magyar-magyar szótár 2011.11.14. 19:30

Pina

Indexen szocializálódott jó gyermekek sem lepődnek meg azon az avas macicselen, amiszerint persze nem a vulváról lesz most szó, hanem perszehogy Pina Baush táncosnőről, sajos magyarul e név pocak-ra [Pauch] való allitzeráltatásával nem játszadozhatom el. Esterházy, a tudmelyik, a rEstiKornél* párszor jól elszórakozott Pina bausch nevével.

 

Boldog névnapot a Jozefináknak!

[2 syll. pi-na, pin-a] Ha kislány neve Pina : ejtik: PIYNah . Pina   olasz eredetű, főleg olasz és német nyelvterületen fordul elő, a pina végződésű nevek becézésére, pl ilyen a Giuseppina. . Lásd még a kapcsolódó űrlapot, az olasz Giuseppina.

Pina szokatlan, mint leánybaba-név. Nincs benne A Világ leányka babaneveinek TOP 1000-ében...

A Pina névhez hasonló hangzású az indiai Padma, Pama, az angol Pammi,  Pammie, az   Pammy, az indiai Panna, a magyar Panni, az afrikai, szuahéli, és az orosz Panya, a név Panyah, a név Papyna, a név Peni, a név Penie, az angol Penine, a név Penna, az angol Penney, az angol Pennie, az angol Penny, a név Peonee, a név Peoney, és a név Pepin.

/a bébinév-wikipediából/

 

*rest Kosztolányi olthatatlan mindenoldalú érdeklődésére, de "Esti Kornél"ként stílusbojócckodván szivesen ökörködik

Szólj hozzá!

Címkék: pina

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr663360125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása