voltendéká - Az egységes főhatalom alatt, a magyarul még mindig NSZK egyesülés utáni keleti fele. Érdekes, hogy mióta nincsen NDK, nem merjük használni az NSZK -rövidítést BundesRepublik Deutschland-ra, azaz Németországra, mindig végigpötyögtetjük, Németország, Németország, Németország. Warum? (Bővebben majd az NDK szócikkben, pl magyar vendégmunkások az NDK-ban, NDK-szekrénysor, Trabant-Wartburg, NDK-turmixgép, NDK-grillsütő, endékás csajok a vállalatidiszkóban) A voltendékával keveset foglalkozik felülrőlvezérelt néphülyítésünk, Kartal Zsuzsa néni se propagandázott még a NOL-blogon Bezzeg A Voltendéká! -témakörben, pedig az is Ober Enns-ián túli terület... Mindig csak Bezzeg_Ausztria. A voltendéká egyik nevezetessége az, hogy itt, németül Ossie'-ban még a nyugati térfélnél is gyalázatosabban ócska tévéfilmsorozatokat tudnak gyártani, teszemazt a Verliebt in Berlin -t, amit nálunk Liza csak egy van -ként jócímesítettek. A Cobra-Ölf_Zwölf indusztriális jeleneteit (lepusztul gyártelepen száguldozás, csarnokokban egylánglobb-robbanások, drog átpakolása 1991-ben a forgalomból kitiltott M.A.N. teherautóba, stb) is a voltendéká területén rögzítik. Voltendéká fővárosa Ost-Pherlinea (a Ph-ba a p és a h közé enyhe b-t kell nyomni a helyesejtésért). Minden blogosferiális lakótársamnak javaslom, keresse föl ezt a várost, hogy A Város-ba visszatérvén savanyúbb pofákat tudjon vági. Ost-Pherlinea-ben ugyanis rengeteg park van, az allé-ken, még le a hóstyánba, az ótvarba, a proletárkerületekbe vezető Sonnen allé-n is fasorok. A Spree Ossie Velencé-jévé varázsolja Ost-Pherlinea-t.

Külön nevezetessége a voltendéká területének és a fővárosnak különösen, hogy bezzeg ott a náciveszélyt nem úgy kell szegény bérbloggereknek, megfelelő-en strébergyerekeknek meg véleménydeformálóknak ígézniük a hülyének lenézett nép köztudatába, az operatőröknek nem kell kőműves térdvédőt venniük a nadrág alá a veszélyesperspektívában való felfeléfényképezéskor, nem kell Osterodé [bei Harz]-ból Gerá-ba autóztatni 20 huremerkelrauß-ozó tojásdobálót, hogy 49 fotós és sajtómunkás vehesse le a híradásokba, terem baromarcú minden kisvárosban tízannyi is, nem huszonkettessével maséroznak madárfejűlajosok régi szimbólumokkal, hanem ezerötszázassával rendesen csapnak össze a szélsőbalosokkal, akik meg főleg nem társadalomkvantumfizikai méretekben vacognak punkkocsmák sarkaiban. És még arról is nevezetes a voltendéká, hogy bár a családiszennyes a szélsőjobbal orbitálisabb, a Fábry-féle vonlakód nem csokival van csak úgy odakarcolva a nemzetigatyák- és bugyik nyergére , hanem rendesen, bio-módon, mégis, mind blogoszferiálisan, mind a néptudatmosigálás más területei felől, előkeresőmotorozni igen csak nehézkes. Pedig , ha a sekély és kómikussan kismagyar "fasisztaveszély" szénanátha, akkor a német náciveszély lappangó   (kétoldali!!) tüdőgyuszi. Mondhatom, a német blogoszféra olyan, mint a jóasszony szoknyája...

A voltendéká térfelén is kb a 40%-át lopták el a posztszocialista korrumptátorok a fejlesztésre szánt pénzeknek, pedig arrafelé az orbányszőlőbányászok és alcsúticsegevárák viszonylag ritkák,  és Dr. Josef Thorgauern nevű , közepes ügyvédből lett önellenhatóan ostoba völkisches politikusok se sziveskedtek Honeckerék utódpártjának a haladóbaloldaliság látszatába fényezésén.

szün: aktuális:

A német televíziós filmsorozatgyártás, mint tudjuk, geotektonikus méretekben múlja alul a dél-amerikait. Azonban a Cobra-Bármennyi, töbnyire 11 című filmsorozatnál mélyebbre süllyedni már aligha lehet. Magamfajta autóbuzi meg se néz egy ilyet, hiszen, ha már meglátok egy 15évesnél régebbi évjáratú autót a tödliches-blödlisch-en, tudom, hogy az fog öszetörni. Avagyis Semir a 2003-as  BMW-vel fut neki az ugrajtónak (amit ügyesen vagy nem, de elrejtenek, és nem a kerékkel kell rászaladni, hanem az elsőfutómű lengőtrapézát rásiklatni) , de a kaszkadőrt egy 1991-es, ám kissé átmaszkolt BMW-be ültetik, mert spär-olni tudni kell. Amúgy faszománytos volt az is, amikor egy drágának látszó, vámelkobzott VW Phaeton-t indítottak az ugrajtónak, ámde még azt az 5000€ -s értéket is megtakarítva 500€-t érő 1995-ös Opel Omega hajtotta végre a kaszkadőrmutatványt.

Az élet azonban felülírja gyakran a legotrombábban kitalálmányos irreális némettévéfilm-forgatókönyvet is. A volt-NDK területén, Ossie-Németországban , szóval január 25-én egy 23 éves fiatalember Skoda Octavia kombijával átszáguldván Limbach-Oberfrohna kisvároson, az útról lesodródott, és imígyen fölugrajtott a templom padlására:

forrás

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr90911569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.01.30. 08:39:56

Van némi apokaliptikus hangulata ennek a templomtetőbe való száguldásnak.

bocs, magyar-magyar szótár, de újfent idevág egy korábbi bejegyzésem, melyet pofátlan módon most szeretettel idesuttyantok:

reakcio.blog.hu/2008/12/19/aus_der_reihe_derrick_2

magyar-magyar szótár 2009.01.30. 09:23:03

Az ember elnézi a képet, csak arra gondolhat, hogy az Úr egyik angyala arrafelé slisszolván a Lupo-jával gyorsan innererüßt-tel kissé feljebbküldte a Skodát, mert azért a tetőt javítani csak olcsóbb, mint a falat.

2009.01.30. 12:29:04

Mirevolt jó ez a nagy sietség?Csak nem azonnal akarta meggyónni a bünét? Várhatott volna addig amig a pap kinyitja a templomot!Lassan járj, tovább érsz!

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.01.30. 12:37:50

@magyar-magyar szótár: Az Úr angyala akkor már el is téríthette volna a templomtól. Ez így inkább olyan, mintha az Úr a saját szolgáját büntetné valamiért.

magyar-magyar szótár 2009.01.30. 14:28:01

Agyvihar, az Úr angyala is csak emberből van. Rüßt helyett sarokra kellett volna neki venni. Vagy mellykaskára.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.31. 08:00:10

kolega nagymamája rostockban lakik. nem meri egyedül meglátogatni.

magyar-magyar szótár 2009.02.01. 04:41:36

Igen bs395. A voltendékás nagymama az olcsó magyar gyógyfürdő medencéjéből az ő Hansili-jával délután egy Khamms' thuuu -ra felszökik a szobájába, istenem, korára való tekintettel egy tubus muschiflutsch-sal, míg magyar kortársnői odale sápítoznak, hogy ők már 30 évvel a váltakozó kor után nem is emlékeznek azokra az izzadságos, kellemetlen és büdös micsodákra [életük egyetlen nagy öröme, ha miniélkésőbb tudnak vécéremeni]

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.01. 05:48:12

hehe, neki más okai vanna a félelemre és reszketésre rostock munkásnegyedeiben :-)
segítek: kopaszok, bakancsuk van, és nem szeretik az auslandereket.

magyar-magyar szótár 2009.02.01. 06:44:35

Aha. Hát ezt is csak hírből ismerem. Egy Vállalatiodiszkó az NDK-ban -t összemernék förmedni, mert az iroodalmom nem csak kitálalás, de kitalálás is.
Azonban nem szivesen hoaxálnék amúgy alapos imsereteim alapján egy fejtágítót mélymagyar, náciveszélyel mumusmumusizáló jógyerekeinknek, hogy azért legyen már eléképzelésük a nagyságrndekről ( mondjuk egy jó kis jobbsi-balsi összecsapás a voltendák területén.)

Ámde, ha valaki Rostock mai, nemtudommennyire sósrózsdaillatú levegőjét ismeri ? Hm?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.01. 07:03:11

én személyesen rostockét nem, csak a nyugatnémet néplelket.
netuddmeg a nagyonliberális frankfurtban mik vannak kiírva a náci multú cégünkben.
meg van valami pikantériája, amikor csendben, suttogva megkérdik félrenézve a sráctól, hogy az övé az zsidó név-e.
egy másik amerikai(német) cégnél meg megkaptuk, hogy sweineungarne, amikor azt hitték, hogy nem halljuk.
az untermensch-übermensch nem halt ki wagnerrel.

a kedvencem az volt, amikor azt mondták, hogy ne haragudjak meg, a magyar nyelv hangzásban nagyon hasonlít a törökre. érted, ne haragudjak meg. és egyébként csu szavazó.

magyar-magyar szótár 2009.02.01. 07:13:25

A német leszólásban a magyar és a törk egyaránt ekmek.

Fajnémet rokonaim (tisztafajú árják, északi típus) az 1944-es Nagy Szekerezésben menekültek föl, tájszólás nélkül beszélnek és tomaten-nek mondják a paradeiß -t, valamint karofeln-nek a krumbiere-t. Ennek elenére auslander sau -ba számítanak. A német ugyanis a magyarral szemben nem befogadónép.
A magyar csak a jóoldali, megfelelően nyaló stréber újságírógyerekek szerint kirekesztő.
Franciaországban a cigányok tömegesen szorulnak ki lakókocsijaikkal erdőkbe, erdőről erdőre űzik őket. Magyarországon, ha magyar létemre betévedek egy romatelepre (részletek a szerkesztőségben) ÁMDE a zónijós Franciaországban, ha a provancál erdőben egy cigány lakókocsikolóniába botlok, egyszálmagamtól riadtan lapulnak.
Ebben a témakörben is érdemes lenne néhány igazán mélymagyar véleményformáló megfelelőgyerekenek tájékozódnia.
Nembeszélve Mohácsi Erzsébetről.

magyar-magyar szótár 2009.02.01. 08:03:21

@bs395: Viktaaria eusképviselő, Erzsébet mozgalmár, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány igazgatója

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.01. 08:21:17

csak két h van az alapítvány nevében, nem is vesszük komolyan, mink csak a három h-sokkal foglalkozunk, nekik plusz felvételi pontot is adunk, ha már a felvételi előtt nem sikerült őket felzárkóztatni, de a pályázati pénzt elköltöttük.
nem is értem miért van magyarországon romakérdés.

magyar-magyar szótár 2009.02.01. 09:03:18

Romakérdés azért van, hogy a tengersok esélyegyenlősítő, felzárkóztatási, cuccjiológijus meg a sok szájjalcsinálójan émpátikuss megéljen -és a jógyerekbloggereknek is legyen miben politikaikorrektkedniök.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.01. 09:06:29

@magyar-magyar szótár:
amikor ilyenekt szoktam mondani, mindig lerasszistáznak, ugyhogy utána olyat szoktam nyomatni, amitől meg zsidóbérenc vagyok.
tudom, hogy a kettő nem oltja ki teljesen egymást, de azért közel vannak.

magyar-magyar szótár 2009.02.01. 09:38:02

Sajnos nálunk a politikaikorrekt jógyerekek szemében egy mondjuk frank zappa-i viccelődés a melegeken már komoly buzizásba menne. Nem is besuélve Zappa Jewish Princess című számának szövegérőlDe komolyra:
Amennyi pézt Mohácsi eltapsolt már a saját face-e javára
azt mind olyan eszközre költenénk, amit a szülők nem tudnak eladni vagy befűteni
pl grétára (krétára9) s azzal a cigánygyerekek begonyra rajzolhatnának már iskolás koruk előtt, amikor még óvodába se engedik a jószüleik őket, többet tennénk a felzárkóztatásukért...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.01. 10:26:51

@magyar-magyar szótár:
rasszista! fasiszta! mohácsi jó néni, mert kijárt a sógornak egy behajtói állást a helyi uzsorásnál!

magyar-magyar szótár 2009.02.01. 16:31:02

Azt tudjuk, hogy az Ossiek-nál csak úgy ungar' modisch sziontén elsikkasztották a fejlesztésipénzek 40%-át. No, de kijáró [intéző] emberek vannak-e ott [is?].

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.01. 18:43:07

@magyar-magyar szótár:
azt nem tudom, csak azt, hogy lipcsében budapesti módra ha volt egy sokszobás lakásod, akkor az egyik szobába beköltöztettek egy komplett munkáscsaládot, akit az ipar munkaerőhiány miatt telepítettek oda.
most, ha van egy sokszobás lakásod, de nincsm unkád, és nem tudod a lakást eladni, mert mindenki el akarja adni, venni meg nem akar senki, akkor leplombálják az egyik szobát, és oda nem mehetsz be, mert a segélyhez képest túl nagy a laksáod.
a csavar: sokszor ugyanaz a hansie jön ma plombálni, aki 30 éve a munkáscsaládot beköltöztette.
süti beállítások módosítása