avagy rencervátás [trash metal version]

 

A rendszerváltás ahhoz a futóversenyhez hasonlított, amin egyesek biciklivel indultak és most a biciklinyeregből pekdesik le az elavult, ócska páternálista lábonfutókat, hokiütővel segítik magukat a bringázásban és nem akarnak "erős állam"ot, ami tiltani akarná a kerékpárral futók hokiütőhasználatát, azt majd a piac döntse el, hogy annak lehet-e igaza, aki bokájával hokiütőn meri ütni a bringást.
 
  Azonképpen ismertettem már az MSZP 2002-es területfejlesztési koncepcióját, ne tessen röhögni, volt nekik, méghozzá az: Aki bújt, az már bújhat, aki fejlődött, az mehet. Sok MSZP-s nem értette, mért kap valamit (akkor még kapot) Debrecen is a fideXXXes bűntanya (azok Szegény Feriék voltak, akik SEMMIT sem adtak a büdös fidexxfaszista ááállatkormányzatoknak)

Vagyis foltonkint elhúzott az ország
: a szűken vett agglomeráció (a IV. osztályú Budapest, Pestország)  határán a fosonyparkolóban +2 fokban a kis viselős kétéves Ford Fusion-jében a 84 éves nyugdíjas tata röhögve húzza rá a kormányt -bömböl a klíma ezerrel a kis tündérautóban, amim a mami bevásárlókocsija- a tőle hülyé-nek nézett kisnyugdíjasra, aki kispolszkival jött föl egy kerekeskosár óccsókenyérért meg zsömléért (beteszik a mélyhűtőládába és onnan veszik quasi frissen elő )

Dabason a 84 éves milliomos szlovák bácsi ugyanúgy húzza át a száraz gallyat az 5-ös úton az erdőből, a tűzifát a ház előtt a nyilt terepen tárolják, büdös cselédmentalitásúnak nézett Lehagyott-Magyarországon meg a kamrából is kilopják. Dabason már a 80-as éveben sem voltak vállalkozóellenesek a tömegek sem, míg vezérlő értelmiseggjeink, Népünk Nagy Tanítói ugyanúgy a vállakozó kismaszek ellenes agit' propot fújják ma is, mint a múlt száézad 70-es évek elején a maszeklángossütőpécézésben. (A maszeklángossütőnek Opel B Kadett Caravan-ja volt, a pécézőnek meg állólámpás mercije... de méginkább "becseűűűletes" ezeröcsije [1975-től...]...)

És az ország ezen foltosságába a vezérlőértelmiseggjeink és Spiró György szerint is büdös nép semmit sem tehetett, az tervezőasztalokon dölt el, az aktuális területrendezési reform hová sújt s mit emel, mit számolnak föl s hol dúsítanak... csak pl, hogy egy cukiságosat mutassak: azt az ex-Volán góré MÁV vezetők az új Volán górékkal sakkozták ki, hogyan lehet a busz és vasúti menetrendet úgy széjjeligazítani, hogy a büdös paraszt leszokjon a vonatozásról.. a vége-vágóképet, azt bezzeg ismerjük, az üres, kihasználatlan vonatokról... ez mind odaföntről ered lefelé, a sok refórmokkok ugye.. (lásd a bicikliverseny parabolám...) amiket ugyan ki más szabotált vóna el, mint a feszt rosszulszavazó alföldimetalitású tahónép, ugye...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr821807743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I_Isti 2010.03.04. 22:00:58

Ugyanmár. A '68-as ún. gazdasági reformot úgy fúrták meg a "reformellenes" kommunista erők, hogy szimplán fölgerjesztették az irígységet a szétivottagyú 1.0-ás, csak az állami nagyvállalatok igénytelen termékeinek gyártására jó, meg a gmk-s, "miénk a gyár, vigyük is haza, de legalábbis a gyár szerszámaival csináljunk valami használhatót is, ha már lehet" típusú "vállalkozókedvű" munkások között - akik az új gazdasági mechanizmus miatt természetesen pluszjövedelemre tudtak szert tenni a csak állami vállalatoknál foglalkoztatott, fentebbi kategóriába tartozó munkássághoz képest.

A szocialista gazdasági rencer bukása egyébként a személyi jövedelemadó bevezetése, és a bérek fölbruttósítása pillanatától fogva gyakorlatilag látható volt. (Persze az én szám lehet nagy ebben a kérdésben, mert akkor még kb hetedikes voltam.:)
A másik tömör gyönyör, hogy mindazt a gazdasági tudást, amivel a teljes rendszerváltást le lehetett volna úgy vezényelni, hogy ne okozzon akkora koppanást millióknak, szépen jól magyarul el lehetett volna sajátítani a magyarul másodszor kb 1988-ban kiadott Samuelson - Nordhaus -féle Közgazdaságtan tankönyvből. Csak el kellett volna olvasni.

magyar-magyar szótár 2010.03.05. 05:34:20

@I_Isti: Mert akart itt valaki gazdasági reformot? ma a jógyerekek úgy emlékeznek, hogy a Társasági Törvénynek reformcélja volt, ádehogy! A magyar részvénytársaság speciális cégforma, célja az osztaléknemfizetés mellett az, hogy az igazgatótanács, a menedzsnet és a felügyelőbizotság jólérezze magát. Szabó Lajos már 1951-ben megmondta: [ezeknek] a célja az, hogyan tudnának a marxizmustól megszabadulni anélkül, hogy a hatalmukat elveszítenék. Dehogy akart.. még Szegény feri sem akart szerkezetváltást: A balfasz hülye jobberek fölcimkézik "liberális" nak azt a spekulalizmust, amit az MSZP -konglomerátum (mezei baloldaliakon és pesti álmodó-kon kívüli) elemei képviseltek. Már Máté Lászlóékat mafiaváddal le lehetett volna csukni, csak az ostoba antall ugye "úriember" is volt és ezt aztán kurvára megköszönték nekik. Dehogy akart itt "nyugati könyveket" olvasnivalaki. Érdekes a valóban reformkommunista vállalatvezetők sorsa, pl Szabóé Jászberényből. HA valakit érdekelt volna a reform.. még 1994-ben a szakértői kormány elővehette volna ezeket az embereket, a mezőhéki botrányhős Varga is élt még akkor, azt hiszem. Széles és Demján (Demján beált spekulalistának egyébként)... Dehogy akart it reformot.. Senki!!
Sőt, Szegény Ferinek sikerült elérnie, hogy az elkövetkezendő 30 évben nem is lehet anélkül reformról beszélni, hogy ne a spekulalista lopcsalizmus képe merülne föl az "ostoba alfeődimentalitású" paraszt fejében..

Az kellett volna ide, liberális gazdaság, amiben a bennfentes kereskedőt az EfBíÁjj kutyaláncon vezeti ki a tőzsdéről.

Csak egy érdekes dia a "szerkezetváltás" elejéről, a tröszt ugye jellegzetes szocialista (ne neves!!) képződmény volt, gyorsan letiltották a zónijós normák szerint, de az ex-tröszt górék ismerték egymás telefonjait, hívták egymást és vastago benne vannak a MÁV történetében.. máigfölhatolóan.. ott van a gabonaforgalmi tröszt története.. szegény kis hülye Rajnai Attila, de sajnálom a cukipofit...

magyar-magyar szótár 2010.03.05. 05:35:31

A menedzsnet elütés, de nem is rossz szó (hálózat)
süti beállítások módosítása