közerkölcs - "homályos és értelmezhetetlen gumifogalom/Karácsony Gergely politológus, nyelvész, jogász, jogfilozófus, társadalomkutató, korunk nagy gondolkodója, természetszerűen az LMP fantázianevű párt frontembere, 2011.01.06./

 

A képen - aki szemüveg nélkül nem ismerné föl-

Karácsony Gergely

 

a közerkölcs gumifogalmába nem ütköztethető ábrázolása látható.

A kép kiválóan alkalmas a közerkölcs fogalma gumijellegének egyéb szemléltetésére is.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr502566630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.07. 08:27:59

én már az erkölcs-értékrendszer fogalomkör legalapvetőbb definícióival sem boldogulok, annyira ködös és meghatározhatatlan nekem...

Fenehorizont 667 2011.01.07. 09:33:07

degenerált, szerencsétlen egyéniségek frusztrált individualizmusában mostanában(?) divat gyalázni a közerkölccsöt: bármi legyen is az, biztos, hogy nem jó.

erkölcsre csak a maradi paraszt mutogat, az ostoba barom, aki kiakad, ha a valóvilágban (amit persze rendszeresen néz) meglát egy csöcsöt, amiről egy gumiszáj nyalogatja a krémet.
az igazi felvilágosult, modern gondolkodású embernek az erkölcsre hivatkozás olyan pótcselekvés, amellyel az egyszeri gyökér csak leplezni kívánja korlátolt, kicsinyes mivoltát :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.07. 13:10:18

valszeg akkor én valami frusztrált individualista vagyok (esetleg az mmsz által egodeizmusnak nevezett kórságban szenvedek), de akkor sem tudom értelmezni, mi az a közerkölcs.

de várom a használható definíciókat.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.07. 13:30:38

A közerkölcs annak megfelelően definiálódik, ahogyan azt a 'köz' melyik, milyen világnézetű, fajú, társadalmi rendő, rangú egyede próbálkozik meghatározni. Emígyen: a közerkölcs gumifogalom, kinek mi. Igaza van ennek a Gergely-gyereknek.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 14:13:05

@efes: Karácsony Gergely attól fél, hogy a szélein aa nyújtható rászeket e z e k arra húzzák rá, amire akarják, pl jön egy médiabátor szabadságharcos és rámutat a tudodkire és azt mondja: [Név] lopik és akkor a közerkölcs-gumifogalom nyúlósrészét ráhúzzák erre a civilbátorra és akkor jól leszámolnak vele az igazmondásáért.

Mert egyébként csak itt a blog-pont-hu is tele van száz és száz jógyerek közerkölcsi témájú dolgozatával. Mégy az országban és pofán csap, eléd vág, kényszerít fékezésre vagy gyorsításra vagy könyököl gyomrodba vagy ver át az áruházban vagy undorít el közterületen való keresztülhaladástól az ország közerkölcsi nagyközép állapota, tehát az, hogy itt nem állnak meg az autósok a zebránál, de nem is lehet sokszor eldönteni, hogy a zebránál álló két néni a helység kalapácsaiként nem éppen a pógármester kurvannyáját sziggyák mán órák óta. Tehát ha a LOPIK a téma akkor ugye máris a mindenkori közerkölcsi [megítélés] markánsközepébe (ami aliog nyújtaható, nem relativizálható,, érünk.

De azzakl a szofisztikálással a sajtószaqbadságot is simán értelmezhetetlen gumifogalommá tehetjük, hioszen sajtószabadság az, ami a sajtómunkásnak jólesik. Megmutatom: Betéti Társaság ruiport készítése céljából Xyhh-be utazik hogy egy számlázós visszaigénylős kft-ről lerántsa a leplet, jól megkajál (és piál drága borokat az étteremben majd áfásszámlát kér, majd a résztulajdonában áló tényfeltáró káeftének számlát ad a feltáró riportjáról, mint szellemitermékról (a résztulajdonában álló káefté megköltségeli) illetve a zabájáról beadja a számlát ,amiben ételesítve van a pia)
Természetesen ha az apekkokok ellenőrzik a tényfeltáró káeftét és éppen aktuálisan a káeftének nemmegfelelőöldali a kormányzat, akkor a sajtószabadság legázlását ábrázolják az apekkellenőrzésben.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 14:18:39

@efes: Kulcsszó a hatalom, ezt visítozzák most leginkább, hogy jújahatalom, jújahatalom. De a mindenszarizmus is gumifogalom, maga a szar is. Az első órákban, amikor még e z e k nem csináltak semmit, a sajtómunkásság annyira nem tudta kivárni, hogy végre basszanak már el valamit, hogy kitalált dolgokat miszerint ezt és ezt tervezik elbaszni. A sajtómorál középértéke szerint ha a sajtómunkás hazudik, akkor ki kelene állnia és azt kell mondania, hogy tévesen állítotam az, hogy, ezzelszemben így és így.
Végülis, ha marslakóként nézem fél év mindenszarizmus után annyira nem lehet csudálkozni, hogy rámozdultak a sajtószabályozásra. Mindemellett persze a sajtó szabályozhatatlan. Sőt, a legnagyobbat akkor ütöték volna, ha nem szabályoznak. Mert így a reke és a hattyúnyak gagyitévé hősökké válhat, pedig egyszerűen kinyírják a magyar tévésszakmát (és a digitévé már nemtévé lesz...) A legnagyobb bosszút akkor állhatták volna, ha nem csinálnak semmit, nem szabályoznak sőt leseszarják. Sőt azt mondják, hogy tessék, SENKINEK nem adunk államitámogatást hiszen ti mondjátok, hogy államosítanak álamosítanak, akkor jól van, akkor éljen meg mindenki az Imádott Szabad Piacon. (A köztévé agóniáját nézzed: órákon át a dicsőmúlt és konzervműsorok...)

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 14:19:47

@efes: jaaa bbbóccs, elfelejtettem, hogy MOST szabad megdöglenie a köztévének közrádiónak mert kormánytévé kormányrággyó .

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 14:28:30

@vészmadár (pica pica): A közerkölcs olyan, mint a tájegység pl. Nincsen vonalas határa a Nyírségnek, Tolnának Baranyának vagy Szabolcsnak vagy a két Kunság-nak. A közerkölcs SZÉLEIT sem lehet megmutatni, a széleken relativizálható, de van egy súlyozott középérték, ahol szofisztikálásnak helye nincs, tehát a pedofilpaok tevékenysége ugye közerkölcsöt sért, ebben nincsen vita világnézettől függetlenül. Aljas indokból nyereségvágyból elkövetett gyilkosság relativizálhatatlan (bár éppen némi nyelvileleménnyel azt is ki lehet hazudni a helyéről..)
Tehát Karácsonynak a gumirozott [széleivel] van baja.

A sajtószabadságnak is van jócskánj gumírozott része, mindig a nagytömegnek lesz igaza, a nagytömeg ízlése súlyoz, ha a nagytömeg személyesen gyűlöl és útál egy bizonyos személyiséget, akkor azzal egyébként a sajtószabadság írott malasztja szerint necces dolgokat is el lehet követni.

Ismered kedvelt páéldámat, az audizó taknyokat. Ez a sajtó és civilbátor kifejezés egy kis (ravasz) szemhunyással úgy keletkezett, hogy vééééletlenül a használója elfelejtette hogy az Audikat Horn GYuláék vették és a taknyok szakítva a hagyományokkal nem cserélték le az autókat, hanem Hornék seggehelyére ültek. Bezzeg, amikor jókormányzás volt, akkor a jóoldali szabadsajtó afölött húnyt szemet, hogy Medgyesyék az A6-osok egy részét A8-asokra cserélték illetve Lendvai Ildikó konkrétan kifakadt, hogy ő nem ül fideszes segge helyére, neki új autó kell.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 14:32:13

@vészmadár (pica pica): @efes:
Gyurcsány kétszer nagyon súlyosan a televíziózásra nézve végzetes hatással beleavatkozott a médiaszabadságba é a két gagyitévének jogtalan előnyt adott. A jóoldali megfelelő sajtóban alig néhány valóban liberális mert ezért szólni, az egyik írás az ÉS-ben jelent meg. Gyurcsány két beavatkozása durvábban sértette a sajtószabadságot mint ez a vacak tákolmányos kopírmány, ami ráadásul többet árt az öszeförmedőinek, mint a sajtómunkásságnak.

Röhejesen alacsonyak voltak a birságok, az ORTT-t szemberöhögte a két ganajtévé, egy-egy geciségükért annyi birságot kaptak, amennyit a műsor elötti öt perces reklámblokk félperce megtermelt.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 15:12:42

@efes: Nagyon igaza van Karácsonynak, de a sajtószabadság is homályosan értelmezhető gumifogalom

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.07. 15:13:04

a relatív erkölcs mint olyan egzisztál
mert hogy kultúrált ember és kultúrált ember között ég és föld

az abszolút erkölcs meg ideál
durvábban hazugság
mert csak

:egzaktlibsi:)

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 15:21:12

@vészmadár (pica pica): De az nem ködös neked, állsz az osztály előtt és elvársz tőlük egy magatartási középértéket. Illetve az osztálynak van magának egy magatartási középértéke, az egyéniviselkedések vektorizálnak össze egy eredőbe egy középértéket és az az. Folytassam?

Tehát ha autózom Olaszországban, ott az autózásnak van egy morális középértéke, ami nekem tetszik és énszerintem az olasz autós morálhoz képest a magyar autós morál egy toprongy. Azt nem lehet relativizálni, hogy 20-30 km/h-s sebességel turnusváltáskor, folyamatos haladással kijutsz az autópályára és ott is a "dugó" 60-80-nal halad, míg a Ballatonról fölfelé vasárnap este kevesebb autóból álló oszlopok bedöglenek, mert a magyarmorál az: CSAK ÉN HALADJAk

Jól meghatározható és bár a szélein relativizálható, de a magyar autós össztömege ad egy benyomás és ez nem relativizálható, hanem lesújtó!

És még egy: néhány százezer km -nyi vezetési tapasztalattal az utasodnak mint egy "sámán" előre megmondod, az adott szereplő mit fog csinálni, tehát ha bizonytalankodva középre húzódik, akkor hirtelen fog index nélkül lekanyarodni balravagyjobbra de azt, hogy balra-e, nem tudni.

Ugyanígy a közerkölcsnek is ven egy elvárt meg egy teljesített középértéke meg egy "csúszás"

Van norma, ami elvárható. Amit elvárhatsz.
A többi szofisztikálás (a széleken) és szóbűvészkedés.

Ott nincsen szóbűvészkedés, hogy ha 13 éves lányok tornatanárja vagyok, akkor nem élek vissza azal, hogy öt lány nőnek képzeli már magát és ezekből kettő tényleg nő is (tendszeresen dugatják magukat a dízsébe) de ez nem jelent a közerkölcsi középérték alól feloldást, hogy akkor kiszofisztikálható az, hogy ha nem vagyok pap, csak tornatanár, megdurranthatom a kicsikét csak senki ne tudja meg!

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 15:22:30

@vészmadár (pica pica): Míg pl Tahitin Gaugin a morális középérték szerint (attól nem eltérve) dughatta a 13 éves nőket.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 15:28:08

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Fasza ez a szofisztikálás, megismételnéd a tatárszentgyörgyi tűz fénykörében? (Egyébként olv. fönt amit Vészmadárnak írtam a középértékekről.)
Ez a nagyonnagy baj most, hogy összesen két váltóban lehet gondolkodni és csak durván a kétszélén. Persze a szofisztikához (széjjelmagyarázhatósághoz és relativizmushoz ez kell.)

T/ermészetesen, ha a szomszédom szőlőkarót farag, támadhatok a széleken azzal,, hogy a szőlőkaró gumifogalom és vertek már agyon szőlőkaróval embert. Máskülönben meg Karácsony Gergely és más jógywerekek szerint előítélet az, ha a szőlókarófaragásból EGYBŐL arra következtetek. hogy emberagyonverésre fölhasználható. Kis erővel bármibe akármi belemagyarázható vagy nem (akármit gumírozhatok vagy a fogalom képlékeny széleit húzgálom NA ettől fél Karácsony, hogy húzgálás lesz.

De az internet korában? A mindenszarizmus délnapjaiban, amikor negyedóra alatt bármi leszarozható??? Ekkora társadalmikontroll mellett???
Ugyan.. ugyan... (most a kádorosozásra, mint kocholmányos műfaj elemzésére sajnos nincsen időm)

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 15:31:18

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A szélei relatívak, a középértéke nem. A Mátra lábánál lehet mutatni, hogy dimbekdombok, majdnem sík-ok de Galyatető alatt már nemnagyon.

Ráadásul az a baj, hogy ha valami a jógyerekek közerkölcsét háborítja, akkor az rögtön Egyetemes Emberi Érték lesz, amiért ki kell állnunk. Akkor érdekes módon rögtön nem szabad relativizálni. (Nagyon büdös, ezért csak ujjal mutogatok a hollókosztosokra!! -ugye, hogy nem MINDEN relativizálható, ugye, hogy van súlyozottközép???)

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 15:32:38

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nézd meg, mint szakember, alaposan (reklámszakmailag) a képet. Van olyan szakmai súlyozott (morális)közép amit sért?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.07. 15:52:41

@magyar-magyar szótár: ja, ez a kés problémakör

vö 'fegyvernek látszó tárgy'

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.07. 15:55:48

@magyar-magyar szótár: például az emberi élet nincs relativizálva

(már hogy elméletileg, és ebben az ún. görög-római-keresztény-stb kultúrkörben, aminek a közepén állunk)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.07. 15:57:35

@magyar-magyar szótár: a pedofilia (meg a többi: vérfertőzés, buzgera stb) egy részt közmegegyezés

másrészt józan ész

júlia is 14 volt, mikor elhálta magát rómeóval, mégis a lolitáról tartják, hogy jujj

nemkönnyű

nem?

_andris 2011.01.07. 17:08:42

A közerkölcs persze hogy gumifogalom. Nem azonos a jó erkölccsel. A közerkölcs valamiféle közös nevező, ami sokat elbír, de néhány dolgot nem! Politikai fogalom, épp azért van, hogy törvényekbe foglalható legyen az erkölcs. Az igazi erkölcs leépített változata, minimálerkölcs. Nem azt mondja meg, hogy mi a jó, hanem azt, hogy mi a az ami nagyon rossz.

magyar-magyar szótár 2011.01.08. 08:50:47

@_andris: Az én magánítéletem szerint a közerkölcs az állapott és a jóerkölcs a [jogilag is rögzített norma] az elvárható középérték. Ezt magyaráztam volna vészmadár testvéremnek, hogy ugye, ha pedagoigoszként állok a banda elé, annak van egy ÖSSZmorálja és van valami [morális érték]amit elvárok. Van nézőpont, hiszen órán hülyülni jó, illeve dolgozni akar az ember: jót a bandának.

Egyébként jogiszofisztikálás is, mert elég kicserélnem egy másik gumírozható fogalomra és akkor meg rögtön a kőbevésettségére mutat rá Karácsony Gergely. Mondok egy példát, a buziházasságban a középértékre mutatok tehát a jófeltételezésből indulok ki, miszerint a liberális buzi nem avatkozik be a gyereke identitásába, megengedő pl hagyja hetero-nak lenni, a szemem meg letakarom akkor ha egy pedagógus elkezd szülői minták-ról beszélni.

Az a gumifogalom, aminek a gumírozásához rendelkezem kellő nyelvierővel [rethorikai képességekkel]. Ha ráadásul a jog-rendszerből is kiszofisztikálom, akkor sztárügyvéd leszek.

magyar-magyar szótár 2011.01.08. 08:57:08

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Kamondi Zoltán filmjében láthatsz egy .. hm.. 11-12 éves.. nőt? Ismertem 11-12 éves nőket, akik , ha lepottyantanak egy lakatlanszigetre .. most hagyjuk a szexet, jó, tehát életvitelszerűen mint Felnőtt Nő-vel küzdhettem volna meg az elemekkel, tüzet gyújt és táplál, gyűjt főz varr, gyógyít mittomén , effélék. Sőt, hát a civilizált barom beszalad a tanáriba és elbújik a télikabátjába sírni, amikor rájön, hogy a 10-12 éves felnőtt nő. (Ismered a magyar népdalt)
Ezek.. kulturális kérdések is.
Naéspersze ismerhető 22 éves nő, aki.. hömm, szóvval érted, dug, mint egy kis güzü, poc vagy mozog, van bankkártyája meg minden, de hát izé . szóval.. ö.. nem felnőtt egyébként de nem is infantilis, hanem éretlen egyébként (nemszexuális értelemben, hanem úgy, hogy önálló életvitelre MÉG alkalmatlan)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.08. 13:32:01

@magyar-magyar szótár: Tartózkodnék attól, hogy egy számomra ismeretlen emberről megmondjam, mitől fél. Szerinted, a te perkoncepcióidnak megfelelően ruházod fel valamivel, holott akár baromira másról is lehet szó.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.08. 13:37:03

@magyar-magyar szótár: Igen, most szabad, mert nem a közé, hanem a kormányé. Ezen nem változtat az sem, hogy régen is a kormányé volt. A cél az, hogy a jövőben végre már tényleg a közé legyen. A jövő viszont kibaszott messze vagyon.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.08. 13:39:42

@efes: Jajj, ezen mindig felbaszom magam: ilyen jobbikos bértrollnok gyökerek szoktak jönni ilyen baromságokkal: mondom ezek fosok, erre ők: mémémé?! azok meg milyen fosok voltak. Leszarom. Nem az a lényeg, mi volt, hanem az, hogy lásd mi van most és tudd, hogy mi legyen.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.08. 20:41:56

@magyar-magyar szótár: ez ilyen

a pedofil viszont nem az éveket meg az agyat nézi

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 06:51:51

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Köszönöm, így van, erről beszélünk [egyről].
Azt mondom ugyanis, hogy van a pedofil-ban egy középérték, amit meg lehet fogni, meg vannak a kategóriának szélei, amik nyúlósan ide (ámde vissza oda is) húzhatóaknyomhatóak. Van a retorika, a jurátus meg a politikus ennek a művésze.

És akkor elkezdek szofisztiko retorizálni arról, hogy ellenségem, ha akarja szofisztiko retorizálhatja eztésezt, amit, am ikor elkezdi művelni, én viszont szofisztiko retorizálhatok.

Vagyis joggal feltételezi azt Karácsony, hogy (a jogiszempontból rosszul alkalmazott kifejezés cseréjével:) a jóerkölcsbe ütköző kategóriáját ráhúzzák
Szép Aranka műsorvezetőnőre, ésmert a műsorában véres gumicsizmát mutattak, POLITIKAI alapon halálrabirságolják SZép Arany tévéjét, ezáltal gimírozzák a jóerkölcs fogalmát. És ez elitélendő. És ezesetben már nem hazudni kell azt a világfelháborodás keltésére, hogy cenzúra van, hanem meg lehet mutatni, mindamellett, hogy Dr Kovács Zoltán tényfeltárókáefté tulajdonos vélekedését ITT adjam vissza az ő isteni szájába bele vissza, van magyar bíróság, ahová fordulni lehet a véres gumicsizma jóerkölcsbeütközésének vizsgálatáért . Meg Strassburgi Biróság pláne.

De kanyarodjunk vissza a pedofíliára.
Leszbi Sátor, ez ugye jóoldali, a legszebb liberális értékeket képviseli már nevében is. Bemegy ide a 15 éves gyermek lány (igen, dugott már párszor...) és beszélgetni kezd az igen okos, rokonszenves lányokkal. Szépen beszélgetnek, szó, szó, és ugye a középiskolai kollégiumban ez a lány szokott a barátnőjével huncutkodni a paplan alatt, csipkelődések, csikizés, szimatjátékok, etc. Ésbizony, ami innen kezdődik, retorikai szempontból síkos terület, mert ha gyorsan ávetítetm a katolikus sátorba
ahol elkezdik magyarázni a másik gyereklánynak, hogy a Jézuskában hinni még nem hit és elkezdik szépen tematizálni az Igazi Jáézus irányába a beszélgetést, akkor ugyanazzal a retorikai eljárással sőt, hát az exMatulában legalább durvaőszintén) azt mondom, hogy hittérítés folyik, ha meg én birom a Leszbi Sátort üzemeltető csajokat és van hozzá retorikain felkészültségem, ot pedig azt magyarázom meg, hogy nem térítés folyik.
Nehéz ez, nehéz.

A hárfaművésznőnek egyfotrma ricsaj Yngwie J. Malmsteen és Jimi Hendrix játéka, viszont már a kocagitáros is érez különbségeket, az egésznek meg van egy súlyozott közepe, ahol a két virtuóz között jelentős tartalmi különbségez a [zenei]kreativitásban mutathatóak ki. (Vivaldi virtuózabb hegedűjátékos volt az egyébként ráértében (ha muszáj vót) mesterfokozatú hegedűs JS Bachnál...)

Nehéz dolgok ezek, de én hiszek abban, hogy érzelmek fölé lehet kerekedni anélkül, hogy a retorikával kéne raffináltkodni.

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 07:07:24

@efes: Most (érted) MOST jobbikos cucc a visszanézés, a hitelválásg idején (2008-2009 eleje) meg akkorviszont A MÚLT nagyon fontosd volt, Szegény feri nem jobbikosként kiretorizálta, hogy a hiba a múltban van, pontosan 2000-2002 között illetve ugyanitt kiszámolta, hogy ő csak 6 hónapot hibázott, DE A MÚLTBAN [ezek] 21 hónapot. Aztán ezt az egészet rámérte az időtávra és "kiderült" hogy kika felelősek..
Igazad van MOST előre kell tekinteni.
A "médiatörvény"-nek pl nem az a hibája, hogy a közerkölccsel, ami a magyar jogban nem használatos kateg, operálgatna, hanem az hogy egyáltalán van. Például ha előretekintek, akkor a pillanatnyilag a jóoldalon megfelelőnek látszó ötlet, hogy MOST azonnnyomban addig kell szorítani ezeknek a torkát, hátha megdöglenek (részletekért fordul M'házyAttilához és a piroslapokhoz)
Én nem tíítagozzok ezellen, sőt, legszivesebben, ha tehetném, azt mondanám let it , de tényleg és iziben.Ism.: van ennek az egésznek egy távlata viszont, amiben Piszkos Szomszédék családiperpatvarának tűnik, Piszokné ugyan jobban kommunikálja bajait a a lakótelep asszonyközösségének érzelmeire ügyesebben apellál AZONBAN Piszkos Szomszédék összebnyomásán ez nem fog javítani. És ennek súlyos JŐVŐbeni gondjai vannnak.

Hogy a jóoldalt idézzem 2007-ből, demokratikus eszközöket kéne használni (ha emlkészel, a magyar parlamentidemokrácia oldalbahúgyozásához nem szükséges kétharmad, sőt még [látszólagos]kisebbségikormányzás is elég hozzá, a kérdés, hogy Tamás bátyáék megengedik-e

Ne haragudj, de a Jobbik indiferens. Nemmeghatározó. ÉS ez félelmetes lesz, mert úgy van beálítva, hogy a jobbik az mindhülye. Közben veszélyesen népszerű és normális dógokat csinálnak pl pógármesterként. Nem az ördögöt akarom a falrafesteni, de nem annyira ostobák, mint ahogy azt a jóoldal elképzeli.

Többek között ebbeől a béka-sültökör harcból akár jól is kijöhetnek. A jóoldal szeretné ezeket lenyomni, püfölni és ezzel önellenhatóan pl jobbikos szavazókat is gyárt. Te nem nézel oda a jobbikosokra, mert undorodsz, de az ostobabüdösnép meg odanéz és azt látja, hogy a pógármester megódotta a kurvakérdést ja faluba'*
Az nem segít az LMP-seken, hogy az értelmesen és jólbeszélő embereket hátulhagyják és a mekegő eeee-zőket beszéltetnék (mert ők az alapítómájerek)
és a jóoldal bunkó taplónak hiszi a jobbikost, miközben az gördülékenyen és simán beszél. Sokkal felkészültebbnek kéne lennie a jobbik-kriticistáknak, ott, ahol csapkodnak, a jobbik szélei (faluvége) van, a kocsmaidógozók. Sajnos azonban a jobbiknak van egy simabeszédű ágazata, akik az előítélesség miatt (jobbik=bunkó buta kúródóra) nem kapnak a szórásból!!

*egy kisvárosban, de mindegy)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.09. 14:43:46

@magyar-magyar szótár: röviden: ez megy az utakon

hossszabban: a szélek és a középérték távolsága a görbe meredekségétől (jóság, Q, =a gumi rugalmassága stb) függ

vagy a méréstől
vagy x

leszbisátorban meg még nem jártam
de jóhitűek már akartak téríteni

Fenehorizont 667 2011.01.09. 16:54:06

@magyar-magyar szótár:
ja, erről a visszanézésről jut eszembe mindig tirpákbokrétás, meg az ő blogján ez a kis párbeszéd:

"Felelős politikus: Kedves polgárok, hölgyeim és uraim, drága szépkorúak, a helyzet az....

Proli 1: Anyád!
Proli 2: Takaroggy!
Proli 3: Nokia!

Felelős politikus: ...veszélyben a demokrácia...

Proli 1: Anyád!
Proli 2: BKV!
Proli 3: FKF!

Felelős politikus: ...teljhatalomra tör az antidemokratikus...

Proli 1: Anyád!
Proli 2: Hazudtatok!
Proli 3: Tolvajok!

Felelős politikus: (vérben forgó szemekkel) NA MOST AZTÁN KUSS LEGYEN!

Prolik: (mind meghökkenten nyelnek, tátognak)

Felelős politikus: (kedélyes arccal) Prolikáim, el kellene végre dönteni, hogy most a múlton rágódunk, vagy inkább a jövőt építjük?!"

jellemző :D

magyar-magyar szótár 2011.01.10. 06:10:03

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Csak elavult és begyepesedett térítők kezdik azzal, hogy "Ismeri Ön a Biliát?" (Jehova tanui) Sőt, hátugye a Sötét Bórzalmak egyháza (a aktolikus) mégdirektebb módon azonnal elriasztja a jóérzésüeket.

A HIT gyülekezet térítőit figyelhettem meg egy időben, sokkal modernebbek, a gyöngepontokon támadnak, a magányos, kismamadeprsszióban punnyadó nőket, egyedül vackorbaharapott képpel ácsorgó lányokat támadták és persze a huszadik mondatban sem volt még suzó a gyüliről.

A krisbatudatú bakhta ezzel fordul a baromhoz: "Adakozzék templomra!"
"Milyen templomra?"
"A Zemplénben épül."

Természetesen korunkban a leghatékonyabb térítés ezzel nyit:
Mi nem szándékozunk senkit sem megtéríteni, a mi szándékunk az elfogulatlan mindenoldalú tájékoztatás, a fogalmak tisztázása.

Egy rakás jóoldali , politikailagmegfelelő harcos blogba ez a blogflag (mint a proszektúrában) hogy nem vágog se ide, se oda. Csak középre. A demokrácia halott és boncolom, aztán a cikkek aránya:
12ben a megfelelő, tehát a rosszoldalra vág, 2 cikkben pedig a jóoldal (erre kijelölt boxzsáktémája kapja)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.10. 17:39:01

@magyar-magyar szótár: de miért ütné bárki is a saját oldalát?

egy blogger nem közszolga

más

nézd végig a mandiner, konzervatórium stb elmúlt egy évét

az ívet, íveket

hmm:)

magyar-magyar szótár 2011.01.12. 07:25:01

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A Mandiner valamiféle úriemberes visszafogottságot gyakorol. A többiek pedig (piroslapok, Michael Knight, mi kell a címlaposághoz) a mandiner valami elbaszott bátortalan jobbos mélabő, de egy zsírzsigeri piroslapok kampf mindennapos az ablakban (a kiajánlóban) Ügyes gyerek nagyon könnyen kisüti a címlapmarketingben mi a célravezető.

Hogyne kéne sajátoldalra csapni,ha nem szólsz a basszerra a szlájdgitárosra meg a harsonásra, akkor az malacbanda. Ha meg túlságsoan igazodnak eccerrelépvén, akkor mazsorettzenekar. De semmiképpen se freejazz. Namost itt az a felirat, hogy mi "Színvonmalas FÜGGETLEN freejazz-t játszunk, nyíljon minden hangnem, váltások!
Közben egy hangnem megengedett.

magyar-magyar szótár 2011.01.12. 07:27:03

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ha pl már egy Andrassew -féle hisztinél lene valaki, aki ácsit int, hogy ne csináljunk magunkból bjóccot. De most mindegy, csak ártson alapon bármi megteszi.
Namost ami kihallatszik a garázsból az: a
má megin a magyarok ezzel a bedjarosch grungle-jükkel!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.12. 09:09:13

@magyar-magyar szótár: andrassew elég érdekes fazon, nekem konkrétan hisztisnek tűnik, viszont a prózája egészen olvasható.

magyar-magyar szótár 2011.01.12. 11:37:54

@vészmadár (pica pica): Kevéssé ismert Dosztojevszkij publicisztikai tevékenysége, hát még a szóbeli dolgai. Többek között azért is csudálom Dosztojevszkijt, hogyan tudta regényeiből kiszűrni (kihagyni) politikai nézeteinek napipramm-prammját.
Andrassew csak igyekszik [megint]politikaimegfelelő lenni, elég nehéz most csak úgy sima elmélkedéssel vagy elménckedéssel áttörni a zajfalat.

Tíz évvel ezelőtti gyűjtésem: Az ember a talált [72] figurának rajzol egy kis Jávor-bajuszt meg a kezébe egy Wass Albert könyvet és a kis tárca máris alkalmasabb lesz.
Ugye ma már a Ludovikás-tiszt alakú ( -> valójában államigazdaságigazgató volt, "kommunista ember" de ugye a látszat számít, ha magad elé tudod idézni az 1957-ben 25-30 éves fess ember öltözetét) szóval a Ludovikás-tiszt alakúak lassan kihalnak, viszont a Wass Albert kötet még sokáig megteszi...
Ír az ember egy kis pesti utcai szineset, aztán "megborzad hirtelen: Wass Albertet árulnak a sarkon) (-an állnak sort egy kis tárcáért és ezel a kis trükkel máris kettőt előre került.
Ami itt a címlapmarketingben beválik, ismert volt a papírfronton is.

Jobereknél persze bevetségesebben :
"Igaz magyar ember arca volt!" "Kiütközött belőle a székely virtus!" stb.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.12. 14:48:46

@magyar-magyar szótár: de ez is oldalfüggetlen

már hogy nem a.i., hanem a hiszti is meg a nemszólás is

magyar-magyar szótár 2011.01.12. 15:26:46

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A rosszoldal hisztije hogymondjam, alapfelszereltség, a jóoldali sajtóban a hiszti, lényegében minden, amit állítanak az nemzethyess heúőjjderutyutyu, nevetséges göregáboros botladozás, wassalberteskedés, maroknyimogyorókozás a rosszoldal újságírói vacakoknak (pl hisztiseknek, huhognak ugye most a "ballib" összeesküvésen pedig nem iiis ííígaaaaz áám)
Ugyanúgy, mint ahogy óvónéni is szokta figyelmeztetni az árulkodó jógyerekeket, hogy nem az számít, hogy trágyaszagú Dezsőke a fikát hová kenné, hanem húzd ki a kezed Zsuzsika bugyijából, rrrontombontom, ejnye!
Anyukám is mindig megfeddett, ha a tanyasiakra hivatkoztam, hogy azok bezzeg retkesen egy szál GLOTTgatyában futkázhatnak, akkor nekem mér kell lábatmosni.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.12. 17:55:14

@magyar-magyar szótár: na egy szigorú anyuka és egy lábmosás minden oldalra ráférne

magyar-magyar szótár 2011.01.13. 05:08:30

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A számunkra rokonszenves lába annyira nem büdös. Ha a kollégyiomban a mi körletünk rendez lábnemmosási versenyt, az jellemzően matulista fikaista (=tanítanivalóan liberális) tréfike... bokánalul retkestahóan, bőrszerűen kikeménykedett fehér frottír sportzoknink csizmaszerűen áll meg, de persze ez diákcsíny, gecók vagyunk éshát a galeri ilyen. Azám, de a tanyasiak körlete, a huszonkét vaságyas, ahol a sok vidékiparaszt barom közül egynémely lábmosás nélkül képes ágybafeküdni és addig hord egy gatyát, amíg a színén is ki nem ütközik a Fábry -féle vonalkód!
ugye, ha mi uszítunk, provokálunk, hergelünk, az gecó tréfaság, a pakk-ok dézsmálása, a fogkrémtubusba való bagarolnyomkodás, lehúzás közben gatyale és a végbéltájékát bekenni erős pistával, ilyen van Bezzegamerikában is, ez beavatási szertartás, mert mi ugye , a southparkiánus gecők, egyébként jóoldali, megfelelőgondolkodásúak vagyunk.
Ámde a szekrénybőlevő tanyasi bunkaja (a lánykollégiumban az angol WC-be dobja a használt tampont) az igen!
Különben mi deklaráltan alterok vagyunk, milyen zenéket hallgatunk, milyen mozikba járunk és a hajunk is milyen kölyökösen kócolt (bajlódunk ezzel a fürcsiszobában, miközben a sok barom glottgatyás ott cidriz várván a hónajjmosásra...)

magyar-magyar szótár 2011.01.14. 12:24:07

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Tudom, hogy gúnyolódásból mondtad ezt, de nem lenne boldog a Jóoldali Politikaimegfelelő Ádehogyissegyűlölködő Mozgalom, ha dzsémilámpásommal kivilágítanám közülük a nem meggyőződésből csak sima stréberségből nyalnokokat. Ez veszélye is a jóoldaliságnak, ki a faszom akar rosszoldali lenni.
süti beállítások módosítása