önevangelizáció -az amit az index-esek művelnek most a NagyKöltözésük körül. Úgy vannak vele, ha suga'babby * subbababby-san így és így csinálnak az édes kis pofikájuk mellett a kikkezükkel, akkor nem látni, mi van a gyakorlónadrág szárába belecsúszva A Múlt-ból.

Vagyok szives kiragadni az önevangelizációra egy gyönyerő példát tessék. Itt mazsolázhatni barokkossan burjánzó, stilisztikailag kazdag [ma: gazdag] nyelvezettel egy ooolyan sztorit, ami szimpla alföldimentalitású tajparaszt olvasatban arról szól, hogy az ügyvédúrnak pénze, mint a pelyva, oda se ránt, mire bassza el, és egy nagyrakás értelmiseggi baromkodás, ha jó a fogalmazókészségünk, még hathat jópofa avangároskodásnak. A felütésben egy kurva is van, de persze a főszövegben nem basszák meg, mert ő lesz a patkány abban a kontextusban.

A Kell a jó cím! pályázat (újságíróóvoda, előkészítő bölcsis csoport) győzteseként pillangó nyomdára érdemes címadás, tessék:

 Orbán Viktor sötét titka 

Egyébként az ország összes vízpartján nyáridőben, a Tisza -"tó"-tól a Balcsiig s vissza a bányatavak mellékén és a Dunakanyarban, paraszt mást se lát, mint a minden kedd-től csütörtök-ig tartó meló stresszét spontán ökörködésekben kipihenő szellemi élmunkásainkat, klottgatyában tekilás birkapörköltet okádó brókereket, vízzel töltött kotongumikat dobáló beírólányokat és iszapban hempergő ügyvezetőigazgatókat. (Jelentősebb műűvészek oly makettrészegek már csütörtök késődélután a vidéki tanyájukon, hogy arra nem képesek, féltéglát vágjanak a haverjaik autóira rárontó pulyikutyuskához..) Gyüjteményem egyik legneorusztikusabb darabja egyébként Dr B. fogorvos, cselédmentalitású alföldi szülőfalujában a távfosás bajnoka (2m23 cm) - a  vidékiparasztháza azonban a folyón és a fákon túl, odaát van, ahol ez jobb befektetés.

Egyelőre, nem úgy, mint Bezzeg Óperenciántúl, nékünk összesen egy garnitúra jógyerekújságírónk van, úgy kell őket minden nyelvierőt és fragmento- és stilizációs készséget bevetve rosszcsontnak is ábrázolni, igaz, neveikhez fűződik amerika felfedezése (Vágvölgyi B. András Hunter S. Thompson seggelyuka körül) a spanyolviaszk föltalálása (Olaj a bűzre - Rajnai Attila korszakos cikksorozata) stb-stb.

Ha lenne egy másik garnitúra cukipofaújságíró, pl liberálisok, akkor azok, ők maguk kezdenék el feszegetni, hogy volt az a Wallis Székház Büfé-jében, összefutván Farkasverembeesettképű Ártatlan Kiffiúval? Nemhogy az index monopóliumra törekedvén összerántja a disztribúciós vonalakat, hanem lenne egy másik sáv, sőt több, és egy másik liberális újságírót már nem lehetne csak úgy lenackózni, faszkózni meg fideszesezni, ha merészelne kritikaikardélre hányni bennünket.

Bächer Iván utolsóelőtti fellépésével pár napig fönnállt a veszélye, hogy Új Szakállas Pulóveres Bácsik képében egy vadiúj másik baloldali és másikliberális újságírónépségünk kél és vesz és ragad, de hálistennek és úgy látszik, maradnak ezek, akik eddig voltak és lesz minden úgy, mint eddig. Bächer megtanult írni, de ha mi azt akarjuk kiolvasni, hogy ő a nackókra szeretne szavazni, akkor az úgy van. (Ugye, a Szakállas Pulóveres bácsik kincskeresőkisködmöne volt Hans-Georg Gadamer Szöveg és interpretáció című munkája.)

Például 2010 második felétől újra akcióba lendülhetnek munka nélkül punnyadó tényfeltáró és oknyomozó újságíróink. Megtudhatjuk, mit csináltak a Fiúk a lovardában 2001-ben. És hogyan költötték el 2002. elsőfelében a minisztériumok az egész éves keretet. (Ettől a mai kormány megkíméli majd a következőt, mert mert eleve félesztendőre elegendő keretet szab..) Ésígytovább, ésígytovább... Szerintem még az is kiderülhet, pettingelt-e Portik Tamás olajbojár egy tényfeltáróújságírónővel, aki olajügyekben nyomozott vagy dugtak is.

*bocs, félrehallotta a beírónőm (a szerz. megj.)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr871349940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intizar 2009.12.05. 00:43:57

Pici kézcsókom!!!
Nem vettem észre.
Jiso ráz:
NEM VETTEM ÉSZRE.
Így intéződjenek a médijákok nyomorúságai a jövőben is.
Kösssz

magyar-magyar szótár 2009.12.05. 07:20:05

@Intizar: Jó volt Önnel beszélgetni, Nagysád, ezt a kommentjét nem értettem, de viszlát!

Intizar 2009.12.06. 18:07:40

Mert én igen???
Biztos volt valami értelme valaha...
R. Browningot kérdezték meg egyszer, hogy mit akart volt mondani Sordello c. költeményével. Lelkiismeretes ember volt, újraolvasta, aztán így felelt: Mikor én ezt írtam, úgy tartottam, ketten értik, a Jóisten és R. Browning. Mára a Jóisten egyedül maradt.

magyar-magyar szótár 2009.12.07. 06:35:20

@Intizar: Akkor ez a Browning nem ismerte a chaszid [ÍRÁS]magyarázó anekdotokat.
süti beállítások módosítása