"Tessék a melleim: Ilyenek vagyunk"

/Czilla az Elmekszben/

Kedves kommentelő olvasóm voltszives az egyik lopott képi illusztrációmnak utána kattogni és a reveláció erejével ragadta őt meg a tény

figyelem, most politikai hátsószándékkal csúsztatni is fogok egy egyébként igaz, de amúgy hajánál fogva iderángatott ténnyel, á lá Tokfalvi vagy Török Vidor avagy Felnőtt Bácsik Szisztem...

...szóval kedves kommentelőmet (én, kedves méhészborz, a Népünk Nagy Tanítóival szemben szoktam kommentet olvasni, ebből is látszik, hogy negyedművelt alpári tahó vagyok, nem csak sznob állat)na, hagy jöjjek már ki sajátmagamból, újabbnekifutás...

 

Azért van Oszkó Péter-tekintete, azaz tágranyílt pupillája lámpák keresztfénypászmáiban is a manökenlányoknak meg fiúknak, amiért Rómában a Teverében már nyomokban kimutatható a pisivel belekeveredő kokain és Róma levegőjéből az agyilag magasabban frekvetált negyedekben a marihuana. Valamint a kokain fényezi a tekintetet.

 

egy manneken monológja [koedukált szakma!]:Tessék a vállaim: ilyenek vagyunk! Tessék, a hozzánkbújás lehetőségei! Megpihenni ezeken, latolgatni, mennyi hozható ki belőlünk, mielőtt! Tessék, fogják meg bátran! Proteinkóla? Soha! Tennis, úszás és sok sex. Szippantunk néha, az élvezés fényezze tekintetünket. De könnyeink befelé! Bőrünk egyre szebb, Zsorzs, a sztédzsdrájvör elkapja mogyoróinkat, de ez nem polinéz  barátsági ritus, hanem öreghölgyek emlékeinek  fölkorbácsolására való: dagadjon a selyem ott, ahol e vizenyős tekintetek az erő eredetét vizslatják! Azután: megfizetnek mindenért, tízezer egy óra! Működésbe hozni őket már bonyolultabb, mint egy T-Ford indítása, mondhatom! Nyájasnak lenni, szóvicceket gyártani, például: "Na most már jöhet a menet!" Erre ők: "Nem azért  fizetem fiam, hogy filozófáljon itt: más az élet és más az ágy!" Terveim? Eh, elég volt már az ecettel kendőzött hagyma szagából! Keresek egy lányt, unatkozót, aki a mosdást és a tornát ellógja ugyan, de flórája még természetes! Megcsinálom, tanítom, igénye legyen, másképp is lehet! (Czillához közelit) A mosdást ugyan ellógja, ám flórája ép marad! (letérdel Czilla előtt) Ekkor elhagy  egy Megbecsült Hatvanas Úr kedvéért...

/Nyeretlen Kétéves monológja -Elmeksz /

 

Vagyis a mannöken élete nehezebb a vályogvető cigányénál, mert annak legalább januárban pihi van.

Képzeld el magadat tejszínnel leöntött málnaízes babapiskótának úgy, hogy a szakács [sztájliszt] aki azt hazudja, éddybabba vagy, közben csokoládés-túrós  vastag bakakolbászra vágyik. Ja, és lánybabapiskóta vagy. Akkor az ember lánya vagy kokaint szippant vagy ennél még , még, mégjobb  felülsemmiben, de alul bokáig érő rózsás szoknyában a döglött tyúkról a harmadik főzet sós forróvizet leönteni a putri mögött a dudvában, meztélláb.

Miközben a blogjobbágyság és parasztság még a kenderlegalizálásért robotol ingyen, blognak álcázott polkommunikációs motívumleosztó hűbérleményeikben a    terrrrmészettesssen a sültgalamb*okra érdemes  szellem emberei nem veszélyeztetik tüdejüket  mindenféle szar zőccségeknek a tüdő mélyrégióba való leszippantásával és benntartásával amikor már 10 dzsoint kevés egy kiesebb délutánra.

Vannak színészeink, akik még a vályogvető cigánynál, aki szezonban látástól mikulásig görnyed meg tapos, többet, húsz órát dolgioznak.

 

Latinovits volt, hogy huszonhét órát dolgozott. Akkoriban a kokainkereskedelem még csírájában se... Ha fényestekintet kellett,  jött az asszisztens a pipettával... Latinovits sokat piált, gyógyszerezett. De nem egészen (csak félig..) abba halt bele. De ezt ti már nem értitek, bérmackók! És asszem, nem is fogjátok megérteni soha, nyalnokok ligája.

 

*sültgalamb, na ez az, amiről kurvanagy a hallgatás, puputevéim!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr862067980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.15. 09:31:09

A csillagszemnek csak egyik összetevője lehet a kokain, azért odafent is tudják sokan, hogy az azért mégis csak keménydrog, és csúnyán szét lehet vele cseszni, rövid idő alatt egónkat, így sokkal használatosabb a tekintet csábosan fotogénné tételének a nem prosztó PEZSGŐ. Dom Perignon, Múm, Vöff Klikó, ilyenek.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.15. 09:32:47

A fű erre nem jó, attól kicsi, vörös nyusziszemei lesznek a felhasználónak. Később, intenzív használat után pedig szép, redős, lealapozózhatatlan karikák.

magyar-magyar szótár 2010.06.15. 15:18:53

@efes: Ejnye, füvet? Jóhogynem ketamint! Fű, az mindenféle vidékiparasztoknak, jobbágyoknak való, művelt értelmiségi, amíg a blogjobbágyai küldik a sok mocskot meg fasza- és cukiságot a blogjába, kokaint szippant. Boci, sőt, Ady-tekintet. Az alkohol deprimál, puffaszt, a heroin elemészt, de a kokain tartósít, hiszen a 92 évesnek kinéző Keef Richards mennyi? 66? És vagy öt éve a könytártermében a létráról esett le irodalmi búvárkodása közben és önállóan cseréli a pelenkáját, nem úgy, mint a nagy kisérletezővegyés, Elvis Presley, ő abban segítségre szorult. Kokain= tiszta tekintet. Csak a magyar gonzóújságíró arca van begyógyulva, mert ráiszik, azt olvasta, hogy Ch. Bukowski is nyomta a piát, az hatott a stílusára. Engem feszt azzal vádolnak [még régen a műűűvel, de kommentnicken álcáskodó trolljaid, te barom, máma már ki a FFFF??? - a szerk. kiak.]hogy szívok valamit.
Ja, reggel volt egy kis Peaches and Regalia és Juicy Lucy

elsevero 2010.06.15. 16:00:28

@efes:
Nem akarok nagyképűsködni, de eddig úgy gondoltam, nemigen van olyan magyar szó amivel még nem találkoztam, akár ha képzett vagy ragozott is. De, ez a "lealapozózhatatlan", ez derült égből volt! :DDD
THX Maestro!
(háromból egyszer még kimondani is sikerül) :)

2010.06.15. 16:07:48

Már korábban is előferdült hogy nem értettem, de most pláne.
Kommentet sűrűn olvasok az általam favorizált(belátom ez hülye szó)blogokon, és néha megpróbálom felkutatni a képek forrását.(a képek számomra nagyon fontosak, mondhatnám divatosan hogy vizuális típus vagyok, de nem mondom)
A fényestekintet, legyen az lélekből fakadó,(már ha van lélek,szerintem van) vagy kémiai; furcsa, fontos ,tartalmilag figyelemre érdemes dolog.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.15. 16:53:16

@elsevero: .D igyekszem, igyekszem.

@magyar-magyar szótár: Pedig tapasztalatom szerint, aki agyával kreatíve dolgozik, az ha használ cuccot, az füvet szív és/vagy borozik, ennek előnye, hogy tényleg meghökkentő asszociációkra sarkallja a felhasználót, a nagy hátránya viszont hogy szétkúrja a rövidtávú memóriát. Ismerek olyan kreatívot, aki elfelejti a mondat végén, hogy az elejét hogy kezdte...:P Aki repizik, bulizik és celebkedik, az kokózik, de ezeket nem nevezném komolyan értelmiséginek. Sok értelmiségi viszont nem drogozik, csak a szokásos kávé, csoki, étkezéshez esetleg jó bor, szabadságon, reggelente kis pálesz. Alkalmanként nagy elhajlás, de messze nem alkoholizmus. Az alkoholista értelmiségiek ma már általában nyugdíj körül járnak, vagy hullák, és a periférián vannak, míg onnan is kihullnak. Mondhatnám a szomorú példákat... Nem megy a piálás manapság. Ezek a műgonzók legfeljebb néhányan vannak, és nem osztanak, nem szoroznak.

2010.06.15. 17:37:08

@efes: Szám szerint, vagyakár nagyságrendileg hány (mennyi) alkoholista értelmiségit ismersz?Akár járjon nyugdíj körül, akár nem.

elsevero 2010.06.15. 18:55:56

@magyar-magyar szótár:
Kíváncsi lennék, Marina Vladyra hatott-e az "ismeretlen road crew" alkoholizmusa, amúgy fényestekintetileg? :)
( hogy a retekbe van az, hogy alig pár napja hallgattam a jutubon vagy egy órányi Viszockijt, erre te odakópiázod? Mennyi esélye volt ennek? És még! Ijjen öreg vagy?! Und. A zembernek semmi magánélete nem marad.)

magyar-magyar szótár 2010.06.16. 02:25:23

@elsevero: Így működnek a dolgok egy zenekarban is, a jó dobos nem nézi a basszert, hanem TUDJA
Vlady nem Eric Burdon menyasszonya volt, aki heroinos kurvaként késelésben végezte egy nőibörtönben...
Viszockij viszont kést kért a pincértől és a haverjával kiműtöték egymáshtából az antikoltablettát, egy szörnyeteg is vót...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.16. 11:13:10

@méhészborz: Kb fele annyit, mint amennyi nem alkeszt. Személyesen, mittuodmén, tán pár százat? De az a jellemző, hogy negyven alattiaknál nem annyira jellemző a napi alkoholizmus, fontosabb a meló, a karrier. Akik viszont már Jani bácsi alatt is "értelmiségiek" voltak, azok most már meg vannak zuhanva, legalábbis az én ismeretségi körömből (mondjuk, a Kóka előtti szadesz, a rendszerváltó baloldali, vagy akkor még nem tudta magáról, hogy jobb-közép kordzakós, okostáskás, flanellinges szakállasbácsik, bőszoknyás őshippi nénik). na, ezek iszogatnak rendesen, vagy iszogatnának, ha az orvos engedné. Tehát rendes alkoholisták.

A negyven, negyvenöt alattiak, viszont eseményivók, és ha nagyon krejativok, akkor szívnak. De nem kokóznak, az a celebvilág sportja.

magyar-magyar szótár 2010.06.17. 01:26:05

@méhészborz: @efes:
Értelmiségi (és seggi) szakmája válogatja. A '80-as évek elején pl Szegeden a Béke tanszéken (itt végzett alkoholizmusa kezdeteiben a fiatal medikus Bólya Péter is...) egy masszív mag hosszú zsíros hajukat a tenyerük közt sendergető csövesfarmeres bakancsos viharkabátos szakadt csöveskülsejű (ricsekendő nélkül) medikusokból állt, ők kb napjainkban küzdenek a IV. fázis végén a DT-szel. A színész szakma is veszélyes [-> Gobbi Hilda]. A magyargonzó újságíró is piás, kb ennyi is van meg neki ezen szakág készségeihez. Mi még a hőskornál tartunk, a mi alkoholista íróink e g y f a j t a [bocs az avas divatszóért] héroikus lófasszal ecsetelték a mozgalmár pannót, aminek az is lett a következménye, hogy kezdő alkoholista koromban a decirum-kólá-ról átálltam a kocsisbor-gyógyhatásúásványvízzel szisztemre (is) Ism.: Ugye, egy magyar Dovlatov kellene, aki leszámol ezzel a héroizmussal.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.17. 12:17:33

@magyar-magyar szótár: A Béke-tanszékre (akkor még Béke Eszpresszó volt asszem, a tanszék csak a közkeletű neve volt a kocsmának) én is belpóztam akkoriban, tejfelesszájú kis gyökérként, és ha volt asztal lopva megittam egy sört, míg egy egyik asztalnál a helyi hippik, Janek, a Hűvös Lajos, meg a többi, révedtek, a többi asztalnál pedig a Föld dőlt ki fogsarkából.:) Volt ott bölcsész is, és sok tanár, tanársegéd, hírlapíró és helyi művész is. Ők most az ötvenen felüliek, ha élnek még.

A színészekre írtak nem igazak ma már, legfeljebb vidéken. Pesti színész már nem iszik, legalábbis úgy, ahogy Gobbi, Őze, Sinkovits meg a többi régi ivott. Stohl Buci sem iszik (nem is narkózik) úgy, tudom, ismerem. Reggel szinkron, aztán próba, majd szinkron aztán előadás. Közbe interjúk, tévé, film, satöbbi. Ez a tempó nem megy piálva, de droggal sem. Illetve droggal (speeddel, kokóval) egy darabig, de az hamar meg is látszik. Olyan fizikai jelekkel (tikkek, ideg- és izomrángások, hadarás, stb.) jár ezek használata, amit az avatott szem azonnal kiszúr.

Parti Nagy, EP, Závada, Háy, meg úgy ez a kör, ezek nyilvánosan nem isznak elmebeteg módjára. Őket szoktam látni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.17. 12:19:57

@efes: Ja, és nem is látszik rajtuk, hogy vedelnének.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.17. 12:24:52

@efes: Sőt, ők biztosan nem piáznak elmebeteg módra, az látszana rajtuk.

magyar-magyar szótár 2010.06.18. 04:02:43

@efes: Ternyák jutott eszembe, de kár volt... tényleg nem lehet sokáig úgy bírni, de azért ebben [-> Zacher mondására utalok] vannak egyéni különbségek, pl Koós Jánoas részegen nem csupán 10000 haknielőadást nyomott le, de vezetett is egymillió km-t. Profi (és nagyon jó) sofőrt ismertem, istennyugossza, aki több, mint egymilliót ment részegen és balesetmentesen és nyugdíjas korában könyörgésre tanítványa megengedte, hogy QWERT alakú udvarba be hátra balficak toljon be IFÁval pótkocsit és betolta. De az arca elevenen rohadt le már... és a dementia, és az agylágyulás.. az szörnyű, annál kegyelmesebb hanyatt estni a kocsmalécsőn s szétloccsantani a koponyát. [ism.: és a kokain? -> Keef Richards]

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.18. 16:56:43

@magyar-magyar szótár: Ja, Ternyák az egyik utolsó mohikán volt, Derzsi tán még, aki bírja. Persze, azt mondják, pl. a József Attila Színházban, meg a Pesti Magyarban súlyos alkoholizálás megy, de ez egyrészt legenda, másrészt pedig ezek azért annyira külvárosi színházak, hogy akár vidékinek is tekinthetők. Még akkor is, ha a Pesti Magyar konkrétan a hetedik kerületben van. De az igazán pesti színházakban (Katona, Víg, Nemzeti, Örkény, Radnóti, tán még a Madách is) igencsak hektikus a piázás, mindenki háromszor megnézi a próbatáblát, mikor, mi dolga van, hogy egyáltalán egy fröccsöt kérjen. Ja, Bajor állítólag bajban van, őt láttam én is az Operettben borozgatni, de őt is csak előadás után, amiben főszerepet játszott.

Kokain mondom hogy a celebek szere: divatszakma, popzene, kereskedelmi tévék. 16e ft egy gramm, amit igen gyorsan fel lehet szippantani, ráadásul igen rövid ideig hat. Szóval, a kokózáshoz mocsok mód kell keresni is.

Keef Richards úgy él még, hogy néhány havonta teljes vérátömlesztést kap. Így lehet kokózni. Nézd meg Som Lajost, akit szintén a kokó rezegtetett meg, még most is rezeg, pedig csipetannyit nem szívott, mint Keef.

magyar-magyar szótár 2010.06.19. 06:51:28

@efes: Így borzalmasnak hat a magyar pialét, de ha mellétanulmányozzuk az oroszt, akkor még levegőhöz juthatunk.
Van Gorkijnak egy monumentális világnovellája , azt hiszem, beleválogatnám A 33 közé, egy orosz halálra issza magát benne

A színészjövedelmekben még brutálisabb különbségek vannak, mint a hírlapíróiban vagy az orvosiban . ..ebben is a bloggizmó semmi újat nem mutat, sőt. Kulka János valamikor a Szomszédok lepukkadása táján három hónap alatt építtette fökl a villáját és addig a Kempinsky-ben lakott. nem sajnálom tőle, nem erről van, szó, színészóriás, meg is érdemli. Esterházynak 50ezret fizettek a Marci gyerek nem is annyira érdekes gyerekszáj' szövegéért, és mondjuk kapta ennek BoBe a tizedét és akkor a 13-ik oldalon a mai blogélet agitprop napszámosaihoz hasonlóan (ésde címlapmarketingben is hasolóan, tehát sokszor a kurvannyátataknyoknak volt az amitől alkalmassáé vált) nem tudom, mit lökhettek, egy ezrest?
Nyilván a napszámosoknak a fröccs ( Gobbi korsó rummal.. ismeretes a major-anekdot erről a korsó rumról)

Bajor lufiarcára van írva, mit szenved már a szíve-veséje, erre az ember vállat ránt, de pl A Haza Értelme Üdve Hajós András már inkább ejti a vállam, de mind a kettőt, minek, minek. Lehet, hogy a pia stimulál, de nemérimeg, nemérimeg .. Lehet, hogy Hajós kínjában egy kicsit Koós János bácsi módjára ráhumorzálván akarná visszahallani a jaj, nem is annyira.. de azt hiszem, ezügyben is Zappa volt az okos, aki ezeket az embereket mind így intézte el:
Egy ember, akinek nem kellett volna [piáznia].

A jó minőségi valódiborral 90 évet is lehet élni. Pincemunkás asszonyokat láttam, akik napi 2-3 liter valódibort ittak, kuttyabaj nélkül, hát istenem, a tengeriugorkaorr aligha kerülhető..

Már az is jó lenne, ha.. hagyjuk a francba sztárokat.. ha annyit keresnének az alsó kétharmadbéli értékes emberek, hogy ne mindenféle szart kelljen összeinniuk...

A másik meg.. Ternyákról.. Mennyit könyörögtek, meg rimánkodtak neki.. talán nem kellett volna, hanem ellenkezően,.. A Alkoholista Hős környékén legalább 20 nőből van kedves rimánkodó-könyörgő esdeklőkoszorú.. talán többre mennének rúgással, csípéssel karmolászással,francbahagyással...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.19. 11:35:43

@magyar-magyar szótár: Ezt a Gorkijosat mi meg akartuk csinálni Szegeden, színpadon. Aztán mondta valaki, hogy ez már meg van csinálva, lehet, hogy épp Gorkijra (Keserűre?) utalt. Az oroszok alkoholizmusban verhetetlenek, az tuti.

A Gobbi az azért nem korsó rum volt: Úgy szól, hogy Gobbi elküldött valakit (a mesélőt, kezdő színész korában), hogy egy PÖTTYÖS KAKAÓSBÖGRÉBEN hozzon neki rumot. Az illető ki is ugrott a sarki krimóba, és ahogy jött vissza, szembejött vele a Major. Kérdi a Major: Maga kinek viszi azt a bögrét, és mi van benne? - Gobbi művésznőnek és kávé. Major kiveszi a kezéből egy slukkra lehúzza a mintegy kettő deciliternyi rumot, majd azt mondja: Tényleg kávé volt!

Kulkáról nem tudom, hogy villában lakik (valahol a Kolosi tér környékén lakik állítólag), csak azt, hogy kabrió Jaguárt hajt.

Szegény Ternyáknak én is hozzájárultam halálához. A Tabán moziban voltam büfés, a Ternyák (vagy valami nője) ott lakott valahol a közelben. Egy délután bejött a Ternyák, és háromdecis pohárba kérte a bort, ebből egymás után hármat húzott le, max. 4 perc alatt, míg várt a csajra, aki amikor megjött baromi csúnyán nézett rám, mintha tehetnék bármiről is, mint kocsmáros. Rá néhány napra már kórházban feküdt kómában...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.19. 11:39:04

Az a szép a Gobbis sztoriban, hogy én magam legalább három színésztől hallottam, hogy ő vitte a bögrét...:D Gobbi azért óriási karakter volt. Állítólag állva pisilt mindig, mint a férfiak, és a legjobb bombanőket vitte el rendszeresen. 100 szál rózsa mindig játszott nála, de mondjuk egy telefonnal bármit el tudott intézni. Ha Major volt a halál ura, Gobbi az életé, de ez fordítva is igaz.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.19. 11:40:52

@efes: Amellett mindketten óriási nagy művészek voltak... nem tudok a maiak közül mondani hasonló kalibert.

magyar-magyar szótár 2010.06.22. 02:02:02

@efes: Sok-sok hasonlónagy kaliber van, csak ma már beárnyákol más média, sőt, a televíziózás, mint műfajkonglomerát halála után meg még annálismásabb lesz. Kútvölgyi Erzsébet semmivel sem kisebb, kevesebb, mint Gobbi volt. Korunk MajorTamás-a Alföldi Róbert. (Mínusz politika és mínusz az, hogy azért Alföldi Róbert nem járhatott össze korunk Dr Radnóczi Miklós középiskolai tanárával, aki mélyen jéziánus és kikeresztelkedett, miközben ugye .. gondolkodj csak el Major akkori pártállásán, mibe kerül az akkor olyan pártállás egy embernek... Éppen Major javaslatára is került ki Radnóczi egyik nagy verse végéről Magyarország Nagyasszonya (a Nagyboldog...)
De egyébként Alföldi van akkora formátum. És folytathatnánk.

magyar-magyar szótár 2010.06.22. 02:04:17

@efes: Mint bögrecsárdásék onokája, tényleg hibáztál, de azért lelkedre ne vedd. Egy fecske nem nyit strandszezont.De nem árt6ana erről is beszélni, hogy végre le kéne számolni ezzel, ami a piásokat valamiféle (hajnóczys) hérosszá emeli... és amiben tehát még szenveleghetnek is...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.22. 11:53:12

@magyar-magyar szótár: Hát, szegény Alföldi most éppen hogy nem majori figura... :D Már, odaföntről nézve.

Amúgy, azt hiszem félreérthető voltam: én sem szeretem, ha valaki önnön művészségét alkohol, vagy más tudatmódosítószer segítségével kívánja tovább fényezni.

magyar-magyar szótár 2010.06.22. 17:36:10

@efes: Major kommunista volt 1939-ben, 43-ban és 44-ben is. Meg 54-ben, meg 74-ben, és volt török szultán ésatöbbi. Ez más kor, a mai politikai pártok közül csak a jógyerekpártoknak lehetnek korifeusaik, persze jókorifeusok. Nem hiszem, hogy Alföldi politikainézeteivel vagy robertaságával van baj, sok húzása haladó jóoldali felnőtteket is irritál. Szegvári Kati néni nem hiszem, hogy nem húzna nózit Alföldi pár ötletére... Márpedig Szegvári Katinéninél jóoldalibb megfelelőnéni nem kell. Szerintem még Kartal Zsuzsa néni véleménye se sokban különbözik a robertázókétól. Márpedig Kartal Zsuzsa a jóoldali tudat üdve, esetleg Brendel Mátyás képes túlszár nyalni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.22. 18:23:42

@magyar-magyar szótár: Szerintem Alföldi Nemzeti Színház-igazgatóságával nincs baj. Az előadások 95%-os házzal mennek, amik nem, azok gyorsan le is kerültek a színlapról. A repertoáron van népszínmű, népi daljáték, magyar- és egyetemes klasszikus, kortárs magyar és kortárs külföldi dráma egyaránt. Van mélyművészet, magasművészet ÉS népszerű művészet. Mi a jó lófaszt kéne még ezeken kívül képviselnie egy nemzeti színháznak? Bazmeg, a tököm ki van vele, hogy olyanok osszák az észt nemzeti ügyben, akik nem láttak egy előadást se.

Miért ne legyen egy színházigazgatónak politikai nézete? Persze, hogy van. Ahogy viszont Alföldi a sajátját képviseli, az valóban európai. Szemérmes (tőle ez nagy szó!) és intelligens.

Szegvári Katika nekem nem mérvadó, ezt a Kartalt, meg Brendelt én nem ösmerem.

Major kommunista volt és baromi nagy színész. Hadd utaljak csak Luciferjére, vagy Spiró Imposztorjában amit játszott. Vagy a Tizedes és többiek komornyikja. Ettől kezdve leszarom, hogy kommunista. Főleg, hogy legalább annyi embert segített a pályáján, mint amennyit elkaszált. És amúgy igen ritkán kaszált el valakit politikai indokok miatt, annál inkább nyilvánvaló tehetségtelensége okán...

magyar-magyar szótár 2010.06.29. 03:12:13

@efes: Inkább úgy miondanám, hogy Major sőt, kommunista volt. Kommunistasága kezdetén ez eléggé rázós ügy volt. Képzelj el egy kommunistát, akinek egyik jó (és idősebb...) barátja (kissé tanítója is) Dr Radnóczi középiskolai tanár, kikeresztelkedett zsidó, jéziánus. El tudol képzelni egy mai jógyereket, aki antikommunizmusát a kommunista fidesz fikázásában éli ki, kurvára toleráns és matululista fikaista módon basztatja a katolikusokat, bicó és kenderpárti és végigül egy szilveszteri bulit, amin a költő barátja egy ilyen
mutatom, verspatika.wordpress.com/2008/08/15/radnoti-miklos-nem-tudhatom/
verset olvas föl? Én nem, pedig az én képzeletem még beteges is.

Visszatérve Alföldire: Még az is érdekes, hogy az őt nem értők netokratív része a címlap meg egyéb blogoszferiális marketingizékhez meg értenek, sőt, azt is tudják, hogy az ávátár mennyire nem kifejező (hülyegyerek, southpark, rajzfilmfigura, kibbabbafej ávátárát magasértelmiségiek, médiabölcsészek, kommunikációszakosok és újságíróiskolások választanak)
süti beállítások módosítása