– a bëtyár szócikk toldása
 
A nejlonbëtyár a médiabetyár és az úribëtyár keveréke, mai gyerëk. Sas Kabaré Jóska színvonala alatt két békaseggnyivel műveli a humort, többszörösen aranymellény díjra érdemesen. Ezek a műűűvészek civilben ki sem gondolná, milyen intelligens, művelt és diplomás emberek. Feltétlenül írtástudók is, ami műveltségalap azokat a valódi bëtyárokat, akiknek neveit ezek a nëjlon szalonbetyárok csak úgy bitorolják, nemigen jellemezte.
 
Elsősorban a Hírcsárda és a piroslapok.hu szájukkalsemleges, de egyébként csúnyán elkötelezett politikaiaktivistái szeretnének betyárkodni illetve gyalázzák önkéntelenül is (ők ezt viccesnek gondolják szegénykéim) ezen régi, igazi betyár emberek nevét. Namost Laci"betyár"-t haggyuk mán laógvást! A Hírcsárda és a piroslapok.hu politikai szellemisége lényegében a Bástya Nyugdíjas Sakk Kör-ével megegyező, amiben az a csudálatos, hogy a hírcsárdászós piroslapokos csávók szerintem negyvenesnél fiatalabb emberek és még büszkék is magukra, hogy olyan szanyikapitányisztikus  baromságokat kocholnak toovább, amiket azok sem hisznek el, akik összehazudozzák, szigorúan A Párt idősebb hívei egészségének védelmére. Mi lenne szegény elkötelezett vén húgyosgatyás reakciósokkal, ha rá kellene már nekik is ébredniük arra, amit A Párt-ban már még a Vidéki Tanárnők és a Vidékitéeszelnökök tagozatai is belátnak. (Ezutóbbiaknál súlyos pszichoszómatikus zavarokat okoz a lényegi és a realitás felismerésének metszése…) Én magam is, 60-70 év közötti vérszocialista érzelmű nyugdíjas jóismerőseim kedélyét nem borzolom a valóság képeivel, az kéne még, hogy miattam kapjanak agyvérzsírtolulást vagy szívinfarktust. Persze, rájukhagyom, hogy a királyság intézményét akarják e z e k   a mindentelbaszók visszaállítani jaj annyira akarnák és hogyne lenne cigány Napóleon Nixon Escobar Mubarak. Hiszen amúgy –ez jelentős különbség a vén Bástya Sakk kör-ösök és elvtársaik a hircsárdász piroslapososok között- amúgy ezek a vén szocialisták humoros emberek is, kurvajó vicceket tudnak még a Boldog Kádári Szépidőkből, pl a Kádár, Brezsnyev meg a cigány utazik a vonaton-t. A Hírcsárda meg olyan sas jóskai nótázgatás, amit McHaver és a Tekenyő hangszerelt át mai ízlés szerint. Egy mai indexes jógyerek számára elképzelhetetlen, hogy az akkori Párt haladószárnya [A Néptáncosok] (ma az LMP fantázianevű elite csapatotska) találta kii a legjobb pesti politikai vicceket. A Bátsya Nyugdíjas Sakkör sörön hízlalt agyú vén bumfordijaiba néha majdnem Markos György size szorul eleven humor, de az LMP-től az eddigi legviccesebb húzás egy régi (az akkoron még liberális) FIDESZ egyik stílusbravúrjának a felmelegítése volt (ti. a táblacsokis vagyonbevalláscsi)
 
Különösen azon vagyok felháborodva, hogy szegény jó Ződ Marcit nem hagyják ezek a politikai önkéntes nyalnokok békén, nem csak azzal csúfolják, hogy löbetűt is írnak a nevébe (hamintha a persecutio is tette volt a törökszentmiklósi várban az 1816-os mikulás előestéjén…) . Ződ Marcira komolyabb   bűncselekményt a katonafogók elől való bújdosásán túl aligha mondhattak rá. Csehülő betyár volt, vagyis a csikóst erőszakkal lócserére zsarolta rá, a maga lehajszolt lovát cserélte el a csikós által használt lóra. Így a csikós rovása a számadó botján tkp nem növekedett, a fülszám maradt és a csikós másik paripát vont ki maga alá a ménesből.
 
Az, hogy egy hírcsárdász meg Sobri Jóska, a harmadik meg Milfajt Ferkó nevét bitoroloná, akkora (ámbár jellegzetes) geciség, hogy tréfasággal nem is említhető.  Ennyi ingyenreklám is kár vót a becsalicsárdásokra… (Aranymellénydíjra érdemes PR-riportjuk itt…)
 
Nem tudom, hogy a vamzer, a köcsög csicska nyalógép az akkori bëtyárszlengben mi volt, de a hírcsárdászóknak még a Pisze Matyi is túl szép név lenne, pedig ő falásó bëtyár ha volt, a legalja, tanyamögin szarbantapicskáló...
 
Az meg, hogy puszta gyávaságból álhírblognak nevezik a pedig tényleg & valójában  leginkább álságokat sugallmányozó politikaikativista kloákájukat, háááát.. szóval, mintha Sobri fagyükeret fogott vóna disznóláb gyanánt? Jaj.
 
Névjavaslataim a hírcsárdász nyalnokonak:
 
Tarhásházi Mihamar
 
Hájvölgyi Hájos
 
Hájló Pác-só
 
Sas Jóska (ő az a bëtyár, akinek szinte mindent, de legalábbis jó sokat köszönhetnek a múlt század végi kárpótlásijegy-spekulánsok…)

18 komment

Címkék: bëtyár

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr222740457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.03.17. 18:28:34

Érdekes. Ismerek ám olyat, aki úgy egy éve még maaarhára viccesnek& kreatívnak gondolta a betyárneves nickeket:D
na, vajjon ki volt az? :))))

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.17. 21:49:26

@Budai Hella:

Nem mondod, Frikk pálfordulását látjuk itt? Mindegy, úgyis jobban fogja tudni.

Lacikám, azt nem értem, hogy a piroslapok.blog.hu-t azt mindek kevered a Hírcsárdához. Más dolgok azok szerintem.

Sobri Jóska (régebben pap) (törölt) 2011.03.17. 22:04:40

Nofene...
Magamfajta (régenhótt) szegínylegíny csak kapkoggya ja fejit, hogy mik vannak manapság... mer' régen vót, oszt fele se úgy vót...

magyar-magyar szótár 2011.03.18. 02:15:25

@Sobri Jóska (régebben pap): Megértem én kendet, merhájszen ugyi vannak a súlyosanjobódalli búrzsójákokkok és a Nép Fiai, akik (és ez rendesen, már a Centenáriom évétől, 1948-tól visszafelé) hogy már még Székely Dósa Gyürgy is az agrrárpóletárjátussér vonyatta a szegény elnyomott, de belódaliérzelműjekkel a vasakat (ugye vas kaszákat pl)
Hogy ugye ezek a kópékok a természetszerű (a születsészerint elevenenen) jó oldal képviselői, diregt támogasság a zelnyómottakat (osztogasság szíjjel a gincsegett)

magyar-magyar szótár 2011.03.18. 02:17:18

@Budai Hella: Az más tészta volt, a hírfront betyárai lettek vóna azok, nem csak szájakkal politikaielkötelezetlenül. Nem álhíreknek csomagoltak volna politikaiéérzelmeket, hanem gyári álhírek mellett vaklódi odalentieket mutogattak vóna, ha a vóna számíthatna...

magyar-magyar szótár 2011.03.18. 02:19:12

@Budai Hella: Ezeknél a nejlonbetyároknál az álhíreskedés csak amolyan jogi formula a védekezésre, hogy bármikor arra lehesen mutogatni (lásd, ahogy a halálhír blog álhalálhírblog lett) csak viccelnének. A 15-dk März termése több, mint tragikus, alulmúlja a sasjóskaizmust is...

kündü 2011.03.18. 18:47:08

Most nem vagyok eén béjelentkezve?!

Mindegy.

Jó, hogy van az atavisztikus, rankrejtett SZADESZOS Bugyik Hellga, mert a Fészbukkon utalgat rád.

Hát, szégyellöm, de lemaradtam nemes műveidről, de egy szabad 2-3 órát ideszánok. Nyalván tanúságos. Ha Ha mis is.

Megjegyzem közbevetőleg, hogy nem "MÉLYMAGYAR" vagy te, hanem "LAPOSMAGYAR".
Úgyis, hogy ott lax a LAPOS Nagyhunságban,
és úgy is, hogy GÓT származással keserves ám turáni ősiségű militáns dúvadnak lönni.
Hacsak úgy nem, mint Detre, Átilla mellett...

De ez itt fönt jó, és a Mogácsizmust és sem kamelom.

Bár - mint Falkasházsy Elvtárcstól tudjuk, - az agitprop pártsemleges,

én mégis úgy vélem, inkább a HÜLYESÉG cifrázható ki, az meg a ZELLENZÉKI ódalon van...

Na, majd rádnézek, édes ecsém, de most Vidi-Loki meccs lesz!

kündü 2011.03.18. 18:51:24

@magyar-magyar szótár:

Vigyázz!

Ez a Budaházy Helén LÁJKOLLTA a "több tízezres budapesti tüntetés a sabbath szajkóért" cikket, amit az Ekonomiska után közölt a HVG.

Entül bármilyen hazudozás lálykollása kitelik.

magyar-magyar szótár 2011.03.19. 06:06:04

@ekkerjoz: örülök, ha tévedtem volna. Akkor ezek szerint Zöld Marci kettő is van, az egyik az súlyosan egyoldali. És a másik nyélonbetyárkodik a Zálcsárdába'.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.03.23. 05:38:29

nem nixon, hanem raegen: nixon privatizálta az egészségügyet, raegen meg adókedvezményt adott a középosztálynak (mellesleg neoliberális is volt).

magyar-magyar szótár 2011.03.23. 06:51:15

@bs395: Hagyjuk már a sikamikát, testvérem, nehogy visza Török Vidor -szelektívkeressőzzek már oda, amikor e z e k eüreformot akartak oszt mit mondott Kényszermosly Ídikkó néni... Ez a hasolítósdi is rendesen be van már rohadva, jópofa volt 1998. koranyarától, de mára már az apja kaszája is az anyja pictures-val van egybehoaxxxálva.

Nem hasonlítgaggatni kéne már itt Reagen, te!

magyar-magyar szótár 2011.03.23. 06:52:14

@ekkerjoz: Akkor két Zöld Marci van, egy piroslapokos meg egy külön hírcsárdász?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.03.23. 07:01:15

@magyar-magyar szótár:
asszondtad, orbán nixon, én meg mondtam, hogy ha már amerikai elnök, akkor raegen. értem én, hogy ő nem lehet, mert neoliberális volt, és akkor inkább már roosvelt, de nixon az nem.

magyar-magyar szótár 2011.03.24. 07:17:41

@bs395: Á, nem a tévémaci volt, sokkal komolyabb figura. Most nem jut az eszembe, ki agymosodás, de még Török Vidornál is egy polccal feljebbről.
süti beállítások módosítása