gumifogalom A gumifogalom szélsőhatárainak megállapításában vitatható fogalom. Valamennyire (azonban nem egészen, nem közép-értékében!) szélsőséges esetekben vagyis szélein megkérdőjelezhető tartalmi érvényessége. Nem tévesztendő össze a vándorfogalommal. Vándorfogalom pl a speciálisan és mélyen magyar liberalizmus: Mindig éppen az a liberális, ami nekünk megfelelő, azok a liberálisok, akik nekünk cukipofák, a barátaink vagy STRABAG-százalékolnak nekünk. Pl ha az egyébként korrupt disznó, aki, mert STRABAG-pénzeket tett el (igaz, nem személyeshasználatra, hanem Kohl egykori bezzegnémet kancellár módján A Párt javára [ami: üdvös nekünk] , szóval ha ez a korrupt disznó egyébként a kedélyes mikszáthi magyar humor képviselőhje, orgánuma [baszus kellemes, nekünk barátunk, akkor hogyne, szivesen látjuk a televízióban is aká és egyáltalán nem birizgálja a lelkünket, ha egy [politikai, erkölcsi, emberi, hamvasi-értelembe vett és egyébként is] korrupt párt [ami szívünknek persze kedves] emblematikus figurája volt. Ilyentén nincsen fogalom Magyarországon, ami ne lenne relativizálható, azaz ne lenne gumifogalom –legalábbis népünk vezetőereje, a Minőségi Újságíró Szakmai Kollégyiom szerint.

 

Vegyük pl a geciség gumifogalmát, nyilván, ha egy kopasz kigyúrt vállalkozó hosszú hétvégére magával viszi [egy vadászat kereteiben, ami gumifogalom, mert pár órás puffogtatás járkálás után férfias tivornyába torkoll ugye…] és a hosszúhétvégén partiba vágja és ott nem csak ő maga, hanem barátai és üzletfelei is in concretto legecizik testszerte, akkor ezek geci alakok, de ha pl á fotosoppo a Bajuszos Néni arcát gecizik le, akkor az üde tréfike, külföldi szerveren meg amúgy is utolérhetetlen.

 

Van olyan is, amikor két gumifogalmat fogok és elkezdem húzgálni mint valami rodolfó és hozzá a szájjammal azt mondom, hogy látják-látják, a hírportál és a blog fogalma milyen nehezen különválasztható, holott a hírnek nagyonis nem gumi a fogalma, a hír fogalma olyan, mint a Balkán hegység, hosszú, magas, szilárd , tiszteletben kell tartani, hír az, ami megtörtént, a tény kommentálás, felvezetés, nyelvifurfangok, sunyi utalgat-gatások, kontextusbahelyezés és minden másegyéb nélkül.

 

Éppenséggel ez is az oka annak, hogy olyan   jóoldali politikailag megfelelő agitációs-propagandistákat, mint Török Gábor, annak ellenére, hogy tevékenységük lényegében a gumifogalom középértékeit tekintve  kommentálása napiaktuális politikai [tehaát a vaóságtól már eleve elhazudott] eseményeknek, blogger-nek hazudnak el (hogy a blog és a bloggerség gumifogalma vitás [jogi] esetekben alkalmazható lehessen). Ez még semmi, hiszen Török Gábor nem elemez hanem inkább koch-ol és sugalmányoz, furfangos politikai álsemlegeség látszatát teremtve  emblematikusan [bocsánat: nevével márkázhatóan] sunyi módon kontextusba helyez, időnként ostoba jobbos trollokat provokál, máskor viszont (most lehet pirulni jógyerekek) balos és „liberális” trollokat [ön képében liberális stréber töltelékember, akinek egy önálló gondolata sincsen]   arra provokál, hogy őt  e z e k -hez    tartozónak szidalmazza, ekkor ártatlan jógyerek pillogást mellékel permanensen pofátlan vigyorgásához : Hiszen hát tessék, ő melymennyire politikaisemleges, hiszen most meg a trollok őt lefideszesezik.

 

Blogomban monomániásan vissza-vissza térek a relativizmushoz, fakardommal apríjjom, fapuskámmal szitává lövöm és a szájammal csinálom hozzá a csatazajt. Hányhatnék éppen falra borsót vagy válogathatnék lencsét vagy szörfözhetnék GoogleTérképek-en vagy 20ezerért vehetnék már végre videót látó gépet is és jutyúbozhatnék akár. A vesszőparipa ménesemben mennyit lovagoltam már a Zárt Tartály elven. A Török Gábor –botrányon azért vigyoroghattak török gáborian a payolásító korrupt gecók (ism: geci alak az, akinek a spermája is undorító, gecó az a haver, aki lyuksógorunk és éppen, akit legeciz, azt mi is legecizzük) szóval azért lehetett rá se bakfittyelni a Török –féle payola botrányra, mert a Zárt Tartály működésének kulcsa a relativizmus. Nincsenek értékek, ha mindent gumifogalmasítok, onnan már a nyelvierőmön, kifejezőképességemen, intelligenciámon és néha talán még a műveltségemen múlik, hogy ki tudom-e dumálni az ellenfelem. A sokat kritizált magyar jogrenszer egyik főbaja a relativizmus.  Az még valamennyire természetes , hogy a magyar bíróságon egy év felfüggesztettet kap nagyobb büncselekményekért valaki, akit a Dr Bárándy Family véd, míg kiseb súlyú bűncselekményekért négy év végrehajtandót az, akinek Dr Czabalykán Lapály az ügyvédje. Pénz beszél, karaván halad, a szép és jókutyát meg kiviszik a menhelyről, a csúnya csahos loncsos büdöset meg nem.

 

játszásiból: cseréljük ki a közerkölcsöt a B-kategóriás jogsira. De mondhattam volna másképpen, pankos dolog lenne az, ha lehetne B-kateg' jogsival motorozni A Városban, de az nem lenne pankos, ha egy biciklizni sem tudó B-kateg' jogsis kocamotoros Totalcar fun nem tudná bevenni a kanyart a [VIII.ker] Bókay János utcában a huppás macskakövön és és ELCSAPNÁ AZ ÉNGYEREKEM akiért a szívem a selyemingemen keresztül elevenen tépem ki, nem a hogy a bélét fölspulnizom a gecinek, aki nem tud motorozni de KIHARCÓLLOTTA neki A Mozgalom (mert azn olyan alter [pankos] motórzzani el katalizátor nélkül 4 litert 100/km-re... EKKOR egyből azt kérdezi a jógyerek, hogy mért is mért is erre a szélsőséges esetre gondolok, mért nem arra, hogy süt a nap, május van és a Dózsa György úton suhanunk A Liget hars levegőjében.

 

Mondhatnám éppen jognyelvi baki-nak is a médiatörvénynek nem nevezhető (mert a mai média meghatározó erejét papírszerűnek elképzelő tudatlanok által barkácsolt)  izében azt, hogy a jóerkölcs fogalma helyett a magyar jogrendszerben ismeretlen közerkölcs-öt írtak. Jóerkölcsi megközelítésben Karácsony Gergely azért, mert hülyének néz bennünket és a gumifogalom szélső(nyújtható) határaira mutogat, holott a közerkölcs fogalmának masszív középértéke ki számára nem értelmezhető, ha előveszem a kékeres méteresemet, odamegyek Karácsony  és nagynyilvánosság előtt lehúgyozom, nem hiszem, hogy közerkölcsi-fogalmi-értelmezési vita kezdődhetne ennek megítélésében mindamellett, hogy Karácsony természetesen perszonáléis(személyes) jogaiban is sérül, nem csak pisis lesz az öltönye. A „jogos félelem” a gumihatárokon reszket, hogy majd  e z e k  tényleg megfelelnek fóbiáinknak, a bennünk élő (gumírozott) rémképnek, és ha pl Szalai Annamáriát egy jógyerekblogban á fotosoppó legecizett arccal ábrázolom, akkor ebbe bele lehet majd magyarázni a közerkölcs fogalmának nyúlós széleit és bírságot lehet a „médiatörvény” alapján fizettetni ezért akkor is, ha egyébként, amit Szalai Annamária képvisel nemhatalom és az ő teljhatalmúnak hitt hatósága nem érintheti az új, a számára tökismeretlen médiát, az internetet. A jellegzetesen magyarliberális felfogás szerint ugyanis Szalai Annamáriának mint közszereplőnek a magánjogai sérülnek a hoaxált legecizéssel és ne mint HATALOM járjon el (gyorsan rágumírozható magájogi sérelme a hatalombanülőnek a hatalom elleni JOGOS & NÉPSZERŰ támadásnak. Nem BIZTOS hanem FÉLŐ hogy ez bekövetkezik. A BIZTOS az, ami BIZTOS [ A jelen eseményeiből a jövő eseményei nem kiszámíthatóak –Wittgenstein] . A FÉLŐ az bizony gumifogalom. Félek, hogy beköcvetkezik de nem BIZTOS hogy bekövetkezik. Félő, hogy február 17-én síkos lesz az út és autómmal fának kenődöm, de nem BIZTOS az.

 

Egzakt-liberális felfogás szerint (ez Magyarországon ultrának számít, efféle pl az Amnesty International, ami szervezet gumírozva jelenik meg a magyar  sajtó tálalásában, ha nekünk tetszik a megállapítása, akkor headline, ha nem, akkor balalsóficak). Az  egzakt nem relativizálható. Ami egzakt, az nem gumi, hacsaknem a gumi rugalmassága, ami egzakt tulajdonsága hiszen ha nincsen rugalmassága nemgumi. Szóval egzakt felfogás szerint (ezt képviseli testvérbarátom, bátyámöcsém Hannibal ) Oldalisága vélt vagy valós tulajdonságain kívül semmiféleképpen nem relativizálható Szalai Annamária arcának á fotosoppó legecizése azért. Mert az egzakt-liberális tekintetében ezesetben mellékes a hatalmi pozíció. (Vagyis akkor én  is bunkó voltam, amikor az egyébként malaclábú Malacláb-at Malaclábnak neveztem.)  

 

Nyilván Karácsony Gergelytől nem várható el az a szivesség, hogy politikai ellenfeleinek segít megmutatni, hogy amikor jóerkölcsöt akarnak mondani, ne közerkölcsöt mondjanak . (Az un médiatörvény összeütői között nem volt jogász??) Másrészt pedig a jóerkölcs ugyanúgy relativizálható. Afféle, ez, mint a magyar sajtómunkásság szóhasználatában a Magyar Bíróság kifejezés. Ha a Magyar Bíróság eljárása ízklésünknek és szivünknek kedves, a végtelenségbe nyújta a gárdapert, a „Kulcsár -ügyet” vagy a rendőrpereket, akkor a Magyar Bíróság –ot szépen, Kazinczy-díjra érdemesen jól artikulálva mondjuk ki, ha viszont  e z e k [a rohadékok, akiket útálunk] Hagyó Miklós ellen vagy BKV ügyekben járnak el, akkor azt, hogy Magyar Bíróság latinovitsiassan zártan, fogsorunkból szűrvést pekhjük.

 

Nem esik szó róla, de főszereplői a médiatákolmány körüli paláververésnek az un „bulvártévék”. Most azzal nem foglalkoznék, hogy a hagyományos televíziózás (mint médiaműfaj) döglődésének érájában szükséges-e még  egy elavult médiaeszközt szabályozni. Ezen az alapon a falusi kisbírókkal vagy a kengyelfutással is foglalkozhatna a „törvény”.  Ha Belgiumban vagy Észak-Németországban kimondom, hogy RTL-nachrichten akkor ott senki nem gondol másra, mint arra, hogy bulvártévé hírműsora. Magyarországon azonban az akkor éppen aktuális hatalom kétszer is kilóra megvette, a közmédia rovására erőüsítette versenyhelyzetét a két „bulvár” tévétársaságnak, akik ezt a pénzbeni (tehát piaci) előnyt politikai megfeleléssel köszönték hálálták) meg. Mivel a bulvártévé, na, az atán a gumifogalom, persze el lehet relativizálni a széleken. Középértékét tekintve is az, hogy az RTL-klub Kruzslicz Dávid tudósításában közvetítette azt, hogy a rendőrlovasok a csürhét belenyomták az Astoriába 2006. október 23-án, lehet bulvárhír. Valamint szintn ez a televízió rendelkezik felvételekkel arról, hogy rendőrök jogtalanul agybafőbe vernek embereket. 2006-tól 2010-ig mindkét gagyitelevízió politikai szivességet tett azzal és úgy , hogy amikor hír-szövegben a rendőrperekről volt szó, vágóképnek a csürhizmus agyonismételt jeleneteit, a kispolszkiablakberúgósat, a „barrikádosakat” vagy a tévéostromot vágta be. Ugyanígy persze tekinthető politikaimegfelelésnek az, hogy miután a kétszeri támogatóik kiestek a hatalomból, azóta a renőrperekhez érdekes eladdig sose látott felvételek kerültek a vágóképtárba, ezeken tucat-kéttucat rendőr esik neki egy-egy embernek szakmaiatlanul (ütve-verve). Ez egyetlen példa, egész könyvet lehetne teleírni a gagyitévék „híradóinak” félbulvár célzotan  és ügysen, profimódon politikaimegfelelő, sugalló trükkjeivel. Miért is miért is baj ez? Nos az a baj, hogy az akkor éppen aktuális hatalom a legszentebb liberális fogalomba, a piaciszabadság elvébe tolatott bele, trancsírozta péppé. Az internettelevíziózás hajnalán a két kilóra megvevés miat óriási piaci előnyhöz jutottak a gagyitévék, megszámlálhatatlan (számos, de nehezen számláklható) fióktévéjük lett. Politikai célú megfelelésért jogtalan piaci előnyre tettek szert. Sokan nem értik, hogy lehet az, hogy míg 2006-2010 között inkább az RTL hiradó volt a bulvár és a Bárdos-Máté  face-ezte Tények a szakmaibb, az elmúlt hónapokban fordult a szerkesztői elv és a Tények című micsodában az adásidő háromnegyedét balesetektűzesetekvízkároszkár vérbélsár bulvárhírek foglalják el, egy rövid híreknyi talán öt perc jut minden másegyébre. Ha rosszindulatú vagyok és a gumírozottságába a szélekre tekintek, azt mondom, hogy a TV2 Tények szerkesztői azért változtattak a választások óta szerkesztői koncepcióikon, mert így provokálni szándékoznak ÁMDEMIKÖZBEN ááártatlanul lehet pillogni, hogy ők bulvártévé és a büdösparasztyának ez kell „tények” gyanánt. No de 2006-2010 között nem ugyanannyi balesettűzesetvízkároszkár esett meg??? Változott a nézettség?

 

Tudom, hogy az olvasó türelme gumifogalom, de nem nyújthatom a végtelenségig, úgyhogy itt abbahagyom a gumifogalom tárgyalását, de akinek van kedve, kommenteljen, itt a kommentek (ha a blogmotor engedi) azonnal megjelennek és utólagos moderáció sincsen, nálam a moderáció nem gumifogalom, bizonyos kommenteket könyékkel DÜRŰLLÖK ki és kedves vagy kedvetlen olvasóim is tudják, hogy erre igen-igen ritkán kényszerülök.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr732566629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.07. 05:59:29

közerkölcs nem gumiból van? nemár. ahogy koronként és kontextusonként változik, úgy a zsidóvicc mutatja meg leginkább: tóraolvasás közben nem szabad dohányozni, de dohányzás közben szabad tórát olvasni.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 06:25:29

@bs395: Egyrészt ez a tórásvicc régi önironikus zsidóvicc (már úgy értem, hogy chaszidosan bölcseletis vicc) ami a Holcaust után nem érthető annyira illetve másképpen kategorizálható. Valamint természetes is az, hogy egy pank nem a széleit szarja le a [bármely fogalom relativizálható az egodeista világfelfogásban, mert HOZZM képest minden a szélek felé tartván a nyúlós részben van] A pank leköpi egymást, meg a pogo közben szájbarúgja, viszont a pank bedugja az erősítő dugaszát a konnektorba, szüksége vanna annak a társadalmonak az áraména, aminek a közepébe szarik bele és ha én odamegyek és nem leköpöm, hanem kihúzom a konnektorból az erősítő dugaszát, akkor az hirtelen nempankság lesz hanem rögtön a [egy] konvencionálisközépértéket sért.

És ezért marginalizálódik Magyarországon a valódi decens [az egzakt] liberális. Ezért kell a nejlon[gumi]szupermeneket elviselnünk. Ezért relativizálható az, hogy a taggyűlés az sérti a/az [erkölcsöt], de a permanens igazgatótanácsiülés meg észrevehetetlen.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 06:29:35

@bs395: De mondhattam volna másképpen, pankos dolog lenne az, ha lehetne B-kateg' jogsival motorozni A Városban, de az nem lenne pankos, ha egy biciklizni sem tudó B-kateg' jogsis kocamotoros Totalcar fun nem tudná bevenni a kanyart a [VIII.ker] Bókay János utcában a huppás macskakövön és és ELCSAPNÁ AZ ÉNGYEREKEM akiért a szívem a selyemingemen keresztül elevenen tépem ki, nem a hogy a bélét fölspulnizom a gecinek, aki nem tud motorozni de KIHARCÓLLOTTA neki A Mozgalom (mert azn olyan alter [pankos] motórzzani el katalizátor nélkül 4 litert 100/km-re...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.07. 06:38:52

@magyar-magyar szótár:
hogy jön ahhoz a punk, hogy a véleményhuszárok abszolutizálják a saját elfoglalt pozíciójukat a végtelenben, hogy ők az origó és a passzátszél eredője?
punk az, amikor ha kiakarod húzni az erősítőt, akkor emlékeztetnek arra, hogy nem otthon vagy :-).

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.07. 08:35:16

a punk a zene felől közelíthető meg legkönnyebben. Merugye a punk zene az éppen a leghitványabb, könnyűzenei értelemben vett minimumot SEM hozza, egyfelől. ellenben szövegvilágában jelzi a megfelelőoldaliságot, a haragban a világgal hozzáállást (hogy ezt hagyományos értelmeben véve sokszor a kötőszavak szintjéig értelmetlen betűfossában teszi, az mellékes).

A punk amit nem hallgat meg, az a kopaszzene. Na most, ugye, ha csak kísérletképpen, képi segítség nélkül (tarajos a banda vagy kopasz) betolunk egy svéd nyelvű skinheadzenekar-kazettát a vásárimagnóba, minden tarajos azonnal táncba kezd, mertugye hát SEMMI különbség nincs, már zeneileg a punk és az oi között, ugyanaz a háromakkordos (oh, ha legalább akkord lenne, de három kvint) szar, a számok harmada A-F-C-G, a harmada C-F-G, a maradék meg még punknak is szar.

Azaz punk zenét hallgatni ideológiai tevékenység, merthogy csakis háttérismeretekkel dönthető el két egyképű alkotásról, melyik a gyűlölt, melyik a szeretett.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 10:00:10

@bs395: Nehogy már te is elkezd ezt a kacsamesét továbbhápogni a bebetonozásról. Nagyjából Goebbels óta a sajtó az Ötödik Hadoszlop. Az internetessajtó viszont az n+1-ik frakció, amiben az n a beszavazható pártok [frakcióinak] száma, de próbáld meg kiszavazni a Hatodik Frakciót. Sőt, a Hatod Frakció számára külön élvezet ez, hiszen a papírsajtó meg a televíziók agonizálnak és a televíziók szajkómunkássága vélt szabadságvágyában a kést követeli a nyakára. Az internet beszaratja a hagyományostelevíziózást.

Azt hittem, hogy ezt a bebetonozást csak a Bástya Sakk Kör veterán obsitos munkásőrei szopják be.
Viszont internetes portál tudott pártot gründolni.
De nincsen az a párt, ami leszámolhatna egy internetes portállal (ugye mutatok most a Wikileakset ünneplő tömegre meg amikor elindult a wikilekasmáolási mozgalom. )

Amúgy a bebetonozás tök röhej is, ekkora mozgás-ban ,amikor egy 3napos hírt százévessé tesz az internetes információsebesség, aki bebetonozza amgát, az megdöglik.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 10:03:14

@vészmadár (pica pica): Tartalmilag a számomra a punk = Zámbó Jimmivel. Formaikérdésnek tartom, mit tekintünk heőjjderutyutyunak Sshívemmel láss tórkommal óperájj-nak. Az én füleimnek a pank kb annyira kemény, mint a nemélhetekmuzsikaszó nélkül, csak több lószőr (konkrétan MIND) szakad a nyűttvonón. Túri Dani leveri az asztalról a poharakat, a pank basszer meg összeszarja magát részegségében a szinpadon, ezek formai variációk.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 10:06:47

@bs395: @vészmadár (pica pica):
Viszont sokat tanultam egy ismerősömtől, aki bevallota, hogy azért hallgat metálzenét, mert nincsen zenei hallása és még ez, amit a mellkasában rezonálván élvezni tud, tehát ilyentén megengedő is vagyok a heőjderutytuytunak ezzel a szélső változatával, hiszen kell valami tombolási alap azoknak is, akinek nincsen zenei hallása. A konnektor viszont már más, nem formai, hanem morális kérdés. Nem hosszában kell nyeszegélni mellé a kari verőerek környékén , hanem a nyakiartériát kell megmetszeni. Keresztben.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.07. 10:08:23

@magyar-magyar szótár:
ne magyarázokdjál itt össze-vissza hülyeséget, göbbelsz csak felolvasott egy több ezer éves könyvből, amiben le van írva, hogy a zemberek abszolutizálnak :-).
még te is kajánul vigyorogtál hozzá, amikor az özönvíz-történetet meséled, most meg jössz ezzel a bástya-körrel.
szedd össze magad.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 10:09:39

Másképpenszólva nem bakancsban kell pogózni a másik fogsorába, hanem mezítláb a kenderványolóba [a szőlődaráló torkába bele!] bele, jabba!

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 10:12:01

@bs395: Sőt, abból a szerinted elavult százéves könyvből lehet kiolvasni:

Aki bebetonoz, bebetonozás által vész [el].

De szerintem egy megfelelő (tehát istentelen ateista) vályogvetőnek is van annyi esze, hogy nem áll hónaljig az agyagba bele.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.07. 10:12:57

@magyar-magyar szótár:
egyszer már elmeséltem, hogy a punk meg a többi olyan, mikor a bushmann csettingetve beszél, a juhász meg a nyájról énekel: organikus műfaj. ha nem abban nőttél fel, amiben született, akkor nem fogod csak úgy megérteni. utálkozni attól még lehet, az nincs megtiltva.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.07. 10:13:47

@magyar-magyar szótár:
mondtam én, hogy jó dolog? pont, hogy azt mondom, hogy nme jó dolog, de ettől még ebből él az emberiség jelentős része. sok közülük politikus, pap meg erkölcscsősz.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 10:15:33

@bs395: A történelmi hűségért: Ezzel sok magát ateistának képzelő harcost elkeserítettem már, de Hitlerék ateisták voltak, sőt vallásüldözők, leszalámizták az egyházakat (persze a bűdöss kattólikusokkal kezdték) Meg is van valahol egy reformáta pap visszaemlékezése, fejből idézem:
"Néztük, amikor vitték el a kommunistákat, aztán a zsidókat, szociáldemokratákat és amikor kezdték elvinni a katolikusokat, még mindig azt hittük, hogy ránk nem kerülhet sor. Aztán 1938-tól kezdték vinni a reformátusokat is.

Goebbels SZART BELE a bibliába [ ami itt a Neue Testament persze] nagyon vastagon, az ő bibliája Sztalin tanítása volt.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.07. 10:17:36

@magyar-magyar szótár:
a nácik nem ateisták voltak, hanem pogányok (csakszólok). olyanok, ahonnan a biblia hoaxálta össze a maga néphülyítését. rátelepült az adott világra, oszt jól megmondta, hogy most már mi parancsolunk örökkön-örökké, ámen. mint előttük és utánuk mindenki. evvan, teccene forradalmat csinálni.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 10:21:35

@bs395: Nem, a punk az ember tragédiája, a juhász elválasztván a nyájtól s a busman a csontfuvolájától, nosztalgikus visszarévedés abba, amihez talaja már nincs abból végzetesen elszakítva. Villany nélkül nincsen pank.

Bozótzenével, földzenével, sámánzenével egész pank-hallékat ürítek ki.

Nem láttad, amikor Wahorn találkozott a sámánnal (persze már egy züllött, tökrészeg sámánnal, aki gyáricigaretát szívot) DE SÁMÁN volt. Wahorn megrendülése átsütött a villanykamera képén, a masinán, a képernyőn, a távolságon Mindene.

Amikor a hopik a [sápattarcú nagybüdös KURVA]hmm-hmm-be küldék el Oravecz Imrét, az volt a pank.

Nem akarlak megbántani, de sajnos ez sem az én igazságom, nem a kisujjamból kiszopott körömpiszok, szivesen föllövöm magam a telihóóódba, bár ne legyen igazam ebben sem.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.07. 10:24:04

@magyar-magyar szótár:
áram nélkül nincsen punk? anya nélkül nincsen gyermek? nyáj nélkül nincsen juhász? paraszolvencia nélkül nincsen sámán? hmm.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 10:24:57

@bs395: Újra intelek a történelmi hűségre: Nietzsche. Az emberközpontú világkép (az egodeizmus alapjai) Ilyentén persze (ha én ISTEN , a náci persze nem ateista)Valamennyire tetten is érhető Hitler dühében: amikor kifakadt április közepén, hogy őket ez a selejt nép nem érdemelte meg.

Ha lenne kedvem viccelni, Pál leveleire hívnám föl a figyelmed (a modern politika kezdetei ugye)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.07. 10:28:22

@magyar-magyar szótár:
nietzsche a semmiből teremtette, vagy azért segítettek neki a régmúlt istenkirályai?
te elköteleződtél egyfajta világnézet mellett, lelked rajta (szó szerint), engem nem zavar.
pont ugyanazt nyomod, amit a többi, s mikor flekkeket kanyarintasz a mások fingjának büdössége-bezzeg az enyém nem, utána nem veszed észre, hogy de.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 10:32:17

@bs395: A bozótnégernek meg a nyájajuhásznak nem kell villany. A bozótnéger adig fut az antilop után, amig az halálra nem fárad s kőkéssel megmetszi a torkát és mégsem magának tudja be a dicsőséget. A mi vadászunk 50 méterről golyósfegyverrel leteríti az őzet és azt mondja: hű, hogy lövök!

A pankuk olyan villany nélkül, mint a vadászunk puska nélkül.
Van szépsége a panknak az a fájdalom, amit én is értek, a csontfuvola ohajtása.

Ráadásul a révületet a pank már nem éri el, csak szere alkalmazásával.
A csontfuvolát azért fútták meg az üreges csontokat azért ütögélték össze, a világgal való kapcsolatba révülésért, az idő kikapcsolásáért, a Világ-gal való lélegzésért, stb. A pank nem tehet más, beszarásig anyagozik, szí lövi magát vedel, plussz a villanyzene na, és akkor úgy, valahogy... de ez nem más, mint nosztalgikus sírás.

A bozótnégernek akkor áll föl a fasza, amikor ő akara és addig amíg ő akarja (olyan félkeményre ha esetleg meg.megpuhul, de használható marad)

a pank meg előveszi, veri-veri, keményen nagyon keményen és akkor néha, ideigóráig kemény neki.

Ha értesz.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.07. 10:36:08

@magyar-magyar szótár:
s a bozótnéger feltalálta a kábulatot, és elküldte a másik bozótnégert antilopot üldözni, ő felvette a tollas kalapot, és közölte, hogy ki tudja gyógyítani a rontást a gyerekéből.
aztán amikor a másik hazajött a fizettségbe szánt antiloppal, és mégis meghalt a gyereke, kiderült, hogy kevély volt, meg nem hitt eléggé.
ha értesz :-)

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 10:38:47

@bs395: Nem köteleződtem el nem. Engem a filótanárom tanított meg arra, hogy csak buta (tehát idealista) lehetek (én, biztos vannak mások, akik okosabbak, tehát tudna materialisták lenni) Én nem tudok többet vállalni, mint a "buta" idealizmus. Lehetne épen keménykedni, vagyok annyira művelt, hogy előadjam a nagykemény materialistát, heteken át ezt el tudnám hitetni bárkivel.
Ámde nem tudok mindent, még így is egy átlagembernél jóval nagyobb határt (mezsgyét kell tartanom az ismeretlennel. Minél többet tudok, ez a határ az ismeretlennel annál nagyobb, tartani kell valahogy. Tudom, hogy abban kéne hinnem, hiogy a határ véges és egyszer majd lesz olyan, hogy már nem kell határt tartani, mert nem lesz ismeretlen (= a világ megismerhető) De személyesen ezt elhordozni, amikor a mezsgyén kell bukdácsolni. Lehet persze nem tudomásul venni azt, hogy ismereteimmel hatványozódván nő az ismeretlennel való határ HOSSZA.

Pillanatnyilag ráadásul a látszat azt mutatja hogy igyekezetünkben (ez a fene nagy tudásunk, tudományosságunk) ezt a pár talpalatnyi szilárdat is széjjeldagonyázzuk magunk alatt s egyelőre nem ismeretesek az új, még nem elhasznált Föld koordinátái sem, nemhogy az eszköz, amivel odarepülünk.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.07. 10:47:12

@magyar-magyar szótár:
a világ megismerhetőségének útját állja maga a világ (mert az a nyüves fény nem hajlandó végtelen sebességgel haladni, vagyis a létezésnek csak x fényévnyi gömbjéről van egyáltalán bármilyen tudomásunk - hogy azon túl mi van...).
de ha nézed a sok világmagyarázatot, csak arra jutsz, hogy egyik jobban félrehúz, mint a másik, és elkezdesz gyanakodni. és akkor mondanak egy olyat, hogy do it yourself, és rájössz, hogy semmi különbség sincs az életedben, ha másokra mutogatsz, vagy ha csak magadra (csúnya egodeista vagy).

Fenehorizont 667 2011.01.07. 14:07:43

@bs395:
ha semmi különbség nincsen, akkor az mér van, hogy az egodeisták saját magukra soha a büdös életben nem alkalmazzák az oly modorosan sokat hangoztatott kritikát, csak és kizárólag az őket körülvevő emberekre?
vagy te láttál már felvilágosult értelmiségitől olyan mondatot, amiben beismeri, hogy tévedett? (mármint a tényleges, 'elveken belüli' tévedést, szóval nem az abban való tévedést, hogy mittomén, helytelenül becsülte meg a magyarországon tomboló szélsőségesek számát, mer az igaziból annál sokkal több, mint amit mondott anno...)

mikor ismeri be egy egodeista, hogy bizonyos esetekben a társadalomban való bűntudatkeltés egy pont után nemhogy hamis, de esezementnagy, ordító faszság? mikor kattan be egy egodeistának az, hogy most eljött az idő egy kis VALÓDI kritikai önvizsgálatra (nem a tótawé-féle nagyképű, mű meaculpázásra gondolok)? mikor csap rá a homolokára, hogy "bazmeg, mekkora hülye voltam egészvégig!" ezt mikor érzi át tényleg egy felvilágosult egodeista? soha.

na ez különbözteti meg a vallást, és a többi, számtalan normatív gondolkodást az egodeizmustól: hogy ott az egyénnek a saját magával szemben alkalmazott kritikája elvárt, majdhogynem megkövetelt dolog.

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 14:59:26

@bs395: Ez egy súlyosan idealista mondat : "a világ megismerhetőségének útját állja maga a világ"

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 15:06:23

@bs395: @efes: @vészmadár (pica pica):
A relativizmus egy nyelvi-logikai műveletsor is, afféle alakú, mint egy zoknikötőgép, fogom a fonalát. rákötöm, lefejti nekem és felköti a masinámra az én-logikám szerint aztán jól megmutatom, milyen igazam van.

@bs395: Az öt világvallás közül talán háromra ül, amit mondtál és a hatodik vallást a sinto-t az Öt világvallás című könyv szerzői nem is tárgyalják (mert ugye lokális)

A sinto maga az elfogadás és annyi kötögép kerreghet tőlük, amennyit csak bírnak kerregtetni és ő maga fogja és széjjelfejti neked a maga zokniját és még a másikat is odadja s aztán röhög, mint afakutya...

Én is mindig pompásan szórakozom a műűűvelt ájrópaji attejistákokon.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.07. 15:09:40

ateista botfülű gumiemb
vallásos butealista önkritik
sámánista őskőfaszpunk

twitterre így mehetne a kommentsor

a poszt még rövidebb:
a 'siker' titka a hajlékony gerinc
(avagy már az ókori görögök is ismerték a vajaskiflit)

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 15:11:08

@bs395: Mindig Dr Weöres* jut az eszembe, ül a sezlonyon és hülyül, vele szemben a Nobel-bizottság képviselője, általános kérdéseket tesz föl pl Dr Weöresnek költészettudományi témakörben és Dr Weöres elhülyüli az összes kérdést. A bizottsági manus sértődötten távozik és rá is kérdez, mért hozták el ehhez a hülyéhez.

Dr Weöres Sándor költő, poeticatudományi kérdéskörben doktorált.

Kérdésem: Kérdés lehet-e, hogy a nóbelbonbonos manus (sose láttad, én se nekem a neve se jut most eszembe, valahova föl van írva) vagy Dr Weöres tud-e többet a költészetről? Ugye nem?

magyar-magyar szótár 2011.01.07. 15:38:29

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Így?? micsoda?? Pindroch Tények főszerkesztő lesz vagy hírszerkesztési felügyeleti munkát kapott? Nem. Spirk jellegzetes iondexesen arra számít , hogy mindenki ilyen gyorsan olvas, mint te, Pindroch... Hírtévéből valami melóra ... hír.. a TV2-höz. Olvasd csak el lassabban és figyelmesen. na és akkor mi van ettől??
Semmi. Azt eddig is tudtuk, hogy fosnak, mert most már a rendőrperekhez vágóképnek nem csürhizmust, hanem túlkapó rendőröket vágnak be. 4 évig meg a csürhét vágták be, úgy nyaltak. Most meg így. Pindroch nélkül is.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.07. 15:51:13

@magyar-magyar szótár: ízlelgesd azért:
hírpolitikai tanácsadó

hírpolitikai tanácsadó

és tedd bele a' kontextusba
(egységes közmédia, médiatörvény, ésatöbbi...)

ettől f ü g g e t l e n ü l bukik nálam a tv2, például az új médiatörvény kedves részével (vissza?)élnek: 10 percenként 6 perc reklámblokkal nyomulnak

szuicid hajlam rulez

eddig se néztem nagyon náluk mást mint hauszt, most már azt se fogok

Fenehorizont 667 2011.01.07. 16:53:08

@magyar-magyar szótár:
a dijalektikus materjalisták szerintem mindig is kurvára idealisták voltak, és ahogy telt az idő, szépen sorba omlottak össze a szocializmus megvalósítására tett éles, milliós emberáldozatokkal járó kisérletek stb, ez az idealizmus kezdett átváltani (68-tól meg pláne) egyfajta szerintem gusztustalanul csiganyálas, 200 évvel ezelőtti romantikába.

_andris 2011.01.07. 17:04:36

A hopik tudomást szereztek Oravecz Imréről? Na, erre kíváncsi lennék, hogy s mint történt.
Az én fejemben szinte olvadt gumi van, épp csak úszkál benne néhány olvadozó fogalom-mag, de majd mindig olvasom ezt a blogot, mert itt van mit olvashni(mondasz valamit), és szövegértési gyakorlatnak sem utolsó.
Érdemben nem szólok hozzá. Köszönöm, hogy elmondhattam. :)

kikoránkell 2011.01.07. 19:55:47

Hírt kapott a főcsiga, miszerint megsegítik őket a hírek pártatlan, közszolgálati és helyes értelmezésében. Ehhez kapnak valakit, aki garanciája lesz az ő jövőbeni büntetlenségüknek. Főcsiga rövid nyálazás után elfogadható üzletnek találta. A részvényeseknek szóló beszámolóban alkotmányos költségként fog szerepelni.(ld:gumifogalom)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.07. 23:00:32

@fenehorizont:
már bocsánat, de eddig az volt a kritérium, hogy az egodeista szőrtelenít, értelmiségiről meg szélsőségesek szenzációhajhászásáról szó se volt. sőt, egideista is csak azon szőrtelenítő esetekben, amikor ösztrogénteljesebbnek akar mutatkozni, a férfiak arcborotválása teljesen rendben van, vagyis a termékenység, az öröm és az élet ünnepe az köpnivaló, de a világ első - és konzervatív, morálisan helyes - ipari tömegírtása folyományaként kialakult társadalmi gyakolat tömegnyomásának bedőlni nyami.

@magyar-magyar szótár:
előbb gondold végig: a tudás ismereti alapú, az ismeretnek korlátai vannak, ami jelenlegi tudásunk szerint a fény sebessége. a fény sebessége része annak a világnak, amit meg akarunk ismerni, tehát. az idealizmus részedről a kinyilatkoztatási szakaszon nem lép túl.
a sintoistákat meg tényleg tessék békénhagyni, mert kinevezünk termékenységi papnak, de a tömeg szeretetét nem fogod túlélni cseresznyevirágzáskor.
a relativizmus meg pontosan zoknikötőgépként funkcionál, ámde a világon minden ember által kifundált rendszer így működik, csak van, aki hatalmi pozícióból tagadja.

Fenehorizont 667 2011.01.08. 16:41:32

@bs395:
:D hát, azt én nemtom, szótárnál mi a kritérium. ha egodeistákról (meg tképpen bármi másról) van szó, akkor igyekszek általánosítani.

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 07:23:47

@bs395: Pont arról van szó a modern ateista világképben, hogy nem is kell odamennünk (utaznuk galaxisközi kapszulában) , nincsenek korlátok, hanem a tudományosságunk fejleszthető oda, hogy megbizonyosodhasunk.

De hogy kikecmeregjünk a vitából. Kurt Vonnegut vagy Frank Zappa világképére mutatok, ezek közül legalább az egyiket ismered és valamennyire kedves is neked.

Pl v an bennem egy fasirt, vagyis nincsenek képességeim arra, hogy a masszát kibeszéljem, értem, de nem tudom továbbadni azt a kucsmagombaalakú térvilágképet amit a gondolom időközben agyoncáfolt Nagy Bumm világkeletkezési elmélet alapján elképzelek. Úgy értem, hogy A Gömb alakúval szemben ez a kucsmagombaalakú, ami tökéletesebb gömb.

De nem is az alak a lényeg, Hawking arra mutat rá, hogy ez lényeges . a spekulatív (nemodamenős-de-megismerhetős) megismerés ...ben nem hinni, hanem hogy az van és kész .

Mondok egy pélédát: Az indiánok egy pöckös ferde L-höz hasonló morzsolófával morzsoltak, amit a magyar, kuoricatermesztő paraszt újra feltalált anélkül, hogy odament volna vagy tudott volna valamit egyáltalán az indinokról, sőt el se hitte volna, hogy a kukorica fönt a magashegyekben megél.

A képletben pedig ez úgy néz ki, hogy fölismerem Az Univerzum természetét és igyekszem az ilyen öszefüggéseket megállapítani, hogy ahol deszkaajtó készül, ott egy átlós deszkával (Z) rögzítik ésígytovább.. (nem kell odamenem megnézni de HINNEM sem kell ebben)

Más. A Solaris és a Sztalker készültekor sci-fi nek tűnt az, hogy A Lény tiltakozik és berzenkedik. Megborzong és ellenanyagot termel.

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 07:33:54

@kikoránkell: Elvileg ez a spekuláció megalapozott. a tudták nyalni a politikai fősodort X megrendelésére, akkor tudják Y-éra is, egy a kérdés:
Feltételezheti-e valaki [kommunikációs szakember] a jelen dolgok ismeretében, hogy létezik szakembere e z e k -nek aki kooordinálni tud ilyesmit.

Olyan kérdés ez: Bárki képes kurvát vásárolni, úgy tudom, nem inflációkövető az ár, ma is jó, önállóan dolgozni képes szakember vásárolható 300ezerért. A kérdés az, hogy Bálám Lajos, aki eddig presszóbérlőként bizonyított és most venni akar kurvákat, a megvásárolt kurvát tudja-e koordinálni? Ehhez ugyanis szakember kell.

Eddig e z e k azt biznyították szüntelen, hogy tökhülyék a kommunikációhoz, tehát csudálatos lenne az, ha a TV2-t IGAZÁN a szolgáléatukba tudnák álítani.
Amúgy jogos a félelem persze, mert azt mondják, hogy mi is az Fosony meg a Treszkaó sorsára utunk. A Reteknél pl ezért készül hiradó hónapok óta, még az únióselnökségi eseményekről is beszámolnak, ami a Hattyúnyaknál vagy kimarad vagy 20 mp.

De az iskolapélddában megmutattam, hogy nem lehet a kurvát a személyes meggyőződése ellen dógoztatni, ha ő ellenérdekelt, akor nem sok köszönet van a munkájában, ha félelmében beálni is látszik a gályába.

Kizártnak tartom, hogy ellenőrzés alá vonással meg lehet akadályozni azt, hogy szövegfelszínen elfogadható újságcikkben ne csináljak bohócot a nekem nem megfelelő megrendelőről.

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 07:41:18

@kikoránkell: Ne haragudj, de a konzervatórium "blog" annyira modern és korszerű, hogy a gépem több, mint 3 perc alatt sem olvassa be (ezalatt egyenként szépen lassan olvashatom az alsósorban az extrák webcímeit, statgépek, etragnet, uindexlehajtások stb) ez érdekes, de a főszöveg mire előjön, addigra lefullad a gépem, majd gyorsabb gépről megnézem.

Csak arra tudlak figyelmeztetni, mint más is, ugye e z e k kőkorszakiszakik is meg egyszerre szegényferista eszközökkel tudnának maguknak bulvártévének álcázott sajátfelhasználású tévét csinálni)

Most ajkkor el kéne dönteni, hogy értenek-e a kommunikációhoz vagy nem. Vagy trágyaszagú vagy parfőmös, de tegnap azal uszítottam, hogty trágyaszagú, máma meg azzal, hogy parfőmös (ha egyébként bizonyos parfőmök lóhúgyillatúak is)

Uszítani és kocholni csak szépen tisztán érdemes, ahogy Spirk úr is csinálja.

magyar-magyar szótár 2011.01.09. 07:47:07

@_andris: Oravecz emberi nagyságát mutatja az az amerikai útibeszámoló, amiben vall erről, a hopikkal való találkozásáról is. Egész hopiológiájának zárköve -és faraghatott volna bele ügyesen gipszből is egyet.

kikoránkell 2011.01.09. 12:10:17

@magyar-magyar szótár:
"Feltételezheti-e valaki [kommunikációs szakember] a jelen dolgok ismeretében, hogy létezik szakembere e z e k -nek aki kooordinálni tud ilyesmit."

Hogyne tudná, még én is képes lennék! Elég 1 utasítást kiadni, miszerint a Hírszerk. anyagai csak az én okémmal mehetnek adásba. 3 hónap alatt kitanulnák, hogy mi a stájsz, onnantól önvezérelt módban működne a dolog.

Azt viszont jó oddszal adom, hogy az RTL nem kap kommiszárt, ott elég az Infocenter 31%-os tulajdonrésze, és csodálkoznék ha rövid időn belül nem akarnának nagyobbat harapni a tortából.
Affelől meg ne legyenek kétségeink, hogy kéjesen lihegve, csorgó nyállal bepucsítva hagyják magukat szárazon megkúrni. Az átlagmagyar médiamunkás semmivel nem különb egy közalkalmazott-tisztviselőnél, csak annyiban, hogy 2-3X annyit keres. Azért meg már érdemes befeküdni.

kikoránkell 2011.01.09. 12:13:37

@magyar-magyar szótár:
A konzis cikk nem ebben a témakörben érdekes igazán, bár, pászintható a gumifogalomhoz, de majd ha megnézted...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.09. 23:08:07

@magyar-magyar szótár:
a holisztikus (vagy szinkronista) világképnek is megvannak a korlátai és kivételei, ahogy a tudományos módszernek is. ha ezek alapján hiszünk valamiben, az még nem baj, de ha doktríner módon megpróbáljuk ráerőltetni minden másra, akkor már harcban állunk a világgal.
lásd: deszkaajtó vasalással, Z alakú erősítés nélkül.

magyar-magyar szótár 2011.01.10. 06:17:52

@kikoránkell: Ez önrémhírmaszturbáció. Az egyik alapja az, hogy valamirevaló magyar értelmiség nem néz se retket se hattyúnyakat, tehát nem ismeri a módszereiket. Ezért választottam az iskolaapéldámban egy indexes tudósítást brüsszelből, amiben még egy cenzor se találna kivetnivalót. Lehet variálni a kamera tartásával is.
kedvenc vesszőparipám az, amikor a megfelelőpolitikai értelmiségik lecsulázza bulvárnak a gagyitévé hiradóját. Ugye a bulvár hatást vadász, a hatás mindenek felett, nagycsöcs, nevetséges pofa vagy szituáció.

A büdösnép már annyira hozzá van szokva, saját gyűjtésem:
Tizenötezer pénz és beszélek, húszezerért azt mondom, amit hallani akartok.

Te komolya lehetségesnek tartod, hogy egy tökfej odaültetésével kell kézivezérelni.

Ugye, Szegény Feri úghy vezérelt krézi, hogy két alkalommal állami beavatkozással (ez, ha nem megfelelő a kormányzás nekünk, az ízlésünknek, akor RÉSZBENKORLÁTOZÁSA a sajtónak, lásd a ma bemásolt naplózást 1998-2002 közülről)jogtalan előnyhöz juttata úgy a két gagyitévét, hogy még nem is annyira sok direktpénzbe került (csak közvetve a köztévét hozta piacihátrányba...)

kikoránkell 2011.01.10. 14:36:15

@magyar-magyar szótár:

"Te komolya lehetségesnek tartod, hogy egy tökfej odaültetésével kell kézivezérelni."

Kijelentő módban írtad, így is van. De! Figyeld meg, az RTL esetében erre se lesz szükség, ismerik ők a saját tulajdonosi struktúrájukat. Amúgy, még eléggé hipotetikus ez a vita, nemsokára kiderül.

A digitális átállás elhalasztásával olyan tudományos összeget mentett meg nekik a Fidesz, amiért igazán hálásak lehetnek maguktól is, nem is kéne kommisszár, ha...megbízna bennük a világon bárki is.

magyar-magyar szótár 2011.01.10. 15:11:44

@kikoránkell: A digitális átállással pénzt vett ki a zsebükből a fidexx. Már mind a két gagyitévé alapított rakásra PicsaTV EzoTV, JizzauraTV stb stb spec internet["digitális"]TV-ket. Ha elhalasztják a digitálisátállást, akkor túl korán.

Másrészt Hannibal Lekter tanár úr mit tanít? A cenzúra az cenzúra, tehát cenzor, KIPIROSOZ kézzel kiveszi vagy kivéteti, van még az öncenzúra, amikor a szerző eleve nem írja be.

De ha már két eszközöm van, kép meg szöveg, akkor úgy csinálok majmot a cenzorból, ahogy akarok. Nem a magam dicséretére, de én a közepes íráskészségemmel akkora majmot csinálok egy bölcsészvégzettségű cenzorból is, mint egy nagyrakás mosolygóbuddha. Nem szégyelli magát a sajtómunjkásságunk olyan íróóriások reszketnek a "cenzor"-tól, mint a frenetikus sítílusú Andrassew Iván, aki a Magyar Tom Wolfe Henry Miller köbén, szorzva Ilf & Petrovval??

tessék, ebben az iskolapéldában közepes képességű index újságíró burleszkfigurának fösti le a büdösfidexxeket úgy, hogy a cenzor is leshet, hát még akkor a magyar bíróságon mire mehetne vele és még a 2 perc alatt fellázítható nemzetközi sajtómunkássággal nem is fenyegettem.

dudenbuch.blog.hu/2010/12/20/iskolapelda_7

magyar-magyar szótár 2011.01.10. 15:18:08

@kikoránkell: bocsjav: a digitálisátállás elhalasztásával.

kikoránkell 2011.01.10. 21:30:51

@magyar-magyar szótár:
ha belépne a piacra x-számú új tévé, az meglátszana a reklámbevételeiken, ami meg a saját digiszarjaikat illeti azok tematikus tv-k, az újak viszont rögtön másolnák a nagyok bevált produkcióit, lenne 15 Való Világ meg fasztuggyami, napersze, költségarányosan.
Nincs szebb a mono, esetleg oligopóliumnál, ezt minden vállalkozó tudja.
A cenzorkijátszást meg vagy meglátjuk vagy nem. De, ha senki nem tesz ilyet, az mire lesz bizonyíték?
1. Őszintén egyetértenek
2. Ennyire túlbecsülted a képességeiket
3. Teljes az elnyomás
4. Mindenkit megvettek
5. ?

magyar-magyar szótár 2011.01.11. 03:21:10

@kikoránkell: Az egyik bbaja a magyar értelmiseggnek, hogy -ez talán a Hősi 80-as Évek reflexe?- mindig túl magasan keresgélnek céloki összefüggéseket. Pedig sokkal alacsonyabban vannak.
Egy alföldi cselédmentalitású városban a XAWW és a BRXX hypermarket igazgatóimösszeülnek a mekiben és egyeztetik, éppen mi a programm, amit az a fasz főnökség követel tőlük. És akkor megegyeznek a sávokban, ki mit akciózik.
Auchan nem vájja Cora szemét és fordítva, pedig az egyik belga, a másik francia vistzzont a belga, az vallon (frankofón összefogás, ugye)

Ugyanez figyelhető meg a gagyitévékben. Nagyon jól tudod, mit jelent a kapcsiolati tőke kifejezés. Egy padban ültek a Vitray suliban vagy egylégtérben, még a selejtje is legrosszabb esetben szóvivő valahol, tehát a periférián kucorog. nagyjából a Királyi Tévé nevelésén osztoztak a gagyitévék.

A politikai ízlés nem vegyes. Szintén nem a Törk Gábor Eelemez Éteri Magasságaiban kell kutatni, hanem a lakótelepi konyhában, ahol a lyányomat szana széjjel hasgatással fenyegetem meg, ha grafikusi karrierjét nem egy bizonyos nagyon könnnyen meghatározható politikaízlés mentén indítja el.

Kedvenc vesszőparipáim egyike a "jobboldali író" több, mint 15 éve tandori kifakadt, hogy ő jobboldali író szeretne lenni, annyira nekiestek, hogy kénytelen volt ezt a zseniális kifakadást visszavonni és azzal magyarázni, hogy részeg volt.

Nézd meg a Gulyásdemokrácia jógyerekeit.
Néha írnak valami értelmeset, de ugye ez kevés a figyelemfelhíváshoz és a címlaptündér figyelméhez, bele kell írni Bayer Zsoltot, aki a jógyerekség palacsintasütője, az ember megrémül, hogy mi lenne, ha Csili Csala bá' kivenné ezt a nevet a képletből.

a NYOMÁS rossz módszer, ez látható. Van sok más módszer, pl a tomszójerizálás. Sőt, a NYOMÁS ellenható is. A magyar sajtó általában 2-3 kilonyúton nyomásra 500-600 kilonyúton ellenáláással szokott reagálni, sokkal egyszerűbben, zsebbe adómentesen fizetett jutalmakkal is lehet hatni. Vagy Mózer Aranka díjakkal.
És a tomszójerizálással.

A korrupció nem egyenlő a kilóra megvásárlással, van még a hamvasi korrupció, ami sokkal kifinomultabb és velejéig megveszi az embert.

magyar-magyar szótár 2011.01.11. 03:26:47

@kikoránkell: Senki nem gondolkodik el a C-verzión, Síkbolygón a három sok. Minden jóoldali megfelelő csak arra tud most gondolni, hogy a jócélú nagyításokkal és elhazudozásokkal ezek-re csapást lehet mérni. De mi van akkor, ha ezzel nem a jóoldal jut előnyhöz, hanem amazok? Nagyon szépen csöndben, kis lokális gócokban, Tiszaújvárosban, itt-ott jól kommunikálva, szépen beszélve, sima szavakkal jó ügyben eredményeket érnek el, gömbölydeedebben kommunikálnak a m a z o k .. és ha az Alcsúti Törpére Dzsingiszkántól Pablo Escobárig minden rémnév elpazarlódott és MOST nincs sajtószabadság, milyen szavak maradnának akkorra, ha TÉNYleg nem lenne és tényleg pl konkrétan Voná-ra kéne népnevelő hatással túlzó kifejezéseket találni?
Ugye itt van a kúródórázás kérdése, elkezdem balról (rendezőibal!) beszéltetni Dúró Dórát kiskosztümben, jobboldalra (rendezőijobb) kiállítom az ügyes kis némethg-két és kúródóráztatom a nézőtéren meg sörvirrsliztetem a bundáskenyérszagű tömegeket, mit fognak szólni a kúródóráztatásra, hatni fog?

kikoránkell 2011.01.11. 13:42:44

@magyar-magyar szótár: Nézd, ez a " magyar
értelmissegg"-meghatározás engem, mint magasponyvás Zsukkal dolgozó ex-tehertaxist és Fősped-garázssoffért semmiképp sem érint, tehát nem befolyásol még törökgábor sunyi, falmelléki settenkedése sem, de arra jól emléxem, hogy bár mindig kisegítettük egymást a kollégákkal, de ha valaki elment wc-re a standról, hiába állt legelől, szigorúan elvittük a beeső fuvart, mert egy dolog a kollegialitás, de a megélhetés über alles!
És, hogy mit mondanának, ha tényleg nem lenne sajtószabi, ha már most ezt harsogják? Te, a minap emlegetted Kunczét(név nélkül) és a Strabagot(névvel), kb mint példát a Párt részére történő lenyúlásnak, holott ez az ügy még a vádiratig sem jutott, nemhogy ítéletig. Mit mondanál, ha bebizonyosodott volna?
Ne vedd komolyan a kérdést, megmondom őszintén, jelen pillanatban korainak tartom ennyit beszélni róla(ti.cenzúra), várok míg kiforrja magát.
Ezek a dolgok amúgyis hangyafasznyi jelentőségűek lesznek, ha esetleg az AB elkaszálja a nyugdíjtörvényt, ezért bedől a költségvetés(biztos), a betétesek viszik a zsetont(valszeg), csődbe megy az állam(esélyes).

magyar-magyar szótár 2011.01.11. 13:53:41

@kikoránkell: Az a csöbetűvel kezdődő már megvolt májusban. És szerintem hagyni is kellett volna, aligha kapunk jutalomfalatokat (most sem... ) a jóviselkedésünkért és közben megint rosszulviselkedünk.
Mi a jutalma annak, hogy jólviselkedtünk? -az hogy onnan gazdaságináciznak bennnket, ahonnan gagyiáruházokat engedtünk be tökfölöslegesen.

Ugye várni nincs mire, mert CSAPni (agyon) most kell. A cenzúrára egyszerűen nincsen lehetőség. Az is gond, hogy a világon viszont van még ország, ahol van is cenzúra és ami itt nagyít, az ott megkisebbít. ("Hájszen nézzétek meg, a zungúrokkok vagy kik mit neveznek cenzúrának!" )

Az értelmisegg, az frusztrációból fakadó megkisebbítés, afféle, mint az agramókus. (Bár a 40 értelmisegg [mint félrevezethető báábocik] méltó is volt erre a névre...)
süti beállítások módosítása