A magyar himnusz Erkel Ferenc [Franz Erkel, ein peschter bürger] szerzette dallama eredetileg verbunk [verbung] volt, azaz pontozva, gyorsacskán is énekelhető ám! /minden külön értesítés helyett!!/
 
Öregedő, lassan levénülő poen az, miszerint Alexandr Petrovity se volt magyar, ami egyébként igaz. Az inverz mélymagyar hülyeség semmivel sem sekélyebb, mint amire mondolat. Nagyjából az óvodai bibíí-k és bleeee-k szintje ez. A "diálektikus materjálissta" történelemfelfogás szerint a történelem szüntelen haladvány, egyre fejlettebb korszakok ülepednek egymásra. A mai álláspont szerint a nacionalisták (hacsak nem magyarköpködők) a múltcsökevényei, tehát az, aki antinacionalista, az fejlettebb. (Mégbeszűkülttudatúbb??)

Ma már hihetetlen, de mielőtt a fejlett Nyugat-ról importáltuk volna a XVIII. századi találmányt, a nacionalizmust, a Középkor embere maga szive-joga szerint választott nemzetiséget, ha egyébként nem volt röghözkötve, mint jobbágy. (De akkor is megszökhetett s felbukkanhatott máshol, másnéven, nem voltak papírok.)
Ugye, nehéz ma elképzelni, amikor párezer tahó "jobbos" miatt tüchtige jógyerek okádja le csulával, fikázva a magyart, hogy német vagy román elhatározta, magyar lesz, mert magyarnak lenni jó.

A liberális felfogás elsősorba helyezi az egyén személyes elhatározását, véleményszabadságát. HA azok a személyek elhatározták, hogy magyarok, akkor magyarok akkor is, ha más (tahó) magyarok pl  zsidózzák, polyákozzák vagy oláhozzák őket. Ráadásul az oláh, a ruszki vagy a polyák nem más, mint e nemzetek enn-elnevezésének magyarulása (a román új kifejezés, a valach törzsek valachok, azaz oláhok volta, a polyák polszki és a ruszki ruszki[j]).
Az inverz hülyeségre adott mondolat egyugyanolyan hülyesége tanulmányozható a "jobbikosok" palesztinbarát megnyilvánulásaiban. Emiatt lassan nem beszélhetek majd gyűjtésem kedvenc igazi mélymagyar megnyilvánulásáról, az izraeli magyar állampolgárok palesztinokat cigányozó megjegyzéséről. Ti. hogy, idézem  "a palesztinok olyanok, mint a cigányok, dologtalanok és lusták. Meg piszkosak".

Gyerekes jobbospukkasztási vágyból persze szabad inverz tahónak lenni, de elárulom, hogy az inverz tahó is tahó ;) [ A tahóság az emberzsír kiütközése, pl ing hátán, fekete bőrszerűen a portól a paraszt-é ÁMDE sárga faggyasan az úr hátán, mert úr nem dolgoz' tehát a tahósága [vált.: gahó] sárgásfehér marad... :) ]
Egyébként a legújabb nacionalista, fasisztoid megnyilvánulások egy része -szerintem meghatározó többsége- nem más, mint óvoda-kiscsoport szintű bleaaaa!! . Nyelvnyújtogatós dac.
2005-és 2009. között ugyanis a magyar demokratikuss intézményrendszert szinte soha eddig nem tapasztalt tökéllyel alázta le a demokratikus intézményrendszert. És ez a lealázás nem ám a plenáris ülésről való, egyébként önellenhatóan ostoba kivonulgatás volt ám, hiszen anno a jóoldal is volult ki s akkor a nyalógépezet oda is orált ehhez, hogy a meló nem is a plenárisülésen van és bezzegamerikában 4-5 képviselő lézeng az üléseken, mert az igazi munka máshol van(a terepen, ugye...) .Az elmúlt öt évben a profipolitika a legfejlettebbb, legjobb, legmagasabban művelt és legtehetségesebb magyar minőségiújságírói kar [eletronikusmédiatagozat detto] alányalásával és közreműködésével,  olyan nyílt pofátlansággal gyalázta le a demokratikus intézményrendszert, hogy egy átlag közmagyar még kifejezéseket sem talált a tiltakozására.  Elitértelmiségünk zsírtahónak nézi le azokat a közmagyarokat, akik őrájuk gondolva szavaztak 1990-ben másra.  Igaz, mára sokkal több már a politikailag ostoba és műveletlen polgár, az 1990. után eszmélő oktondi fiatalok, akiknek új minden régi vicc, pl az "indexes stílus" is. Az átlagpolgárok egy része mondoltos pukkasztási vágyát másban már nem is volt képes kiélni, mint "nacionalista" meg "fasiszta" megnyilvánulásokban. Az ilyesminek látták hatását, hogyaszonygyaja, arról sok pető iván-alakú, idegesítő értelmiségi pofáról erre bizony leolvad a blazírt nagyképűség, bepipulnak rája. Ugyanilyen a komikus "Kertész Vita" is, lövése nincsen a zsírmagyarnak Kertészről, "valami zsidó" aki provoktíve beszél, erre mondolatként még a Kertészénél is provokatívabbnak szánt kündüiánus fakadásokkal genyázunk, erre Kertész méginkább berág és még úritahóbb, erre mondolatként az ergyák mégpestiparasztabbul válaszolnak ésigytovább ésigytovább... A jógyerekek máér ott tartanak, hogy saját lázálmaikat "nyugati vélemény"-ekként szeretnék visszaolvasni, le is diktálják egy emigráns újságírónak és aztán visszacipyrják, mint "nyugati vélemény"-t. Holot az, amit a mi jógyerekeink terjdő nacionalizmusnak hazudnak el, egy átlag német ön-és haza-viszonyában természetes. Az amerikai polgár nacionalizmussa pár tamburmajorbotvonásnyival überebb a Magyar Gárda paszománytos matinékurucságainál. Egy Donald P. Belisario szappanoperában több a nacionalizmus, mint valami Usztics Mátyás szavalatban.
 
A szomszédom, mert politikai nézeteim bonyolultak a számára, mert "pesti" és "kommunista" duma-ként brekeg bele szűk tudatába, amit beszélek, elkezd Kárpátiát bömböltetni odavélve, hogy engem idegesít a nemzethyess nejlonzene. A búsmagyarsors-nak a rhytm'n blues-hoz gyöngéd s egyre haloványabb gyökérszálakkal fűződő dudvás gaz muharja. A magyarnaótáss bús klapanciás giccs. A matinékurucság. És ha látja a szomszédom, hogy kezdek idegesedni a Kárpátiára, akkor Tátrai Tibusz-beállítást ad a potmétereknek (könyékkel a MAXXX-ba föl!). Amint tüzet tűzzel eredményesen lehet oltani, tehát ha nem akarok több Kárpátia-bömbölést, bömböltetek öt perc Kárpátiát és kész. Vagy megkérdezem a szomszédot, hogy mért Ráckeve szineivel stráfozott nammammarország matrica van az Ignis-én.
A hejjhittler bejegyzésemben írtam már erről. Mert bolon'tanárnéni csúnyán fölidegesedett a hejjhittlertől, az egyébként alapjáraton megnyilvánuló pukkasztási vágya a cigánygyerekeknek ( zöld fűcsomóval hejjhittler-t [fonák svasztikát] rajzoltak a magyarsszony háza falára, ha nem szardarabbal...) még durvábban tört ki. Ezt kezelni "beidegesedéssel" vagy inverz bunkósággal kezelni: olaj a tűzre. Az különben bolon'tanárnéni egyéni szocproblémája volt különben, egyszer az iskola kapujában a fülem hallatára egyezet meg két nyugodt, sőt, vidám cigányasszony, hogy máma nem a bolon'magyarasszonyt mennek idegesíjjeni a tanácsra, ehun-e a bolontánéni, aztat idegesíjjék föl, már indultak is befelé szatyraikat forgatván a fejük föltött, "Ejjjkurvapiccsa, szíjjelszedem a szaadat, teee! rikoltásokkal..."
 
Soha talán olyan profi politika & médiahullám nem mosta a magyar köztudatot, mint 2005-2009. között. Akik beletojták ezt a spanyolviasz alakú kakit a palacsintánkba, most mindenféle "lábnyomról" hadoválnak. (Ez fal vetítés Mokembében a parasztnak, vakításra...) A Wallis Rt feltuningolta tőkével az index-et az új médiaviszonyokhoz, amikben ma már a televíziók, ha több "fogyasztóval is" de alacsonyabb hatékonyság mellett magas költségen és súlyos késések hosszúóráival kullognak az eseményekhez képest... Majd a Wallis a már lendületbe hozott index-et zseniális húzással elpasszolta egy meglehetősen ostoba "jobbos" médiavállalkozóként hoaxálható baromarcúnak, aki így önkéntelenül és tudatlanul hozzájárult az index látványszintű  politikai semlegességéhez - "hiszen jobbos tulajdonban van!".  Az agymosás egyik fő feladata volt tipikus "jobbos" megnyilvánulásokba provokálni a politikaiostoba kispolgári szegmenst, akik már semmiképpen sem találtak sem fogást a tökéletes politikaikommunikáción, miközben szavakba sem tudták önteni azt, ahogy a szemük láttára csak úgy sliccből kúrelta szájba a demokratikus intézményrendszer maradékát a Kamarilla. Nem volt ebben semmi színjáték, meg színfalak sem, minden itt, a szemünk előtt történt.
 
A "fasiszta veszély"-jel bevakított haladóbaloldali Social Club lelkesen tapsolt A Drága Ferikének, hogy adja meg a faszistákok szájának... Az ember, mondjuk, ha viszonylag értelmes, azt várta volna a "helyette beszélő" művelt és okos valamint tehetséges újságírótól, hogy röhögje már ki az akkor még mintegy 66-os létszámban masírozó német parasztsapkás,  nyugatiimport bakancsos, afrikai hímoroszlános, sváb-lajbis barmokat, madárfejűlajosokat. Erre mi történt? Lefeküdtek a fotóriporterek eléjük a kövezetre, hogy a féltucat betöltse a plán-t. Természtes is ez a sajtómunkás magatartás, szakmai követelmény egy bulvárfotóriportertől az, hogy kapja le autóbalesetben nagytotálban az aszfalton himbálódzó rózsaszín emberi koponyalemezt... Csakhogy a bulvárfogások a politikaikommunikációba keveredtek bele... talán azért is, hogy a 2005-ben Gyurcsánytól kilóra megvett két félbulvártévét egészenbulvárnak lehessen ellegyinteni.
 
Vagyis újnacionalizmusunk megnyilvánulásait a jógyerek, a megfelelen nyaló, uszítómédia munkásai tótawériánusan még szítani igyekeztek. (Arról, hogy a fasiszta, az A Halálos Übü Burleszk, és ettől miben különböztethető el a nácik szerintem sokkal veszélyesebb technoid pollúciója, már írtam ... )
 
De beszéljünk csak a XIX. századról, amiben, Kelet-Közép Európában a "maaxista diálektikus történelemfelfogás"-nak elhazudott maszlag szerint "pozitív" volt a nacionalizmus.
 
Ezt sose értettem, hogy pl a diszkrimináció is hogyan lehet "pozitív" .. egy eleve negatív kifejezést hiába előjeleznénk, az nem változhat. 
 
Mókás   a jógyerekek szelektív történelemkezelése, egyébként antiklerikálisok,   a szekularizmus verbális elkendőzés, szalon-ateizmus, innen kellemetlen egy mélymagyar jógyereknek a nácik (valóban, olykor látens) ateizmusa, DEVISZONT a román pópák nacionalista történelem és nyelv-konstrukcióit az "egészséges nacionalizmus" kategóriájába sorolják. Persze a fasisztákat is szelektíve kezelik, a Vasgárda nem annyira cukiságos (meg a félig német nagyromán  Condreanu) nekik.
 
Amúgy meg ki az a fejlettudatú jajdeműűvelt jógyerek, aki nem tudja, hogy ez a mai retro-jellegű kispolgári nacionalizmus (ami ugye Bezzeg Amerikában természetes, mert "az USA egy fiatal állam"*) mondolat a globalizmus mindent egybemosó entropikus káoszára.
 
A közbeszédet a mai fejlettújságírók (a netokratív néphülyítés díszpintyei, pl az index szerkesztősége) ugyanúgy napiaktualitású politikai fasságok szerint moderálják meg alakítják, mint 25 vagy 40 vagy 60 vagy 80 éve. Csak az a különbség, hogy 80 éve még a hírlapírók egy légtérben készítettek ellenzéki és kormánypárti újságot, egyik kezében a telefonkagyló, diktált kis szinest Kosztolányi, míg másik kezében a ceruza és korrektúráázott levonatot a másikoldali újságba. Vagyis ma már képmutató farizeussággal kelln tetteni a semlegesség látszatát. (Egy kicsit rájátszva, pl bakelitkagylót mutat, hogy ez a K-vonal, amin leszólnak, hogy kezdjük el a stréber hujjogást, hogy ó, dehogy, nem gondoljuk ám mink, hogy egy kiadott lekomm-séma szerint zavartok le témákat vagy hallgattok el...) A Bethlen-korszakban, a Gömbös-érában még egy (maiízlés szerint) "jobboldali" újságíró számára is szégyen volt a kormánypártiság. Igen durván tréfálkozott egymással az újságírói kar. (Krúdy ifjú hirlapíró korában párbajoztak is...) A legjobb barátok sem ismertek könyörületet - Illyés Gyula naplójában idézi föl, hogy bántak véle a Fenyő Miksáné temetésén Kosztolányi és Karinthy... Illyést pl nagy strébernek tartották a 30-as években.
 
 Vagyis: Valamekkora nacionalizmus "magától" is kipuruttyant volna a magyar közéletből, társadalmi mondolatként a zónijózásra. "Fegyvernek" szánta a jobbos bunkóság a nacionalizmus, és az mára már kevés is, hogy a torkukra nyomják le, vissza a jógyerekek. Az a tragikomikus helyzet áll fönn, hogy a Jobbik a programját azzal teljesíthetné be tökéllyel, ha azonnal kikapcs, és krrcss-nyekk. Ha meg se mukkannának. Hogy Orbán mekkora szivességet tenne "saját ügyének" a kussolással, azt ne is ragozzam... Katasztrófa lenne ez a jógyerekújságírás számára, mert akkor más nem maradna táma gyanánt, mint az, hogy a lmeze körbejárt és "Mehr Sozializmus!" .
 

Ilyen stréberen és ennyire el nem ismerve egy "újonan csatlakozó" állam nem nyalt, mint Magyarország, a zónijónak.

 

És a kispolgár számára a Keep Ost ( az az ónijó, a Szovjet') után a Keep West egyfasság.

 
Ráadásul gyakran még ugyanazok az arcok is oráltak az ónijó példáiról. A különbség az, hogy a múlt század '70-es éveinek publicisztikai nyelve sokkal cizelláltabb volt, ha a stílus kötöttebb és veretesebb, ámde a "sorok közé" kódolva rejtett üzeneteket is hordozott. ma már a 80-as évek ÉS- publicisztikáját meg a néhai Frick László bravúrjait "indexes stílus"-ként elhazudni a jógyerkekeknek, és képtelenek lennének egy sorok közé kódolt üzenetet értelmezni, ha már egy 3D vagy 4D , tehát a két (2 pont közt sikáló) véglethez képest harmadik nézőpontot kínáló szöveget is értelmezhetetlen zagyvaságnak szólnak le.
 
A Bácsfi Diána -cucc még egyedi eset volt. Akkoriban még akadtak (éppen a Matula Jógyerekmagazin is) akik karikírozni tudták a szerintem baszatlanság miatti hormonzavarában őrültködő hülyepicsát. A valamivel enyhédedebben , de hasonló késztetésből önként hülyülő (és egyre, egyre...) Morvai Krisztinát azonban napipolitikai okok miatt nem szabad nevetségesé tenni, mert a hűűdefasiszta (tótául nackó) veszély egyik emblematikus réme. Mint ahogy hazudván (elhallgatván) fölnagyítják a Jobbik "15%"-át az összesválasztó 15%-ává. Holott a Hallgatag Hatvan Százalék még bármilyen meglepetést is okozhat. Pl a FIDESZ máris hozzálátott, méghozzá önként s dalolva a hoaxált fölényének a lebontásához (Pl, ha Pintér főrendőr & titokszolga= BELügy miniszter lesz, az kb mínusz [-] 2-3%, ha Orbán miniszterelnökjelölt, az emitt +3% mellett amott -10%).
 
Nincsen kizárva persze, hogy amint a lemez körbejár, a Mehr Sozializmus!" után a patriótaság meg az a program kerül előtérben, amit még az idén februárban, mert Üdvös &  Refómm Ferike szájából hangzott, patrióta gazdaság is remixbe kerül, vagyis lesz megint "egészséges nacionalizmus" .

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr681435652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.12. 09:44:47

Kedvenc nacionalista vérmélymagyar hősöm Ekrem Kemál György volt, aki már csak szittya ősi családnevéből fakadóan a magyarság vezérének volt teremtve, sajna azonban a sors keze. Ekrem Kemál "a neve hangzásából ítélve" erős gyanúval azon közel-középkeleti kazár népcsoportból származhat, akiket sokszor szoktak nagy tudású nemzetidentitás-kutatók elkóborolt magyar törzsként azonosítani. György már a mai kor gyermekeként nyilván könnyen felülemelkedett azon a nüansznyi bökkenőn, hogy a valahai kazár fejedelemség volt az egyetlen a világtörténelemben, amely nem zsidó létére államvallássá tette az izraelita vallást.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.12. 10:08:27

kicsit megint túlragozod a zindexet

amúgy klassz

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.12. 10:39:17

"Soha talán olyan profi politika & médiahullám nem mosta a magyar köztudatot, mint 2005-2009. között."

vicces ez a 'profizmus' ám...

Akkor ezért a 15%-ra hajtó mszp és 1%-on halódó szdsz?:))

magyar-magyar szótár 2009.11.12. 12:42:19

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Lehet másképpen is tekinteni: Gyurcsány meg tudott minden olyat valósítani, amit Orbánról hagymázas rémálmaikban csak képzeltek.. és a kb 28 tagú SZDSZ képes még politikai tényező lenni, sőt, ahogy elnézem a szajkómunkásságukat: több az őket támogató jógyerek (bocsánat, jó-SZDSZ-es off-Retkes, tehát még külön a Kókuci Muci pártfél sikerét kell itt értékelni...
Ugyanígy pl a töübbiztosítós rendszer 2007. június 27-én bukott meg, de kommunikatíve sikerült eltolni egészen a 2008-as stormy monday-ig, a "méltatlan zsírbunkó nép, akik nem akarták a refómmokat" .. Holott a nyugati biztosítók a magyar biztosítási korrupció, icc. a gépjármű felelősségbiztosítási piac.. egy kb 100ezer Ft-os kár miatt már gazdasági totálkárra vesznek egy 900ezer Ft-os autót, mert a szervíz és a kárfelmérő összejátszav 1,1 milliós javítást hoznak ki EZÉRT bukott meg a többiztosítós rendszer, mert (ésmiközben az USÁ-ban is döglődik) egy biztosító sem akart apaprátust tartani az ellenörzésekre. Na? És nem sikerrel kommunikálták el ezt is?
Itt van most a Rettegés Foka. Ahelyett, hogy a jógyerekújságírók örülnének, hogy nemsoká it lesz a rengeteg meló, álságos pofikával sikoltoznak.

Szóval elég olcsón megússza az MSZP megint. És ha az SZDSz nem lesz annyira sznoib és kiáll Lali király népéért.. bár úgy látszik, hogy inkább a halált választják, mint Lali uszályát.. :)))

magyar-magyar szótár 2009.11.12. 12:44:03

@efes: Milyen jó így utólag röhögni rajta. Na, de majd a soros gömböcpárt is oda pukkan...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.11.12. 13:15:42

dudenkém, húzd meg legközelébb, mert ki olvassa ezt végestelen végig?

indapasssucks 2009.11.12. 13:53:07

a nacionalizmus a tömegek irányításának egyik formája.
most ezzel az irányítási formával van bajod, vagy azzal a ténnyel, hogy az emberek szeretnek tömegeket az akaratuk alá hajtani?

Ianas 2009.11.12. 13:54:27

Érdekes ez a félig irodalmiaskodó, félig idézőjeles szleng stílus. Majdnem minden mondatot értettem normál olvasási sebesség mellett. Sajnos nem volt türelmem 2x nekilátni újraolvasni a mondatokat.

Lehet, a H1N1 oltás tett be, de az is, hogy egyszerűbben kellene fogalmazni...

Ianas 2009.11.12. 13:55:05

@indapasssucks: Számomra nem derült ki, mivel van baja, és kinek :). Valószínűleg nem tudok olvasni.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2009.11.12. 14:02:53

Szebb lenne: "ha más (tahó vagy csak egyszerűen gyökértelen) zsidók pl mélymagyarozzák őket" ;)

kafferbivalybalamber 2009.11.12. 14:15:14

Aki másfél oldalon fejtegeti azt, amit két mondattal el lehet intézni, az egyéb gazságra is képes.
A vastag, dőlt, kisebb, nagyobb sőt színes betűkről már nem is beszélve.

Vincenzo90 2009.11.12. 15:40:19

Vegyünk egy manapság divatos témát, tűzdeljük teli divatos szavakkal, és innen-onnan ránkragadt gondolatokkal, zabáljuk be jól megrágva, majd nyúljunk le a torkunkon, és az eredményként kapott hányást írjuk le egy blogban minél bonyolultabbnak tűnő, valójában értelmetlen gondolatmeneteket kihozva belőle. Nagyjából így születhetett ez a post.

bastian 2009.11.12. 15:41:44

Az tartozik egy nemzethez, aki érte tesz, támogatja, védi, ápolja a hagyományait, stb..., de legalábbis nem tesz ELLENE, legfeljebb nem csinál semmit.

Aki rendszeresen, konzekvensen ellene tesz, pocskondiázza, külföldieknek akár csalással is kiárusítja, ellene szít, köpködi, stb... az nem a nemzet része, akkor sem ha állampolgár.

Halfbreed 2009.11.12. 15:56:38

Lehet ez csak az én "hülye" meglátásom, de aki a Nemzet és a Magyarság kárára hoz intézkedéseket, tesz kijelentéseket, kelt gyűlöletet, bomlasztja az Egységet, az ha zsidó ha állampolgár ha nem, Nem Magyar. Attól, hogy valaki állampolgár még nem lesz Magyar.

elp 2009.11.12. 16:16:28

ez egy káosz bazdmeg
minek írsz ha nincs kinek...

magyar-magyar szótár 2009.11.12. 16:20:35

@Halfbreed: Kertész is magyar. Amonnan kell nézni. Minden magyarországi zsidó is magyar, az Izraelbe települteket magyarnak mondták ott is és jellegzetes mélymagyar vonásokat láttak bennük, amiket persze ők magukon (magunk magunkon sem) vettek észre. Ha idejön egy külföldi, az autózásunkból, a kereskedelmi morálunkból, a kocsmáinkból, összbenyomásuk keletkezik.

Itten a bloglétben a jógyerekek szépen elkülönböztetik magukat a rosszgyerekektől, az ő fikájuk flitteres édes és mézes (Tamás Bence Gáspár-alakúak).. de külföldi nem tudja, vagy csak nehezen Bede Márton keresetlen pestiparaszt tahóságát elkülönböztetni mondjuk a magamfajta vidéki parasztétól. Tahó, tahó, egyre megy.

Kertész viselkedése tipikus magyar, nagyon jellegzetesen magyar , ilyennek ismerik a magyarokat, magyar ilyen izgága, egzaltált, a hazáját külföldön becsmérli köpködi.
Nem kéne Kertészt bántani, hisz amit mond, az az amit a Lyobika az anyukájának, hogy Mátééknál a WC illatosabb (mert szokatlan, új illatosítójuk van, a hazai illatot meg már nem érzi)

Hogyne lenne cukibb az az ország, ahol ő vendég.
Az óvodás gyermek sem otthon akar lenni, hanem bárhol, ahol vendéh és szabad neki a nippekkel játszani.

Nem véletlen, hogy a régi reformátusok a zsidó nép sorsát rokonították a magyaréval, közös nemzeti átkunk a bajkeverés, összeférhetetlenség és pártoskodás.

Kertész jótt tett Magyarországnak, ezek a hisztériák múlandó dolgok, 20-30 év múlva senki nem érti.

Mert mi értjük, mi baja volt 1849. júniusában Petőfinek Kossuth-tal? Kossuthot ismerjük? Petőfit ismerjük?

F.T. - törölt (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.11.12. 16:37:09

"Holot az, amit a mi jógyerekeink terjdő nacionalizmusnak hazudnak el, egy átlag német ön-és haza-viszonyában természetes. Az amerikai polgár nacionalizmussa pár tamburmajorbotvonásnyival überebb a Magyar Gárda paszománytos matinékurucságainál. Egy Donald P. Bellisario szappanoperában több a nacionalizmus, mint valami Usztics Mátyás szavalatban."

Ezt kéne már felfogniuk végre ezeknek a gazembereknek....
Hogy egyszerűen csak nem tartható az ország a 45 utáni mélyhűtött állapotba. Egy kis nacionalizmus minden népnek kell. Ez olyan kollektív szinten mint egyéni szinten az önbecsülés: Kell, mert ha valakinek nincs, az bukott ember, lúzer.

thewitch 2009.11.12. 18:27:11

"az a program kerül előtérben"

enyje-bejnye, remélem, csak elütés...

magyar-magyar szótár 2009.11.13. 01:49:08

@thewitch: Sok a gond itt az elütésekkel, leginkább a kettősmássalhangzók egyikénél már ernyedettebben ütök a billentyűre, bezzeg a Belisario-t két lö-vel írtam. Különösen zavaró ez azért, mert egyébként tele van szándékolt torzításokkal, pl a programmot, ha csak olyan szájalcsinálós, orális, nejlon, akkor bogromm-nak szoktam írni. Általában a kezem jóval lemarad az eszemtől (egzaltált attac), és voltam olyan marha állat, hogy nem tanultam gépírni, holott lett volna lehetőségem.

RoFä 2009.11.13. 02:34:25

@magyar-magyar szótár: Az a baj, hogy lektorálni csak saját magad tudnád, élő ember nem tudja szaz szazelekban megmondani, mi az ami szándékos volt.

Én mndjuk félig mezőségi félig pesti paraszt vagyok, úgyhogy amíg el tudom olvasni, leszarom :)

magyar-magyar szótár 2009.11.13. 02:48:03

@RoFä: Vannak tündér emberek, akik képesek még ezt a dzsuvát is szérübe rendezni. Ők a született szerkesztők... afféle, mint a zeneirendező, vagy a gitármester, Brian Eno vagy nemtudom, koncertmester vagy Sándor Pál két Zsuzsá-ja.

magyar-magyar szótár 2009.11.13. 07:45:33

Elnézést kérek mindenkitől, akinek nem válaszoltam, csak most vettem észre, hogy ez a túlságosan egyszerű primitív és nyúlfarknyi írásom, ami a hemzsegő közhelyeknek köszönhetően még olyanok számára sem akadály, akik már a macis olvasókönyvből nem tanultak meg olvasni, címlapos lett. De miért is lett volna valami jobb, ugye. Addig is vígasztalódjanak kedveseim a mai énblog c. bejegyzésemmel, ami szerintem jobb ennél, tehát nem is lesz címlapos, nembeszélve a délutániról, az olvasószerkesztőről.

magyar-magyar szótár 2009.11.13. 08:14:39

@bastian: Legjelesebb mélyen eőshmagyar nagyuraink árusították ki pl a töröknek édeshazánkat, 'Sztambuli levéltárakban mutogatnak szép magyar ősi nevekkel leveleket, budai pasaságért az igazhit felvtelét ígérik. Aki elolvassa EP HC-ét, meggyőződhet, kevés nemzetnek voltak ennyire ganaj főurai, mint a magyarnak, a magyar földbirtokos nemesség (a nemesek, a nemzetesek voltak "a magyar" a pórság, az prosztóje és kész, parasztok) elsőnek hagyta a hódoltságot el s csak adót szedni jártak vissza, ládd az Eszterházy-anekdotát Móricz Erdélyében. Magyaroknak nem csak az Alaménijom Gróf, erdélyezéseit, hanem Móriczot is kéne olvasnia .
A magyar nemzetes úr apja volt az paórságnak: meg is gyakta, ha arra volt gusztusa.

magyar-magyar szótár 2009.11.13. 08:15:42

@indapasssucks: Ja, és hát az is a tömegek irányításának formája, ha a másiktömeget (a nemjógyerekekeket) rémképizáljuk :)))
süti beállítások módosítása