bábparlament - Bábparlamenti áldemokráciában a választás lutri, az emberek ikszévenként elmennek szavazni megválasztják azt a pártot, amelyik nekik szimpatikus vagy amelyik a legjobb politikaimarketingben, aztán négy évig kusskakukk, ochlorácia, kevesekuralma. A bábparlamenti demokráciában odáig züllik a helyzet, hogy már az uralkodó párt sem uralkodik, az ő képviselői is csak bólogatójánosok a parlamentben. Nem a választásokon győztes pártnak van miniszterelnöke, hanem a miniszterelnök fontolhatja meg, hogy leváltja-e a neki nemmegfelelő pártját. A kormány nem számol el a parlamentnek vagy ha elszámol is, tökmindegy, a képviselők báb-ként a frakcióvezetőik intései szerint szavaznak.

A báb mechanikus szerkezet, tehát időnként lehetnek hibák, a szavazás gépiességében mellé is nyúlhat, félre is értheti a bonyodalmakat.

Kőnig Frigyes reliefje a báb-korszakából Forrás:Forgách András tanulmánya

Dekoratíve a bábparlamenti demokráciában még jól is mutat néhány százaléknyi nemodaszavazat. Nincsen a naív jónépen, nyugdíjasok, politikaianalfabétákon, politikától elundorítottakon kívül, aki ne tudná, hogy a bábparlamentben már lárvakorában sem a plenáris ülésen ( A Patkó-ban) az ülésteremben folyik a tényleges munka. A bábparlament korai szakaszában ugyanis a lárvaparlamentális [lárva= álarc régi magyar szó] időszakban a tényleges munka a parlamenti bizottságokra szűkül. Jó képviselő jólviselked', ül, feksz’ nemugat’ -jutalomból bizottságitagságot az ennek megfelelő külön bérezéssel(!!) kap, cserébe a bizottságban ü'!! feksz', nemu'!! -illetve ellenkezően és nagyon is, ha a gazda beint, feláll kivonul, műfelháborod’. Magyarul már a bizottságnak fölösleges összeülnie: egy bohóctréfa az egész lárvabizottsági munka.

Bábparlamentáris áldemokrácia esetében ugyanis a párt (kétpólusú rendszerben a két nagy párt és az álpártocskák) szűk vezetése, elfajult esetekben már ők sem, hanem a szűkkörű államvezetés (a miniszterelnök és néhány haverja, régi üzletfele) dönt, a többi ül, feksz’, bólogat, kusskakukk. Mit csinál eközben az állítólag még mindig parlamentális demokrácia sajtója? Ül, feksz, szop, nyal, orgazmust tettetve liheg, bólogat, szolgál. Nem a bábparlament jelensége van pellengérre állítva a „szabad sajtóban” hanem ellenkezően: Csak merészeljen valaki olyat pofázni, hogy talán két választás közben is, ha működésképtelen a rendszer, valamit kéne csinálni. (Más kérdés, hogy jellegzetesen mélymagyarmód az illetőt rossz lelkiismeret is vezérli, hiszen nyakig benne van abban, mint rendszerváltó jogalkotó, hogy ilyen sweety & cuki a rendszerünk a Szűkkörű Vezetés számára...)

Mivel a parlament egyébként törvényhozó testület is lenne, természetesen a bábparlament idejében a törvénykezésben az enyhe kifejezés, hogy kurvanagy truvály van, pl. az agitációs propaganda igényei határozzák meg, mely törvényeket hozzanak meg és melyek heverjenek el kidolgozatlanul hosszú hónapokig. A törvények és rendeletek végrehajtási szakaszaival a kutya sem törődik (nem, a kutya igen, de az Állami Számvevőszék a Szűkkörű Vezetés szemében kb az se, kutyába sincsen véve...) Hiszen jóképviselő ül, feksz, ból’ kuss’, kijelölt gomb’ nyom’.

Kétpólusú rendszerben lényegében a másik pólus képviselőnek kivonulniuk sem kell, elég ha otthelyt verik a seggüket az ülőkéhez, szlovákágast is állhatnak. Ha a parlamentnek, és a sajtónak, A Nyilvánosság-nak sincsen ellenőrző szerepe, akkor ez azt jelenti, hogy a kormány gyakorlatilag csak ikszévente számoltatható el a legprimitívebb középkori feudális módon rendiországgyűlésszerűen, kétpólusra kétváltó szerint szavaznak az emberek, oszt kakukk

A közpolgár politikus? Nem. Sőt, éppen ezért választ felelős képviselőket. Visszahívhatja felelőtlen, gaz párt-bábbá vált szavazógépszerű képviselőjét? Nem. Sőt! A már névlegesen sem szabad sajtó a bábparlament fonák helyzeteivel van elfoglalva? Nem, sőt, ellenkezően, ápolja a helyzetet, csapatostul esnek neki a bérmackók, szakmánybloggerek, amatőr politizálgatgatók a maszek kis pártszimpátiájuk vagy bankszámlafeltöltőik érdekeinek megfelelő témáknak.

Bábparlamentális áldemokráciában ugyanis a parlament nem védedelmezendő demokratikus intézmény, hanem támadni, leköpni, megkisebbíteni, még-leegyszerűsíteni való téma. A közszférához és tisztviselői karhoz képest jólfizetett képviselők feje fölött ott rotyog a parlament megkisebbítésének az Augiász-istállója, mi lesz, ha a nyakukba szakad, A Párt nem őket segíti majd a választásokkor –bábparlament esetében a csak úgy a maga szakállára induló képviselőnek országos médianyomás nélkül szinte semmi esélye. (A nyomás, ami az Uralkodó Pártot segíti, a kétpólusra sikamikált rendszeben a csakazértis másképpen gondolkodó polgárokban ellenérzést keltvén enyhe önellenhatással dolgozik. A látszatdemokráciában nemhogy nincsen szükség ellenzékre, de még üdvös is, ha van, akikre időnként rá lehet fogni a hiányokat, múltbűneit, helybentopit.) A közhangulat a Szűk Vezetés kénye, kéje s kedve szerint alakul: A Zistenatta nép egységesen, oldalfüggetlenül követeli a parlament megkisebbítését. Senki nem gondol bele a bábparlament logikájába: kevesebb képviselő ugyanakkora pénzt fog magának elosztani: annál kisebb parlament nem lesz, ahány bizottsági tagra szükség van. Bizottsági tagság=jutalomfalat különpremcsi.

Odáig züllik a helyzet, hogy a Zistenatta Nép őrjöngve tapsolja, legkeményebb télvízben a neki kedves vezetőknek kis csokrokat rázogatva, kis zászlók erdejéből, elviszpreszlikoncertjelenetek, mert A Bátor Vezető (aki elvileg, papíron beszámolni lenne köteles a parlamentnek) oldalbafütyüli a parlamentet. A Szűkkörű Vezetés a parlament kifejezést ugyanúgy használja, mint a kormány kifejezést: szükség esetén. Ha a felelősség látszatának álságos megosztásáról van szó. A Szűkkörű Vezetés feje a „mi”-t és az „én”-t használja dicsőséges tette részletezésekor, és A Kormány fantázikifejezést, ha felelősségmegosztásról. Ki nem tudja, hogy az egyébként „kormány” néven ismert bábtestület is leginkább a sajtóból értesül a Szűk Vezetés ötleteiről , ha nem a bábparlament még úgy-ahogy működő folyósórádió-jából.

A gyöngülő köztársaságban a maradék, még viszonylag működő intézményi elemek, Állami Számvevőszék, Alkotmánybíróság, Gyönge Köztársasági Elnök, saját fizikai tehetetlenségüknél is fogva még meg-megrángatják a madzagot. Az Állami Számvevőszék rávilágít, hogy a törvények rendeletek rendelkezésiszakaszai köszönő viszonyban sincsenek a végrehajtásiszakasszal. Ha esetleg sajtóhír is lenne ez, akkor elvegyítik a kis színes hírecskék közé, semmiképpen nem kommentálják, a fogyó papírterek hagyományos újságírói még az online váltzatban sem kapnának teret és a blogoszféra előénekesei, a véleménylavina indító bérbloggerek sem fókuszálják rá a blogoszférát.

Hoz pl a „kormány” (valójában a szűkkörű vezetés) egy rendeletet, amit a sajtóban nagy paláverkeltéssel „a kormány” üdvére kihirdetnek –és egyébként meg pénzt nem rendel hozzá: azt majd az önkormányzatok kigazdálkodják. Bábparlamentális áldemokrácia esetén a bebábosított parlament mozgatása már unalmas rutin.

Viszont ott van még a demokrácia másik ágazata, az önkormányzatiság. Hooogyne lenne sok a Szűkkörű Vezetés-nek 2+n számú önkormányzat. Illetve, kétpólusú rendszerben csak akkor vannak útban az önkormányzatok, ha nem a Vezető Párt kezében van azok többsége. 2008. decemberében, mielőtt a Szűk Vezetés piacradobná az önkormányzati re-reform ötletét, hamar kormányrendeletet hozat, értesíti a neki megfelelő politikai vezetésű önkormányzatokat, gyorsan igényeljenek és jézijével tojat nekik 3milliárd Ft-ot karira. Mire a rendeletet nyilvánosságra hozzák, az igénylés határideje lejár (ütemes taps, éljenzés).

Globalice, a gazdaságban is rövidülnek a disztribúciósvonalak, konvergálódik minden, globális multiválallatoknál sűrűsödik a termelés. Mechanikusmaterialista felfogásban tehát mért ne lenne természetes, hogy a politikaivonalak is egyszerűsödnek és két pólusra rendeződnek le a viszonyok. "Bezzeg Amerikában, ami = Demokrácia., is kétpártrendszer van. " Meghiszem azt, hogy a bábparlamentális áldemokrácia egyes csoportok számára egyfajta termelési viszony, amiben kisbefektetéssel (a blogoszféra befolyásolása az elavult papíralapú és rádiós-televíziós médiához képest ingyen van) óriási profitra lehet szert tenni.

A későfeudális államban, ahol intézményesített a korrupció , naná, hogy kellemes és üdvös a két pólus szűkrevett pártvezérkarainak, ha a disztribúciós vonalak leegyszerűsödnek és a korrupciós pénzek maxx két pólus pórusain nyelődnek be. Mi van akkor, ha a bábparlamentális áldemokráciában az éppen aktuális Szűkkörű Vezetés arra jut, hogy még egyszerűsíteni kell a viszonyokat - „az apja kaszált a két nagy politikai párt főembereinek!” -, kis párt kis korrupciós pénzeket nyel el, illetve a korrupció a maga természetességében is a valódi döntési gócpontba talicskázza kenőanyagait, mélymagyarul zsírozza a témát? Mi van ekkor? –nos, mondjuk B-terv. A lényeg az, hogy ki alakítja ki a csiki-csuki-t.

  Bokros Lajos"Miközben Magyarországon magas az állami büdzsé hiánya, nem valósulnak meg a gazdaság hosszú távú növekedését elősegítő beruházások. Ilyen körülmények között nem reális az a várakozás, hogy 2009-től megindul a gazdasági fellendülés - vélekedett a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) gazdasági fórumán 2007.árilis 24-én. Amennyiben nem kezdődik minden területen azonnali és mélyreható reform, hazánk a közvetlen térségben sem kerülheti el a leszakadást. Magyarország az új EU-tagországok körében máris nagyon rossz mutatókkal rendelkezik. Ma Magyarországon intézményesített korrupció folyik. "

Aki a csiki-csuki-t kialakítja, annak már mindegy, mit lép a másik pólus. Ha marad a két pólus, akkor is a Szűkkörű Vezetés nyer. Ha több kisebb álpólus jön létre, legyen ez a B-terv, a lényeg az, hogy a álpártocska ( „MDF”-típus) , vagy a neutrínó párt (fizikaikiterjedés és tömegbázis nélküli virtuális álpárt, „SZDSZ” típus) akarjon vagy kényszerüljön koalícióra, így ha esetleg a másik pólus nyerne is, kormányzásképtelen maradna. (Azért felhívnám a figyelmet a neutrínópárt egyik lényegére, hogy ha az SZDSZ, ami koalícióra tudott lépni merően pragmaticce az MSZP-vel 1994-ben, akkor a hasonlónevű kis kalandorcsapat mért is ne tudna, természetesen megintcsak az ország érdekeit szigorú tekintete előtt tartván, koalícióra lépni a FIDESZ-szel?)

De kanyarítsuk csak vissza 2010-ről a témát, 2009. elejére. Ami már le van zongorázva, azt még lehet hangszerelni, de a főtéma marad. Jó, és akkor mi történik válsághelyzetben a bábparlamentális demokráciában? Hát persze, hogy a Szűk Vezetés-nek a bábparlamentben nincsen mit megvitatnia. Húú, akkor gyorsan, akkor Nemzeti Csúcs és más további, informális, alkotmányonkívüli demagóg ötletei támadnak. Mivelhogy feudalizmus van, A Jó Király összehívja az ország minden részéből a bölcseket, a legnagyobb fődesurakat, a Szabad Királyi Városok polgárainak a képviselőit és elkezdik meghányni-vetni az ország dógait. Sőt, legvészesebb esetben, mint kedvenc királyom a Navarrai (IV.) Henrik - még szavazatijoggal nem rendelkező parasztokat is meghív. (Henri úgy slisszantotta át a törvényeket, hogy szavazás előtt gyorsan nemességet adott a parasztoknak.)

Válsághelyzetben a kétpólusra sikamikált síkbolygódemokráciában oszt lapot a Kedves Vezető az Útálatos Mocskos Bukszapofájú Cigány Szőlőbányásznak? –hoooogyne osztana, hiszen a kismusszolinisztalinhitlerálatt léte legfőbb támasza is a Kedves Vezetőnek, mire is menne nélküle? A következő lapokat kapja: Igen, egyetértek, minden úgy jó és üdvös. Másik lap: Nem, nem értek egyet, éspedig… Ha a másik pólus vezére egyetért, azzal bebukott. Ha nem ért egyet, akkor pedig destruktív állat, kerékkötő. Még van egy harmadik választása is a másik pólus vezérének, hogy ha nem veszi a lapot, akkor meg főleg destruktív állat, és kerékkötő. (Ez a lényege a csiki-csukinak. Tökmindegy, mit lép a politikaiellenfél, a csiki-csukit élvező úgyis leveszi a babját..)

A „szabad sajtó”   által hétköznapokon is hülyének nézett Zistenatta Nép mit csinál ezalatt? Eszébe jut az ország főeszetokjainak , hogy habár a gyakorlatban bábparlament is van, mégis elvileg már nem a feudalizmusban lennénk?   Dzsingisz kánnak lenne igaza, aki egy csatában, a veszélyes túlerő látszatát keltő, lóra kötözött szalmabábok műseregéből elnézte az alant ellent mocsárba csaló és lemészárló harcosait és így szólt: „Mégis Isten kiválasztottjai vagyunk ha egy ilyen csürhe kezére adja a világot, mint mi.”

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr29898910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annacsek 2009.01.24. 12:59:03

Szerintem röviden, tömören, ez a lényeg, ami itt le vagyon írva. Most már csak azt kék tunni, hogy mit évők legyük. Tényleg, vki tud legalább félmegoldást?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.01.24. 14:07:12

@annacsek: revolution ?!

De olyan igazi,elfelejtve a fityesz vs maszop maszlagot.Különben nem fog változni semmi érdemben.Jövőkép nincs.

2009.01.24. 14:31:07

Lop itt az egész parlamenti bagázs, komástól, sógorostól együtt!Amellett még telhetetlen is, hiszen tudja azt, hogy ha valami megmarad a következö kormánynak, akkor azt ök lopják el!Ezért mindent elad és ellop!De mi lesz akkor ha már nincs mit eladni, ellopni?Erre vagyok kiváncsi, de nagyon!

repattila 2009.01.24. 14:37:27

Hat sajnos ez a magyar valosag.

De mi ennek az alternativaja, forradalom? Es ki jonne helyettuk? Egy masik ugyan ilyen banda, csak kozben elvesztenenk 10-20 evet (persze lehet forradalom nelkul is osszehozzak ezt a reszet).

Szerintem az az alapveto tevedes, hogy ugy irsz mintha az emlitett tulajdonsagok csak a magyar tarsadalom kis reszere, a hatalmon levokre lennenek igazak, holott ezek a nagy tobbseg sajatjai.
A legtobbeknek nem az faj, hogy egy kis csoport kvazi kiralykent uralkodik az orszagon, hanem, hogy ok nincsenek benne ebben a kis csoportban es ezert nincs semmilyen jovokep itthon.

annacsek 2009.01.24. 14:51:11

@blas: Nekem van jövőképem. Szentül hiszem, hogy nélkülük, mellettük, helyettük mindig lehet vmi értelmeset csinálni. Egyébként hajlok arra, hogy amíg valamelyik úgy istenigazából nem szenvedi meg a dolgot, addig nem lesz változás. Vagyis, ha nem is forradalom, de legalább egy kis elkapjuk az utcán javítaná elitünk morálját. Csak akkor lehet elérni dolgokat, ha kézzelfoghatóan meg kell érte küzdeniük, szenvedniük. Ehhez persze karakánabb kiállás kék az épp aktuálisan érintettektől. Meg szolidaritás a többiek részéről. Lásd Izland.

johnplayer 2009.01.24. 15:05:16

A legtöbbeknek nem az fáj, hogy egy kis csoport kvázi királyként uralkodik az országon, hanem, hogy NEM uralkodik, és nem tesz semmit, közben szétrohad a MI országunk, sz*rnak az egészbe nagy ívben, és nyíltan lopnak.
Jó "uralkodó" úgy is tud lopni, hogy az ország népe is jól járjon, de ezeknek eszük sincs, csak a könnyen eladható vagyont élik fel. Ha majd semmi sem maradt 2010 tavaszára, akkor is az ellenzék lesz a felelős.
A nép meg szépen el van butítva, mindenki belefásult, mert a lakájmédia ist csak azt sugallja, ha valami kiderül: "ne menj el szavazni a másik is lop", kussolj, és dögölj meg minél előbb. Vagy: el lehet menni az országból, ha nem tetszik.
Egy ilyen beszólásért, meg az öszödi beszédért jobb helyen már adtak volna egy pisztolyt annak a mitugrásznak, 1 db tölténnyel.

kaes 2009.01.24. 15:21:19

Romlik a forint, családi devizahiteleinket szinte már nem tudjuk fizetni. Nem az államtól várjuk a megoldást, de legalább ez országos szinten érdekeljen valakit, hogy mi lesz ebből? Ehhez képest nagy kuss van, a bankok meg csak úgy küldözgetik az értesítőiket, mintha nem hajlanának egyezségre a mezei adóssal. Sem futamidőhosszabbítás, sem egyéb könnyítés. Ugyanaz, amiről a cikk szól. Hiába minden a képviselők inkább még többet lopnak tőlem és tőled, ezen semmi sem változtathat.

dajalap 2009.01.24. 15:22:29

szerintem ebből az egészből nekünk az ál- előtag ami kiszúrja a szemünket.

a hazugság... nem?

terngerintúliaknál is ezt kifogásoljuk ha az ottani ugyanilyen bábjátékon már nevetni se lehet.

hogy dehát... mű, ál, hamis, fals, miért vezetnek meg, ki, fel, le, szét...

ha meg lenne mondva hogy négyévente királyválasztás...

legalább hazugság nem lenne.

ezt a postot pedig el kéne juttatni a két nagy kiskirálynak már most, hogy mi tudjuk mit csinálnak, de vajon ők már észrevették-e?

vajon nem az van hogy egy önhazugsággal kezdődik a kiskirállyá válás amiben azt meri állítani egy ember magában hogy ami nekem jó az az országnak is és fordítva...?

hányingerem lett.

a hazugság viszont lehetetlenné teszi hogy a buta, kurta, sötét hétköznapokban 3 szavas vezérparancsok szintjére egyszerűsítve leleplezze ezt itt bárki.

akkora poszt kell hozzá hogy kifolyik az ember szeme.

smartdrive 2009.01.24. 15:27:39

És ehhez kellettek ekkora betűk?

smartdrive 2009.01.24. 15:29:40

"Romlik a forint, családi devizahiteleinket szinte már nem tudjuk fizetni."

a forint például azért romlik, mert devizahitelt vettetek fel (elemi közgazdaságtan)

viszont a romló forint annak is rossz, aki nem vett fel devizahitelt

úgyhogy kussoljatok

hülyegyerek 2009.01.24. 16:06:38

Nekem is van jövőképem:

Rögös volt az idevezető út is és sok türelmet és áldozatot kértek a tőlünk, szerintem a további út is rögös lesz és áldozatos. Mert felfelé minden egyre könnyebb csak lefelé nehéz és fáradtságos.
Olyan mélységekre vezetnek bennünket, ahol a gyermekeink ki fogják nevetni
azokat akik a napra mint nem mesebeli tüneményre tekintenek.

GDP jövőre: -3..-4%
Forint árfolyam veszt:-5...-10% (ha nincs csőd)
IMF hitel kamat : 5...6%
A csak a felvett hitelből származó hiány növekedés a tőkére vetítve: 13...20% EUR ban
IMF célok álltal vezérelt jövőkép:
- Oktatás, egészségügy magánosítása
IMF nagytulaj országok társaságai előnyben
- Erőforrásaink "jó" koncesszióba adása /eladása.

A lényeg az elit maradjon intakt.
Vagy van e ma olyan vezető, aki kész meghalni ezért az országért ?

És ne tessenek csak a miniszterelnököt hibáztatni, mert akit a helyzetünk haszna sarkall az nem csak ő maga.

"sok urunk nem volt se rest se gyáva
birtokát óvni ellenünk"

Nyíltan döntő "demokráciánkban" a két nagy párt már készül az önkormányzatiparlamenti helycserére.
Amilyen súlytalan és érdektelen ahogy ezt leírtam, annyira súlyos és szörnyű.

Az hogy milyen lesz a jövőnk az majd eldől.
A nem mindegy, hogy ki és merre dönti.

"akire pedig ez esik reá, szétmorzsolja azt"

vizipipa 2009.01.24. 16:35:11

dajalap
"ezt a postot pedig el kéne juttatni a két nagy kiskirálynak már most, hogy mi tudjuk mit csinálnak, de vajon ők már észrevették-e?"
Azt hiszed nem ismerik (ezt vagy néhány hasonlót)? Tudják viszont azt is, hogy elolvassa ~1000 fő, egyetért cc. 300, a többi még azt se. És kész, kifújt.
Öszöd után 5 ezer ember tüntetett a Parlamentnél, pedig félmilliónak kellett volna. Ez a hajó ott elment már.
Ez persze akkor is így marad, ha a maszopot fityiszre cseréljük. A Viki tudja ezt jól.

kaes 2009.01.24. 16:56:16

@smartdrive: héhé, sajna azért kellett felvennünk, mert ötöde fizetések mellett európai árakon kell vásárolnunk mindent, remélem, neked nincsenek ilyen problémáid.

hülyegyerek 2009.01.24. 19:25:46


"sok urunk nem volt se rest se kába ..."
nem pedig gyáva elnézést a hibás idézetért.
J.A. nem volt ilyen elnéző velük :-)

hülyegyerek 2009.01.24. 20:21:39

@vizipipa:
Szia,

Szerintem fontos tudni, hogy ki kivel van.
Aki gondolkodik a saját helyzetén, lehetőségein, a viszonyokon, azon hogy mi múlik rajta és mi másokon az velem is van egyben.
Aki nem gondolkodik csak úszik az árral az sincs ellenem.
Akik azon gondolkodnak, hogy megúsztasson sokakat, azok ellenemre vannak.
Ha tényleg van háromszáz, aki gondolkodik ma, akkor szívesen ébredek holnap.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.01.24. 22:35:38

Sem József Attila, sem Ady nem volt ilyen elnéző velük. Meg még sokan nem. De az sem számított, csak jöttek a patkányok sorban, és tépték a koncot. Ezek is tépik. Egyáltalán nem érdekli őket, mi merre tart, tépik a koncot, és marakodnak, ugyanúgy kiírják a tendereiket, ugyanúgy ellopják az utolsó szeget is, mintha nem történne semmi. Undorító egy társaság, belem kifordul tőlük. De amikor JA nem volt elnéző, ennél már sokkal rosszabb volt. Még van lefelé...

Nekem most az jutott az eszembe, mindig azt mondják, legyetek türelemmel, most kemény megszorítások lesznek... Igazán? Na végre! Bicajjal, meg trabival járnak a képviselők a parlamentbe, saját autójukkal a miniszterek a minisztériumba, és maguk veszik bele a benzint?! Igen! Igazán keményen halálra ítélnek valakit, aki milliárdokat lopott? Kegyelemmel életfogytiglan? Igen! Pofán verik a bírót aki éveken át hozott ítéleteket emberi sorsok felett, rosszindulatúan, felelőtlenül? Igen! ...ja nem? Ja, hogy csak nekünk lesz kemény, keményebben behajtják az adókat... aha. Ja, hogy ezt a keménységet értik, amikor keménységről beszélnek, h nekünk szarabb lesz, ők meg tovább lopnak, elviszik a maradékot, az utolsó bőrt is. Mert a miniszternek jogszabály írja elő az autót... nosza, itt az ideje, megváltoztatni ezt a jogszabályt: a miniszter bicajjal jár, és csökkentjük az adókat.
Ja hogy ez nem így megy..

Tudjátok az egészben aztán az a legszomorúbb, ha ezeket el is kergetik az emberek (mert el lehet kergetni őket), ezek elfutnak a lopott szajréval, és azonnal ott a helyükön egy valag másik - ugyanilyen. És már törtaranyban el is adták az országot emberestül. A forradalmakat pedig megint csak a kisemberek szívják meg nagyon, azok hullanak.
Aki lefűrészeli a szobrot és eladja ócskavasnak, patkányember az is, meg aki nyakkendőben árusítja ki tört aranyként az országot, patkányember az is. Nincs különbség. Nem miniszterelnök úr az, hanem büdös patkány, nem kár érte, ha eltapossák - akárkik.

dajalap 2009.01.25. 03:27:36

@ vizipipa

én kicsit arra is gondoltam itt hogy vajon a kiskirályok tudják-e saját magukról mindazt amit más, kívülállók észrevettek, vagy tagadásban élnek miszerint amit tesznek az OK mert ez vagy az a cél megköveteli.

Azaz... önhazugsággal kezdődik és végződik-e ez az egész elbarmolt kör... vagy inkább lefelé tartó spirál.

magyar-magyar szótár 2009.01.25. 07:17:10

Kussolunk hát. Ki a felelős azért, mert Szász Károly az arcával seprűnyéldarabon ütötte Szász Károly PSZÁF elnököt 2004-ben? MINK
Ki a felelős, hogy kb 2003-tól elszabadult a lakoságihitelpiac A Begyűrűzáés, a Világpiaci Hatások, Bezeg Amerikában is 1,5%-os önrésszel lehet vinni az Ótót. A büdös lakosság, aki 0%-ra vitte az óccsó ki úúkoccsit, az, a barom.
Ki a felelős azért, hogy az a, ma már minősítetten uzsorás "banki szolgáltató"megkezdhette tvékenységét Magyarországon? A buzi állampolgár, a segg, aki felvette a hitelt, az, a köcsögje!
Ki a felelős azért, mert az emberek elhitték 2006. márciusában, hogyLenddületbenMinden? A hülye pógár az, mért nem ment föl a pénzügyminisztérium honlapjára a barom (2006.március 29-én)

Most meg véletlenül kiderül, hogy mégis lehet olyan, hogy új autót legalább 20% önrésszel,meg kiderül, hogy mégis uzsorás az a "pénzügyi szolgáltató" amelyik 427%-os THM-mel dolgozik. Mert a kamatolók az uzsoratörvény kapcsán arra mutogatnak: "Nekik lehet?"

Ilyen körülmények között, amikor nagyjából már másfél év kemény parlamenti munka se lenne elég csak a már elfogadott törvényeket szabatosan rendbetenni, meg az elmaradást a törvénykezésben behozni, ilyen körülmények között... Most ne legyenek érvényesek erre a bábparlamentre "A Rendszeváltás"nak az arra a bábparlamentre vonatkozó alaptételei? (Képviselő visszahívhatósága)

hülyegyerek 2009.01.26. 21:18:46

Lehetne egy ötletbörzét csinálni,
ha már lassan 20 éve,
nem domborodik ki a törvényekből, rendeletekből egy ország stratégia,
hogy mi kis senkik hova szeretnénk eljutni az oszággal.
Kicsit úgy mint korábban: "A vas és acél országa leszünk" - ami baromság volt, de legalább volt cél.
Pl: Középen vagyunk, én úgy gondolom hogy nem baj, ha nem egy, hanem annyi kőolaj, gáz és egyéb vezeték megy keresztül rajtunk, amennyi csak lehet.
Az ország meg jól beszedi a tranzit díjat, ami mondjuk x év alatt fedezi a kiépítés költségét, a bankok pl az OTP részvételével is ezt jól meghitelezi,
nekünk meg lehetőleg így ez ne legyen teher, csak évek múlva könnyebség.
És így a saját gázt is arra tolhatnánk, ahol jobb árat adnak (ha nem adjuk 10% ért USA cégnek persze)
Vagy pepitába logiszikai bázisok és kamionok vonatkozásában hova mehetnek be mennyiért, és honnan részesítsük előnyben a helyi fuvarozókat.
Persze itt magyarországon sok okos és jobb képességű ember él, mint én, nap mint nap találkozom velük.
Csak a figyelmet kellene arra irányítani, hogy dolgozzanak ki olyan javaslatokat, ami elsősorban az itt élőknek hasznos.
És nem megígértetni a baloldallal, jobb oldallal hogy ne lopjanak a hasznából, hanem megértetni velük, a birkát etetni is kell, mert ha más ország lesz úr itt, akkor az urak is birkák lesznek lassanként.

Bali01 2009.01.26. 21:34:59

De mit lehetne tenni?
Olyat amihez sokan csatlakoznának,amiben bízna a sok hitehagyott ember?
Retorziót ígérni?Kéne.
Keményen beszűkíteni a szoc.kiadásokat?Kéne.
Csökkenteni az állami apparátust?Muszáj.
Befejezni a sehova sem tartó állami projekteket,melyeknek melegágya a korrupció,a lenyúlás?Elkerülhetetlen.
Miképp az egészségügy,az oktatás és az adózás reformjai is.

De kiben bízhatunk?Kire lehet majd szavazni?Aki mindezeket felvállalja egy csődközeli gazdasággal a nyakán?
Ki az aki nem korrupt,aki nem válik azzá,ha a fazék széléhez ér?

Egyáltalán.KI az akit érdekel az országban lakó emberek sorsa?

Sok a kérdés,de nem tudom a választ.

magyar-magyar szótár 2009.01.27. 05:18:18

Mit lehet tenni?
A büdös, ergya, visszaaszocializmusbakarózó hülyenép, aki nem látja be, hogy Bezzeg Ausztria és lám az Óperencián túl, aért választotta meg az akkor még setéthajú és setétszakállas, pulóveres bácsikat, mert azok ooolyan ókossak voltak. Mint végig is. Tessék elolvasni a Felnőtt Bácsik összes műveit 1990-től idáig a mindenkor aktuális jóslataikkal.
Szerintem semmi mást nem kell tenni, mint ezek a Felnőtt Bácsi ne csak tudjanak, hanem tegyenek is.
Semmi mást nem kell tenni, mint a törvényes működéshez visszatérni, a demokratikus alapintézményeket tiszteletben tartani.
A kamarilla jellegű alkotmányonkívüli, rögtönzéses ötletelgető (tanácsadókat fizetgető) kormányzás helyett a parlamentális demokrácia alapelemeihez visszatérni, kormánnyal kormányozni, ami felelősséggel tartozi a Parlamentnek. stb.
Nem fabrikálni, nem kókányolni.
A képviselőknek nem kevesebb pénzt kell adni.. hanem meg kell szüntetni a lezsarolásuk lehetőségét. Jelenleg minden párt azzal zsarol, hogy "Nem támogatlak a következő választáson"
'Most kirúglak a Pppp-ba!!!' "Büntetéspénzt fizetsz, ha nem úgy szavazol ahogy diktálom!"

19 éve, kormány és oldalfüggetlenül tartja magát az a hiedelem, hogy nem ad a Zónijó csokit és cukit meg pussy-t, ha lemond a kormány. Menet közben. "A Zónijó bizalommal van kormányunk eránt" Egy telefaXXot van. Tojik rája, a mi belső ügyünk, egy ciklusban hány kormány van.

Mi vagyunk a legjobban viselkedő, nem renitens zónijósállam és még egy jutalomfalatot nem kaptunk, didit pl Merkel nénitől.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.01.27. 10:51:49

@magyar-magyar szótár: Hé-hé-hé...! :D Hát mire kaptunk volna jutalomfalatot? Arra, h a pézükért kb. megcsináljuk, amire adták? De csak kb. ugye. Mert azt mindenki tudja, ők is tudják, h amit ideperkálnak, annak nem 40, de 60%-át azonnal ellopják itten. Erre adjanak még simit is? Lassan nem indul olyan projekt az országban, ami ne arra épülne, h na majd a jonijó beadja a felit, abból ellopjuk a felit, a maradékból meg építünk valamit, ami kb. addig marad talpon, míg le nem ellenőrzik. Ez nem nagyon más, mint a sokat szidott gádzsólehúzás. Mármint ööö.. miben is más?

A pénz bejön. Ellopják. És ezért az lenne a felelős, aki a pénzt adja? Vicces..

Aszondjuk, széjjel lett verve a magyar mez.gaz. meg a zipar, ezér' szarban az ország! Nekem kissé úgy tűnik, aki tehette törtaranyba kiárulta, amit tudott, amihez hozzáfért: fődet, kultúrát, szakértelmet, téglát, cserepet mindent, aszt most sápítozik, h elfogyott a píz. Na aggyá jonijó.. aggyá má párforintot, meg egy cigit, ha van lejárt cigireklámod, aszt is adhacc, csak aggyá mán valamit.. Attól még, hogy ezt az "elit" csinálja öltönyben, nyakkendőben, éppen olyan lejmolás, mint a többi. És továbbra sem lesz egyetlen kilométer rendesen megépített, valamirevaló út se, hanem plazmatévé lesz, meg dvds-vidijó a nyakkendősnek meg a csicskáinak putrijába, meg ajudi az udvarba, meg fiskars a rotiknak.. (párt-, származás-, lakhelyfüggetlenül..)

Bali01 2009.01.27. 11:57:37

Értem én értem,sőt mi több látom is mi folyik a hazában a haza maradék tárgyaival,a jobbágyok(adófizetők)maradékával.....de lassan elfogy az ÁJEMEF sok segélye is.Na akkor mi lesz?
Ki fogja fizetni a sarcot?Az aki közben beledögölt a devizás hitelébe?Mert ugyi az MNB szerint hadd jöjjön csak a 300ft/ajró vagy felette kicsivel,mert okos szakemberek odaprognosztizálják a kényelmes bőrfotelból,szétdurranásig feszülő Armani ingecskében ecseteli,hogy hát nem kellett volna eladósodni azembereknek ennyire.Akinek nemhogy munkája már kéglije sem lesz?
Persze,hogy azemberek hitelből fedezték azt amit egyébként a GDP arányosan rájuk vetített részéből soha nem tudtak volna megvenni,mert munkáért itt kevés pénzt lehet kapni hivatalosan,aki meg keresni akar swarcol-swarcol,és fizette a hitelt,ezzel is emelvén a fogyasztást a költségvetési bevételt...is.
De ki gondolta,hogy ebben az országban,hogy a befektetőknek előbb megy el a kurvaországtól a kedvük,és szarják le magasról az ígérgetéseket?
Igen,ők már ezt régen nem eszik.
Díjazták is nemi forintgyengüléssel.Sebaj Ferenc és Jani kapaszkodik tovább,mosolyog és MEGINT ígér,mert ugye a legszegényebb aki még ígérni sem tud.
Igaz lassan már nem lesz kinek.
Aki megteheti amúgy is elmegy-nekem is megvan már a jegyem-aki meg marad annak nagy része csak a markát tartja segílyéé,meg pótlékéé.
Igaz ők nem fognak eladósodni sem,mint ahogyan dolgozni sem,termelni sem és fogyasztani sem.
Ez kell ide?

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.01.27. 12:00:22

@Bali01: Mit lehetne tenni? Nekem nem sok jó hírem van. Korábban azt mondták, majd a köv. generáció.. A köv.gen. azonban ebben nő föl (közben ez a generáció lassan elmúlik), ebben szoc.alizálódik: Zuschlag lesz, ahogy a putriból sem a köv.gen visz ki. Néha nem árt repülőre ülni, és megnézni e tájat, mint térképet, nem árt űrhajóra ülni, és körbenézni onnan - csak, h el tudjuk helyezni, hol is vagyunk, megnézni kis szemétdombunkat a nagyvilágba ékelődve, átsuhanni Afrika, Ázsia, az Amerikák fölött... Nem árt észrevenni, h a tyúkudvar sarkában elhelyezkedő pöttömnyi szemétdomb tetejéről kukorékol a kakasunk, a mindenható-mindentudó, és prédikál arról, h meg kell tanítani a kásazabálókat a pörkölt fennebbvalóságára. (He? Mit mond? Hangosabban! Azt hiszem, a heringekről beszél... boldogok a heringek. - stirlitzblog.blog.hu/2009/01/07/re_az_igazi_magyar_ostortenetrol_igazi_magyar_ostortenet ) Nem árt látni, h két parasztvakító társaság osztja itt a jutalomfalatokat, és néha bejön a gazdasszony, elviszi egyikünket, megtömi, kiheréli, vagy csinál belőle levest, pörköltet. Ha onnan a világűrből nézi az ember, végül is annyit lehet csinálni, amit pl. Marquez: leírja, talán egyszer valaki elolvassa és tanul belőle. Tanulni mindenképpen hasznos, saját magadat megmentheted vele, a környezetedből pár embert megmenthetsz. Mit lehet csinálni egy koncentrációs táborban? Megszökni, és magaddal vinni annyit, amennyit tudsz, ahánynak van bátorsága szökni. Jobb nem jut az eszembe. Nem hiszek a kápókkal, fegyőrökkel való egyezkedésben. Ki kell jutni a kerítés mögül, és szabad emberként szabad csak leülni tárgyalni, h javítsanak a kerítésen belül élők életkörülményein. Persze a mai ember nagy gondja az, h a kerítés mögött is kerítés van, h az Ámerikába érkező hajókat olyan munkaközvetítők várták, akik azonnal bányába utalták az embereket, mielőtt azok két nagy levegőt szippanthattak volna a szabad levegőből.

Meg kell tanulni látni, azt hiszem, ez a legfontosabb. Ott lenni a sorakozónál, csinálni, amit kiosztanak, és közben éjszakánként ásni az alagutat..
süti beállítások módosítása