Kettőigszámolós jógyereklogikával is felfogható, hogy ha nem 1-ből [I-ből] lehet választani, hanem 2-ből [II-ből] és e két választási lehetőségből (bár több is van [III is IV is!) az egyik az alternatívában[alternatíva= 2, azaz két választási lehetőség] nem ezek... akkor máris megbuktathatóak ezek.

Csak ismételni tudom, de le is ellenőrizhetó a 444.hu-ban megnyilvánuló überjógyerek attitüdön: A magyar deák [azaz értelmiségi] mindig is kópéságosan hülyének lenézte a parasztot, és terjedelmesebb történelmiregénysorozat telne ki Merle nagy francia történeténél a magyar deákság reakciósseggeket nyaló történeteiből, mondjuk elég lenne fölvetni csak a Hunyadiaktól kezdvén. [ A móc paraszt Janko Corvinul, mint tkp az utolsó nagy magyar államférfiú ... aki a pápától kapott hercegi címet szépen berakta a vitrinbe a nippek közé és soha nem engedte használtatni ennmagátilletően]
Ez a jellegzetes magyar sírrrórívvvós nyavalyga, önsajnáló-rinyáló nyálas kompenzálgatás, amibe itt kitör a mai jóoldalt támogató politikainaív/a jó gyermekség...



Ugye alapvetően meg van határozva a/e "kampány" ideológiai lájnja a demagóg óccsó, falurággyó letyipetyi szintjén, a rezsicsökkentésre élezés erről szépen előre tudósított.



Emlékszünk a hülye sakkozó-zseniális sakkozó -hasonlatomra, most a hülye sakkozó, amellett, hogy a zseni most iselőre belátja  10 lépését, még lényegében szépen be is jelentette, hogy miket fog lépni. Erre az "ellenzék"  (amit a jógyerekek képtelenek kettőnél többe számolni és senkit nem zavart, amikor Clinton néninek, mint magyar ellenzéket, összesen Bajnait és az LMP_t mutatták be...) csupa  józan és hűvös ész,  tiszta jó emberek ugye, mint Bajnai az ártatlankék ingjében, tehát ugye maradjunk az óvodánál, a rosszgyerkek sarat fognak dobálni. Erre ugye a jógyerekek, ha még csak 4-5 évesek, akkor "jójátékal" szoktak felelni, azaz jó és szép játékokat kezdeményeznek a jó (és butának , befolyásolhatónak nézett) gyermekekkel, az óvónéni előtt kézenfogják a kiscsoportost, hogy bevezessék az építőkockázás rejtelmeibe,. szépen artikulálják a szavakat és lehetőleg a dadusok füle hallatára nem poicsámba-faszomba a gecimbe már! törnek ki.

Ezzelszemben azt tapasztaljuk, hogy az Együtt2006 "miniszterelnökjelöltje" aki különben csak játszási, valójában senki nem hiszi még a jóoldalon se alkalmasnak, szóval a csávó még be is jelenti, hogy a kampányukat az alpári sarazás fogja jellemezni (ők szépen kivárnak, majd úgy március végefelé derül ki A Rém csalággyának a jóoldali magosértelmiseggi körökben már kinemtuggya szennyese valamint Orbán Ráhel vezetés közben telefonált [ami Anarki kapitánnyal elő nem tudna fordulni]. )

Bele merészel gondolni egy  önálló politikai véleményalkotásra képtelen jó gyermek is gondolni abba, hogy 1970-ben, amikor a Lanyhulás Éveiben a leszebb tavasz, nyár, ősz és pl szinte havatlan tél ragyogott és fokozódott a jólét, csökkent a rezsi is a Kádár-rendszerben, lehetett volna választani Az Egy mellé egy választáson alternatívát, ami OFF-Kádár. Annak elleére, hogy a lanyhulás évei, azaz 1955-67 egy nem is kicsi disszidálási hullámot nyitott. Ésmég ráadásul vegyük azt, hogy a jólműködő és hatékony unformációMEGOSZTÁSi csatornák ma szín jóoldali kézben, pl a jolók üde mancsaiban vannak és nagyjából azt dumálnak adnak be [osztanak meg] be a népnek[néppel], amit akarnak.

széljegyzet:Az egyik  legaljasabb mocsok médiagecisége a jóoldalnak ezt a kretén, kontár, ostoba kerényivelsújtott orbánpropagandát a fortélyos és joló Kádár-prophoz hasonlítani. Elég, ha a humor metszésében vizsgáljuk, az orbánproba olyan, mint humorsáv nincsen is, míg a Kádár-prop humorsávjából csak károm nevet kell említenem, Komlós János, Árkus József és Hofi Géza.  Igen, Hofi, aki mint "Kádár-kritikus" hírhedt el. Bonus track Moldova György ...


Én már mikor szóltam előre, hogy a rezsicsökkentés, mint agitprop, kb annyira lesz hatékony, mint Dr Antalléknak az un "Antall-nyugdíj" volt. Magyarországon rendesen vásárolni szavazatot a proletároktól lehet és nem ám jövőbeni ígéretekkel, hiszen a proletár maga is a maga ígéretébe tojik bele, hanem azonnal közvetlen fizikaipénzbeni vagy természetbeni juttatásokkal.
[Azt, amit a magyarok cigánykodásnak neveznek, tükörkép és a cigányság a magyaroktól 8is, mint más ázsiai népektől, tanulta el. ]Egyébként a magukat a proletároknál fennebbvalónak gondoló rétegek soha egy politikai oldalnak se hálálták meg, amit szavazatvásárlás céljából az aktuális politikaivezető kurzus odalökött nekik.

Mondom  : önáltatás és önhazugság a rezsicsökkentáésre, mint okra mutogálni.

Az ok az, hogy ennyire telik a magyar jóoildal legmagosabb szellemielitjétől, mint amit az LMP története szemléltet. Zseniális kezdet, kisszerű ázsiai nomád haradzs, kapzsi vég és cigánykodás. Az Ennyi a magyar felvilágosultértelmiség már megint, mint amit az LMP-n és történetén lehet ábrázolni, zseniális kezdet és egy szokásos vég a jellegzetesen mély magyar kisszerűség megnyilvánulásaival. És ha megtisztítjuk az LMP  történetét, akkor, amit találunk végső-molekurális-elemiekben, az a: pénz. Ezenbelül a kettészakadt parlamenti pártnak a korruptabb fele Dr Prokopp Dóra bölcsességét igazolja a létezőkopra, mint korpaimitáció és a pénz viszonyáról, a létezőpénzéről. És amikor a joló jógyerekek által már nem is ismert proletárt vagy a butának lenézett tájékozatlan vidékiparasztot kérdezem, akkor ők is ERRE a pénzre tudnak rámutatni. A mai proletárfiatalok egyik kedvenc hivatkozása a nemtanulásra a pénz, hogy tanulvást se lesz tehát több abból és ... hát ez tényelg így van, úgy látszik (báregyébként csak optikailag) hogy a 2000 Ft-os és a 300000 Ft-os kurva alapattitüdje sem más, csak a pénz. A többi az disztribúció, csomagolás, dizánny, meg az elismertértéken alapuló árazás illetve finnya kérdése, én a 2000 Ft-os kurva és Kele,men Anna közül választhatván tehát hűséges Marok Marcsámat választom, mert róla tudhatom a leinkább, hogy ki bakot fejt le utoljára...

Fikázzák Orbánt, de a jóoldalon panorámázván se tudnak EGY-nél tovább számolni és MINDEN jóságnak annak ellenére, hogy a magyar jóoldal hemzseg a jókban, míg ezek között az igazán jókból egy focicsapatot sem szedhetel össze, a jóoldali jókból egy komplet fociliga kitelne és még bírók is meg edzők is. És mi a hivatkozás arra, hogy összesen ennyi tellett a jóoldaltól? -ezek meg a választási törvényük. Mert ugyan ki akadályozta Závada Pálon és maroknyi értelmiseggicsapatán kívül Bajnait, Gyurcsány, Fodor Gábort és Kunczét, hogy az utolsó pillanatban a Tiszta Jóoldali Erő elöl félreálljanak?Jó, bajcsányéklnak szükségük van a mentelmijogra -de Fodornak is?? Abban lehet bízni, hogy Budapest fejlett jolónépe tudja majd a jóoldalt választani, de a zsír vidékiparasztok ússe? Ez az az optimizmus, aminek hiányáról úgy papoltak nekünk a jóoldalia gondolkodók a Nyolc Év Ártatlankeze alatt? Gyurcsány a minap Kádár népének köpött le bennünket, de így azonban egyben ám mindenoldalt, az egész mai óvodát rosszgyerekestül, jó gyermekestül, jógyerekestül is. Hasonlatos volt ezen orációja, mint amikor a csillagkerekű sportlimuzinból kikelvén a magyar velünkélőfeudalizmust ostorozta. És a hallgatósága, amiben jórészt tett ki az egyébként általa széjjelkúrt MSZP valamint a DKP (na jó, a konkrétan is kúrt Vadai művésznőt nem számíthatom, hiszen ő konkrétan is élvezett az isteniférfin) rötyögött is, miközben áldozatul is esett a kádárista jólbeszélés réthorikai fogásainak.

És ennyire telik, hogy 2010. után összesen Bajnait lehetett megtalálni és bemutatni Clinton néninek (az LMP-sekkel ész az LMP-t fölnyaló-szopó újságírókkal)  EZ a gyökere a jóoldal  "bukásának".

Nézzünk egy Gari Kaszparov - Türheő Béla (a Kammajom büfé pénzbe'sakk sztárja) mérkőzést. Türheő a szokásos susztermattjához fog, amire Kaszparov válasza egy susztermatt, de Türheő kezdett és a susztermattban egy lépéselőny már végzetes. Elfogadjuk Kaszparov hivatkozását a rosszulállásában arra, hogy a büdös Türheő susztermatthoz fogott?? Nem, haneugye Kaszparov, ha akarta volna, a susztermattot kivédi.

A másik nagy gecisége a jóoldalnak megint a szokásos: a buta zsírmagyarokra hivatkozni.
De ha megnézzük  a jolók tevékenységét, akikre szivesen hivatkoznak a blogbarátaim, akiktől szüntelenül linkelnek: tök hülyének néznek benneteket,   pont a politikainaíva barátaim linkjei  mutatják, hogy: tényleg: igazuk is van a jolóknak, amikor mindekit válogatás nélkül hülyének néznek. Csak meg sem kisérlik überjóoldali blogbarátaim az önálló információszerzést, vévig és következetesen a MEGOSZTÓ CSÖVEK késztermékeivel válaszolnak a mondolataimra. 

 

Abban, hogy a magyar jóoldal piaca nem bővült, ostobaság ezeknél kereskedni. Ezektől osztán ! A jóoldal egyszerűen nem képes másra: ha valaki nem a jóoldallal van máma is, az vagy nemlétezik (nulla) vagy ezekkel tart. Blogomban az ezeknek való politikaimegfelelés alappilléreit veszem semmibe, pl nem tartom magam magyarnak, vitában nem érvelek mno vagy mh linkekkel, következetesen közepes vagy gyöngébb képességűeknek minősítem ezek médiacsicskásait, sőt a minap a jóoldal hetedik hadtest-jeként neveztem meg őket, és ez a barátaimmal való vitáinkban, a barátaim szerint mi? Orbánfasszopás és ezek szekerének tolása. Azaz a kettőig elszámolás képességéről bizonyosságot ők, maguk , a barátaim adnak. Bár nem minden blogbarátom ilyen, ha kettőnél tovább számlálom őket véleménysávjaik szerint, akkor pl kiderül, hogy az öndef. szerint kommunista itt:létezőszociaélista] nagyjocó egy harmadik vagy ifsz egy negyedik, de még ripők testvérem is elkülöníthető az überjóoldaliak csokrától

lábjegyzet1.: Mint ugye kikoránkel barátunk is, meg @Natasa Grekova: : ha nem azt szajkózom, mint ti, akkor összesen mi lehetek?  
Más. Lábjegyzet2. A jógyerekeknek is vannak bugyititkaik és egy ilyen szerint Bajnaira csak az amerikaiak miatt volt szükség, viszont aki a külpolitikai szakértés bölcsödéjében a beszokató, még nem szobatiszta csoportba jár (illetve járni még nem is tud, de önállóan hasrafordulni képes) az is tudja, hogy az amerikai költségvetésben drámaian rezsicsökkentették a csöndesamerikanizmusok támogatását. Magyarul nagyjából azzal fizették ki tehát Bajnait, mint a pápaság a magyarokat a Törökmagyarország idején, főleg szép szavak lettek, jut ugyan 500 millió a 444.hu-ra, de összességében a jóoldal sokkal többet várt, hiszen pl a jolók oda is vernek mind a milláknak, amikre netokrata-spekulalista kimutatásaikban lehúzzák támogatóikat.

Lábjegyzet3.: Valamint azt tudjuk, hogy bajcsányék már nem azok a pénzt csak úgy szórogató népek és ha van olcsóbb megoldás, akkor az ezek ellen az, hogy a várható világ-és eupolitikai események úgyis elviszik őket 2018-ra, akkor minek görcsölni? -azért a mag közönséget, akikbe te is tartozol, meg kell dógozni.. most Budapest megnyerésére koncentrálni, a többi kóbásztőtéls, pálesz és gummicsimmaszagú zsírvidéki hely meg eddig se érdekelte a jóoldalt, már 1994-ben az SZDSZ árulásakor sem, szevasz.

Lábjegyzet a görcsölésről: Snki jóoldali, politikailag megbízható[an behülyített] barátomnak nem tűnik föl, hogy a jolók még a legrámaibb 6zsűlöletterjesztésük és uszításaik közepette se bírják visszatartani röhögésüket és ebben kevés a jolók által fogyasztott magasszínvonalú könnyűdrogok hatására gondolni. Egyszerűen a jolók azért jókedvűek, mert bár tudják, amit tudnak, viszont arról csak azt osztják meg, amit ők akarnak megosztani. És jól apellálnak a bennük megbízó jó gyermekekben arról, hogy senki nem fogja keresztbe ellenőrizni őket, tehát pl a külpolitoikához abban is a mai ukrán helyzethez értő szakembereket megkérdezni, hiszenha a minden más tanácaiban is anynira megbízható Anarki kapitány mondotta, akkor az joló és úgy van. Időközben Julija Timosenko-t kiengedték, tehát az ukrán kettőnél többismeretlenes és nemismatematikai képlet tovább ukranizálodott [ez oroszul vagy ukránul szójáték is lehetne] de ez nem zavarja a jolókat abban, hogy tvábbra is ellenzékről beszéljenek, egyes-számban és nem ellenzékiekről, ami itt bizony súlyosan nem puszta játék a szavakkal, meg a kettőnéltöbb-számokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr545827668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Natasa Grekova 2014.02.23. 07:27:08

Persze, hogyne lenne kettőnél több választás, ezt én mint tanár ne ismerném...aki nem szeretne osztálykirándulásra jönni, megteheti, ő legfeljebb itt marad a hónaljszagú Arankanénivel dolgozatot írni délután ötig. ...szóval, mesélj nekem még arról, miért is kellett a választókörzeteket átrajzolni? HOgy lehet, hogy mintha nem is lenne kampány, csak a cöf-öt látni mindenhol? Persze, elméleti lehetőség van. Gyakorlati nincs. HOgy lehet, hogy a véreim, magyarok levélben is szavazhatnak, a londoniaknak meg minden eszközzel nehezítik? Hogy lehet, hogy a fixx a kormány milliárdos közpénzen bevezetett szlogenjét nyomja? Mesélj még nekem kicsit a szabad és tiszta választásokról :D Az egyenlő pályák - egyenlő esélyekről :D

A másik: hogy honnan tájékozódom...veled ellentétben sokszor magából a törvényből, a kormány által feltett hivatalos költségvetésből...nem arról, amit az újság ír erről. Te életedben ki nem nyitottál egy ilyet.
és mondd, te honnan tájékozódsz, ha nem a médiából. Jelöljél már meg pár forrást, mert ugye, újságból nem lehet, mert az agymosás, törvényt, hivatalos kormányanyagot direktben nem olvasol, akkor, ahogy Ripők írta, leselkedsz bajnai könnyezőpálmája mögül, mikor a hazaárulást tervezi titokban? :D

magyar-magyar szótár 2014.02.23. 08:39:33

@Natasa Grekova: pont így van, ahogy a "csalásokat" ócska önellenható kókányolásukban bemutatod, szégyen ettől összekakilnia magát egy jógyereknek. Igazi joló muchacházna efféléken, nem beszarna vagy kompenzációs önhazug vígasztalásokra használná. Hiszen amatőr erölködés mind, pl a külföldi szavazatok is annyit vágnak vissza kb, mint amennyit hoznak, ha nem számolom a kompenzációs önhazudozásban való behasználhatóságát, mert akkor már a mérleg inkább az ÁRT felé billen, mint a HASZNÁL felé

Natasa Grekova 2014.02.23. 08:41:25

@magyar-magyar szótár: és mi van a választási körzetek átrajzolásával? Arról mesélj nekem. Az is önellenható?

magyar-magyar szótár 2014.02.23. 08:42:46

@Natasa Grekova: Bajnai hazaárulása teljesen nylt volt és nagyívben leszarta meg negligálta az akkori FIDESZ meg "kormány" is, elsőkézből a leghamarabb tudták, min lobbiz Bajnai és leröhögték az infót azzal, hogy örökre bukott pőolitikusról van szó.
De rendesen árulta a hazát Bajnai kb úgy, hogy aért egy USA állampolgárt le is tartóztatnának. persze az USÁ-t sose zavarta, ha valami kis gyarmat vagy opelyetthelycegség vagy efféle muftija árulta náluk a hazáját
és persze bajnai hazaárulását két atomreaktor vásárlása attól a nagyhatalomtól, akitől egyébként a gáz miatt függünk, kicsit a villamosenergia miatt is és amúgy a szájában vagyunk, amiben vadiúj hightech fogak vannak és nem pedig olyan állapotú, mint az USA szája ugye...

magyar-magyar szótár 2014.02.23. 08:44:33

@Natasa Grekova: Hol van szerepe a választási körzeteknek... gondolom a Budapesti Csatában. Ez megint az a téma, mint az időjárásban is szokott, ha Pesten esik az eső, akkor mindenütt esik. Ha süt a nap, akkor tessék örűni a Taktaságban is.

Próbáld már meg megérteni, hogy nem a "csalásokon" múlik

Natasa Grekova 2014.02.23. 08:44:57

@magyar-magyar szótár: olyan vagy, mint Rogán a rezsifórumon, mondod a magadét.
A kérdésemre válaszolj. Ne Bajnairól meg az elmúlnyócévről...arról, mi van most a CŐF kampánnyal és a választási körzettek átrajzolásával...arról

Natasa Grekova 2014.02.23. 08:45:47

@magyar-magyar szótár: erre akkor kapnánk választ, ha nem lennének csalások, hogy mi lenne tisztán. De soha nem tudjuk meg.

Natasa Grekova 2014.02.23. 08:50:22

Egyébként, ha már választás, egyet érts meg, tökmindegy szinte, ki jön, Orbánnak mennie kéne, hogy legalább esély legyen a helyzet normalizálódására. Nem szeretném,ha pár év múlva itt is akkora balhé lenne, mint az ukránoknál. Váltsuk le,amig választáson elvileg le lehet. Mert ha most marad, akkor már az elvi esély is megszűnik,hogy leváltható legyen békésen.

magyar-magyar szótár 2014.02.23. 08:55:24

@Natasa Grekova: Orbánt legfőképpen bajcsányéknak nem érdeke ereszteni, ezért is jöttek mégis elő. nagyon fontos ugyanis az, hogy ne legyetek képesek a gyűlölettől gondolkodni önállóan, vedd már észre, ha Orbán vágya teljesülhetett volna és most ő egy jooviális köztársaságielnökbácsi Lech Walesa hassal, akkor kit kéne ENNYIRE gyűlölnötök, egy KE annyira nem alkalmas és akkor ki könyörög Bajnainak?

Ez egy nagyon ócska régi képlet és azért működhet ma is, mert a jóoldal is tele van már politikai újanalfabétákkal, főleg a negyven-mínuszos korosztályok annyit tudnak a politikához, mint e fejszámoláshoz vagy a néma értő olvasáshoz is.

A legelemibben ócska polkomm műveleteket nem ismeritek föl gyűlöletetetkben.
Itt baszták szét nektek az ólyotok előtt az LMP-t, miket megengedhet magának Gyurcsány és nem veszitek észre, de még az MSZP se veszi észre...

magyar-magyar szótár 2014.02.23. 08:56:38

@Natasa Grekova: Az a veszélyes a demokráciára, amit egy Lujza-a-matinén is képes átlátni, trükköt? ne hülyéskedj! Az a veszélyes trükk, ami már hipnózissal operál és nagyon úgy tűnik, hogy bajcsányéknak ez sikerült megint, ez a kőprofi cucc, nem a rózsika.

magyar-magyar szótár 2014.02.23. 08:57:43

@Natasa Grekova: Már Feri be is jelentette, hogy ugyanőrájuk lesz szükség 2018-ban is. lapozzak vissza a Róka fogta csukára??

Natasa Grekova 2014.02.23. 09:03:47

@magyar-magyar szótár: akkor ezek szerint jobb lenne még 4 év Orbán, rozsikanénistül, balogostúl, cöf-östől, rezsiharccal, stadionokkal, 370 forintos euróval?

magyar-magyar szótár 2014.02.23. 09:58:27

@Natasa Grekova: találtam egy akkora kacsát, ti Timosenko szabadulásával kapcsoltban a jógyerekhiedelmeket és az ezekből kifolyólagos népbutítást... és ennek a jógyerekinterpretáltságát.. hogy tokozatlanul voltam kénytelen kibaszni a hártyára

Dudenbuch Fan 2014.02.23. 13:46:14

Ismét egy remekmű. Zseniális, ahogy leleplezed őket, kár, hogy amit mondasz, a legtöbb ember számára fel nem fogható, mert ki kellene lépnie a gondolkodási és értelmezési kereteiből.

magyar-magyar szótár 2014.02.23. 14:00:21

@Dudenbuch Fan: Romhányi József volt a zseniális a Mézga Aladár különös kalandjai című filozófiai alapművében, a Síkbolygó fejezetében mutatott rá erre a jelenségre. ha mindent két váltóra sikamikálsz, a harmadik verzió már felfoghatatlan.

Natasa Grekova 2014.02.23. 18:31:35

@magyar-magyar szótár:
...Csak meg sem kisérlik überjóoldali blogbarátaim az önálló információszerzést...
Egyrészt megbeszéltük már, hogy itt az utóbbi 4 évben te vagy már az überjóoldali, én ellenzéki vagyok.
Másrészt: azt is elmondtam, hogy direktben olvasok törvényeket, hivatalos, állami költségvetést, stb.
Te honnan tájékozódsz?
Önálló infoszerzés: írd le, mik azok a források, ahonnan infot kéne szerezni, a hivatalosan előterjesztett törvényeken kívül pl, vagy a hivatalos, állam által is elismert adatokon kívül (pl. államadósság, aminek a mutatóját eltüntették :D)

Ne beszélj mellé, jelölj meg pár forrást, ahonannan tájékozódni lehetne - tartok tőle, tényleg Ripőknek lesz igaza, hogy a könnyezőpálma mögül leselkedsz, onnan vagy ilyen jól informált. Vagy a hetiválaszból? M1 hiradóból? Honnan?

magyar-magyar szótár 2014.02.24. 10:04:00

@Natasa Grekova: A jóoldal most az ellenzéken áll, de hogy a sok ellenzéki közül, akik mind mind jók egyesek azért még annálisjobbak, az biztos!
Mint többször említettem, mindennapi kenyerem az index meg a 444.hu, csak ugye én, mint vén politikabuzi seggfej, nemhogy a néma értő olvasásban vagyok erősebb, mint a netokrata ifjúság, de még ráadásul a sorok között is tudok olvasni.
A jóoldali fikászok ugyanazzal a kiskezükkel tapsikáztatnak Osztapina Benderenkonak, amelyik kezükkel már verik is a gépbe, dojótudván, hogy a Putyin megbukott az ukrán kérésben. ugyanis szegény nyomorultak azt hiszik, hogy vége :D

magyar-magyar szótár 2014.02.24. 10:05:37

@Natasa Grekova: Csak közvetve, mint forrást jelölik a hírekben a papírNépszabadságot (tehátz az igazoit, ami Felnőtt Bácsiknak való, nem lujza jógyerekeknek szánt NOL) ahol meglepően árnyaltan írhatnak a Rémről és Rezsimjéről.
süti beállítások módosítása