svéd modell Csecsemőgondozás: A svéd modell szerint szabadságra nevelt 18 kg tömegű, öt-és fél éves gyermek a zsenialitás esőemberalakú tüneteit mutatja, a nap 18 órájában szguldozik a lakásban, továbbá két óra azokból az ötpercekből áll össze, amikben tudományos elmélyültséggel néz, sőt, tanulmányoz egy tárgyat vagy a kezét vagy alufóliadarabot ráz vagy nejlonszatyrot zsezsegtet vag gurguláz vagy freejazz futamokat játszik a zongorán. Naponta pedig legalább egyszer kilép a bugyi alakú gumírozott pelenkájából és lebassza anyu elé a konyhában: "Nahát Lizi, meddig kell beszarva járkálnom, széteszi a seggem a sav!"

szocializmus - posztszocializmus-riposzt[mondolat]szocializmus: A svéd modell a szovjet tudósók és a KGST-vívmányai állandó eposzifordulatot váltotta föl a néphülyítésben jobbról pedig a brit tudósok határolják. Pl az adórendszerünk is A Svéd Modell szerinti, vagyis egy régi demokratikus hagyományokkal rendelkező (ámde színlegi alkotmányos monarchia) jóléti-polgári állam adórendszerét kopírozták, de csak félig-meddig bele egy olyan későfeudális  ország adórendszerébe, ahol az Állam fogalmát sem sikerült még a hosszú ó-val lakosság össznemzeti tudatába beleplántálni, HANEM az Állam számukra egy Lény, aki elvesz, mert ehhez joga van, tehát a tolvajtól lopni nem bűn -tétel alapján meg a pógár húzza-vonja és viszi, ami szerinte az államé. A termelőszövetkezeti rendszer célja a majdani szocialista[-> kommunista] tulajdonba vétel volt [ez meg is történt, hiszen a termelőszövetkezeteket széjjelopkodó , ámde telipofával tórgyánnykúnnyázó téeszvezetők meghatározó zöme szocialista érzelmű volt legalább, ha nem tag is... -a szerk. kieg.] TEHÁT a téesztag lopta, ami a téeszé volt abban a (nem is nagy!) tévedésben, hogy az az Államé. Vagyis a svéd modell és a magyar valóság között az élettel össze nem egyeztethető különbségek voltak, ill. ami a svéd modellben fazon, az Magyarországon csupán szezon lett, ésígytovább.

5 komment

Címkék: modell svéd

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr872321664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása