Szó-szo-szó, szó, lááá,  szót követ. Polémia természetesen nem alakulhat ki ebben a témakörben a kontraszelektív címlapszerkesztésnek köszönhetően. Mégis, szótárunk a mélymagyar jellegzetességek eránt vág. És ha végül  A Pisti  a politikai divatból is végleg kivonult Az Őszödi Beszéd-del [2006. májustól húzták le a rolót neki, de azért a pártnak van annyi pénze, hogy a kebelében tartsa érdemei elismeréséül] a pistikeviccek kopottasak, azért mégis, parabolámban a Pistike nevet hagyom meg.

Tehát szó, szó, szó, végül oda lyukadunk ki, hogy a történelmet a kedve [= A Párt   agitációs-propaganda irányelvei]  szerint mazsolázgató [=mélymagyar történelmi relativizmus] Népünk Nagy Tanítója bevallja, hogy azért nem annyira hülye ő, mint teszi a fejét, tudja ő, hogy alföldi mentalitás nincsen, meghogy a labancság se az a kimondottan európai konzlib gólyalábgyógyító vala, csakhát, ha a zsírbunkaja jobbsi buttagyerekeknek szabad operettbörleszkké hamisítani a kuruckor válogatott epizódjait,

deámapistikeis!

akkor ő miért is ne lehetne szelektív.

Óvónéni nem is foglalkozik ilyesmivel. Történt ugyanis, hogy Andu néni, dadus, fülönragadta Rolcsikát & Co. mert feszt a kislányok bugyijában matatnak könyékig, a játékszoba kinyitása után hátulról mindenkit legázolván elsőként kaparintják meg a piros rollereket, tizcsi és uzsiszünetben a pirospöttyes bögréket. A gyermeki őszinteség megnyilvánulásában mindig afelé törnek, amiből kevés van, előpjogokat csikarnak ki, árulkodnak, felnőttek előtt stréber jógyerek arcot vágnak. Addigra mindig megkaparintják a pirosrollereket, mire a zsírbunkaja Pistike és bandája odatörtet ...óvónéníííí-óvónénííí, kérem! kiáltásokat hallatva testmellé leszorított kézzel állnak (talpukkal rátaposva biztosítják a rollert) jógyerekséget sugározva.

És ekkor Andu néninek, akinek kikkezében papír leginkább popsitörlés céljából kerül és még a tévében is átkapcsol a feliratos filmekről, kell megmagyaráznia Rolcsika & Co  -nak:

 Ejnye gyerekek, hát tik lennétek a tanultak, éappci ovi után még kölönnémetre vitet   a nurs-szel  benneteket, egyéves korotokban már bébiangolra hordott az anyu, Léjopód Móccár bácsi könnyű iskoladarabjait játszátok a mikibácsinak, és a Zizom Pistike meg zsírbunkó, túrja az orrát, hát igen, de azért, mert Pistike zsírbunkó és a bubust feszt össze vissza kenyegeti az ujjáról meg kóstizza, nektek nem kell feszt a kislányok bugyijaiban matatni.

Tanult embereknek úgy lehetne röviden összefogalmazni, hogy a kuruc-in-fos türhőtaplóságára nemválasz a magyar történelem szájunkízének megfelelő összevissza elhazudgálása, főleg ilyen tekintélyes néptanítóktól csúnya dolog ez, akik maguk is nyilvánvalóan tökhülye ergyának nézik le saját olvasóikat, azért hazudgálják össze a magyar történelmet aktuálpolitikai mondanivalójuknak megfelelően.

 függelék: Kommentár nélkül, önmagában is gyönyörű példája a mélymagyar értelmiségi jellegzetesen aktuálpolitizáló történelmi elhazudozására -egyben a paranoid  Sólyom-fóbia tünetegyüttese :

[...]a 2006-os válsághoz vezető lejtőn 1995-ben, a Bokros-csomag alkotmánybírósági kezelésével indult el az ország. Ekkor ugyanis a Sólyom László vezette AB a cilinderből elővarázsolta a "szerzett jog" ódon polgári jogi fogalmát, kinevezte alkotmányjogi fogalomnak, és ezzel védte meg a Kádár-rendszerben "kivívott" szociális jogokat. Ez nem egyszerűen láthatatlan alkotmány, ez nemlétező alkotmány. Egy jogi trükk felülbírál minden igazságosságot, politikai következetességet (a hűséget a rendszerváltáshoz), gazdasági racionalitást. És az AB döntését azért nem fogadta közfelháborodás, mert a testület olyan nyelvet használt, amelybe nem hogy az egész társadalom, de az értelmiség 95%-a sem volt beavatva. Aki nem értette a simlit, az hitt az AB-nak (a többségnek jólesett, hiszen a gonosz Bokros-csomagról volt szó, a kisebbségnek rosszul esett, de laikusként tisztelte a jogi főpapságot). Aki értette, az vagy hallgatott, vagy borsót hányt a falra.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr74940316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása