minden külön értesítés helyett:

Magyarországnak cigánykormánya van.

A jobbikosok -és a mókát külön élesíti az, hogy a vidékifideszesek egy része valójában jobbikos [érzelmű*], csak taktikai okokból álcáskodik[dott] fideszesként...  szóval a  Jobbikosk a reájuk igen jellemző szabatos és pontos [Dúró Dórás] fogalmazással Orbán-Farkas kormánynak nevezik...

 

Magyaróószág különben cigányószág is: Lyukmagyarországon sok-sok településen a 6-16 év közötti lakosság több, mint fele cigány és egy ma 10 éves cigány kisleánynak 10 év múlva 2-3 gyereke lesz, 20 év múlva pedig nagymama... A cigány demográfiai boom alatt élő maradékmagyarságban   ostoba cigánygyűlölet is puffog -miközben egykéik esetleg a Czeizel boomban kettecskéik egy onokával sem ajándékozzák meg őket. Ma már vannak vidékiföldbirtokos nagybácsik, akik a család egyszem egyke lányának, ha felcsináltatja BÁRKIVEL magát és lányanyaságot vállal, tízmillás stafírt igérnek +bébiszitter meg ami kell, totál babakelengye, iskoláztatási költségek fedezése, birtokrész... ... csak egy onoka legyen, csak egyszem... Az LMP alakú bamba (kétségtelenül jóindulattal összekopérozott de tudatlan-sotoba) "romaprogramok" a legsúlyosabb területeket, pl a cigányok egymásközötti ősi, akár kaszt-alapú  mélyszegregációját, a cigány-cigány ellentéteket nemhogy nem kezelik, de "ismerteikre" a fing, a maga kénhidrogén jellegével sok ahhoz képest, amit a mackósajtba rejlő brummogás kevesességének szépíteni is erős túlzás...

A lyukmagyarországi magyarok szerint a cigányok abban különböznek a magyaroktól pl, hogy lopnak, ugyanis a magyar az sohasem lop, csak szerez. Pl a fideszesek, azok loptak, de az MSZP-sek ezzel szemben, jókor voltak tökvéééletlenül jóhelyen, amikor pl a termelőszövetkezetek tagsága vagyonát magán kft-jikbe menekítették, az nem lopás volt (hanem sikkasztás meg hűtlenkezelés).

Gyűjteményem éke: Egy vidéki fődbirtokos [párton és felekezetenkívüli egyszerű lopcsalista rabszolgatartó] megszerezte a fődszomszédja terményét, csak a traktorja elakadt és  így a pótkocsikról a cigányok meg lepakoltak szépen, be is ment a fődbirtokos a rendőrségre lopás miatt feljelentést tenni, hogy gyönnek a tóvajj cigányókok ahhó, hogy amit ő meg szerzett (a szomszéggya főggyéráű) jaztatat ellopják!

A Zónijóban is cigányországnak tekintik Magyarországot és máris jópontokat szereztünk azért, mert a mi cigányaink [egyelőre]  nem áradnak úgy Ny-Eu-ra, mint a romániaiak... A Zónijó jópontjai különben tökolyanok, mint amiket a mi jógyerekeink gyűjtenek, tíz kispirospntért egy kiscsillag jár, tízkiscsillag egy naggypirospont, amiből huszonöt egy ceruzás ötös, tíz ceruzás ötös egy golyóstollas, amiből ötven kell egy 30 éves használt tűzoltóautóért...

Sima cigánykormánynak (a cigánykurvannya állandójelzőként fityeg a szájuk sarkában nyálhabosan a gyűlölettől) csak az MSZ, időnként még P vidékitanárnő és vidékitéeszelnöktagozata nevezi, valamint ezek szimpicsekjei.

HA úgy laza csuklómozdulattal szeretnék kirajzolni az MSZ["P"] konglomerátjaiból ezt a szegmenst, akkor azokat az embereket képzeljük el, akiket Szegény Feri a legszivesebben pécéz az MSZP-ből és akik persze elvakult Orbán -és cigány gyűlöletükben Szegény Feriben látják az ország egyetlen megmentőjét. Vagyis Szegény Feri legfőbb támaszai pont azok a vidékiarcok, akire leginkább jizzel [rázza bele vastagon] verbalicce A Feri. (A Vállalat másik terméke, Gordon Jópofi egy másik [off-Feri] piaci szegmens beszopatását szolgálja, csummázzák is rendesen. A Vállalat a maradék szabad piaci területre gondolva azoknak, akik Ferikét és Gordonkát is útálják, az LMP-t kreálta.)

 

Sokan azt hiszik, hogy egy japán kisautót vesznek (Toyota embléma) amikor ezt a mutatós fostalyigát ami különben Peugeot (azaz akár Citroen-nek is tekinthető). Az autók marketingje régresrég kihasználja a síkbolygótudat bambíthatóságait... 

 

A politika iránt szenvedélyesen érdeklődő még a történelemben is alig leli párját ilyen mókás helyzetnek, amikoris egy cigánykormányt nácinak és cigányellenesnek is lehet nevezni! muchacha!

 

Az ország legderekabbjai, haladóbaloldali gondolkodású emberek, tisztességben lilareflexült hajú vidékitanárnők, pl ilonkanénik a lakóhelyikün szaporodó "ro'attcigányok"-kal egykalap alá véve a Fiktór Cigányt semmiben nem eltérő hangnemben kontráznak a jobbikos kórusokra és az a véleményük, hogy a tetveknek (a cigányságra alkalmazott becsűűűlettesmagyar gyűjtőnév) egy fillért se kéne adni... aztán este, dinnyével az ölükben megtapsolják az MSZP-s Szanyi Kapitányt, aki kimondja a nagyigazsságot a devizahitelesekkel kapcsolatban (akiket nemmellesleg az MSZP-s kormányzás szopatott bele a hitelspirálba, muchacha!) Majd felháborodva konstatálják a gyöngyöspatai körzet fideszes országgyűlési képviselőjének odavetését, miszerint lesheti a pízeket a jobbikos pógármester. Miközben ugyanazon szájukkal, amikkel ezek a becsűűűűlettes emberek O-kat tátikálnak, szidják a roattcigányokat, akiknek nem kéne a pézeket csak úgy adni, a nácikokokat is szidják sziggyák, akik meg ugye a jobbikokok.

 

És ekkor toporásznak be kissé srévizavi balról az ááátatlan jópofivala bááboci LMP-sek, akik a jobbikos kórussal a legteljesebb harmóniában (csak nem is kontrapunkt-ként) dalolják csucsogi jógyermek ajkaikkal a monnyonyleee-t! És egyébként meg GMO-témában a cigánykormány vidékiparasztminiszterével dallnak kórusban -jochochachha!

 

És ez még csak az uborkaszezon, hát akkor az ősszel majd mik peshednek föl! -muchacha!

 

*A taktikaifideszes kriptojobbikos vidéki műkedvelő vagy amatőr politikust arról lehet megismerni, hogy ha nagyon muszáj neki valamilyen beszédet is mondania, pl a kakastökefőzőverseny megnyitóján, akkor belefogalmazza [fogalmaztassaja titkárnőjével] a szövegbe a szebb jövő[t] kifejezést , pl gyermekeink ~jét, s eközben jelentőségteljesen néz föl, ami miatt hatásszünet is keletkezik a fölolvasásban valamint a jobbikosérzelmű hallgatóság szemébe könnyek szöknek, a fideszesarcok meg lesnek, mint LMP-s , ááátatlan mitsesejtésben.

 

folytköv.: pallér

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr843082173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.07.20. 07:55:38

A fideszes keménylegény telefonban elmondott mondatai bizony arról tanúskodnak, hogy nem való ő oda, ilyen pénzosztó szövegeket nem mondunk kiélezett helyzetben, meg amúgy sem olyanoknak, akik az ellenfeleink.
Ami a devizahiteleseket illeti, kellett hozzá egy végtelenül kapzsi bankvilág, egy érdekeiket jópénzért maximálisan kiszolgáló korrupt hatalmi elit, és több mint egymillió ember, aki aláírta azokkal a feltételekkel, amikkel a másik hétmillió meg nem. Szóval ennél az "MSZP a hibás az egészért" nézőpontnál azért árnyaltabb a kép.
Segély: persze, el lehet venni. Csak utána nézzék meg a kedves emberek, hogyan fognak alakulni a bűnözési statisztikák, meg úgy általában közállapotok. A roncstársadalommal sok mindent meg lehet tenni, de mindennek van határa, főleg, ha az ember éhes.

magyar-magyar szótár 2011.07.20. 12:20:57

@nagyjoco: Ööö... hát ugye mondhatta volna a kpviselő úr azt is, amit szintén annyira szivesen hallottak vóna a jógyerekek, hogyszongyaja: "Mindenben támogatni foglak tégedet!" Még egy lehetőség 8ez elég jól hangzó :D ): nem mond semmit, nem reagál (bár ezt is lehet jól interpretálni: "A fidexxek hallgatólagossan direGt támogaSSák a dzsóbikóss pógármestert!"

Hát nem az MSZP a felelős a devizahitelesek apróbetűsmocsárba csábíjjásáért... a bankvilág azt teszi, amit megengednek neki.. egy picit azon is túl. A hitelszigor pecsétjáét azonban nem a bankok törték föl maguknak, csak esetleg lobbyztak érte... Azért azt is tegyük hozzá, hoögy minden ganaj szemét fundaróka alakú becsali "pézügyi szolgáltató és közvetítő " cég mögött tüchtige szép legál bankok álltak ám. Éspl az autóhitelekről sose nincsen szó, pedig ot aztán tényleg a semmibe pukizott el a nagyonisvalós valutákban felvett és továbbadott hitel...

Namost innen ízlés dolga, akik szemében Ferike schneiige und fess, azok MA a barmokat okolják, akik felvették a hiteleket, akkoriban meg azt mondták: "glyobályisz tlyend esz ész mindenütt eszt cinállyák pl az USÁ-ban isz.."

Steinmann Lujza 2011.07.20. 13:19:41

@magyar-magyar szótár: na most azért már lássuk be, hogy sokan vannak nehéz helyzetben, és nem mindenki az elúszott devizahitele miatt. Ezt remekül tematizálj a sajtó, de mi van pl. azokkal akik a fejlett világ legrövidebb idejű munkanélküli segélyét fogják kapni 3 hónapig, miközben az átlagos álláskeresési idő 6-9 hónap?

budai zöld 2011.07.20. 13:30:32

Két gyors pontosítás:
1.
"A lyukmagyarországi magyarok szerint [...] az MSZP-sek ezzel szemben, jókor voltak tökvéééletlenül jóhelyen, amikor pl a termelőszövetkezetek tagsága vagyonát magán kft-jikbe menekítették"

A helyzet valójában az, hogy köztudat szerint a téeszek vagyonát nem kilopták, hanem az elveszett, amikor a Torgyán szétverte a téeszeket. Nagyon kevesen gondolják nem így.

2. Az egérkamion valójában tök jó autó, egyszer két hétig nyaraltam ötajtós (!) Pözsó 107-essel (oké, nem 250.000km-t, de ez mindegy is), és tök király volt. Ezek a rideg tények.

budai zöld 2011.07.20. 13:54:20

Érdemben pedig: teljesen jó az Aygo-Bajnai párhuzam, csak nem úgy.

Valójában senki senkit nem néz hülyének, hanem a marketinget jól alkalmazó gyártó kiszolgálja a tudatos fogyasztó valós igényét.

A korszerű marketing tudja, hogy a posztfejlettpiacgazdasági tudatos fogyasztó (főleg a prémiumszegmensben, de gyakran már a piac közepén is) pontosan meg tudja különböztetni a terméket a márkától, és tudatosan, az adott élet/vásárlási/fogyasztási élethelyzetnek megfelelően választ terméket és márkát is.

Tehát a 107/c1/aygo célfogyasztók előtt sem titok, hogy ugyanazt terméket veszik, viszont megkapják a lehetőséget, hogy bizonyos árdifferenciák mellett kicsit más színben, más alakkal, más márkával vegyék meg, ahogy az a hangulatuknak, fogyasztási szokásaiknak, vagy a barátaiknak jobban megfelel.

Ugyanilyen hallgatólagos megértés van a Párt és mondjuk a Szavazótábor magasan képzett, jól kereső, urbánus szegmense közt. Te is tudod, mi is tudjuk, hogy apád, nagyapád is ránk szavazott, ezért te is ránk fogsz, de megértjük, hogy a hasonszőrű környezeted és a külföldi üzletfeleid előtt vállalhatóbb márkát kell adnunk Kósáné Kovács Magdánál.

budai zöld 2011.07.20. 14:10:32

Korszerű marketing 2.

A piac alsó szegmenseiben is sokkal tudatosabbak a fogyasztói választások, mint pár évtizede. A piac alján lévő fogyasztó is pontosan tudja, mi kell neki és ki is tudja választani a megfelelő terméket és márkát.

Termékben (nyilván) a legjobb ár-érték arányút keresi és meg is találja. Ő is átlát a márkán, és nem is márkahű. Ha elégedetlen a termékkel, vagy különösen az árral, azonnal vált.

Ezen persze a korszerű marketinget jól alkalmazó gyártó igyekszik márkázással tompítani. Tehát a nagyon árérzékeny és egyáltalán nem márkahű fogyasztót úgy igyekszik hosszabb távon megtartani, hogy a termék árát olcsón tartja (úgy, hogy minden olyan költséget kivesz belőle "ami a fogyasztónak nem releváns"), és "bebrandingeli" releváns, de/tehát nem túlzottan szofisztikált márkaüzenetekkel: pl. autentikus, igazi, hagyományos, magyar (pedig a termék nem is az), külföldi (pedig a termék nem is az), stb.

Hogy az önigazoló fogyasztó mondhasson magának/másnak valamit, hogy miért választotta azt, amit.

magyar-magyar szótár 2011.07.21. 06:27:34

@Steinmann grófnő: Az országban foltonkint munkaerőhiány van, az egyik ilyen sáv a nyugatihatárszél, a másik nagy-nagy Nagybudapest. Háromféle munkanélküli van, a legMARK-ánsabb tömeg már az apját se látta munkába menni, ők a magyar jóoldal "Halat a halásznak, nem ladikot meg hálót!" bogrommjainak áldozatai. Olcsóbb volt segélyen tartani a munkaerőpiacon jóformán használhatatlan tömegeket (az építőiparban néhány gép 30-40 kézimunkaerőt helyettesít, nem beszélv a munkafázisok felgyorsításáról, gép vakolótechnológiákat vakolatgyártó komplet ad bérbe, egy nap alatt annyit végezhetni, mint amit egy hagyományos kőművesbrigád 2 hét alatt se végez)

A másik része a "minőségi munkanélküli" tehát ilonka néni, ha végre sikerül tőle megszabadulni, nem fog beülni 54 éves fejjel 58-65 éves asszonyoök közé a brigádbuszba, mert ő diplomás.

Aki dolgozni akar, Pestországban néhány óra alatt talál munkát. Egy targoncás papír 50ezer Ft, 2-3 óra gyakorlat elég ahhoz, hogy elhelyezkedjen az ipsinger és ezért először 120ezer, majd ha betanult, 150-180ezer Ft/hó illeti meg. Targoncásból akkora hiány van, hogy egy tehetséges targoncás a német vezérigazgatónak Szopjá lee!-t köszön a gutentágra.

Kisteherautósofőr, kamionos Pestországban válogat a kendermagban, gyakorlat nélküli 22 éves teherautósofőr indulókeresetként kamiononra 220ezret kapna, ha jelentkezne, kötéllel fognák őket, ha lenne kiket...

magyar-magyar szótár 2011.07.21. 06:40:30

@Steinmann grófnő: többezer fiatal pályakezdő orvosra hiába várnak olyan körzetek, ahol az elérhető mjinimális zsebbélijövedelem 600ezer/hó, valamint a természetbeni juttatások garmadája, ha szerencséje van és még él a másik körzet orvosa, a 77 éves Klári néni, akkor az orvosi hivatás legszükségesebben minimális alaismereteit is lesz kitől megtanulja.
Sajnos mind 2872 körzet nembudapesti, nemvárosi (igaz, ezekben csak a kártyapénzből tengődhet, alig marad zsebben 300ezre havonta) .

2011.07.21. 12:46:00

@magyar-magyar szótár: 3-600 ezer forint aprópénz a nyugati fizukhoz képest. Emelett ha nem körzeti orvos vagy, hanem egy laborban nyomod az ipart a háttrében, semmiféle plusz jövedelem nem esik le (max ha kilopod magadnak).

2011.07.21. 12:48:19

@magyar-magyar szótár: 600 ezer munkanélküli van regisztrálva. A megoldás az általad felvázoltnál összetettebb erre a problémára.

2011.07.21. 12:49:55

@magyar-magyar szótár: Hálózati informatikus, programozó úgyszintén válogat a kendermagban.

budai zöld 2011.07.21. 15:07:07

@nagyjoco:
Azért azt adjuk meg, hogy a magyar munkaerő valóban nem elég mobil. Ennek rengeteg oka van, de a tünet tényleg az, hogy rengeteg hiányszakma és betöltetlen pozíció van, és nem csak a munkaerő rossz képzettsége miatt.

Csakhát ahhoz, hogy ez lassan változzon rengeteg olyan változásra lenne szükség, ami nem éppen gyarapítja a szavazatokat: munkanélküli segély, minimálbér, rokkantnyugdíj visszanyesése, elbocsátás/felvétel megkönnyítése, gázártámogatás, eladósodottak pályolgatásának megszűntetése.
Ezek mind nagyon fájdalmas és kegyetlen dolgok, de e nélkül a munkaerő nem lesz rákényszerítve, hogy költözzön, végezze el a tanfolyamot, és dolgozzon.

Az persze más kérdés, hogy aki viszont mobil, az nyilván nem Bivalybasznádra fog leköltözni másfélszer annyi pénzért (hogy aztán 5 éven belül garantáltan alkoholista legyen, lásd az idevágó szócikkeket a szótárból), hanem Londonba 5-10szer annyiért. Akár pincérkedni, akár gyógyítani, akár lapátolni.

magyar-magyar szótár 2011.07.22. 06:08:42

@budai zöld: Pont erről papoltam (hiába) nemrégen, milyen röhejes.
a magyar hentes az idehazai húsüzemben bruttó 8 óráért kap havi 150-200ezret. bp környékén a húsüzemek már lasszóval fognák a hentest, ha lenne. Kb akkora orcával mászkál ma egy bp-környéki hentes, mint egy jóü targoncás, ha csúnyán néz rá a főnök, már megy is. namost a munkaintenzitás és munkaidőkihasználtság.. olyan nettó 5-6 órát dógozik.. VAGY kimegy NSZK-ba és ott vasárnap kivételével napi 13-14 órázik 600-800ezerért a belét kidógozza, vasárnap döglik és ha tékozló, akár 3-4 sört is meg mer inni.
A magyar orvosok azzal nem dicsekednek, hogy Angliában leginkább FELELŐS-ként dolgoznak, bocsjav csicskáznak ha egy kicsit osztunkszorzunk, akkor kiderül, hogy bizony nemhogy felemelóval van duplapénz, hanem triplát kell dógozni kétszeresért. (arról nem is beszélve, hogy semmi ugatnivalója kezdőfizetésről nincsen annak a rezidensnek, akire az állam , az egyetemi képzésére 3-4 milliót fizetett. A jógyerekek kedvenc érve a haszonelvűség. ha valakit egycég mérnökké képez ki, akkor azzal fizet a képzésért, hogy Xideig dolgozik a cégnek. Na, itt meg az államnak. Egyébként is egy rezidens még nem orvos, az orvosi hivatás elsajátítása a diploma után kezdődik a gyakorlatban.

A körzetiorvosi hivatástól rettegnek, pedig vidéken még ma is 4-5 év alatt életreszóló egzisztenciát teremthet fiatal orvos. Az orvosi pálya élethivatás éjféltől éjfélig - azt hiszik a jógyerekek, hogy ha "elmennek" kórházi orvosnak, akkor majd műszakszerűen lesznek orvosok mondjuk 6-tól 18 óráig és utána HAWÁJJ szabadidő. Az ilyeneket nem is szabadna a hivatás közelébe se engedni. Vagy tényleg: takarodjanak Angliába -de akkor tejeljék le szépen a 4 milla képzési költséget, ha már ennyire elektromérnök szerűen gondókodnak a pályájukról...

magyar-magyar szótár 2011.07.22. 06:13:04

@nagyjoco: A munkanélküliek egy része arra született, hogy munkanélküli legyen, az egyik életterve az, hogy valaho9igy elvegetál, esetleg néha kampányszerűen dogozgat.. már alkalmimunkaadásban is problémát jelent: nemhogy heti, de napibért kér, ha két napot dolgozik, a harmadikon egyszerűennem áll munkába és kész, amíg a párezer tart. nagyon oda kell figyelni a kifizetésekre, mert fizetésnapra virradóan a fele nem áll munkába. Ha munkát adsz nek, nagyon nekiveselkedik... de másfél óránál töbet nem bir.
Az is érdekes, hogy a magyar munkáltató nem képes motiválni, de idegen multi meg igen. [nemzetiség neve a szerkesztőségbeng munkáltató pl kivállóan motivál cigány munkavállalókat szalagnál rettenetes monoton robotmunkába, még Horváth Aladár se hinné el, hogy tud jólmotivált cigány robotmunkában dógozni csak azért mert a vele mutogatással kommunikáló idegen jól tudja motiválni.

magyar-magyar szótár 2011.07.22. 06:15:31

@nagyjoco: nyilván megoldást KELL találni az orvodsok fizetésének igazságosítására, de most hirtelen a jógyerekek meseországban érzik magukat, ahol a semmiből 500 milliárdot lehet előrántani?? Valamint Nyugaton az orvosidiploma visszaszámolva Ft-ba úgy 30 millába kerül. Ma ott tartunk, hogy módosabb indiai családok fizetik be a lányukat orvosikarra itt.

2011.07.22. 07:42:40

@magyar-magyar szótár: ÉS mi van több tízezer munkanélküli bölcsésszel? Ők fiatalok, okosak, csak éppen rossz időben akartak tanárok lenni. Amiről te beszélsz, a társadalom mélyrétege. Rengeteg reményteli munkanélküli van, aki még nem ilyen, de ilyenné fog válni, ha nem kap lehetőséget.

2011.07.22. 07:54:23

@magyar-magyar szótár:ööö, ez z 500 milliárd hogyan is jött ki? Az EÜ dolgozók összes bérköltsége 45 milliárd forint, ezt duplázni 45 milliárd forintba kerülne. Egyébként "adócsökkentésre" jutott 500 milliárd, aminek a hatása az lett, hogy a 280 ezer forint alatt keresők fizetését rendeleti úton kellett felemelni, miközben a gazdaság nem pörgött fel tőle, a hiányt viszont megsínyli a költségvetés.

Azt a harminc milliót megnézném azért, hogyan is számolták ki teljes képzési árnak, másrészt amit a kedves számolók baromira elfelejtenek, hogy az "ingyenes" orvosképzés milliós költségeket jelent a szülőknek. tudod te, mennyibe kerül egy orvostan hallgató egyetlen szemesztere?
És amit az orvos barátaim mindig mondanak - azt meg ők tudják, mennyi időt kellett tanulniuk, mire orvosok lettek.
A magyar orvosok jók, nem egy nagyon, nagyon jó, és ezt tudják nyugaton. Vagy rendezik a bérüket, vagy nem marad elegendő orvos (már most sincs egyébként).
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy mennyit ér egy emberi élet, egy munkaképesség megmaradása, az egészség.
Nincs drágább az olcsó egészségügynél.

Steinmann Lujza 2011.07.22. 08:59:58

@magyar-magyar szótár: hogyne lenne motivált OTT (idegen egybizonyos multi) a dolgozó, fél, hogy megverik:D

Steinmann Lujza 2011.07.22. 09:03:57

@nagyjoco: dehogy akarnak tanárok lenni. A tantestületek átlagéletkora 45-50 év, tele nyugdíjasokkal. Ha sikerül fiatalt felvennünk, van, aki 3 nap után mond fel, van, aki akár félévet is kihúz. Ezt a melót, ennyiért tovább nem csinálja egy fiatal, akkor inkább elmegy Angliába szobaasszonynak, vagy recepciósnak. Kb. a kollégák 10% van 30 év körül egy tantestületben, a legelszántabbak maradnak csak meg, ellenben végtelenül nyúzottak, mert 2-3-4 helyen tanítanak, különdolgoznak még, hogy valahogy megéljenek a jóval nemzetgazdasági átlag alatti fizetésekből. Számításaim szerint tanárhiány úgy 5-6 év múlva lesz, amikorra a mostani tantestületek fele elmegy nyugdíjba.

budai zöld 2011.07.22. 13:09:26

@Steinmann grófnő:
(1) A minden jóoldali médiákok (akiket liberálisnak csúfolnak, de igazából a legókonzervatívabban társadalmimobilitásellenes elitisták) által fűtött közvélekedéssel ellentétben Magyarországon sem az egészségügyre, sem az oktatásra nem költünk többet (GDP-arányosan) mint a nemzetközi átlag.

(2) Elég könnyű belátni, hogy az oktatás és az egészségügy is _nagyon_ jól megtérülő befektetés lenne a munkaerő termelékenységébe.

(1+2) Tehát akármennyire is rosszul meg a szekér, a nagyon sürgős-fontos prioritás nem a költségnyesegetés lenne, hanem a hatékonyság növelése átgondoltan, valószínűleg legalább ennyire fájdalmasan, de minden áron.

Csakhát valószínűleg egyszerűbb hosszú távú koncepciókkal pimpongozva, de igazából csak a felszínt vakargatva kivenni még egy kis pénzt oktatásból, egészségügyből, mint megérteni az egész rendszert, rálépni jópár nagyhatalom tyúkszemére, és összerakni valami olyat, ami ugyanennyi pénzből sokkal jobban működik.

magyar-magyar szótár 2011.07.23. 07:35:12

@budai zöld: Igen, ezt szoktam ugatni: nem szívjóságból csinátatja meg a búrzsojjá a dógozója fogát inygen, hanem azért, mert épfogazat=tartós jóközérzet.
A magyarnak kirohad a foga, de azt mondja: ússe baj, mingyá úgyis megdöglök! Minek csinátassam meg 47 éves koromba, ha úgyis megdöglök infarktusban vagy agyvérzésben vagy elrohad a májam 57 éves koromra.. ésez a mentalitás a lelket hamarabb eszi meg, mint a zóccsó lidli műsör a májat.

magyar-magyar szótár 2011.07.23. 07:38:44

@budai zöld: Mégröhejesebb: A nagy Generáció 1965-70 között érettségizett, maxx '73-ban.. még taníthatták őket a "múltrendszer"-ből maradt igazi gimnáziumi tanárok, latintanárok... Őbelőlük sokan szintén tanárok lettek, majd most mennek nyugdíjba, de máris bizonyos ágazatok kezdenek lepukkadni, pl a fizika tanítás, nincsen mérnökkarra jelentkező és a műszaki egyetemeken fizika antitalentum gyerekekkel kínlódnak, akiket az alacsony ponthatárok "engedtek be" Hamarosan a láncolat megszakad, a műveltségi és az én nemzedékem cucjualista módon nevelt stréber seggfejei lesznek a még viszonylag jó tanárok. mi még, legalábbis némelyikünk, tud olvsni papírról is ezeroldalakat... és a technogeneráció sötétebb lesz, mint az amerikaiéccaka...

magyar-magyar szótár 2011.07.23. 07:39:56

@Steinmann grófnő: Grőfnőm, megint nem érted: Szerinted meg tudja ütni a multi azt, akinek gyerekkorába az édesszülei krumplira verték a fejét és az apja félórán át öklözte kezén hentes lánckesztyűvel?
süti beállítások módosítása