ingpulóver - a klasszikus középmohazöld műszálas és dohánybarna a múlt század  60-as éveinek vívmánya, alatta fehér bordázott pamut atlettatrikó, legtipikusabban műszálas VOR öltönnyel. Később Nyugatról természetes szállal kevert változatban is importáltak ilyeneket.

Népünk Nagy Tanítóit és Eszetokjait általában Szakállas Pulóveres Bácsi-ként aposztrofáljuk, ám az alábbi képre elsőmenetben is nagy dübörgéssel bukkantam rá a Mindenhatooooo oltára előtt,

 

hát még rückwerts-ben, amidőn megláttam, hogy a legjópofibb nebulóka Somogyi Zoltán a Political Capital-tól, ami MŰintézménynek egyébként & nagyjából   a Pannon Puma kasza alakú farkájától az igazságbeszéd többcélú felhasználásán  át Bokros Lajos és az "MDF" politikai ellehetetlenítésén és nulláraírásán keresztül oly sok mindent köszönhetünk, hogy lassan már még többet is, mint az Ingpulóveres Okos Tanárbácsinak. Neke igazából az tetszik, hogy a Szakállas vagy csupaszképű Ingulóveres (pl grafitszürke, zakóval...) Bácsik, amikor elszúrnak valamit, jóslatokat vagy politikai tanácsot, szemrebbenés nélkül, az új metszés pedig török gábori felhőtlen vigyorral a büdösnépek nyakába varrja a felelősséget, mint most ugye: Kik-is kik-is [miért-is miért is? :))) ] a felelősek azért , mert nem cumizták be az Ááártatlan Ibolya II. című projectet? -hát a sok tahó, akik irigyelték az ennyire cukiságosan kitalált párttól a kopogtatócédulákat!

 

 

 

 

kép forrása

 

 

Megjegyzés: A jógyerekek vígasztalására: Néha még a maimarketing iskolapéldája, az autóipar is mellényúl a kitalált szegmenseivel, akik persze csesznek megvenni a Népszerű Bálnát, az Audi A1-est vagy más okosságokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr681541059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.03.18. 16:15:56

Végre valami outfit téma:))
A kép forrásának a blogneve sem rossz.

Emlékeim szerint egy időben bácsik között divat volt a műszálas garbó is, politikai hovatartozástól függetlenül, inkább nyugatnémet rokontól függően. Az ingpulóvernek volt rövidujjú változata is, olyan kissé lyuggatott formában, teniszpólóra hajazva.

magyar-magyar szótár 2010.03.19. 04:03:53

@Barát József guru: Húú, a nyugatnémet ingpulóverek már a kora '70-es évektől nemműszálasok voltak, nekem is van.. persze a bőrmellyű cippzáras kötöttpulcsival az igazi (kisztitkár[am. eszterházy]kockás trapinaci és endéká kordcipő, szigorúan barna nejlonzoknival)
süti beállítások módosítása