Az ember vándorlása során Rossz Partokat ér s túlnan a folyón, amit megúszni képtelen, ott ígéz a Jó [boldog] Part. Ekkor körülnéz, mint evickélhetne mégis át, az uszadék ősfa derekat a folyó fősodrában aligha kormányozhatja, összenyalábol tehát karvastag ágakat, nádkévét, bürökszárat, mindent, mi könnyű, tutajt készít s átevickél. De aztán a tutaját, ami eddig megtette, ki cipeli tovább a vadonban.
 
 

 

PS.: Korunk korszerű vitatechnikáját jellemzi az, hogy sokan a kajakkal vagy kenuval érvelnek, ami formailag alkalmas a vadonban átcipelésre és a következő folyónál is megteszi. Bár képtelenek lennének egy kajakvázat felbőrözni vagy fatörzsből kenut vájni és pl a Praktiker sem árul már favájó csákánykát, nemhogy az OBI vagy a Bauhaus. Mások azon agyalnak, hogyan lehetne bebizonyítani, hogy a tutaj széjjelhullik a folyó közepén vagy vízzel átitatódván elsüllyed. Aki más folyót, mint a Dunát, nem ismer, az azt mondja, ő olyant, mint a Tisza, hétszer átúszik. Ésígytovább, ésígytovább.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr764471989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RomBold! (törölt) 2012.04.25. 08:43:47

Az a királyság, amikor a zember megépíti az átkelésre alkalmatlan tutajt, nekiindul a folyónak, minden második evezőcsapásnál löttyint egy kis vizet a tutajba, húsz méterenként foggal-körömmel szétcincál egy bogot, ami a giz-gazt összetarthatná, és amikor a túlpart előtt egy kicsivel a már-már gázolható vízben a krokodilusok elkezdik rágni a lábát, akkor diadalmas mosollyal az arcán közli:
"Énmegmondtamhogy ezenafolyón NEMLEHETátkelniSEHOGYSENEM!"

FilcTroll 2012.04.25. 08:56:56

Pláne, hogy az út maga a folyó!

Továbbá: minden partnál jobb a túlpart -- vagy épp ellenkezőleg, a mi partunk (es kormányunk) a legjobb part; vagy ha nem is a miénk a legjobb, de ez legalább a miénk, nem baj, hogy szügyig mocsár.

Mindezek miatt tehát: át KELL kelni, életünk árán is; illetve dehogy kell átkelni, itt maradunk, és senki más se jöjjön ide, mert visszarúgjuk a folyóba úgyis.

A kenu pedig indián huncutság, esetleg dakota közmondás.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.04.25. 09:08:20

Vannak szerencsések, akiknek jármű sem kell: hipp-hopp átsétálnak.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2012.04.25. 09:47:26

@ripők: sőt, vannak még szerencsésebbek, akik rájönnek, Ez is boldog part.

FilcTroll 2012.04.25. 10:21:56

@ripők: @Budai Hella: Nem szerencse dolga. Hálistennek.

2012.04.25. 10:43:04

600 milliárdos Nemmegszorítást tákolt nekünk szeretett Vezetőnk, hogy felvehessük a Nemhitelt. A buzis-pufajkás ciánista liberálbolsevikek felhörgének : ugyemegmondtamugye.

Mózesi lángoszlopként vezet bennünket Ő a Sötétségből a Fény felé. tutaj már nincsen - eladták azt régen.

nagyon_buta 2012.04.25. 11:14:13

Off:
Úgy gondolom ezek szép és mély értelmű eszmecserét megzavarom egy földhöz ragadt hírrel.Az EU megszünteti a tejkvótát 2015ben, ismerve a magyar gazda mentalitását 2015 végén kezdődik a sírás-rívás, hogy valaki mentsen meg bennünket tejtermelőket, a "piacon" meg, megjelenik -az occsó, sok még occsóbb- "tej".
Vajon van-e, lesz-e valaki aki nyilvánosan, közérthetően ad valami ötletet, hogy mit lehet tenni az életben maradásért (gazdasági és szó szerinti értelemben) a kis- és közepes termelőknek? Ad-e valaki hitelt, pénzt a szükséges dolgokra?
On.

2012.04.25. 11:53:51

@nagyon_buta: Kihal az mi Nemzetünk, jajj, talán nmesokára - lehet, már 2015 előtt levágnak bennünket a globaloböllérek.
Nem hiszem, hogy bármelyik döntéshozót is érdekelné, mi lesz a magyar tejtermelőkkel.

2012.04.25. 11:54:47

@Budai Hella: Inkább süllyedő hajó ez, nem part. Persze a tenger fenekét elérni annyiban jó lesz, hogy onnan nincsen lentebb.

nagyon_buta 2012.04.25. 12:09:25

@nagyjoco: nem értem az első mondatodat. ki mondta, hogy kihalunk? ki mondta, hogy ez nem helyes(a kvóta eltörlés) döntés?
csak az a kérdés, hogy mit csináljon az a néhány érintett, de szerintem raboljon ki téged 2015 karácsonyakor és akkor eljut talán a tudatodig, hogy mi a gáz. vagy esetleg nevedre veszed őket és eltartod életük végéig esetleg a globalista kedvedért megöngyilkolják magukat?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.04.25. 13:13:32

a folyó nem azért van, hogy átkeljünk, hanem hogy utazzunk rajta

le dél felé a szabadság felé

magyar-magyar szótár 2012.04.26. 03:57:22

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @FilcTroll:
Ezt mutatom, nem a megértés a cél, hanem a cincálás. A "hogyan nem tudjuk megcsinálni, megoldani, összerakni".
Mintha kis készülékeket vennék elő és akkor... ez a mai trend... nem bekapcsolja, müködteti, hogy lássuk, mire való, hanem azonnal csavarhúzót, bicskát és kalapácsot ragad és bebizonyítja, hogy nemjó. Ugyanez történt a gulyással, a gulyával meg Az okosokkal is. A gulyás jaj annyira nem paraszt, hogy el se mondhatom, mennyire nem az, de akkor jött az Okos Hannibal, megragadta a gulyás üstökét és mondjuk beállította az én valamelyik romantikus, a parasztot lágy ecsetvonásokkal IS ábrázoló zsánerembe és akkor gyorsan m,áris elővehette régi sérelmeit, amit a budapestiparasztokra való ingek magára erőszakolásában szedet össze és ugyehogy mekkora marhaság lett a gula-gázló hasonlat.

magyar-magyar szótár 2012.04.26. 04:01:51

@nagyon_buta: @nagyjoco:
Ne kötözködj most Jocóval, tegnap nagy trauma érte. A tegnapi nap olyan lelkikatasztrófát okozott a jóoldaliakban, hogy még az exCSiga2 "Tények" fantázianevű balesetek, tűzesetek, vízkár osztkár! tartalmú műsora is majdnem 15 percen át hírműsor alakú lett, tanítabnivalóan tökéletes, a Tények szerkesztőségimunkájában az utóbbi két év gyakorlatával szembemenő hírműsor lett. Odaát, az alterbnatív "hírműsorban" Antónia néni nem állt ám ki szokatlan módon a pultelé azzal, hogy 290 alatt a zéjró! Lehet, hogy óccsóbb lesz a benzin!

Hagyjad most szépen Jocót a frusztráltságát kiélni. Pedig van remény, jóoldaliak tízezrei reménykednek, hátha a hávégé tarsolyában van valami újabb cucc, népszabóéknál tartalék még nincsen veszve minden

magyar-magyar szótár 2012.04.26. 04:08:03

@nagyjoco: Pl azzal vígasztalom a Bástya Nyugdíjas Sakk Kör -be tartozó vén MSZP-s érzelmű, ámde életkoruknál fogva gyurcsányista barátomat, hogy még semmi se biztos! SZOCIALISTA elnöke lehet Franciaországnak (azt persze nem árulom el a vén idiótáknak, hogy attól, hogy Hollande szocialista, még nem ő a francúz Szanyi Tibor) Szarkó (aki jobboldali TEHÁT a magyar zsírvér Orbánnal mossa össze a meszes erekkel gyöngén táplált szivacsos velőkben... össze) Szarkó megbukik, kiesik az EU politikából, a franciák belekakálnak a palcsintába és csak összeomlik az EU és akkor csak rosszabb lesz már végre. Mert ezek a 77 éves nyuggerek is úgy érzik, ők már nem akarják kivárni a 2014-et, ők BIZTOS akarják tudni, hogy a Cigány megbukott. Élnének olyan egészségesen, mint Dr Vág bácsi, aki egészen akár 216-ig (azaz a Jobbik-FIDESZ koalíció bukásáig és az előrehozott választásokig) is tudna várni, hiszen ő egészségesen él, táplálkozik nemsöröz nem eszik sok nemomegaöt zsírsavat sőt zsírsavat se nagyon...

magyar-magyar szótár 2012.04.26. 04:10:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ja, ráadásul a Folyó keletről Nyugatra folyik, de nem baj. Valamint egy melegvérő nemkétéltű számára oszt kurvára egy szabadság az, bent a Kaszpi tenger*ben száz versztányira mindentől DE HŰDESZABADON úszni.

*hogy keressek neked valami Dél-re folyót...

2012.04.26. 10:46:48

@magyar-magyar szótár:
Örömünnep ez, nem szomorúság. Öröm látni, ahogy magyarázzák, megindokolják, megértetik a fideszesek, miért zseniális húzás ez Viktortól. Eddig hazaárulás volt velük tárgyalni, most már Nemzetmentés. Na, nagy dolgok ezek.
Javaslom, téveszük meg z IMF-et azzal, hogy mélyebben benyalunk nekik.
Bizony, csökkenő euró, növekvő részvényárak, érdemes lenne végigstzámolni, hány ezer millárdos árfolyamveszteségbe került összesen az elmúlt két év unortodox poltikája.
Aztán osszuk le 2 millió 700 ezer egyenlő részre, Kubatov bától kérjük el a Jólszavazók Listáját, és fizetessük ki az őket támogatókkal. Na az látványos és érdemi adóságcsökkentés lenne.

2012.04.26. 11:32:40

@magyar-magyar szótár: Széles menni fog egy "I lova IMF " táblával? A következő Birkamenetre pont jó lenne egy ilyen.

FilcTroll 2012.04.26. 20:33:40

Ugyanmár a jóoldali finnyázás... Viktor faluvégi faszagyerek módjára tárgyal, művelt belvárosi szemmel ez tényleg iszonyú lehet, igazi elefántcsorda a porcelánboltban, viszont most működött valamiért.

Amikor a sejkeknél voltak pénzért , akkor ugyanez a suttyó kiafaszagyerek hozzáállás nagyon rosszul sült el, állítólag Rogán még részeg is volt. De ez csak pletyka. Ami tény, hogy egy fillért sem hoztak, pedig.

2012.04.26. 20:45:58

@FilcTroll: Az IMf-et kipicsázta a múltkor, meg nem leszünk gyarmat, most meg már ÁJ láv Ájemef. Múltkor már szedtem egy csokkorral, mikent mondtak az IMF-ről még akkor, amikor Óceániával voltunk háborúban.
Nagy szerencséjük, hogy tiszta hülyékből áll az ellenzéknek látszó egyébalakulatok,a Dzsobbik viszont még ki tud ugrani.

magyar-magyar szótár 2012.04.27. 07:35:39

@nagyjoco: Akkor ezek szerint kellően gyöngéden popsizhatták Orbánék az IMF-et, mert el se ment, sőt, még tartotta is.

magyar-magyar szótár 2012.04.27. 07:39:36

@nagyjoco: A másik meg, hogy ez theresome party, hármasban nyomják, szendvicsben, az EU is játszik, ráadásul az IMF azt akarja, hogy a huszasból tizenkettőt (milliárdot) az EU tegyen be. Vagyis az EU-ét kell bekapnia Orbánéknak úgy, hogy Lagarde asszonynak legyen jó.
Külön perverzió ehhez, ha 2008-2009-es portfolio.hu meg index.hu népnevelő cikkeket olvasol az IMF-ről.

magyar-magyar szótár 2012.04.27. 07:40:50

@nagyjoco: Sajnos nem találtam Ivashenko popsijáról jó képet, de biztos feszes még neki.
süti beállítások módosítása