matyiautó - sajátos dublőrautó. A gépjárművek időszakos környezetvédelmi felülvizsgálatához szükséges akkor, ha a  nem is biztos, hogy járképes roncs a kopott dugattyúgyűrűk és már csak eszmei foszlányokban létező szelepszárszimmeringek miatt több kenőolajat eszik, mint üzemanyagot és háromféle (trikolor) színben okádaná a füstöt, ha beindulna még. (Fekete füst túltöltött üzemanyag, kék füst rosszul égett [pangó égés] gázolaj, fehér "füst" hűtővíz gőzével keveredett.)  Ilyen esetekben a zöldkárty készítő műhely udvarán valamelyik indítóképes, remélhetőleg a megengedett határértékek alatt produkáló  autó a matyiautó.

A jó motorból is télen, hidegindításkor [kondenz]vízpára pufog ki, ilyent szoktak A Városban lefilmezni jógyerek matyimagazinok operatőrei a hűdefüstölés hoaxálására.

A mélymagyar autóban (hárommillás óccsókiscuzzúki kateg' nullabefizetéssel 120 havi részletre, ami ugye mégis "új", de különben egy großvater II-es Polo biztonságosabb, 2 literrel kevesebbet fogyaszt 100'ra és jobbak a környezetvédelmi mutatói, viszont a 10 évvel fiatalabb IV-es  Polo variációjáról is, mint "roncsautó"-ról hoaxál a jógyerek szagújságíró), szóval az igazi beccseűlettes szegény dógozópólettár ótójában nem cserélnek olajat akkor sem, ha különben a paraszt rendesen behordja szervízelni. A szervíz májerei csak beikszelik az olajcserét - a magyar Suzuki motorja kb 100ezer km után áll be az elspórolt olajcserék miatt. Ilyenkorra már fekete, vízszerű, nullaviszkozitású olajnak tetsző izé van a karterben kétujjnyi olajsár fölött. A dugattyúk olajlehúzó gyűrűi bekokszolódnak a horonyba úgy, hogy a motorfelújító mester inasa kis vésővel szedi ki. Berakják az új lehúzógyűrűket, a buzi-nak (ez autós szaknyelven az ügyfél másik szinonimje a paraszt mellett) pedig kiszámláznak fúrást, hengerfejfelújítást (csak lekapartatja az inassal a kokszot a szelepfenékről, hogy ne csörögjön. A szelepcsörgés rendes magyar Suzuki betegség, városihasználatban ugyanis elkormolja magát a motor és beplankolódnak a szelepfenekek, ilyenkor a mester a parasztnak eljátsza (mimika, oh!) hogy a motornak kaput, vége , finito.

A matyi geciülésesedése kapcsán:

Geci [nem helyesírási hiba, hanem:] A Gedeon és Gerzson nevek becézésében, a XIX. sz. első harmadáig. "Jöjjék Geci bátyám, igyon vélünk!" Vö.: [vesd össze röv.] A Matyi mai átmenetele: (Autóbuszon joghurtot iddogáló leány.) "Hű, basszus, most összematyiztam a pulcsim!"  (kolesz menza, főzelékre:) "Mi a matyim ez a szar?"

a Gedeon név Gideon alakváltozatának rövidített, kicsinyítőképzős származéka.   >>Ám tudom ki vagy te geci ugyhogy ne tedd az agyadat. << 

Most, hogy majd a zöldkártya még űbereli is a műszakivizsgát azzal, hogy a költségvetési bevételek és az autós szakma cápa májereinek profitja növelésére bevezették az olcsóbbnak összehazudott egységes vizsgát, a matyiautók még fontosabb szerephez jutnak, mivel azonban majd webkamera rözíti az eseményeket, nem árt, ha a matyiautó  nagyjából hasonló színű , mint az, aminek dublőre. 

matyiblog - hírgyár önkéntes küldetéstudatos mit se sejtő ingyenmedve bloggere harcol A Szebb MÁV Jobbjövőjéért, már kb annyira beszűkült tudattal, mint Holdrabló aus Basahalom Boulvarde Kurvázó Tizszázalék Lajos ellen. A népszopató lekomm'ban "vééletlenül elejtenek" egy cetlit 2000km vasútvonal felszámolásáról, vakul a paraszt, rongyol Szijjártó Péter elpufogtatni a frázisokat, a hírgyár a vágóképbe bevágja a winchesterbe előre betárazott snittet az elfojtott röhögéstől pukkadozó miniszterről, aki fideszest nevez ki a MÁV élére, aztán URH (= uú'röhögtünk o'an jót) és kiderül, hogy a fidesz hazudott is, csak 1683 km vasutat számolnak föl (mondjuk a következő, valamivel czombosabb üzemanyagválság előrevetülő árnyékában) és azt is egy barom fideszes vezényli le. Vagyis a mitsesejtő matyiblogger játékszere csupán a rosszcsont fiúknak, akik pragmatice csupán pénzért nyalják a Központi Kommunikáció vezérműtengelyét, hogy jobban csúszon, a subba-subbarum puruttya heééé!

matyiblogger [ős-bérblogger A Város matyibloggere]

 

 

 

 

 

matyinackó

Matyiautót az "gépjárművek ereditéségét megállapító vizsgán" is használnak, pl totálkáros autó esetében. A toálkáros autó szürke vagy feketeimport, esetleg lopott autóból műtik, ezesetben a matyiautó a majdani donor.. akarommondani, az azonosító jegyek et a webkamrával a roncsról veszik, az egyéb képeket pedig a roncsautó rendszámával felszerelt matyiautóról. A "műszakitotálkárra" vett olyan gyöngén koccant autó, ami könnyedén, kis költséggel javítható , ámde fizessen a biztosító -a palimadár ügyfelek kárára, akiknek pedig majd nem ítélnek meg kártérítést, hogy a pénzügyi terv ne sérüljön.

a ganxtarap zámbójimmija

 

 

 

 

 

matyikereszténydemokrata [kriptofideszes]

 

 

 

 

 

 

 

matyieszdéeszes

 

 

 

 

 

matyikommunikáció -emit a mogyorót zörgetik, amott közben csöndben a diót zsákszámra kikapják

 

matyiganxta

 

 

 

matyiEUsképviselő (powered & moved by Political Capital)

 

 

 

 

 

 

matyiminiszterelnök (a farkasverembe esett ártatlankiffiúarcú spekuláns)

 

 

 

 

 

matyikülügyminiszter[ex]

A nép hülyeparasztra levétele és a korrupció jegyesek

- minden külön értesítés helyett. Sőt, nem csak dugnak orrba szájba, de megvannak a papírok nélkül is (=informálisan)

matyimegszorítások - látszatintézkedések A Zónijó szemébe porhintésként.

Száraz tónak nedves partján nem csupán a döglött béka kuruttyol, de semmi sem az, ami látszik, lehet 6 méter magas löszhátba alagutat fúrni autópályának látszó, ám egy igazi autópálya kétszeresébe kerülő micsoda vonalán, ha már völgyhidat készíthetnek hatméteres mélység fölött majd kilencszáz méter hosszban.

Köszönöm a figyelmet, ez is megvolt, mégsincs este, hogy Zappával aszongyam:

Thank You, GoodNight

 

5 komment

Címkék: matyiautó

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr381334046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hacsaturján 2009.08.25. 10:55:20

itten gyüvök én az überfarbával, miszerint, ha a matyi tuggya magárul, hogy ő tulképpen matyi (mondom én, az übermatyi), akkor józanabbul kezeli a házmestereket és bármikor képes szóba elegyedni egy matyimadárral akkor is, ha az éppen nem ajtónyikorgást utánoz. nekem szuzuki helyett békávém van, bibibbííí!

hacsaturján 2009.08.25. 11:23:00

és egy igazán matyi:

www.youtube.com/watch?v=Ys0hBEEM2Lo&feature=related

apósom mongya, hogy hosszú élete alatt képtelen volt elolvasni a józsef és testvéreit. lánya mongya, a vejed évente legalább egyszer féllábon állva is elolvassa. a page -plant duó már nem fogja átírni. könny fut a szemen át, nyílik a mákvirág, stb.
who makes you wonder?

magyar-magyar szótár 2009.08.25. 12:15:52

The Torture Never Stops (Inc.: Christine Frka sikoly & Gail Zappa controlling )

listen.grooveshark.com/#/song/The_Torture_Never_Stops/1658568
süti beállítások módosítása