Már többször említettem, hogy a legkegyetlenebbek nővel a nők. Most átlapozom egyik kedvencemet a gyűjtésemből, az anyós által a disznóólba kutyaláncon télvízben meztelenül kiköttetett menyről, akire rájártak a saagorok.. Maradjunk egy filmes közhelynél, a dolgozó lánynál, ami figura a Meseautóból is ismert. A hamupipőke, a szürke kisegér, akit a végefőcím előtt két perccel szerelemből és szívbőligazán elvesz a főnök feleségül. A dolgozólány, a lesült étolaj és hagyma, a felmosóvíz szagú zsíros hajával, aki egész vasárnap éjrobikol, aztán  hasra esik benne egy véééletlenül arra járó impresszárió...

Történt pedig, hogy a főnök nem az uralma alatt álló cégtől választott motorbalesetben elhunyt titkárnője helyérte újat. Olyan titkárnőre volt szüksége, aki megőrzi titkait és semmiképpen sem adja tovább a bizalmas infókat. Elfelejtettem figyelmeztetni a kedves olvasómat, hogy egyébként a főnök az előző titkárnőt sem dugta? Ja igen, a főnök is nő. Ez afféle csajos műfaj.

És a gyűjteményemnek az a kincse, amiben a butch-alakú [medvetermet, sörhas, cseresnye mellek, babahüvelyknyi csikló, erős, epilálatlan szőrzet, basszus hang] valódileszbi főnöknő bedobja a csajoknak a könyvelésen, hogy KÉT (azaz kettő, gyűrűs és középsőujjal mutatva) helyre fizetett be [délsziget neve]-ra társasutazást, mert únja már a dildoját, nem e cikkhez tartozik tematikailag...

De: sem-nem nőivízilabdacsapat!

Naszóval, a lényeg a lényeg:
A rövid, lightos időszakban, amikor még nem dőlt el, ki lesz a titkárnő, egy rakás csajszi bepróbálkozott a cégnél titkárnőnek. Volt, aki kávét adott be a főnöknek, más jól és gyorsan fénymásolt, ketten pedig nyelvvizsgások voltak. Mind diplomás. Erre a főnökasszony az egyik vidéki beszállítótól hozott föl egy tenyeres talpas parasztlányt. Akkora tahó volt: Quelle katalógusból való kiskosztümjei voltak. Egyszer valamelyik csajszi úszó Kis Vörös Katonát talált a WC-ben. Ez onnan derült ki, hogy mindenkinek megmutatta, csak az új titkárnőnek nem, persze. Így jól ki is derült, hogy senki más nem lehetett, csak az a vidéki gummicsimmás paraszt, az, hogy kapjabe!

Hát még, ha tudnák, hogy Eszenyi Enikő hajdú mentalitású derbrecen környéki dolgozó lány. (Volt, egykor.) 

fotó: egy igazi alföldi kis takaros parasztlyány is, csendesrendes, csinoska, 800 Ft összértékű turkálós cuccban, kis lábikóján egyszerű kék vászonpipellő, fokhagymagerezd alakú tekékkel való csinos popsiján 300Ft-os turkafarmer, szépséglyuk a lába között, a hasikó az elavult, hosszúderekú farmer derékrésze fölött a ma szokásos hájtottyadmány [férfiaknál úszogumi a neve] nélkül homorul föl az almakeblek irányába, egyszerű blúz, csendesrendes, ez az első, a betanulónapja, megkérdezi a lógómellű, sünhajú HR-es csaj, jönne-e holnap  rendkívüli műszakra, azt mondja a csaj, jaj, erre nem számított, hogy szombati műszak is lesz, sajnos nem ér rá.. Jó, akkor HAGYJA EL AZONNAL A MUNKAHELYET, IRÁNY Waiting Room. KI VAN RÚGVA. A kis hülye, nem tudta, hogy olyan helyre, ahol taslaseggű, vietnámimalachasú picsa a HR-es, csak nebámuljfarmerben meg lógós ócska pólóban s edzőbaKKKancsban szabad gyönni, zsíros hajjal. És ne írja be a Személyi Adat Felvételi Lapba, hogy marketing felsőfokú'ja van.

bejegyzészárta után figyelmeztetett bs395 kolléga erre a jobb illusztrációra (köszönöm!): Sigourney Weaver: Working Girl

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr841367530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.27. 02:58:52

a flashdance-t nem értem hozzá, meg kell mondjam őszintén.

magyar-magyar szótár 2009.09.27. 05:43:26

@bs395: dógozó lyány vót a zeszematta [főszereplő] méghozzá hegesztő!

Humanic (törölt) · http://macso.blog.hu 2009.09.27. 09:43:53

Nem az a kimondott feminista írás .

RoFä 2009.09.27. 10:57:13

Miért? Rávilágít, hogy a nők még gecinek lenni is jobban tudnak. Nem vagyunk a fasorban sem.

Az ilyen és hasonló kisszerű fúrások egyébként mindig is félelemmel eles kíváncsisággal vagy gyeremeki rácsodálkozással vagy hogy kell szépen mondani, töltenek el. Virágból van az én lelkem, jóra nevelt anyám, pedig genetikailag biztos nem lennék képtelen az ún. mocskos húzásokra, kiölték. Sajnos, sajnos.

magyar-magyar szótár 2009.09.27. 16:35:26

@RoFä: egy éve gondolkodom a geci nőre mi lenne a jó szólelemény. A kurvapicsa nem jó, a kurva nem geci, a picsa nálam pozitív értelmű. S a picsa még lehet jólélek, a geci nő nem. Spermafrodité -ezt találtam ki ma délben mosogatáskor...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.29. 13:43:07

@magyar-magyar szótár:
de akkor miért nem a working girl című film? (sigourney weaver, harrison ford, melanie griffith, 1988)
vagy miért nem az argó-beli jelentése, ti. prostituált?

magyar-magyar szótár 2009.09.30. 02:47:07

@bs395: Mivel kamaszkoromban Sigourney Weaver-re gondolva is reißoltam, sőt, azt hiszem, volt egy címlapfotós újságom is, ezért feltétlenül, ha videótlátó géphez jutok, őt is idepincsizem.
És igen, a dolgozó áru (az én iratomban árú) ... volt már... mivel azonban új adalékokhoz jutottam a témában, affélékhez, amik Szomjas Oázis alakú lyószaiín feminista álomvilágban elképzelhetetlenek (önként, dalolva dolgoz klányok, csak elátásáért, de milyen ellátás, minden nap friss vágott ződ!) ... ö.. lehet, lesz ilyen cikk.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.02. 20:07:26

@magyar-magyar szótár:
az új sigourney weavert summer glau-nak hívják, kinézetileg mindenképp.

magyar-magyar szótár 2009.10.03. 09:33:23

@bs395: Hát nem tudom, láttán nem érzem szükségességét előkapni a machine gun-omat

Fenehorizont 667 2010.01.10. 15:36:12

"egy igazi alföldi kis takaros parasztlyány is, csendesrendes, csinoska, 800 Ft összértékű turkálós cuccban, kis lábikóján egyszerű kék vászonpipellő, fokhagymagerezd alakú tekékkel való csinos popsiján 300Ft-os turkafarmer, szépséglyuk a lába között, a hasikó az elavult, hosszúderekú farmer derékrésze fölött a ma szokásos hájtottyadmány [férfiaknál úszogumi a neve] nélkül homorul föl az almakeblek irányába, egyszerű blúz, csendesrendes..."

ó, de gyönyörű, szívmelengető jellemzése ez egy olyan nőnek, mint pl az én drága, vidéki kisfaluból származó barátnőm:)

mondjuk nekem, alfődiparasztnak a 'vidéki' szótól a hideg futkos a hátamon, mer a pestországi -amúgy szintén 'vidéki' gyökerei miatt- kompenzáló, aki ráadásul még felvilágosult, haladógondolkodású ballib értelmiségivé tenyésztette is magát, olyan indirekt (hogy direkt legyen, ahhoz túl sunyi) sztereotípiákat kapcsol mellé, amikor kimondja/leírja, hogy már-már nyílik a gázspré (amire pestre költözésem előtt nem volt szükség) a zsebemben.

magyar-magyar szótár 2010.01.13. 03:28:04

@fenehorizont: A felvilágosult jógyerekek egyik célja ezzel a vállveregetős-lenézős nemis-nemis és ..
fő kedvencenm a miértis? miértis? kérdés, amiről a jógyereke leginkább megismerszik.
Afféle óvodai cucc ez: Lehetetlen a jógyereknél jobbnak lenni. A jógyerekek már 18 éve megmondták, hogy jön (és hogy jön) a náci veszedelem, és most, miközben nyafognak is, azért egyben elégedettek is, hogy vééégre igazuk is lesz.

Én már többször próbáltam polemizálni eről a kérdésről, legjobb blogoszferiális barátaim közül pár igazi jógyerek, mintaszerű, gondolatvilága egyben enciklopédiája a jógyerekségnek.
És még azt kell hozzátenni, hogy Nejonfényes Főővárosunkban nincsen magasfokú jógyerek, aki a "vita során" (aminek a vége az, hogy vidékibunkó vagyok, de ha vidékibunkónak nevezem magam, akkor pedig hisztizem :))) ) ne érvelne azzal, hogy vannak rokonnai Hódmezővásárhelyen TEHÁT vidékiadffinitása van. Hiába mondom el, hogy az általam karikírozott pesti leginkább elsőgenerációs (esetleg másodikgenerációs)

A panelprolizáson lehet a legjobban szemléltetni: Egyrészt a jógyerekpolitikusok szónokolnak az ingyensörakarójjak ellen, DEVISZONTELLENBENCSAKHOGY nem szabad ám beszélni arról, hogy pontosan a panelba szoruló (az eredeti lakásszövetkezettulajdonosok helyére kültöző, a szlömösd lakótelepekről beszélek, a JA ltp-n egész házak lopják az áramot...) pólettárjátuss az ingyensörakaró, mert ezek jógyerekpolitikusokra szavazó bázis.
Bár most egyes vidékilumpenpróletárrok pl jobbikosok, de ez is klasszikus eset, amit már Sánta Ferenc zseniálisan ábrázolt.

magyar-magyar szótár 2010.01.13. 03:30:13

@fenehorizont: Van rövidválasz is: A 80-as évek termelőszövetkezeti anyagbeszerzőit igen érdekelte, hogy MTZ traktor alkatrészt mért csak Budapesten (méghozzá vidékiparasztnak Belvárosba számító részen) lehet -és persze jattért- BIZTOSAN kapni. Erre ugye a válasz kézenfekvő: ha nem tetszik a büdös parasztnak, hogy mindenért Pestre kell fölmennie, akkor ne menjen föl. ("Vidéken olcsóbb a tojás")
süti beállítások módosítása