>>Úristen, én belga vagyok!<<

/Egy tüchtige budai úriember Hrabal-parafrázisa a magyar Tavasz Hajnala Hasadtán, 2012. január/

 

vagy vagy vagy,

vagy vagy

/a szerző verse/

 

ilyen, hogy belga belföldön [Belgiumban] nincsen, vagy vallon vagy vagy flamand vagy

 

http://citynoise.org/upload/24846.jpg

 

 

kép forrása

mellékszál: Létezhet egy láthatatlan belga kisebbség, akik mondjuk vegyes koituszok gyümölcsei, belgaméhbe ojtott vallonmag vagy fordítva vagy mégkuszábban, ugyanis Belgiumban már 30-40 évvel ezelőtt is a gyereknemszülés volt a divatban, de a szokásos   praeklimakteriális női agyviharok elkerülésére viszont nem pinanyaló kutyuskákat vagy ééédes ciccuskákat vásároltak a hippi belga párok, hanem harmadikvilágbéli gyermekeket fogadtak örökbe, gyűjteményem éke az a belga pár, akik a világ mindenszínéből 10-nél több gyermeket fogadtak örökbe. Eennekmegfelelően színkhmer méhben foganhat színindonéz mag egy tipikusan belga pár ágyában (vagy foteljében vagy tantrajógája közepette...) Onnan sejthetjük, hogy létezhet egy magas értelmiségi belga törpekisebbség, hogy nem tudunk igazából a vallon - belga ellentétekről. Azaz: Belgiumban nem szokás valamelyik oldalnak is külföldrerohangásznia árulkodni. Lehet, hogy másfél évébe került a vallon és flamand politikaioldalaknak összehozniuk egy működőképes belga kormányt, viszont ez a téma még a ritka-ritka kis szines külföldihírecskék rovatka balalsó ficakját is elkerülte. Derék vezetőértelmiseggjeink immár 25 éve tanítanák büdösnépünket az európaifelzárkózáshoz, elmehetnének tehát végre vagy a kurva nénikéjükhöz valahová Magyarországon egy jó disznótoros hétvégére pihizni vagy ennyi tanítás után  végre egy kicsit tanulni   is a belga sajtómunkásságtól Bruxelles-be...

 

Végmottó: "Ilyen, hogy flamand, nincsen, a flamandok alpári bunkó tájszólásban beszélő észak-németek"

/alnémet bölcseség/

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr933530324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.01.09. 16:29:38

belgaországban szokás-e politikai ellenfelet lehazaárulózni

belgaországban szokás-e a kormány törvényeit egyéni képviselői indítványként beadogatni

nefolytatom

belgaországban szokás-e mélybelgázni

ja, és honi párhuzamban ki a flamand s ki a vallon
(én maradok belga)

dr Steinmann 2012.01.09. 16:37:35

nem tudom, emlékszel-e, mikor jópár éve egy ír lakásba bedobtak egy bombát, és az ott lévő 3 vagy 4 gyerek meghalt
véletlenül oda dobták be
VEGYES házasságból születtek a gyerekek, és a szülők épp ezért, mert vegyes pár voltak, semmilyen módon nem vettek részt az ottani elég durva konfliktusokban
tehát vannak belgák
csak Dudi nem érti, milyen is lehet ez

samba pa ti 2012.01.09. 17:58:33

és Kohn bácsi, sz ivó közepén???!

shiraz 2012.01.09. 18:05:18

@samba pa ti:
ott a pont :) én is ezt a klasszik viccet akartam idézni :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.09. 18:19:49

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A vallon amikor csak teheti rátör belgiumra, a flamand meg beírja a flamós alkotmányába, hogy bűnös minden vallon hetedíziglen.

2012.01.09. 18:19:51

Szép ez a vers.

tomigonzo 2012.01.09. 20:11:42

"Onnan sejthetjük, hogy létezhet egy magas értelmiségi belga törpekisebbség"

ez olyannyira kicsi torpekisebbseg, hogy ilyen nincs, ugyanis ertelmsegi ebben az orszagban (Belgium) nem letezik, ez itt mind paraszt, kibaszott nagy, vonohoroggal a kibaszott nagy vadiuj beamvejen, hogy vontathassa a tragyas utanfutot

PesszimPista 2012.01.09. 20:20:53

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Belgaországban szokás-e igazságbeszédet tartani?
Mer' csakhogy tán ez is beleillenék a mondandódba. (Ha meg nem, akkor megette a fene.)

kikoránkell 2012.01.09. 20:26:51

@PesszimPista: hát, szokás itt se lett belőle, kiszorította a centrális erőtér.

PesszimPista 2012.01.09. 20:32:21

@shiraz: A klasszik viccet már idéztem korábban, csak az inkriminált poszt közben elment hugyozni.
Oda jutunk lassan, hogy a Kohn-ság már csak agyatlan helóták "megérdemelt"/megvetendő osztályrésze lehet. Mert aki szólni tud, az vagy flamand, vagy vallon oszt slusszpassz.
Perzse manapság szólni annyit jelent, mint agy nélkül, mások által tálalt, feltétel nélkül, emésztetlenül elfogadott igazságokat visszaböfögni.
Egy meg egy, kétszer kettő . . . józan paraszti ész . . . mindez kiment már a divatból!
De végtére is ki nem szarja le?

PesszimPista 2012.01.09. 20:33:39

@kikoránkell: De tényleg. Nem így lenne teljes a felsorolás? Most csak én vagyok ilyen nagy fasz?

PesszimPista 2012.01.09. 20:39:53

Ferit büntette a nép. Ennyi, ezt nem lehet vitatni. Csak hát nem kellett volna ezt megvárnia. De megkapta. Most meg a néphülyézés után (fikázott fülkeforradalom, meg hülye frankhitelesek, meg mindenki hülye, meg faszizmus mindenfelé Mo.-n) ugyanattól a néptől várják el a demokratikus hatalom visszaadását/visszavételét? (Miközben a régi balos bástyák egy kitudja honnan jött jobbikot hoztak a parlamentbe?)
Ez csak nekem nem kerek? ( . . . Csak én vagyok repülő!)

Onedin Csanád 2012.01.09. 20:45:48

@PesszimPista:

Zázrivecz Gábor bizony Ferenc köpönyegéből bújt elő. Ő küldte már Viktor polgári körébe is bomlasztani.

Hazudni ugye nem bűn, csak beismerni. Ha valamiért nem sikerül Orbánékat leváltani, az pont Ferencék miatt lesz.

PesszimPista 2012.01.09. 20:56:34

@Onedin Csanád: "Ha valamiért nem sikerül Orbánékat leváltani, az pont Ferencék miatt lesz." Nem először mondom, és nem is útóljára: Ferenc bűne a tanítómesteri mivoltában rejlik. Megmutatta, hogy szarrá bukva sem kell "meghátrálni". Népakarat? . . . piha. Később már kétharmadig bukott. De még mindég itt van.
És jönnek még utána sokan. Az idő nem áll meg Viktornál, Vagy Vonánál.

Onedin Csanád 2012.01.09. 21:00:18

@PesszimPista: Ferenc látszólag meghátrált. Könnyek között ugyan, de a háttérbe vonult. Első ember nem is lesz már soha, legfeljebb marionettjátékos. Ez a DK-s baromság csak a potyadék banyatankos nénik összegyűjtögetésére jó, legfeljebb kívülről támogatja a váltópártokat.

GrenAbla 2012.01.09. 21:19:13

A Poáró például belga volt. Legalábbis azt mondta. Akkor kamuzott, vagy mi? :)

Filhipposz 2012.01.09. 21:34:23

A posztoló ennyire olvasatlan, vagy csak én nem veszem a humorát?

Hogy a vallon-flamand ellentétről nem lehet hallani? Miről beszélsz jóbarát? Évek óta nyílik a szakadék, és a kormányválság mg nem a folyamat vége. Egyébként többször komolyan szóba jön a különválás gondolata.

Ezek az ügyek igenis rendszeresen szerepelnek a sajtóban. Vagy te csak a Borsot olvasod?

kikoránkell 2012.01.09. 21:34:27

@PesszimPista: Te, hát oldalakon át írhatnád azt a felsorolást, sose fejezhetnéd be mert gyorsabban szaporodik, mint ahogy írni vagy képes.

És akkor most képzeljünk el egy független Transylvaniát, lenne-e ott vki, aki röhögés nélkül azt mondaná, hogy ő transylván? Az "erdélyi" nem jáccik, a góbék meg a párciumiak nem mindig egyeznek bele. A románok meg ki se tudják mondani soxor. A szász...az nincs.

PesszimPista 2012.01.09. 21:59:07

@kikoránkell: Értem én, de hát az egyensúlyra . . . a belgaságra való törekvés . . . hát nem az lenne a dolgok kovásza?
Hannibál pl. most mondta, hogy ő belga lenne, de hol volt mondanivalójában más mint fallonság, vagy éppen vlamandság?
Hát csak éppen a végére jutott egy kicsinység a belgaságból. Éppen csak egy kis állításocska. Aminek az előzőleg "elmondottak" meg éppen ellentmondani látszottak.
Hová álljanak akkor tehát a transyilvánok???
A baj inkább az, hogy nálunk sok az olyan móc aki már transilvánabb a sosemvolt belgáknál, és ezt nem csakhogy elhiszik magukról, de követendő egyedüli példaként is állítják elénk a sosemvoltat, miközben pedig vallonabbak a mócokkal kevert flamandoknál . . . . .

Intizar 2012.01.09. 23:02:00

Nem tűnt föl, hogy a "belga" egy magyar vicc, aminek semmi köze a belgákhoz?

Intizar 2012.01.09. 23:03:51

A "pinanyaló kutyuska" pedig a legrosszabb pornófilmeken szocializálódott férfi lúzerek még szarnak is gyönge fantáziája.

Intizar 2012.01.09. 23:06:10

@Intizar: Bocs, magyar zsidó viccet gondoltam, ami nem minden "szellemi közegben" minősül magyarnak.

KLMS 2012.01.09. 23:42:20

A kommeneteket olvasva én lehet, hogy most "off"-olok, de elmesélem mit tapasztaltam anno szép lelkű lány koromban Belgiumban.

Azt tudtam, hogy egy olyan országba utazom ki, ahol flamandok és wallonok élnek. Azt is tudtam, mert tanították az iskolában, hogy az egyik náció (?) hollandul, a másik pedig franciául beszél. Azt is tudtam, hogy ez az ország elég fiatal (ma 180 éves).

Azt viszont nem tudtam, de ott megtanultam, hogy a flamandok és a wallonok nem kedvelik egymást.

Első genti tömegközlekedésem alkalmával a flamand kalauz francia "Megáll-e ez a villamos itt és itt" kérdésemre válaszul tökéletes franciasággal így kérdezett vissza: "Maga turista?" Jeleztem, hogy igen. Erre folytatta - franciául - hogy "És beszél angolul?" Bólogattam. Válasza francául: "Akkor kérdezze meg ezt angolul." Megkérdeztem, és láss csodát, végre válaszolt a kérdésemre. Angolul. Így tudtam meg hol kell leszállnom.

Hazaérve a Gent melletti kis kastélyba, ahol - így utólag visszagondolva - cselédként töltöttem el némi időt, naívan rákérdeztem az aznap szerzett tapasztalat okára.

Magyarázatként azt kaptam, hogy az országukban (Belgium) két külön nemzet él. A flamandok azért utálják a walonokat, mert tőlük (a flamanoktól) minden évben egy hadsereg adót szednek be azért, hogy belepumpálják a leszakadt wallonok által lakott régióba, csak azért, hogy ne essen ketté az ország.

Ez egy flamand véleménye volt, ezelőtt több, mint 10 éve.

Wallonokkal sem előtte, sem utána nem találkoztam, de szívesen meghallgattam volna az ő véleményüket is.

2012.01.09. 23:45:44

Sok a belga itt a tomboló orbánokrata szegénykishazánkban. Ezt pedig szeretettel küldöm az Orbán-Matolcsy párosnak, amiért végre a legújabb, unortodox benzinárakért:

www.youtube.com/watch?v=47mbyjy0zDQ&feature=related

Emmet Ray 2012.01.10. 00:06:12

rossz nyelvek szerint, Albert király az egyetlen belga arrafelé :)
nekik is nagy az államadósságuk, másfél év után végre kormányuk is van, jó a sörük, szóval tudnak élni

KLMS 2012.01.10. 00:18:11

@Emmet Ray: A királyság pont olyan komoly Belgiumban, mint Angliában. Protokoll szerepe van.

Az államadósságuk legyen a magánügyük, a belpolitikájuk szintén, és nem egy jó sörük van, hanem legalább 600, amit nagyjából százszor olyan régóta főznek, mint amilyen régóta az államadósság észben tartó rendszer működik.

kikoránkell 2012.01.10. 00:32:52

@PesszimPista: Pista, sztem a belga nem az egyensúly, hanem akinek tele a töke vallonnal, flamanddal.
Különben is, ez magánügyük, a kintnek ők belgák, ha meggebednek is.
Anno Kongóban elég gecik voltak ahhoz, hogy a maniókaelőállítók még belgának se, max rohattfehérnek tartsák őket.

Emmet Ray 2012.01.10. 00:35:07

@KLMS: félre ne értsd, én csípem őket. Főleg a flamand részt. Valahogy praktikusabbaknak tűnnek. Egy francia vendéglőben keresztülnéznek rajtad, ha nem tudsz franciául, flamandéknál minimum három nyelven beszél a felszolgáló. A vonaton körberöhögnek a francia kallerek, ha nem beszélsz a nyelvükön, Brugge-ben már sört se adnak, ha franciául kéred, ellentmondásos ország, csak erre világítottam rá.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:07:40

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Belgaországban is az emberek emberekből vannak, csak nem szokás a családileaks-et a szomszédban meg a másik (meg a hramadik +n) utcában kiteregetni, így aztán nem sok leaks-et tudhtunk. De úgy gondolom, ha a belga száj is eszik (ha vallon, ha flamand) akkor nyel, emészt és keletkezik merkaptán, szénhidrogének és persze belga szar is. Azonképpen tehát a belga belpolitikai élet is valamilyen, biztosan vannak hazaffyasságok, sőt.

Sőt ugye 32 nevemen azt pofáznám mióta, hogy nálunk NINCS KETTŐBEN az ország.. annyira.. amennyira a jó vagy a rosszoldali sajtónk lekommunikálná...

Hát ugye, Hrabal amikor felkiáltott, hogy ő ugye csehszlovák (és prágai)

A cseh és szlovák nyelv különbségei helyenkint a tik/tyúk és a mony/tojás esetéleg a taliga/talyiga..
És persze az sem puszta szóvicc, hogy Hrabal jelentős magyaríró is (már úgy értve, amit ő magyar írók HELYETT megírt a magyar-ról.. ööö ...aki persze csehszlovák)

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:14:47

@dr Steinmann: Valamint ez folyt az un "délszláv háború"-ban is. Álltak a tévéstábok, nyilván a hadmúűvészethez tökhülyén, hiszen aki kompetens hadiszakmnailag, az nem érti, hogyan lehetséges az, hogy egy dombhátról a völgyön át a szembeni dombhátat lövik. (Hogy értsd: szemben NINCS ellenség, ezért tehetik meg!!) Naés az egész világsajtó ezt így kommntálta: a [egyik nép neve]k lövik a [másik nép neve]t.

Közben ugye láttuk a házakat sorban megsemmisülni, egy ágyúlövés egy ház. A házak tulajdonosai pedig:
szerb feleség horvát/magyar férj

szerbmagyarférj horváthmagyar feleség
bunyevácfeleség bosnyákférj

bosnyákszerbaszony bosnyákalbán férj

nem sorolom végig, a lényeg, egyben volt közös az a település és az utca. mindnyájan külföldön, vendégmunkásként keresték meg a szép házaik (és berendezésük) árát.

Akik pedig az ágyúk boldogabbik végénél álltak:
alacsony, főleg bádoggal tetejezett viskókból érkeztek. Vagy a Vokvodinából fogott katonák voltak.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:18:15

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nyilván senki nem annyira hülye, hogy ne tudná, magyar kontextusban a "belga vagyok" az harmadikoldali.
Nyissunk egy esz,mecserét a harmadikoldaliség esélyeiről mai magyarországon akkor, amikor a mai indexet kormány és orbánnyalással LEHET megvádolni?

Óch, mely sok ajak BESZÉL arról, hogy ő harmadikoldali.

És melymennyi ajaknál tkp ez szájjal bőgőzés. Kézzel viszont eközben! Meg lábbal ám amúgy!

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:19:43

@samba pa ti: simán az -nak olvastam a sz-t :)
Nekem sikcs világítóbillentyűzetem, viszont alig maradt némelyiken nyoma is a betűjének

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:28:35

@duplo: Viszont paraszt "belgául" nem oly pejoratív, mint magyarul. Bővebben az okokról itt:
dudenbuch.blog.hu/2011/12/27/magyar_szar_1

és ittésitt
dudenbuch.blog.hu/tags/paraszt

A trágya nagyon értékes. van Einsteinnek az a nagyon bölcs tanítása a méhecskékről

Ha minden ember WC-be szarna

és minden állatot nagyonfejlettmodernül tartanának
az csak az egyik dolog lenne, hogy istenvize se elég az öblítésre meg trágyakezelésre

viszont a növényeknek a trágya a kaja + vitamin

talaj + műtrágya = meddő massza
talaj + trágya = élő talaj

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:35:13

@PesszimPista: @A Hannibal Lektűr-attitűd: @kikoránkell:

Az Igazságbeszéd fő baja az, hogy a jobberek az elkúrtuk, nem kicsit, nagyon -ig olvasták.
Az Igazságbeszéd jóoldali interpretátorai talán 2-3 mondattal ugyan BELJEBB jutottak a szövegben, de ők sem olvasták el.

Szóval az a baj az Igazságbeszéddel, mint a Bibliával is: Senki se olvassa.

Olyanoklat ugye mindenki szeret mondani, hogy más szemében a fogpiszkálót.
De azt meg nem veszi észre, hogy mindig csak a szálkát szűrik sajtómunkássaink, oszt közben meg a tevéket karavánszám hajtják el.

Szálkában nincsen hiány.

Ugye Hanni, most azt kell számlálni, Vitézynek mennyi-de-mennyi szálka jutott!

A Nyolc Év Ártatlankeze meg popsizva biztatHATja a karavánok tevéit el messze a milkaszínűtehenek hupiződréttyére (SF-ban :D)

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:40:12

@Onedin Csanád: Szegény Ferenc már az összes kezét is felemeli, mégsem látja be senki azt, hogy Orbánék a saját lábukban is hasra tudtak esni.

Csak egyet mutatok meg a képletből:
A kiterjedés nélküli nemlétező KDNP-nek tenni kellett klasszikuspolitikai szolgálatokat (icc az un "oktatási törvény"-t) viszont, ha esetleg túlélik a Magyar Tavaszt, akkor a Jobbik -nak a konkrét retkes kaszáját kell torkosan csummázniuk és szintén Klásstzikus Politikai kényszer -ből, az jól fog esni?
Viszont, ahogy azt Vágó bácsi oly találóan körülfogalmazta: Ferencnek [azaz az Igazgatótanács másik tagjának, Gordonkának]attól mégjobb lesz.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:45:03

@Filhipposz: Mindösszesen a szerzővel együtt az egész bandánk kifejezetten hírbuzi. Már az orvosunk és a gyógyszerászünk tiltana elfelé bizonyos jóoldali orgánum olvasásától.
belgium keresőszóra:
belgium,
2012.01.09. 15:03Tízéves születésnapját ünnepli az euró
Túlélte gyerekkorát az egységesülő Európa leginkább kézzelfogható bizonyítéka, a közös valuta.
világ | euróövezet, euróválság, euró
2012.01.02. 15:24Olimpiai selejtező az Arénában
A Magyar Jégkorong Szövetség a 2012. november 8. és 11. közötti eseménnyel ünnepli 85. születésnapját, derül ki az MJSZ közleményéből.
jégkorong
2011.12.30. 08:26Már PayPalt is elfogad a Malév
Ha átutalással fizetünk, két napig tartják a lefoglalt jegyet, ha PayPallel, akkor nem kell minden vásárláshoz megadni a kártyaszámot.
hírek | malév, bankkártya, paypal, repjegy, tech utazás
2011.12.27. 09:20Ismét szabadságharcos hangulatban vagyunk
Egy hónappal azután, hogy a segítségüket kértük, már megint összebalhézott a kormány az IMF-fel és Brüsszellel. És még 102 ezer emberrel. 1400 milliárdos kiigazítást is hozott a hét.
magyar | eb, ekb, imf, leminősítés, orbán viktor, hig
2011.12.17. 23:57Két fokozattal leminősítették Belgiumot
A Moody's aggódik az euróválság, a recesszió és a túl magas államadósság együttese miatt.
világ | belgium, fitch, hitelminősítő, moodys
2011.12.17. 00:22Feltételesen volt szabadlábon a belgiumi lövöldöző
Tiltott fegyverbirtoklásért és vadkender-termesztésért is börtönbüntetésre ítéltek már.
külföld | belgium, terror, robbantás
2011.12.14. 15:24Felújítják az Afrika királynője hajóját
Humphrey Bogart és Katharine Hepburn után turistákat fog szállítani a legendás hajó.
kultúr | felújítás, film, hajó
2011.12.13. 08:28Bekele és Britton nyerte a mezeifutó Eb-t
A férfi csapatversenyt Franciország, a nőit Nagy-Britannia nyerte.
sport hírek | szlovénia, mezeifutó-verseny, velenje
2011.12.11. 17:59Államosíthatnák a Commerzbankot
Rosszul szerepeltek a német bankok a legújabb stresszteszteken: nagy tőkepótlások kellenek.
világ | bank, commerzbank, stresszteszt
2011.12.09. 07:12Az uniós mentőalapot is támadja az S&P
Az uniós mentőalap AAA besorolása is veszélybe került, legalább 50 százalék a leminősítés esélye.
világ | standardpoors, euróválság, efsf, eurósánc
2011.12.06. 15:46Rudolf és Dzsudzsák is a legjobbak között
Az Eb-selejtező statisztikája alapján a magyarok jól állnak. A legtöbb gólt a mi csoportunkban lőtték.
futball | futball, eb-selejtező, statisztikák
2011.12.06. 09:01Az egész eurózónát megfenyegette az S&P
A 17 tagállamból 15-öt leminősítési vizsgálat alá vettek az euróválság miatt, csak a már negatív listás Ciprus és a lejjebb már ne sorolható görögök maradtak ki.
világ | hitelminősítő, euróövezet, leminősítés, standardpoors, euróválság
2011.12.05. 23:52Aki nem érti Dzsudzsákot, a profi futballt se érti
A Feyenoord-PSV-n a szélsőről is beszélgettünk, de láttuk a világ legdurvább sportját: a magasra dobott sör alá állást.
futball | feyenoord, dzsudzsák balázs, psv eindhoven
2011.12.05. 19:45Kosárlabda Eb-sorsolás: nehéz selejtezőcsoportokban a magyarok
A nők Izraellel, Fehéroroszországgal, Portugáliával és Ukrajnával kerültek egy ötösbe.
kosárlabda hírek | sorsolás, münchen, női kosárlabda eb
2011.12.04. 15:01Nem látszik, mitől nyernének a horvátok
Négy éve csoportelsők voltak egy sokkal könnyebb csoportban. Most szűk vereségek a valószínűk.
futballminősítő | horvátország, slaven bilic, ivica olic
2011.12.04. 10:51Harmadik kalapban a magyarok a 2013-as kosárlabda Eb sorsolásánál
kosárlabda hírek | selejtező, sorsolás, kosárlabda, férfi eb
2011.12.02. 14:15A bankok válságforgatókönyvet készítenek
Az euróválság egyre veszélyesebb, az övezet felbomlása „nemcsak elképzelhető, egyre valószínűbb”.
világ | euróövezet, prognózis, euróválság
2011.11.30. 07:44Van élet a bóvlin túl is, de még milyen!
Milyen lesz az élet Bóvlimagyarországon? Utánanéztünk, és kiderült, hogy fergeteges. A bóvliországokban minden fontos dolog sokkal jobb.
életmód | toplista, leminősítés, bóvli
2011.11.29. 17:2330 százalék fölé szaladt a görög állampapírok kamata
A pénzpiacok már csak busás hasznot remélve hajlandóak hitelezni a görög államnak.
világ | görögország, hozam, állampapír
2011.11.28. 15:32Jövő héten lezárulhat a belga kormányalakítási maraton
Legalábbis a miniszterelnök-jelölt reményei szerint.
külföld hírek | belgium, kormányválság, kormányalakítás
2011.11.27. 19:36Ahol minősítenek, ott hullik a forgács
Az EU-ban aki eddig bóvli besorolást kapott, az akkora bajban van, hogy segélyre és megszorításokra szorult. Még az erős kormányok is félnek a leminősítéstől.
gazdaság | válság, eu, fitch, moodys, standardpoors, bóvli
2011.11.26. 08:51Leminősítette Belgiumot az S&P
De az ország még így is AA-kategóriás, csak két fokozatra vannak a legjobb besorolásról.
világ | belgium, hitelminősítő, leminősítés
2011.11.25. 19:20Hosszabbításban mentettek pontot a magyarok
A női futball Eb-selejtezőben Magyarország Észak-Írországgal játszott 2-2-öt Sopronban.
futball hírek | futball, magyarország, női eb-selejtező
2011.11.23. 16:40Belgiumnak mégsincs pénze a Dexia kimentésére
ecoblog | belgium, bankmentés, dexia
2011.11.23. 10:01Matolcsynál alig van rosszabb pénzügyminiszter
Csak görög és olasz kollégája végzett mögötte az FT rangsorában, egy szempont szerint utolsó lett.
magyar | pénzügyminiszter, rangsor, financial times, matolcsy györgy
2011.11.23. 09:26Mérési hiba a fénynél gyorsabb részecske?
Az egyik kutatócsoport cáfol, a másik megerősít. A fizikusvilág pedig kételkedik.
tudomány | olaszország, genf, cern, fénysebesség
2011.11.22. 13:58Nem hisz Brüsszel a hiánycsökkentésben
Az Európai Unió öt tagállamát figyelmeztették, hogy megsértik az uniós költségvetési szabályokat.
magyar | költségvetés, európai unió, deficit, olli rehn
2011.11.22. 13:17Kilátástalannak látja a helyzetet a kijelölt belga miniszterelnök
Elio Di Rupo bejelentette lemondását, mivel a költségvetésről képtelenek megállapodni.
külföld | belgium, elio di rupo, ii albert
2011.11.22. 00:00

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:48:04

@Onedin Csanád: Én nem nézném le ennyire a DK-t. Azért egyrészt vannak a támogatók között olyan fiatal emberek is még, mint Vágó István médiaszemélyiség, a Demokratikus Charta Ifjúsági tagozatá -ból.

Másrészt mire van szükség orbánék ellen, a haza és haladás ügyéért?

demokratikus koalícióra.

És mi a Gyurcsány Párt neve?.. na mi?

Ferenctől csak tanulni lehet.

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:49:04

@GrenAbla: Nem merted leírni a nevét helyesen, mi? -flamand bérenc!

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:52:23

@Emmet Ray: Ó, ez a nagyframciaság lehat Provance-ig. Amíg azt hajtogattam, hogy bagett szilvuple és közben nemzetköziértelemben az ujjammal bögdöstem a bagett felé, addig nézett le a provanszál pékmenyecske, de amikor aszontam neki, hogy bríd plíz, akkor rögtön megértette, mit mutogatok.

Az ilyen kifogásokra azt szokás mondani, hogy a francia, az nagy nép és megengedheti magának ezt a nyelviimpárjalizmust.

(a flamandok viszont tahón beszélő hochduetzsch-ök)

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:55:32

@kikoránkell: Talán te kapisgáltad, hogy Hanni bácsi a harmadikoldalaságára mondta vóna magát belgának.
Myissunk egy szümpósziomot a Harmadik Oldal esélyeiről? -így az LMP fagyos téli aszfaltra tiltakozandó-hanyatlása évadán?

Frick László Emlékzenekar 2012.01.10. 03:58:44

@A Hannibal Lektűr-attitűd: @kikoránkell:
és még egy poen:

Kérlek Hannji, írd már le belgául is ezt, hogy te belga vagy!

(úgy értem: TUDOM hogy te belga szeretnél lenni, de érdekes módon amúgy az egyik nyelv lózungjaival jössz csak mindig, viszont mózizol, ha azon egyik nyelv leleményeire mutogálok neked :D )

És még egy kérdés? Melyiktek olvasta Charles de Coster Thyl Ulenspiegelét, ami a belga nép későromantikakorabeli eredetmítosza. [pont.]

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.01.10. 10:44:46

@Frick László Emlékzenekar: Megvan.
Még nem olvastam,
viszont volt egy nagyon baró filmsorozat belőle a 80-as években itthon, és azt megnéztem.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.01.10. 11:28:10

@Frick László Emlékzenekar: bárkit bármivel meg lehet vádolni

* * * * * * * * * * * * * * * *

én pl gazdaságilag neokon, társadalmilag szociális, zeneileg konzervatív, apakánt liberális stb vagyok

máskor meg más, pl apaként konzervatív, zenészként liberális stb

vagyis belga

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.01.10. 11:30:22

@Frick László Emlékzenekar: nem, dehogy

nem erre gondoltam

különbenis csak a nyolcadikutast ismerem

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.01.10. 11:32:23

@Frick László Emlékzenekar:
kontextus, bazdmeg, kontextus

nem csak_úgy_bezzeg emlegettem Vitézyt

így nemkönnyű veled dialógizálni

kikoránkell 2012.01.10. 11:35:37

@Frick László Emlékzenekar: olvastam gyerekként, de valójában én is a sorira emléxem, ahogy simonmondja, szovjet gyártmány volt, de mint eredetmítosz nem jött be nekem. Ami nem baj, mert sztem a belgáknak sem igazán.

btw, a ruszkik király sorozatokat tudtak csinálni, hirtelen eszembe jutott a Golgota, Stirlicc meg a Grant kapitány.

magyar-magyar szótár 2012.01.10. 14:15:26

@kikoránkell: dede, a belgáknak nagyon! Olvasd el felnőttfejjel is. Amúgyis liberális alapmű.
Az orosz (szovjet) filmipar egyik trükkje a tarkovszkiánizmus. Minden a legapróbb részletekig hű. Semmi nincs ráhagyva képileg azzal, hogy a zsűri [a közönség] úgyis hülye. Vagy bekenjük sárral úgy is a barom beveszi.. S ettől levegője (ájere) lesz a filmeknek. Koncsalovszkij tudja ezt ma pl, de igen sok követője van ma már.
www.youtube.com/watch?v=CbguowlkZ4g

www.youtube.com/watch?v=lTGs76igvsA

a tarkovszkiánus iskola Nyugatra terjedése:
www.youtube.com/watch?v=ORU-I4Y_TZ8

magyar-magyar szótár 2012.01.10. 14:17:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hány éves is a legidősebb gyermeked [ne mondd meg] na majd a k k o r beszélünk. (amikor a próbája lesz, hogy tényleg-e)
Valamint a lányosapa mint liberálisapa.. höhö... hö... hö...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.10. 14:27:43

@magyar-magyar szótár: magam meggyőződéses liberálisként már most tudom, hogy ha a lányom közelébe 30 méteren belül kerül egy férfi, annak baltával metszem le a pöcsét. Ennyi.

Liberális alapelveim (szabad, ami másnak nem árt) teljes betartása mellett is indokolt a dolog, belső infóim vannak arról, mit akar és miért egy férfi egy nőtől.

kikoránkell 2012.01.10. 17:46:13

@vészmadár (pica pica): majd jól meg leszel lepetve, mikor a lányod kibirkózza a kezedből a baltát!

dr Steinmann 2012.01.10. 18:51:39

@vészmadár (pica pica): ezek szerint vagy nem minden apa ilyen, mint te
vagy nem jársz csajokkal

vagy, na, ezt inkább hagyjuk:D

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 06:50:36

@vészmadár (pica pica): A magyarliberális morál szerint teljesen ttisztességes az, ha kurta a lábad az általad meghirdetett mezeifutóversenyen, akkor montenbikával veszel részt rajta. Ez az Index Morál. Azonképpen, ha a vejkónak az ökle egy kicsit keményebb az enyémnél, akkor Wartburg féltengellyel toldom meg.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 06:53:11

@kikoránkell: Én azt a jelenetet szeretném látni egyszer, amikor az őszülő liberális szaxofonos, akinek kedvenc trükkje a kis bölcsészgidák kelifornyaiborokval való itatgatása, egyszercsak azt látja, hogy a 23 éves bölcsész gida lányát egy ősz, tkp tökmindegy milyen párt és politikaihovatartozású trombitás kelifornyai borokkal itatgálja :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.11. 08:52:23

@dr Steinmann: de járok. Épp ezért, hogy úgy mondjam. Én rendes fickó vagyok, komolyan mondom, már a párkapcsolatokban általánosságban, de ha lányom lenne, ez és még ezebb sem lenne elég, mert... nehéz dolgok ezek.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 13:03:16

@vészmadár (pica pica): Gankszta Zoltánt, a magyarep zámbójimmyjét kérdezték erről. Ugye volt egyszer a Sex Actionnak egy olyan nyári turnéja, amin a fiúk fogadásból lábat csak bokától lefelé és segglyukat mostak, a többit a rajongólányokkal nyalatták le. namost Gankszta Zoltán ezügyben a kérdőmondat nagylevegőjét szívlapáttal nyomta vissza a riporter tüdejébe. Mint lányos apa (volt a lánya valami 9-11 hónapos?) ugye.

magyar-magyar szótár 2012.01.11. 13:04:58

@vészmadár (pica pica): Nekem is volt egy esetem egy pedofil nővel, aki megjegyzést tett arra, hogy a tizenennyihány éves fiam csinos, az orosz nőibörtön-folklórból vettem a riasztó példát.

dr Steinmann 2012.01.11. 15:10:47

egy idézet Nyúl Kornéltól

Nyúl Kornél
Van-e arra kifejezés, ha valaki aktívan érdeklődik a politika iránt, de ezek közül egyiket sem támogatja? Mármint hasonló kifejezés, mint az apolitikus, csak ide illő jelentéssel.

(fészbukcsi)

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 02:58:31

@dr Steinmann:
1. Te a jóoldalt támogatod és a lózungjait használod (a szájadra veszed).
2.Mert én nem a lózungokat használtam, tehát vikiFAN-ná nyilvánítottál.
3.Miért ne lehetne a labdarúgás iránt érdeklődni úgy, hogy nincsen kedvenc csapat, sőt. Én még fradidrukkereket is láttam az üllői úti Szent Stadiponban, háttal a pályának ücsiztek, dumcsiztak, jól elvoltak. (A-közép)
Akit kérdez Kornél, az pl:
-politikai szakújságíró
-politikai szakközgazdász (-> politikaigazdaságtan)

tehát nem magyar. Külfödiben biztos van ilyen.

Olyan magyart tudok pl, aki megfelelne ennek, Kovács Árpádnak hívják, de a jóoldali tüchtige illatossajtómunkásság már jó régen lecimkézte fidesznyiknek azért, mert merészelte ÁSZ elnökként a Nyolc Év ártatlankezét bíráni pláne hibázni nyulkálásokban. (pedig azt el se árulta, hogy hónaljignyulkálásban)

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 03:00:57

@dr Steinmann: Sima álompolgárban un "civil" lenne a pártonkívüli elnemkötelezett politikairánt érdeklődő.
én inkább úgy fogalmaznék: Az ilyen embert a jelentörténelme érdekli. namost ha ehhez veszed az olyan szakembereket, mint te, akik még a kommunikációs felszínt se értik, holott kereskedelmimarketingben 8ami nem is oly távoli, sőt, Goebbels munkássága felől vizsgálva ugyanaz, mint a politmarketing) nemhogy a politika műveleteit
viszont ítélni, na, azt igen, keményen -mint te.. akkor

innen folytasd magad...

magyar-magyar szótár 2012.01.12. 03:20:06

@dr Steinmann:
A politika tudomány. természetesen összetett, mint pl a biofizika. Filozófia és történelem valamint retorika. Retorikai alapismeretek nélkül seni nem lehet politikatudós, mert a beszéd a politika alapművelete. Ugye a tézisem: a történelem elmagyarázása [hazudozása] a valóságtól és még szerencse, ha csak a retorika eszközeivel.
A politika műveletei és az igazság kizárják egymást.
A politika tudósa lenne az, aki "észnél van" amikor a tudományát műveli 8tehát nem csal a kisérletben, a bizonyítási eljárásban.

A politkus az ott csal ahol szükséges.. na meg még egy kicsit ott, ahol nem is, és perszehogy ott, ahol érdeke is fűződik hozzá. Az ügyek és fajsúlyaik.

A politikaikommunikáci (a retorika) a csomagolás művészet.

Namost jelenkorunk emberei már akkora butaságban vannak tartva a politikatudomány felől, hogy diplomás politológusokat sokszor elég a csomagolással megtéveszteni.
Ugye nem véletlen az, amikor az Ártatlanarcú így tollászkodik, akkor valahogy nem forog a Kétfarkú Kutyapárt vicce az "Olyan aranyos, biztos nem lop" -ról
süti beállítások módosítása