A ganxták Zámbó Jimmy-t hallgatnak

/minden külön értesítés helyett/

korpa – a gabonafélék és pl a borsó darálásánál vagy őrlésénél keletkező melléktermék. A gabona ill. borsó héjdarabkái kevés liszttel keveredve, esetleg daraszemek is előfordulhatnak a véééletlenül vagy szándékosan rosszul tisztított korpában. (Jobb malmokban a malmi söpredék a dógozók javadalmazását szolgálta, így a dolgozók érdekeltek volta a söpredék jó minőségben tartásában, mert otthon százasával hízlalták a sertést.) 

LIBIDO SPECIÁLIS TENYÉSZKANP

Sertés tenyészkanok részére kifejlesztett MÜZLI jellegű késztakarmány. [A műzli itt speciálisan és alapvetően hordozóanyagként a korpát takarja... a szerk kieg] A termék speciális beltartalma és a felhasznált alapanyagok minősége maximálisan igazodik a tenyészkanok táplálóanyag szükségletéhez.

TULAJDONSÁGOK

  • A tenyészkanok táplálóanyag szükségletéhez maximálisan igazodó beltartalmi értékek
  • Értékes fehérjeforrások
  • Könnyen hasznosuló alapanyagok
  • Aminosav-kiegészítés
  • Szerves kötésű mikroelemek (Fe, Cu, Zn, Mn, Se)
  • C-vitamin, L-carnitin kiegészítés
  • Toxinkötő
  • Íz- és aromaanyagok

ELŐNYÖK

  • Fokozza a libidót
  • Javítja a sperma minőségét
  • Kiváló tenyészkondíció érhető el
  • Elősegíti a jó lábszerkezet fenntartását
  • Étvágygerjesztő

Beltartalmi értékek
DE sertés MJ/kg 12,7
Nyersfehérje % 16,5
Nyerszsír % 3
Nyersrost % 6,8
Lizin % 1,2
Kalcium % 0,96
Foszfor % 0,65
Nátrium % 0,34
A vitamin NE/kg 23.000
D-3 vitamin NE/kg 2.000
E vitamin mg/kg 100
C-vitamin mg/kg 300
Szerves Fe, Cu, Zn, Mn mg/kg +
Szerves Se mg/kg +
L-carnitin mg/kg +
Toxinkötő mg/kg +
Kiszerelés 40 kg

ADAGOLÁSA

2,2-3,2 kg/állat/nap, testtömegtől, életkortól, kondíciótól függően

 

Sertéstartásban, bizonyos műfajok esetén azonban kincs a: cukor&csokoládé kategória. A túltáplált sertés tartás-ához elengendhetetlen, a vízzel kevert korpa teltség érzetét kelti az éhes disznóban. (Disznó a kifejlett, ivarérett állat, a koca vagy a kan. ) Amidőn még Magyarország a Tízmillió Hízó országa volt (a statisztikában, a valóságban volt az 14-16 millió is…) a táp-takarmányboltosok a korpát prémiumként csakis a jobb vevőiknek tartogatták.

A borsókorpa megízesíti a takarmány –még ezt zsákolván a zsákoló szájában is összefut a nyál, a pora is ízes (és csíp, mint ezer bolha). A sertés még a fűrészport is megeszi, ha borsókorpával keverik. Ízfokozó, vanilin, ezek az intenzív tápok főkellékei a horomonkészítmények, gyógyszerek, penicillin stb-stb sertészsíradékpor, húsliszt ,vérliszt, csontliszt (esetleg halliszt) mellett.

A korpát létakarmánynak is mondják – itt a lé szó a hígságára [tápanyagbéli szegénységére] utal.

Korpa – al- és félvilági, majd köznyelvi szlengben a pénz.

Létezik az a pénz, amiért korpás a hajam.

(Dr Prokopp Dóra ex-tévés személyiség, médiavállalkozó a médiaboom hajnalán [1991.])

Azóta tudjuk, hogy nem csak koprareszeléket engednek a hajukba fésülni celebjeink, hanem lényegében határ nincsen, csak kevés korpa…

Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
Aki disznók közé keveredik, megeszi a korpa.

„a méret nem számít”

/Tokfalvi/

A bűnözők világa a piti boltitolvajkategórátóla politikai bűnözőkig bezáróan igyekszik korpá-val elkeverni a sajtómunkás józan ítélőképességét. (Höfgenizáció, gründgens - képzés.) Sajtóalapítványnak álcázott, pénzmosodai melléküzemágon keresztül jutalomfalatokkal kecsegtet. Minden ügynök számára éppen az ő kliense a leg-tüchtig-ebb, a legkevésbé büdösparaszt, míg a konkurrens (belső ellenlábas) ügynök kliense geciláda, szemétláda korrupt tahógazember alfeődiparasztajjas. Így működik ez a fundarókalelkűeknél vagy a sajtómunkásoknál is, mindig az a kéz az illatos, ami nekem adja a jutalomfalatot.

Gustaf Gründgens egyik legnagyobb sikerszerepében, a Mephisto-ban

Amint a patkány odahaza a legjobb apa-anya, óvatosan fogja tűhegyes fogsorába a frissenkelt kiscsibét, hogy kölykeit a zsende vérrel táplálhassa - ha egyébként az alvó disznó szalonnájába alagutat fúr és a tyúkanyó alól elhordja a tojásokat, úgy a politikus, aki a gründgens-t magánvillájában fogadja, na, mecsodda meglepetés, egészen emberalakú, játszik a kis kutyuffkájával, térdén lovagoltatja a szomszéd tizenkétéves kislányt (aki egyre hevültebben követeli, még, még, még s izegteti popsikáját) , jön a nammami is a tortával, egészen kedves, emberközeli asszony, a könyvespolcai dúsak a magyar-és világirodalom enyhén rongyossá remekeitől, és a zene Sztarvinszkij, a Tűzmadár, amiben ni, egész passzus van Muszorgszkijtól! Az ember elnéz ezeken a kedves embereken, egyszercsak (persze ingujjban) a politikai bűnöző megfogja a gründgenske vállát: Tudja, mondok valamit magának, és ezt, ha lehet, ne írja meg. És ekkor a gründgens megtud egy hatalmas, egy orbitálisnagy titkot, de nem árulja ám el, méghozzá az ez a titok, hogy, éspedig. És amikor a koldusnevű utcákon ballag lefelé A Domb-ról, könnyek gyűlnek a szemébe, mert nem gondolta volna ezt A Kedves Ingujjas Ember munkatársáról, hogy egy tál lencséért mire képes, hogy ez , ez az ember, a haza sorsa és lösung mit etwas.

A királycsávó ugyanezt csinálja, amikor az önkormányzati tisztviselőt leveszi kilóra, kiderül, hogy ott a pici a gyerekülésben hátul, de édes, de drága, az izomtiboralakú papa 52-es bicepszeire veszi át, cumiztat, böfi, de aranyos, akkor elsőkanyarban, ha az önkormányzat ezt a cocpoltstílusban épített, de méregdrágán kérgezett tákolmányt megveszi a piaci ár másfélszereséért, akkor ebből leesik 15%, az annyimint, ugye mindenki a piacról él, de éppen tud is egy autót kéz alól, valami faszé, tolják alá a cégesautó, kétéves ötösgolf másfél millka sok érte? Nem, akkor már meg is van majdnem a százalék, a többit kápé megtoldja majd, csak még legyen lepapírozva a bolt. És amikor frissen korrumpált tisztviselő kiszáll a királycsávó mellől, akkor azt mondja magában, hogy nahát, milyen emberi, egy édes, nem is látni, hogy cigány, egy apa a csecsemőjével, milyen megható, végülis mi rosszat csinál ez az ember, mindenki él, ahogy tud, ugye, mert élni kell, és azért mégse járja, hogy két csizmában húzta ki a telet, amikor az a picsa Valkóné a gyámügyről meg hetente váltogatja, na, arra is biztos, hogy nem a fizetéséből telik. Egy jó autó, pár jobb cipő meg ruha, és akkor majd megáll, szépen leépíti magáról ezt az embert, elvégre és különbenis, ha van nyolc osztálya, sok, azok a karláncok, meg tetkók, borzalom!

· 1 trackback 7 komment

Címkék: korpa

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr61051109

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Mortimer saga 2010.04.01. 08:22:03

http://epa.oszk.hu/00800/00804/00380/56244.html Tizenhat hónap börtönbüntetésre ítélték (három évi tárgyalgatás után) Patai Józsefet, egy fickót (Mortimer egykori áldozatát), aki részt vett egy lincselésben. Ez 2010-ben történik, tehát évekkel Olaszlis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.04.18. 23:45:00

A pék, aki tiszta lisztből süti a kenyerét, a sajtómunkásoknak nem érdekes. A fundarókalelkűek pedig lesajnálják, amiért ilyen élhetetlen.

dzsefi 2009.04.19. 01:59:06

"Judit hajának egyik felét hagyományos mosóporral mostuk. Aztán megették a disznók." (Kretén magazin, valamikor a '90-es évek közepén)

magyar-magyar szótár 2009.04.19. 11:54:39

@Flashzee: Mint vidéki parasz'gyerek, én lemaradtam ott [2001.]a hölgyről, miszerint a Filmmúzeum TV rész-tulajdonosa volt. Médiavállalkozó, úgy tudom.

Art Mooney 2009.04.28. 20:56:32

tendenciozussaga miatt nem szoktak itt tetszeni a postok, ez se kivetel, de sokkal kiegyensulyozottabb, mint altalaban. csak igy tovabb. (mondjuk a barokk kormondatokon lehetne faragni.)

magyar-magyar szótár 2009.04.29. 09:31:04

@Art Mooney: Hát, a tendenciózusság olyan, mint a fing. Az enyém természetes @ egészségügyiszükséglet, szerettemé, barátomé és üzletfelemé elviselhető, viszont az ellenségem fél-playback előadása (púúú szag nélkül) OOOORBITÁLIS SKANDALL. Viszont újabb szócikkötletet adtál, kösz.
A körmondataimat én is útálom, főleg, ha nem tudok kijönni belőlük, ezért is van sok szócikk karanténban, büntetésből, hagy pihenjenek, jövőre is lesz szezón.

budai zöld 2009.05.04. 14:14:41

@Flashzee Filmmúzeum, Paprika, Deko tévé
süti beállítások módosítása