Érintettem már ezt a témát. De nem lehet elégszer. Most a sok magyarázat helyett magát a sajátnyállal való önfényezést élvezzük, tessék:

Úgy lettem újságíró, hogy ültünk a Nagycsarnok melletti Csarnok étteremben, ahol a városban először adtak csapolt Kronenbourgot, és egyszer csak bejött egy kedves, golyófejű fiú hülye kalapban és bekötözött füllel, és megkérdezte, hogy lefotózhatna-e minket egy Magyar Narancs-cikkhez. Mondtuk, hogy naná, aztán megkérdeztem tőle, hogy ugye ő a Déri Miki, a híres fotós-horgász. Mire ő mondta, hogy igen és a cimpájára mutatott, hogy egy horog akadt bele, azért van bekötve. Aztán újabb öt perc elteltével megkérdezte, hogy nem lenne-e kedvem írni pár cikket a Narancs horgász mellékletébe. Mivel még soha nem írtam le egy betűt sem, a „narancsos” jelző viszont kábé úgy hangzott, mint az „egyszerre tagja a Beastie Boys-nak és a Barcelona csatársorának” (ne röhögjenek ki, 1992 volt), naná, hogy volt kedvem. Jól hangozna, hogy ezután nem választhattam más szakmát, viszont a szokásosnál is nagyobb hazugság lenne, merthogy eszembe sem jutott a dolog évekig.

Közben egyetemre jártam és napi négy órában Nick Denton titkára voltam*, aki akkor a Financial Times pesti tudósítója volt, ma blogmogul. De még ettől sem jött meg a kedvem, ám amikor az arany tízezreseket tojó Nick hazament (1994-ben járunk), én meg maradtam szegényen és elhagyatottan, hirtelen kipróbálásra érdemes opciónak tűnt az újságírás, főleg hogy Nick beajánlott Kereszty Andrásnál, a Népszava főszerkesztőjénél, mint „fiatal, dinamikus gazdasági újságírót”. Hahaha! Én becsületesen megmondtam Keresztynek, hogy a három darab narancsos horgászcikken kívül soha egy sort sem, meg hogy a gazdaságról fingom sincs, erre mosolygott és felvett, amiből az következik, hogy igazi látnok volt.

A Népszavánál töltött fél év alatt láttam a szerkesztőségben néha fegyverrel mászkáló Fenyő Jánost, ami klassz volt, de átmentem a Magyar Hírlaphoz, ahol nagy meglepetésemre maradtam gazdasági újságíró. Annyira, hogy elszipkázott a Világgazdaság, de a Hírlap később visszaigazolt, aztán szerkesztő lettem, még aztánabb fél évre elmentem Barcelonába kagylót főzni, hogy a nemrég elindult index.hu-hoz térjek vissza, ahol azóta is. Most már évek óta kult. Rovatvezetőként. Itt jobb, mint bárhol máshol, kivéve a Real tizenhatosát.

 

 *A hiányzó rész rekonstrukciója. Megyen Denton a Pesti Uccán, hát egyszercsak megbotlik  valami  hoo-osszúúú zőőd vászonzsákban, egy fickó dohányzik a Kiskörút egyik háza sarkánál, a bokájánál pecafelszerelés, hévarjú, nem akar maga a titkárom lenni, ááádehogy is akarok, a Májer Kft-nél szeretnék acélszalag hasító lenni a Csepel Művek területén az Asztalos utcában, nadekérem, mégis, Ön így kallódna el, erre a szája másik sarkába teszi a csikket, nincsen az a pénz, amiért én a jövőmédiája egyik orákulumának a titkára legyek, aki majd annyira fogja tudni a dürrgést, inkább pecáznék, ha lehet, de nem, ellenkezik Denton, ragaszkodom fiatalember ahhoz, hogy aztán az Ön portfóliója része lehessek, annálistöbbet** fizetek, erre az egyszerű fiúnak látszó egyszerű fiú nagy nehezen ráállt s megengedte, hogy Denton vihesse a pecafelszerelése egy részét.

 

**miután feszt baszogatták ezztel a sokpénzzel, így Piás Ilon nyénnye trükkjével, a tódítással sokkaltöbbet mondott, hogy azért annál kevesebbet képzelve vegyenek vissza magukból az irigykedők. Ilony nyénnye meg azt szokta mondani a falurággyóknak, hogy tegnap este olyan részeg vót, négykézláb ment haza, erre persze a faurággyók még ők maguk tagadják, hogy áááá, dehooogy  Ilonkám! ...s csak gondolatban teszik hozzá: Háromkézláb, te vén [SÍP] vö. azzal, amikor az indexes jógyerek feketebakelit telefonkagylót mutat tódítván, hogy az a K-vonal... Pedig Ficsor Ádámnaknak is már régen mobilja meg laptopja wifivel van... És tegeződik, nem, mint Lakatos... És mióta Ádi nem ér rá karbantartani a lekomm-ot, mindenféle összevisszaságok vannak a médiákban...

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr201396470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.10.30. 08:42:12

én unom

jó, jó a Szily, de sztem érdemtelenül sokat foglalkozol vele:)

RoFä 2009.10.30. 10:50:31

Hátennélzagyvább bejegyzésténmégnemolvastam. hogy a fenébe nem lett ez címlapos?

:)))

Vajh hogy mutatták be Nicket Lacinak?

RoFä 2009.10.30. 10:57:02

Egyébként régi sebet téptél fel. Én régóta szeretnék egy Igazi Mentort magamnak, de még azt se döntöttem el, hogy milyen területen, továbbá lusta és passzív vagyok ahhoz hogy evvel egyáltalán komolyan foglalkozzak

Kicsit mint a viccben, hogy Jákob, vegyél már legalább egy kibaszott lottószelvényt

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.10.30. 11:48:18

Most akkor jól látom, közgazdász vezeti az index észosztását kultusz-témában? Mindent értek.

magyar-magyar szótár 2009.10.30. 12:32:10

@efes: Így van, bevallom, hogy én is a direkt morál könnyűséges frusztrált
és ez a válasz Hann'nak is szól ám!) fóóóradalmiságában vadulok ennyire, de ha beleültetnének az admingépbe mondjuk havi 300 rúgóért (vagyis olcsóbban megszámítom) akkor én se csinálnék mást, mint a tartalomra [SÍP!!]olván csakis a kattogást termelő baromságokat meg a politikai semlegességet hoaxáló "jobbos" meg jobbos bejegyzéseket pettyenként ésígytovább, sokkultúrák Könyvesblog (de a Könyvesblog is puruttyázott ám már, amikor Kemény Istvánt a Barátok közt ex-szkeccs-menét fikázta)
Szóval az ember-keze lába .. de hát létezik az a pénz.. amiért

magyar-magyar szótár 2009.10.30. 12:36:21

@RoFä: Vezették Nicket Szily felé a ManCsos svédasztalos összeröfin, Szily meg menekült, jaj, nehogy már, de akkor két pompomlány (az ilyen összejöveteleken a pompomlányok retkes farmerben, nyúlt kötöttpulcsiban , zsíros hajukat söndörgetve, mitesszerek, minden, és abban a korban Elfriede Jelinekkel tüntettek..) fogta le a sötét lépcsőházban, hogy Nick végre megtehesse ajánlatát, de Szily egy hét ráalvási időt kért és tíz nap múlva baráti rábeszélésre vette föl Denton 93-ik telefonját azzal, hogy taccrájt.

magyar-magyar szótár 2009.10.30. 12:37:16

@RoFä: Minek a mentor? Máma már a tehetséges ember csak kiül a térre, arcát a napban fürdeti és spontán fölfedezik.

RoFä 2009.10.30. 12:59:40

@magyar-magyar szótár: Akarja a halál, hogy felfedezzék. (Kicsit, de nincs mire). Inkább olyan apafiguráról lenne szó, a sajátomat elhagytam kilencévesen.

RoFä 2009.10.30. 13:02:42

@magyar-magyar szótár: Sejtettem, hogy így lehetett. Azt jótékonyan homályba burkoltad, ahogy Nick az egyetlen nem mitesszeres, mediterrán ősnői attrubútomokkal bíró grupiet győzködi, hogy kissé szopja má le Lacit, hátha így megoldódik ez a random kínzó munkaügyi kérdés.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.10.30. 15:48:35

@magyar-magyar szótár: megnézném azért küzdelmedet egy átlag olvasószerk.kel... :D de méginkább az admingépezettel. haha, izgi meccs lenne úgy vélem.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.30. 20:59:00

@magyar-magyar szótár:
300? bruttó? azért kultúrember nem kel fel reggel!

magyar-magyar szótár 2009.10.31. 06:19:46

@bs395: Pestországban, ahol a hús a Vásárcsarnokban mintegy 20%-kal, a petrezselyem meg 33%-kal olcsóbb, mint a tahó zsíraföldimetalitású cselédmagyarországon , szóval idelent az alfeőd tengersík vidékén 300rúgót még izomtiboralakú kurvafuttatóknak is nehézséggel gyön össze egy nap, hajdúsági IT-technikus eltengődik akár nettó 270ezer-ért is ám! Nemhogy kulturember. Ja, és idelent a vágottződ is drágább, viszont 4000-ért két 13 éves cigánylyányt kapni. Félórára.

magyar-magyar szótár 2009.10.31. 06:23:55

Ja, és olyant, mint nfvsz, Homár Mollah -formátumú kulturember se kérjen, mert az itten nem műxik

magyar-magyar szótár 2009.10.31. 06:28:50

@RoFä: Komolyra most. Nekem volt egy ilyen apám, meg még egy bátyám is. Sőt, báty'ból kettő jutott. De egyébként ovis módon,infantilicce lehet könyvekből is mentort választani, pl Krúdy Gyula bá' szivesen vállalja, de vagy 5000 oldalt el kell olvasni ahhoz. Viszont jó csajok, teee, van egy olyan jószagú ( szenesvasalóval vasalt vászon, szappannal kimosott hónaljú, sprésosemérte )... kis 16 éves prepa, megállítja Krúdyt az utcán, hogy dedikáltassa a könyvét...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.10.31. 09:21:53

@bs395: ja, én is havi negyvenmillát keresek, az csak a káprázat, hogy ez mindössze 57640 forintnak látszik a slejfnin, minden hónapban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.31. 11:35:15

@magyar-magyar szótár:
bruttó 300 = nettó 170, nettó 270 = bruttó 530. kis különbség, úgy egy statisztikai átlagfizetésnyi (amihez nem teszik hozzá sose, hogy az emberek fele kevesebbet keres, mint a statisztikai átlag (ehhez meg azt nem szabad hozzátenni, hogy hivatalosan)).

@efes:
én meg 50 millát.

Sii 2009.10.31. 19:20:36

Ajaj papa, egy ideje csak olvasom a megőrülésed krónikáját, de ez lehet a mélypont. Szóval amit eddig prédikáltál, az mind renonsz és az az össszes problémád, hogy nem te vagy belül? És még az árcimkét is felnyálazod a homlokodra?? Hú de ciki vagy.

magyar-magyar szótár 2009.11.01. 05:15:53

@Sii: Sose feledje (ön is elég drága ám!) uram, hogy mindez sem voltam én egykor, hát főleg nem, ami leszek. Kissé pirulok, amikor egy ennyire műűvelt és okos embernek kell rámutatnom arra, hogy mi a különbség a kör és a körző közöt, hát a körző egy változtathatú csúcszögű háromszög minden alap nélkül. Ön biztosan fotoszintézis útján folytat anyagcserét, én viszont disznók között is megenném a korpát, ha rászorulok :))

Mindenkinek az a problémája ugyanis, hogy mért nincs belül és ha belül van, akkor miért, és aki mást mond, az hazudik.
Ön most egy riposztot mondot, de ilynt tucatjával (ami újabban tíz) összecsomagolva lehet kapni a treszkóban, és ennyire futja már egy jobbképességű középsőcsoportos ovisnak is...
most megnézem, hogy kommentnick-kel társalgok-é? Tippem, igen...

magyar-magyar szótár 2009.11.01. 05:17:42

>>Sii 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
..hát eeggen, innen nincsen miről beszélni...<< :)))

magyar-magyar szótár 2009.11.01. 05:42:18

@Sii: Ó, én vén szenilis, nem csak őőrült, hát megnéztem a kommentkezelőben s kiderült, hogy Sinto, régi ismerős, mikor eszünk már meg egy cukiban Eszterházy-tortát? Itt a blogponthun libeérjálliss jógyerekek kamu-ímélcímmel szoktak ám kommentnicket alapítani, és olyannal, ami [sem] nem utal az egyébként ismert nickre (vagy blogra) .
süti beállítások módosítása