[felvétel a Kosztolányi noteszből]

 

 
Történt pedig ,

talán éppen azon a napon, amikor a bulvárlap főcímek szerint megint kiborult a népszerű/úútált amatőr művésznő (és nyelveket beszélő külkereskedelmi adminisztrátor, akiknek telefonon orcátlan beszállítókkal és akár szemtelen sofőrökkel is kell hadakoznia meg más cégek számlázóival és egyáltalán, ha ne részletezzem  a magyar traktorimport és nagykereskedelem külkeres bonyodalmait a magyar fináncok jellegzetesen vitriolos szarkazmusában meghempergetvést …)

 

…szóval a művésznő egyszercsak megérkezik egy pláza angolszász marhahússütödéjébe.http://www.elements4health.com/images/stories/food/beef-steak.jpg Ő az: panofix leopárdkucsmácska, olyan pogácsa alakú. Senki más mem hord már ilyet  Magyarországon: akkor ment ki a divatból, amikor a művésznő született.Egy márkás dzseki régi, ’60-as évek beli mackónadrágkékben. Van neki , most otthonhagyva, egy siltes női bon-bonsapkája, amit szintén az anyukája lomjai közül túrhatott elő nemkevés ráérzéssel a face-e lényegére.    

Élőben hegyesebb egérarca van a művésznőnek, mint a képernyőről, de ő az, egyből megismerem. És körülöttünk többszáz ember pedig nem ismeri föl, annyira jelentéktelen, kisegér figura. Kér egy bélszínt félig amerikaiasan. Ott állnak mellette, előtte és mögötte a sorban: Nem ismerik föl. A pultnál a fekete szakács sapós fiú sem. Ő egyre elégedettebben mosolyog. A „zene” itt nemzene: techno. Őt láthatóan nem zavarja –én émelygek az undortól már.  Várakozás közben 360fokot fordul, széles mozdulattal. Leveszi a panofix pogácsa műleopárd kucsmácskát és tiszta mosott, hullámos haját hátra lerázza és mégelégedettebben néz körbe:

olvasom tekintetéből (alsóajakán mosoly fityeg):

„Nem ismertek föl, mi? –szörnyetegek! Hű de kis huncut vagyok!”

 

Jól szórakozom a művésznőn, immár öt perce bámulom kitartóan és nem érzékeli, hogy figyelik. Azt hiszi szegény, hogy senki sem ismerte föl, pedig egy senki igen. Latolgatom, hogy odamenjek-e hozzá a dumával, amivel minden rajongója is, hogy : "Ne hagyja abba művésznő, szeretjük, csinálja, csinálja, nagyon jó!”  Aztán meggondolom magam. Mért vegyem el ezt az örömét is, amikor lehet, éppen ínyén a negyedrészt sületlen marhahús véres-kormos ízélménye zsibog… Hagy élvezzen szegény.

 

Nem! - a csíkos románszütyő nem volt nála. Azért az kamerán kívül eléggé kényelmetlen: odarántja szemét mindenféle őrnek, pl a metró torkában is.

 

Vagy a fiatalpasija várta vele az asztalnál valahol.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr752635293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cat Walk 2011.02.04. 13:34:25

Az ilyen retrós cuccokat bírom, mint a leopárdkucsma (nekem is van:D) de nem megy a kék dzsekihez.

magyar-magyar szótár 2011.02.04. 14:23:24

@Cat Walk: A művésznő direkt így válogatta össze, pont ez a lényeg, hogy ne menjen. Pl azt az észak-oszét kislánykék műszálas gardigányt is órákon át túrta elő anyu szekrényei mélyéről . Fontolgatta a kijevizöldet, de az a szovjet metrókocsik belsejéből ma is népszerűen ismeerhető árnyalat.

magyar-magyar szótár 2011.02.04. 14:25:54

@Cat Walk: A mávésznő leopárdja KGST relációs, nem ilyen, mint ezeken a mételyes nyugati hölgyeken, hanem koszos jegesmedvefartőfehér alapon kékesbordóbarna karikák ÉS PANOFIX.
Érted, PANOFIX!!! Hol volt Nyugaton panofix!!

Cat Walk 2011.02.04. 15:34:15

@magyar-magyar szótár: látod, ez a hátránya, hoy a női kommentelőket elűztétek a hímsovinizmussal, hogy egy ilyen remek posthoz az idejárók macsók, mint pl. Fenehorizont, nem tudnak hozzászólni

Fenehorizont 667 2011.02.04. 16:23:29

@Cat Walk:
ha ilyen képet linkelsz, és a google-ből csak így tudod megjeleníteni, akkor ha rámész jobb egérgombbal a képre, és az bejövő ablakban a kép megjelenítése pontra mattintasz, akkor nem lesz ilyen kurvahosszú a link.

Fenehorizont 667 2011.02.04. 16:24:48

@Cat Walk:
gondoltam az e fölötti kommentembe beleírom még, hogy 'te hülye picsa', csak hogy adjam a lovat a macsó-komplexusod alá, de inkább nem tettem, mert nekem is a barátnőm mutatta meg :D

Cat Walk 2011.02.04. 19:44:24

@fenehorizont: köszönöm a tippet
megjegyzem, a posthoz nem szóltál:D

magyar-magyar szótár 2011.02.05. 04:52:15

@Cat Walk: Ha ráérsz, ecpecceld ki, melyiktek kezdte a kötözködés á offo (ami ugye itt nincsen, hiszen végülis az hasznnos is lehet, ha nem ötkilométeres a link)

Cat Walk 2011.02.05. 08:40:57

@magyar-magyar szótár:
tessék, a link röviden
alisonkerr.files.wordpress.com/2010/09/leopard-print-audrey-hat.jpg

mert tanulékony vagyok
Öregszel Dudi, hogy már egy ilyen kis lájtos kommentelői pengeváltás is zavar:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.07. 12:42:28

ez az állítólagos hímsovinizmus nálad látom még mindig központi téma:)

Cat Walk 2011.02.07. 17:24:39

@vészmadár (pica pica): nem központi, és hogyhogy MÉG mindig? gondoltad, egy idő után szép lassan hozzászokom, hogy félre vagyok söpörve? :D

magyar-magyar szótár 2011.02.08. 05:50:09

@Cat Walk: Úgy néztem ki (vagyis nézted be) hogy zavar?
süti beállítások módosítása