zanza Hannibalnak (meg Kikoránkel -nek)

 

Az SZDSZ 1990-ben gyűjtőpárt volt. Most -orbánozzunk ugye egy kicsit- sok-sok gyűjtőpárt (de legalább egy) kéne a jóoldalnak MA [máma, azaz today] A Rémcigány ellen. Hátbizony, ez egy olyan gyűjtőpárt lenne, amiben kisidőre el kéne viselni a Cigány -ozást (-> a haladbaloldalt) és a szalonzsidózást [szintén MSZP-s divat a szalonspiccen túli szakaszokban].

 

 

Namost ezt a széles szavazóbázist nem véééletlenül... nem a hosszúharcalatt, nem Orbán a szalámiszeletelővel (sőt Fodor! Sőt Ungár!) hanem ők maguk, a kurvára okosak az eőjjj! de fenköltek,  kisebbítették meg. Ezt is agyonszajkóztam már: Beszopta mind, Dr Antall köre, a "kisgazdák", mind mind..és persze az SZDSZ is, hogy az MSZP megbukott. Valamint lenézték az MSZP-seket büdös barna nejlonzoknis bunkóknak. (Erre mindig Berecz Jánost szoktam kiemelni gyönyerő példaként, őt még a derék jóoldali újságírótársadalmunk is büdösbunkóként ábrázolta, de vajjhh melyik jóoldalinknak volt még oly szép könyvtára, mint neki, olvasottan!!)

Tele vót okossal az EKA. [Az okos és a tudós nem ugyanaz!]  Akkor tetszett nekem is a sok nagyképű, beképzelt petőiváni pofa, ahogy nyakdagaszt, fej hátra, a foga közül pekhi ki a nagyokosságokat önelégülten. Rajongtam ezekért az beképzelt arcokért. Hogy hűdemegaszongyák a  "gőgös rosszoldalikormánynak!" ...ugye tápláló apámfaszáiból ezt a hülyeséget ettem be (-> "Dr Antall egy óvónőt kúr" kb ez volt a nívó svédasztalnál, a szalonspiccen innen is)

http://static.168ora.hu/db/04/18/peto-nn-d00008418422890dfbf71.jpg

Legtipikusabb arc a Pető Iváné. Még abban is, hogy az interneten sohasem a jellegzetes igaziarca látható, ami a képernyőn, mozgóképen jellemezte. Abban is tipikus Pető, hogy bár a leginkább felelős az SZDSZ széjjelbaszódásáért, nem bán semmit sem, nem érzi magát felelősnek, továbbra is mindenkihülye csak ő nem.

 

 

Lassan? -sőt, nagyonhamar, már 1994-re az derült ki, hogy ez a sok-sok egyébként voltemeszpés és politikát is TANULT ember politikaiintelligencia hijján van. Hogy csak a pofája volt nagy, a kaszája hozzá semmi! Beszélt a medve bőrét hogyteríti-hogykúr majd rajta a kandalló fényénél ...dugóspuskával a kezében. Vadont akkor látott, ha felment a Normafához focizni... Hogy úgy, akkor és ott csinált akármelyikből is majmot az MSZP közepes napszámossa, amikor csak akart. És vegyük hozzá a sajtó támogatását! A jóoldali sajtó mintha-misem asszisztált is az SZDSZ széjjelbaszásához, meg pl az Élet és Irodalomnál is a kolumnisták azzal igyekeztek vóna kifejezni politikaielfogultságukat, hogy Lendvai Ildiküba vagy Jegesnébe törölgélték a klábukat. Olyan politikaintelligensekbe, akiknek ez a derék újságírói kar a politikához ÉRTÉS (szakmai) tekintetében a saruját megoldozni nem volt méltó. A jóoldali sajtó alapvető politikai műveleteket nem ismert föl, pl Horn Gyula megpuccsolásának lényegét. Önellenható ostoba módon akkor is az MSZP politikáját támogatták, amikor "ostorozták". Érzelmi okokból a politikatudomány egyik alappillérét (bodonát) hagyták figyelmen kívül, azt, hogy a politikában az érzelmeknek nincsen helye, a politika nem szerelem kérdése. Az MSZP-SZDSZ karöltését nem csupán lekommun ikálták jóoldali összefogásnak, de el is hitték ezt! És: tovább hitették (etették be) a jónéppel!

Ma is van efféle tévképzet: Uj Péterről, hogy hűddelazza meg jajdeszín-netokrata.. állítom, politikailag semmilyenoldalinak tartja nemegy jógyerek meg indexiánus. Holott Ujkihívástkereső Péter mintapéldánya a kommiszárius népszabósnak. Csak ugye nem olvastok vagy csak keveset, papíron. (Bár on-nyál is meg van Ujkihívástkereső simapublicisztikai munkássága). Ezzel a Rövid Történet-ben eljutottunk 2000-2001-ig.

 

Én, mint politikaiintelligens, számítottam arra, ami az MSZP terve is volt: HA sikerül nyerniük, likvidálják (politikaipalettáról) mind a balfaszokat, főleg a maradék SZDSZ-t (ezt is sokszor elmondtam: 2000 előtt inkább viszolyogtak és undorodtak a FIDESZ-től, de az SZDSZ-t halál' gyűlölték. A FIDESZ-re szüksége is volt az MSZP-nek valamennyire, de akik útban voltak nekik, az az SZDSZ volt. Mármint a régi-eredetiSZDSZ, az igazi.  Ugye megint a sokkallennebbi motívumok: az SZDSZ-es EKÁ-sok nagypofájúsága sértette őket a leginkább, ugye "műűűvelten" baszogatták őket körbe elegantan...

szünet: Pompás móka: És már nem az MSZP-t érinti, hanem az MSZP-t megumbuldázó, széjjelszopató, agyonkúró és megsemmisítő Bajcsányék két nagy veresége volt az, amit a már semmi, a már szinte tehetetlen, agonizáló, végnapjait élő SZDSZ csapott rajtuk vissza, az egyik a földspekulációs törvény megakadályozása, a másik pedig a nyugdíjpénztárak offshoreizálhatóságának Oszkó-féle trükkje. A vidéken rejtező, utolsójapánharcolókatonaként [májkárosodással] küzdő ős-eszdsz-es vidékparasztság utolsó öröme volt ez a két jelentős győzelem, ami persze nem lesz benne a történelemkönyvekben az aktuális agitprop kivakarja rozsdás berevájával...

 

vissza: 2000-ben fordult elő először az, hogy valami nem jött be az MSZP-nek... meg a jóoldali királycsinálós újságírásnak. 2000 volt az az év, amikor még a politikaintelligensekben is az érzelmek fejűlhaladtanak az ÉSZ-en. Az agyvérzsír túllforrta a józaneszet. Ekkor kezdődtek el az olyanfajta sunyigecista manipulációk, amiket Dr Vásárhelyi Mária tevékenységében tudnék szépen kimutatni, a terelgetős célzatoslekérdezések áltárgyilagos és pszeudotudományos "feldolgozása" (belenyomkodása az eredményeknek az előre elkészített klisékbe) Ugyanúgy, ahogy ma egy jobb Ft-árfolyam-os hétre rá nyugodtan be lehet írni valami jó kis árulkodást aóvvónénijéknél, hátha baszódik valami azzal a Ft-árfolyammal.. ugyanúgy a 2000-2001-re beérő fél(negyed...) reformok, a monetárisfegyelem ( A FIDESZ nem azt csinálta, amit beszélt, azaz politikai műveletet hajtott végre: szájjal baszogatta a Bokrosi Reformok-at.. kézzel meg csinálták tovább...)

 

Arra az esetre, ha 2002-ben az MSZP nyer, bármekkoraszázalékkal, az MSZP végsőverzióját lehetett prognosztizálni. Politikaipragmatizmusban, merő politikaintelligenciában, politikaiprofizmusban fogott össze ugyanis egymással antagonisztikusan [-> történelemóra!] ellentétes irányzatok csokra. Alig várták már, hogy beadják a "válóper"-t. Egymás szájszagát se bírták. Az MSZP önmagában egy egész politikaipalettát a balközép(balbal: Krauszék)-tól a CENTRUM-on át a mérsékeltjobbig (hagyomásnyos nyugateurópai szociáldemokrácia, sőt, keresztényszocialisták)  kiadtask VOLNA. Ha a Jó Pasi Miniszterelnök nem bassza el a renomét. Jó lenne tudni, ki is lehetett az a titokzatos Gyurcsányi, aki kavarta a háttérben a szart és.. végülis bemártódott a Kulcsár a Medgyesy -botrányban még a jóoldali sajtó csücske is. (ha ugye elfogadjuk azt, hogy összesen két jobber prominens miatt az egész jobbioldali is érintett: jógyereknyilvántításban ez ál a tévesen Kulcsárról elnevezett ügyről, hogy "mindkét oldal érintett, inkább a jóoldal") És megint az Ész Kombájnjai baszták el a legjobban, A Tanár Úr, Vitányi köre. Ők találták ki Gyurcsányt. És Vitányi egyszerre akart belül, az MSZP-n belül is rendet tenni, a tolvaj lopnokokat kivágni a picsába Máthé-B...[hogyhíjják, a malacképű]-Puch vonalat, korrupciómentesíteni az MSZP-t] és odakünn is megragadni a hatalmat. És... az Öreg Csepettó megfaragta a Pinokkijó-ját. És Pinokkijó mindent megtanult a tanítóitól. Mondhatni: Ha valaki elvégezné at a munkát Gyurcsány Összes Műveiben  [beszédek I-LVX. kötet]amit Csuhai István elvégzet Esterházy Péter Bevezetés a szépirodalomba című ciklusában, akkor lényegében a magyar szellemi elit minden tagjától találnánk szó szerinti vagy torzított formájú idézetet. Nem szabad azonban kihagyni a lennebbi, övönaluli MSZP-bűnöket is. Egyszerűen nem volt türelme a pártkonglomerátum elemeinek, 66ezer nőihajszállal nyertek, és ez MÁRIS abba a tévhitbe ringatta őket, hogy itt az ideje a hatalmi osztozkodásnak. Balesetszerűen a Kulcsár a Medgyesy -botrány miatt az egyébként szellemielitnek számító Vitányi ragadtza a kezébe az irányítást azzal, hogy a Gyurcsány Rt-t tolta be bábjának. Csak aztán ugye ezek a bábok..hö..hö.. eléggé megéledtek...

 

Szeretné most a tisztelt jóoldalon persze mindenki bűnbakra kenni, a FIDESZ-re csak, meg egy kreatúrára, egy jóoldali-politikai termékre, a nácikártyázás eredményére, a Jobikra kenni ezt a gennyedt mocsarat, amiben fuldoklunk. Pedig ez a gennyedt mocsár nem a begyepesedett magyarparaszt, nem a szélkakas, mindenüvé szavazó póletárr sajátbűne, nem a nép csinálta, hanem a szellemi elitünk és főleg a jóoldal. A jóoldal kezében volt (és VAN!!) minden, a pénzek, a paripák s fegyverek. Lehet önáltatni simicskázással, de mérlegfőkönyvileg a párszázmilliócskás fideszbojárság elmehet a kóbásztőtő vidékikurvannyába, jabba. A Derék Had kaszálásaihoz képest. Sziveskedik a jóoldalisajtó kiegalizálni legalább ("mindkétoldal érintett".. hát persze!!, csak nem mindegy, hogy 10%-ot vett ki, amivel még a beruházás kivitelezhetó, vagy 40%-ot, amiből már csak "M6-os ótópálya" lehet... azaz vár a szarból, a szarra alapozva... EZ az amivel a jóoldalon alig mer valaki is szembenézni. Az óvodások.. az nem az óvodástársadalom tüköre, hanem az óvónéniké! Picsa óvónőknél ilyen lesz az aóvvoda! Büdös az aóvvónénijéknek MOST az aóvvoda? Ők csinálták! Szelektívténykezeltek aóvvónénijék? -Igen. Ott verték át őket a jógyerekek, ahol csak akarták? -még vili! Ők,m az óvónénik voltak picsák, ők cigiztek a "játék kezdeményezése" címszó alatt, ők nézték el, hogy a dadusok a lét mérik ki és a húst hazalopják a kondérokból meg a hypót meg a budipapírt, meg jójátékokat selejteztek haza és rosszakat hagytak még egy körre jaó lesz! alapon! A Jobbik-ra mutogatás, az olyan, mint amikor a jógyerekek lebukván a jó kislányok bugyijaiban való könyékigtúrkálásban arra árzulkodnak át, hogy debezzeg a rosszgyerekek napok óta nem mosnak kezet. Ez nem ad felmentést ara, hogy Kittikének nem rajzolunk bajúszt ennen árokzsírjábúl! (Főleg akkor nem, ha figyelembevesszük, hogy a magyar sajtómunkásság asszisztált és közreműködött a Jobbik 2.0 felhozatalában, pl a hasalásből-térdelésből fotózásokkal, a Madárfejű Lajosok hűdeveszélyesperspektívába reklámozásával.. balfasz módon a társadalmi félelemkeltés MELLÉ ugyanis a reklámját is megadták a "Gárdá"-nak... )

Itt tartunk. A huszonkettőből mindenért az utolsókétév a felelős, a Nyolc Év az Ártatlan [-> Nyolc év Halott Keze] a 10 év (tehát ha 2004-ről gyorsan 2000-re toljuk a mutatót...) az bűnös egy kicsit ...amennyi abban a 2000-2002áprilisig terjedő. Közben meg naptárak jöttekmentek, politikaigarnitúrák "cserélőd"-tek, csak a megmondóemberek, akik többnyire rosszul mondták meg, maradtak...  Az internetesmédiával ugyan látszólag új generáció jött föl: de ők is csak apáik régi  papíron már ismert trükkjeivel operálnak...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr954152577

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kis sértett járja be Európát 2012.02.21. 13:22:19

Hiába flangál Orbán Viktor egy szál önelégült mosolyban, az azért látszik az arcpíren, hogy szégyelli magát a külvilág előtt. Egy konzervatív kormánytól egyébként nemhogy elfogadható, elvárt az önérzetes kiállás a külföldi intervencióval szemben, és ná...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr Steinmann 2012.02.21. 08:15:36

egyrészt mélyen meg vagyok sértődve, hogy már nem vagyok TI Hannival meg kikoránkellel (Bástya elvtársnő, ugye)
a posthoz
túlbonyolítod
az emberek többsége nem tart otthon pol. vitakört, és nem elemez úgy, mint te
nem olvas el minden szart
kb úgy alakul a véleménye, ha neki nem jó, amit szavaznak, akkor a kurvannyukat, ha meg jó, akkor hajrá Magyarország
ebbe még belejátszik kicsit, hogy alakítanak imidzset, lásd Ovi, a nép eccerű, kóbásztöltő gyermeke, míg Bajcsányék, mert milliárdosok, akkor csak lopcsalisták lehetnek

budai zöld 2012.02.21. 09:30:20

Azzal egyetértek, hogy nem az egyszerűnép csinálja, hanem a politikaielit, de ugye ezt nem kell szükségszerű/elkerülhetetlenként elfogadni?

A vége felé már túlságosan is összecseng azzal a hamis önfelmentéssel, amit 2002 és 2006 után nyomott a Fidesz, illetve most is:
- "Nem mi baxxtuk el, hanem a másik oldalon annnyira gonoszak vannak, mert nemcsak hogy saját politikai érdekeik vannak, hanem még képviselik is."

Húsz év után már nem a bohóckormány látszólag felfuvalkodott, de inkább elszigetelt, kisebbségikomplexusos, megszeppenten vagdalkozós gazdasági-politikai képzetlenségével kéne szánalmas próbálkozásokat tenni az ország vezetésének átvételére.

Az első félidő hajrájában egyszer már-már elég jól ment a foci, vagyis a politikusként politizálás. "(A FIDESZ nem azt csinálta, amit beszélt, azaz politikai műveletet hajtott végre: szájjal baszogatta a Bokrosi Reformok-at.. kézzel meg csinálták tovább...)"

budai zöld 2012.02.21. 09:39:14

A 1994 előtti őstörténeti részhez: annyira azért nem érhette váratlanul az SzDSz-t, hogy az MSzP-vel kényszerült kormányra (a bejutási arányok persze annál inkább, höhö).

1992 körül a liberális népszerűségi csúcson vastagon ment a belső okoskodás (a pártokon belüli elvárások menedzselése) a jóoldalon arról, hogy fel kell készülni arra a helyzetre, hogy lehet, hogy csak az (10%-os) MSzP-vel fog sikerülni leváltani a rettenetes Antallkormányt.

Ugyanekkoriban magyarázgatták okos fiatalemberek a rádióban, hogy a Fidesz szociálliberális párt, de ez nem összetévesztendő a komcsival, hanem valami haladónyugati dolog.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.02.21. 10:07:35

a helyén ment a válasz

ide csak egy: mennyteapicsába, megint, nagyon-nagyon sokadszor

ne adj a számba olyat, amit sohase nem mondtam:

"A huszonkettőből mindenért az utolsókétév a felelős, a Nyolc Év az Ártatlan"

kikoránkell 2012.02.21. 11:00:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
:D
Mintha számítana, mit mondsz, nem mondsz, a vurlicer nem verkli, ezt szívvel kell tekerni! Kín-torna.

Frick László Emlékzenekar 2012.02.22. 03:04:45

@dr Steinmann: Neem, hát vannak jómilliárdosk, (aki nem veszik föl a fizetésüket és kisfiús a mosolyuk, farkasverembeesett ártatlankisfiús) és vanak a rosszmilliárdosk (akik fideszmilliárdosok) és a Zigasságos nép, amikor a Zópété majdnem megbukott 2008-ban tapsizott, hogy akkor most megbukik a gaz finexmirjádos, ez a jóálláspont. Szépen el kell a jómirrjádost a rosszmirjádostól különböztetni. Egyesmilliárdosok terítékenvannak, másmilliárdosok meg nem. Örök kedvencem a igyelő Leisztinger és Csányi egalizáló kaszás-elemzése. Leginkább azonban nem a szöveg, hanem a karikatúra fejezi ki a különbséget. Van ugyanis különbség. Az a milliárods, aki 1000 milliárd széjjelbaszása (buffallóbillizálása) árán jut zsönge 40 milliárdhoz úgy, hogy a megkaparintott termelőegységet nem működteti, hanem rohadni hagyja és egy dógozót se zsákmányol ki (mert mind szabadon mehet a kurva anyjába oszt őtrőle!) az jobbmilliárdos-e szerinted, mint az, aki működtetettelemekből úgy szívja le a maga 40 milliárdját, hogy közben a működőelemek az Államnak is termelnek meg a kizsákmányoltdógozónak is marad a zsebében annyi, hogy telik lakás meg autórészletre és a gyereknek zongorár (persze ki van zsákmányolva, hogyne!) Az nem került terítékre az egalizálásban, hogy az egyik egymilliárdot tehetséges szegénygyermekeket taníttató alapítványba tett, a másik meg egymillárddal a haverek politikai machinációját (MDF kivásárlása) segítette...

magyar-magyar szótár 2012.02.22. 03:15:10

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Te mondád: "Nyolc Év Halottkeze" (= nagyon is élő, illatos, fincsi kéz, ápolt és meleg)Sőt, meg is tetszett nekem ez a Nyol Év Halottkeze, rendkívül tehetséges egy kifejezés, tömören összefoglalja a jóoldali pl indexiánus véleményeket. Te tiltakoztál sokat-sokat azellen, hogy egyáltalán a Nyolc Év-re mutatni lehessen. A jóoldal egyérelműen mindent a Kétév-re pakol, mindenért a Kétév a felelős. Meg Matolcsy.

Az viszont nem a te trükköd, ez LMP /jóoldalisajtó line, miszerint a Tíz Év viszont hibás. Mégpedig a 2000-2002[április] Itt búvik a jógyerekegyebnlet, miszerint 1600-nál nemtöbb a 6500. És egy semmiség a növekmény 3 év alatt triplázván az 1600-at!
Nemmellesleg GYurnai is alkalmazta a Tíz Év trükkjét, amikor "bevallotta a bűneit" A 10 évben ugyanis valójában az a 4 súlyosabb év, amikor a hitelbooommal javították a költségvetési mérleget, volt a legártalmasabb. Amikor a kabuki kibukott 2008. végén, akkor viszont a "szaksajtó" nevelte és tanította a népet, nem pedig uszította. Érdekes, hogy akkor észérvek meg nagyon szép tanáros magyarázatok születtek.

magyar-magyar szótár 2012.02.22. 03:21:05

@kikoránkell: Nem tudom, én a te "véleményeid"-ben látom azt, hogy azok egy előre betőőtött verkli/wurlitzer -ből gyönnek. Ugye.. azt lehet lejátszani, amit lehet. Azalapján, te kimazsolázod, amit írok, ha találsz egy "jobbikos párhuzamot" ara rámutatsz háhogva és lejobbikosozol. Azonban kizárólag énnálam és máshol pedig nem, másféle emlékek is felbukkannak. Tehát az én wurlitzeremben nem csak a máma is aktuális slágerek, hanem a korból származó mára nemvéletlenül elfelejtett kis single-k is vannak.

Eeleve ugye 24 évet kéne írni, most volt az évfordulója annak a végzetes napnak, amikor egy Torgyán nevű pesti ügyvéd egzaltált ágálása miatt Dr Antall és kisérete a kisgazdáktól sértődötten az MDF-be sétált át. (1988. feb.18) Tehát ha időbusszal elmegyek 1988-ba, február 18-án leütöm ezt a Torgyánt, mint a vannyulat és egészen mást forg ki a magyar történelem.

magyar-magyar szótár 2012.02.22. 03:30:45

@budai zöld: Nagyon fontos a dátum itt, még a hónapok is. A választónap Dr Csúcs balfogása. A magyar média újvállalkozó, akik természetesen ugyanúgy, mint más üzletágban is, az államivagyon lefosztásával lopkodásával fosztogatásával (tehát a maszek-hoz a rádi/TV garázsból kiigényelni autót) képzelték el a magánvagyonuk alapjaira (már a szocializmusban ment ez a műűűfaj) a felépítmény tornyozását... úgy érezték BÁRMIÁRON kell bemószerolni a büdösnépnél a jobberkormányt. Ezért volt édes, amikor a korban tinédzser jógyerekek 2008-ra a visszaaszocializmusba-akarással vádaskodván operáltak. Hiszen atyáik meg erre gyúrva nyereték meg a nekikmegfelelő politikaioldallal a választásokat. Nagyon gondosan kiretusálták (röh.: a la Stalin) a történelemből Dr Antall liberáliskapcsolatait, kapcsolatát Göncz Árpáddal vagy azt, hogy Szabó Iván egyenesen egy konzlib figura volt, csupa liberális jóbaráttal. A nácikártyázás is ekkor kezdődött el, Csurka volt benne az ÁSZ és Szabó Albert a makkalsó.

magyar-magyar szótár 2012.02.23. 01:57:20

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Megpróbálom másképpen. Ugyan tökhülye vagyok a zámítógép-prg-íráshoz de abban van valami hasonló a politikához. Ugyan nem az író ül a gépnél, de bárkiül a gépbe (=prg-ba) azt tudja írni, amit a prg hagy hogy írjon. Sok hasonlattal próbálkoztam (ugye, ha akarjuk, egyhasonlat se jó) a sakk nem jött be, mert szerintetek a sakkjátékos mondja meg böcsülettel a következő nyóclépését. Ami nonszensz

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.02.23. 09:17:38

@magyar-magyar szótár: ezt a nyócév halottkezét én arra hoztam fel, hogy szerinted a zseniális gyurcsány 2006-ból mozgatja a 2010-es orbánt

Fenehorizont 667 2012.02.24. 09:45:02

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
végre mán, ezt is megértettem. nemigazán vágtam eddig, honnan ez a 8 év halottkezezés.

I_Isti 2012.02.24. 23:01:04

Ha az elmúttnyóccévesek ennyire zsenik volnának, mint ahogy Dudi képzeli, akkor most azonnal vissza kellene minden hatalmat adni a kezükbe, akkor járnánk a legyobban.

I_Isti 2012.02.24. 23:02:36

@Frick László Emlékzenekar: Nem az a lényeg, hogy melyik milliárdos jó, vagy nem jó. Az a lényeg, hogy a milliárdosokat Viktor nevezhesse ki, úgy, ahogy Putyin dönti el, hogy kiből lesz Oroszó-ban oligarcha.

Frick László Emlékzenekar 2012.02.25. 03:39:49

@I_Isti: Szerintem Oroszországgal Európa nem összevethető. Oroszországban kínaitípusú rendszerváltás zajlik, azaz a régi szovjet hatalmielit BASZOTT bármit is civilerőknek átadni. A civil politika ugyanúgy dekoráció ma is, mint 20 éve. Oroszországban teljesen nyiltan a régi szocialista ( a kommunizmust építő) elit KÜLÖNBÖZŐ elemei viadaloznak. Teház ott az oligarchák főereje börtönbe került, míg nálunk az otani új reform komszomolec erők párja az eszet osztja, sőt, egész (valódi pol'fögfgetlen) szellemi elitünk bevelte, tanította. Ism.: Ha elvégezné a mi oligarchánk esetében azt a munkát valaki, amit Csuhai István elvégzett Esterházy Péter Bevezetés a szépirodalom -jában, kb ugyanaz maradna a kezében az idegen tollak számbavétele után, egy kis füzetnyi váz... Tehát a mi főoligarchánk esetében ennyimennyi Ferge Zsuzsától, ennyimennyi Petschnig Mária Zitától, ennyimenyi a moder tássadalmiszociológiánkból, ennyimennyi Vitányi iván holdudvarából, magyar filozófusoktól, közgazdászoktól etc.
Ugyanez Oroszországról nem mondható el. Nálunk a Szolgálatok ritkán kerültek be a nyíált látható főhatalomba.. Éppenséggel, amikor a Részvénytársasági Gyűlés vezette az országot, PONT akkor került nyílt politikaifőszerepbe többször is a Szolgálat.
míg Oroszországot Putyinnal a Szolgálat maga vezeti. Nálunk a Szolgálat bleginkább a gazdaságieltben tűnt el (konkrétan az emberei)

Magyarországon ugyan elmondhatjuk hogy MAJDNEM sikerült a régi elitnek a politikaihatalmát is megtartania úgy, hogy a gazdaságihatalmából is jó sokat megszerzett (kapolyizmus)

Ott lősz csúnya öngólt, amikor ezeket az egyébként nem a saját gondfolataidat, hanem a sajtómunkásságunk által belédhazudott hamis analógiákon alapuló lózungokat szajkózod, hogyOr5oszországban pont most derült ki, hogy még egy nyomorultul gyönge és erőtlen vézna kis demoktrácia egy valóban raffinált, jó kommunikációjú (és nembalfasz idétlen kommunikáció, mint az Orbánéké...) demokráciánkívüli erőt is megroggyant. Valamint: Oroszországban egy olyan új politikai civil elite reggelire feketekenyérrel kitunkolt volna a gazdasági maffia. Képzeletedben bocsássál már rá az 1992-es Szovjetúnióra egy Dr Antall féle jobber balfaszkormányzást... úriemberpolitikát... Bedarálták volna őket szaláminak a kor nepmanjai.

A kínaiak szerint ugyanis a mi rendszerváltásunk fő hibája az volt, hogy a politikai megelőzte a gazdaságit. Konkréten ebben Dr Antall a hibás, aki azt hitte, hogy ha a szocialisták elvannak az államivagyon fosztogatásával, akkor majd nem jelentkeznek újra politikaihatalomért.

Frick László Emlékzenekar 2012.02.25. 03:53:36

@I_Isti: Igen, ebben is pont beleillesz A Zseniális Igazgatótabácsi Ülés elképzeléseibe. Tehát pont ez volt a céljuk azzal, hogy a döbetű becuppanásakor éppen ne legyenek hataloba.
Ugyanez egsyszer már bevált.
A 80-as évek második felének csőőő-betűjében egy "bársonyos" megoldás is az óhatatlan gazdaságireform miatt a bűnöket az épenaktuálisok nyakába varrta volna. Az 1990-94-es gazdasági események KÖVETKEZNÉNYEIt a becsűűűletttesnép mind Dr Antallék hibáinak tudta be. Holott pl a nyugdíjalapot Kádárék fosztogatták le.
Ugynaez most is: A túlzottdeficit eljárások 2004. ótas folyamatosan zajlanak Magyarország ellen a Zónijóban, de TÉMA csak tavaly évvégén lett! Mindenkinek úgy tűnik, hogy ez újkeletű orbánbűn-következmény.
Pl a MaNYuP nembefizetések 2003-2010 között is jellemzőek voltak, csak az akkori kormányok nem vallották be és a sajtómunkásság pedig hallgatott.

Figyelmeztetlek téged is, mert a számodra kedvesek bülbülszavára nem jól figyelsz. MOST nem szeretbnének visszajönni. A számodra kedvesek szépen és világosan érthetően és immár könyörögve kérnének beneteket türelemre. Ugye legalább látszatszinten valamiféle "demiokratikus" helyzetben kéne nagy nehezen engedve a krdéseknekl, tényle a haza utolsó javainak érdekében visszatérniük. Egyelőre azonban a demokratikus koalíció nincsen készen, bár az ezt a nevet viselő és a koalíciót összepántoló párt már megvan (ráadásul úgy, hogy szépencsöndben agyonbaszta az MSZP-t) De a te füleid is süketek a könyörgésre, mert te is "egy percet" nem birsz A Cigány alatt elviselni. Márpedig türelmetlenséged nem a neked megfelelő politikaierők generálják, hanem a túlbuzgó jóoldalisajtó.

Most ugye az a re4ményed, hogy megbukik a költségvetés és vele Orbán. Akkor vagy egy új arcot rak oda a fidesz a geciáradat elé.. az is elhasználódik gyorsan és akkor valahogy.. nem akarlak elkeseríteni, de a szivednek kedves erők nem állnak készen és nem akarnak 2014. előtt már semmit. Persze úgy képzelitek el, hogy a zónijóspénzeket, amiket a bunó vidékicigányék megérdemelten nemkapnak meg, majd a szivednek ekdves erők pedig szépen és még többet is, megkapják. csak tudod az a baj, hogy a te szivednek kedves erők viszont már a Zónijóban bemutatkoztak.
Szerinted mennyivel lűátnák biztosabb kezekben a zónijóspénzeet, ha azok a kezek azok a kezek, akik hitelpénzekből trükköztek viszonylag működő költségvetést (és ez 2007-ben közröhej tárgya volt Zónijószerte)

Az, hogy te beveszed Andor László -t "független pragmatikus szakember"-nek, nem jelenti azt, hogy a zónijósok is ennyire beszűkült tudatúak.
süti beállítások módosítása