"Kezit csóókolom, Mááárta néééni!"

dedicated to "gyerekszoba blog"

 

A jó glossza úgy készül néha,  hogy az ember csak úgy klattyog az utcán, megsikanóz az észak-nyugat kínai könnyű álcrock gummipapuccsa a járdán, mi a szar ez, megnézi, hát tényleg nem szar, csak valami slejmes csillámpónifasz-ződmetál  turha, csak kopipasztázni kell és esetleg előzékelve vagy pár szó betoldásával új, a helyes kontextusába helyezni, oda, ahová való, a kurzív édesanyjába, abba vissza. Komolyan, nem hiszem el, hogy  nem én írtam merő gúnyolódásból, ha nem én kopipasztázom ide, íme:

 

>>Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen, nevelj "Arcot"! Valódit ám, nem olyat, aki csak eljátsza [sic!]. Fontos, hogy az Arcból áradjon a stabil identitás, az önbizalom és a sikeresség.

Nem lehet senki sem Arc úgy, hogy nem előzi meg a teljes értékű felnőtt Arccá válását egy szerető, odafigyelő, tudatos neveléssel teli gyermekkor.

Ha nem kezded elég korán az Arc nevelését, egyrészt nem tudod időben befejezni és marad némi rossz érzés benned, másrészt a gyerekednek el kell hagynia a várost, mert ugye senki nem lehet próféta a saját hazájában, csak ha úgy születik. Az pedig nem talál befogadó közegre, ha csak valaki felnőtt korára válik Arccá. <<

 

 Ezt told rá, a dizánnyos sárhányóját, azt, a tégedet őszerinte tudatosan nevelő kurzív anyád gidacsűdjére, ecshém facsiga, te kreatív -ha már volt annyi esze, hogy megvegye neked kétszázezerért! Majd utána ráérsz széjjelcseszni ennbokádat az elsősárvédővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr624495491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.05.08. 18:51:45

Király a kissrác bringája.

magyar-magyar szótár 2012.05.09. 05:05:47

@nagyjoco: Van ez a 189 Ft-os pudingnak kinéző tárgy a bót hű
tőpultjában, habbal, az is királyul néz ki. Eezek az felszínt lenyalató picsablogok éppen erre hajtanak, pár mp beszopni a látszatot , nem végiggondolni, hogy pont ellenkezően, a kreatív gyermek egy üres gyufaskatrulát eltologat a rökamién Encsörprájz Űrhajó gyanánt. Valamitnt a gyűjteményemben gimnáziumévfolyamtablónyik nagysorozatban vannak NAGYnak nevelt orcrákról, akik felnővén a nagy nullák lettek. Zseniális Ferencet pl az apukája náci szellemben nácinak nevelte és 16 éves koráig (1978 volt a Zseniális életében a Fordulat Éva) hithű náci is volt.

Bár, ha meggondolom, volt szerencsém Vadai Ágnes arcát látni 16 éves korában és akkor is az kb olyan & akkora volt, mint a popsija és a strandon össze is lehetett keverni a kettőt, ha sokat lubicolt, és nem szerényedett, de szerintem ez adottsága neki.

FilcTroll 2012.05.09. 07:27:00

Szegény nőket ugyanúgy támadják a hülyítés kis műhelyei éppúgy, mint hatalmas gyárai.

Érdekes lenne leülni beszélgetni a szerzővel, hogy ezt vajon hogy képzelte leírni? Ez komoly-e vagy szerinte inkább tökmindegy? Van-e ebben felelősség vagy csak pénzt keresünk bármivel? Tényleg érdekelne, hogy milyen érvrendszerrel védi meg művét a szerző.

I_Isti 2012.05.09. 08:26:13

Perzse. Nevelj arcot. Legfeljebb zombifész lesz belőle.

budai zöld 2012.05.09. 09:40:51

"Tudatos", azaz programszerű, túlönelemzett, az éppen menő trendet követő neveléssel legalább akkora károkat lehet okozni, mint "ösztönössel", azaz elhanyagoló, gondolkodás nélküli, a kiölt/torzult/nem létező ösztönökre hagyatkozóval.

A cikk meg tényleg nagyon magas koncentrációban tartalmazza a nőiújságtudományos írásművészetet. Vegyünk egy negyedtudományos féligasságot, és öntsük le könnyed, laza, trendi, praktikus stílussal. Vagyis amit tök másnaposan negyed óra alatt egy funkcionális félanalfabéta "újságíró" ki tud hozni a mi újságunknál csak nagyon kevéssel színvonalasabb külföldiből szerzett cikkből.

budai zöld 2012.05.09. 09:47:28

@magyar-magyar szótár:
Vadai Ágnes tanárnő adottságairól csak annyit, hogy abban azért lehet valami, hogy az arc mégis inkább szerzett, mint örökölt adottság.

Fontos tény továbbá, hogy ötös volt nála a szemináriumjegyem, bibibí.

magyar-magyar szótár 2012.05.17. 07:26:00

@FilcTroll: Nincs szükségem érvrendszerre, statisztikai évkönybvekben és üzletikönyvekben számszerűségek bizonyítják.
A pengésborotvaipra piacbővítése nőiszegmensekben, most halt meg Vidal Sasson aki a hajkémiaiiparna dógozott. Rész siker a rákkeltő hajfestékek helyett az ugyan műanyagraffiává garázsoló szartermékek törtek föl, de legalább a revitalizáló és hatástkölcsönző vegyszerek piaca is bővülhetett [ veserák statisztikai adatok a 60-90 éves ny-európai nők körében a korai XXcolor ill YYYcolor ezerszám okozott veserákáltali halát nőknél)]

A zsenivénevelés ipara is meglehetősen raffinált, olyan óvónóket, akik a múlt század 60-as éveiben még maguktól nyőttek, mint erőben a gomba, ma a legdrágább rózsadombi magánovikban találhatsz. A felső 72479 tagjai között egyre többet látsz egészséges sokatalvó, angolbölcsit soselátott biogyereket. Nem íratják a Walldorfba, hanem maga anyu steinerista. (nem Klyisztóf!]

magyar-magyar szótár 2012.05.17. 07:27:49

@I_Isti: Na de valamit tenni kell egy nemzedékkel, hogy a kibocsátás napja éjfélórája előtt másfénappal az utcán kempingezzen az Apple üzlet előtt.

magyar-magyar szótár 2012.05.17. 07:28:45

@budai zöld: Az arc addig adottság kb, amíg a bába az iszamot lemossa róla.

magyar-magyar szótár 2012.05.17. 07:31:46

@budai zöld: Fogom a kis arcot és beteszem olyan házba, ahol a hűtőszekrényen nagy lakat van, a sok kis madárfejű, villanykörtearcú sápkóros közé, kb 6-7 éves koráig kell a gyereknek éheznie ahhoz, hogy utána már tökmindegy legyen, majd kurvafuttató királycsávó korában (bár az ilyenből csicska lesz... de képzeljünk el egy mesét, mint pl a Gettómilliomost] lehet rajta egyenként 2kg-s pofaszalonnak, a hájpofa alat a koponya homlokidudorai már nem fognak visszaállni meg a kutacsok is ahhoz csontosodtak, hogy horpadtak voltak annyi éven át.
süti beállítások módosítása