kutyakomédia – lassan kikopik a köznyelvből, pedig a műfaj a netokráciában fokozhatatlan totalitásban uralkodik.

A kutyakomédia valamilyen államvezetési –igazgatási, újabban vállalatvezetési , alkotmányban, törvényben, házszabályban, szervezeti-és működési szabályzatban stb-stb-ben rögzített aktus formális bohóctréfává züllesztése. Pl Előre le van zsírozva, ki lesz a góré, és az igazgatótanács tagjai közül, aki nem hóttkoki részeg, az rezignáltan rálegyint a szavazásra.

Gyűjteményem egyik leszebb darabja a tiszaistenmögi Veres Csillag és Kossuth Termelőszövetkezet egyesülési közgyűlése -1973. Úgy van, ráhibáztak kellően vén, szenilis, agyalágyula olvasóim, valóban a Kossuth téesz volt rakott ideológiailag elhajló egykori kulákgyanus, kispolgári [= maszekoló] személyekkel, tehát az egyesülés után a termelőszövetkezet a Veres Csillag nevet vitte tovább, a Veres Csillag politikailag alkalmasabb vezetésével. Díszpintyként a Kossuth tsz elnökét a Veres Csillag „általános elnökhelyettesi pozícióba vette át - tedd ki, hagyheűjjön!- és a magasabb politikai kapcsolatokkal (járási pártbizottság) rendelkező Kossuth tsz-es főnökök is megtarthatták ágazatvezetői vagy brigádvezetői pozícióikat. Persze a "személyi kérdéseket" még az "egyesülési közgyűléssel" meg kellett szavaztatni... Annak ellenére, hogy megyei pártbizottsági szinten avatkoztak be az „egyesülési közgyűlés helyes menetének kialakításába” , a levezető elnök némi izgalommal bocsátotta szavazásra a kérdést: „Eltásak! Akkor most pedig szavazzuk meg a két termelőszövetkezet egyeseűléssét!” Dermedte csend. Senki nem emeli föl a kezét. Az „Egyesült Vezetőség” tagjainak amúgyis vérmes orcáján, mint gutaütés, tarjagosul a síkideg. A kultúrház színpadára telepített, xanzavérák levélpallosaitól díszes vörös selyemabroszos hosszúasztaltól kiválóan látni, hogy a teremben szerteültetett nyalisok kezei már-már szavazásra lendülnének, ám jó politikai érzékkel inkább nyugovóban hagyják.. Mert ám a levezető elnök nemhiába rendelkezik a felsőbbség messzemenően kitüntető véleményezésével politikai alkalmasságáról. Még néhányszor biztatja a közgyűlést: „Akkor megismétlem, tisztelt egyesülő közgyűlés: Szavazásra bocsájtom: Kérem, szavazuk meg..” Senki nem mozdul. Erre a levezető elnök a jegyzőkönyvvezetőhöz fordul. „Megállapítom tehát, hogy az egyesülési közgyűlés teljes hallgatólagos egyetértésben az egyeseűlésst MEGSZAVAZTA!” (M. István juhászati ágazatvezető „Meg, a kurvanyádat, aztat!” kiegészítő megjegyzése nem került jegyzőkönyvbe.)

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://beastdir.com/img/dog-sex-pictures.jpg”.A kutyakomédia kifejezés arra utalhat, hogy az aktust akár ruhákba beöltöztetett édes pudlikutyuskák kutyák is lezavarhatták volna.

A magyar történelem rendkívül gazdag politikai kutyakomédiákban. Egyik 1526. nyarán aztán, Rákosmezején teljesedett be: Az a mímelés, ami még 1525. nyarán, a hatvani országgyűlésében kezdődött - ahol lényegében az ország elveszett ( a mohácsi csatavesztés egy dolog volt, a rabló-dúló török ekkor még, októberben levonult a melegebb éghajlatra…). 1526. májusában Werbőczy István ötletére az egyébként véle ellenlábas Báthory Esványt választatták meg a leitatott, részeg köznemesség aktív részvételével. (A köznemesség olyan politikai bonyodalmakat nem ért föl ésszel, hogyan lehet az, hogy Werbőczy az ellenfele malmára kormányozná a vizet… Egy részeg analfabéta bocskorosnemes majdnem annyira hülye volt a politikához, mint egy mai polblogger, aki még Tóta W harapvanyalási technikáját sem képes értelmezni) Báthory úgy tett, mint akit meglep a választás, és szemeiben könyvekkel [könnyekkel] zokogva kérte, vegyék el tőle e pohárt, méltatlan ő ekkora tisztség betöltésére…

Nem semmi kutyakomédia volt az MKP és MSZDP egyesülése (1948. jún. 13.) is.

http://hir3.hu/hirkep/3/20884_hir.jpgCsak semmi kutyakomédia: Bezzeg az észak-koreaiak Kedves Vezetőjét ellenszavazat nélkül választották Kedves Vezető-vé.

A kutyakomédia –kifejezést a legutóbbi előtt eggyel éppen az az „MDF”-nek nevezett társulat [Dávid Ibolya & Co.] használta a miniszterelnökdevalvációs kommunikációs trükkre, amelyik többcélú hoaxális átverősó kereteiben vállalta Bokros Lajos politikai értelmű megsemmisítését és reformközgazdászként mindenidőkre alkalmatlanná tételét (visszamenőlegesen is).

Szendvicsbe a népetetésért (ám ezzel a húzással komoly óperenciántúli pénzügyéreket is be lehetett etetni, akik feszt azt kérdezgették: >>Mi van maguknak azzal a híres Bokrosával?<< Hát e' van :)

Igazságtalannak érzem a kutyákra nézve azt, hogy a zoon politicon sunyiságait kutyakomédiának nevezik. Napjainkban tekintsük az ilyesmit egyszerűen netokratív néphülyítésnek . Főleg, ha a nép egyes szegmensei akkora tapló-ostobák, hogy sziveskednek önként, hujjogva résztvenni a lekommunikálás tervezett menetében, mint a minap-esti csürhéskedők is.

Fotó: Hajdú D. András [origo]A Központi Kommunikáció elképzeléseinek megfelelően önként sziveskedő csürhetag a 2009. április 14-i netokratív néphülyítésre szervezett "tüntetés"-en. Eleredt az eső, a rendőröknek nem volt kedvük ázni, ezért gyorsítottak a meneten, így estére a 4,4 milliós össznézetségű három nagy hiradónak már csak a farka maradt, és a reményes sóhajok, hátha mégis történik valami...

Azért, biztos, ami biztos, két "molotov-koktélos" hoaxot megejtettek a nap tiszteletére -figyeljük meg az alábbi pompás szövegezést és az egyébként fizikai csodát:

 

Népszabadság Online - Molotov-koktél robbant MSZP-irodákban
2009. ápr. 14. ... MTI - Varga György Az MSZP keszthelyi irodája bejárati ajtajára ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak, ami azonban nem lobbant be. ...
nol.hu/belfold/molotov-koktel_robbant_az_mszp-irodaban - 19 órával ezelőtt -

 

Népszabadság Online - Molotov-koktél robbant MSZP-irodákban

2009. ápr. 14. ... MTI - Varga György Az MSZP keszthelyi irodája bejárati ajtajára ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak, ami azonban nem lobbant be. ...
nol.hu/belfold/molotov-koktel_robbant_az_mszp-irodaban - 19 órával ezelőtt

A valóságban a "molotov-koktél" a betonlépcsőre esvén mintegy 0,33 négyzetméteres csúnya , kormos foltot hagyott csaknem negyedtucat lépcsőfokra kiterjedően.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr131065841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása