Magyar Gyermek - az index Zrt és  a Tóta W.Bt szellemi terméke. Twitteroid netokratív eljárás, amiben a papírsajtó legszebb régi hagyományosságával szemenszedve, némi körmönfontsággal copyrozván három vagy több felcímezett képből pl egy negyedik odasummantásával azt a látszatszintű, hamis kontextust teremtik, mintha a tanulság nem a kompilálási [összehazudozási] eljárás következtében, tevszerűen furmányolódna ki a nagyon is csupasz, átlátható előrekifundált analógiához, hanem a megmásítatlan valóág zanzája lenne, maga. 

 

 Tálalásához enyhén borostás cserzett pofabőr, flegmán lefittyedó ajak, hátravetett fej, torokból kipréselt, fogak közül szűrt hangok szükségesek, esetleg fejtetőre nejlonlazzán fő'tót napszemcsi, nagyjából e line mentén: "Ezek vagytok ti, ennyire vacakok -majd az összehazudozás óhatatlan perspektívájából letekintvén: "Bezzeg én és bezzeg mi."

Készült már ilyen papíron a 2006-os választási   kampányra időzítve, a magyar agitációspropaganda történetének egyik legdrágább kivitelű, még szponzoráltan is meglehetősen húzós árú (kb 4500 Ft volt szezonjában az átlagára)

http://img.index.hu/cikkepek/0602/kult/eljov.jpg

Eljövetel.

vééletlenül eltolódott a szín az  index szerk. fotosopjában, igazából fidesznarancs a borító

A Kampf csapásiránya  világosan tűnt ki és az álelfogulatlanság látszatának a pofájába úgy minden tizedik fikát a szájinkójából műmentholtól üde nyálával maszatolá  a  jelentős művész a jóoldali megfelelő sajtó tükörébe. Bele. Abba!

 

Lelki motívumok is szükségessé tették a Magyar Gyermek barmoknak és csürhének nézett fogyasztói közé oda-odahajingálást. Tóta művészúr kontextuális fenenagybátorságának hangoztatása mellett únja már a kommentelőit, "blog"-jában a szemtelenkedés nem pergamens, ha a jelentősművész nem  ül a pultban, zárva tartják a bazárt és a kommentek moderációval (= cenzúrával DÜRÜLLÉSSEL [az ütősöket törli, ami viszont jobbosbunkó türhő kurucinfostos attac, azt a kommentelő lejáratására bennehagyja]) , szűrvén maradnak oszlopban. A twitteroid Magyar Gyermek-hez olvasási képességek nem  szükségesek, ein blick a sugallmány élvezhető, igaz, hogy a Kampf-fal a tábor aligha bővíthető, viszont sokkal kevesebb munkával pipálható ki a feladat éshátugye a barmoknak se igen van  mit kommentelniük.

 

Tapsoljuk meg, lehetőleg állva: tapsitapsi!

 

Utóirat: Igen-igen, édesz macikákok vannak, hogyne, hiszen a plyüssz mackólyackók a legfontosabbak pl a csajkoszorú egybetartására, valaminty a Kampf tartalmilényegét látványüzenetben lágyítani  a macikákra továbbra is szükség van.

 

Ez is korunk egyik jellegzetes rókafogtacsukafogta vitája, hogy most a sajtómunkásság szaporítja a barmokat vagy igazodik a barmokalkotta piac követelményeihez. Sejtésem az, hogy a twittero a piaci térnyerés után az életpálya természetes állapota, a bazár be  van zárva, amikor megszereztem a  csatorna fölött a hatalmat, onnantól nem görcsölök tovább, a lehető legkisebb energiabefektetéssel és költséghényadossal használom ki a direkt morál lendületét, a rossz lelkiismeret korát pedig szépen végighazudozom a szeniorkori végelgyöngülésemig. Aztán majd kivérizzadunk valami újabbat, a Tube-korszakban már úgyse kell billentyűzet sem és a szövegalkotási eljárások a mai Guitar Heroes játékhoz lesznek  hasonlóak, elég lesz a betáplált Tóta Cikkek-re erősen gondolnom s akkor a gép magától gyárt szakmányban  tökéleteshelyesírású, desztillált, brilliánsnak hangzó dolgozatokat.

jön!-jön saját készítésű hoaxációban fogom szemlélteni a működést, addig egyétek a kész jógyerekgyárit

http://mf.index.hu/docs/memo/mgy14.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr702629537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.01. 14:48:36

azt gondolom, függetlenül a megvalósítástól (én magam amúgy mindig elolvasom worlukot, de a magyar gyermekből csak az elsőt, többet már nem), hogy az alapötlet (vagy az alapötletnek hazudott fedőindok, mindegy is), szval az alapötlet az jó. Már tudniillik az, hogy a gyerek csak kicsi, de ettől még nem hülye. Viszont mivel gyerek, a világról nem lehet úgy tájékoztatni, hogy ikerdeficitről és szavazatmaximálásról értekezünk, mert azt így nem érti. Ellenben ha elmagyarázod, az ő nyelvén, akár még érdekelheti is.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.02.01. 18:02:58

Az ötlet tényleg nem rossz. Hogy kampfol - istenem, hát van az a pénz, amiért gombás a lábkörmöd, és izzad a hónaljad...
A zindexanya nem jótékonysági intézmény, ha nem olvasnák, akkor nem nyomná a címlapon
törődj bele, ez a NÉP, ez kell neki
hogy mást ne mondjak, nálunk is kivették a csatornák közül a BBC-t, és megy helyette a szörnyengagyi Muzsika tévé.
Más kérdés, ha nem nyomnák a szart, akkor nem nőne-e kissé az igényszint.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.02.01. 18:06:29

lehet, hogy soha többet nem leszel címlapon, ÚGY kiajánlottalak, nálam verheted majd az asztalt, hogy mit kell kötözködni a címlaptüncivel, aki fiú és 44-es lába van:D

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.02.01. 18:16:53

ja, és offo, de nézd mit találtam, mintha ilyesmit láttam volna már, csak jobb írásokkkal benne
politicallyincorrect.blog.hu/

magyar-magyar szótár 2011.02.02. 01:12:36

@vészmadár (pica pica): Lényegében arról van szó, amikor egy komplexmarketingtervezés kereteiben felvázolják a disztribúciós összevonás, a gyártás automatizálása, leegyszerűsítése követelmémyeit, ezentúl ízfokozókat, szárítottgyümölcskoncentrátumokat alkalmazunk, olcsóbb lett a műszar, stb AZTÁN elkészítjük az ÜZENET koncepciót
majd szivünk csücskéig igazán magunk is elhisszük.

A twitterizálást az index régebben kóstolgatja. Probléma a barmok szövegértetlensége, a Wórlyuk is túl bonyolultan ír, pedig szimpla analógiákat, de a jóoldal is gyakran kritikai éllel veszi (célja is ez a Wórlyuknak, a politikai álsemlegesség látszata megadására).

A Wórlyukot csakis a régi, 90 évvel ezelőtti szovjet-orosz újságírókhoz tudnám hasonlítani. MÉG nem tudni, mi folyik Ukrajnában, egyértelműen látható, hogy a Vörösök a haladó orosz értelmiség
legprogresszívebnbb erőinek desztilációja. Ugye mi a "kommunista újságírást" harmadosztályú, ma a jobboldali újságírásunkban megfigyelhetó szorgalmatos langyosvizes társoság alapján tudjuk elképzelni, mert a Rákosi korszak olyan frenetikusaii, mint maga Révai József, akinek a humorát az indexesek legjobb teljesítményei is alulról súrolják.. A szovjet-orosz újságírás humora volt az, amit Hasek hazahozott Szibériából (ahol az V. hadsereg politikai tisztje volt) és amivel, mint szódával asztali bort, felfrissítette, pezsdítette (a túlírt) Svejket. A Svejk örök (mivel Simplicissimus, a Hűjje Katóna ) .. Ugyanez a humor már szépirodalmi értékkel jelentkezik Ilf & Petrov műveiben. Namost a szovjet-orosz újságírás NEM NYALIS volt, ezt hangsúlyoznám, nem simán nyalt, ahogy nekünk Kádár alatt tanítoották vóna Rákosiékhoz.

Pl az egyetemi újság, a mai ELTE rákosi-korabeli diákújságja legalább olyan frenetikus és fanyar volt, mint Tóta. Áttételes, nem volt a Rákosi kor újságírása semmiben sem sematikusabb, mint a Kádár kori. Rétegezett volt, mást kapott a büdösparasztya meg a munká, ugye
itt az index Műveknél is van a piroslapok a Bástya Nyugdíjas Sakk Kör bölcsességeivel és meglátásaival, van Népszaba, Népszabi -amikhez képest az index frenetikusabb. Kádárék, amikor Rákosiék sematizmusát bírálták, akkor a napilapok közepes újságíróinak hősiriportjaira mutogattak, nem pedig a Mérvadók Műveire. Rideg Sándor pl a Néphadsereg századosaként olyan frenetikus humorral dógozott, amin, ha az ember kortanúkkal sose beszélt, halálra röhögi magát. Én pl halálosan komyolyan röhögtem, így hö... hö... hö.. ... ...
azon az állításán idegnek, hogy a néphadsereg katonái annyi húst esznek, minden nap hús van, már únják...

A Rákosi korszak legjobb újságírói is "semlegesek" és el nem kötelezettek voltak illetve hát a mozgalomért igen. Szépen egyenletesen napijelenségeket is megbírálhatak, ireghettek-moroghatak még a KV is kapot gyöngéd, fogazás-talan (protkó kikap!) harikákat..

Csak azért a napiaktuális LINE ellen nem mentek...

magyar-magyar szótár 2011.02.02. 01:20:10

@Budai Hella: Butus. Efes barátunk rendszeresen szidalmaz monomániás dógaimért. Hányszor ismételjem el. Már elve a bevezető körmondat nagyon bonyolult... Egy kis(ded) Snitt-fikázás, az más. Eddigi haditrófeáimban két olyan "címlaposság" van amikor valaky gyorsan elolvasta, rájött a trükkre és levetette..)Valamint a kivezetés mindig finom, lágy átmenetel. Amidőn X. orgánumból kivezettek, egy darabig az évi egy alkalom kategóriában sínylődhetem volna. És persze face-to-face minden letagadvaa, sejtésem leösszeesküvéselméletesőzve, sat.

Klasszikus megoldás egy gyöngéb darab fölrakása (elfogadása sat.) az "önégetés".

Szép példa, te tudod, kiről beszélek [:DDD] az volt a kétmondatos hallomásban, hogy bunkófalusi történetkékkel gyön, göregáborokkal. Na és akkor az évi egy megengedettje ilyenNEK LÁTSZÓ TÁRGY lett (mucha.ha..haaa.. a... a....)

Semmi új a paplan alatt : ha baszik a paraszt pissz se nincsen (ui tele a szoba, még az ágy is gyerekkel) Csak régente dunyha vót.

magyar-magyar szótár 2011.02.02. 01:30:50

@Budai Hella: Egyáltalán nem eredeti az ötlet egyébként. Tegnap fejben szép elemzést szőttem róla: a Magyar Gyermek kifejez egy váááágyat (nosztalgiát) a letűnt papírvilág eránt. (Holott a disztribúciós összevonásban a maradék "netújságírógárdát" is fölöslegessé teszi a twitterizálás)

Nagyon szép (és hagyományos) a macikákkal való operáció és egyben ugye a stílusteremtés folytatása. A Kis Csukák-nál (a csajok a B-középben) is bejön. "Fricska" ráadásul a jóoldali politikaimegfelelősajtónak is.
De a láényeg, hogy fel kell készülni a korszakra, amidőn már az a tömeg, amit a felfejlődés szakaszában (a Mindenhatooo oltárán való jószerepléshez) gyűjteni kellet, technikai akadály lesz.

És még egyre hívom föl a figyelmed: Maga az index címlapja egy Magyar GYermek line. A jólkifogalmazott címek és a két-három soros kivonatok annyira készek, hogy meg se kell nyitni a cikkeket. Az index cikkeit el sem kell olvasni: Amint a Magyar GYermekben egy egész papírújság kitrükköződik, úgy.
Teljesen biztosak a dolgukban, hogy a jobbbosok ugye bunkók, buták meg aljasok, de hülyék az innovációhoz, ússeértik. A rajongói oldalnak pedig nyami.
A betetettnek nem kell szembesülnie azzal, hogy képtelen már összetet mondatokat megérteni. FOSZLÁNYOKAT ragad ki a Magyar Gyermek álcikkeiből (ezek sugallnak, az egymásmelléhelyezés, Egyiptom-Mubara Földrengés Magyarországon
és akkor a jóoldali jóbuták, mint a piroslapok aktivistái, megerősödnek fölismerésükben, hogy Mubarak A Diktátor helyzete Orbánnak üzen.

Tóta ekkora butaságot nem írna le, az Egyiptom -földrengés Magyarországon simán kimagyarázható a trükkös kontextusból, amibe a tettetett vééééletlenség" sodorta. Mert Ő ugye nem csinál mást, mint lazának látszó (de nagyon is kimódolt!) mozdulatokka "dobál" egymás mellé.

És akkor nem beszéltünk arról, hogy megint egy Bogi szorgos nőikeze illata... ugye ... ugye. Férfi okos. Nő dolgoz.

magyar-magyar szótár 2011.02.02. 01:33:49

@vészmadár (pica pica): Színe és fonákja is zseniális a "gyermek" szó alkalmazásának (a Magyar szó alkalmazásának kétszinüségét már ismerjük, ugyeeeee? :DDDD )

A gyermek egyszerre a hülyéneknézett, akit Apu megkér: "Nézd már meg kisfiam, a konyhában vagyok-e") és egyszerre A Tiszta Lélek aki átlátja, amit a felnőtt már nem.

magyar-magyar szótár 2011.02.02. 01:41:08

@Budai Hella: @vészmadár (pica pica):
Sajtószabadságharcos üzenete is van a mai, csak a Fehérorosz Sajtóhelyzethez (és Egyiptoméhoz) hasonlítható helyzetben, ugye a tökéletes sajtóelnyomásban egyszerű kollázsával a kormánysajtónak (megkollázsolásával) is lehet harcóllni gyerekek, rajta! (Ugye ez így néz ki 2007-ben, ha teszemazt azon a nyáron esik annyi eső, ami a MAL tározó gátját átszakító túlcsordultságig tőtődéshez vezet:
Egy Népszabi LINE Szegény Feri Legújabb Tanításáról és mellédobódik: NÉPSZAVA: "Vörösiszap kataszrófa".. ez egy jobbos megoldás
de ugye Tótáék szerint ennyi esze a jobbereknek nincsen, nem lehet.

Se a cenzor, se az öncenzúra nem tud ilyen "véletlenszerű összedobálással"

Pl a jótüntetés rossztüntetéssel hogy el lehet játszani!
Namost van a Magyar Gyermek-ben egy nagyon egyszerű védelmi mahnó*izmus a napiérvényesség, ami pl a Török Vidor féle szelektívténykezelő és ráolvasó alkalmazásának élét veszi, tehát a Magyar Gyermek nem dobál egymás mellé cikkeket a 206-os "Utcára viszik a politikát!" line-ról meg a mai jóillatú tüntetésekről! Bizony ám!
*ez nem elütés!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.02. 08:33:51

@magyar-magyar szótár: az indexet képtelenség sztem olvasni. Ahogy mondod, elég a címeket. Aztán persze nem árt tudni, hogy ami a cím, abból mennyit kell elvenni.

elsőhelyes cikknél pont az ellenkezőjét kell érteni, azaz ha a cím az, hogy A pápa meghalt, akkor tudom, hogy a cikk egy hóttérdektelen elemzés a katolikus egyház presztízsvesztéséről.

Ha az alsó sorosban azt olvasom, hogy "1%-kal nőtt a liberálisok aránya", akkor az majdnem igaz, annyit jelent, valami marginális felmérésben (mondjuk az ELTE harmadéves jogászhallgatói között) a 2006-os értékhez képest 1%-kal lett nagyobb a magukat liberálisnak (is) tartók aránya.

Tulképp az a lényeg, az index cikkeit nem kell (legalábbis: én nem tudom, képtelen vagyok) elolvasni. A címeket meg transzponálni kell, desz mollba, a tubát hegedűnek játszani (eleve arra írta, ugye, ha kicsit elemzed, ilyet tuba el sem tudna játszani, ne már), és visszafelé van az egész, a 3. tétel az első. Nah, akkor egész jó, te nédmár, hát ez a Fantasztikus szimfónia.

okostojgli (törölt) 2011.02.08. 17:22:36

Kéne egy magyar-magyar-magyar szótár szótár ide a blogra.

magyar-magyar szótár 2011.02.08. 19:32:10

@okostojgli: Olvasson el uram pár bonyolultabb könyvet, pl a Kincskereső Kisködmönt meg a Vadon szavát Jack Londontól, a 22-ees csapdáját Joseph Hellertől meg Arany János Toldiját. Ha sikerül a szókincsét 1200 fölé emelnie, még konkrét hibákat is találhat ebben a "blogban". Hajrá! De vannak már hangoskönyvek is...

RomBold! (törölt) 2011.02.12. 13:23:37

@magyar-magyar szótár:
Védelmembe venném a törpicseket.

Én olvastam az általad ajánlott könyveket, meg még néhány másikat is. Sose vetettem számot a szókincsemmel, de merem remélni, hogy valamivel több mint 1200.

És mégis, akadnak olyan írásaid, amiket nem merek kommentelni, és gyakran előfordul az is, hogy egy-egy gyorsan kiszakadó kommentem néhány nap múlva (és a bejegyzést többedjére átolvasva) lükeségnek hat. Írásaid olvasásakor az egyik legzavaróbb dolog, hogy gyakran merítesz a múltból olyan szavakat, kifejezéseket, amiket azóta az átlagember már nem úgy ért, vagy egyáltalán nem ért. Ehhez aztán vegyítesz bőven a mai fortyogó nyelvi kincsből is, és mindegy hogy honnan merítesz, bármit képes vagy saját izlésed és logikád szerint megcsavarni, helyenként egészen nyaka-kitekerni.
Persze ez nem baj. Ez ugyanis csak annyit jelent, hogy van egy elég egyedi, mással nehezen összetéveszthető írói stílusod. Némiképp tovább nehezíti az írásaid megértését, hogy hozzám hasonlóan krónikus szófosásban szenvedsz, és talán emiatt elég gyakoriak az elütések, betűkihagyások, felcserélődések a szövegeidben. Hogy ezek legtöbbször szándékoltak? Persze, de nem mindig. És bizony mondom: több tucat MMSZ poszt elolvasása kell ahhoz, hogy az olvasó eligazodjon a tévedések és az utalások, karikírozások keveredésében. Ezenkívül a kiemeléseknek nagyon sokféle módját ismered, és alkalmazod is. Egy bekezdésben, vagy akár egy mondatban is előfordulhat zárójel, idézőjel, kapitális, kurzív (vagy inkább csak italic), nyúúújtás, meg még amit észre sem veszek...

Írj ahogy tudsz/mersz/akarsz/szeretnél/sikerül (nem tetsző rész törölhető)! de ne lepődj meg, ha valaki nehezen érthetőnek vagy ad absurdum érthetetlennek találja amit írsz.
A szavaid megértése... a mondataid kigobozása... a teljes szöveg értelmezése... a godolataid valódi megértése... nem lehetetlen, de nem is egyszerű. Legalábbis ha valaki a felszín kapirgálásánál többre vágyik. És aki téged olvas, az általában többre vágyik.
süti beállítások módosítása