avagy bökhető-e zsöbetű az index elé?

[levél húgomnak és öcsémnek, részlet]

Amikor azt olvasom, zsindex, nekem a zsindely ugrik be, nem tudom, miért. Ritkán olvasom a szót, mert a kurucinfosba borzongani nem tapicskolok, nem vagyok én jógyerek. [...]Az index-szel szerintem mindketten egyformán vagyunk. A magyar highfej értelmiségi tragédiájának kabaréja. Nagyképű, jóindulatú, jószívű, züllött, beképzelt, tudatlan, műűvelt & intelligens, úttörő (úgyértem, innovatív, első a szakmában) iszákos, nyálanc, stréber , egyszóval tipikusan és nagyon mélyen magyar. Hannibali bölcsességel: nem valamilyen az index, hanem ilyen is és olyan is, még nyújtózunk egy jó kis szillogizmus végletei felé, nem több, mint három tőmondatban és már okosak is vagyunk. 

Tehát úgy "zsindex", ahogyan a kuruc-in-fostosok pécézik: nem, nagyon nem. Mindenesetre az indexes fiúk sokkal megengedőbbek, türelmesebbek és főleg liberálisabbak a Felnőtt Bácsik-nál, akiktől a szakmát tanulták. (György Péter eszteta bácsi most milyen szépen nyalja Tóta W-t az Alföldben, cuki!) Zsékategóriaszerűen zs[PÉÉZ!!!]-index viszont, a kattogás überállesz, ez az urbanlegend, miszert az Uj Peti kapitalista lett (nemlett, de most nem az újbaloldali netokratív agymosási néptanítási technikák a téma...) Az index hülyének is néz: detto, mint a fiatal politológ'jaink és az öreg Felnőtt Bácsik, akik mind azt hazudják, hogy a jobbikos faszkók médium nélkül jöttek föl, spontán. (Mertugye "liberálisaink" harcóóóótak jaj annyira a kuruc in fos fönnmaradásának jogáért a Mennyei Malasztos Libérjálizzmuss nevében ...)

A kurucinfostos zsírtahó matinékurucság néphülyítései analógok, unalmasak, egyfedelűek, átláthatóak és kiszámíthatóak.   Az indexes hülyítések azonban számomra, aki nemmagyar vagyok, sőt, rosszabb, hígmagyar, szórakoztatóak is. Ha bergengóc lennék vagy bezzegóperenciás, egészen felhőtlenül tudnék röhögni azon, hogyan szopatjákszét az agyát a netenlógóknak, akik kattogásaikkal a pénzt termelik föl nekik ... és még meg is köszönik nekik, muchahhahha! Szép példa a prae-indexes matulista fogás -és hogy témánál is legyünk!!- a zsidó database. Színén a Felnőtt Bácsik is bekapták a cumit és leantiszemitázták a matulát, ami az álsemlegességhez cukiságosan vágott. Aztán, ez az első fedél alatt van, a zsidó database egyben náci database, IP-cím alapján utca-házszám szerint, hiszen aki ilyenre rákattint kutatás céljából, az minimum látens náci. Persze lehet egy szám (Dr Vásárhelyi Mária néni tanítja, hogyan kell képezni) ami megmutatja, hogy bizonyos kis-százaléka a reákattogóknak csak tréfikéből teszi, ügyike és jóbarátunk tehát, aki felhőtlenül hahotázni jár oda.  Erre a kaptafára aztán az index azóta nagysorozatban gyártja a többfedelű hoaxokat (az LMP egy ezek közül). A mai napig pl képesek még hiv. áll. tám. elf. eszteta urak is sopánkodni azon, hogy az index jobber blogokat támogat, pedig Uj Peti az ő nevelésük. (Lásd Uj Népszabis munkásságát... )

A Zsidó számomra Kardos G. György - aki viszont sok zsidó értelmiségi szemében nemjózsidó volt... [ a lepecsovicsozásáról már osztott eszet a szerző - a szerk. megj.] [ az eredeti levélben itt a szerző tanítójának, akit testvér-bátyjaként szeret, neve, foglalkozása szerepel], vagy  a koszorúkészítő Karcagon [él-e még? a szerk. kérd.] , aztán Raj Tamás, aki most meghalt, Scheiber főrabbi, Xyzz néni, aki az [helység neve]-i katolikus leánykarba járt (nagyon vallásos, nem orthodox, de törvény szerint élő család lyánya volt) énekelni, s amikor férjhezment egy jó zsidó fiúhoz, aki a szülei szerint nem volt elég[gé] vallásos, kitagadták, az omaminál lakott albérletben. És a szemetet mindig, két lépés ki a második konyha ajtaján és zumm, át a gang korlátján a virágoskertbe. És akkor az omamim mondá neki: Ez nem zsidó ház, itt a szemetet hátra kell vinni a szemétdombra. Szeleburdi, ügyetlen asszonyka volt, ha tréfli lett a lábas, rohant az ásóval elásni a kertbe (a föld alatt az odakozmált rész letisztult praktice, népi-vallásos hiedelem szerint VISZONT!!! megtisztult a tréfliségtől... a tisztátalanságtól is! viszont pl ez a mindent praktikussá magyarázás idegesíti a mai orthodox gondolkodókat... )

 

Ha Behtlen Gábor erdélyi fejedelem szive szerint Pázmány oskolájába küldte volna Istók öccsét, úgy én a fiamat rabbiképzőbe szerettem volna íratni, hagy tanuljon jót is. Minden liberálisaink eleje volt Bethlen Gábor és II. Rákóczi Ferenc -mélymagyar tragédia faszkóink matinékurucként forgolódása, ami legalizálja a labancmosdatást, muchaha...

Ez a  Xyzz néni.. sokáig azt hittem, rokon. Unokájaként ápolt, amikor beteg voltam... A hitlerájban a nagyszüleim dugdosták Xyzz néniék értékeit, a titópartizánok bejövetelekor meg Xyzz néniék dugdosták, amit tudtak nagyanyámék értékeiből.

Namost vannak az ilyen t'miklósi piramis-féle vállalkozók, akik az ingatlan vásárlásakor a Zsidó Világkongresszusos névjegyüket adják át (Sukoró), akik kaftánban jelennek meg és antiszemitizmust kiáltoznak, ha valaki nemet merne mondani.. a WyXXX bank a t'miklósi 40 milliós telken épülő kamura egymilliárd forintos ingatlanzáloghitelt adott.. hehehehe... ki az a barom, aki 920milla felmarkolása után egy fillért fizet a kivitelező- vállalkozónak és nem lép le.. direkt szabálytalanságot csináltak, a gyanútlan 'építésügy' leállítatta az építkezést, ők meg le is léptek a 920 millával, meg a világsajtóval fenyegetek, antiszemitizmus Magyarországon.. a bank elküdte a felelősöket, gondolom, azóta más banknál hawájzznak... Tehát ezek az én szememben nem zsidók: valamirevaló zsidó értelmiségi, ha vallásos, ha nem, leköpi az ilyet.

Jellemző "jobbos" [helyesen későfeudális zsírmagyar] ostobaság ma a zsidózás. De van ennél még szörnyűbb: amikor Semlyén Zsolt azt, ami itt volt az elmúlt 8 évben, föl-liberálisozza. Ha van valami, ami nem liberális gazdaságpolitika, az az, amit Gyurcsány, Leisztinger & Co. képviselt itt. Ez OFF-liberál volt. Nempiaci. Bajnai OFF-liberális spekuláns. Liberális államban nem lehet államitőkeinjekciózott céget lefosztani.  Liberális [gazdaságú] államban egy leisztingert kutyaláncon vezet ki az effbíájj a tőzsdéről és a liberális sajtó nem nyalja a face-ét . A buffalobill-stílus, a leisztingerizálás, vagyis leölni az ezres csordát két tonna szűzpecsenyéért, az nem liberál', az prae, az későfeudális lopcsalizmus, még a vadkapitalizmus is dicsérő lenne rá...  A vadkapitalista jóllakott az első milliója után és adakopzván a haza üdvére A Haza Uncle-jaként forgatta magát.  A lopcsalista 2 Ft-ot nem áldoz ilyesmire és a tizedik milliárdja eredetét se kérdezzed... A liberális a piacra bízza a döntést, de az nem piacra bízott döntés, ha én, mint törvényhozató (majd szólok a frakcióvezetőmnek, hogy szavaztasson a barmokkal), úgy döntök, hogy az barátaimnak és üzletfeleimnek kedvezzen, és erről a döntésemről ELSŐKÉZBŐL értesül a kör, hiszen szabadidőmben benne vagyok, egyébként meg üzletfeleim és barátaim egyben a "kormány [helyesen kamarilla] tagjai". Ez nem liberalizmus... Sőt, ellenkezője. Ez még a feudalizmus kripto formája, ami a "szocializmus" volt Magyarországon. És az a barom, aki még föl is liberálisozza ezt a tipikusan mélymagyar umbuldizmust, több mint ostoba: vétkesen hülye. És ilyen idióta mit akar a politikában ... keresni... És milyen "liberális" sajtó az, ami a "taggyűlés"-en fölhorgad, de azon, hogy igazgatótanácsi gyűlés is a kamarilla, meg nem. Mert akkora méretet már képtelen be(vagy át??) látni?


A náci (fasiszta) ideológia jaóccsó, ingyír van, potyán. Nálunk a cigányozással is aratnak a zújfaszistákok.
Ami olcsó, ezt tudod jól.. kipukkan, semmi, nada, tartalomnélküli. Az elmúlt 20 évben ez (már eleve jobbik-ból a második garnitúra... ) hanyadik efféle gömböc? A cigánybűnöző lop, a magyarbűnöző viszont szerez... vagy talál.. a kamionról a becseűűűletes magyarnak esik le valami, ugyibárrrr....

 

A szalonzsidózás (az a sorokközéírt, az a rejtett...) az árisztokrátáinktól eredeztethető " vannak ám jó zsidók is, pl a Blum, a fűszeresem!" (aki hitelezett őméltóságának, ugyibárrr...)

A jobbikos antiszemitizmus teszi lehetővé a fél-maffiózóknak, akiket még Izraelből is kiútálnak (igen erős a poszt-szovjet-orosz "zsidó" maffia, azok az emigrant-ok, akik pénzért vásárolták zsidóságukat a 70-80-as években szovjetúnióbéli zsidó vallási vezetőktől...) hogy pozitív diszkriminációt követelve "antiszemitizmus van, szólok a világsajtónak!!" -érvelhesenek "üzleti" tárgyalásokon.


Mint ahogy a "jellegzetes zsidó tulajdonságokat" az antiszemitizmus... de nem is!. HANEM az emberi irigység, az elvakult világparaszti [globálisparaszti!!! -a szerz. sróf.] indulat "nemesítette ki" . Ha nincsen zsidó, akkor a magyarnak jó nyírni a svábot is. De a derék bezzegóperenciások magyarabbak, még annálisjobban nyírták az idegent mindig is. Újabbkeletűbb, XIX. századi, kispolgári, a polgárosodással járó nacionalizmus szüleménye ez a mostani zsidózás.. a legszebb példa a zsidó antiszemita, Rákosi, aki intelligens, rendkívül művelt, szinte polihisztor volt... de a XIX. század gyermeke... jaj, az átkos magyar spät! [A spät egykor 50, ma már csak 20 év.. -a szerk. vél.] Ha nem engedték állandó, saját ingatlanban letelepülni a zsidót, elvették házát és visszabérelhette, akkor nem is alakulhatott ki olyan viszonya a házzal és környékével, mint a honosoknak.. ha a pogromban az erőset, a magasat , aki szembefordul, agyonverik, nem nemz fiakat.. az állandó vándorlás az ész embereinek is kedvezhet, az intelligenseknek: jól tanulni nemhogy esély, de létfeltétel, akkor mit csodálkozhatni a zsidó intelligencián? Az idegen innovatív, az idegen, ha zsidó, ha sváb, ha szlovák, ha szerb észreveszi azt az értéket vagy esélyt, lehetőséget, ami mellett a honos századok óta vakon eljár... Földbirtokosaink azért is telepítettek idegeneket a kipusztult falvak határaiba, mert azok többre láttak annál, mit amit egyébként maguk , e derék főnemeseink neveltek a magyar népbe: "Senkinek ne legyen többje a másikénál, az a tiéd, amit ma megeszel, megiszol, ne gyűjts, ne szaporíts, amid van, úgyis elveszik a hatalmasok, akinek a hat alma [is] sok... Szapulja értelmiseggségünk és nemességünk a magyarnak ezt az attitüdjét, amit ő maga nevelt s nevel máig is (lásd "liberálisaink" kirohanásait: amikor az adómegkerülés országos bajnokai ostorozták a zsírtahó kismagyarok adótrükköcskéit... és adózási fegyelmét...)

A zsidó végzet a pártoskodás, pártütés... zanza-szerűen figyelhető meg a zsidó háborúban, Titusz hadjáratakor, amit leír Josephus Flavius. Annyira jó példa, hogy erre hivatkozni újabban [a XX. század elsőfelében] egyenlő az antiszemitizmussal (mert Hitlerék is hivallgtak erre...) A Végzetesen Bajkeverő Zsidóra élő példa S[...]   újságíró, a Po[...]Ca[...] kisebbségi tulajdonosa, harcos neo-cionista (lényegében neonáci) .. értelmes, intelligens, egyik legjobb újságírónk, és eszelős... ez az eszelősség zsidó-szellemi belügy és zsidó ennvégzet is...

 Létezik a zsidó önirónia: Nincsen szükség antiszemita fikázásokra, az egészséges zsidó önirónia elvégzi azt az aufklerungot, amire a náci (okos) és fasiszta (ostoba)szemét söpredék képtelen... elvégezné... ha hagynák nyugodtan..
Békén kell hagyni az embereket ... de az isten szerelmére, hagyjanak békét A Nép Nagy Tanítói.. el nem képzelhetjük, mi lett volna itt, ha nincsen  ez a sok nagyokos highfejértelmisegg, néptanító, "liberális" (=posztmaóista pojáca, akiknek térkép e táj, még az 1968-77-es szociográfia-termést sem tallózták... a gereblyérelépő zsírparasztkutatók...)

Egyébként béke volt. A két világháború köze a béke és polgárosodás időszaka volt, itt a falu szívében volt a zsidónegyed.. [---]n [médiákoktól elkoptatott nevű, agyonsújtott kis falu neve] is jól érezték magukat a zsidók. Voltak zsidók, akik vitézi rangot és földet kaptak a Signum Laudé-jukra. Éshátpersze.. voltak kikeresztelkedett antiszemita zsidók is.

Az emberiség sárkányfogvetemény.

És ezzel el is érkeztünk, vissza az indexhez. Bodoky tagadja, hogy LMP tag lenne, ő még csak a netokratív buliban volt benne, a "párt"-játékban már nem. Meg vannak elégedve magukkal a fiúk: Megint az intelligenciánkkal győzedelmeskedtünk a bunkókon, megszopattuk őket.

Csak az a baj, hogy működik az Ibolya Effekt is: Egyszer meg lehetett szopatni Ibolyával a magyart.. de honnan vette azt Somogyi [főnöke], hogy még egyszer bekapják???

Az LMP-vel annyi csupána baj, hogy ezzel vége annak, hogy még egyszer majd egy igazán demokratikusan, alulról szeveződő párt léphessen föl... Sunyi a magyar, már Ibolyát se vette be még egyszer... Mert ki a hibás azért, mert az "MDF"-hoaxpárt nem kap kopogtatócédulát? Nem azok a seggfejek, akik elbizakodottságukban azt hitték, újra bekapja a paraszt.. hanem perszehogy a paraszt a hibás: mér' nem kapta be megin1? (Mintha konz'lib' -et kreálni lehetne.. )

Ja, hát a Jobbik (nem ez, a másik, ami volt) születése is: Azt hitték a fideszes potentátok, hogy ha kiszervezik az elme-és idegbajosokat egy gyógy-(fa)iskolába, majd ott kint is lesznek meg bent is.

Az MSZP ezt úgy oldotta meg, (mert van pénze) a párt kebelében bent tartotta a barmait megfizetve...

A liberalizmus az: békén hagyják az embereket.
És akkor (és attól) minden jó lesz. Az SZDSZ csak baszogatni meg nagyképűsködni tudott.. de tenni, semmit. És főleg nem liberális módján... Az SZDSZ nem zsidó, hanem tipikusan & mélyen magyar párt volt mindig, ámen. Az SZDSZ-ből leghamarabb épp a jó szorult ki, pl a zsidó része, az építő, az okos zsidó (akiknek az Arany Budapest-et is köszönnünk kéne.. ha...) Az egzakt liberálisok, mint Kőszeg Feri bácsi, a leghamarabb estek ki...

 

A magyar valami hihetetlen asszimilációs képességgel biró nép, a legmagyarabbak Janko Zapolje, vagy újabban Kuncze, a 'szen'miklósi sváb meg Böhm a pesti zsidó. Ezek semmivel sem kevésbé magyarabbak, mint Vona vagy Morvai. Az, ahogy Janko Zapolje

https://m.blog.hu/to/toriblog/image/ff-152.jpg

köpte a magyart (az ő szóhasználatában a pór-t, a nem-nemzetest, báregyébként nálánál nemesebbre pekte!) az esszenciális, én belehímeztetném az Országzászlóba:

 >>Ilyen volt ezelőtt is ez az pórnép; oda hajlik az, amerre az szél fúv; ma jőjön az török, és csókolja kaftányát; holnap jőjön az magyar, annak hízelkedik; holnapután penig jőjön az német, azt áldja; örökké csak a maga hasznát keresvén, hazáját, ha kell, el is tagadja.<<

 Ajánlott irodalom: Krúdy Gyula: A festett király

No, és ki is fúvta azt a [passzát]szelet, azmitűl hajlott az a bides pórnép? Maga Janko Zapolje is. És, mit mondja.. a mi indexes fiaink is bétöltik az ő mértékét. Ésmert Katalin Királyunk, A Temesi Várakozó, ha Zápolya, igaz, mély magyar volt, úgy az indexes fiúk is legmagyarabb magyarjaink máma, ámen.

A magyarköpködés mondolat a neofaszkók mogyórrkodásaira, de egyébként mélyen és igazan magyar cselekedet - márpeding az indexes jógyerekek élenjáróak, nem csak az aktuális lózungok fölmondásában, de a magyarfikázásban is (eleve jó címlapmarketingben a magyar bármihez pászintása... Welcome to Zs-kateg... maimarketing überállesz!)

 

(Addig, amíg Neuberger István Bús magyar sors című grafikáját* meg nem szerzem valahonnan:)

http://files.blogter.hu/user_files/23595/B%C3%BAsmagyarsorsTornyai.jpg

 

*asztalbanyőtt magyar értelmiseggi, az asztalon üveg bor, pohár vizionálja a fent Tornyai képet,

fasza

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr21835943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.03.13. 10:59:33

Azt hittem, címlapos lesz.
HOgy bökhető-e a zs betű? Pillanatnyilag a második helyen álló politikai alakulat a szavazatainak úgy a felét ezzel fogja begyűjteni. A másik felét a "kisebbségi"-zésből. Tragikus, de itt tartunk.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.13. 13:11:35

UP annyira népszabi-nevelés, hogy az első, vagy egyik első Népszabadság újságíróiskola terméke, hallgatója, tanulója whatever. (Onnan tudom, hogy kicsit később, én is jártam oda:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.13. 13:14:39

A matulás zsidó database tréfli, hiszen Schőner Alfréd főrabbira is azt adta ki, hogy nem zsidó. :D

2010.03.13. 13:26:32

@Barát József guru:

'a második helyen álló politikai alakulat a szavazatainak úgy a felét ezzel fogja begyűjteni'

Ki szerint,mikor, mivel?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.13. 13:29:02

A bús magyar értelmiségi-sors épp ilyen emblematikus képe Rippl-Rónai Apám és Piacsek bácsi vörösbor mellett című képe. Nem erre gondolsz? mek.oszk.hu/02500/02571/html/nagykep.jpg

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.13. 13:30:52

Vicc:
-Hogy van újhéberül hogy: Köszönöm?
-?
-Szpasziva.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.13. 13:44:12

Jó, zsidó bűnözés mindig is volt, nem feltétlenül kellenek hozzá, az anno SZU-ból való disszidálás egyik eszközeként termett szép, kerek fejű, tenyeres-talpas, metsző kékszemű, szőke zsidó, vagy éppen fekete, echte grúz maffiózók (az örményeknek már rég van a sajátjuk). Utalnék most pl Meyer Lanskyra, Al Capone kollégájára/ellenségére is, akinek köszönhető pl. maga Las Vegas. Nem kis formátumú pacák volt, de mégis csak védelmi pénzekkel és szeszcsempészéssel kezdte.

A zsidó bűnözés fő oka az, hogy egy zsidó családban az a fiúgyermek, akinek volt esze a tanuláshoz, az rabbi lett és/vagy orvos/ügyvéd/tudós esetleg művész, akinek erre nem volt segge/tehetsége, az maradt az üzletnél. Na most gondolom, egyértelmű, hogy a maffianisztikus tevékenységek tulajdonképpen csak a törvényen már átbucskázó üzleti tevékenységek. Na most, az még a legbutább Mojse előtt is nyilvánvaló, hogy ha szeszcsempészéssel egy éjszaka keres 1000 dolláreszt, akkor nem fog napi 10 dollárért egész nap a szatócsboltban állni, és fizetni a védelmi pénzt azoknak a setét digóknak, hanem megoldja ezt is egy szuszra. Ezért van zsidómaffia, nem mellesleg ugyanezért van ír-, olasz, lengyel-, kínai-, japán-, magyar-, mexikói- és puerto ricói maffia is.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.13. 13:45:07

@efes: Hogy miért nem tudunk német, svéd, de még francia maffiáról sem, azt nem tudom.

Barát József guru 2010.03.13. 18:41:33

@méhészborz: szerintem, és a választáson.
Hogy mivel? a demagógiával, a zsindexezéssel.
A frusztrált emberek bűnbakot keresnek, erre a szerepre évszázadok (ezredek) óta a zsidókat szokták elővenni. Az "idegeneket". Erre az ideológiára mindig van vevő. Nálunk, most, úgy 10-12%.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.14. 11:42:54

ez szép és kerek. Csak aztán az a helyzet, te is, én is, itt blogolunk az index oldalhajtásán vagy tőgyin vagy mifenéjén, és a sejdeunderground magunkboldogítása blogjainnkon csak ott virít a reklámsáv. Mer' a szerződés értelmében ugye ennek híjján ugrik a címlap lehetősége.

"mert ki a zsarnok ajtaján belép
rabszolga lesz, bár szabad volt elébb"

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.14. 15:12:45

@vészmadár (pica pica): Szerintem meg akkor jön el az igazi, valóban szép új világ, amikor az echotévén két mocskoskomcsizó-zsidózó fröcsögés között majd Mesterházi akárki mosolyog ránk, Bajszos Lajos jár kánkánt és Demszky saját magát köpi szembe, fogmosás közben.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.14. 15:14:03

@vészmadár (pica pica): itt meg nincs is reklámsáv, de a blog már jónéhány éve ott virít a blogsalátában és címlapos is volt sokszor.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.03.14. 15:25:41

@efes:
felvetődik a kérdés: vajon szótár az index élő és személyesült rossz lelkiismerete?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.14. 16:02:21

@efes: hidd el, én a dudenbuch-ot sokkal többre tartom, mint szinte bármit a világhálón, csupán arra kívántam reflektálni, hogy mindannyian részesei vagyunk annak a gépezetnek, amitől idegenkedünk. Amúgy van hirdetési sáv, jobb felső sarok, keresés alatt:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.14. 16:07:07

@vészmadár (pica pica): Világos, mindig a zsidók mondják a legdurvább zsidó-vicceket. Nyilván, tudják min kell röhögni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.14. 16:10:34

@efes: nem tudom, mit tudnak a zsidók, a kérdéskör hidegen hagy. Én a megjegyzésemet nem a zsidózásra hegyeztem ki, hanem az index jófiúságos tingli-tangliságára.

Kenguru 2010.03.14. 23:48:40

"(igen erős a poszt-szovjet-orosz "zsidó" maffia, azok az emigrant-ok, akik pénzért vásárolták zsidóságukat a 70-80-as években szovjetúnióbéli zsidó vallási vezetőktől...) hogy pozitív diszkriminációt követelve "antiszemitizmus van, szólok a világsajtónak!!" -érvelhesenek "üzleti" tárgyalásokon."

Nem.
Izraelnek NINCS kiadatasi egyezmenye egyetlen orszaggal sem, ezert eri meg uzletileg a kőantiszemita nagyorosz maffiagengsztereknek izraeli allampolgarnak lenni.

Nomeg ugye izrael az allando para miatt nem egy olyan nagyon jo hely, de oroszorzsga viszont annyira szornyu hogy aki tud menekul.

Ha ehhez zsidosag kell akkor azzal, ha eleg a jo mell/fenek akkor azzal.
Vannak errol szorik.

Kenguru 2010.03.14. 23:56:07

@efes: Meyer Lansky, Louis Lepke ugyan olyan bevandorlo gyerek volt a szegenynegyedbol mint a tobbi kesobbi nagy gengszter.
Barmely nacio keviseloi lehettek gengszerek, igaz pl az irekbol kevesebb, ok inkabb rendornek mentek.

Ha mar valami igazasan "zsidosat" akarsz irni, akkor Arnold Rothstein az erdekesebb.

magyar-magyar szótár 2010.03.15. 14:19:54

@Nyunyóka: Hú, érzékeny bélhúromra léptél ezzel. Szerintem indexes jógyerekek öszesen hat egész sort nem olvastak tőlem, de megnéz-tek (lásd a szócikk, gyorsolvasás, átlósan a felütés és a végefőcím között, de mi van, ha a bevezetést a közepére rakom, lásd bs395 panaszos kommentjét máshol) Tiszta kattogásmarketing az egész (zsé, mint pénz)

magyar-magyar szótár 2010.03.15. 14:24:53

@vészmadár (pica pica): Igen, ezt nem értik a Felnőtt Bácsik, pedig az élet és irodalomnak már 1991-93 tájékán voltak olyan ügyeletes jobboldali barmai, akiket afféle díszgrófoként, ahogy Aczélék Esterházy Péterre mutogattak 1979-ben az álsemlegesség (nálunk MINDEN virág nyílik.. most ilyen díszbarom pl Debreczeni J) szóval Kattogás Über Állessz! Bármelyirányú taposás előre hajtja a Pénztermő Malmot. És ez a lényeg.

Namost "melyikünk az" aki nem úgy gondolkodik, hogy jőne bár és tenne be egy tőkés egy kis manit az elképzeléseinkbe és onnan magától megy már a kis gőzhajó. Az index esetében a Wallis tette be a pénzt (és ki is vette, ne felejtsük, nem jótékonysági inézmény)
Innen már csak a Wallis Mosodák Rt-t kell tisztára mosni és fasza. Én egy nagymosást a tavalyi Figyelő folyamában olvastam. Vagy már tavalyelőtti?

magyar-magyar szótár 2010.03.15. 14:26:20

@efes: Most vagyok túl megint egy zseniális Dovlatovon, az emigrantok kongresszusa LA-ben, a Hiltonban 1986-ban, cuki. És a zsidózáshoz is vág. Dovlatov valami félelmetes. Az egyik legnagyobb magyar író. Hrabal mellé emelem magyarságában.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.15. 16:52:41

úgy amúgy némiképp a jelenséghez idekapcsolva: ammán milyen, hogy Lovasi András (Kispál és a Borz) Kossuth-díjat kapott?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.15. 18:20:19

@vészmadár (pica pica): Szerintem megérdemelte, mint ahogy Kiss Tibi is a lovagkeresztet. Jobban, mint pl. Tátrai Speedking Tibusz...(ő is kapott valami figyegőt). Kinek kellett volna adni szerinted? Ha kapott Koncz Zsuszi elnyomott énekesnő, Bródy, Presser, Zorán, akkor nyugodtan kaphat Lovasi is. Sőt, nyugodtabban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.15. 18:21:24

@magyar-magyar szótár: Nem ismerem ezt a Dovlatovot. De ebben a minutumban rá is keresek.

magyar-magyar szótár 2010.03.16. 06:44:16

@vészmadár (pica pica): @efes:
Lovasi András Kossuth-díja az én lelkemben megoszlik úgy, hogy a fele a Magyar Frenk Czápá-nak jár. Persze ő nem kaphat ilyent. De kár, hogy Lovasi ezt a poent kihagyta: "Köszönöm Feri!" (persze feriről mindenki A Szegény-re,Aki Annyira Akarta A Jót -ra asszociál...)
Igen, megérdemelte

magyar-magyar szótár 2010.03.16. 06:47:10

Most a szocialisták A Rettenetes Vészkorszak előtt könnyezvén s romantikussan osztogatták a díjakat.. mert ugye majd most a Borzalmak Évtizede (= szűk két év... hehehehe) következik. (De már jövőre A Szociáldemokrácia, A Szociális Ééérzékenység és Baloldali Szolidaritás meg A Szakértői Kormányt!!! és a Vissza a Szocializmusba megint szép lesz, méltó régi nagyfényéhez (á lá 1994...) )

magyar-magyar szótár 2010.03.16. 06:49:54

Jaj, és a JA-díjasokrúl el ne feledkezzünk már!
József Attila-díj

Balázs Attila prózaírónak, a Magyar Rádió Művészeti Főszerkesztőség szerkesztőjének,
Benedek Szabolcs prózaírónak, műfordítónak,
Bogdán László prózaírónak, költőnek, szerkesztőnek,
Cserna-Szabó András prózaírónak,
Dobozi Eszter költőnek, prózaírónak, szociográfusnak,
Erdős Virág prózaírónak,
Fekete Vince írónak, költőnek, műfordítónak, irodalomszervezőnek,
Kiss Csaba drámaírónak, rendezőnek,
László Noémi költőnek, műfordítónak,
Marék Veronika gyermekíró-grafikusnak,
M. Nagy Miklós műfordítónak, az Európa Könyvkiadó főszerkesztőjének,
Szálinger Balázs költőnek,
Dr. Tatár Sándor költőnek, műfordítónak, a Magyar Tudományos Akadémia főkönyvtárosának.

magyar-magyar szótár 2010.03.16. 08:11:18

@efes: Dovlatov duplán (sőt, triplán) volt A Szovjetűnió Nyégere. Félig zsidó, ez egy... Az Isteni Szovjetúnióban ... azt hiszem, erről neves russzisztikusaink is szeretnek hallgatni... nílt antiszemitizmus volt afféle lózungokkal, amiket máma nálunk a Jobbiktól (vagy az MSZP népiess gyulaistától) hallani... Másrészben kaukázusi volt, vagyis "cigány"-szerű.. anyukája jó barátnője volt egy szovjetarisztokrata művésznőnek (kinek férje A Szovjetúnió Népművésze volt) ..valamint Dovlatov még szopvjet-orosz viszonyok közepette is alkoholistának számított (ott a mi Hajnóczynk szintje csak sima "megissza a magáét" kateg) . A katonaságot (büntiből kellett bevonulnia) lágerőrként húzta le (A Zóna c. regénye szól erről..) Kb akkora mahomet szálfa ember volt, mint a mi Krúdynk. Ráadásul nem is titkolta soha, hogy rendszernyaló cikkeket is írt. De egyben ellenzékinek is számított, akit indexre is tettek.

Nem úgy magyar író, mint Hrabal. Hanem úgy, hogy megírta, amit a mi magyar íróink eddig sem és ezután sem.

Az antiszemitizmusról rendesen csak nyafogva, hisztizve lehet.. ő szárazon, a leglényegig lecsupaszítva.. ez, amit most olvastam [A kihelyezett tagozat], fergeteges... en eszköznélküli. Kopogó tőmondatok, semmi ornamens, semmi cziffrázás. És benne van zanzában nem csak az, ami a Szovjetúnióban [majd Oroszországban..]lett, hanem a mi (és a mai...) magyar valóságunk is. Tászjáról a tipikus ősnőről ne is beszéljek.

Eleve a Szovjetúnióról olyan képet ad ovlatov, amiről a mi jógyerekeink tudni sem akarnak, nemhogy beszélni. (A szovjetarisztokrácia élete.. fitymállja D. a hollywoodi sztárok villáit a szovjetarisztokrácia palotáihoz képest...)

magyar-magyar szótár 2010.03.16. 08:16:31

Újságíróknak:
Dovlatov: Kompromisszum (Európa kk 2003.)
mai jógyerekeknek is, indexistáknak főleg!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.16. 10:19:08

@magyar-magyar szótár: az örmény-zsidó származás igen komoly kulturális hozadékkal bír... Az örmények már akkor voltak államilag keresztények, amikor mi még valahol Szibériában rágtuk a szárított rénszarvasszart.

magyar-magyar szótár 2010.03.17. 05:15:16

@efes: [fejből Dovlatov]
"Én orosz író vagyok!" - legtöbb honfitársam úgy a harmadik-negyedik vodka magasságában hangoztatja ezt. Én sem vagyok különb, de én úgy a tizenkettedik vodka után kezdem el."

hphp 2010.03.17. 13:44:52

"vagy a koszorúkészítő Karcagon [él-e még? a szerk. kérd.]"

ha járok otthon a jövő héten, megkérdem. merre volt az üzlete? hogy hívták/hívják?

magyar-magyar szótár 2010.03.18. 05:55:17

@hphp: Kölyök voltam, amikor nála jártam, ott tanultam meg, hogy a pekingi palotapincsi agresszív fenevad. A főtérhez közel, a templom mögött valahol egy mellékutcában, hosszú kun parasztházban, az egész ház műhely és raktár volt (pl az utólag rakatott fürdőszoba is, a kádban művirágokat tárolt, keresztneve talán József... remélem, él még, kb 70 körül járhat)

magyar-magyar szótár 2010.03.18. 06:18:15

Dovlatov nyers szöveg -és így kiderült, hogybizony Abonyi Réka (de why??? talán angol keresztfordításból??) apróságokat lazán vett...

A talajosok [konzervatív "fundamentralisták"]nem beszéltek angolul - és büszkélkedtek ezzel. A liberálisok sem tudtak angolul - de szégyellték magukat ezért.

A liberálisok és talajosok mközött volt jópár közös vonás. A Szovjetúnióban frottír sovinisztáknak és gyökértelen kozmopolitáknak nevezték őket. Jól kijöttem velük.

A börtönben együtt éltek . Kint szűken voltak [nem fértek meg egymással].

És mégis hasonlóak. Mivel a talajosok és a liberálisok szerint egyaránt az amerikaiak ostoba, naiv, gondtalan gyerekek. Gyerekek, akik meg kell tanítani. [...] A legfontosabb dolog a talajosok és liberálisok számára hogy lejárassák az ellenfelet, mint személyt. A talajosok és a liberálisok egyaránt fájdalommal gondolnak a hazára. De van egy lényeges különbség. Bennszülöttek biztosak vagyunk abban, hogy Oroszországnak kell nyilvánítania magát. A liberálisok úgy vélik, hogy sajnos [már ez lehetetlen].

Vallási szemináriumot tartottak a templomban könyvtárban. Voltak ortodox zsidók, muzulmánok, katolikusok. Minden csoport osztottak külön helyiség.

Szünetben a résztvevők dokumentumokat kezdtköröztek . A cionisták aláírás-gyűjtése Anatolij Saranszkij , az ortodoxok Gleb Ivanovics Jakunyin szabadonbocsájtását követelte. Az iszlám fiait mindezek nem érdekelték, ők Mustafa Dzsemiljevért gyűjtöttek aláírásokat. Katolikusok akarták menteni Jozas Boleslauskas szabadságáért [körleveleztek].
Az gyűjtés nem várt nehézségekbe ütközött. A cionisták nem voltak hajlandóak megvédeni az ortodox Ivanovics Jakunyint. Ortodoxok nem akarták, hogy elengedjék a zsidó Saranszkijt. A muzulmánok pedig kijelentették, hogy saját problémájuk elég . A katolikusok átváltottak a litván nyelvre.

A pálya szélén, a szimpóziumon megjelent Litvinszkij és Sagin. Mindketten a múlt híres disszidensei. Ők elég hangosan beszéltek és a dohányoztak. Úgy látszott, egy kicsit becsíptek [magyarul réstzegek voltak].

- Mi van? - Kérdezte Litvinszkij és Sagin. Elmagyarázták nekik, mi történik.

- Egyértelmű: - szólott Litvinszkij ésShagin, - fogd itt a dokumentumokat.

Először is aláírtak egy papírt védelmében Saranszkij védelmében. Aztán - egy memorandumot Ivanovics Jakunyinért. Majd a fellebbezést védelmében Dzsemiljevért. És végül egy petíciót Boleslauskas védelmében.

Litvinszkijhez lépett a pap Arisztarkhosz Philadelphia. Azt mondta:

- Önök megmutatták az igazi emberséget! Hogyan érték el az erkölcsi tökéletesség? Kik Önök? Ortodoxok, zsidók, muzulmánok, katolikusok?

- Mi ateisták vagyunk- mondta Litvinszkij és Sagin.

- Hogy kerültek ide?

- Véletlenül. Csak úgy erre jártunk és beugrottunk
süti beállítások módosítása