Xyzz: "Whxx, légy szives, hagyjál már ezekkel a baromian hosszú leveleiddel! Miért nem blogolsz inkább??

Whxx: "Mi az a blogolás?"

Xyzz: "Olyasmi, mint a fórumozás, egy rakás barom vitatkozik mindenfélén. Ott kiélheted magad."

/2005/

 

Azzw: „Te Xyzz, ez a szerencsétlen Whxx publikál még valahol? Már jó régen nem láttam egy írását sem.” 

Xyzz: „Nem tudom, rég nem tudok róla semmit, már nem is levelezünk. Tavaly volt valamije a [megyei lap]ben. Úgy tudom , blogol. Ő Kiskunistenmöge Whxx-e.” /2010/

 

Most, hogy egykori barátom [lakóhelyem neve ] +[saját civilnevem]-ének nevezett ki, itt lenne az ideje, hogy a blogolásról ne csak mint írástudó számára szégyellnivaló micsodáról (aki ingyen ír, az különben is mehet a levesbe BDK és Onagy Zoltán mellé) írjak, hanem magának a blognak mint műfajnak a haláláról is. Egyelőre még azonban ott tartok, hogy a szórakoztatóan provokatív blog műfaját skiccelem körbe

 

Szórakoztató provokatív blogok  szerzői többnyire nincsenek köszönőviszonyban sincsenek a provokációs felhívó részekkel, pl nagyon sok törökblogot görög ír vagy írblogot angol ésígytovább. Néha kissé furcsán hat az, amikor egy HTML szempontjából májer, pl fölismerhetetlenül átszerkesztett alapsablonú és fölextrázott hillbillyblog kvázi  hillbilly „szerzője” arról ír, hogy csákánnyéllel próbaszerencse alapon kapcsolja be a Nokia 3210-ét - amikor egyrészt amerikában a Motorola a menő, másrészt hogy tudott fölcsatlakozni a netre és mivel írja be a szövegét a blogjába?

 

Kedvenc szórakoztató provóblogom ismeretlen szerzői csaknem negyven bejegyzésben gyűjtötték össze költötske mihálykák nemzethyess ostobista fűzfafuvolmányait. Már előre dörgölhetné össze az ember a tenyerét, milyen jól fog szórakozni a büdösbunkó kitérgyelt kord csizmanadrágos árvalyányhajass hűjjemogyórókkokon, akik majd bőszülten rohannak trolloskodván mégjobban lejáratni a népnemzethyessessen jajdewassalbertesss heőjjdesújjossan súlytásossat … de sajnos egyre kevesebben ugranak be. Szórakoztató [kripto/bér] bloggerek kínjukban már mindent megpróbálnak, pl összepaszéntják a buzit a székellyel [szerintem a székely márpedig nem magyar!-ral jobban is lehetne provokálni a büdösbunkaját].

 A provblog írója a büdösbunkó nemmegfelelőoldali kommentelők nélkül képtelen lenne a múlt század 90-es évei derekán a Trefort gimi fiúbudiját jellemző humorszint fölé gebeszkedkedni, de így már, hogy vérverejtékkel  sikerült kiprovokálnia pár wassalbertista büdösbunkó kommentjét is, valamelyest jobb megitélés alá  esik és néha beüt egy belsőcímlaposság is, ami a napi látogatottságot a 10-ről akár a 20-ra is föltornázhatja [szórványos taps, éljenzés]

Hiába minden, döglődik ez a műfaj –már az is betette neki a kaput, hogy még a régiszép reformidőkben, a tovatűnt médaszabadság délnapjaiban, tavalyelőtt vagy azelőtt, regisztráció*hoz kötötték a kommentelés lehetőségét. Sebaj, akkor alkotunk egy büdösbunkó kommentnicket és azzal sk kénytelenkedünk műbunkóskodni fasza provóbejegyzésünk alá addig is, amíg valamelyik ténylegjobbos a száguldó kéttucatból nem sziveskedik. Pl egy kündükomment a halpiacon tíz csillagot ér, márpedig tíz csillag egy kispirospont, amiből húsz egy ceruzás ötös a jógyerek ellenörzőjében. Három ceruzásötösből viszont egy már tényleg golyóstollas is lehet!

 

 

*név-utca-házszám beazonosíthatósághoz. RP.: Írsz egy ártatlan levelet a kommentnicknek és ha annyira hülye (a jobber az genetikusan buta is) akkor válaszol és máris leszedhető IP címre, köszönjük Emese! 

 

 

SZABADSÁGOT

 

 

MONGNAK!

 

 

Szabadságot

 

 

 

JÁSZBERÉNYI

 

NEK!

30 komment

Címkék: provblog

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr162545559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.12.30. 17:55:50

egyet mondj meg nekem: miért fetisizálod te ezt az ip címet? hisz az nem is a tiéd, a szolgáltató meg mikorra kérik, már kurvára nem tudja, kié volt, amikor nézték (aka dhcp). meg még hamisítani is lehet, vagyis ha nincs trace, nem sokat ér.
másrészt meg még rólad is van fenn kép a guglin, igaz, nem mai.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.12.30. 17:57:29

@efes: persze, hogy nem, épp azon van Dudi felhorgadva, hoyg hozzá hasonlították:D

magyar-magyar szótár 2010.12.31. 05:23:31

@bs395: Van egy apró maszek kis problémám az IP címemmel, ez okozhatja frusztrációmat. Ez pedig az a baki, hogy azt nem tudom, miért, de "nem stabil" az IP címem, az utolsó számjegyei ugrabugrálnak és ezért sok hely ellenségként kezel.
Valamint nem a te vaskapudat verték már becsűűűlettes "liberális" személyek a nyomkereső botjukkal. (a népszerű faszista, akinek egy [ügyesen kiprovokált] kommentje 34 sixx az anyádat is nyuggernek mondod kommenttel ér föl jógyerekkörökben, von Kuendue sokkal becsületesebben egyszerűen csak kiírja kommentbe a nevem és kész)

Egyébként: Én nem vagyok azonos a nickemmel, az igen becsületes dolog, amikor valaki a sajátnevén 1:1 blogol. Kb a személyemnek annyi köze van a nickemhez, mint Val Kilmernek Jim Morrisonhoz. Csak én ingyen csinálom, szórakozásból. A lakóhelyemen nem tudják, hogy "blogolok", nem a lakóhelyemről blogolok, nem blogolás útján kívánok személyeskarriert építeni vagy ilyesmi, a többi stimmel :)

Pletykaszinten tudják talán páran "odafönt" hogy blogolok, mert még vagy 2-3 éve vótam akkora barom, hogy néhány barátomnak elárultam.
Szolidaritásszinten Pusztatahófalva Dudijának tekintem magam.

magyar-magyar szótár 2010.12.31. 05:31:35

@efes: Ebben nem ez a lényeg. A hasonlat rossz, de a sértés [szándékának a] lényege, hogy én egy lokális macskajancsi vagyok, mint pl Hartay. Míg mások a semmi akarásában egyszerűen csak sétálgatnak az utcán és úgy kell őket két kézzel föltaszigálni Pégase-ra, és még vezetni is száron azt a Pégase-t a Parnassz-ra föl.

Most én is taktikát változtatok, ezentúl nem kaparok, mint egy kurta, hanem csak ülök a nyárikonyhában és várom, hogy eljöjjenek értem. Ugye az egy sajátosan kóros lelkibeteg fóbiám, miszerint csak Budapesten történhet meg az emberrel az, hogy berángatják egy presszóba azzal, hogy bazmeg, nincs nálad véletlenül egy regény kézirata? és akkor véletlenül benyúlok a zakózsebembe és akkor mint valami ötliteres Perwollos flakont a tüchtige hausfrau a farzsebikéjéből, előkapom a 347 flekkes paksamétát, hogy de véletlenül van.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.31. 10:51:28

A világ megismerésének kétfajta módozata van: az egyik, hogy elkezdesz össze-visszarohangálni, és megpróbálod a lehető legtöbb benyomást megszerezni, a lehető legtöbb területéről, a másik meg, hogy leülsz szépen egy kényelmes padra, és megnézed, ahogy szépen elvonul előtted. Mondta a Dalai Láma, vagy ki.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.02. 05:13:33

@magyar-magyar szótár:
első fele: a nem stabil dolgot úgy hívják, hogy dynamic host configuration protocol, vagyis a cím nem a tiéd, csak lízingeled.
második fele: az igazi neved alatt van a kép :-).

hacsaturján 2011.01.02. 06:56:52

én pl. megfigyeltem, hogy az is lehet kurva jó, akit nem frusztrál a saját tehetségtelensége.

magyar-magyar szótár 2011.01.03. 02:17:57

@hacsaturján: Találkoztál olyannal, akit frusztrál a tehetségtelensége? A tehetségtelenség előny. Nagyképűnek kell lenni mindenestül. A tehetség szüntelen gyötrődik, köldökvizsgál' eccerfentmásszuorlent, állandó kételyek közt halad előre. A tehetségtelent nem nyűgözi ilyesmi, ő tudja, hogy nagy és kész ez a friderikuszi pálya, a végén még az "ellenség" is valamiféle tehetséget lát benne..

A Zárt Tartályban van ugye összesen az a két érték, a nulla vagy az egy. Nulla egyenlő egy, de ugye egyesek egyenlőbbek, mindenesetre az antikreatív copysta, aki benyal a trendnek, aki egyszerre lép Eszter torkára, kap rétest estére. Mert a rétes nagyon jó. Tőteléknek az való...

magyar-magyar szótár 2011.01.03. 02:22:42

@efes: Rengeteg időt elbasztam erre a nem-a-mi egünk alá való bölcsességre. Időszámításunk előtt, amikor még a 32 éves takiony kis gecibe számított, dalailámavigyorgással szemléltem a dolgokat, ahogy vonulnak el. Csakhogy ez egy másik ég, itt télen néha kurvahideg van. A másik pedig az, hogy ott, ahol lehet szemlélődni az út szélén az elvonuló világon, az elvonuló világ elemei pedig tégedet szemlélnek egykedvűen. A mi egünk alatt viszont már csak próbaképpen, rutinból is lepuffantanak vagy rádhúzzák a kormányt.

magyar-magyar szótár 2011.01.03. 02:25:31

@efes: A maharadzsa nem irigyeli ki a koldus szájából a cukorkáspapírt, amit a rothadó szemétből nyalt föl. De a mi egünk alatt a szádból kiirigyli a pirítóst az, aki hamburgert zabál, hát még akkor az, aki makrobiotikus párolbabját gleccservízzel öblíti le a vipváróban.

Hal Stanton 2011.01.03. 20:46:06

Kedves szerző! Hartay Cs. vagyok, a blogomon keresztül találtam rá a bejegyzésedre. Sajnálom, hogy kellemetlenségbe keveredtél miattam, (ha jól olvasom) bár az írásodat nem értem teljesen tisztán. Biztos bennem van a hiba, de nem tudtam rájönni a konkrét problémára. Azért kösz a népszerűsítést. üdv hácsé

magyar-magyar szótár 2011.01.04. 07:14:04

@perfor: Nincsen semmi gond! Úgy keveredtél a témába, mint Gizike a gőzeke irányító vasülésébe vastag bolyhos (igazi) mackógatyában.
Sőt, máshol már külön tiszteletemet fejeztem ki a sajátnéven blogolók eránt (ugye Ekker Józsi az egyik népszerű, ismert példa, egy disznótoros zsánere már jóformán népköltésszerűen kereg-forog a neten ezrek kűűdözgetik egymásnak levél poenmellékletként.

Annyi talán az érdekes ebben a gőzekeügyben, hogy Az Illető szerint az internet egy múlékony hóbortféle :)))

(még kiegészítésnek annyi, hogy ez alapvetően nem sajátnevű blog, én [a nick] nemén vagyok, de ez bonyolult, azt hiszem..)

Hal Stanton 2011.01.04. 10:44:18

@magyar-magyar szótár: Okker yo. Azért kezdtem el saját néven blogolni, mert a beolon már 2005 óta nyomtam a szokásos jegyzeteimet a nevemmel ellátva, és amikor 2009 végén előbukkant a blogolás lehetősége, eléggé átlátszó lett volna Zsőtér Afektácia néven indulni, egyből levágták volna néhányan, hogy ez ugyanaz a hácsé. Meg az az igazság, hogy 96 óta publikálok szép/csúnyirodalmat mindenfelé, úgyhogy nem rejtettem el a pofámat. Kerengjünk hát a neten tovább, kösz még egyszer.

magyar-magyar szótár 2011.01.05. 08:28:38

@perfor: Minden "neves" embert vagy "nevet szerezni" [megtartani] ohajtót csak lebeszélni tudok a blogolásról. Ha egy író a barátjának igazán rosszat akar ma , akkor nem azt ejti el véletlenül, hogy fideszbarát vagy azt hogy nagymagyarországmatrica van a talyigáján, hanem teljesen pempőszerűen ártatlan angyalarccal azt mintegy véééletlenül ejti el, hogy blogol. Csak álnéven, szigorúan nicken és a végsőkig kitartani. Ha mégis valaki rádismerne (én akármilyen nicken írok, pl egy nagyon kedves kóristalány rámismer) TAGADJ vagy ha már nem lehet, hazudd azt, hogy nagyon sok pénzért lényegében a netes újságírást míveled. Komolynak nem számíthat az, aki blogol és a blogolással gyakorlatilag elástad magad egy életre. Egyébként pedig a blogolás máér döglött dolog, a twitter a menő.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.05. 10:17:24

@magyar-magyar szótár: "A tehetségtelent nem nyűgözi ilyesmi, ő tudja, hogy nagy és kész".

Lehet, bár szerintem ez inkább a kicsit tehetséges, de annyira azért nem emberek sajátja (mint én).

Hal Stanton 2011.01.05. 18:43:12

@magyar-magyar szótár: A twitter? A kockás füzet a legmenőbb, oda írom a verseimet :) Nem kell nick, csak penna.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.05. 20:03:24

Amúgy is mindig az a legmenőbb, ami nem menő.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.05. 20:06:02

A blogolás ha haldoklik, akkor az alanyi jogú közlésvágy is haldoklik, ergo, a világ is haldoklik. Annyi igaz, hogy sokan elfáradnak, átlagosan egy blog 3 évet él. Aki divatból blogolt, azok most nyilván twittereznek már. Akinek viszont van közlendője, és mondjuk nem csókosa egyik kiadói és újságszerkesztőnek se, az bezony blogolni fog, ha nem akarja kurva gyorsan elinni az agyát.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.05. 20:06:43

@perfor: Aztán te szarvasi vagy igaz-e? Mer' én is. :)

Hal Stanton 2011.01.05. 20:24:26

igen, itt perforálom az agyam. Shitiron.

magyar-magyar szótár 2011.01.06. 05:33:42

@vészmadár (pica pica): Elhatározás kérdése is. Nőknél figyeltem meg, tehetséges, korunk Kaffka margitja vagy Lesznai Annája pláne (tehát grafikus is) de nem lép ki (a bloggizmó NEM kilépés)

A Nyugat korszakban voltak olyan szerkesztők, mint azután Réz vagy Domonkos (vagy Kardos G)akik megfogták a fickót és ráncibáltak egyet (sokat) rajta.
Nem csak a Nyugatnál (Mikes Lajso ugye)

Az esetedben pl valami "szerkesztői feladat lenne" a Tartalmasban látható pompás írások kötetnyire kiterjesztésébe berángani téged, ahhoz képest lófüttyök markecolódnak országos propagandában.

magyar-magyar szótár 2011.01.06. 05:43:57

@efes: Éppen a PI -szórásban látszik meg a lényeg. Pl az indexen egy csak bloghún belül forgó (tehát indexcímlapról nem kiajánlós) cucc belsőcímlapossága szinte semmit se termel. Ha Török Gábor tényleg egy blogger lenne "gyalog" és blogolna meg pláne elemezne, semmire se menne, az a powerelés, amiben részesült, minta arra, hogy újsáígrói műfaj (és sáv) is a "blogolás" A netokratív szabadság -ilúzió felhasználásával bloggá minősítek gy agitációspropaganda rovatot és máris szabad (szevasz médiatörvény)

2005-ben cél volt az internetes újságírásban a blogoszféra, pl az akkori piacvezető, a blogter valamiféleképpen kisakkozása. Szakmai körökben az indexes jógyerekek azzal indokolják monopóliumratörekvésüket, hogy még így is kicsi a piac ... miközben az internetreklám legyalogolta rég a televíziósreklámtortarészeket is! Ennyi blogger (értsd: barom) kezelése terhes is már. Facebook-oid, Googleoid cél a kapcsolatrendszer5ek lenyúlása és értékesítése, lehetőleg kisebb szerverterheléssel (üzemiköltséggel és melóval) járó cuccokból lehessen pénzt termelni. A hajtány hasonléatomra gondolj, amit a papírújságíró nem ért.
A Népszabadság nem képes magának rosszoldaliságból is pénzt termelni, míg az index egyszerre tud jóoldali politikaimegfelelő is lenni, de úgy, hogy "ellenzéki bloggerek" is termelik neki a pénzt!! Két funkciója van a mandinernek meg a konzervatóriumnak,. termelik Anyunak a pénzt és Anyu ártatlan arccal mint semlegessége bizonyítékára mutat rájuk . És tojik arra anyu, hogy az elavult népszabis bácsik nem értik ezt: Voltak, akik m ár 2003-ban értették és oda is adták nekik azt a csodapénzt (használatra, aztán visszavették egy fickótól, akit bepaliztak rá :DDD )amivel minden netokrata vinné valamire, ha megkapná.

magyar-magyar szótár 2011.01.06. 05:46:52

@efes: A gitarheroes-ra emlékeztet ez engem, gondolkodni se kell, sőt a gondolkodás akadály. Egy bizonyos sávban kell tartanod magad ahhoz, hogy indexkiajánlóba kerülhess. Az eredetigondolat feldolgozhatatlan, legalább tízpéldányosnak kell lenie. A blogolás "elöregedet" mint a billentyűzet is, amit verek - A Cső-ben nem lesz billentyűzet . A technikaifejlődés se támogatja a blogolást: a félkézi marokgépek nem éppen bloggoidok.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.06. 14:01:18

@magyar-magyar szótár: ezt akkor itt, neked, mert te érted, letisztázom, bár sztem te érted. Én akkor írok, ha olyanom van, azt, amit eszembe jut. Mint minden kreatív tevékenységem, ez is csak addig érdekel, amíg a fejemben elkészül, nagyjából (asszem Örkényre mondták, hogy műfaja az ötlet). Kidolgozni, megírni, csiszolni, nah ez fáraszt és érdeketelennek találom. Ezért minden írásom rövid és tisztán érezni, mikor untam meg a körmondatfosást, mert akkor 1-2 szóval befejezem. nem is nagyon tetszik általában, amit írok, épp ezért, mert nem az, ami a fejemben van.

Az az igazság, amolyan fordított evolúció ez, napról napra többet olvasok másokat, és kevesebbet írok.

magyar-magyar szótár 2011.01.06. 14:54:41

@vészmadár (pica pica): Ezt értem, ezzel nincsen is baj, ez így jó, ahogyy írod, sőt, irigylem tőled ezt a hozzáállást, de mint pedagoigosz, jól tudod, mekkora kincs (és technikailag ma már rövid szövegegységek és képek kellenek) egy még olvasható könyv. Magamfajta szófosó elméletileg ugyan el tud képzelni egy ilyen szöveget, de aztán, ha billentyűzetre kap, akkor senki se állíthatja meg. (Én csak úgy tudnék valami értékelhetőt írni, ha papírra és lenne pénzem gépírónővel beíratni és még akkor se lenne szabad nekiülnöm, mert javítás címén is agyonírnám, túl... )

magyar-magyar szótár 2011.01.06. 14:57:40

@vészmadár (pica pica): Illetve van egy kidolgozott prózaszövési eljárásom, de annak az olvasása ... hajajajajj, ahhoz olyan név kéne, amin keresztülolvasván lelkesedhetne az olvasó [Alekszadr Nuszbaum: Ogyesszej - nahát ennek az olvasására kevés bőcsészlyány lelkesedne...)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.06. 15:44:03

@magyar-magyar szótár: én szeretem olvasni a prózádat, ugyanis egyáltalán nem érzem ismétlőnek vagy feleslegesen szószátyárnak, pontosan olyan, mint a fejemben végigfutó gondolatok lánca.

kissé ide nem illő hasonlattal, te kicsit álmodozva, őszintén és nagy szakértelemmel szeretkezel a szeretett lénnyel, én meg megdugom azt, aki ott van, amikor rámjön:)
süti beállítások módosítása