hímsoviniszta.)

Marie Walewska 2014.03.30. 18:59:49

@heki: igen, talán részletesebb magyarázatot igényelt volna, miért tettem ki ide, a nyilvánosságnak, bár azt mondani egy szóra, hogy idézet egy levélből, talán túlzás.
KÉt oka volt: egyrészt poénnak találtam, hoyg Dudi itt Balkánozik, miközben az ő hozzáállásam meg egyenesen szaud-arábiai a nőkhöz ezen a téren, nő nem lehet okosabb, mert nő, és slussz. Szóval, a poszt címéhez poénnak találtam.
A másik ok, hogy remekül szemlélteti Dudi vitamódszerét, nem lehet igazad, mert buzi / nő / biciklista / joloezomár / stb vagy. Egyébként ahogy mondod, ha lebuzizna, és nem vagy az, akkor az nem sértő. Ha meleg van (és most szándékosan már ezt a szót használom) és lebuziz, sőt azt mondja, hogy egy pl. dísznövénykertészetről szóló vitában azért nem lehet igazad, mert buzi vagy (és tényleg az vagy) akkor szerintem az tuskóság és vitaképtelenség.

Marie Walewska 2014.03.30. 19:16:32

@P. dictus Magister: mivel nem ugrott be hirtelen, hogy láttalak volna már itt, belelapoztam kicsit a blogodba. Hát...izé. MI nem ez a beszélgetőkör vagyunk itt, szerintem nem fogod jól érezni magad itt. Picit szofisztikáltabbak vagyunk nálad.

heki 2014.03.30. 19:35:28

@Marie Walewska:
azért nincs igazad, mert a vitakészség nem női attribútum :) ehhehehe :)
Tehát dudinak igaza lehet :)

bocsi
(továbbra is hímsoviniszta heki sok pedagógusnővel és anyukával környezetében)

heki 2014.03.30. 19:38:16

@Marie Walewska:
öhhh.
"picit szofisztikátabbak vagyunk nálad" - ej, de diszkriminálsz.
Nem szép.
:)
Üdv
heki

Marie Walewska 2014.03.30. 19:39:50

@heki: szerintem roppant udvariasan fogalmaztam meg a véleményem :D

heki 2014.03.30. 19:51:06

@Marie Walewska:
mellesleg nem dudi balkánozik, hanem lovasi az lmp-nél. pl.
Dudi azt mondja, hogy a 'Balkán' nem pejoratív jelző számára.
Ebből fakadóan archaisztikus hímsoviniszta, balkanoid-afrikoid-közelkeleztoid álláspontja nem is olyan érthetetlen, nem?
Mink, européer férfiak némi irigységgel nézzük mondjum az iszlám nőkép-felfogását. (Má pedig az én lányom nem vesz bikinit fel az úszásórára! Nekem ez nagyon szimpatikus, valahol, mélyen. És takarjuk csadorba a nőket, ténleg, ez is teccik. :))

heki 2014.03.30. 19:51:36

@Marie Walewska:
hát nem. roppant nagy gőggel..

Marie Walewska 2014.03.30. 21:20:00

@heki: azért azt tegyük hozzá, hogy ennek van egy másik oldala is - egy nőt, akinek beoszthatod, mit vehet fel, azt bizony el kell tartani. Még mindig teccik? :D

Gőggel? Nem. Udvariasan :D Pont annyira voltam csak undok vele, mint ő velem.

heki 2014.03.30. 21:30:49

@Marie Walewska:
bizony el kell tartani. Hm, hát igen.
Jó lenne.
De már mink sem vagyunk férfiak.

"Pont annyira voltam undok vele" - hm, nincs igazán objektív mérce, hogy hány egységnyi undokság kinek, melyik oldalon.
Szerény véleményem szerint Te undokabb voltál, ne haragudj, én egész életemben azt láttam, hogy a nők sokkal rafináltabban tudnak gonoszok lenni, mint a pasik.
Persze, lehet, hogy előítélet, de elég széles merítési spektrumom van, lévén, mindenféle korosztályt tanítok, eléggé hosszú ideje.
Mi férfiak a nők gonoszságához, bosszúállásához képest sehol nem vagyunk.
Ez az előítélet fogalmazódott meg bennem, és próbálom persze semlegesíteni, inaktiválni eme előítéletet, de a rossebnek sem jön össze. :)

2014.03.30. 22:21:19

@heki: Dudi logikája a következő: 1. adj más értelmezést a szónak, mint az általánosan elfogadott. 2. Bizonygasd, hogy az a hülye, aki az általánosan elfogadott jelentésében meri használni.
Tökéletes példa: szar. Nálad a szar értéket jelent. Nálam meg pár milló másik hülyénél degradáló jelző.

2014.03.30. 22:22:52

@Marie Walewska: Azért nőt eltartani nem olyan nehéz egy államban, ahol a nők fele annyit örökölnek és nem is dolgozhatnak.

Mi munkahelyet lehetne teremteni ugye, ha itt is bevezetnék.

Dudenbuch Fan 2014.03.30. 22:27:41

@heki: amúgy mi a baj az előítélettel? Én nagyon előítéletes vagyok, és szerintem tök normális, hogy ha valaki jobban megbízik egy öltönyös emberben, mint egy hajléktalanban, és nem akar magának feka szomszédot. Se arabot. de még cigányt sem.
Az visznt minidg megdöbbent, milyen előítéltesek az emberek az előítéletes emberrekel szemben.

Marie Walewska 2014.03.30. 23:10:43

@nagyjoco: tudod mikor mennének el a pasik melózni ezekre a tipikus női munkahelyekre ennyiért :D hogy én is előítéletes legyek :D

@Dudenbuch Fan: ha azt mondom, hogy 100%-ig biztos vagyok benne, hogy te meg egyszerű agent provocateur vagy, az előítélet ? :D

Frick László Intézet 2014.03.30. 23:22:40

@nagyjoco: A legtöbb ember a szartól elvonatkoztatva él, illetve napjában egyszer (kétszer) találkozik a szarral, nem tudja, a szar mire való. Namost pl akinek kertje van, a talaj kiélt, tápanyagtartalom nulla, alig terem, senyved, a talaj szomjazza a szart, a gyümölcsfák. Aki pl a szarból pénzt csinál vagy pl a dinnye fészkébe egy-egy nagylapát fekáűliát helyez. Aki (= nagy és ükanyáink) a puszta kezükkel keverték el a csikószart a híg agyaggal a marhaszaras padozatkenés felülmázolására. Sőt, hát a jól összeért trágya ILLATA.
A szart nem látott spanyol vagy görög görögdinnye. ÉS a magyar.

2014.03.31. 09:45:24

@Frick László Intézet: Ez nem válasz. Leírod a szó kettes számú főjelentését - de lecsesznél, ha én használnám, az egyes számú főjelentés értelmében.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.03.31. 12:47:30

@Frick László Intézet:

na ez meg a tipikus szarrágás

annak összes értelmében
(kivéve a fösvényt:)

Marie Walewska 2014.03.31. 18:37:27

@Dudenbuch Fan: A linkelt kép alapján középkorosodó pasi vagy, aki kissé unja már a praktikusan de egyáltalán nem nőcisen viselkedő öltözködő feleségét. Szabadidődben ilyesmi oldalakon szörfölgetsz, mint ahonnan linkeltél, de ha benyit az asszony, máris kikattan az excell tábla, fiam, ne zavarj, dolgozom.

Marie Walewska 2014.03.31. 18:38:53

@Dudenbuch Fan: amúgy, ha már...a cigányokkal és arabokkal szembeni előítéleteket ismerem, de egy "feka" mit is zavar a szomszédban? :D
süti beállítások módosítása