annyit basztok össze-vissza, mint a kínaiak

/Rajnák László, Budai Ifjúsági Park;
ZM a MÁV Kultur'[művház] rendezője,
ill. Hornyák tzls, Ságvári laktanya/

Kocsis atya - mondolat a keresztény kurzusra. Mint ahogy ki tudja, milyen kuruc-in-fos ra járnának rá jujjujkodni a témaszegény jógyerekek, ha a Matula magazin nem adja meg a sajátos internetszubkultura szájaízének úttörőmódon.

Kedvelem ezt a hoaxált képet, mert a legpontosabban fejezi ki azt, miért és mitől nem paródia Kocsis atya és mennyire nincsen köze ahhoz az alakhoz, akit a jó tanítóbácsi tanított az elitsuliban a stréber jógyerekeknek. A képen látható alak azzal a pap-képpel vág egybe, amit a múlt század 50-es éveinek elején a szemináriumokon [politikai gyorstalpalókon] alkalmaztak, a munkásaktívák felvilágosítására, mínusz a becopy picsafotó, mert az 50 évvel frissebb. A hoax gyökérváltozatának még van is valami köze a valósághoz, valamint az, aki még nem olvasta soha az 1956. november 3-i Mindszenty beszédet, el is hiszi, amit a jó tanítóbácsik interpretálnak arról.

Kocsis atya unokatestvére Tök Tomi-nak az Ötvenes Évek [elejének] Egyetemi Újság -jából.

Papnöveldékben kötelező anyagba vonnám a Kocsis  atya hoaxot, számtech' órán bőséggel foglalkoznék a Matula fikaportállal, hiszen a matulista fikaizmus egyik főrésze annak, amit merő bábociságból ma indexes stílusnak tévesztünk.
Csak szólok itt, súgom a jógyerekeknek, hogy a kockás flanellingben az elsőáldozó oktatásra járókkal focizó pap negyedszázados közhely, mint az elektromos gitáron bluest játszó pap vagy a lemezjátszójáról a Pink Floyd Animals-ét bömböltető pap is.

Akinek még nem volt szerencséje Szilágyi József valamelyik irodalmi  estjéhez, aholis kedvelt verseit mondja: Ül a közönség a katartikus döbbenetben - ez az ember vót a hűűűlyelabanc és a lópicigáspár?  Aki hallotta Szilágyit József Attila verset mondani az már sejt arról valamit, hogy a komikai ágazat a drámainál is nehezebb, komikus bármikor tud drámait, de fordítva szinte lehetetlen...  miközben a komikus epizodista hivatás kevesebbet is fizet. A paródia nehezebb, mint az azonosulva-alakítás, nem elég a külsőségeket másolni, velejéig kell ismerni azt, amit parodizálnánk


a Kocsis hoax lájvsó kereteiben


Kocsis atya tehát nem parodizálja (gúnyolja ki, gyalázza le stb) a magát dagadtrazabáló, vizetprédikáló borivóje farizeus hűűlye zsírkattaólikus papot, aki direktbutíccsa a népet, dejoszt a szakácsnőjét meg kúrja. A stréber jógyerekeknek már az a jó tanítóbácsija se látott ilyen kattólikus papot, csak legföljebb politikai vitkörön hallott róla, még a veszprémi KISZ vezetőképző tábor előadói is többet tudtak a katolikus papokról, pl én, ha antiklerikális tanárbácsi lennék, nem a politikaianalfabéta Mindszentyn szemléltetném a hűdeveszélyességét a büdös papoknak (= kattaólikusok) , hanem Schlachta Margiton és pártján, a Keresztény Női Táboron, és az 1947-es választási kampányban alkalmazott módszerein. A foxi-maxin teológiáról való ismereteket is tanítottak - a mai netokratív zatejjistákokok már föl sem képesek fogni, ugyan, miért. 

Aki atyákat ismerek, azok röhögnek Kocsis atyán, egyáltalán nem idegesednek föl úgy, mint egykori , mára már kissé szenilis szemináriumi tanáraik. Meg kell hagyni, Kocsis atyának legnagyobb szivességet pár vénidióta katolikus vezető tett, az ilyenek csinálnak ingyenreklámot a közepes képességű egykori rockzenei kritikusnak, aki Marilyn Manson képében szórakozva keresi a sok pénzt, ad hoaxa.

A matulisták, mint minden igazi  stréber, persze jógyerekek, még igazgatói intőik is vannak, vagy ha nincsenek, akkor hazudnak ilyet maguknak. A tökeletes stréber ugyanis valamennyire rosszcsont, mert a tanárok a sima nyalinger törtetőket (akiket tévesen kategorizálnak a lexikonírók stréber-ként) nem szeretik. A matulisták megcsinálták azt a netokratív karriert, amiről milliók csak ábrándoznak (pl a blogponthu címlapmarketingben gyönge, jólíró, újságróiskolát végzett ingyenmedvéinek tucatszor-tucatjai, akik csodálkoznak, hogy tüchtig, papírraalkalmas szövegeik mért nem sikeresek) DE nem azt írják ki az elvégelt matulára, hogy karrierünk miatt lezárva, megcsináltuk a bótot, oszt mán inkább szégyeljük ezt a diákos hülyeséget, hanem azt, hogy húú, még be is voltunk ám tiltva. (Ennek az alapja az lehet, hogy a standard liberális értékrend szerint a Kocsis atya hoax is simán gyűlöletkeltésre alkalmas vágykiélés, szintje kb a cigány meg zsidóvicceké, de nem az olyan kriptochaszid zsidóvicceké, amiket rabbiképzőkön találtak ki, mert azokban még szellemesség és humor is van.)

Lapul valahol a blogponthun egy alig olvasott pornóblog, hoaxálisan egy "tizenéves fiatal lány írja meg szexuális élményeit", májusban veszítette el szüzességét (frankót élvezett promtra) tíz napra rá már szopni vágyott és orális orgazmust élt meg az arcába frecskelő spermától, na, kb ennyire igaz a Kocsis atya, egy kis frusztrált fiúcska veri bele a gépbe  a történeteket, nem egy tizenéves lány tüköre, hanem csupán a fiúcska beszűkült tudatáé, az ő vágyainak kiélése, az ő kis pitiáner bosszúja, talán semmi többért, mint egy gúnyosan őreá pityesztő ajkacskáért. Nem csak ez a fiúcska tud szórakozni a "lány történetein meg a mit se sejtő hülye apján" hanem még pár haver is. Persze Kocsis atya hoaxálásában azért sokkal több a meló, meg a tehetség, de hát a vágykiélés ezen útja is komplikáltabb, hiszen a zsigerieken túl eszmeiséget is hordoz: ha akarom effajta Kúttúrális Fóradalom eleme. Jó az ügy, amiért össze van hazudva, és Kocsis atya simán továbbmagyarázható, el, ki és széjjel gimnáziumigazgatónak, békávéellenőrnek  vagy a nekem nem tetsző politikai párt vezérének is:

 

Elora a Tobtermelésért a Kis Magyar P' ellen a Felvilagosodas Utjan! 

A Kocsis atya hoax anakronizmus is. Elcsúszott az időben: bátorság lett volna akkor, amikor a katolikus egyháznak még politikai hatalma volt, és valamire való tehetséges de szegény fiatal számára az előrejutás egyetlen széles útját a katolikus egyház nyitotta. (Amúgy a reformátusok is..., sőt, de hagyjuk a bonyodalmakat.) Nemhogy kedvenc költőm Arthur Rimbaud, de még  valamennyire Alfred Jarry is élesben, vérre játszott. Egy nem vágykiélésszerűen túlfikázott, hanem paródiaképpen éles hűűlyekattaólikuspap-kép elkészítése pl a XIX. század alkonyán is még több, mint életveszélyes volt.
Meggyőződésem, hogy Kocsis atya hoaxátorai kb egyet olvastak életükben, a Brian élete c. filmet: ha egyszer is átnyálazzák Jarry Übü folyamát, már attól javult volna a hoax szövegminősége.

Kocsis atya nemhogy vérre játszik, de egyenesen a Kommunikációs Zsinat dogmái -nak felel meg, pl álsemlegességét ugyanazon, a kommunikációs pápaság által leosztott nevek fikázásával bizonyítja, mint a Felnőtt Bácsik is.

Amúgy a farizeusság értelmiseggi betegség is, teszemazt Jean Jacques Rousseau, a Modern Pedagógia & Nevelés atyja, a Felhomályosulás egyik szentje civilben öt gyereket csinált a szeretőjének, aki sorbaszülvén őket, a lelencbe adta le mind, nemzőjük jóváhagyó támogatásával, erre szakosodott francia angyalcsináló falvakba. 

A Magyar Katolikus Egyház és Püspöki Kar meg Konferencia és satöbbi megérdemli Kocsis atyát, ugyanis tiltakozásaikkal az efféle tahóságok iránt egyben éltették is az ilyesmiket. Beidegesedésük ügybuzgalomra sarkallta a jógyerekeket, úgy érezték, harcuk nem felesleges, pl Tóta W. Árpádnak mára már súlyos küldetéstudata fejlődött ki Az Ügy-ért , progresszívicce a kampf-ot kiterjeszté már a hűűlye babonásosok-ra is, akik szellemeket fényképeznek digitális gépekkel temetőkben. Előre A Fényes Felvilágosítás útján, ami cél ugye az eszközt, ami detto ugyanaz a néphülyítés, amit a X-XIX. század karrierista klerikálisai műveltek, csak mondjuk benettonződbe' nem bíbor-kékbe'.  (Buddhistákat, reformátákat - kabbalistákat, mert az is valami zsidó cucc és az juj- muzulmánokat nem érint a kampf, a pravoszlávok ellen meg csak cirillbetűs kész, copyrható anyagok vannak... pl a világon egyedülállóan a legjobb önironikus zsidóvicceket zsidók találták ki, de valláskritikát a zsidó vallás irányába még imígyen sem merészelnek a jó fiúk gyakorolni, mert az nem lenne magyarpolitikaikorrekt.)

Az inverz hülyeség: a papok elkezdik mesélni a bibliát hülyének nézve a nénikéket, AZTÁN ezt a hülyítést viszont komollyá magyarázzák a zatejistákok az ő néphülyítéseikben (ugyanis ők detto, mint a hűűlyepapok is azt hiszik, a nép érdemtelen áálatt az igazságra, amihez még nyőnie kell). 

Kocsis atya hoaxa mit se hatott volna, ha nincsen az Antall kormány, meg a kereszténynemzeti kurzussal való hülyéskedés. Teccetek vóna ne Az Utolsó Békeév [1939.]-re visszaállni. (Amúgy a KÖZGÁZon az Utolsó Békeév standard viszonypont, de nem baj, ugye :) ) Horn Gyula májának cirotikus likacsait mennyei ambróziával bugyborékoltatták a "keresztény kurzus" lózungjai, máig nem értem, hogy tudták leplezni az MSZP ideológiai hajjakendjei örömüket azon, hogy minden a nekik megfelelően alakul, Antallék maguk gyalogoltak bele a mocsárba, tolattak a sehovába bele... minden a megfelelően haladt tehát, a lekommunistázásuk a baloldaliság látszatába galvánozta a lopcsalista elvtelen spekulánsokat, és nem kötött le fölöslegesen erőket, vont el a liberálisok elleni valóságos élethalálharctól. Mondhatom, Antallék vagy a kisgazdák meg a büdös fideszekek inkább szórakoztatták az akkor még jelentős szellemitőkét és sajtóerőt birtokló SZDSZ-szel birkózó MSZP-s agymeneket.

A Kocsis atya hoax-ban többszörösen is áll tehát az idő, nem csak 1820, 1890-nél vagy 1950-ben, hanem végül 1993-95 táján rohad le. A retkesnyakú anarchista orosz diákság "nihilizmus"-ának (bővebben erről Dosztojevszkijnél) volt tétje, mondjuk tíz év Szibéria kegyelemből, ehhez képest Kocsis atya annyira tökös, mint az a magyar parlamenti képviselő, aki 1951-ben tréfás megjegyzést tett a kulákság telhetetlenségére. Kevéssé ismeretesek Kocsis atya klónjai, nekem cuki Szikla atya is egy messzi oldalágról. Ha lesz e téma iránt érdeklődő kommentelőm, veszem a fáradságot, hogy előguglizzak ilyent a virtus-pont-hu-ról. Akit pedig Tótánál is vérkomolyabban elhivatott harczos érdekelne, az tanulmányozza a bloggiális zatejjizmus magyar hercegprímásának, Brendel Mátyásnak munkásságát. Tudom, hogy igen kevesekben maradt mára humorérzék, de ha mégis, akkor usgyi IGe barátom, Iván Gábor mérnök úr bloggiális elíziomaira! Jó szórakozást!

számosítsunk: Ha számok nélkül beszélünk a keresztény kurzus veszélyességéről á Dr Vásárhelyi Mária, akkor tényleg juj. Néhány budai templomban száznál több azon hívek száma, akik a vasárnapi misén nem férnek be állni sem. Azonban a vidéki (= fidesz) Magyarország metszésében egy papra kb 15km sugarú kör jut, 3-6 nyáj, egy évben van annyi nebulója elsőáldozási felkészítésre, mint amennyi "hívét" egy héten eltemet. Kétségtelenül több, mint 37 katolikus pap orál politikai töltetű vasárnapi szentbeszédet, politmarketing tdudományossággal elemezve azonban piaci terjeszkedést ezzel nem ér el, a hívek többsége annyit fog föl, hogy a plébános/esperes megint haragszik valamiért. A max 43 ilyen papnak összesen nincsen annyi híve, mint Tóta atyának, ráadásul ezek a hívek nem blogolnak, tehát nem is terjesztik Az Eszmé-t tovább. A Katolikus egyház egy jó nagy summát mond a magyarokból katolikusnak - papja azonban addig a szentséget nem szolgáltatja ki, amíg az azt igénylő hívő egyházi adóját nem rendezi. Vagyis a decens (max 43 fő) katolikus papok felől nézve alig párszázezer aktív híve van az egyháznak. Most következik az állami támogatás kérdése, hogyviszont akkor mire markol föl annyi pénzt a Dúsgazdag Egyház? Pénzek Markolása - ezügyben aztán ki-ki bármit is hányhat, én csak az oktatási és karitatív sávot ha tekintem, a piaristáknál tanultak népünk főbb eszetokjai közül jó sokan, a Boldog Kádári Békeidőkben pártmuftik íratták a piaristákhoz (jó volt a debreceni refi is...) a gyerekeiket, hogy a magyar egyházi iskola, pl a rabbiképző mért jó, hát pl azért, mert ha keresztény vallás-szerelőt szeretnék a fiamból, még a rabbiképzőbe íratásával is jobban járok, mint egy "szekularista liberális oskolával" ahol 50 éve elavult hülyeségeket vagy semmit se tanítanak a Bibliáról meg Jézusról a gyerekemnek, csak azt, hogy csulázza le a nagyanyja vallását a  köbükapja bűnei miatt.  Ism.: A jézusfikázás rosszválasz lesz 2113-ban a budai  kádi előtt,  hiába visz valaki igazolást arról, hogy már a dédapja is harczos antikeresztény volt, mert attól a kádi meg az imám egyfasz kereszténynek veszi, ha az az otati attejissta volt avagy egyházközösségi elnök. A kádi nem kezd el esztetikai kérdéseken szarozni Kocsis Atyával kapcsolatban, előtte nem lesz jobbgyerek a dédapci, mert Kocsis atya apja volt... .

Bízom abban, hogy egyszer még érettségi tétel lesz Kocsis atya , mint egy sajátos szubkultura megnyilvánulása, a netokratív közösségszervezés hősideje, meg a lópikula és cintányér, ha az enter, amit itt majd megnyomok, egyben a középiskolai tananyagba varázsolná, megnyomnám háromszor is.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr761287536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.11. 09:46:22

Szerinted Ratzinger tudatosan gereblyézi a leendő budai (berlini,londoni stb.) kádi kertjét, vagy ezt csak a rutinvakság okán teszi?

magyar-magyar szótár 2009.08.11. 09:54:10

@méhészborz: Seperni gondolja, de a stráfok a porban gereblyenyomoknak hatnak. Fellélegezhettek mindenesetre az orthodoxok (pravoszlávok, zsidók és iszlámfundamentalisták) amikor meghalt Wojtyla, ez a Ratzinger mondhatni kasira (mellykaskára) jött nekik. Már majdnem közeledés történt, szinte összebékült a két egyházfél, Djatszo úr is meg volt elégedve és a bászrai imám elkezdett Wojtylához hasonló hangnemet pendíteni. Szerencsére ezekről mi nem sokat tudunk, Magyarországon a mi áll.tám.hiv. elf. jógyerektudomásunk szerint a Cápapápa ultrakonzervatív volt. (Irígy amerikai kisegyházportálok viszont Wojtyláról lenge túrista rövidgatyós fotókat közölnek, bermudás apácacsajokkal a Lengyel Tátrában kirándulvást)

2009.08.11. 10:38:23

@magyar-magyar szótár: Kb.4-5 éve dolgoztam, amikor rájöttem, megtapasztaltam, hogy mi az üzemi vakság.
Azért pár ezer év alatt az egyház is rájöhetett volna.
Persze igaz, hogy én is hiába jöttem rá,sokat kellett harcolni (legtöbbször sikertelenül) ellene.A többség ma is minimum félvak az őt közvetlenül érintő ügyekben, de mostveszemészre,hogy ez már többfelé ágdzik,és messzire vezet...

magyar-magyar szótár 2009.08.11. 13:42:31

Üzemi vakság ezt jegyeztem ! :)
Kétszer nem lehet ugyanannak az egyháznak a torkára lépni, tehát az a muníció, ami elegendő és jó volt a XIX. sz-ban, mára mit se tesz. Főleg, hogy Voltaire még legalább tudta, mit fúr-farag széjjel, míg Kocsis atya hoaxátorai teológiailag tökhülyék, analfabéták, míg Voltaire a jezsuitáknál nevelkedett.
A mai egyházfikázásához tudniuk kéne a jógyerekeknek a cölibátussal kapcsolatos álláspont lassú átfejlődését, hogyan állnak a reformerők az egyházon (ez jógyerekeknél kizárólag a kattaólikus ugye..... tehát a Hit Gyülekezete, az tabu) belül. Az egyházak között is viszonyok feszülnek, tehát, ha Ratzinger mond valamit, az kihat a pravoszlávokkal alakuló viszonyra is. Aztán szálazhatnánk a műveltséget, a réthorikai készséget s azt: Hogyan vitatkoznának olyan ellenféllel, aki felkészültebb belőlük, mint ők. Már úgy értve, hogy a mai egyházat a XVIII. századi egyházat illető múzeális fikákkal kenik. Ez is üzemivakság :)

Kenguru 2009.08.11. 15:03:56

"foxi-maxin teológiáról való ismereteket is tanítottak "

Bezzeg Gyurcsany elvtars "rendes" egyetemre jart, nem is igazan jott at neki(vagy a beszedirojanak) hogy is all a zsido vallas ehhez a megvalto temahoz. :)

2009.08.11. 15:16:05

@magyar-magyar szótár: Nagyjából egyetértek.
Tapasztalatom szerint az üzemi vakság lényege az, hogy amikor már nagyon megszokunk egy eszközrendszert, egy terminológiát,el se tudjuk képzelni, hogy ezeken kívül is létezik valóság.Ördögi kör:).
Meghogy ha egy módszer,egy érv egyszer bevált, akkor biztos, hogy mindíg jó lesz.Pedig...
Lehetne még filozofálgatni a jövőbelátásról, a bölcsek kövéről,stb, de már így is fárasztok(lehet,hogy a horgászat hatása).
A vallást, (de talán inkább a hitet) nagyon fontosnak gondolom, és sztem elég borzasztó, hogy mit művelnek vele az egyházak.

2009.08.11. 15:25:53

@Kenguru: Csak javasolni tudom, hogy a most nyíló 'Messiások'kiállítást nézd meg a MODEM-ben (Debrecen), biztosan sok új szempontot találsz:).(mégmielőtt;nem a reklám helye, de volt már jó kiállítás is a jelzett helyen, pl. az Aba-Novák, és volt néhány borzadály is , naerre nem írok példát)Magam is nagyon várom.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.11. 18:29:38

"Az inverz hülyeség: a papok elkezdik mesélni a bibliát hülyének nézve a nénikéket AZTÁN ezt a hülyítést viszont komollyá magyarázzák a zatejistákok az ő néphülyítéseikben (ugyanis ők detto, mint a hűűlyepapok is azt hiszik, a nép érdemtelen áálatt az igazságra, amihez még nyőnie kell)."
és itt meg is állhattál volna :-)
de egyszer mán leírhatnád, hogy a csúnya atejistákoknak mi az alternatívájuk :-)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.12. 00:32:43

@bs395: "de egyszer mán leírhatnád, hogy a csúnya atejistákoknak mi az alternatívájuk :-) " gigaLoL!!!

ez ugye koltői kérdés volt? /nehogy válaszolj/

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.12. 00:47:26

@Gasper:
azt mán tudom, hogy a csúnyagonosz atejistákok az okai minden rossznak, de akik nem atejistákok, oszt mégis ugyanúgy rosszak, akkor ők az alternatíva?
ezt sose magyarázzák el :-(.
és hüpp.
de ha az idézett részt is elolvasod, talán segít, miért nem válaszoltam az imént :-).

magyar-magyar szótár 2009.08.12. 05:39:37

@bs395: Naa-naa! csak ne tessék a számba belemagyarázni, mit mondtam vóna, ha nem mondtam.
1.A hamis ellentéte is lehet hamis.
2.A zattejjistákok egynémelye istenhívő (bővebben Iván Gábor elemérnél...) Sok lány vesz föl "jaj, mingyá kivan a puncim!!!" stílusú csípőnacit, aminek korcára undorkeltően fittyen le a hája és a segge V alakú randa benne.
3. Korunk neosötétsége analógiákat állít, összesen tehát 2 választásom van, ha kritizálom a zattejjistát, akkor az ateista besérül, elkezd hisztizni, hogy a vallásosokok millijószám mészárolták a népeket, míg az 1945. augusztusi kétféle atombomba kipróbálása emberek millióinak életét mentette meg azzal, hogy "siettette a II. vh lezárását" .

4. A csúnya attejistákokok alternatívája az okos ateista, aki tanulmányozza a mai egyház álláspntját, szókincse vetekszik egy közepes képeségű papéval (alap: tudja, mi a különbség a reformáta és katolikus között éshogy mióta is beszélünk így az anyaszentegyházról, hogy katolikusok. Fejlett ateista nem is kezd melóba adddig, amíg Voltaire-t nem olvas, a neobarbár zattejistákok viszont két oldalt alig bogarásznak ki ("mmije, ironizál, vagy miii???")

Azt hiszem, nem bonyolult, mikor írok ateistát és zattejjistát.

Semmi sem kizáró, a valóban ateista Frank Zappa is a tanítóm, Voltaire, aki teista-féle vélt (és nem ateista) is, szintén. Van egy lesújtó személyes magánvéleményem a jézusfikázókról, de pl IGe-t nem csapnám agyon palacsintasütővel, mert jézusfikázó.

Példa: Tőkei Ferenc marxista, kommunista egyetemi tanár, jó káderlappal, Hamvas Béla jóismerőse, Weöres Sándor szűkebb baráti körébe tartozott.

Ambivalencia, ambivalencia, ambivalencia, kedves bs395.

magyar-magyar szótár 2009.08.12. 05:50:06

@bs395: Csúnya dolog, de ha egyszerűsítem a képletet, akkor Kocsis atya hoaxálása jó példa arra, amikor a jószándékú, ám tudatlan értelmisegg valamit kritikaikardélre hányva betölti annak mértékét, amit kaszabolna. Kés, villa, olló motorosfűrész gyerek kezébe nem való. Csak utalok itt jelenkorunk "politikai vitáinak" zanzásjára, amiben a tudás egyedüli birtokosának képzelik magukat azok, akik ellenfeleiket a tudás egyetlen birtokosának csucsogják ajkacskáikkal. Óvoda középsőcsoprt.

Gondolj bele bs395, de őszintén: Ezzel a munícióval, amivel Kocsis atya hoaxátorai rendelkeznek, vitára (mondjuk múlik valami rajta, 500 ember kiszabadítása Az Inkvizíció Börtönéből) állni azokkal a régi elavult "kattólikussokkal" akikről még ezeknek a jógyerekeknek ismereteik vannak.
Konkréte azt, hogy Ratzinger mit mondott, pl a kotongumiról, még azt se ismerjük, csak az interpretációját, ez terjedt netokratív láncolatban (küldd tovább és X idő múlva kapsz 1234567 képeslapot) nemhogy az egyház (= büdös kattaólikussok) mai helyzetét és álláspontját.

Volt szerencsém néhány netisztikus hitvitát tanulmányozni, ezek kb a 20-ik komment mélységében már baszmeg-baszmeg!! -be csaptak át (a pizarrókok mészárolták a zindijánokat!) ... afféle párbeszéd, mint hűűűlyevallásos vs pkosattejjista (a zattejizmus, mint műveltségpótlék arra az analógiára, hogy az istenhívő primitívstoba, az evolucionista viszont okos) alig-alig lelhető fel, az egyikben a (ref.) teológus dialektikus gondolatfejtésre kérte ellenfelét, akinek kb annyi esett le, hogy a dialektikus, az marxista izé...

magyar-magyar szótár 2009.08.12. 06:00:02

@bs395: Az inverz hülyeségemre is bizony-bizony, nemválasz az, hogy elkezdtél óvoda-középsőcsoport-hoz méltóan hirtelen másrólbeszélni. Főleg pedig olyant rámkenni, amit nem is mondtam: Memmondalak óvónéníííneeek!

Tegyük fel, hogy orvos vagy. Meg akarod gyógyítani az emberiséget. A vírus azóta (a pizarrókok gyíkolászása és az inkvizíció óta) továbbfejlődött (kiderült, hogy tényleg vannak ateista inkvizítorok...) volt az a C-Vírus, most pedig járunk a Q-Vírusnál, de vaccinát a C-D- esetleg E vírusra kínálnak.

Abba már bele se bonyolódjunk, hogy európai gondolkodó ne is fogjon valláskritikába máma a muzulmán hit alapvetéseinek ismerete nélkül. (Ismételten utalok az Igazhitű Igazoló Bizottság előtt nagyapja jézusfikázásaival magát csekkolni kívánó jógyerekere :))) sőt, :DDD, sőt, muhahhhaaa!) Az is szép történet, hogy a Budaörsi Imám anyanyelve német lesz. Olyan csak a Cobra 11 c. mesefilmsorozatban van, hogy Semir Andreának szép kis khaur gyermekeket nemz.

Abban igazad van, hogy nem kell majd az enkelkind-jeinknek feltétlenül igazolni magukat az igazolóbizottságok előtt. Ámde az egyik egyetemes mélymagyar tulajdonság az, hogy többségünk igenis, biztos, ami biztos, az otati tatija is lecsekkolt 1945-ben, megjelenik..

magyar-magyar szótár 2009.08.12. 06:03:44

@Kenguru: Gyurcsány történetének inverzé-t szépen feldolgozták németföldei írók (vö. Dr Josef Goebbels útja a szocdem árnyalatoktól a barnán át a feketébe...)
Ha parodizálnám a jelegzetes netokratív (matulista)poenkodást, azt mondanám, hogy a rendszeres bérmálkozásain tanulta azt, hogy zsinagógában izráelita testvéreink előtt megváltózással fejezzük ki közösségvállalásunkat.

magyar-magyar szótár 2009.08.12. 06:07:02

@méhészborz: Vajjon Karakutty messiása, Iván Gábor elemér őszentsége képe is ott van azon a kiállításon?

magyar-magyar szótár 2009.08.12. 06:10:23

Őszentsége Karakuttyról való nézeteit ez a bejegyzése pompásan tálalja:
vilagnezet.blog.hu/2007/05/23/karakutty_mindenek_folott_valo

magyar-magyar szótár 2009.08.12. 07:48:47

@bs395: Fejlett ateistával való vitát matek nélkül nem lehet megúszni -pedig véleményemet a halottakkal való matekozásról megírtam-
Állítom: Van annyi értelmetlen halálosáldozata a Modern Tudományos Felvilágosodásnak, mint a hűűjje kattaólikussoknak. Még akkor is, ha matekozás közben figyelembe veszem, hogy az afrikai >>Áskapa helyett konzervnyitót!

magyar-magyar szótár 2009.08.12. 07:51:52

Fejlett ateistával való vitát matek nélkül nem lehet megúszni -pedig véleményemet a halottakkal való matekozásról megírtam-
Állítom: Van annyi értelmetlen halálosáldozata a Modern Tudományos Felvilágosodásnak, mint a hűűjje kattaólikussoknak. Még akkor is, ha matekozás közben figyelembe veszem, hogy az afrikai >>Áskapa helyett konzervnyitót!

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.12. 08:29:36

@bs395: "akik nem atejistákok, oszt mégis ugyanúgy rosszak, akkor ők az alternatíva?"

hideg, hideg, jéghideg! :)

magyar-magyar szótár 2009.08.12. 08:50:02

@Gasper & @bs395: Nem tudom, hanyadszor utalok már Dosztojevszkij zseniális skiccére a sátáni inkvizícióról/az inkvizició sátániságáról (bár az igaz, hogy ez egyébként része rendesen a parvoszláv antipápista legendnek is) a 'Karamazov'-okban olvasható tehát a válasz. (Langyosodik abban...)

Sorompóba lehet állni amatőr motokrosszbajnokságon lóval s kópiával - de érdemes? Bár a sisakviselésben is van analóg párhuzam.

magyar-magyar szótár 2009.08.12. 08:56:02

A motisták ie. 200-ra széjjeltárgyalták ezt az állítást: Az igaz ellentéte is lehet igaz, mint a hamis ellentéte pedig hamis.
Erre mit találok keresőmotorozgatás közben? Tesék:
text.freeblog.hu/files/bede_vs_tomcat/bede_vs_tomcat.htm

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.12. 09:19:24

@magyar-magyar szótár: kiváló illusztráció! :)))
Erre a linkre én is pont a napokban tévedtem rá.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.12. 11:48:24

@magyar-magyar szótár:
az idézetet magamévá tettem, megerőszakoltam, kibeleztem, sőt, ettem is belőle. enni, baszni, ölni ugyanaz, hacsak nem pszichopata az ember.
sőt, odabiggyesztettem némi irritációt is, jelezve a fentit.

a "Semmi sem kizáró" tételt a történelmiek által lesajnált kisegyházak személyes megváltója élteti, a hivatal nem. hivatalos értelmezés van, eszi, nem eszi, pokolra jut.
sőt, az igazi katterek szerint a bajok nem voltairrel kezdődtek, hanem lutherrel. sőt, katter katternek a farkasa, csak ma már nem égetnek (2. vatikáni zsinat alapján frakcióznak a drágák).

"(a pizarrókok mészárolták a zindijánokat!)"
rajtam meg nem csak a francia forradalmat szokás számon kérni, hanem pol potot is :-).

"Az inverz hülyeségemre is bizony-bizony, nemválasz az, hogy elkezdtél óvoda-középsőcsoport-hoz méltóan hirtelen másrólbeszélni."
hol?

"Konkréte azt, hogy Ratzinger mit mondott, pl a kotongumiról, még azt se ismerjük,"
vagy hogy mit mondott az ombuccmann monokról (az mondta, hogy a kormánynak kéne ugyanezt megtenni, nem monoknak, erre az újság lehozta, hogy monoknak nem szabad, és pont).

"A motisták ie. 200-ra széjjeltárgyalták ezt az állítást: Az igaz ellentéte is lehet igaz, mint a hamis ellentéte pedig hamis."
ez egyezik azzal, amit én szoktam állítani, de megkaptam erre is, hogy mocskos kommunista vagyok, mert van az egy, az igaz, és pol pot is mennyi embert ölt meg.

@Gasper:
szomjúhozom a tudást! taníccs!

meg úgy általában:
engemet katolikus papok neveltek ilyenné. volt köztük a jelen blogon sokszor dícsérendő ellenpéldaként állított alkoholista is, de csak egy. ő tudott olyanokat mondani, hogy ült az ember, és azon gondolkodott, hogy vajon az ipse olvasta-e a bibliát? a vallásos családból érkező gyerekeket is sikeresen fordították el az egész córesztől.
a szintén egekig magasztalt foximaxit végzett, civilben kémikus professzor igaztgató a kötelező hittan bevezetésekor megkérdezte, hogy ugyan mely felekezetnek vagyok a tagja. mondtam, hogy ateista vagyok. erre a foximaxin vallásból agyontanított igazgató: ó, hát akkor te reformátusra mész!
nem mentem.

a mindenfikázás mindenfikázása közben viszont még mindig várom, hogy akkor megmond a tutit, konstruktíve, hogy de akkor mit?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.12. 15:08:00

@bs395: én biztosan nem foglak tanítani, de kezdetnek például a lutheránus vonalról (ha mán' szó esett róla) ajánlanám inkább a kierkegaardi vagy-vagy-ot.

"a mindenfikázás mindenfikázása közben..."

Tutkó hogy nem volt ilyen szándékom, csak jeleztem hogy rossz helyen tapogatózol.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.12. 15:30:38

@Gasper:
a mindenfikázás szótárnak szólt :-)

kirkegaard vagy-vagya messzire visz, mint lélek egyáltalán (népírtó materialista lennék), vagy a világ fekete-fehérsége, vagy hogy a filozófia nem cselekszik, így nem választ, de megmondja, mikor jó egy cselekvés vagy választás, és így tovább.
a filozófusoknál senki sem tett többet a filozófia ellen, ahogy a vallást (vagy bármilyen más képződményt) is kívülről csak egy nála erősebb tudja felszámolni, ám belülről nincs gátja önmaga elpusztításának.

lábjegyzet, de az ateisták (vagy atejjistákok, majd kiderül) is épp egyházat alapítanak szerte-széjjel, oszt amikor bátorkodtam megkérdezni, hogy ezt így hogy, akkor (ők is) elküldtek a picsába.

magyar-magyar szótár 2009.08.13. 05:03:14

@bs395:
1. Pol Pot rosszválasz a hívvőjekek részéről. Ugyanis így szó nélkül marad a tény, hogy a pizarrókok nem keresztények voltak (mint ahogy Pol Pot NEM kommunista) A pizarrókok pogány barbárok voltak, Jézus tanítását legyalázók. Ráadásul akkora mázlival, amit ők maguk sem ismertek föl (ti. hogy pofázmányuk egybevágott Az Ideális-sal...)

2. Az attejjista nem filozófus, hanem a 2D rajzfilmbéli Flúgos Futam-ból a Bunkós testvérek a Forma1-en. Műveletlen, "olvasatlan" , és az ateizmus nem mély meggyőződése, hanem egy primitív szillogizmusban a vallásos buta, az evolucionista fejlet, tehát nem kell műveltnek lenem, ha elő tudom guglizni az Evolucionizmus Alapjait. Ezt is szemléltettem már a Jézus Analfabéta Volt attejjista hittételen, aminek az az alapja, hogy a zattejjista nem tudja, hogy Jézus korában egy kereskedő a titkos "zsebbéli könyvelését" három öszvéren cepltette állatbőrtekercseken, mert a papirusz, az patrícius drágamulatság volt. Még a rómaiak is fára vont viaszhártyán kommunikáltak, afféle csupanagybetűs SMS -terjedelemben.

IGe paradoxegyháza is felfoghatatlan a zattejjista számára, ezért támadják.
Nem sejti a zattejista, hogy Ignatio-bb a Loyolánál.

magyar-magyar szótár 2009.08.13. 05:11:29

A mindenfikázásról:
A Matulista Mindenfikázás Tana is ismer fikázhatatlan toposzokat, mert bár Bede Mártonnak orosz anarchistadiák szakálla is szokott lenni, időnként csak tükörbe kell néznie a stuccoláshoz és nem akarja magát is leokádani. Amúgy a mindenfikázás lényege az, hogy így olyan világszemléleti pozícióba helyezheti magát a fikaista, amiben ő fölötte van a fikák és gennyek árjának. Ha a mindenfikaizmsut a sajtómunkásságunk felől szemléljük:
A Felnőtt Bácsik most el vannak képedve az "index stílusán" meg amit megenged magának (a Matulista Fikaizmus Vívmányai) , holott ők kezdék ezt, A Stílus Atyjai ők, a matulisták csak pifi-pufu-pfozgatták egy kicsit. Nem hiába huzigálja a nóziját a SzennyPéter, a Pápa Bácsi , mert a papíralapúak még közvetlenül nem kommunikálnak a netokratív agymosókkal, hanem ioismerték ezt az Uj Petit még a Népszabiból, az ő értékrendjükben "a jótollú alter" újságíró, véle szóba állnak s korholják.

Kirkegaard? -ugyan, ezek már Dosztojevszkit sem képesek olvasni, pedig tanulságos lehetne számukra, hiszen Szent Küzdelmük során már beérték a XIX. századi anarcho-narodnyikokat. Ha így fejlődnek föl, még 200-300 évet élnek és eljutnak az egzisztencialistákig vagy A. Camus-ig.

magyar-magyar szótár 2009.08.13. 05:18:04

Mégis, a jógyerekeknek is van édesanyjuk, s így biztosak lehetünk abban, hogy emberből valóak, márpedig "az ember az evolúció faja" vagyis a harc szükséges és az erősebbnek felül kell kerekednie. A fikaistának is van anyukája s a köziben, amikor összefut a régi munkatársnővel s kérdi, azt mondja, hogy a médiánál van a fia, karriert csinál, nagy ember. És akkor a régi munkatársnő a karjára simiz Anyu-nak és azt mondja, ez a lényeg, az egészség s hogy a gyerekek boldoguljanak.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.13. 11:08:14

@magyar-magyar szótár:
ige paradoxegyháza nem egyedi eset. sam harris nagy gödröt ás a kertjében, mert ott egy hatalmas gyémánt van elrejtve. összejön a család, és együt vannak, ássák a gödröt, és jó érzéssel tölti el őket a képzet, hogy ott egy gyönyörű drágakő van.

pizzarro martalóc volt. ott volt viszont mögötte pár bubifrizurás ember, akik helyben szentesítették az egészet, a pápa és legkatolikusabb felsége (akinek utódjai 300 évre rá úgy rakták ki a jezsuitákat és vezették be a világi oktatást, hogy csak úgy csörgött, pedig annak a burbonnak voltak a közeli rokonai) meg előre, csak arany legyen, meg adóalany.

ki hát a keresztény? ifjabb hegedűs vagy böjte csaba? (hogy se időben, se térben ne mennyünk messzire) esetleg mindkettő?
ki mondja meg? a pápa? a zsinat? a kispap? a presbiterek? vagy navracsics?

ez az egész csak indokgyűjtemény: felütöm a szövegkönyvet, s látjátok feleim, ezért rossz ember ő, s vagyunk jó emberek mi.

ami a szövegkönyvben, vagy az ellen-szövegkönyvben nincsen benne, az meg a közös ellenség.

szájból szájba adják a gittet, rágják egymás nyálát, s amikor megpihennek, a töppedt rosszízű galacsint kirakják vitrinbe, kis cetlivel, hogy "hagyomány", közvetlenül a "hit" és "szabadság" feliratú mellé.

pedig a szabadság veszélyes dolog, szabad embernél vesélyesebb nincs e földön, az atombombákat is beleértve. iszlamisták eltérítik a repülőt, körbekérdeznek, ki micsoda: mind keresztény, kivéve egy, aki ateista. még a levegőben lelőtték.

még jézus is úgy küldte előre a tanítványait (apostolok, naná), hogy mint cirkuszi mutatványost, előre bejelentsék a piacon, meg megszondázzák a hangulatot. otthon aztán pál is azt mondta, hogy a médiában dolgozik.

magyar-magyar szótár 2009.08.13. 13:03:48

@bs395: Foltonkint azért maradt Jézusnak pár eredeti gondolata az evangyéliomokban... azt hiszem, sejthetett valamit a médiáról, ezért mosta meg MM lábát...ö... és olyat is mondt, hogy a necces emerek jobban érdeklik, mint az engedelmesbárányok. Az is nagyon fontos, hogy a keresztény nem rányilvánítástól lesz (majd mink memmondjuk, ki vagy) hanem cselekedettől (hm.. szeretet...) A szabadon engedés.. éppen ez az! Itt a lényeg. "Ha nincsen isten, csuhájjj & hawájj!"
Az evangyéliumok szövege javaráészt interpretáció, és még ezeket is interpretálták, aztán átdolgozták ("az ifjúság számára" ) Mókás aztán, amikor zattejjista interpretációk egybevágóak klerikálisokkal ill abból indul ki a zattejjista recepció, ami nem is eredeti szöveg, hanem interpretáció. (Detto ez történik, amikor az antikommunisták Sztalinra hivatkoznak, aki nem volt kommunista. Hogy ki mondja meg, nem volt kommunista Sztalin? Nem mondja: CSINÁLJA. Cselekedetei metszik el, tehát nem is kell magyarázat , egyszerűen léte és cselekdetei metszik el a kommunistaság esélyétől is.

De ugyanezt elmondhatjuk a punkról is. Tökfőzelékből nem lesz punk, hiába keni gépzsírral (ti. hogy az vér) magát. [Erről már beszélgettünk, a mozgó punkról: A definíció a punk halála (is) .]

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.13. 13:26:49

@magyar-magyar szótár:
"Foltonkint azért maradt Jézusnak pár eredeti gondolata az evangyéliomokban..."
s a művelt konzervatív szinkretizálja a hinduizmussal, míg a népírtó materialista hasonlóságot vél felfedezni, s ugyanazon okok miatt veti el, ami miatt a másik dicsőíti.
a kereszténységnek vagy a többi vallásnak, egyéb alapú felsoztásnak igenis a kinyilatkoztatás, s annál is inkább a kinyilatkoztató személye a lényege: agendája ugyanis neki van.
amikor valaki azt mondja, hogy keresztény, annyit mond csupán, hogy én ezt és ezt akarom, de nagyon, hogy mások csináljanak. róla nincsen szó.

találtam egy remek kis idézetet:
"ha valaki törvényt óhajt, azt csak azért teszi, mert biztos benne, hogy a szomszédjának szüksége van rá. ő maga belül meggyőződéses anarchista, aki hiszi, hogy a szabályok az ő esetében hajlíthatók."

2009.08.13. 15:20:11

@bs395: Az idézet tökéletes (majdnem mint én, szoktam volt mondani,mielőtt elolvastam ezt az idézetet.:-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.13. 15:51:21

@méhészborz:
az ember, akitől az idézet származik, olyat is mondott, hogy szeressük egymást gyerekek, de hát senki sem tökéletes.
illetve volt ez az egy pasas, de őt megöltük :-)
meg olyat is mondott, ami annyira az ókori materialistákra jellemző, hogy az már kommunizmus, mert kiírta magát az életből (ezt is úgy hallottam egy katolikus klerikális reakciót éltetőtől).

lantraman 2009.08.13. 16:04:23

érik a makk, meg a dió, vesszen a gaz reakció!

Siegelinde 2009.08.14. 17:51:59

@magyar-magyar szótár: És a papok sosem farizeusok? Csak az értelmiseggiek?

Siegelinde 2009.08.14. 18:04:54

@magyar-magyar szótár: Nem mintha tetszene vagy egyetértenék a kocsisatya-féle írással, de sztem a katolikus (református, evangélikus, görögkeleti, mohamedán, zsidó) papok sem szentek és engem kicsit irritál bennük az, hogy annak állítják be magukat. Biztos h sok-sok értelmes, tisztességes ember van köztük, de nem szentek... mert emberi ösztöneik vannak és azokat elnyomni gyakran nem sikerül.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.14. 19:09:22

@Siegelinde: élő, eleven ember mióta számít szentnek a monoteista vallásokban? Legyen az pap, lelkész, mollah, rabbi, akármi.
Továbbá miért gondolnák magukant szentnek ezek az emberek, úgy en bloc?

magyar-magyar szótár 2009.08.15. 08:14:10

@Siegelinde: Megpróbálom nem feladni.. azért idéztem a szerintem csk egyszerűen szemétláda pap mondását. Van egy személyes története, amit úgy dolgoz föl, hogy A Bűn fogalmát visszahelyezi oda, ahol az Ószövetség idejében volt, vagyis személyes retorikai képességeire, hogy majd megdumálja valahogy A Kapus-sl, hogy miközben bűnös volt, melózott annyit A Cég ügyéért, hogy megúszhassa néhányezerév tisztítótűzzel. (Egy kicsit zavaros itt a pap, mert a zsidók nem ismerték a tisztítótüzet...)

Sieglinde, itt A Kövek Vetése tétel következik, vagyis.. nagyon nehéz ezt a vitát lefolytatni, mert odatorkollik, hogy azt mondja a ppot erkölcsi fölényel felülbíráló, hogy ugyan néha ő is meghágja a saját erkölcsiértékrendjét, de legalább ateista, így csak saját magánk tartozik elszámolásal.
Soha nem árt a kővel kezünkben elgondolkodni. Egy kicsit.... Főleg, mivel a kövezés alapja tömegpszichózis is!

Siegelinde 2009.08.15. 17:21:44

@Gasper: A szentet nem szó szerint értettem. De úgy érzem, hogy ezek az emberek többre tartják magukat a többieknél, ez (szerintem) abból látszik, hogy ők mondják meg a többieknek, hogyan éljenek. Közben meg (a prédikáláson kívül) ők nem tesznek semmi pluszt az emberekért. Csak beszélnek.

Ezért tisztelem náluk sokkal jobban pl. a tanító (de nem körmössel és egyéb hagyományos módszerekkel, hanem szeretettel) és a betegápoló apácákat (ha még vannak ilyenek). És a Schweitzert, aki szintén a gyakorlatban tett valamit az emberekért. Sőt, az állatokért is. Ami sztem ugyanolyan fontos.

Siegelinde 2009.08.15. 17:23:46

@Gasper: És én nem avattam volna boldoggá Kaszap Istvánt pl. aki szegény biztos sokat szenvedett, de hát végül is nem tett mást, mint hogy beteg volt. Ez sajnos sokakkal megesik.:(

Siegelinde 2009.08.15. 17:29:06

@magyar-magyar szótár: Igen,
"ugyan néha ő is meghágja a saját erkölcsiértékrendjét, de legalább ateista, így csak saját magánk tartozik elszámolásal." így gondolom.

Nem hiszem, h tömegpszichózis áldozata vagyok, de lehet h igen, csak nemtok róla.:( :)

Siegelinde 2009.08.15. 17:33:20

@magyar-magyar szótár: De az igaz lehet, h pl. Wojtyláról semmit sem tudok. Ezért kérlek, Mester, ajájj valamit (írást, cikket), amiből megtudhatom, mit tett.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.08.15. 20:09:44

@Siegelinde: "...úgy érzem, hogy ezek az emberek többre tartják magukat a többieknél..."

Neveket kérek, drága jó Siegelinde, sok-sok nevet, hogy az ütőereden tapinthassam ezt az orcátlan tendenciózus gyalázatot! :)

"...ez (szerintem) abból látszik, hogy ők mondják meg a többieknek, hogyan éljenek. Közben meg (a prédikáláson kívül) ők nem tesznek semmi pluszt az emberekért. Csak beszélnek."

Konkrét példákat, cselekedeteket, valamint prédikációs szövegeket és egyéb hivatkozásokat kérek, édes, drága Siegelinde! Sokat-sokat!!!
süti beállítások módosítása