tahóság: a testbéli ümmögön általütköző emberi fadgyak s az abba evődött por fekete, bőrszerűen, főleg az ing nyakánál. Azmiként azonban az pórság, úgyan tahát az urak sem váltják ümmögeiket gyakortább, azonban az ő tahóságuk sárga, viaszos, minthogy testbéli munkálódásben aligha fáradtanak…

A keresetlen úritahóságra egyik kedvenc példámat már agyonismételgettem (2003. Könyvnapok, Liszt Ferenc tér, az érdeklődők egy kivételével mind írók-irodalmárok, a civil közönség oda se ránt, eljárkálnak jobbra-balra, át-s keresztül, mégis 500watton erősítik ki, a kerekasztalnál, míg egyikük beszél, a többi neves írónk-költönk hangosan pofázik, sőt, egyik magossirodalmi szürkeeminenciás arszlánunk feláll és az éppen beszélő Tóth Krisztinára fart forgatva pofázik hangosan… Ezért hát az 500 watt!)

Most azonban pimf, hétköznapi úritahóság következik. A felvétel A Bűnös Városban,

Nyomor és szürkeség a korrupt Kósa zsarnoki rémuralmát nyögő kizsigerelt városban. (kémfelvétel)


 

 

Kúúrvázzó Tóvajj Lajóss kényuralmát nyögő Szalonnaszagú Párisunk egyik bevásárlóközpontjában esett meg. Pontosan a pékáruknál, kedvencemből, a tökmagos pogácsából szedegéltem volna, alföldi & cselédmentalitású türheő módon persze én is puszta kézzel fogtam volna meg, amit majd megeszek odahaza…  ámde a faszinger ott toporászott, miközben valakivel telefonált. Hangsúlyoznám: Helyesejtése, artikulációja, grammatikája egy tökély! -éppen csak annyit ahogott, és pöfegett (olv. blogfőszövegem a jobbfölső ficakban), mint az egyébként valóban gyönyörű orgánumú Győri László szokott kedvenc rádiómban, nárcisztikus önélvezésben.  Magossértelmisegg, hiszen lemerült akkumulátorú autójához (este rajta hagyta az utastérfényt…)  autómentőt hívott ki. Valószínű tehát, hogy gépész, pláne villamosmérnök.
Míg telefonált, bele-belenyulkált a tárolóba s szedegélte le a pogácsákról a tökmagokat, majd nyálas ujjaival vissza, csipegélt és nyamilt, miközben ecsetelte a rémes reggelét a bedöglött autóval.

Pangás, kiábrándultság: A Kálvinista Rómában esernyő nélkül az emberek el sem mernek indulni otthonról... (unesztétikus, elavult vezetékhálózat a levegőben!)

http://www.debrecen.xutazas.hu/upload/12426/1242650383_aranybika-debrecen.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr501751163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.02.12. 14:16:18

Miért, az az pékáru-árus mennyivel jobb, aki, ráadásul ilyenkor h1n1-szezonban két kezével a pogácsában, túrósbuktában turkálván, beletüsszent egy nedves-darabosat abba, amivel éppen szemezgetek... Persze, ő nyilván nem író, hanem proli-tahó.

2010.02.12. 15:18:02

A második képről jut eszembe, hogy a hííííííííííííres aranbika tulajának nyilatkozatai a cég anyaginak mondható helyzetéről, meg a poteciállisnak mondható bedűtő, akarom mondani befektetővel való fenyegetése...na az a tahóság.
Van aki elhiszi.

Frick László Emlékzenekar 2010.02.12. 15:38:35

@efes: A mi boltosunk akkor tüsszentett bele a kosaramba (kenyér pékáru) amikor éppen a vevők általános szörnyűségeit taglalta. Utána elővett egy taknyos zsebkendőt, összetaknyozta az ujjait s az orrát, majd megfogta a taknyos ujjaival a kenyeremet, pedig diktáltam neki, mi van a kosárban...

Frick László Emlékzenekar 2010.02.12. 15:40:35

@méhészborz: Villanyótás [kikapcsolták a titászok az áramot - a szerk kieg.] is volt az Aranybikában, de nem olvastam erről Holdrabló aus Basahalomnál, ezek szerint nem fideXXXes ááálatt az üzemeltető.

2010.02.13. 15:47:21

@Frick László Emlékzenekar:
Foggalmam sincs a tulaj irányultságáról, (mármint pártilag)de úgy hazudik, mint ha politikus lenne.

magyar-magyar szótár 2010.02.16. 02:20:58

@méhészborz: A bűnözők retorikai fogásai céh-szerűen azonosak :))) ÉS minden bűnöző igyekszik mószerolni mindenoldalról. Akármelyik bűnzservezetet vizsgáljuk, min den oldalra nyúlnak csápjaik, az majd a sajtó dolga , hogy egy kisujj-összefűzést rendesen pinafaszegyüttbasz-nak nagyítson föl.
süti beállítások módosítása