bullshit - régimagyarul lószar, etetés, falduma, régi szlengben médiázás (paraszt levétele ). Mondhatni faszság. Lé kamu hadova.

Szófejtésemben most inkább az új netokratív, blogoszferiális tartalmára gyúrnék rá. A spekulalizmus (a paradigmaváltás a kommunikációban, pl ez a legújabb álság, amit bullshit-ként hagyományos pénzügyi válság címen kommunikálnak le a spekulalisták. A Zistenatta Nép pedig a bullshit célnak megfelelően ünnepli is a kapitalizmus feletti győzelmet...)

Blogoszferiálisan a bullshit leginkább az iwiw-en szemléltethető: A kifogalmazott álságos és hazug céllal szemben az iwiw kiagyalói nem tértek el a netokratív dogmától: Nulla[anyagi]befektetéssel pénztermő kis ketyerét beindítani a szoba sarkában. Mihelyst kezdi magát vállalattá kinőni, keresni egy hülye elavultkapitalistát, aki pénzt ad érte, oszt tavasz, hawájj stb. Az iwiw a kifogalmazott marketingcéllal szemben nem alféle taná'd-meg-a-jóbarátodat, surranó- és padtársadat, elveszett haverjaid, hanem cím-és kapcsolatirendszer mátrix. Az iwiw valódi üzenete: Balfasz[te HP!]: add  nekünk ingyen a kapcsolataid, cserébe kapsz tőlünk ingyen egy nagybüdös redves lófasz*t, amit kapj is be, csak nekünk, érted nyomtuk. (*angolul bullshit, azaz bivalyszart, amit magyarul lószarként is szokás kimondani... )

A nyelv mindig igazságtalan egy kicsit. Hiszen mindig a nyelv logikája segít lesánítani egy nekünk nem teszetős vagy kellemetes allegóriát vagy hasonlatot.Egyébként a trágya nemes anyag. A lótrágya a legnemesbb trágyák egyike -bár leggazdagabb kétségtelen a fekália. Ám a talaj mikroflórája és faunája a lótrágyát kedveli. A komposztáláshoz a legjobb kelesztőanyagok egyike a lótrágya. Valódiparasztházak döngölt padozatához a legalkalmasabb a gyönge csikószaros mázga volt. A lófasz pedig?- a lósperma, mint a ránctalanítókrémek egyik legbijjóbb alapanyaga médiuma ugyebár...
(A bijjóbiznicc, mint bullshit.. na, az is szép fejezet...)

Aki rávilágít egy interkontinentális bullshit-re, azt viszont A Rendszer [a spekulalista netokratív tömegpszichózis útján] automatikusan leösszeesküvéselméletesőzi.

A speciális mélymagyar feudalizmusban köbre emeli a tragédiát az, hogy a mi kapitalista-képünk még cilinderes, dagadtrazabált, triplatokás, csíkosmellényes undormány csávónak ábrázolja a kapitalistát.

A spekulalistát pedig nem is vagyunk képesek elkülönböztetni a tömegben, neki ugyanis nem kell az egész csorda, ő csak a java húst viszi kellemes kis málhazsákjában, bornyúnyalthajú édes jópofi, aki procc butikban méregdrágán veszi a műkoptatott medmeksz-military szerkót és a bornyúnyalt hülyegyerekfrizurcsiját meg sztárfodrásszal csináltatja. A netenlógó proletár viszont már vak felismerni a tom wolfe-i elhanygolható különbséget, így azt hiszi, egy srácot lát A Tömb [On The Block]-ből.

Ki lehetne gyűjteni faszománytossan mélymagyar bullshit-eket. Éppenséggel a blog-pont-hu egész Csizmáskandúr-Kétpúpú teve-Sültgalamb project-je maga egy orbitális bullshit.

Bullshit minden "ingyenes közösségi portál" jóformán. (Főleg a jól elkülönböztethetően agitpropos cuccok.) Semmi sincsen ingyen. Természetesen az index-pont-hu bullshit, méghozzá kvintesszenciálisan, állatorvosiló, sőt, über: paródiaszerűen az: A halálos k'k'európai tragikomőd maga. Bullshit a blogter-pont-hu iwiwoid twitteroidizálódása. Bullshit az, hogyaszongya: "A Virtus[-pont-hu] nem blog!"  Hogya lófasz[=bullhit]ba ne lenne az! (Ide külön vicces, hogy a Virtust a kezdeteiben a Magyar Virtus neve miatt minek is nézték a stréber politikaikorrekt jógyerekek.)

Általában minden nyalóblog bullshit . A nyalóblogok évvégi szavazzá' má'  - partijai [ócska kattogásnövelő trükk, amit a sültgalambvárományos kétpúpútevék még megfelelő odanyalásokkal turbóznak is..] mind-mind bullshit-ek. Külön kómikus [Babits Mihály írta így a komikust, görögös hangsúllyal..] egy nyalóblog "üzenetszövege". Szinte MrBean-iális egynémely nyalóblog, aminek a motorja valamely politikai személyiség iránt érzett fóbiás undor.

INGYENPORNÓ NINCS /Aspekt/

(A könnyebb előhalászhatóságért a cimkék közé illesztettem az idevágó szószedetekre kattantó cimkéket...)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr78852778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crouch 2009.01.04. 11:19:57

What can i say?

Le a bullshit-tel.

magyar-magyar szótár 2009.01.04. 16:32:34

Le biz a'. A komposztgödörbe, hátha haszna is lenne...
süti beállítások módosítása