Elébb következik most a mondolat, mint a fölvetés.  Fenehorizontnak ez jutott eszébe a fölskiccelt „politikai paletta körbeszavazása”  c. ötleteről:

 

http://avatar.inda.hu/fenehorizont_s.jpgEbben a 'körbeszavazásban' én nem hiszek. Szerintem a magyar választópolgár egy teljesen világosan leírható 'trend' alapján szavaz, és nagyjából szerintem a következő csoportokra lehet osztani:

-akik 1990 után változást akartak - ez legyen az egyes réteg
-akik 1990 után nem akartak változást - ez a kettes réteg

[a kettes réteg] nagyjából masszív , az idő előrehaladtával arányosan lesz kisebb, az elhalálozások miatt - ugyanis ezek szerintem elsősorban késő -középkorú, vagy idős emberek. Ők az utcán, társoságban sehol sem fellelhető, rejtőzködő mszp-törzsszavazók.
Sokkal érdekesebb, és nagyobb számú az egyes csoport. ezeknek egyszerűen nem volt alternatívája az akkori választásokon. hangzatos jelszavakkal tele volt a padlás, és úgy érezte, akárkire szavaz, itt bizony 'nyugat' lesz.
Akkoriban az emeszpéseken kívül senki sem tudta, hogy az Antall-kormány úgy bukik majd bele a választásokba, mint a pinty, és álmukban nem gondolták ezek az emberek, hogy az elit zavartalanul és észrevétlenül mentette át magát az előző rendszerből vagyonostul, befolyási köröstül. Ezért ezzel a 4 évvel, és az ekkor leadott szavazatokból ennek a trendnek a szempontjából nem érdemes foglalkozni.
Az izgalamas fejezet ’94 után kezdődött. Ebben a szakaszban lehet megfigyelni az egyes réteg ’90 és ’94 közötti szétszakadásának eredményét.
Az egyik részéből lett az a csoport, akiket szerintem hamisan 'kádári nosztalgiázónak' hazudnak. Pedig nem így van. Azok az emberek, akiket nosztalgiázósnak mondanak, valójában változást akartak! Ehelyett kaptak egy nagy adag létbizonytalanságot. nem szegénységet, nem munkanélküliséget, hanem létbizonytalanságot. ez a szó annyira fontos, hogy leírom capslockkal is: LÉTBIZONYTALANSÁG.

A létbizonytalanság szar dolog, annál még a kiszámítható rossz is jobb. [kiemelés tőlem, m-m-sz.]

 

 Ezen áldozatokból lettek azok a kettes csoporthoz tartozóak, akik az mszp-vel (egyébként nagyon helyesen) a régi rendszert azonosították, annak minden kiszámíthatóságával együtt...csak épp azt nem sejtették szegények, hogy e rendszer 'képviselői' pont, hogy mégjobban érzik magukat abban a környezetben, mely az őket megválasztók számára a létbizonytalansághoz vezetett. A töretlen optimizmusuk (igen, optimizmus: a magyar választó a lelke mélyén kurvára optimista) azonban hajtotta előre őket, hisz az ösződi beszédig nem sejtették, hogy mekkora gecik ülnek az mszp-ben. Tudták, hogy gecik, de azt nem, hogy mekkorák.
A másik részéből lett a mai fidesz törzsszavazóinak bázisa, akiket szintén töretlen optimizmus hajtott, csak ők úgy voltak vele, hogy az mszp-re ugyan rá nem bízzák magukat, inkább valami másra. számukra közös alternatíva 1998-ig nem volt. miután az szdsz arconköpte, hülyének nézte [
a vidéki –betoldás: m-m-sz.] választóit, mint rendszerváltó, liberális párt, megtalálták a fideszt. Ugyan a fidesz is liberális pártként indult, de legalább nem ültek le azokkal kokettálni látványosan, akiktől ez a réteg szabadulni szeretett volna. és ezt értékelték, az eszméket pedig leszarták - legyen az liberálisnak, vagy akármilyennek mondott.
Ez a -szavazás szempontjából- két részre szakadt, de valójában nagyon is egynek tekinthető csoport alakította a választásokat, fej-fej mellett 2006-ig. azért írtam, hogy nagyonis egy csoport, hiszen ugyanúgy élnek, ugyanoda járnak dolgozni, ugyanolyan anyagi helyzetben tengődnek a létbizonytalanságban, csak éppen másba pártba vetették az optimizmusukat.

és ezután jött Őszöd.

e beszéd piacra dobásával kibaszott nagyot kockáztatott, és végül kurvára pofára esett az mszp. hogy miért?
[szerintem az MSZP nem tudott róla, csak Reform Feri és szűk köre, akik nagyon és végzetesen nemegyenlőek az MSZP-vel… m-m-sz. kif.]
mert az általuk hamisan kádári nosztalgiának tévesztették be azokat a valójában kétségbeesett reakciókat, amik az mszp-re szavazásban nyilvánultak meg! szerintem senki se akart igaziból visszamenni ’90 előttre, egyszerűen talajt akartak a lábuk alá. ehelyett nemhogy talajt kaptak, de olyan hirtelen mozdulattal rántották ki alóluk a szaron [sinkózó] szőnyeget, hogy csak na.
ugyanis Ferenc hazudott.
ezt nagyjából mindenki sejtette azelőtt is, de az a lélek mélyéről jövő, nyamvadt remény arra sarkal, hogy áh, talán mégse annyira köcsögök ezek, majdcsak jobb lesz, majd 2, 3, 7 év múlva...nade ha belemondják az ember pofájába, hogy minden hazugság volt?? az őszödi beszédből az átlagember annyit vett, hogy az ország a csőd szélén állt, és Ferenc évekig szopatta őket a választások előtt. a többi részével nem fogalalkoztak. Kérdezz csak meg akárkit egy kocsmában, vagy boltban, hogy mit tud mondani erről a beszédről? mit tud belőle idézni?
na ez azokban, akik az mszp-be vetették bizalmukat, katasztrofális hatást ért el. a bizalmukat játszotta el. Azt a bizalmat, amely olyan ambivalens összetevőkből állt, hogy törökgáborelemez agya belefüstölne,
[nem füstölne be, Pofátlan Vidor tud, amit tud, de nem ingyen!]  ha megpróbálná világosan elkülöníthető részekre bontani.

Komolyan elhiszed, kedves szótár, hogy ezek az emberek mégeccer, tömegesen fogják beszopni az mszp-t, pláne gyurcsányt egy új pártban? uggyanmár. Ennyire nem hülyék.
Én egy olyan pici borsod megyei faluból származom, hogy térképen nincsen rajta  
[de én jártam ott J m-m-sz!!]. ott az én nagyapám él, mint volt favágó, a világtól látszólag teljesen elzárva, és nagyon ritkán beszél politikáról (meg úgy bármi másról is:), de olyan világosan látja a LÉNYEGET, hogy öröm nézni. Ez annyiból áll, hogy az egész banda egy hazug szarrakás. a jógyerekek sírnának. tényleg asszed, hogy visszaszavaznak az mszp-re akármilyen népparáztatás hatására? Hhhhá mindenki tudja, hogy a népparáztatók hol állnak, és hol álltak mindig is, csak eddig az a fránya, optimista, ambivalens remény, hogy demajdtalánmégis, az felülírta mindent. ezután már nem fogja.
Borsod megyében egyébként tömegével szavaztak át az mszp-ről a nagybüdös francokat a fideszre, hanem sokkalinkább a jobbikra. Nekik mindegy, hogy kibe fektetik a reményüket. egy a lényeg: szűnjön meg a létbizonytalanság. Komolyan elhiszed, hogy az a párt ismét visszaadja a reményt, amelyik átbaszta őket, mint szart a palánkon, és még be is vallja?

Mer’   Ferencék olyan hülyének nézték a őket, hogy aszitték, majd pár tüntetés után össznépi ünneplés lesz, és lovon vonulhat be a beszéd után pestre, mint az I. Magyar Igazmondó Miniszterelnök, aki fúdemegmondta a tutit végre, milyen őszintén, progresszíven, és még a töküket is megszorongathatja utána a birkáknak, hisz megmondta a beszédben, hogy ez SZÜKSÉGES, és csak ő tudja megtenni. Hát a lóvaszorát veszik inkább be, de nem ezt.

 

Innen is folytatjuk, hogy mit is vesz be a, hagyidézzem a jógyerekek nichtfordemkindern-jét:  a birkanép, a büdöskétharmad, a devizahiteles vidékikurvannyuk taplói, azt!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr952270312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2010.09.04. 07:25:51

Hm.. ez a létbnizonytalanság érdekes. Szerintem a média jógyerekei emiatt a létbizonytalanság érzés miatt (1993. Dr Csúcs baromsága..) miatt gyűlölködnek ennyire. Azóta is. És bizony ez a gyűlölködés jócskán belepancsolt abba, hogy most ekkora fos lett minden.

PesszimPista 2010.09.04. 23:15:50

Abszúlte a teljesség igénye nélkül! :
I. Két réteg a rendszerváltás idején, és négy évvel utána.
A rendszerváltáskor sok möszömöpés (MSZMP) egyéb alakulat párttagsági belépőjével a két ingzsebében nézte az eredményeket. Senki, aki nem volt alapvetően a rendszer kegyeltje, nem szavazott az MSZP-re, csak a valódi "keményvonal". (Meg is látszott az eredményükön.)
A négy évvel viszont nem ártana foglalkozni! Persze tudom, bonyolult, de talán megérné. Olyan, a későbbieket meghatározó történések zajlottak akkor, amelyek a mai korunkat, és az eljövendő időket is mélységesen befolyásolják. (Teccettek volna forradalmat . . . )
II. Létbizonytalanság: Csak nem munkanélküliség? A (lét)bizonytalanság sokkal szélesebb körű élmény, melybe nem csak a saját, hanem a környezeti ellehetetlenülés is beletartozik. Nem beszélve arról, hogy egyben ez volt a minden megtörténhet korszaka. Ez azért egyfajta hamis reményt is táplálhatott a bizonytalanság irányába sodródóknak. A létbizonytalanság tehát valóban rossz dolog, de ez nem önálló, vegytiszta mivoltában jelent meg akkor, hanem egyrészt hígítva, a bármi lehetsz/megtörténhet mítoszával, másrészt azoknak, akik ezek után valóban seggre ültek, azért –az azóta is megmondók- egyből kötötték is valamihez az ő seggreülésüket. Ez a kötés volt hamis. Most is ezen kötések és fakadó hagyományok mentén műkszik a jógyerekmegmondó médijja.
III. Őszödig nem sejtették, hogy gecik, vagy mégis sejtették, de azt nem, hogy mekkorák? Ez a rész egy kissé zavaros, néhol önellentmondásokkal tarkított, ahogy persze a korszak is. Én csak a rettenetes mennyiségű meghirdetett pontra, lépésre, majdan ehelyett a nagy büdös semmire emlékszem. Mígnem Őszöd.
IV. SZDSZ. Ennyire csak egy fél mondat? Leírta magát oszt kész? A 2/ akárhányas csoport meg szédeleg szerteszét mint birkanép?
V. Őszöd. Rá merem tenni bármely nemesebb testrészemet, hogy a beszédet Feri nyomta ki, mint a kolosszális hazudozásból való menekvés egyetlen lehető kivezető módozatját. Ferenc hazugságával nemtom ki/mikor/menniyre volt tisztában, de én csak a begurított hankúk autógumit, meg a pannonpuma tappancsainak ütemes trappolását hallottam annakelőtte, mint aláfestő zenét. (trappoló puma . . .éééérteeed . . hehh ez nekem is csak most . . . )
V. Újra MASZOP. Hát ebben talán reményszinten túl is egyetértek, de a kategorikus tagadás árnyalatlanságát be kell tudjam az ifjonti hévnek. Nem tudja mindenki, hogy hol állnak a paráztatók! Ennek árnyalására, pont a szerző által oly nagyon elutasítva nem taglalandó első négy év lenne, ami reája tudna világítni!
MSZP vs. Jobbik az meg teljesen klír. 10/10 pont! Erről persze nem beszélt a jógyerekmédia.

Vége. Ferenc elszámította magát. Ez tiszta sor. Ha nem a fityisz, akkor sem a maszop, hanem pl. jobbik, vagy éppen a lehetmásalópikula, vagy akárcsak az akárhányfarkú kutya. Ez Ferenc igazi bűne! Anélkül tolta el az átalakulás irányába a szekérrudat (ennyire nem akarta, de eltolta), hogy lenne itt bármi egyébként értékelhető alternatíva. Ez egyrészt butaság, miszerintis azt hitte, hogy a kóvájgó rúd majd reája(juk) talál vissza, másrészt bűn, mert tette ezt egy olyan időszakban, mikor is ha mégsem reájuk, akkor meg pl. a jobbikra. Persze mélytaktikailag érthető, miszerint ha nem mi, akkor a vízözön, de azért erre nem tudnék felindultság nélkül mit mondani.

magyar-magyar szótár 2010.09.05. 07:29:53

Néézükk a népek (a birkanép) megítélését a Felnőtt Bácsik és nebulókokjaik, a jógyerekek szerintÍ:
1990. március, elsőkör: "A nép majdnem okos, alig pár tízezerv tahó miatt orrhosszal nyert az MDF. MAjd a 2. fordulóra ráerősítünk!"
Második forduló: "Gyász: a nép tahó, zsírbunkó, úgy viselkedett mint egy focimeccsen a nyerőre szurkolt át!"

1994.: A nép bölcs, a biztonságra, a szociális érzékenységre, liberális értékekre szavazott, érett nép ez, megmutatta, hogy ilyen rövid idő alatt is joggal gyakorolhatja demokratikus jogait. Majd mi kiballanszérozzuk a kommancsok túlságait! Az MSZP-ben vannak szociáldemokraták, ami frakció affinitásos mivelünk főokosokkal!

magyar-magyar szótár 2010.09.05. 07:37:41

(folyt)
1998. "A választási matek a hibás, akik rosszul tákolták össze a választási törvényt. Arról volt szó, hogy a részeges Gyulát megpuccsolják a Laciék és megint folytathatjuk a közöüs munkát. A kis takony gecik nyertek, de majd beszarnak Torgyánon, nem ússzák meg a köztársasági ambícióit, addigra ezek mindent elbasznak meg szuét és az előrehozott váasktásokon az örökre leégett takonygecik megbuknak, mi pedig folytathatjuk az ország rendbetételét, csak ezek a barmok (a birkanép) észnél legyenek, de majd csak megokosítjuk őket valahogy!

2002.: Nyertün, a jó nép megint bölcsen döntött, most nem szám a választási matek, mert a 66ezer az TÖBBSÉG egy SZolnok nagyságú város lakossága, nem az számít, hogy célfotóval, hanem meg vana többség, ez a demokrácia, lesz négy évünk, de most már nincs kegyelem meg bocikám-bocikám elkűggyük a takonyy kisgeciket a náci kurvannyuikba haza a tyúkszaros falujukba!

2008.: A tahók, a birkák, a visszaaszocializmusba szavazók - sziveskedtek a nyakunkból levenni a reformokkal való kínlódás tervét, a barmok meg jól megszopták, majd ők lesznek a felelősök, birkanép, magukkal basztak ki. 2010-ig mejd majd csak lesz valami, miénk a tömegtájékoztatás, megoldjuk, ahogy eddig is.

2010: Tahók, birkanép, tapló devizahiteles kétharmad: ezek
Majdf most aztán megmutathatják, saját szarukba fojtjuk őket!

budai zöld 2010.09.05. 13:17:55

Tetszetős az elmélet, és szerintem hihetőbben magyarázza a választói viselkedést, mint a "bármelyik oldalon is állok, az ellenfél szavazóit a kádári nosztalgia hajtja".
(Sok ponton lehetne kötözködni a létbizonytalansággal (mi is az, tényleg más-e vagy rosszabb-e, mint a biztos rossz, stb.), de nem érdemes.)

Viszont sajnos a végkövetkeztetés ("nem fogják mégeccer tömegesen beszopni") nemcsak túl optimista, de az elméletből sem feltétlenül következik.

Én úgy érzem, hogy a létbizonytalanság elől körbeszavazásba menekülő réteg egyre kétségbeesettebben, egyre feledékenyebben, egyre cinikusabban, de egyre naivabban szavaz át a legkisebb rosszra, aminek nem lehetséges, hanem szinte szükségszerű kimenetele lesz a posztkomcsi gazdasági elit visszaválasztása a politikai hatalomba, hogy ez most Gyurcsány lesz 2014-ben vagy Tüttő Kata 2018-ban, részletkérdés.
A gazdasági hatalom és a médiatámogatás továbbra is megvan hozzá.

91-ben valami gyárfalra volt kiírva, hogy "gyertek vissza komunisták, minden meg van bocsátva". Jót röhögtünk rajta, hogy milyen vicces beszólás a szánalmas kormánynak, de nem gondoltuk volna, hogy tényleg visszajönnek, ráadásul rendszeresen.

magyar-magyar szótár 2010.09.06. 02:42:00

@budai zöld: És mi van, ha öt rosszból is lehet választani, mint 1922-24. Ukrajnájában.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.09.06. 10:59:36

a kétharmad az kétharmad - már ahol
nálunk még az egyszeregy sem megy

a devizahitelből kevesen vettek plázatévét(sic!), hogy népbutító valóságsókat nézzenek rajta

az élet vagy szar, vagy még szarabb

és már az ókori görögök is ismerték a vajaskiflit
(ez melyik filmben is hangzik el?)

magyar-magyar szótár 2010.09.07. 02:37:14

@A Hannibal Lektűr-attitűd: átvitt értelemben

egyébként tényleg a treszkótípusú kishitelek, ezt ki se gondolná, talán a legnagyobb kárt okozták.
-> importáru -a bank devizában vett föl hitlet
-> Ft-ban adta ki ugyan
de tényleg házimozira meg plazmatévére
de zabára is ment.
Volt köztünk vita akkor, emlékezz.Akkor a jógyerekek:
"Miért is baj az, hogy kishitelt kapkodnak föl vásárlókosarakkal kígyózva, amikor Bezzegisztánban sokkaltöbbet?"
Az ókori görögök még a cserépszavazásban is tudtak trükközni, pedig az biztosabb az internetesnél.

Fenehorizont 667 2010.09.07. 10:24:24

@PesszimPista:
hát az fix, hogy az ösződi beszéd nem véletlenül került ki.
ferenc ezzel két legyet akart ütni egycsapásra. az egyik a csőd szélén álló ország képének a szoktatása a dübörgő gazdaság már eladhatatlan rizsája helyett, a másik meg az ő kizárólagos személye, mint egyetlen garancia arra, hogy ezt rendbetegye. plusz még harmadik légy is van ám! mégpedig az, hogy ezeket ráadásul szimpátikus, a magyar törénelemben egyedülállóan őszinte emberként teszi.
ehhez a pofátlansághoz csak egy valami kell: végletesen idiótának nézni a választópolgárt - ebből a elitkedésből a dijalektikus materjalista mán nem fog kigyógyulni soha.
pedig nem idióta az, mert évszázados szopatásokon edződött, csak kétségbeesett.

más...
hogy a nép körbeszavazna? hácc...szerintem 1998 óta nemnagyon szavaznak 'körbe' (ha előtte mégis csak azért tették, mert semmi erős alternatíva nem volt az mszp mellett, pedig igény az húde volt rá. nem véletlenül nőtt meg a fidesz 1998-ra, mint a gomba).
1998 óta, a 'letisztázott' viszonyok között, a minimum egy arculatváltáson átesett pártok között két alternatívát látok: vannak, akik a fideszre szavaznak (jelenleg kb hárommillió ember, és ez a tábor eddig folyamatosan nőtt), meg vannak, akik nem szavaznak a fideszre - ez egy 4 évvel korábban alakult geng. ezek vagy elmennek szavazni az mszp-re, vagy a nyilvánvaló balfaszkodásuk után inkább otthon maradnak. az otthon maradók nagyjából a 2002-es és a 2010-es választásokon résztvevők száma közötti különbség - ugyanis szerintem ez a két választás zajlott eddig a legkiélezettebb hangulatban.
vagypedig voksolnak a jobbikra, ha másban nem látják sorsuk biztosabbá válását (ez egymilliós tábor jelenleg! és nagyrészt nem régi miép-szavazókból, meg ifjú bomberdzsekisekből áll, az biztos, sokkal inkább mszp-sekből).
no, szerintem ez a fideszt akkorse választó tábor hajlandó lenne körbeszavazni, ha lenne még pár darab párt, akiben látnak valami reményt, de igaziból az se lenne kör, mert a fidesz abból is kimaradna. aki utálja orbáncigányt, az akkor se szavaz rá, ha a fene fenét eszik is.

nomeg persze a szintén majd' milliós felvilágosult, modern gondolkodású, urbánus balfasz index-olvasó, akiket lmp/szdsz-ekkel lehet vezetni. ezek lehet szavaztak mán valódi kört: pl 18 éves korukban apu hatására a fideszre, aztán meg az szdsz-re, majd az mszp-re, és utána a mittomén...lmp-re, de ezeket olyan jelentéktelen bázisnak tartom, hogy csak na.

PesszimPista 2010.09.07. 20:44:24

Most így hirtelen:
A körbeszavazás egyik igen bakafántos ellenpéldája a borsodi körzetek csúnya eleste a Jobbik irányába.
Legutóbb ugyebár a fityisz nem nyert ott annyi szavazatot pluszba, mint amennyit a Jobbik legombolt a Maszopról.
Az azért nagyjából megállapítható, hogy a Jobbikos szavazók, túlnyomó részt az MSZP irányából érkeztek. (Erről persze igencsak korlátozottan emlékezett meg a "jógyerek" média.)
Az a szitu érdekelne engem, amint ezek a szavazók vissza-körbe nyomatják majdan az MSZP-re. Ezt azért nehezen tudom elképzelni.
Ez az egész -a kormányzási hatékonyságon túl- nyilván összefügg Ferencünk folytonos fasiszta vernyákolásával, melynek legnagyobb hibássága, a farkast kiáltó fiú történetében rajzolódik ki.
Az igazságbeszéd egyszeri romboló ereje, összeadva a folytonos antifasiszta mormogással áttört egy olyan korlátot, mely -szerény véleményem szerint végképp- megakasztotta a körbeszavazás képzelt/valós kerekét.

PesszimPista 2010.09.07. 20:45:24

Bocs!
@fenehorizont: ide beszúrandó az előző HSZ

magyar-magyar szótár 2010.09.08. 01:27:05

@fenehorizont: Kép a gengről:
2006-ban véremeszpés, dúl, a kocsmájában levereti, mint vakapoharat a jobbosáálattot, konkrétan a mintagyerek az utcán ver meg egy értelmisegget, mert jobbos (=fasizta áálatt a jógyrek szerint)
2009-ben átállnak az MDF-re, már gammbányóllanak is Csini Ibolya mellett, a jójobboldal. Történetből (er.: véletlenül)széjjelfikázzák a hoaxális MDF-et, minek, amikor ott az LMP, sokkal faszább.. A család nem esik kétségbe, jelenleg egy nem is annyira láthatatlan segédszállal már a fidexxxekekhez kötődik.
És ez ám réges-régi kismagyar történet, semmi új nincsen benne, Kossuth-ék óta megyen körbe, karikába, körbe, karikába.

magyar-magyar szótár 2010.09.08. 01:32:06

A Jobbik előretörésének van egy olyan oka, amit a jógyerekek nem látnak be vagy nem akarnak. A jógyerekek plántálta Jobbik kép hasonléatos a régi miépes karikatúrához, hogy löpen alakú kövér fasisztabácsi, baromsgot beszél, burleszknáci, biztos hülye. Eléjük ákll a jobbikos és elkezdenek hozzá lefityed ajakka, fogak közül szűrten lenéződumával beszélni, hogy Na, nesze, hűűddefelvilágosult jógondolkodásúak vagyunk, ez a kérdésünk barom, válaszójjá!

És akkor jöbnnnek a szép, gömbölyded, kikezdhetetlen Hauider-mondatok, elegancia. Binkó a jobbikos, megáll, fejet hajt, elnézést kér és azt mondja, bunkó voltam,. bocs, ksözönöm, a tanítást -ilyen sztorik esnek meg, minden párt emberei a palettáról eddig szemrebbenés nélkül elléptek.. Vagyis a Jobbik sokkal veszélyesebb, mint a Kövér Hülyebácsi Pártja [MIÉP] volt. De erről is hánytam már borsót a falra.

magyar-magyar szótár 2010.09.08. 01:36:35

@PesszimPista: Az MSZP-nek vannak helyiszintjei. És erről sem akarnak a jógyerekek odafönt tudni. Hihetetlen, de vannak valóban baloldali gondolkodású emberek, helyiszinteken. Ők voltak a renitensek KISZ-es korukban a 70-es évek elején. Egész ifjútörökmozgalom alaklt, a reformkommunisták kelesztőedénye, hogy rövidítsek. És helysizinteken, tesséjk, lehet röhögni, ezek téeszelnökök, agramókusok, orvosk, tanarak, egyeb értelmiségiek. És helyiszinteken bármely országosan fasza, steril, üdvös pártnak lehet afféle totemalapú híve, aki a ruletben erre a (párt jele) tett. És helyiszinteken ismerik az embereket, ismerik egymást az emberek. Jó, az MSZP leokádta, leszaratta, lepisiltette, kigúnyoltatta a médiájával ezeket a... hát nem tudom másképp mondani, valóban baloldali (szocdem) gondolkodású embereket.. de... ez bázis ám!

Fenehorizont 667 2010.09.08. 12:13:14

@magyar-magyar szótár:
onnan lehet látni, hogy az mszp-nél azért agyalnak valami látszat-változáson, hogy erről a bázisról mostanában azé lehet egy kicsit többet hallani, és a visszhangjuk sem olyan negatív a sajtóban, mert egy ilyen morális szinten álló banda nem teheti meg, hogy a saját berkeken belüli bírálóikat elküldi egy csuklómozdulattal hamar a francba, a érdektelenségbe.
legalább a látsztra adniuk kell, és ez hasznos, mert így lát a zember pl gazsó ferenc-interjút.
igaz, hogy az ekhótévén...:D

magyar-magyar szótár 2010.09.19. 08:33:32

@fenehorizont: Ami a fő kérdés az MSZP-nél az az, hogy jutnak a váló felek a pénzükhöz. A Gazsó L. féle ingyenmedvék tökre becsületesek, de becsületességből nem lehet megélni a politikai piacon, a Húgyozó Kutya pártnak se a nyuszi kakálta a pénzt a választási költségekre, de nem is a hiv. pártfinanszírozást verték a fogukhoz. Nagyon úgy néz ki, hogy az MSZP-sek vagy a saját vagyonukhoz nyúlnak, most képzeld el a Három KLászlót (Máthé, B és Puch) gondolj bele, hogy egy MSZP-s főlopnok a sajátított lopottvagyonából áldozna e A Párt javára 100ezer Ft-ot, nemhogy 1000 SF-t. A pártkonglomerátum komolyrészei azon agyalnak, hogy tudnának a Szegény Feriék féle százmilliókhoz (SF-ban!!!ám!!) hozzájutni, sehogy, Feri ezen is röhög, az anyámasszonykatonák, ahogy nyúlkálnának...

Úgyhogy, amit a szellemi életünk vezéralakjai várnak, hogy amig ezek vergődnek a nagyrakásban, az MSZP szépen megújulva, új néven és szinek alatt feljön, alighanem mégis maradnak egybe a vagyon eloszthatatlansága miatt. Gazsó L-nek nem tudom, hol van telke, de mehet oda kisnyugdíjasnak kapálni, füvet nyírni, szemlélődni. Vitányi bácsinak a jó, a rózsadombi villa teraszán plédbe burkolva. Már a felesége szeme közé se kell néznie, ami pedig nemkis feladat vlt az elmúlt 20 évben.
süti beállítások módosítása